Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/18/a-fidesz-nem-tart-kozponti-megemlekezest-oktober-23-anErre csak ennyit lehet reagálni:
Zsellértelkes Vrij
😀 😀 😀
Ha pedig bármi kétség lenne még bárkiben, arra csak egyetlen jelzőt lehet innentől rásütni (remek sorozat amúgy)
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/18/a-fidesz-nem-tart-kozponti-megemlekezest-oktober-23-anhát ezt én kérem ki magamnak!
Zsellértelkes Vrij
okádék banda
több mint 3 éve
Nem egy mondata vagy nyilatkozata alapján gondolom ezt, hanem az utóbbi 1-2 éves sok-sok megnyilvánulása alapján. Szépen, fokozatosan és folyamatosan csúszott, csúszik bele - vagy csúszik vissza? - abba a valóságértelmezésbe, amit jobb híján fideszes, illiberális értelmezésnek hívok.Szerinted.Mindazonáltal szerintem Schiffer látens fideszes. Megy neki az illiberalizmus gond nélkül.Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba. Pont ez kéne a lényeg legyen, hogy tudd megkülönböztetni a tényleges propagandát a nagyotmondástól, faszságtól, máskéntgondolkodástól, trollkodástól, és ne legyen rásütve mindenre az, hogy ruszki propaganda, csak mert nem ukránajnározás.
Semmi koze nincs ahhoz amit te felvetettel.
Lúdas Solymi
(Ahogy Puzsér se fideszes attól, hogy rühelli a feministákat, genderezést, vagy Máté Gábor se az, mert beleállt Villmányiba, vagy Hont se az, mert örökké az ellenzéket szapulja. Nagyotmondó, idealista, pöcsfej, így passzolnak a jelzők, de egyikse fideszes vagy propagandista.)
Ez így részedről tényleg egybites megközelítés, ahogy megkaptad már egy másik topicban is.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Szerintem meg nem lehet egy mondat, nyilatkozat, interjú alapján -csak azért, mert nem illik a narratívádba az ő kánononkívüli megközelítése- lefideszesezni, lepropagandistázni, pláne, hogy ezzel pont azt csinálod, amit ő maga mond, hogy amint valaki nem azt mondja, ami az ellenzéki kánon, akkor az fideszes.
Nem lehet hülye, vagy provokatív, vagy nagyotmondó, vagy nem lehet, hogy pont abban mást gondol, de egyébként nem fideszes? Vagy csak téved?Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
plusz van benne pár beröfögött bazmeg.Milyen az Új Péter interjú Marcinál? Elég a rövid verzió vagy érdemes a hosszút meghallgatni?Hát öö izé hm ööö nemtudom izé ööö hogymondjam hmhmhm öö izé hát hm izé öööö nemtudom
Szokol
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/18/a-fidesz-nem-tart-kozponti-megemlekezest-oktober-23-ankörbe sikerült érni.
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/18/tgm-ugy-kellene-beket-teremteni-hogy-az-ukranokat-ne-irtsak-ki-es-ne-nyomjak-el-de-erre-a-nemzetkozi-tarsadalom-nem-kepesJelzem, TGM-nek sokadszorra, igaza van (több mindenben is, de most a háború és a baloldali válaszokat emelném ki, ahogy a főcím is). Ez egy "mainstreamből kilógó" vélemény, Schiffer nyílt propagandájával ellentétben.
Te meg elfogult:Este jutott eszembe, hogy miért is érdekes ez a kiszólás. Nem Fiala-t, Scholzot vagy Liz Truss-t említi Schiffer, de nem is Morawieckit vagy Kaczyńskit. Kimondottan Blinkent is Marint: előbbi a "gyűlölt" imperialisták külügyminisztere (remélem hogy MacBookjukon pötyögték az interjút, amint az iPhone-jukkal vettek fel) és a Nő, akinek a házában buli volt, és egyébként is, milyen messze van a konyhától.
