Olimpia

23 feliratkozó

több mint 1 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
És összejött a francia házidöntő női kardba, micsoda meglepetés... csapatban nagyon nehéz lesz verni őket bárkinek

több mint 1 éve
Szesze New York Giants 21 837 — Giants fan
Mennyire lenne cink, ha kikapnának az első 2 meccsükön a talán legnagyobb favoritok?
shagi0206
+ hazai pályán 😊 egyébként úgyis az egyenes kieséses szakasz lesz a lényeg, oda meg azért el fognak jutni így is
több mint 1 éve
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 13 047
Mennyire lenne cink, ha kikapnának az első 2 meccsükön a talán legnagyobb favoritok?

Szerkesztette: shagi0206
több mint 1 éve
Dikk a dánoknál az edző egy játékos.
Sixo
Sok a közös a múltjukban, de nem hiszem hogy tetszene nekik, ha ledánoznád őket 😀
több mint 1 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 40 431 — LIGHTS OUT!
Dikk a dánoknál az edző egy játékos.

több mint 1 éve
14-7re szopnak a francia férfi kézisek a norvégoktól.
Sixo
nagyon helyes. Szopjanak a meccs végén is, az a lényeg.
shagi0206
már csak azért is, mert az egyetlen halvány esélyünk a továbbjutásra, ha mi is megverjük őket
több mint 1 éve
Sixo
shagi0206
Már 15-10, meg fogják fordítani.

több mint 1 éve
Bunyó a francia-norvégon. A kiállítást nem értem, mióta tilos a fojtogatás kéziben?

több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
Mondjuk - bár ez az alap problémát nem oldja meg - azon is elgondolkodhatnának, hogy kettővel kelljen nyerni.
zinedine5
Akarsz még tíz percnyi üvöltözést? 😀
Rajna
Amennyit nézem, nekem belefér.
több mint 1 éve
Sixo
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 861 — Kinek mit intézett a kormánya
Mondjuk - bár ez az alap problémát nem oldja meg - azon is elgondolkodhatnának, hogy kettővel kelljen nyerni.
zinedine5
Rajna
Szűcs Lucától igen.
Sixo
minden egyes nap
kétszer

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
zinedine5
Rajna
Szűcs Lucától igen.

több mint 1 éve
A franciánál nincs gusztustalanabb nyelv, talán a kirgiz.

több mint 1 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 077 — "Montoya por favor!"
Basszus ez még csak most jött szembe. Beszarás.
 m.youtube.com/watch?v=nzj48a07XoM
Tactful Cactus
amúgy ezt valóban a grúznak kellett volna adni nem?
deyell
Nekem úgy tűnt, hogy talán egy hajszállal előbb indult a grúz. De Nemcsik élőben pl. határozottan állította, hogy simán az egyiptomié, ő talán ért hozzá 😀
Rajna
Amúgy én a kezét nézem. Egyszerűen így nem lehet a kezet visszahúzni mint georgiai, az by default átadja a jogot. Hiába indul előbb, nekem természetesebb ahogy a másik tercből vált, és a georgiai így nem húzhatja vissza.
Heisman nádor
hát nemtom, szerintem ez messze nem egyértelmű.. én nem értem ezt miért döntötték el így döntő tusnál..
Szesze
Én abból tudok kiindulni, hogy egy normális edző lebasz ha így visszahúzod a kezed.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 1 éve
zinedine5

több mint 1 éve
Igazi kardot kell adni nekik
no
Ilyen Zweihandert én is adnék.

több mint 1 éve

több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
több mint 1 éve
no
lézerkardot
Kampman
Warrb: Az fénykard.

több mint 1 éve
Azt nyilván nem vezetném be, hogy aki hamarabb talál azé a tus - szerintem az hülyeség.

Én azzal operálnék, hogy amikor mindkettő talál (és nincsen védés vagy ilyesmi, csak egyszerre indulnak), akkor egy kicsit flexibilisebben nézni/osztani valahogy a pontokat... mások erre is azt mondják, hogy booo. De szerintem ha nekem féllaikusnak, és magyarnak is zavaró az egész, akkor sztem azért az jelez valamit - mert a full laikusnak csak annyi jön le, hogy minek ordítoznak / egyszerre szúrtak / ki szúrt hamarabb?

Mondjuk, én a vízilabdával is így vagyok... lehet nem vagyok igazi magyar.
Igor
Na jó, de akkor le kell határolni, mi az, hogy "nincsen semmi védés vagy ilyesmi". Nehéz objektivizálni.

AMúgy engem pl. párbajtőrben és tőrben meg az zavar, hogy hagyják ezt a fűrészelést, a tusok kb. 20-30%-a az, hogy kivédett támadások után egymás mellett állva hadonáasznak amíg rá nem csapnak a másik seggére. Ebben sem látom a vívótudást, de nyilván kisebb probléma, mint a kardban (és könnyen meg is oldható, csak hamarabb kell álljt mondani).

