A Bowl.hu fórum folytatja működését.

Politika

29 feliratkozó

 
6 napja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 12 187 — Welcome in Wentzylvania!
 forgokinpad.blog.hu/2018/09/11/pillanatkep_es_higtragya?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare

6 napja
ozibozi New York Giants 6 018
Sírva röhög, fekve hány.
😊)))))))))))


 nepszava.hu/3008473_bevandorlasellenes-kabinet-alakult-nemet-szilard-vezeti
7 napja
Solymi New England Patriots 424
Az ellenzék elkezdhetné nyomatni, hogy ha az EU-s választásokon újfent a fideszesek nyernek, akkor Viktorék szétverik az EU-t és/vagy kizárják Magyarországot.
Ez egálban lenne a Soros-tervvel. Plusz akkor a Fidesznek kellene magyarázni, hogy ez miért marhaság, az meg már régen rossz, ha a választópolgár értelmi képességeire támaszkodna egy politikai erő.
Atari
Az emberek többségét nem érdekli az EU, ők csak azt látják, hogy migránsok és Soros, ráadásul Viktoron kívül a másik választási lehetőség a mocskos kommunisták vagy a Jobbik, akikről meg majd úgyis kerítenek valamit, ha meg nem tudnak akkor meg a pártot nyírják ki, mint ahogy most basztatják őket a 600(?) millióval.
Ha meg az EU-ban ellenük mész, akkor migránssimogató és hazaáruló leszel, mint ahogy a mostani példa is mutatja.

Demokráciában pont az a lényeg, hogy a választópolgár értelmi képességei legyenek olyan szinten, hogy magától tudjon döntéseket hozni, szerveződni, stb., ne vezényszavakra működjön mint a birka.

A rendszerváltás után még megvoltak a politikai viták és az észérvek használata a legutóbbi időkig, de a Fidesz ezt is beszüntette és átállt a vezényszavak sulykolására, ami működik és egyszerűsíti a dolgot számukra viszont emiatt folyamatosan adagolni kell ezeket, nehogy ellankadjanak a szavazók, mert utána nehezebb őket felrázni és mozgósítani.

Egy jól szervezett társadalom nem kevés terhet levesz szerintem az állam válláról, főleg ha a lényegesebb szektorok nagy része ki van szervezve a versenyszférába megfelelő kontroll és felügyelet mellett természetesen és az állam csak a minimális szintet birtokolja.

Nézd meg itthon pl. az egészségügyet ahol ha akarsz valamit akkor többnyire magándokihoz mész akinek fizetsz és az állami kórházban az ottani gépeken, magánrendelés keretein belül lát el.
Szerintem simán ki lehetne dolgozni egy hibrid rendszert, ahol a befizetett összeg egy része menne a közösbe, a másik meg a saját számládra, amit te használhatsz fel vagy az akinek jogot adsz hozzá, pl. családtag.

Szóval ahogy korábban írtam én nem látok komoly esélyt arra, hogy itt bármi is változzon, inkább azt, hogy az EU-ban összeáll Salvinivel és a jobbosokkal egy új pártba és akkor ott sem másodhegedűs lesz, hanem egy olyan tényező akit nem fog megkerülni az EU, hiába fogják megszüntetni a tagállamok vétójogait.
Ha befolyásoló tényező lesz, ahogy pedzegetik, akkor kőkeményen zsarolhatja az EU-t, rájuk uszítva a keleti blokkok nacionalistáit, országait, ami baromira nem fasza, főleg ha még a törökök ügyei mellé áll.
A következő költségvetési ciklus még lefut, de kíváncsi vagyok, hogy utána mit fog kezdeni az EU Magyarországgal és a többi renitens országgal.
2
7 napja
ozibozi New York Giants 6 018
Ennek az egésznek semmi komoly hozománya nem lesz, de amikor látom a pofájukat a stúdióban stb , miután hülyére okoskodták magukat, az jelzi, hogy mennyire gyenge lábakon áll ez a rendszernek nevezett buborék.

