OFF topik
31 feliratkozó
több mint 5 éve
Az tényleg valid, hogy a legtöbb ingatlanközvetítőnél ilyen 4, 4,5% a jutalék jelenleg? 😳Miért, te mennyiért csinálnád?
Az azért elég kemény...
warr_b
Vegyünk mondjuk 4%-t, ami bruttó kb 5%.
Egy 50 milliós lakást akarsz 50 millióért eladni, aminek a végső árából kifizetsz az ingatlanosnak 5%-t.
Az ingatlanos még a legelején képbe rak, hogy mik a lehetőségek, mennyi a valós keresleti, kínálat ár, mik a lehetőségeid, mennyire megy a piac, mire számíthatsz, hogy mikorra megy el, stb. Ezt még kvázi grátisz.
Aztán leszerződsz vele.
Aztán ő profi módon megfotózza, megrajzoltatja az alaprajzot, majd felteszi a fotókat ingatlanos portálokra, fizeti ezeknek a hirdetését, illetve megfuttatja az általa ismert befektetők között 57,9 millióért.
Ezt követően fogadja a hívásokat, mutogatja az értékesíteni kívánt lakást, 9-kor is, 15-kor is, amikor te rá se érnél, mert dolgozol, kidomborítja a pozitív oldalakat, telezsizsegi a vevők fejét, és ha minden jól megy, akkor eladja 53-ért a lakásodat, úgy, hogy belerakott 30-40 vagy több munkaórát, fizette a hirdetéseket, és az 53-ből kifizetsz neki 2,65 milliót, neked marad 50,35 millió.
Vagyis a te tulajdonoddal keresett magának is pénzt, meg még egy picit neked is. Persze akkor ha jó az ingatlanos.
Mert azért láttam én 100+ milliós lakást 7 semmitmondó, homályos fotóval is hirdetni, az valószínűleg nem annyira jó ingatlanos.
Persze lehet a lakás ténylegesen 52 ért megy el, akkor neked 49,4 marad, de 600ezer forintért nem te szarakodtál a fotókkal, hirdetésekkel és főként az érdeklődőkkel, akiknek a 90 százaléka csak lakásturista.
Az ingatlanos is olyan szolgáltatás, mint mondjuk az étterem. Tudsz magadnak otthon vajazni egy kenyeret, vagy összeütni egy rántottát, a te döntésed, hogy fizetsz e pluszba azért, hogy nem te mosogatsz, igényes környezetben különlegeset eszel.
Mert ha csak a kilojoulet számolod akkor nem fogsz étterembe menni. 😉
több mint 5 éve
neked csak a tized jár, mi? 😀Az tényleg valid, hogy a legtöbb ingatlanközvetítőnél ilyen 4, 4,5% a jutalék jelenleg? 😳3-4-5% plusz áfa.
Az azért elég kemény...
warr_b
Privátban van aki megcsinálja 1.5%-2%.
De PM-ben szívesen segítek bármiben, ha szükséged van rá, nem kell ahhoz ingatlanos.
#JC6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Az tényleg valid, hogy a legtöbb ingatlanközvetítőnél ilyen 4, 4,5% a jutalék jelenleg? 😳3-4-5% plusz áfa.
Az azért elég kemény...
warr_b
Privátban van aki megcsinálja 1.5%-2%.
De PM-ben szívesen segítek bármiben, ha szükséged van rá, nem kell ahhoz ingatlanos.
több mint 5 éve
Az tényleg valid, hogy a legtöbb ingatlanközvetítőnél ilyen 4, 4,5% a jutalék jelenleg? 😳Az azért elég kemény...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
modnjuk aki ott vásárol be horgászathoz az meg is érdemli 😀mondjuk ez a horgászokra is igaz, hogy sokan hiszik ha drágább cuccokat vesznek akkor halat is fognak 😀Tuti pont ezért kerültek egy sorba is a Decathlonban.
Negritis
kristóf17
több mint 5 éve
mondjuk ez a horgászokra is igaz, hogy sokan hiszik ha drágább cuccokat vesznek akkor halat is fognak 😀Tuti pont ezért kerültek egy sorba is a Decathlonban.