"Az Antony Blinkenek és Sanna Marinok legalább akkora háborús uszítók, mint a Putyin-féle adminisztráció, s ezért nekik is felelniük kell majd.”
Őszentsége Sobri Jóska
Na, ebből válik egyértelművé, hogy ez szín tiszta propaganda (már ha 02.24 után energiadiplomácia dicsérete nem lett volna egyértelmű).
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
444.hu/2022/10/18/a-fidesz-nem-tart-kozponti-megemlekezest-oktober-23-an
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Panyi Szabolcs (direkt36):Október 7-én a Gatwick reptéren a brit hatóságok őrizetbe vették és kihallgatták John Laughland euroszkeptikus konzervatív politikatudós-történészt (erről ő maga számolt be, más forrás egyelőre nincs: fvdinternational.com/article/europe-s-descent-into-totalitarianism), aki mellesleg a holland Fórum a Demokráciáért szélsőjobboldali párt nemzetközi igazgatója.
Thierry Baudet, a szélsőjobboldali párt vezetője egy interjúban most azt is elárulta, hogy Laughlanddal szemben az volt a gyanú, hogy Oroszországnak kémkedik ( twitter.com/mmeeuw/status/1582000371441930240).
Magyar szempontból ez azért elég érdekes, mert Laughland az 500 milliárd forint körüli állami juttatásból felhízlalt Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégoktatója épp most, 2022. szeptember és 2023. február között ( mcc.hu/szemely/john-laughland). Egy Laughlandhoz hasonló szenior, azaz 35 feletti vendégoktató 10 ezer euró/hó ösztöndíjat kap ( mcc.hu/en/mcc-visiting-fellowship-program-1).
A holland NRC szerint Laughland épp Magyarországról utazott Nagy-Britanniába, amikor a brit terrorellenes hatóság emberei lekapcsolták ( www.nrc.nl/nieuws/2022/10/11/fvd-adviseur-john-laughland-ben-vastgezet-en-ondervraagd-door-antiterreureenheid-in-londen-a4144824).
Laughland orosz kötődései egyébként nem most kerültek napvilágra, már hosszú évek óta a Russia Today és más orosz állami propagandacsatornák egyik állandó szereplője ( www.atlanticcouncil.org/wp-content/uploads/2016/11/The_Kremlins_Trojan_Horses_web_0228_third_edition.pdf).
Kérdés, hogy az MCC - melynek kuratóriumi elnöke a magyar miniszterelnök politikai igazgatója - miért válogat be éppen ilyen figurákat vendégoktatónak, és hogy őket valaki átvilágítja-e.
Igazából azt nem értem, ki az, aki még elhiszi, hogy a magyar (kül)politika nem az orosz, hanem a magyar érdek alapján cselekszik. Naponta jön egy hír, amiből tök egyértelmű, az orosz pártiság. És nyilván az - elvileg - szövetségeseink ennél még több információval rendelkeznek.
Szóval OV-n kívül ki jár jól azzal, ha a világ legerősebb gazdasági és katonai szövetségét eláruljuk? Mert az EU-ban még talán el lehet jogászkodni, hogy minket ezért meg azért nem lehet kitenni, de a NATO-ban elég egyértelműek az erőviszonyok, ha az USA ki akar minket rakni, másnapra az meg is lesz.
több mint 3 éve
Ez kemény.Na igen, esetleg lehetne ratifikálni a svéd-finn NATO csatlakozást seggfejek.
telex.hu/belfold/2022/10/17/amerikai-nagykovetseg-ki-mondta-oroszorszag-magyarorszag-diplomacia
somoskovig
Bár gondolom a szokásos csaholás lesz a válasz.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Milyen az Új Péter interjú Marcinál? Elég a rövid verzió vagy érdemes a hosszút meghallgatni?Hát öö izé hm ööö nemtudom izé ööö hogymondjam hmhmhm öö izé hát hm izé öööö nemtudom
Szokol
több mint 3 éve
Ez kemény.Csak elintézik hamar, hogy menekültstátusszal mehessünk az usa-ba, juhé!