Meanwhile: basszus, kapcsolják Baló György feleségét, gyerekek ősanyját, lánykori nevén morvai krisztikét aki elmondta hogy mi történt...Tényleg van itt baj, hiszen ma este még mindig a szemkilövetés a téma. 2018-ban?
Gratula!

...és jön a Migráncsok, hazaárulók, csalás stb és stb... és —basszus—-van aki ezt kajálja.

Mindenki hülye, csak én vok Napóleon.

Szerkesztette: ozibozi
2
7 napja
Atari 1 151 — Tulipános Fan- fan
Az ellenzék elkezdhetné nyomatni, hogy ha az EU-s választásokon újfent a fideszesek nyernek, akkor Viktorék szétverik az EU-t és/vagy kizárják Magyarországot.
Ez egálban lenne a Soros-tervvel. Plusz akkor a Fidesznek kellene magyarázni, hogy ez miért marhaság, az meg már régen rossz, ha a választópolgár értelmi képességeire támaszkodna egy politikai erő.

- A kardom, Tű.
- Tű?! Persze, hogy nevet adtál neki.
- Sokan adnak nevet a kardjuknak.
- Csak a szarosok.
7 napja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars Idaho Vandals 13 937 — Aki NER az nyer!
Vajon minden EU-s tagországról készül majd ilyen jelentés vagy csak az ex-Keleti-Blokkról?
Fast Willie
És a németeknél benne lesznek e a chemnitzi történések, mint globális antiszemita veszély, melyről Németország vagy a német kormány tehet?

7 napja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 12 187 — Welcome in Wentzylvania!
beleolvasva néhány ismerősöm face ömlengésébe sajnos semmi nem változik.

maradt a fekete fehér vélemény és az alpári stílus.... pedig vannak köztük művészek,tehetős emberek,értelmiségiek stb...

maradok a bringás vonalon inkább max pár ismerős megint megy a tiltólistára

7 napja
Solymi New England Patriots 424
igazából most tényleg ezzel foglalkozik az europai politika kérdés az,hogy ezt ki kovácsolja politikai tőkévé és hol ?
Janek
Ha következetesek akarunk maradni, akkor ez Orbánnak ad muníciót hosszútávon a belpolitikai fronton, az EU színterén meg a 2019-es választásokkor jelenthet útmutatót az addigi ténykedése.

 index.hu/kulfold/ep/2018/09/11/a_hetes_cikk_nekunk_szol_de_nem_rolunk/
 444.hu/2018/09/12/orban-a-kisujjat-sem-mozditotta-hogy-elkerulje-a-magyarorszag-elleni-eljarast

Az, hogy ott és akkor illetve addig mi történik, teljesen mindegy abból a szempontból, hogy itthon minden sikernek lesz beállítva és az EU lesz a gonosz, elnyomó és kizsákmányoló hatalom.

Lásd:
 index.hu/kultur/media/2018/09/13/lakajmedia_sargentini_ep_szavazas_kormanymedia/
 444.hu/2018/09/12/tenyek-orban-viktor-eltetik-europa-szerte

Lényeg a lényeg, Orbán és köre illetve a Fidesz ezzel csak nyer, addig amíg itthon nem változik meg a helyzet.
Attól is függ, hogy marad-e a Néppártban vagy a szélsőjobbosokkal alakít egy újabb pártot, kb. a 3-4. legnagyobbá lépve elő az EU pártok között és ezzel az erővel már minden döntést blokkolhat addig amíg kedve tartja.

