Politika
66 feliratkozó
5 órája
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Ördögi kör. A politikus nem fejleszti az oktatást, mert kritikus egyéneket nevel, viszont később nem is kell bajlódnia velük, a rövidtávú szükségletek kielégítése a számukra elegendő.A 94-ben az MSZP-re szavazókat nem hülyézném le, a rendszerváltással a biztos középszart kellett felcserélniük a bizonytalan nagyonszarral, rengetegen elvesztették az állásukat.Rendben de akkor kit lehet lehülyézni? A 2022-ben a Fideszre szavazókat nem lehet, mert a biztos dolgot nem akarják bizonytalanra cserélni. Ha egyenként kezdesz el nézni egy "hülyének nézett" csoportot, kiderül, hogy az egyénnek mindig van egy jó érve arra amit tesz, csak csoportként tűnik hülyeségnek? Ugyanis a választásokon is egyének vannak, nem csoportok.
Akik még élnek közülük, jórészt Fidesz-szavazók, állambácsi mindent visz. Ha ez a rendszer is megroggyan, majd megint váltanak.
Dzsokijuing
bobi0092
Hiányzik a polgárság, az a baj.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Ezen értelmezés alapján Észak-Korea vezetői csinálják a legjobban, ezek után meg már nincs is miről vitatkozni meg beszélgetniHa valami általánosabb igazságra szeretnénk jutni, úgy vélem az eszmecsere célja az igazság keresése lenne (jöhetsz a relativitással, de tudod mire értem), akkor ez kevés.Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Ez nem géniusz, ez kihasználás és sanyargatás. Amit azért tehetnek meg, mert birkák vagyunk (én is) kimenni és szétszabni őket.
Eazzy
Ők vannak döntési pozícióban.
Ennyi az állításom.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől még nem jól csinálják, hogy nekik jó, hogy másokból azokat átverve, vagy egy részénél elfogadva, hogy úgyse tesznek ellene, megélnek.
Sikernek nevezni ezt az kemény.
Eazzy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 534
Amugy magyarosi csaba andaluz videoit ajanlon.Ott is van arak osszehasonlitas es az ettermek 5 ev alatt 20% dragultwk illetve a bolti arak sem movekedtek ugy ahogy magyarorszagon.
Sot a benzinre a kormany ad vmi kedvezmenyt.
több mint 3 éve
Ha valami általánosabb igazságra szeretnénk jutni, úgy vélem az eszmecsere célja az igazság keresése lenne (jöhetsz a relativitással, de tudod mire értem), akkor ez kevés.Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Ez nem géniusz, ez kihasználás és sanyargatás. Amit azért tehetnek meg, mert birkák vagyunk (én is) kimenni és szétszabni őket.
Eazzy
Ennyi az állításom.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől még nem jól csinálják, hogy nekik jó, hogy másokból azokat átverve, vagy egy részénél elfogadva, hogy úgyse tesznek ellene, megélnek.
Sikernek nevezni ezt az kemény.
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Tehát akkor jól végezte a dolgát? Attól, mert szemfényveszti a 3 millióját, nem lesz jó vezető..attól egy zseniális szemfényvesztő. De a végére azért mindig kiderül, ha a király meztelen.. olyankor mi van?De ha van egy olyan céged, amiben döntési poziba helyeztél egy alkalmazottat, majd kiderül hogy sikkasztott, lopott, miközben ő kurva gazdag lett és téged hitegetett azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van.Ebben a cégben van 8 millió döntéshozó, akikből 3 millió ezt az alkalmazottat választotta, annak ellenére is, hogy sikkasztott, lopott és kurvagazdag lett.
