Olimpia

23 feliratkozó

több mint 1 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
Basszus ez még csak most jött szembe. Beszarás.
 m.youtube.com/watch?v=nzj48a07XoM
Tactful Cactus
amúgy ezt valóban a grúznak kellett volna adni nem?
deyell
Nekem úgy tűnt, hogy talán egy hajszállal előbb indult a grúz. De Nemcsik élőben pl. határozottan állította, hogy simán az egyiptomié, ő talán ért hozzá 😀

Bazadze amúgy nem véletlenül nem kapja meg ezeket. A tokiói elődöntőben ellene "fújtak", de ez teljesen érthető, ha ott van egy Szilágyi Áron, akivel meg lehet beszélni a tusokat, meg egy ilyen félőrült, aki másodpercenként a pofádba üvölt, hát kétes helyzetben tudat alatt is inkább a normális figurának ítélek.

Amúgy az ellenfele, Amer hasonló idióta, csak kicsit más stílusban. A következő ellenfelétől már ő kapott ki döntő tussal, és térden állva könyörgött a bírónak kb. 10 percig, nem volt hajlandó felállni és felvenni a maszkot.
Rajna
Basadze érdekes ember valóban, de a kardozók 80-90%-a üvölt minden egyes tus után... ezt a sport termelte/nevelte ki sajnos a necces szabályrendszerével. És minden olimpián/versenyen van ilyen, a vívásnak (és leginkább a kardnak) igenis van egy "szabályproblémája"

Az én szabályváltoztatásom, aki ordít, az DQ. Nagyon hamar megszűnne ez az egész 😛 (Mondjuk ettől még az, hogy ki indult/kinek van joga támadni ugyanúgy szürke és azt is meg kéne reformálni.)
Igor
Ez is igaz, hogy nem készültek fel a modern problémákra. Pl. hogy van közönség 😀 meg ordító emberek. De azért üvöltés és üvöltés között is van különbség, amit Bazadze levág, az a magyarokhoz (kivéve talán Decsi) vagy a koreaiakhoz képest is őrület. És azért Szilágyi ellen pl. nagyon nagy volt a kontraszt, ahogy pl. a Montano-Nemcsik döntőn is

több mint 1 éve
no Baltimore Ravens 8 305
Igazi kardot kell adni nekik
több mint 1 éve
Szesze New York Giants 21 837 — Giants fan
Szerintem ezt nem lehet megreformálni, max úgy hogy egy új sportot alkotsz helyette..
az üvöltözést leszabályozni meg kb olyan lenne, mint a soccerben a szimulálást.. nem reális

Szerkesztette: Szesze
több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell
szerintem a döntő tust lehetetlen eldönteni (éppen ezért nem is kellett volna..). Amit 10-10nél mutatnak az szerintem egyértelműen Bazadze-é volt, ha azt a másiknak ítélték az gáz
Szesze
Ez a fő baj a karddal - hogy nagyon sok határeset/közeli tus van, szerintem ha azt mondom hogy a usok 20-30%-a ilyen, az egy fair becslés.

És annyira szoros lett az élmezőny (és egyre szorosabb lesz a jövőben is) hogy ekkora százalék nem fér bele... nem tudom hogy lehetne megreformálni (több szimultán/nem adunk tust felé elmenni) - nyilván ez lehet azzal jár, h újra kéne tanulni/másképp edzeni - szóval nem könnyú szitu.
De onnantól, hogy az afrikaik elmentek az ugráló/zavaró stílus felé, amit ugyanúgy elfogadnak és a klasszikus, old head kardozókat eléggé zavarja, szerintem ez egy valid kérdés.
Igor
Én még amikor először láttam, nem értettem, hogy miért nem lehet egyszerűen annak adni a tust, aki hamarabb talál, akár 1 századmásodperccel is. Ez objektív, világos. Ha akarnak, lehet bevezetni egy türelmi időt együttesre, mint párbajtőrben, bár az elég alacsony kell elgyen, hogy ne végig együttes legyen minden.