telex.hu/belfold/2022/10/17/amerikai-nagykovetseg-ki-mondta-oroszorszag-magyarorszag-diplomacia
somoskovig

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Én látom az árnyalatokat, de amit most Schiffer csinált az semmi más mint kormány propaganda.Szerinted.Mindazonáltal szerintem Schiffer látens fideszes. Megy neki az illiberalizmus gond nélkül.Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba.
Lúdas Solymi
Pont ez kéne a lényeg legyen, hogy tudd megkülönböztetni a tényleges propagandát a nagyotmondástól, faszságtól, máskéntgondolkodástól, trollkodástól, és ne legyen rásütve mindenre az, hogy ruszki propaganda, csak mert nem ukránajnározás.
(Ahogy Puzsér se fideszes attól, hogy rühelli a feministákat, genderezést, vagy Máté Gábor se az, mert beleállt Villmányiba, vagy Hont se az, mert örökké az ellenzéket szapulja. Nagyotmondó, idealista, pöcsfej, így passzolnak a jelzők, de egyikse fideszes vagy propagandista.)
Ez így részedről tényleg egybites megközelítés, ahogy megkaptad már egy másik topicban is.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Szerintem meg nem lehet egy mondat, nyilatkozat, interjú alapján -csak azért, mert nem illik a narratívádba az ő kánononkívüli megközelítése- lefideszesezni, lepropagandistázni, pláne, hogy ezzel pont azt csinálod, amit ő maga mond, hogy amint valaki nem azt mondja, ami az ellenzéki kánon, akkor az fideszes.
Nem lehet hülye, vagy provokatív, vagy nagyotmondó, vagy nem lehet, hogy pont abban mást gondol, de egyébként nem fideszes? Vagy csak téved?
Nézd fordítva.
Én csípem Orbánt, de kibeszélek a fidesz-kánonból, mert a melegeket is kedvelem, mitöbb, szót emelek az őket a szarházi homofób-törvény által ért sérelmek miatt, vagyis akkor ellenzéki vagyok? Vagy látens ellenzéki?
Nem lehet, hogy mivel liberális vagyok, ezért mondjuk Putyin, a halálbüntetés tilalma, a melegek, az abortusz és a nácibeszéd témájában az ellenzékhez közeli álláspontom van, a szankciók hatékonytalansága, a pesti körút összebiciklisávozása, a korrupció Lánczi féle értelmezése, a határkerítés fontossága témákban fideszes, míg mondjuk a vallás faszságnak tartása vagy a szólásszabadság maximalizálása tekintetében meg olyan, ami kibassza a biztosítékot mindkét oldalon, de ha Gyurcsány kártékonyságaról beszélek, az tetszhet mindenkinek?
Sőt, nem kedvelhetem egyszerre Lázárt és Lendvai Ildikót?
De.
Ne legyél már te is szemellenzős. Ha egy fiatal, egybites idealista csak fehér-feketében lát az belefér, majd kinövi. De tőled azt várnám azért, hogy latod az árnyalatokat is. Pláne, hogy te se vagy se fideszes, se gyurcsányos, se akármilyenes. Ahogy én se. Akkor Schiffer miért ne lehetne annyira autonóm, mint te vagy én?
Őszentsége Sobri Jóska
Miről volt szó? Arról, hogy "Az Antony Blinkenek és Sanna Marinok háborús uszítók, mint a Putyin-féle adminisztráció"
vagy
"ahogyan a Putyin-bérencség vádjával a nyugati főáram megpróbál kiiktatni minden kritikai hangot, az maga a megtestesült illiberalizmus”
Európában jelenleg egyetlen "kritikus" hang van és az Magyarország.