Ez esetben ő egy géniusz, aki a saját érdekeit helyezte a cég érdekei elé és ezt nagyon jól csinálta? Vagy inkább nem dicséred és mennie kell a buliból, mert nem azt a dolgát végezte amiért kinevezted?
topin
bobi0092
több mint 3 éve
Amadeus von DollárbaloldalTehát nekünk – mindegy, hogy piacellenes, vagy nem – van egy kialakított rendszerünk, és ez működőképes, ez jó a családoknak. Miért kellene ezen változtatni? Nem tudom, ki az a piac, Doktor Piac, vagy Mr. Piac, aki bekopog, és azt mondja, hogy ezt nem lehet. Tehát a piacot az emberek működtetik, közöttük például az államok is, annak mi is részei vagyunk. Tehát a piac nem valami a mennyből vagy a Jóistentől ránk ereszkedett szabályrendszer, hanem egy olyan szabályrendszer, amit mi alakítunk. Van ilyen piac, olyan piac, korlátozott, szabad, sokfajta létezik, de ezt mi döntjük el. Nem érdemes beleesni a baloldal csapdájába, aki azt állítja, hogy létezik valami orákulum, amelyik azt mondja, hogy így kell ennek kinézni, hanem pont fordítva: abból kell kiindulni, hogy szabadok vagyunk, megvan a képességünk meg a lehetőségünk arra, hogy mi magunk szabályozzuk, hogy hogyan legyen. Persze jól kell szabályozni, mert ha ésszerűtlen dolgokat csinálunk, bármilyen jó szándékkal is, abból baj lesz.
több mint 3 éve
Szóval ha jól értem az elmúlt napokat:- Vétóztunk, amivel 1600 és várhatóan 3000 milliárd EU-s pénzt bukunk
- Matolcsy el mondta, hogy milyen szar gazdasági helyzetben vagyunk
- Nincsen sok helyen alapvető élemiszer (ársapkások)
- Megindultak az EU szankciók aminek a napján hirtelen eltűnt az országból a benzin.
- Mol jelzi, hogy nincs elég benzin az országban (ahogy tették az elmúlt 3-6-9 hónapban folyamatosan)
- Geri kiáll (autocorrect Geci-re javíotta elég okos 😀 ), hogy sajnos Mol jelezte kell az import és vége az árstoppnak
- Addig kérdezik a Mol vezírt amíg elég sok 1 sorost lehet írni amiben benne van, hogy Brüsszel tehet az egészről
- Mol vezér kifejti, hogy bár import megindul azért kell jó pár hét / hónap mire helyreállhat minden
- Hirtelen reggel minden kúton van benzin.
Konklúzió az elmúlt napokról és minden ami eljut az emberek nagy részéhez.
Kormányunk elintézte, hogy annak ellenére hogy Brüsszel miatt elfogyott nálunk a benzin, mégis legyen! Kicsit drágábban ugyan de arról is csak Brüsszel tehet!
több mint 3 éve
Nem, nem az. Az, hogy senkiháziak kezében van a politikusi szakma, nem változtatja meg a szavak jelentését 😉Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
Amadeus von Dollárbaloldal
A magyar nyelvben a politikus az politikával megélhetési szinten foglalkozó embert jelent, nem pedig maffiózót. A maffiózót ugyanis nem meglepő módon a maffiózó jelenti 😀
Sobri pedig olyan szinten gyalázza meg a magyar nyelvet, hogy időnként nem árt emlékeztetni rá, hogy nem ő hozza a szabályokat 😊
ender1112
empty taxi
több mint 3 éve
Túl elméleti megfogalmazás, a politikus a társadalmon élősködő parazita rövidítése.most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
A magyar nyelvben a politikus az politikával megélhetési szinten foglalkozó embert jelent, nem pedig maffiózót. A maffiózót ugyanis nem meglepő módon a maffiózó jelenti 😀
Sobri pedig olyan szinten gyalázza meg a magyar nyelvet, hogy időnként nem árt emlékeztetni rá, hogy nem ő hozza a szabályokat 😊
ender1112

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Kikérem Muscat és Abela nevében. Itt Máltán több mint 3 azaz három éve nem
hvg kommentszekcióból.
Szóval értitek. Na.
Változott a benya ára.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Azt csak te hiszed 😏😉most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
ender1112
több mint 3 éve
most azért adjátok alá a lovat rendesen.Én csak védem a magyar nyelvet 😊
több mint 3 éve
De ha van egy olyan céged, amiben döntési poziba helyeztél egy alkalmazottat, majd kiderül hogy sikkasztott, lopott, miközben ő kurva gazdag lett és téged hitegetett azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van.Ebben a cégben van 8 millió döntéshozó, akikből 3 millió ezt az alkalmazottat választotta, annak ellenére is, hogy sikkasztott, lopott és kurvagazdag lett.
