OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Emlékszik még valaki az elejére? 😀 😀
több mint 13 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 437 — no es importante
Van olyan jatekos, aki esetleg cimet vedett mar a KPO-vilagbajnoksagon? 😛.Igor
volt, Andrew Lampman a World Series Blitz tavalyi és idei kiírását is megnyerte és a 2010-es, illetve van 2 második helye két jelentősebb téli eseményről

Kéremkapcsoljakitenorx
Igazad van, Te mit tennél?tomi-tomi
Lezárnám a topicot egy órára legszívesebben, sokkot kapok ezektől a meddő, értelmetlen vitáktól.tenorx
na ez a halálom...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 448 — #NoStress
de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké, de mégse így történik. Sobri Jóska
Hogy lehet ilyet leírni?! Ezt hogy gondolod? Ha lenne egyetlen egy ilyen elméleti megoldás, akkor a sakk nem lehetne sport/játék. Világos tempóelőnye mindig megmarad, ezért ... Áhh!tomi-tomi
Eddig senki sem tudott olyan lépéssorozatot felmutatni világos első lépésétől kezdve, ami sötét válaszlépéseitől függetlenül minden körülmény között nyer. Tehát elméletileg szerintem igaz a fenti állítás.

De a gyakorlatba átültetni már szinte lehetetlen. Persze lehet stabilan remire játszani mindig másodhúzóként lásd például Karpov fénykorában, csak nem egyszerű. elég megemlíteni, hogy milyen hatékonysággal ölte világos játékát a Caro-Kannal vagy éppen Kramnik 2000 óta hol a berlini, hol az orosz védelemmel -- és hamar sikerül felidézni ezt a partit: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1311652).

Sobri: futóknál az ellenkező színűek esetén szokás nagymesteri szinten a biztos döntetlent említeni.

szerk.DoM
Igen, elírtam, ellentétes futóknál van elméleti remi, de sokszor azonos színű futóknál is játszottam már remit, ha beszorulnak a zárt gyalogszerkezet mögé, és nem lehet semmit se csinálni, az is mindig döntetlen. kivéve Fischernél, aki a Szpaszkij elleni (asszem) második meccsen egy ilyen remi állást akart megnyerni, amiből az jött ki, hogy el is vesztette. 😊
És valóban, gyakorlatban a remire játszást, vagyis a nem vesztést még még nem lehet kivitelezni (Petroszjan a negy remi-király), de gondolj bele, hogy vannak olyan sakkprogramok (pl. a Rybka), amik már most tudnak 3200 élő-t!!!, szerintem 2020 környékére meglehet még 300-400 pont, akkor meg bármi megtörténhet.

több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké, de mégse így történik. Sobri Jóska
Hogy lehet ilyet leírni?! Ezt hogy gondolod? Ha lenne egyetlen egy ilyen elméleti megoldás, akkor a sakk nem lehetne sport/játék. Világos tempóelőnye mindig megmarad, ezért ... Áhh!tomi-tomi
Eddig senki sem tudott olyan lépéssorozatot felmutatni világos első lépésétől kezdve, ami sötét válaszlépéseitől függetlenül minden körülmény között nyer. Tehát elméletileg szerintem igaz a fenti állítás.
DoM
Nincs tehát a két mondatod között. Eddig senki sem tudott olyan lépéssorozatot felmutatni sötét első lépésétől kezdve, ami világos válaszlépéseitől függetlenül minden körülmény között legalább remit eredményez. Tehát elméletileg világos mindig nyer. Szerinted igaz?
szerk.
Egyébként Sobri azt állította, hogy létezik olyan sötét lépéssorozat, amely minden körülmény között elméletileg döntetlent eredményez. Te pedig azt állítod, hogy nem létezik olyan világos lépéssorozat, amely minden körülmény között elméletileg nyerést eredményez. (Ez valószínűleg így is van.) A két állítás viszont szerintem nem komplementerei egymásnak.
Vagy. Ha igaznak fogadom el Sobri állítását, akkor léteznie kell nyerő világos lépéssorozatnak is.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
de drága életeim,mégse azt nézzük hogy Kobe meg Sakk 1000 dolcsis tétbe büntetőznek!sutianap
Így van. A kpo egy nagyon élvezetes játék, de nem igényel - hétköznapi értelemben vett - stratégiát, logikát. Az élvezhetőség abból ered, hogy két ember és nem ember-random módon játszó gép között zajlik. A két ember pedig - mert emberből vannak - túlspilázza, stratégiát gyárt stb. (Nagyon nehéz ám, hogy történjék bármi a verseny hevében betartsd a legnagyobb eséllyel kecsegtető random stratégiádat!) De igényel pszichológiai, statisztikai érzéket, tudást, tehát lehetnek "kiemelkedő" játékosok. (Az is igaz, hogy ezek nem olyan nehezen megszerezhető, istenadta tehetséget igénylő képességek.)tomi-tomi
attól ez még lehet érdekes, és szórakoztató, (csak mert az én gondolatmenetem valahonnan innen indult)