És kivel van most probléma a háború kapcsán? Magyarországgal.
Semmi mást nem csinál most a Schiffer, csak zajong.
Mert ezt adta ki neki a főnöke.
több mint 3 éve
Milyen az Új Péter interjú Marcinál? Elég a rövid verzió vagy érdemes a hosszút meghallgatni?
több mint 3 éve
Szerinted.Mindazonáltal szerintem Schiffer látens fideszes. Megy neki az illiberalizmus gond nélkül.Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba.
Lúdas Solymi
Pont ez kéne a lényeg legyen, hogy tudd megkülönböztetni a tényleges propagandát a nagyotmondástól, faszságtól, máskéntgondolkodástól, trollkodástól, és ne legyen rásütve mindenre az, hogy ruszki propaganda, csak mert nem ukránajnározás.
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Nem lehet hülye, vagy provokatív, vagy nagyotmondó, vagy nem lehet, hogy pont abban mást gondol, de egyébként nem fideszes? Vagy csak téved?
Nézd fordítva.
Én csípem Orbánt, de kibeszélek a fidesz-kánonból, mert a melegeket is kedvelem, mitöbb, szót emelek az őket a szarházi homofób-törvény által ért sérelmek miatt, vagyis akkor ellenzéki vagyok? Vagy látens ellenzéki?
Nem lehet, hogy mivel liberális vagyok, ezért mondjuk Putyin, a halálbüntetés tilalma, a melegek, az abortusz és a nácibeszéd témájában az ellenzékhez közeli álláspontom van, a szankciók hatékonytalansága, a pesti körút összebiciklisávozása, a korrupció Lánczi féle értelmezése, a határkerítés fontossága témákban fideszes, míg mondjuk a vallás faszságnak tartása vagy a szólásszabadság maximalizálása tekintetében meg olyan, ami kibassza a biztosítékot mindkét oldalon, de ha Gyurcsány kártékonyságaról beszélek, az tetszhet mindenkinek?
Sőt, nem kedvelhetem egyszerre Lázárt és Lendvai Ildikót?
De.
Ne legyél már te is szemellenzős. Ha egy fiatal, egybites idealista csak fehér-feketében lát az belefér, majd kinövi. De tőled azt várnám azért, hogy latod az árnyalatokat is. Pláne, hogy te se vagy se fideszes, se gyurcsányos, se akármilyenes. Ahogy én se. Akkor Schiffer miért ne lehetne annyira autonóm, mint te vagy én?
több mint 3 éve
Ez kemény.telex.hu/belfold/2022/10/17/amerikai-nagykovetseg-ki-mondta-oroszorszag-magyarorszag-diplomacia
több mint 3 éve
Akkor itt van Gyurma kommentje, az nem egybites, köszi, puszi.Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Röviden: ha még meg nem történt eseményekről beszélünk meg feltételezésekről, akkor az politika csinálás, és szerintem káros minden, ami a közvélemény ukránpártiságát erodálja, és ezzel egyben nehéz elképzelni, hogy ez jószándékú (és többnyire ki is derül, hogy nem az). De se Vonnegut, se az atombomba hatása nem előre lett kibeszélve. De azt gondolom, hogy utólag igenis elemezni kell. Mert elemeztük, ezért nem halunk most meg egyik napról a másikra egy őrült osztrák miatt.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Mindazonáltal szerintem Schiffer látens fideszes. Megy neki az illiberalizmus gond nélkül.Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Azert az index.hu is elmehet a busba. Nyito oldalon egy ilyen cikk beharangozo:De te legalább klikkeltél. Apám 10-ből egyszer, de a maradék kilencet is mantrázza.
"Orbán nagy elismerést kapott Németországban
Hétvégi teljesítményéről áradozott is a szaksajtó."