Ez esetben ő egy géniusz, aki a saját érdekeit helyezte a cég érdekei elé és ezt nagyon jól csinálta? Vagy inkább nem dicséred és mennie kell a buliból, mert nem azt a dolgát végezte amiért kinevezted?
topin
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Életem felét kb. vidéken töltöttem. Aztán egy nagyobb időt Zuglóban. És rájöttem, hogy az égvilágon semmi különbség nincs a tiszaszekcsői presszóban 10kor ittas Józsi bácsi és a zuglói vezér borozóban 10kor ittas Géza bácsi között. És a nem ittas Marika nènik között sem, akik gyógyszertárba, zöldségeshez stb. mennek.Ez teljes mértékben így van.
A társadalmi rétegződés és ezáltal a gondolkodás, viselkedés, egy bizonyos szintig ugyanolyan tiszaszekcsőn mint Zuglóban. Valahol a középosztály - felső középosztály szintjén válik külön a vidék / Budapest de ez egy olyan vékony szint, ami marginális a lényegi döntések szempontjából.
MC12
A különbség csak annyi, hogy a falvakból és a kis városokból az iskolázottabb emberek többsége lelép, ittas Géza bácsi ott marad, míg a tanult Pistike felköltözik Pestre / a megyeszékhelyre. Így a társadalmi rétegek között azért vannak jelentős különbségek.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Mit csinálnak szarul?Olyan szar hasonlataid vannak, ennél azért tudsz Te többet is....
Azt, amiről azt gondolod, hogy neked fontos.
Ja, azt szarul csinálják.
De azt, amiről ők azt gondolják, hogy nekik fontos (választások megnyerése, eu-s pénzek privatizálása, pénzszivattyúk működtetése, stb.) azt meg jól és eredményesen csinálják.
Mintha a szúnyogról értekeznénk.
A te olvasatodban az egy gonosz vérszívó, csíp, viszket, ártalmas, a saját nézőpontjából meg egy hatékonyan táplálkozó élőlény.
Ezért fontos folyamatok elemzésénél a személyes megélés kikapcsolása. Vagy inkább szerencsés ha nem érzelmileg bevonódott, érintett emberek elemeznek.
De igen, ezt már végigvettük párszor.
Te a saját nézőpontod, állításod oldaláról elemzel, ítélsz, miszerint egy kormányzat célja a választói számára hatékony kormányzás, én meg aszerint, hogy a kormányzó elit mennyire éri el a saját maga által ténylegesen kitűzött célt, vagyis mennyire hatékony a maffiaállam működtetése.
Őszentsége Sobri Jóska
A szúnyog létezéséhez semmi közöm, nem hatalmazom fel semmivel, éli a saját életét.
Nem az a szerepe, hogy bármit fenntartson, működtessen, pusztán a saját létezése a célja.
Míg a kormány bizonyos feladatokkal van felruházva.
Mindegy hagyjuk, téged ez boldoggá tesz, örülj neki.
Mellesleg már a lopást is szarul csinálják, mert ha jönnének EU-s pénzek abból többet tudnának lopni, nem a koncon kéne marakodni.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
De ha van egy olyan céged, amiben döntési poziba helyeztél egy alkalmazottat, majd kiderül hogy sikkasztott, lopott, miközben ő kurva gazdag lett és téged hitegetett azzal, hogy minden a legnagyobb rendben van.Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Eazzy
Ennyi az állításom.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerkesztette: topin
több mint 3 éve
most azért adjátok alá a lovat rendesen.
több mint 3 éve
Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊Mit csinálnak szarul?Az a baj, hogy szamadatok vannak arra, hogy szarul csinaljak.Persze, emberileg érthető az, hogy csak a szubjektív érzéseiddel tudsz azonosulni, és miattam aztán nem is kell mással, de egy folyamat tényleges értelmezéséhez elengedhetetlen a külső, elfogulatlan, nem bevonódott nézőpont, rátekintés.Ha eltekintesz attól, hogy a te ertelmezésed, véleményed szerint az ország számára szarul csináljakPriceless
Őszentsége Sobri Jóska
Vhogy nem tudok ettől eltekinteni.