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
de drága életeim,mégse azt nézzük hogy Kobe meg Sakk 1000 dolcsis tétbe büntetőznek!sutianap
Így van. A kpo egy nagyon élvezetes játék, de nem igényel - hétköznapi értelemben vett - stratégiát, logikát. Az élvezhetőség abból ered, hogy két ember és nem ember-random módon játszó gép között zajlik. A két ember pedig - mert emberből vannak - túlspilázza, stratégiát gyárt stb. (Nagyon nehéz ám, hogy történjék bármi a verseny hevében betartsd a legnagyobb eséllyel kecsegtető random stratégiádat!) De igényel pszichológiai, statisztikai érzéket, tudást, tehát lehetnek "kiemelkedő" játékosok. (Az is igaz, hogy ezek nem olyan nehezen megszerezhető, istenadta tehetséget igénylő képességek.)

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan

De a gyakorlatba átültetni már szinte lehetetlen. Persze lehet stabilan remire játszani mindig másodhúzóként lásd például Karpov fénykorában, csak nem egyszerű. elég megemlíteni, hogy milyen hatékonysággal ölte világos játékát a Caro-Kannal vagy éppen Kramnik 2000 óta hol a berlini, hol az orosz védelemmel -- és hamar sikerül felidézni ezt a partit: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1311652).

Sobri: futóknál az ellenkező színűek esetén szokás nagymesteri szinten a biztos döntetlent említeni.

szerk.
több mint 13 éve
Azt viszont nagyon nem veszi be a gyomrom, amikor az eredeti állításodtól eltérsz, és úgy reagálsz!
"de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké," "Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán." Amíg a két mondatod között nem látod, hogy mennyi különbség van, addig nem lehetséges Veled vitatkozni.
"Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán." A fentiek tükrében erre nincs mit mondanom.
"A sakk halálának is nevezik, ha minden lépésre meglesz az optimális védekező lépés." Ezt az összes stratégiát igénylő emberi tevékenységre elsütötték (foci, háború stb.), csak elfelejtkeznek a másik oldal ellenlépéseiről, fejlesztéseiről.tomi-tomi
Nem látom az ellentmondást ezen két mondat között: "de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké," "Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán."
Teljesen ugyanazt jelenti mindkettő, hogy a másodhúzó, vagyis a sötét egy elméleti partiban, ahol a legoptimálisabbakat lépi mindig tarhatja a minimum remit.
Ha szerinted nem ugyanaz, fingom nincs mire gondolsz.Sobri Jóska
Azt veszem észre, hogy fingod sincs!
Az első egy tétel (matematikai állítás) mindenféle feltétel nélkül.
A második lehetne egy hasonló tétel egy plusz feltétel bevezetése mellett. A bizonyítási szakasz ("mivel véges lépés van csak a sakktáblán") sajnálatos módon semmi oksági kapcsolatban nincs az új tételeddel. Az igaz, hogy a véges számú lépés között lesz legjobb, de a legjobb lépés meglétéből és megleléséből nem következik, hogy remi lesz.