Mondom magamban, ez tuti kamu, maximum valami szelsoseges blogger irt pozitivan. Klikkelek, kiderult, hogy egy focistarol szol.
undisputedly
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Amit Schiffer csinal az nem parbeszed inditasa, hanem propaganda.Nem, nem propaganda, csak akkor, ha minden propaganda ami nem illik a narratívádba.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Azert az index.hu is elmehet a busba. Nyito oldalon egy ilyen cikk beharangozo:"Orbán nagy elismerést kapott Németországban
Hétvégi teljesítményéről áradozott is a szaksajtó."
Mondom magamban, ez tuti kamu, maximum valami szelsoseges blogger irt pozitivan. Klikkelek, kiderult, hogy egy focistarol szol.
több mint 3 éve
Puzsérnak ez volt az egyik legrosszabb megnyilvánulása, amit valaha hallottam tőle (a végzettséghez kéne kötni a szavazati jogot mellett).Ez nettó baromság (Puzsér, semmi meglepő). Egyrészt ez nem modern kommunikációs probléma, ez kommunikációs probléma. A kommunikáció így működik. Nem emlékszel minden mondatra a Ponyvaregényből, de arra, hogy Örülünk, Vincent? mindenki emlékszik, mert emlékezetes. A Csurka iratból az "érdemi részek" nem voltak érdekesek, de a nyílt és pusztító xenofóbia és még erőteljesebb antiszemitizmus igen.mondjuk ugye erre a mentalitásra szokta felhozni puzsér a csurka dolgozatot aminek fele faszság, fele viszont vitatandó dolog voltezzel a legnagyobb problema sztem, hogy pont az ilyen kinyilatkoztatasaival lerombolja azt, hogy az ember odafigyeljen ra. mert mond nagyon jo dolgokat, amiket jo lenne megvitatni, napirendre tenni, de hitelteleniti magat ...Schiffer azt mondta, „amit február 24-e után tett a kormány az energiadiplomáciában, azt felelős magyar szereplő nehezen tudja kritizálni”.Andris, részeg vagy 😀
Schiffer András
Gyurma Pappa
csebi
de ment rá a cancel, és onnan eredetezteti azt ami a modern politikai párbeszédben probléma
Negritis, a vajda
A lényeg, hogy erről nem a befogadó fél tehet, erről és ez ellen csak és kizárólag az adó fél tehet. És van hogy rá is játszik erre a modern politikai kommunikáció (fajok keveredése Posványoson), vagy hogy az ellenfél politikai kommunikációja játszik rá (MZP Greatest Hits), de fontos, egyik sem működne, ha az adó fél nem intézné úgy / hibázna.
Szóval nettó faszság: Csurka egy antiszemita, rasszista náci volt, Schiffer meg egy áruló, akit megvett a Fidesz. Minden más csak szarhabosítás.
Gyurma Pappa
Egyszerűen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy minőségi különbség van a féligazságokkal teletűzdelve felépített hamis valóság értelmezés és az alapjaiban igaz értelmezés között, amiben esetleg itt-ott hibák lehetnek. Utóbbival lehet (és kell) vitatkozni, nem szabad vita nélkül eldobni. Előbbivel viszont nem. Nem a cancel miatt, hanem azért, mert nincs értelme. Hamis alapokról felépített valóság sose válik igazzá, tök mindegy, hogy mennyit gyúrják az esetlegesen benne levő igazság morzsákat.

több mint 3 éve
Mindenhol nemzetstratégia:24.hu/tech/2022/10/17/vodafone-magyarorszag-eladas-4ig-magyar-allam-nemetorszag-profit/

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
igen. Schiffer gyonyoruen bemutatta, hogy nem hogy nem lehet mas, hanem ugyanaz kell, hogy legyen, nincs mas. csak akkor vallalna fel nyiltan komolyan. szepen elfer a panoptikumban Szili Katalin mellett.Ha téged, az más, az személyes.Az én most mindenki, akivel elhitették, hogy lehet más. 2010 volt, fiatal voltam és bohó.