 index.hu/kulfold/ep/2018/09/11/europa_2019_csak_egy_kicsit_lesz_rosszabb/

Egyszóval majd akkor szabadulunk meg tőle ha majd meghal, utána meg valamelyik örökös viszi tovább a rendszert, az emberek meg leszavaznak a Fideszre továbbra is.A más vallásúakkal szembeni tolerancia is alapelv....hogy ne lehessen a vallási toleranciával visszaélni.
Solymi
Az emberiség 2000 (plusz előtte ki tudja hány) év alatt nem volt képes....bocsánat, nem akarta/akarja megoldani ezt a problémát, nem most fogják.
MarioAna
Azért azokon a területeken ahol a keresztény vallás terjedt el ez általánosságban véve működik a vallási tolerancia.
Az, hogy időről-időre szándékosan gerjesztik a hangulatot és uszítanak, az nem segít a problémák megoldásában főleg úgy, hogy összemossák az iszlámot mint vallást az iszlamizmussal mint politikai irányzattal és annak radikális ágazataival, ezáltal is zavart és ellenségeskedést keltve az emberekben.

Nem mintha én nagy rajongója lennék az iszlámnak és annak a viselkedésformának, de gondolom ez annak köszönhető, hogy mi már felvilágosult és esélyegyenlőséget biztosító társadalomban nőttünk fel és nem abban ahol a nő alacsonyabb rendű, dolga a gyermeknemzés, a helye pedig a konyha, a férfi pedig a teremtés koronája...hmmm....


Kis mellékszál:
2000 év az emberiség történetében nagyon-nagyon rövid idő, szinte minden téren gyerekcipőben járunk, hiába gondoljuk az ellenkezőjét.
Kis vallási ill. bőrszín szerinti színezetet adva, érdemes megnézni ezt a videót az emberi populáció növekedéséről és a várható számokról:

 mult-kor.hu/lenyugzo-animacio-mutatja-be-a-vilag-nepessegenek-nvekedeset-20161111

Ez kicsit szemléletesebb:
A jelenlegi 7,6 milliárd főből 5,8-at ad Ázsia meg Afrika...

 www.ksh.hu/interaktiv/grafikonok/vilag_nepessege.html
7 napja
Amadeus Oakland Raiders Ohio State Buckeyes 17 874
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
Solymi
De ha nekem csak 1-2 ponttal van bajom, akkor mit csináljak? 😀 Főleg 9-től lefelé jönnek olyanok, hogy csak nézek...
NB2
Akkor örülj neki, hogy te egy ilyen kicsit sárga, kicsit savanyú módon működö országban boldog vagy...
Igor
pont ezekről az emberekről mintázták Pelikánt.

- dohányzik?
- nem köszönöm, inkább csak innék valamit.
7 napja
MarioAna Cincinnati Bengals LSU Tigers 2 660
A más vallásúakkal szembeni tolerancia is alapelv....hogy ne lehessen a vallási toleranciával visszaélni.
Solymi
Az emberiség 2000 (plusz előtte ki tudja hány) év alatt nem volt képes....bocsánat, nem akarta/akarja megoldani ezt a problémát, nem most fogják.
1
7 napja
Fast Willie Pittsburgh Steelers 1 443
NFL példával: According to the meeting of the owners, Hungary's GM, Victor Orban wasn't really active on the recent free agent market. So they decided, to forfeit Hungary's next draft picks on the draft day in Bruxelles.
7 napja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 12 187 — Welcome in Wentzylvania!
igazából most tényleg ezzel foglalkozik az europai politika kérdés az,hogy ezt ki kovácsolja politikai tőkévé és hol ?

7 napja
Solymi New England Patriots 424
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
Solymi
De ha nekem csak 1-2 ponttal van bajom, akkor mit csináljak? 😀 Főleg 9-től lefelé jönnek olyanok, hogy csak nézek...
NB2
Akkor örülj neki, hogy te egy ilyen kicsit sárga, kicsit savanyú módon működö országban boldog vagy...
Igor
Lehet, hogy félreérthető voltam?😊 Szóval a jelentésl nagy részével egyetértek, a rendszer úgy rossz ahogy van, csak 1-2 pont (9. alatt) ami cseszi a csőrömet, amit baromira nem értek, hogy azt miért kellett.
NB2
Azért mert ezek az EU alapelvei.
 europa.eu/european-union/about-eu/eu-in-brief_hu