Es nyilvan orban nyerne a valasztasokat, hétvégén én is lenyomtam a gyerekemet fociban, pedig full szarul jatszottam.
gabokocka
Mint a pszichológus, akit szubjektíven bizonyára undorít, taszít egy pszichopata ember, de ha mondjuk kikérik a szakvéleményét, akkor hasznosabb ha tárgyilagos, objektív, tényszerű marad.
De ez nem csak a te "hibád", rengeteg ember nem képes a megélésétől különböző módon szemlélni egy eseménysort, vagy egy másik embert. És tulajdonképpen a legtöbbjüknek nem is kell.
Őszentsége Sobri Jóska
Az meg objektiv.
De nalad ezek a fogalmak keverednek, ezeken parszor mar vegigmentunk.
Azaltal hogy megnyerik a valasztasokat, nalad geniussza valnak.
Nalam nem.
En akkor gondolkodnek hasonloan, ha ezt a valasztasi teljesitmenyt az orszag iranyitasara is at tudnak ultetni.
Sajnos ez eddig nem sikerult.
Akkor leszarnam mennyit lopnak.
gabokocka
De azt, amiről ők azt gondolják, hogy nekik fontos (választások megnyerése, eu-s pénzek privatizálása, pénzszivattyúk működtetése, stb.) azt meg jól és eredményesen csinálják.
A te olvasatodban az egy gonosz vérszívó, csíp, viszket, ártalmas, a saját nézőpontjából meg egy hatékonyan táplálkozó élőlény.
Ezért fontos folyamatok elemzésénél a személyes megélés kikapcsolása. Vagy inkább szerencsés ha nem érzelmileg bevonódott, érintett emberek elemeznek.
Te a saját nézőpontod, állításod oldaláról elemzel, ítélsz, miszerint egy kormányzat célja a választói számára hatékony kormányzás, én meg aszerint, hogy a kormányzó elit mennyire éri el a saját maga által ténylegesen kitűzött célt, vagyis mennyire hatékony a maffiaállam működtetése.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
www.youtube.com/watch?v=fena9UU0e8MIván! EgyKéthá MTK!!!
Beki
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül.Nekik jó.
Eazzy
Ennyi az állításom.
több mint 3 éve
Azért Jóska nehogy már az én, vagy bárki személyes nézőpontjából vett szarul csinálják, ami gazdaságilag is objektív, az jónak legyen minősítve, mert nekik jó. Nem arról van szó, hogy szép vagyont lopnak össze már rég. Hanem hogy irreálisan és feleslegesen sokat kontroll nélkül. Ez nem géniusz, ez kihasználás és sanyargatás. Amit azért tehetnek meg, mert birkák vagyunk (én is) kimenni és szétszabni őket.
Szerkesztette: Eazzy
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Az emberek nem hülyébbek vagy okosabbak lettek, hanem a körülmények változtak. Pont az a lényege a modern politikai kommunikációnak, hogy a pártválasztásod ne hit hanem identitáskérdés legyen. Régen a tömegek csapongóbbak voltak, kiszerettek valakiből, átpártoltak máshoz. Ezt szabályozza be az identitáspolitika. Nem véletlenül magyarázta Viktor Tusványoson, hogy itt az infláció meg a háború, de ne hagyjuk, hogy paravánt húzzon a szemünk elé, és elterelje a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. Ennyi változott. Gyurcsány ellen még a balos, liberális réteg jelentős része is kiment tüntetni, manapság ez már nem tudom elképzelni egyik oldalról se.
több mint 3 éve
Mit csinálnak szarul?Az a baj, hogy szamadatok vannak arra, hogy szarul csinaljak.Persze, emberileg érthető az, hogy csak a szubjektív érzéseiddel tudsz azonosulni, és miattam aztán nem is kell mással, de egy folyamat tényleges értelmezéséhez elengedhetetlen a külső, elfogulatlan, nem bevonódott nézőpont, rátekintés.Ha eltekintesz attól, hogy a te ertelmezésed, véleményed szerint az ország számára szarul csináljakPriceless
Őszentsége Sobri Jóska
Vhogy nem tudok ettől eltekinteni.
