Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.topinNem sok mindent hígult. Híg volt az korábban is és ma is. Az egyébként amit Jóska említett, hogy az megy tanárnak aki máshova nem elég jó, az a mi időnkben és a "mi köreinkben" volt igaz, ma már nem. Amikor mi jártunk egyetemre, akkor az adott korosztály 2-3%-a végzett egyetemet, és kevesebb, mint 15% szerzett diplomát. Akkor tényleg az volt emiatt, hogy a tanári diplomát a 15% "alján" szerezték meg a legtöbben (érts, a legalapabb, legyegyszerűbb, legkönyebben elvégezhető képzések között volt). Manapság a korosztályok 40-45%-a diplomázik, Ekkora tömegben már mindenfajta képzés ad "alul" és "felül" is végzőst. Mérnökből, IT-sből, egészségügyesből és tanárból is jön ki kimondottan jó képzést kapó, és szódával talán elmegy szintű képzést kapó is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/10/orban-magyarorszag-a-vilag-5-leginkabb-high-tech-orszagaFőnök tud meredeket mondani, de ez most kimondottan erős lett. Nincs olyan lista, ahol Európában a top 10-ben lennénk, de olyan is kevés, ahol a top 20-ban. Én technológiai területen dolgozom, szerintem nincs olyan mutató, amiben ne tudnék hasból 10 jobbat mondani.
Jót nevettem, szerintem nem volt más célja, mint hogy erről beszéljenek bármi más helyett. Érdeklődve várom a következő hetek kommunikációs mozgásait.

több mint 3 éve
Csak hogy jól megtörjem a topikotHazudozó, az országot tönkretevő, külföldi ügynököknek (orosz és kínai) kiárusító, hazaáruló férgek...
Aki a Fideszt támogatja, ezeket támogatja és ezek mellett áll...
Orbán Viktor: 2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk
telex.hu/belfold/2022/10/10/orban-viktor-2010-ota-minden-valsagbol-erosebben-jottunk-ki-mint-ahogy-belementunk
Kell még egy címer a matekkönyvbe, melyik is legyen az? Naná, hogy az orosz!
telex.hu/zacc/2022/10/10/kell-meg-egy-cimer-a-matekkonyvbe-melyik-is-legyen-az-nana-hogy-az-orosz
Gulyás Gergely: Az energiaválság jövőre már 2500-3000 milliárdba kerül, a kormány örülne a főváros pénzének is
telex.hu/belfold/2022/10/10/gulyas-gergely-az-energiavalsag-jovore-mar-2500-3000-milliardba-kerul-a-kormany-orulne-a-fovaros-penzenek-is
Újabb mélyponton a forint: 442 forint fölött járt a dollár, 428 forintba került az euró
telex.hu/gazdasag/2022/10/10/dollar-forint-uj-rekord-euro
Csupa kitiltott orosz igazgató társaságában szakért majd az energiáról Moszkvában Szijjártó Péter
telex.hu/kulfold/2022/10/10/szijjarto-moszkva-szankcio-kitiltas-konferencia
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
30+ évvel ezelőtt a tanár illetve tanítóképzőkbe beadott jelentkezések zöme csak vészmegoldás volt arra az esetre ha az "igazira" kevésnek találtatott az illető.30 éve így látom, ezt gondolom, nem csak az elmúlt 10-15 évről.Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
1) Az első 12 osztályban tanultak kb. 2 százalékban kapcsolódnak a valóságos élethez.
Kovalens kötés? Bauxitbányászat? Szinusztétel? Koordinátageometria? Balassi Bálint? Walter von der Vogelweide? Árpád-házi királyok, harmincéves háború, kötélremászás, Tüskevár?
Semmi köze ahhoz, amiben elünk.
Nulla közélet, nulla kortárs zene, nulla kultúra (dalszövegek, filmek, könyvek), nulla politika, nulla közgáz, nulla pénzügyi, állampolgári alapismeretek, az egész egy kalap szar. Nem toldozni-foldozni kéne, hanem kibaszni a gyíkba, és teljesen újat kitalálni, ami legalább harmincszor ennyire életszerű.
2) A tanárok nagyrésze azért tanár, mert nem vették fel egyetlen jó egyetemre sem. Szar emberek, szar pedagógusok, szar kommunikátorok.
Őszentsége Sobri Jóska
HA a szakmunkásképzőben is elindul ugyanez, akkor nem csak a kovalens kötés lesz a baj, hanem a szakmai készségek elsajátítása is, mint festés-mázolás, autószerelés, stb. Mondjuk a "mesteremberek" szintje is kicsit megkopott az elmúlt 2 évtizedben. Nálunk 3 brigád dolgozott a felújításon, és örültünk, hogy az utolsó legalább befejezte 3 hét csúszással
topin
Őszentsége Sobri Jóska
No ezekből az emberkékből nagybetűs Pedagógus sohasem lett, max óraadó valaki.