A póló szerintem sok meccs nézése után kb. érthető, de ott még laikus is azt legalább láthatja, hogy kb. milyen aráányban mennek a fórok/kontrák ide-oda. Ez vívásban nevetséges lenne, hogy kb. 50-50-es ítéleteket várni kétlámpásnál.

több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell
Nekem úgy tűnt, hogy talán egy hajszállal előbb indult a grúz. De Nemcsik élőben pl. határozottan állította, hogy simán az egyiptomié, ő talán ért hozzá 😀
Rajna
Amúgy én a kezét nézem. Egyszerűen így nem lehet a kezet visszahúzni mint georgiai, az by default átadja a jogot. Hiába indul előbb, nekem természetesebb ahogy a másik tercből vált, és a georgiai így nem húzhatja vissza.
Heisman nádor
hát nemtom, szerintem ez messze nem egyértelmű.. én nem értem ezt miért döntötték el így döntő tusnál..
több mint 1 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 077 — "Montoya por favor!"
Tactful Cactus
deyell
Rajna

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 1 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 602 — No 1 Lijiao Gong fan
Tactful Cactus
deyell

Bazadze amúgy nem véletlenül nem kapja meg ezeket. A tokiói elődöntőben ellene "fújtak", de ez teljesen érthető, ha ott van egy Szilágyi Áron, akivel meg lehet beszélni a tusokat, meg egy ilyen félőrült, aki másodpercenként a pofádba üvölt, hát kétes helyzetben tudat alatt is inkább a normális figurának ítélek.

Amúgy az ellenfele, Amer hasonló idióta, csak kicsit más stílusban. A következő ellenfelétől már ő kapott ki döntő tussal, és térden állva könyörgött a bírónak kb. 10 percig, nem volt hajlandó felállni és felvenni a maszkot.
Rajna
Basadze érdekes ember valóban, de a kardozók 80-90%-a üvölt minden egyes tus után... ezt a sport termelte/nevelte ki sajnos a necces szabályrendszerével. És minden olimpián/versenyen van ilyen, a vívásnak (és leginkább a kardnak) igenis van egy "szabályproblémája"

Az én szabályváltoztatásom, aki ordít, az DQ. Nagyon hamar megszűnne ez az egész 😛 (Mondjuk ettől még az, hogy ki indult/kinek van joga támadni ugyanúgy szürke és azt is meg kéne reformálni.)
Igor
Ez is igaz, hogy nem készültek fel a modern problémákra. Pl. hogy van közönség 😀 meg ordító emberek. De azért üvöltés és üvöltés között is van különbség, amit Bazadze levág, az a magyarokhoz (kivéve talán Decsi) vagy a koreaiakhoz képest is őrület. És azért Szilágyi ellen pl. nagyon nagy volt a kontraszt, ahogy pl. a Montano-Nemcsik döntőn is
Rajna
Tudod jól hogy Szilágyi a 10-20% kivételbe tartozik, de neki is voltak meccsei, ahol elő kellett ezt az eszközt venni/ezel kellett operálnia a korább olimpiákon...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 1 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 602 — No 1 Lijiao Gong fan
Tactful Cactus
deyell
szerintem a döntő tust lehetetlen eldönteni (éppen ezért nem is kellett volna..). Amit 10-10nél mutatnak az szerintem egyértelműen Bazadze-é volt, ha azt a másiknak ítélték az gáz
Szesze
Ez a fő baj a karddal - hogy nagyon sok határeset/közeli tus van, szerintem ha azt mondom hogy a usok 20-30%-a ilyen, az egy fair becslés.

És annyira szoros lett az élmezőny (és egyre szorosabb lesz a jövőben is) hogy ekkora százalék nem fér bele... nem tudom hogy lehetne megreformálni (több szimultán/nem adunk tust felé elmenni) - nyilván ez lehet azzal jár, h újra kéne tanulni/másképp edzeni - szóval nem könnyú szitu.
De onnantól, hogy az afrikaik elmentek az ugráló/zavaró stílus felé, amit ugyanúgy elfogadnak és a klasszikus, old head kardozókat eléggé zavarja, szerintem ez egy valid kérdés.
Igor
Én még amikor először láttam, nem értettem, hogy miért nem lehet egyszerűen annak adni a tust, aki hamarabb talál, akár 1 századmásodperccel is. Ez objektív, világos. Ha akarnak, lehet bevezetni egy türelmi időt együttesre, mint párbajtőrben, bár az elég alacsony kell elgyen, hogy ne végig együttes legyen minden.

Viszont talán ennek az lenne a következménye, hogy ész nélkül menne a vagdalkozás, még gyorsabb és követhetetlenebb lenne az egész. És ahogy írod is, újra kell tanulni az egészet.
Rajna
Azt nyilván nem vezetném be, hogy aki hamarabb talál azé a tus - szerintem az hülyeség.

Én azzal operálnék, hogy amikor mindkettő talál (és nincsen védés vagy ilyesmi, csak egyszerre indulnak), akkor egy kicsit flexibilisebben nézni/osztani valahogy a pontokat... mások erre is azt mondják, hogy booo. De szerintem ha nekem féllaikusnak, és magyarnak is zavaró az egész, akkor sztem azért az jelez valamit - mert a full laikusnak csak annyi jön le, hogy minek ordítoznak / egyszerre szúrtak / ki szúrt hamarabb?

Mondjuk, én a vízilabdával is így vagyok... lehet nem vagyok igazi magyar.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 047
no
lézerkardot