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 346 — capitaine du château de Vienne 1487
de drága életeim,mégse azt nézzük hogy Kobe meg Sakk 1000 dolcsis tétbe büntetőznek!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Erről egyszer találtam valami listát, mikor valakivel témáztuk,hogy mekkora már a kpo vb. És asszem a hivatalos VB-t nem védte meg még senki, viszont nem totál más emberek szoktak az élen lenni. Szóval ilyen tavaly nyert idén 3. helyezések szoktak lenni. Más, nem vb de tornákon is szokott lenni ismétlődés. Egyébként KPO-ban nyilván hatalmas a szerencsefaktor, de az is biztos, hogy vannak olyan technikák, amivel lehet esélyeket növelni. fetomy
Na, egy kis matekfeladvány.. tessék kiszámolni. Tegyük fel 100 ember indul a vb-n(gondolom vannak kiemelések címvédőknek, meg egyebek) . mennyire rá az esély, hogy lesz legalább 1 játékos, aki
(i) két egymást követő évben TOP 5-ben végez
(iii) három évből kétszer TOP 5-ben végez
(iii) négy év alatt kétszer TOP 3-ban végezIgor
fogalmam nincsen, mert eszem ágában nincsen matek feladványokat megoldani 😀 Készítsd fel a húgomat matek érettségire, hidd el életedben többé nem nézel a matek közelébe se 😂

egyébként minek tetted fel a kérdést, hogy védtek-e már meg vb címet, ha amikor azt válaszolom kb. hogy igen, akkor jössz azzal, hogy a statisztika szerint ez nem olyan lehetetlen 😀 Egyébként úgy tudom, hogy a vb-kre több százan szoktak menni, és más versenyeken meg direkt mennek is arra, hogy Guinness-t döntsenek (nem a sört, hanem a rekordot 😛) és asszem ott az több ezres számot jelent.
több mint 13 éve
Jó, kifigyelted, hogy valaki véletlenszerűen játszik. Milyen taktikával tornázod a saját esélyeidet 50% fölé? Ez azért komolyan érdekel...Pocs
Mint láthatod, ha minden idézett szövegrészt elolvasol nem véletlenszerűen játszó ellenfél ellen lehet 50+ százalékban esélyes az ember, hanem a tendenciákkal játszó ellen, azt kielemezve.
A random mutogatás 50% a random mutogatónak, 50% az ellenfelének.
De ha valaki nem random mutogat, akkor elemezhető, de egyben általa az ellenfele manipulálható is.Sobri Jóska
Továbbá Neked is lesznek tendenciáid, amit elemeznek=> az esélyeitek az 50% körül fognak oszcillálni. A maximum esélyt kockázat nélkül csak a random mutogatás biztosítja.tomi-tomi
Nem ismerem a kpo-versenyek részleteit, így akár ez még igaz is lehet.
De, egy olyan mezőnyben, ahol tudottan mindenki stratégiát játszik, és senki sem random mutogat, ott a legképzettebbnek van a legnagyobb esélye. (Ez nem kpo feltétlen, hanem általánosságban)
Viszont az is lehet, hogy van egy stratégiád, ami kockázatos, de sikeres, amíg nem ismerik ki, ezt egy random és agyaló játékosokkal megspékelt mezőnyben sikeresen lehet kamatoztatni.
Ahhoz hasonlítanám, hogy pl tök amatőrökkel megtűzdelt mezőnyben pókerben a showdonwn nélküli partikra koncentrálsz, kerülöd azokat a szitukat, ahol teríteni, mutatni kell, az ő gyengéikre játszol, és minimálisra csökkented az esélyét a szerencsének, a lemákolásoknak, az allineknek.
Pl versenypókerben, erős mezőnyben 25-50bb közt az AK push mindig pluszEV-s move, míg egy amatőr mezőnyben sima dobó 3bet-re mondjuk, mert vannak sokkal könnyebb, átláthatóbb, kezelhetőbb szituk.