A 9-es pontból melyik számodra a problémás tétel, ez?
"Sok mentális, értelmi és pszichoszociális fogyatékossággal élő személyt kényszerítenek egészségügyi intézményekbe és kényszergyógykezelésre, valamint különítenek el, továbbá hogy a jelentések szerint zárt intézményekben erőszakos, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódot alkalmaznak, és magas a ki nem vizsgált halálesetek száma"


11-es pont:
Lehet most a migráción vitatkozni, tény, hogy nem volt jól kezelve az elején ill. ugyanaz a hatás kezdett érvényesülni mint az USA-ban Trump megválasztásával, hogy nem vették észre időben vagy nem figyeltek az átlagemberek hozzáállására a témával kapcsolatban.
Azóta EU fronton javult a helyzet és folyamatosan azon dolgoznak, hogy megoldják a problémát úgy, hogy mindenkinek jó legyen, cserébe addig egy kis kompromisszumkészséget várnak el.
Illetve azt, hogy a már meglévő opciókat ne vétózza már meg Viktorka és tsai, ezzel blokkolva a folyamatokat, amit újfent arra használ, hogy mutogassa azt, hogy az EU semmit se tud tenni, aztán meg a végén jön, hogy megoldotta.

Rövid távon hatalmas károkat okoz ő meg a társai a hozzáállásával, hosszútávon viszont ez azt jelenti, hogy az EU szabályokat fog hozni az ilyen esetek elkerülésére, igaz, nekünk az már kvázi mindegy lesz.

A más vallásúakkal szembeni tolerancia is alapelv és itt is lehet látni, hogy egyrészt országokon belül és később EU-s szinten is vannak és lesznek törvények, változtatások, szigorítások annak érdekében, hogy ne lehessen a vallási toleranciával visszaélni.
2
7 napja
NB2 New England Patriots 7 731 — nabege2@yahoo.com
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
Solymi
De ha nekem csak 1-2 ponttal van bajom, akkor mit csináljak? 😀 Főleg 9-től lefelé jönnek olyanok, hogy csak nézek...
NB2
Akkor örülj neki, hogy te egy ilyen kicsit sárga, kicsit savanyú módon működö országban boldog vagy...
Igor
Lehet, hogy félreérthető voltam?😊 Szóval a jelentésl nagy részével egyetértek, a rendszer úgy rossz ahogy van, csak 1-2 pont (9. alatt) ami cseszi a csőrömet, amit baromira nem értek, hogy azt miért kellett.
7 napja
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 11 505 — Is it coming home?
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
Solymi
De ha nekem csak 1-2 ponttal van bajom, akkor mit csináljak? 😀 Főleg 9-től lefelé jönnek olyanok, hogy csak nézek...
NB2
Akkor örülj neki, hogy te egy ilyen kicsit sárga, kicsit savanyú módon működö országban boldog vagy...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
1
7 napja
Jan Pittsburgh Steelers 2 030 — Steelers fan
Elolvastam amúgy kb miről szól ez a Sargentini jelentés. Verjetek meg, de egyik másik pontja elég wtf és finoman fogalmazva sincs úgy, ahogy állítják. Úgy érzem, hogy egy kiragadott példával próbálnak általánosítani, ami baromira nem jó! 3 pont nálam erősen kérdőjeles!
NB2
Nekem tavasszal volt pár dolog, ami erősen kérdőjeles volt, mint pl a választási rendszer testreszabása, ukrán szavazók buszoztatása, törvénysértő kampányolás, és a fidesz kampányában is voltak dolgok, amik finoman fogalmazva sincsenek úgy, ahogy állították stb, stb,... de megmondták a fideszesek, hogy nincs miről beszélni, a szavazók egyértelmű véleményt mondtak, a kétharmad az kétharmad. És most pontosan ugyanez a helyzet.