Kérdésem: szerinted mondjuk a drezdai bombázásról is csak utána írhat Vonnegut, előtte ne essék róla szó, mert nincs itt az ideje?
Vagy az atombomba esetleges felhasználásáról előtte beszéljünk, csak utána elemezhető, hogy tulajdonképpen így rengeteg amerikai, de még japán ember életét megkímélték, és hasznos volt még Japán számára is?
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként kurva jó a kérdésed, és nagyon szeretnék rá hosszan beszélni róla, mert ez a téma engem egyébként nagyon érdekel (etikus-e, praktikus-e, fontos-e, vannak-e átmenetek, szélsőségek kezelése), de most nincs ennyi időm.
Röviden: ha még meg nem történt eseményekről beszélünk meg feltételezésekről, akkor az politika csinálás, és szerintem káros minden, ami a közvélemény ukránpártiságát erodálja, és ezzel egyben nehéz elképzelni, hogy ez jószándékú (és többnyire ki is derül, hogy nem az). De se Vonnegut, se az atombomba hatása nem előre lett kibeszélve. De azt gondolom, hogy utólag igenis elemezni kell. Mert elemeztük, ezért nem halunk most meg egyik napról a másikra egy őrült osztrák miatt.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
picit felreertettel. en nem cancelezem, elolvasom, gondolkodom rajta. csak sokszor 'biased' lesz a gondolkodasom, mert sokszor ahelyett h erdemben gondolkodnek rajta, azon tanakodom, hogy vajon ezt azert mondta, irta, mert megvettek, es ez az elvaras? alapvetoen itt ez a baj szamomra, mert engem erdekel az osszkep, hogy vki miert mondja ezt, miert teszi ezt. na most ha az az egyik kezenfekvo valaszom, hogy mert a fidesz megvette kilora es emiatt hiteltelen akkor az egeszet megette a fene.mondjuk ugye erre a mentalitásra szokta felhozni puzsér a csurka dolgozatot aminek fele faszság, fele viszont vitatandó dolog voltezzel a legnagyobb problema sztem, hogy pont az ilyen kinyilatkoztatasaival lerombolja azt, hogy az ember odafigyeljen ra. mert mond nagyon jo dolgokat, amiket jo lenne megvitatni, napirendre tenni, de hitelteleniti magat ...Schiffer azt mondta, „amit február 24-e után tett a kormány az energiadiplomáciában, azt felelős magyar szereplő nehezen tudja kritizálni”.Andris, részeg vagy 😀
Schiffer András
Gyurma Pappa
csebi
de ment rá a cancel, és onnan eredetezteti azt ami a modern politikai párbeszédben probléma
Negritis, a vajda
ugye pont ez a bajom a volt egyetemi oktatoim nagy reszevel. kiderult azota, hogy kicsit sem gondoltak komolyan azt, amit mondtak anno a katedran. csak az zavarta oket a napi politikaban, hogy nem a fidesz van hatalmon. francokat feltettek ok a magyar alkotmanyos rendet meg jogbiztonsagot ...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Ha téged, az más, az személyes.Az én most mindenki, akivel elhitették, hogy lehet más. 2010 volt, fiatal voltam és bohó.
Kérdésem: szerinted mondjuk a drezdai bombázásról is csak utána írhat Vonnegut, előtte ne essék róla szó, mert nincs itt az ideje?
Vagy az atombomba esetleges felhasználásáról előtte beszéljünk, csak utána elemezhető, hogy tulajdonképpen így rengeteg amerikai, de még japán ember életét megkímélték, és hasznos volt még Japán számára is?
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként kurva jó a kérdésed, és nagyon szeretnék rá hosszan beszélni róla, mert ez a téma engem egyébként nagyon érdekel (etikus-e, praktikus-e, fontos-e, vannak-e átmenetek, szélsőségek kezelése), de most nincs ennyi időm.