több mint 13 éve
sapka
természetesen lehet Mérő véleményét ignorálni játékelméletben, csak kellő nagy bátorság szükséges hozzá.tomi-tomi
pedig lezártnak gondoltam,
de én ilyet nem tettem 😊, csak említettem, hogy nagyon sok ember játssza a rps játékot, akik -Mérő szerint- értelmetlen hülyék, mert értelmetlen dologban versengenek -szintén Mérő szerint-
azért azokat a bőséges főnyereményeket nem a Mérő-félék szokták megnyernisapka
Mérő nem azt mondja, hogy értelmetlen hülyék, akik értelmetlen dologban versengenek! Csak azt mondja, hogy olyat látnak bele a játékba, ami nincs benne. Nincs benne például logika.

több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Erről egyszer találtam valami listát, mikor valakivel témáztuk,hogy mekkora már a kpo vb. És asszem a hivatalos VB-t nem védte meg még senki, viszont nem totál más emberek szoktak az élen lenni. Szóval ilyen tavaly nyert idén 3. helyezések szoktak lenni. Más, nem vb de tornákon is szokott lenni ismétlődés. Egyébként KPO-ban nyilván hatalmas a szerencsefaktor, de az is biztos, hogy vannak olyan technikák, amivel lehet esélyeket növelni. fetomy
Na, egy kis matekfeladvány.. tessék kiszámolni. Tegyük fel 100 ember indul a vb-n(gondolom vannak kiemelések címvédőknek, meg egyebek) . mennyire rá az esély, hogy lesz legalább 1 játékos, aki
(i) két egymást követő évben TOP 5-ben végez
(iii) három évből kétszer TOP 5-ben végez
(iii) négy év alatt kétszer TOP 3-ban végez

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Vagyis ha az a taktikám, hogy kifigyelem az ellenfelemet, máris lehetek 50+ százalékban esélyes.
Bár az tény, sosem játszottam kpo-t, végtelenül unalmasnak találtam mindig is. 😊
De snóbliban kiállok bárki ellen. 😊Sobri Jóska
Jó, kifigyelted, hogy valaki véletlenszerűen játszik. Milyen taktikával tornázod a saját esélyeidet 50% fölé? Ez azért komolyan érdekel...Pocs
Mint láthatod, ha minden idézett szövegrészt elolvasol nem véletlenszerűen játszó ellenfél ellen lehet 50+ százalékban esélyes az ember, hanem a tendenciákkal játszó ellen, azt kielemezve.
De ha valaki nem random mutogat, akkor elemezhető, de egyben általa az ellenfele manipulálható is.Sobri Jóska
Továbbá Neked is lesznek tendenciáid, amit elemeznek=> az esélyeitek az 50% körül fognak oszcillálni. A maximum esélyt kockázat nélkül csak a random mutogatás biztosítja.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Van olyan jatekos, aki esetleg cimet vedett mar a KPO-vilagbajnoksagon? 😛
Igor
Erről egyszer találtam valami listát, mikor valakivel témáztuk,hogy mekkora már a kpo vb. És asszem a hivatalos VB-t nem védte meg még senki, viszont nem totál más emberek szoktak az élen lenni. Szóval ilyen tavaly nyert idén 3. helyezések szoktak lenni. Más, nem vb de tornákon is szokott lenni ismétlődés. Egyébként KPO-ban nyilván hatalmas a szerencsefaktor, de az is biztos, hogy vannak olyan technikák, amivel lehet esélyeket növelni.

Amúgy találtam néhány érdekes Világbajnokságot, melyekre más-más országokból is utaznak nézők és versenyzők egyaránt, tessék lehet vitatkozni melyik sport és melyik nem 😀