Tudod hogy van ez: eccerfent-eccerlent.
2
7 napja
NB2 New England Patriots 7 731 — nabege2@yahoo.com
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
Solymi
De ha nekem csak 1-2 ponttal van bajom, akkor mit csináljak? 😀 Főleg 9-től lefelé jönnek olyanok, hogy csak nézek...
7 napja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 8 427
Vajon minden EU-s tagországról készül majd ilyen jelentés vagy csak az ex-Keleti-Blokkról?
Fast Willie
Félek tőle, hogy még a ex-Keleti-Blokkból is csak kivételes esetben. Kivételes ország vagyunk mi, úgy tűnik. Egy illiberális hatalom...
7 napja
Solymi New England Patriots 424
Vajon minden EU-s tagországról készül majd ilyen jelentés vagy csak az ex-Keleti-Blokkról?
Fast Willie
Nem tudom, de abban a mocskos nyugatban többnyire jól működnek a fékek és ellensúlyok, az EU alapelveinek betartása, tehát jelentés nélkül is szabályozzák magukat.
1
7 napja
Fast Willie Pittsburgh Steelers 1 443
Vajon minden EU-s tagországról készül majd ilyen jelentés vagy csak az ex-Keleti-Blokkról?
7 napja
Solymi New England Patriots 424
A jelentés felületes. Pl:
- Súlyosbodó antiszemitizmusra érv a Magyar Gárda.
- Zsidó tulajdon szisztematikus rongálása történik szerinte.
- Szegregált oktatásra olyan települések az érv, ahol effektíve csak cigányok élnek.
- Viszont pl. az egycéges közbeszerzéseknél jobbak vagyunk, mint az EU-s átlag, és azt még felfogni is képtelen, hogy a NER-ben a korrupció a rendszer maga, és azt se, hogy az egész technikailag az állam privatizálása. Elkapirgálja a felszínt elfogultan, felületesen, sok ostoba általánosítással.

És valójában azon kívül, hogy lehet rajta politikailag rágódni, teljesen súlytalan, és haszontalan. Semmi valós hatása nincs és nem is lesz.
Az ellenzék szerint meg vagyunk dádázva, a kormány szerint meg vagyunk támadva, és legitim a permanens szabadságharc.
És boldogan élNER míg meg nem halnak.
Sobri Jóska
Idézek az Index (jajj, tudom Fake News) cikkéből:
 index.hu/kulfold/ep/2018/09/11/a_hetes_cikk_nekunk_szol_de_nem_rolunk/

"A jelentés már csak a terjedelméből adódóan is felületes. Néhány tíz oldalon nem tudnak a mélyére ásni a társadalmi problémáknak, amelyek azt okozták, hogy a magyar politikai kultúra, az állam vezetése és a jogrendszer eltávolodik a nyugat-európai ideáloktól.

Nem is arra való, hogy Magyarországon változást okozzon. Judith Sargentini múlt csütörtökön elmagyarázta, hogy miért létezik egyáltalán jogi lehetőség arra, hogy az EU az európai értékek védelmében fellépjen. Azért, mert a magyar kormány nem elszigetelve létezik az EU-ban, hanem a nemzeti kormányokat összefogó testületnek, a Tanácsnak a tagja. Ott a többiek kedvet kaphatnak az Orbán-féle erőpolitizáláshoz, ha látják, hogy az milyen sikeres. Sargentini szerint fel kell hívni a többi kormány figyelmét, hogy az egész európai közösségnek nem biztos, hogy az orbáni modell megvalósítása az érdeke.

Mivel nem az volt a jelentés feladata, hogy a problémák okait keresse, ezért elmulasztott levonni lényeges következtetéseket. Az Azonnali rámutatott egy ilyenre: mivel a választási kampányban a Fidesznek lejtett a pálya, a kormány legitimitása nem is olyan sziklaszilárd, mint amilyennek szeretik beállítani. Ez a megállapítás viszont nem szerepel a szövegben.