Negritis
több mint 5 éve
mondjuk ez a horgászokra is igaz, hogy sokan hiszik ha drágább cuccokat vesznek akkor halat is fognak 😀
több mint 5 éve
Nem, pont fordítva. A lőfegyverek evolúciója az ágyúméretű cuccokkal kezdődött, ahogy finomodott a technika, lettek egyre kisebbek. Nagy ágyú- kisebb ágyú- muskéta - pisztoly kb ez volt a folyamat. A középkorban a vadászat módszerei és eszközei is teljesen mások voltak, ezért eleinte inkább kuriózumnak számított, ha valaki lőfegyverrel ejtett el vadat.Nyilván. De egy vadászfegyverből erdőben kilőtt golyó képes két km-re elszállni érdemi magasságvesztés nélkül (lapockatájékon találta el az embert, nagyságrendileg mondjuk 140-150 centi magasság, feltételezem egy próbalövésnél normálisan, egyenesen tartják a fegyvert, nem mondjuk 40 fokos szögben felfelé lőnek vele) úgy, hogy maradjon annyi energiája, hogy halálos sebet okozzon?én azt nem értem, miért nem célzott lövést adtak le egy tereptárgyra, mondjuk egy széles fatörzsre.
warr_b
edit: ha találtál mesterlövész találatot, akkor már van is válasz a kérdésedre - igen, el tud szállni. (egyébként az első mesterlövészek nem vadászpuskákat használtak?) meg hát arról volt szó, hogy éppen az új, nagyon drága csúzlit mutogatta a többieknek, akkor gondolom nem azért került annyiba, mert szar lenne. (kérdés: ez az új, drága vadászpuska mutogatása is olyan, mint a drága kabrióé, vagyis ezzel kompenzálják a kicsi kukit?)
slowmotion
Viszont "mesterlövészek" már Szulejmán Európába indított inváziós seregében is voltak. Ezek olyan speckón képzett gyalogos katonák voltak, akik kb 4-500m-ről nagy biztonsággal eltaláltak egy emberalakot - valahol. Nyilván nem pont fejen vagy szíven, de akkora méretű ólomgolyót lőttek ki, amivel kb mindegy is volt a találat helye. Ha testen talált, akkora lyukat ütött, hogy az akkori orvosi körülmények között azt nemigen lehetett túlélni, ha végtagon, akkor azt levitte.
Olyan hogy vadászpuska, kb az 1600-as évek végén, 1700-as évek elején készült először, addig csak hadifegyverek léteztek, amikkel esetenként vadásztak is.
A drága puska, az kb mint az autó vagy a karóra. Vehetsz egy Casiot 5000-ért, az is mutatja az időt, vagy egy Patek Philippet 30 millióért, és közte bármit, attól függően hogy mi tetszik és mennyid van rá. Puska ugyanez, az orosz IZS pár tízezer forintos egylövetűtől, a teljesen kézzel gyártott tízmillás ferlachi egyedi darabig bármi lehet.
(kis probléma, hogy amíg egy óra akkor is mutatja az időt ha a gazdája balf.sz, egy puska magától nem talál el semmit, 😊 és sokan hiszik, hogy a hiányos lőtudást lehet kompenzálni egy drágább fegyverrel, elit céltávcsővel, vagy neadjisten nagyobb kaliberrel - az élet rendszerint azt igazolja, hogy nem 😊 )
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2020/05/21/saskjajaras_iran/Remélhetőleg tutti frutti, karamell, vanília, rumos dió és kávé azért még lesz.
'sztakurva, akkor jól felmegy majd a pisztácia ára 😕
slowmotion
több mint 5 éve
index.hu/gazdasag/2020/05/21/saskjajaras_iran/'sztakurva, akkor jól felmegy majd a pisztácia ára 😕
több mint 5 éve
Ok, kösz mindenkinek a megerősítést 😀 Akkor példátlan balszerencséje volt az áldozatnak...

több mint 5 éve
Nah pont most jött be a vadász ügyfelünk. Azt mondta simán lehet. Gyakorlatilag megerősítette amit írtam. Említett egy vadászatot, ahol a vadász egy dombról lőtt, pont elment a cél mellett és beköszönt a házba, ami völgyben volt kb ilyen távolságra. Volt riadalom😊
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=SOwJJPZKIysAhogy slow is írta, egy dolog a célzás és egy dolog a hossz. Azt, hogy valaki fején találjon valakit 2 kilométerről jó csúzli és piszok szerencse kell. Ha erősen fúj a szél, kb lehetetlen. De a golyó simán elmegy.Offnak az offja.volt egy doku a 100 legertelmetlenebb halal vagy vmi ilyesmi.sztory:unnepelt a krapek.a levegobe lott.na hat ami felmegy az le is jon (what goes up muat come down alapon).haat a golyo sajna pont egy artatlanba csapodott es meghalt.