Viszont talán ennek az lenne a következménye, hogy ész nélkül menne a vagdalkozás, még gyorsabb és követhetetlenebb lenne az egész. És ahogy írod is, újra kell tanulni az egészet.

több mint 1 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 602 — No 1 Lijiao Gong fan
Tactful Cactus
deyell
Nekem úgy tűnt, hogy talán egy hajszállal előbb indult a grúz. De Nemcsik élőben pl. határozottan állította, hogy simán az egyiptomié, ő talán ért hozzá 😀

Bazadze amúgy nem véletlenül nem kapja meg ezeket. A tokiói elődöntőben ellene "fújtak", de ez teljesen érthető, ha ott van egy Szilágyi Áron, akivel meg lehet beszélni a tusokat, meg egy ilyen félőrült, aki másodpercenként a pofádba üvölt, hát kétes helyzetben tudat alatt is inkább a normális figurának ítélek.

Amúgy az ellenfele, Amer hasonló idióta, csak kicsit más stílusban. A következő ellenfelétől már ő kapott ki döntő tussal, és térden állva könyörgött a bírónak kb. 10 percig, nem volt hajlandó felállni és felvenni a maszkot.
Rajna
Basadze érdekes ember valóban, de a kardozók 80-90%-a üvölt minden egyes tus után... ezt a sport termelte/nevelte ki sajnos a necces szabályrendszerével. És minden olimpián/versenyen van ilyen, a vívásnak (és leginkább a kardnak) igenis van egy "szabályproblémája"

Az én szabályváltoztatásom, aki ordít, az DQ. Nagyon hamar megszűnne ez az egész 😛 (Mondjuk ettől még az, hogy ki indult/kinek van joga támadni ugyanúgy szürke és azt is meg kéne reformálni.)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell
Én amikor edzésen bíráskodni kellett anno, ezt együttesnek adtam volna. De videó alapján ha dönteni kell inkább az egyiptomi.

Tactful Cactus
deyell
szerintem a döntő tust lehetetlen eldönteni (éppen ezért nem is kellett volna..). Amit 10-10nél mutatnak az szerintem egyértelműen Bazadze-é volt, ha azt a másiknak ítélték az gáz
Szesze
Lassítva talál a másik, elsőre, rosszul védett a georgiai
Heisman nádor
Lehet, hogy tényleg elérte az egyiptomi most így jobban megnézve még a visszavágás előtt.
több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell
Szesze
Ez a fő baj a karddal - hogy nagyon sok határeset/közeli tus van, szerintem ha azt mondom hogy a usok 20-30%-a ilyen, az egy fair becslés.

És annyira szoros lett az élmezőny (és egyre szorosabb lesz a jövőben is) hogy ekkora százalék nem fér bele... nem tudom hogy lehetne megreformálni (több szimultán/nem adunk tust felé elmenni) - nyilván ez lehet azzal jár, h újra kéne tanulni/másképp edzeni - szóval nem könnyú szitu.
De onnantól, hogy az afrikaik elmentek az ugráló/zavaró stílus felé, amit ugyanúgy elfogadnak és a klasszikus, old head kardozókat eléggé zavarja, szerintem ez egy valid kérdés.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell

Rajna
mondjuk itt nehéz lehetett a döntés, mert messze a két legidiótább tag a mezőnyben ez a kettő 😀 szegény bírócsajon lehet is látni, h le van fosva a bokája amikor bejelenti az ítéletet 😀
több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell

több mint 1 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 077 — "Montoya por favor!"
Tactful Cactus
deyell
Én amikor edzésen bíráskodni kellett anno, ezt együttesnek adtam volna. De videó alapján ha dönteni kell inkább az egyiptomi.