De még ha mélyre is ásott volna a jelentés, ha rávilágított volna a problémák okaira, és éles következtetéseket vont volna le, akkor sem lenne képes megoldást kínálni a gondokra, amelyeket összegyűjtött. "
7 napja
Solymi New England Patriots 424
És ez azért szörnyű, mert apám értelmesebb mint a többség, de a hülyeség elérte az ő agyát is.
Tanulság: Fideszessel kár érdemi beszélgetést folytatni, mert nem lehet. Az az igaz amit a Viktor mond, a többi hazugság.
Solymi
Nem csak itthon van ez. Kedvenc "black science man"-em is megfogalmazta ezt a jelenséget,e de ugye ez egy alap propaganda-stratégiai elem az összes eddigi kialakult hasonló rendszernél. Nagyon nehéz ellene küzdeni, mivel oktatási-gondolkodási szinten nincs megtanítva ez az átlagos embereknél (információ befogadása, feldolgozása/értékelése).
 twitter.com/neiltyson/status/985205291640745985
1. az idősebbek között ténylegesen van olyan, akinek jó volt a Kádár-rendszer + az idő megszépít ugye mindent és "mindenkinek megvolt mindene+munkája".
2. a fiatalok pedig a média monopóliumán keresztül csak a kormánypárti információkat kapja meg (valljuk be, 15-18 éves gyerekek nem fognak független hírportálok után vadászni, csak hogy képben legyenek a jelenlegi rendszerrel, oktatási rendszerből nem tanulják meg, anyuka-apuka és ismerősök pedig a torzított szubjektív nézeteket adják tovább), ergo ebben a "valóságban" nőnek fel;
Teóriám szerint, mivel egy szavazóképes társadalom összetételében ~ egy 60 évnyi időszak van lefedve, ez a fenti 2 periódus már most lefed 40 évet alsó hangon.
A félelmetes az, hogy van kb egyetlen olyan generáció, akik nem a rendszerváltás előtt élték felnőttkorukat és még nem a mostani Orbán-rendszerbe születtek.

Az internet által biztosított szabad információáramlás korában tőlük lehetne elvárni azt, hogy esetleg ugye megdöntsék a rendszert....ami viszont olyan szinten van már most bebetonozva, hogy megspékelve az átlagos szavazó megemelkedett ignorálási küszöbével én tényleg nem látom, hogy ez demokratikus keretek között lehetséges lenne.
Pluszban lássuk be, ha esetleg egy belső hatalomátvétel történne politikai fronton, ugyanabból a körből kerülne ki egy új vezető, ugyanezt a rendszert átnevezve és tovább vezetve.

ui: akkor még nem is beszéltünk arról, hogy gyanítom ebből a rétegből kerül ki a legtöbb kivándorló is 😊.
MarioAna
Na, ebből lehetne egy érdekes tanulmányt írni, mert szerintem nem pár mondat maga az egész kérdéskör.
Lentebb csak egy rövid eszmefuttatást írok, nem pontos, nem fed le mindent, csak nagy általánosság az egész, szóval bele lehetne kötni több helyen tutira, de inkább próbáljátok a mondanivalót nézni benne, ha olvassátok.