Itt egy cikk itt még 3 km-t is írnak, tehát simán lehet, hogy felfelé lőttek vele és utána a gravitáció még dolgozott és zutty.
divany.hu/lajfhekk/2020/03/13/levego-loves/
NB2
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
Ahogy slow is írta, egy dolog a célzás és egy dolog a hossz. Azt, hogy valaki fején találjon valakit 2 kilométerről jó csúzli és piszok szerencse kell. Ha erősen fúj a szél, kb lehetetlen. De a golyó simán elmegy.Offnak az offja.volt egy doku a 100 legertelmetlenebb halal vagy vmi ilyesmi.sztory:unnepelt a krapek.a levegobe lott.na hat ami felmegy az le is jon (what goes up muat come down alapon).haat a golyo sajna pont egy artatlanba csapodott es meghalt.
Itt egy cikk itt még 3 km-t is írnak, tehát simán lehet, hogy felfelé lőttek vele és utána a gravitáció még dolgozott és zutty.
NB2
több mint 5 éve
rokaur
876
Vadászpuskával célzott lövést nem fogsz tudni leadni ilyen messzire egyszerűen a kialakítása miatt nem fog pontos lenni ilyen távolságra, viszont "ereje" lesz, tehát el tud szállni 2+ km-re is és halálos is tud lenni és még csak kimondottan felfele se kell célozni mert kaphat gellert is.
több mint 5 éve
Ahogy slow is írta, egy dolog a célzás és egy dolog a hossz. Azt, hogy valaki fején találjon valakit 2 kilométerről jó csúzli és piszok szerencse kell. Ha erősen fúj a szél, kb lehetetlen. De a golyó simán elmegy.Itt egy cikk itt még 3 km-t is írnak, tehát simán lehet, hogy felfelé lőttek vele és utána a gravitáció még dolgozott és zutty.
Szerkesztette: NB2
több mint 5 éve
haver mondott egy olyat hogy nem véletlen hogy sokszor 4km-s a terület amit lezárnak hajtáskor a vadászokIgen, ez is jó kérdés.én azt nem értem, miért nem célzott lövést adtak le egy tereptárgyra, mondjuk egy széles fatörzsre.Nyilván. De egy vadászfegyverből erdőben kilőtt golyó képes két km-re elszállni érdemi magasságvesztés nélkül (lapockatájékon találta el az embert, nagyságrendileg mondjuk 140-150 centi magasság, feltételezem egy próbalövésnél normálisan, egyenesen tartják a fegyvert, nem mondjuk 40 fokos szögben felfelé lőnek vele) úgy, hogy maradjon annyi energiája, hogy halálos sebet okozzon?Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik...nem mind1 hogy egy golyó elmegy 2km-re
index.hu/belfold/2020/05/20/ket_kilometerrol_leadott_leadott_loves_miatt_halt_meg_egy_ferfi_megtalalatak_a_fegyvert/
Egy "mezei" vadászpuskából kilőtt golyóval 2 km-rel arrébb lapockatájékon eltalálni valakit...
Összesen 9 hitelesített mesterlövész találatot találtam 2000 méter felett, és azok spéci fegyverek, spéci lőszerrel, profi kezelő kezében...
warr_b
vagy pedig célzottan a 2km-re lévő almát találja el
Negritis
warr_b
edit: ha találtál mesterlövész találatot, akkor már van is válasz a kérdésedre - igen, el tud szállni. (egyébként az első mesterlövészek nem vadászpuskákat használtak?) meg hát arról volt szó, hogy éppen az új, nagyon drága csúzlit mutogatta a többieknek, akkor gondolom nem azért került annyiba, mert szar lenne. (kérdés: ez az új, drága vadászpuska mutogatása is olyan, mint a drága kabrióé, vagyis ezzel kompenzálják a kicsi kukit?)
slowmotion
Mesterlövészt találtam, de pont ez az, azok mesterlövész puskák, pont erre vannak tervezve, minél pontosabban, minél messzebbre.