Ember vs Ló maraton (nem a sebesség, hanem a teherbírás a fontos, nemrég bevezették, hogy az emberek bringával is mehetnek, egyébként ló és ember is szokott nyerni), Bog Snorkeling (nem tudom mi a magyar neve, a lényege, hogy egy 55 méteres mocsárban kell karhasználat nélkül úszni. a világrekord 1 perc 35 mp), Extrém Vasalás, (az ami, vasalás bungee jumping közben, patakban, fáról lógva, befagyott tó jege alatt...) Tiddlywinks (korongpattintás bögrébe), World Conker Championships (Conkers sport: egy madzagon lógó gesztenyével(?) kell leütni a másik gesztenyéjét a madzagról.) Aztán az egyik kedvencem: Sakkbox 😀 Chess Boxing, ahol 4 percig sakk, majd 3 percig box van, és a KO vagy sakk-matt jelent győzelmet. A résztvevők csak rangsorolt sakkozók lehetnek), aztán a Punkin' Chunkin' vagyis sütőtök-katapultálás végül pedig a fantasztikus Léggitár világbajnokság, ami egyébként veszélyes sport, tört már el valaki ujja miközben léggitározott....
több mint 13 éve
sapka Washington Commanders 6 614 — sapka
sapka
természetesen lehet Mérő véleményét ignorálni játékelméletben, csak kellő nagy bátorság szükséges hozzá.tomi-tomi
pedig lezártnak gondoltam,
de én ilyet nem tettem 😊, csak említettem, hogy nagyon sok ember játssza a rps játékot, akik -Mérő szerint- értelmetlen hülyék, mert értelmetlen dologban versengenek -szintén Mérő szerint-
azért azokat a bőséges főnyereményeket nem a Mérő-félék szokták megnyerni

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Kéremkapcsoljakitenorx
Lezárnám a topicot egy órára legszívesebben, sokkot kapok ezektől a meddő, értelmetlen vitáktól.tenorx
Vizsga után kifejezetten üdítő.. hagyd mán, most elmegyek egy-két órára, de mire megjövök, legyen ám még szórakoztató iromány itten!

Amúgy Shaq ellen szívesen büntetőznék ezresbe 😀 (és nem is Kobe az ász, hanem mondjuk egy Steve Nash-Dirk Nowitzki jellegű pofa inkább)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Kéremkapcsoljakitenorx
Van olyan opció is, hogy akit nem érdekel ne olvassa.
Én rengeteg topiccal vagyok így, pl. nem megyek be a soccer topicba, hogy beírjam: kiafaszt érdekel a gurulós foci?!

több mint 13 éve
Azt viszont nagyon nem veszi be a gyomrom, amikor az eredeti állításodtól eltérsz, és úgy reagálsz!
"de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké," "Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán." Amíg a két mondatod között nem látod, hogy mennyi különbség van, addig nem lehetséges Veled vitatkozni.
"Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán." A fentiek tükrében erre nincs mit mondanom.
"A sakk halálának is nevezik, ha minden lépésre meglesz az optimális védekező lépés." Ezt az összes stratégiát igénylő emberi tevékenységre elsütötték (foci, háború stb.), csak elfelejtkeznek a másik oldal ellenlépéseiről, fejlesztéseiről.tomi-tomi
Nem látom az ellentmondást ezen két mondat között: "de az tény, mint ahogy sakkban is, elméletileg a másodhúzó tarthatja a remit örökké," "Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán."
Teljesen ugyanazt jelenti mindkettő, hogy a másodhúzó, vagyis a sötét egy elméleti partiban, ahol a legoptimálisabbakat lépi mindig tarhatja a minimum remit.
Ha szerinted nem ugyanaz, fingom nincs mire gondolsz.

több mint 13 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
Kéremkapcsoljakitenorx
Lezárnám a topicot egy órára legszívesebben, sokkot kapok ezektől a meddő, értelmetlen vitáktól.
több mint 13 éve
Kéremkapcsoljakitenorx
Igazad van, Te mit tennél?