1. Idősebbek:
Itt lehetne tovább bontani különböző halmazokra a rétegeket, de azt most hanyagoljuk, általánosságban véve én azt veszem észre, hogy azért ragaszkodnak a Kádár rendszeri megszépült emlékekhez - amely rendszer ellen sokan lázadtak, ugye - mert ezekben biztosítva gondolták a nyugalmat.
Így meg idősebb korukra nehezebben alkalmazkodnak a jelenlegi változékony, bizonytalan időkhöz, ami egy plusz stresszforrás nekik, rengeteg olyan dologgal kell megküzdeniük 50-60-on felül amit nem értenek vagy nincs energiájuk, esetlegesen ellentmond az addigi életüknek.
Gyakorlatilag egy sok évtizedes statikus állapotból belebaszták őket egy folyamatosan változó és alkalmazkodásigényes környezetbe és nem képesek/nem akarnak adaptálódni.
Plusz elmúlt a rendszerváltás okozta eufória is, és ami a legnagyobb gond, változás nem igazán lett, hanem azt látták vagy azt látták igazolva, hogy jelenleg aki tolvaj az többet lop és megússza míg anno abban a rendszerben volt lopás, csak nem akkora.
Bár ebben részint kételkedek, hisz maximum nem tudtak róla, de az is tény, hogy a vadkapitalizmus éveiben szétloptak mindent amit lehet.
Én elhiszem, hogy elegük van ebből, viszont mindenki azt hitte, hogyha betör ide a Nyugat akkor eljön a Kánaán és minden fasza lesz, miközben az nem esett le nekik, hogy a demokráciában az emberek kötelessége is nagyobb és az adott ország felelőssége kialakítani és fenntartani a demokratikus keretet.
Továbbá rossz lehet nekik szembesülni az emberi gyarlósággal, munkaerőpiaci értéktelenségükkel és kilátástalanságukkal, hisz világéletükben az volt, hogy munka mindig lesz és csak dolgozni kell, akkor egy viszonylagosan jó élet biztosítva van.

2. Legyen középkorú korosztály:
Ez az a réteg amelyik egyrészt a legjobban másrészt a legrosszabbul járt, hisz beleszületett abba a "szabadságba" és folyamatosan változó korba amely megköveteli a folyamatos alkalmazkodást és fejlődést, így ehhez alapból hozzá van szokva viszont a másik oldalon küzdenie kell az idősebbekkel és saját korosztályán belül azokkal akik vagy úgy alkalmazkodtak ehhez a helyzethez, hogy mindenkin átgázolnak és kihasználnak vagy éppen sunyítva jutnak előre és próbálják a hasonszőrűek kegyeit keresni előrejutás vagy előny miatt.
Másrészt látja annak az eszmének és ideológiának a tönkretételét amiben felnőtt, amiben hitt, látott, követett és ezzel együtt tapasztalja az ország lehetőségeinek, fejlődésének beszűkülését és visszaesését, főleg mivel van mihez hasonlítani.
A másik részének meg már van elég pénze ahhoz, hogy ne érdekelje a politika, hisz a benyelt veszteség kevesebb az értékrendszerében mint a stressz amit a téma követése okozna.
És ott vannak azok akik a "család érdekében" elszenvedik a megpróbáltatásokat. Sokuknak lenne választási lehetősége, de az rövidtávon anyagi veszteséggel vagy lemondással járna, így nem lépik meg, a másik részének meg sajnos tényleg nincs választási lehetősége.

3. Fiatal korosztály:
Legyen ez a 18-30 éves korosztály.
Ahogy én látom, egy része foglalkozik valamilyen szinten a politikával, de a többi az nem, mert " a politikusok úgyis hazugok", "nem tudsz mit csinálni ellenük" illetve nem igazán van markáns véleményük, nem mernek kialakítani, bevallani egy pártállást, mert retorziótól félnek akár munkahelyen, akár az életben, hisz a kapcsolatok fontosabbak mint a politikai hozzáállás.
Illetve csak akkor háborodnak fel vagy foglalkoznak minimálisan a politikával, ha az közvetlenül beleszól az életükbe.


Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mennyire röghöz, szavazathoz kötik az embereket a különböző beruházásokkal, ígéretekkel, egymás kisegítésével.
Nem hinném, hogy egy Szombathely, Kisvárda, Mezőkövesd ne Fideszesre szavazzon, mert különben a stadionok fenntartásának lehetetlensége miatt csődbe menne a város.
Illetve ugyanez mindenhol, a polgármesterek kénytelenek azt tenni amit mondanak nekik, különben nincs lóvé a központból és meg lesz lőve a város fejlődése, életben maradása.Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Azért azt ugye érzed, hogy a kákán keresed a csomót mikor 12 főbb pontból kiemelsz egyet-kettőt.
Itt egy rövid összefoglaló:

 blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Másrészt hangsúlyozták azt is, hogy több országot is vizsgálnak és fognak vizsgálni, ilyen jelentések készültek és készülni is fognak más országokról is.
A jelentés maga egy vizsgálat amiatt, mert úgy látják, hogy sérültek az EU-s alapelvek az országban és szeretnének párbeszédet folytatni a kormánnyal ezek érdekében.

Ne feledjük el, hogy az EU-nak vannak alapértékei amit mi elfogadtunk és ezeket be kell tartanunk.
7 napja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars Idaho Vandals 13 937 — Aki NER az nyer!
A jelentés felületes. Pl:
- Súlyosbodó antiszemitizmusra érv a Magyar Gárda.
- Zsidó tulajdon szisztematikus rongálása történik szerinte.
- Szegregált oktatásra olyan települések az érv, ahol effektíve csak cigányok élnek.
- Viszont pl. az egycéges közbeszerzéseknél jobbak vagyunk, mint az EU-s átlag, és azt még felfogni is képtelen, hogy a NER-ben a korrupció a rendszer maga, és azt se, hogy az egész technikailag az állam privatizálása. Elkapirgálja a felszínt elfogultan, felületesen, sok ostoba általánosítással.

És valójában azon kívül, hogy lehet rajta politikailag rágódni, teljesen súlytalan, és haszontalan. Semmi valós hatása nincs és nem is lesz.
Az ellenzék szerint meg vagyunk dádázva, a kormány szerint meg vagyunk támadva, és legitim a permanens szabadságharc.
És boldogan élNER míg meg nem halnak.

2
8 napja
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 11 505 — Is it coming home?
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)
NB2
Szerintem nézz utána máskor, nekem kb fél percbe került..
A hölgy klasszikus keményvonalas zöldpárti, a szülei gyerekként is nukleáris fegyverek elleni tüntetésre vitték 😀 aztán jöttek a tipikus pacifista egyetemista évek, dolgozott NGO-nak Afrikában (blood diamond kérdéskörben), stb

Tudom meglepő, de van néha ilyen politikus is... csak áltaban ez a fajta hiteles, valóban elkötelezett ember itthon nem kerül a politika közelébe/ilyen magas(??) pozícióba, Sokkal több ilyen politikus kellene idehaza is...

Illetve idéznék egy klasszikust
"Ha mások szempontrendszereit minősíted, az egyrészt személyeskedés, másrészt azt jelenti, hogy a sajátodat különbnek érzed, az övét degradálod."

Amúgy továbbra sem tudom pontosan az "utolsó néhány pont" alatt mire gondolsz (57-59?), ebben amúgy egyetértünk valóban kb ez az egyik legkisebb/legkevésbé lényegespont az én szememben is, de az hogy eljutottunk 59-ig, az a nagyobb probléma itt... ha csak az utolsó 3 pont lenne, akkor nem lett volna jelentés.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
1
8 napja
NB2 New England Patriots 7 731 — nabege2@yahoo.com
Az utolsó néhány pontban van olyan felsorolás, amire az ember azt mondja, hogy ilyeneket bármelyik európai/USA országban elő lehet citálni, mindenhol érnek embereket jogsértések amiket persze nem direkt csináltak, csak a drága jogvédők rárepülnek mint gyöngytyúk a takonyra. Picit olyan érzésem van, hogy akkor szedjünk össze mindent amiben totál lejárathatjuk Mo-t.
(mondjuk engem izgat, hogy ez a ribi milyen indíttatásból csinálta ezt a jelentést, gondolom senki nem súgott neki 😀)