Tactful Cactus
deyell
Szesze
Lassítva talál a másik, elsőre, rosszul védett a georgiai

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 1 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 231
ez a videót amúgy ajánlom a kard csapatmeccsek előtt

buhloone mindstate

több mint 1 éve
Tactful Cactus
deyell
több mint 1 éve
Tactful Cactus

buhloone mindstate

több mint 1 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 084

Szerkesztette: Tactful Cactus

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 047
A kínai női röplabda csapat viszont leadott 2 szettnyi előnyt az amerikaiak ellen, döntő szett van.

több mint 1 éve
észak korea bejutott a vegyes páros döntőbe 😊 kínát már tényleg nem fogják megverni, de azért le a kalappal
Szesze
Előre a csodáért, a kínaiak ahogy látom az elődöntőben is döcögtek kicsit, talán nem lehetetlen.
Kampman
Szurkolok, de ez kb az egész olimpia legnagyobb meglepetése lenne sportágaktól függetlenül 😊 nem lesz ilyen. Az hogy a koreaiak ellen 4-2-t játszottak a kínaiak nagyjából papírformának számít, az a páros rendkívül erős.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
A kínai női vízilabda csapat 4-1-re vezet a hollandok ellen 1 negyed után.
Kampman
ha keresztbe verés lesz, pont rohadt szarul jött ki, hogy kaptunk egy üres kapus gólt a végén 😕
több mint 1 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 406 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Kampman
Bunda

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
hosszabbítás ötödik percében azonnali ippon az azeritől a francia ellen a döntőben

szép volt

buhloone mindstate

több mint 1 éve

több mint 1 éve
észak korea bejutott a vegyes páros döntőbe 😊 kínát már tényleg nem fogják megverni, de azért le a kalappal
Szesze
Várjuk ki a végét......

több mint 1 éve
Szesze
Előre a csodáért, a kínaiak ahogy látom az elődöntőben is döcögtek kicsit, talán nem lehetetlen.

több mint 1 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 406 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Oszt most mi a Covid protokoll? Mindenki aki úszott abban a medencében 3 nap karantén?
Sixo
Lejárt lemez ez már.
Jobbulást kívánunk neki, sok folyadék és pihenés, a többi meg folytatja tovább.
Kampman
Ki a covidos? Kapás Bogi?

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 1 éve
több mint 1 éve
Sehol, 1-2 arany, 2-3 ezüst és 3-4 bronz a realitás szerintem.
Lassan az egész magyar sport szembenézhet azzal a reality check-kel, amivel a magyar soccer küzd 1969 óta.
Kampman
Közvetlenül az eb után hangoztatták azt tusványoson, hogy a miénk a legerősebb válogatott a régióban, a vakvágányon haladó hülyevonatról nincs leszállás, csak csattanás lehet a vége
r.baggio
A soccer válogatottnál 2014 óta Csányi és/vagy Orbán, de szerintem inkább előbbi odafigyel, hogy legalább a HC poszton ne legyen kontraszelekció, ennek, és persze a létszámemelésnek volt köszönhető némi fellendülés.
A Fradinál kb. ugyanez.
Nagyon kellemetlen volt az az "Orbán takarodj" a Pintér Attila-féle északír selejtezőn, korábban az elképzelhetetlen volt.
A felszín alatt persze továbbra is rothad a mély.
Kampman
Ha az ember 4 évente nézi nem olyan durva a kép, de nézzük az egészet 36 év távlatából. Ez Szöul:
 hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_az_1988._%C3%A9vi_ny%C3%A1ri_olimpiai_j%C3%A1t%C3%A9kokon

Olyan sportokban voltak eredményeink, érmeink, ahol most kb futottak még kategória vagyunk. Vagy olyan ahol ott sem vagyunk. Tornából mindig voltak arany esélyeink, most kb ott van 2 ember, aztán annyi. Súlyemelésről kb nem is hallok már. De tényleg érdemes a listát végignézni.
NB2
Én úgy mondanám, hogy egyrészt a sikersportágainkhoz (amik globális szinten rétegsportok) szépen felnőtt a világ. A vívásnál már nem francia-olasz-magyar osztozkodás van a dobogón valamilyen kombinációban, hanem most már vannak észak-amerikaiak, közel-keletiek, távol-keletiek, és mind képesek érmeket nyerni.

Másrészt a valóban mainstream sportágakban, ahol korábban csak szolid elmaradásunk volt, mostanra már fényévekre nyomozzuk a csúcsteljesítményt nyújtó országokat. Ez az úszás, atlétika, meg a legtöbb csapatsport.