Egy vadászpuskánál - akármilyen drága és csillivilli - nem ez a cél. A pontosság nyilván, meg gondolom még az erő is, de a két km-es lőtávolság biztos nem.
warr_b
valszeg pont az ilyen baromságok miatt
több mint 5 éve
Igen, ez is jó kérdés.én azt nem értem, miért nem célzott lövést adtak le egy tereptárgyra, mondjuk egy széles fatörzsre.Nyilván. De egy vadászfegyverből erdőben kilőtt golyó képes két km-re elszállni érdemi magasságvesztés nélkül (lapockatájékon találta el az embert, nagyságrendileg mondjuk 140-150 centi magasság, feltételezem egy próbalövésnél normálisan, egyenesen tartják a fegyvert, nem mondjuk 40 fokos szögben felfelé lőnek vele) úgy, hogy maradjon annyi energiája, hogy halálos sebet okozzon?Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik...nem mind1 hogy egy golyó elmegy 2km-re
index.hu/belfold/2020/05/20/ket_kilometerrol_leadott_leadott_loves_miatt_halt_meg_egy_ferfi_megtalalatak_a_fegyvert/
Egy "mezei" vadászpuskából kilőtt golyóval 2 km-rel arrébb lapockatájékon eltalálni valakit...
Összesen 9 hitelesített mesterlövész találatot találtam 2000 méter felett, és azok spéci fegyverek, spéci lőszerrel, profi kezelő kezében...
warr_b
Negritis
warr_b
slowmotion
Mesterlövészt találtam, de pont ez az, azok mesterlövész puskák, pont erre vannak tervezve, minél pontosabban, minél messzebbre.
Egy vadászpuskánál - akármilyen drága és csillivilli - nem ez a cél. A pontosság nyilván, meg gondolom még az erő is, de a két km-es lőtávolság biztos nem.

több mint 5 éve
én azt nem értem, miért nem célzott lövést adtak le egy tereptárgyra, mondjuk egy széles fatörzsre.Nyilván. De egy vadászfegyverből erdőben kilőtt golyó képes két km-re elszállni érdemi magasságvesztés nélkül (lapockatájékon találta el az embert, nagyságrendileg mondjuk 140-150 centi magasság, feltételezem egy próbalövésnél normálisan, egyenesen tartják a fegyvert, nem mondjuk 40 fokos szögben felfelé lőnek vele) úgy, hogy maradjon annyi energiája, hogy halálos sebet okozzon?Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik...nem mind1 hogy egy golyó elmegy 2km-re
warr_b
Negritis
warr_b
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Nyilván. De egy vadászfegyverből erdőben kilőtt golyó képes két km-re elszállni érdemi magasságvesztés nélkül (lapockatájékon találta el az embert, nagyságrendileg mondjuk 140-150 centi magasság, feltételezem egy próbalövésnél normálisan, egyenesen tartják a fegyvert, nem mondjuk 40 fokos szögben felfelé lőnek vele) úgy, hogy maradjon annyi energiája, hogy halálos sebet okozzon?Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik...nem mind1 hogy egy golyó elmegy 2km-re
warr_b
Negritis

több mint 5 éve
Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik...nem mind1 hogy egy golyó elmegy 2km-re
warr_b
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 511
Es miert ok a legostobabbak ott szted?A négerek között sokkal több az ostoba, tanulatlan és primitív, és Amerikában van a legtöbb belőlük, ezért az USA a legrasszistább nyugati ország.Miert van az, hogy a feketekkel szembeni rasszizmus az USA-ban a legjelentosebb a nyugaton?Ennél egyszerűbb a helyzet.
Nem esik le nekik, hogy mashol nem lovik le oket?
Valahogy Londonban, Parizsban, Marseilleben, Brusszelben, etc nem tapasztalsz olyan szintu rasszizmust, mint az USA-ban.
Borbinho
A rasszizmus az ostoba, tanulatlan, primitív emberekre jellemző főként.
Minden sokmilliós ország X százaléka ostoba, tanulatlan, primitív.
Sobri Jóska
Cubehor
több mint 5 éve
Nem vagyok egy nagy fegyverszakértő, de ez nekem elég hihetetlenül hangzik... index.hu/belfold/2020/05/20/ket_kilometerrol_leadott_leadott_loves_miatt_halt_meg_egy_ferfi_megtalalatak_a_fegyvert/

több mint 5 éve
Vagyis a rabszolgaság edukálta, emelte fel a niggereket? Örüljenek, hogy zabálhatják a KFC-csirkét, és nem Afrikában kell élniük?Szerintem Amerikában jobb helyzetben vannak, mint sokan Afrikában, aztán hogy élni tudnak-e vele az más kérdés. De ha már a csirke evés szóba került...
Sobri Jóska
www.youtube.com/watch?v=o9mndSOYcOY
több mint 5 éve
a KFC mondjuk sztem mindenhol szar 😀Szeged, Pest, Pozsony és New York sem jó 😀