több mint 13 éve
megint ugyanoda megyünk bele. Tehát ha tudod, hogy holnap Kobe Bryant-tel kell ezer dolcsis fogadásba büntetőzni, akkor kiáállsz. Nem. Legfeljebb lemész, max. betefutsz valami félig ismert jelenségbe az Paksból. De kártyajátékban annyira kihangsúlyozzák a szerencsejáték fogalmát, amit inkább nyereményjátéknak hivnék, hogy elsikkad az a nem elkerülhető momentum, hogy az elöl haladó folyamatosan kopasztják a gyengébbeket. Mindez addig működik, amig van kopasztani való kliens, aztán már nem ülnek le veled. Mint ahogy te se mennél le a KB-s kihivásra még másodszorra se ( az első még belefér az autógramm miatt 😀 )sutianap
De ugyanazt mondod, amit én.
Hogy ahogy a kosárradobásban, úgy a pókerben se a szerencse dönt a profik, és a madarak között.
Persze, hogy nem.
És jól mondod, a póker fogadásjáték.
Az ember fogad arra, hogy mondjuk az ő lapkombinációja nyer, aminek az esélye mondjuk 20% (ez egy kisebb pár egy nagyobb ellen). Igenám, de nem mindegy, hogy 1:1-be fogadsz, vagyis 100 dollárt teszel be 100 ellenében, vagy 1:6-ba, ahol 100 dollárt 600 ellenében teszel be.
Ez a póker lényege.
Van egy színesélyed flopon, és be kell tenned (allin) 2000 dollárt. Mindaddig profitábilis ez a move, amíg a várható nyereményed 4000 dollár fölött van, és onanntól rossz, és veszteséges, hogy 4000 dollár alatt van, mivel a flusdraw kb 305 eséllyel jön ki.
Egyébként Kobe-val is büntetőzök, 1000 dollárt is beteszek, de nem 1000 ellen, hanem 1.000.000.000 ellen.
Kábé az 1:1.000.000 a reális odds.
Kábé ennyi az általam becsült esélye, hogy dobás közben stroke-ot kap, hogy hiba nélül ledobok 30 büntetőt, miközben ő belehibázik, stb.

több mint 13 éve
Pedig ha ismered a sakkirodalmat, akkor ebben semmi új nincs.
Sötéttel elméletileg mindig tartható a remi, ha a legjobbakat húzod, mivel véges (igaz, kurva nagy számú) lépés van csak a sakktáblán.
A sakk halálának is nevezik, ha minden lépésre meglesz az optimális védekező lépés.
És nem marad meg a tempóelőny már most sem, ha kialakul egy zárt gyalogállás, a saját vonalak mögött tempózgat a két azonos színű futó mondjuk, vagy bástya. Ezek elméleti döntetlenek, amikben nincs egyik félnek se nyerő stratégiája.
Olvass utána bátran, nem szégyen újat tanulni 😉Sobri Jóska
"A sakk halálának is nevezik, ha minden lépésre meglesz az optimális védekező lépés." Ezt az összes stratégiát igénylő emberi tevékenységre elsütötték (foci, háború stb.), csak elfelejtkeznek a másik oldal ellenlépéseiről, fejlesztéseiről.

több mint 13 éve
Pont arról van szó, hogy 50%-nál nem lehet nagyobb esélyed, és ezért az egyetlen nyerő stratégia a random mutogatás Többek között például ha egyéb stratégiával játszol, tendenciáid lesznek, amiket kielemezve lehet 50%-nál magasabb esélye az ellenfélnek. Tehát ha növelni akarod az esélyeidet, csak az ellenfélnek teremtesz erre lehetőséget.tomi-tomi
Vagyis ha az a taktikám, hogy kifigyelem az ellenfelemet, máris lehetek 50+ százalékban esélyes.
Bár az tény, sosem játszottam kpo-t, végtelenül unalmasnak találtam mindig is. 😊
De snóbliban kiállok bárki ellen. 😊Sobri Jóska
De ha valaki nem random mutogat, akkor elemezhető, de egyben általa az ellenfele manipulálható is.

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 346 — capitaine du château de Vienne 1487
megint ugyanoda megyünk bele. Tehát ha tudod, hogy holnap Kobe Bryant-tel kell ezer dolcsis fogadásba büntetőzni, akkor kiáállsz. Nem. Legfeljebb lemész, max. betefutsz valami félig ismert jelenségbe az Paksból. De kártyajátékban annyira kihangsúlyozzák a szerencsejáték fogalmát, amit inkább nyereményjátéknak hivnék, hogy elsikkad az a nem elkerülhető momentum, hogy az elöl haladók folyamatosan kopasztják a gyengébbeket. Mindez addig működik, amig van kopasztani való kliens, aztán már nem ülnek le veled. Mint ahogy te se mennél le a KB-s kihivásra még másodszorra se ( az első még belefér az autógramm miatt 😀 )

Aki nem hiszi, annak utánajárnak