Es nyilvan orban nyerne a valasztasokat, hétvégén én is lenyomtam a gyerekemet fociban, pedig full szarul jatszottam.
gabokocka
Mint a pszichológus, akit szubjektíven bizonyára undorít, taszít egy pszichopata ember, de ha mondjuk kikérik a szakvéleményét, akkor hasznosabb ha tárgyilagos, objektív, tényszerű marad.
De ez nem csak a te "hibád", rengeteg ember nem képes a megélésétől különböző módon szemlélni egy eseménysort, vagy egy másik embert. És tulajdonképpen a legtöbbjüknek nem is kell.
Őszentsége Sobri Jóska
Az meg objektiv.
De nalad ezek a fogalmak keverednek, ezeken parszor mar vegigmentunk.
Azaltal hogy megnyerik a valasztasokat, nalad geniussza valnak.
Nalam nem.
En akkor gondolkodnek hasonloan, ha ezt a valasztasi teljesitmenyt az orszag iranyitasara is at tudnak ultetni.
Sajnos ez eddig nem sikerult.
Akkor leszarnam mennyit lopnak.
gabokocka
több mint 3 éve
Életem felét kb. vidéken töltöttem. Aztán egy nagyobb időt Zuglóban. És rájöttem, hogy az égvilágon semmi különbség nincs a tiszaszekcsői presszóban 10kor ittas Józsi bácsi és a zuglói vezér borozóban 10kor ittas Géza bácsi között. És a nem ittas Marika nènik között sem, akik gyógyszertárba, zöldségeshez stb. mennek.Én laktam vidéken eleget, ezekből az élményekből táplálkozom, nem felmérésekből, vagy statisztikákból...Óriási tévút ez a gondolkodás. A vidékiek hülyék és már délelőtt kocsmában isznak 😊 nemrég láttam egy kutatást, részben a közmédiáról is volt felmérés, vidéken a tévénézők 13%-a nézi rendszeresen a közmédiát ez az arány Pesten 19%. Mindkét csoportban az RTL vezet egyébént. De a legutóbbi választási eredmények szerint sincs Budapest/Vidék ellentét (maximum a kormány kommunikációs stratégiájában), Pesten a Fidesz óriásit javított a négy évvel korábbi eredményéhez képest, pár % volt közte és az ellenzék között, a panelosabb, szegényebb részeken pedig meg is verte (kivéve Angyalföld dehàt az egy más világ 😊 listán. Szóval az emberek többsége idióta, függetlenül attól, hogy Pesten vagy Alsóörsön lakik.Színvonalasabb volt az oktatás, több volt az értelmes országos újság, a helyi lapok se voltak 1 kézben és minőségibbek voltak (gondolom a cenzúra hiánya miatt) és az állami rádiók-tvk se voltak ekkora trágyahalmok. Márpedig az egyszeri, főleg a vidéki, fogyasztók ezekből tájékozódnak, már akik nem a kocsmában másodhallásból...Az a szomorú helyzet hogy egyre hülyébbek az emberek, és a social media segitsegevel egyre könnyebben hűlyithetők. Régebben sokkal színvonalasabb volt az oktatás, jóval inkább gondolkodásra voltak késztetve az emberek, az 1 bites panelek jóval nehezebben jutottak el tömegekhez.Vicces ez a meglepődünk hogy hülyék az emberek helyzet amikor az elmult masfel evtizedben erre epitettek fel a teljes politikajukat.Előtte okosak voltak?
Ki erti ezt.
gabokocka
MC12
Ehhez nyilván nincs köze a nernek, vagy egészen pontosan nem minden részéhez, de szerintem kézzel fogható az elhülyülés.
gabokocka
StormST
MC12
Én nem gondolom, hogy a vidékiek hülyék, nem is írtam szerintem ilyet, én a tájékoztatás és tájékozódás formáiról írtam, Hogy te hogy gondolkodsz róluk, vagy szerinted mások hogyan gondolkodnak, azt légy szíves ne vetísd le rám...
StormST
A társadalmi rétegződés és ezáltal a gondolkodás, viselkedés, egy bizonyos szintig ugyanolyan tiszaszekcsőn mint Zuglóban. Valahol a középosztály - felső középosztály szintjén válik külön a vidék / Budapest de ez egy olyan vékony szint, ami marginális a lényegi döntések szempontjából.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”