A kivételeknek persze jár a megbecsülés és a tisztelet, csak sajna kevesen vannak. Mondjuk épp ezért kivételek.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
30 éve így látom, ezt gondolom, nem csak az elmúlt 10-15 évről.Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
1) Az első 12 osztályban tanultak kb. 2 százalékban kapcsolódnak a valóságos élethez.
Kovalens kötés? Bauxitbányászat? Szinusztétel? Koordinátageometria? Balassi Bálint? Walter von der Vogelweide? Árpád-házi királyok, harmincéves háború, kötélremászás, Tüskevár?
Nulla közélet, nulla kortárs zene, nulla kultúra (dalszövegek, filmek, könyvek), nulla politika, nulla közgáz, nulla pénzügyi, állampolgári alapismeretek, az egész egy kalap szar. Nem toldozni-foldozni kéne, hanem kibaszni a gyíkba, és teljesen újat kitalálni, ami legalább harmincszor ennyire életszerű.
2) A tanárok nagyrésze azért tanár, mert nem vették fel egyetlen jó egyetemre sem. Szar emberek, szar pedagógusok, szar kommunikátorok.
Őszentsége Sobri Jóska
HA a szakmunkásképzőben is elindul ugyanez, akkor nem csak a kovalens kötés lesz a baj, hanem a szakmai készségek elsajátítása is, mint festés-mázolás, autószerelés, stb. Mondjuk a "mesteremberek" szintje is kicsit megkopott az elmúlt 2 évtizedben. Nálunk 3 brigád dolgozott a felújításon, és örültünk, hogy az utolsó legalább befejezte 3 hét csúszással
topin
több mint 3 éve
Mákod volt 😊 én 15 évvel - meg egy kicsi - ezelőtt jártam a közoktatásba - nem is rossz nevűekbe - de szar, poroszos mentalitású, elmaradott nénik tanítottak 1-2 kivételtől eltekintve. És volt csajom, akinek az anyja gimis tanár volt az ő meglátása szerint a 70%-a ilyen. Az én egyéb talapsztaltom se más.Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
Őszentsége Sobri Jóska
topin
Nem tudom hol olvastam, de kb azzal értek egyet, hogy a tanárok nem azért érdemelnek fizetésemelést, mert jól tanítanak, mert egyébként nem tanítanak jól, ha a Momentum által emlegetett finn módszer lenne itthon, a kétharmadát ki kéne dobni alkalmatlanság miatt. Azért érdemelnek emelést - mert arcpirítóan , szégyenletesen keveset keresnek. Ez ilyen egyszerű.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Pssszzzzt. 🤫Még a végén kiderül, hogy mi vagyunk a Fidesz think-tankje... 😀A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔Barkóczi Balázs szerint Magyarország bajban van, „összeomlik az egészségügy, negatív rekordokat dönt a forint”. A politikus rubeljobboldalt emlegetett, ez lehet a válasz a Fidesz által használt dollárbaloldal kifejezésre.
vpi
Na, úgy néz ki, a DK olvassa a bowl.hu -t 😊
Vitézlő Titoknok tomz
Vagy itt páran szállítják az infót 😊
Lúdas Solymi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Fasiszták egymás közt?m.hvg.hu/itthon/20221010_orban_viktor_viva22_vox_part

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Még a végén kiderül, hogy mi vagyunk a Fidesz think-tankje... 😀A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔Barkóczi Balázs szerint Magyarország bajban van, „összeomlik az egészségügy, negatív rekordokat dönt a forint”. A politikus rubeljobboldalt emlegetett, ez lehet a válasz a Fidesz által használt dollárbaloldal kifejezésre.
vpi
Vitézlő Titoknok tomz
Vagy itt páran szállítják az infót 😊
több mint 3 éve
A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔Barkóczi Balázs szerint Magyarország bajban van, „összeomlik az egészségügy, negatív rekordokat dönt a forint”. A politikus rubeljobboldalt emlegetett, ez lehet a válasz a Fidesz által használt dollárbaloldal kifejezésre.
vpi
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/10/10/latvanyosan-kedvezmenyesen-kapja-a-foldgazt-az-mvm-tol-debrecenEddig is ez ment, maguk alá próbálják gyűrni ezeket a helyeket.
Minden várost megbűntetnek, ahol mertek nem fideszes Polgit választani, az azért kemény!🤬
nagir
Ezt választotta a nép, ezt is kapják.
Aki nincs velünk, az ellenünk.
Aki nem Fideszes, az nem magyar, nem számít.
több mint 3 éve
Mi jöhet még?Hazaárulás után mi kellene még?
m.hvg.hu/itthon/20221010_Egy_moszkvai_energiakonferencian_vesz_reszt_Szijjarto_Peter
zemanla
Bár tudom, ez tisztán reálpolitika számukra.
több mint 3 éve
Lehet, de noárÁront nem jól látja, ő egy rendes, naív, jóindulatú idealista, míg Hont egy megkeseredett pöcs a Muppet Show öregemberpáholyából. Nulla hozzáadott ertéke van az ellenzékhez, az értelmiségi diskurzushoz egyaránt.attol mert Hont egy pocs, meg lehet igaza, en meg ezt irtam 😊 amugy sztem is az, de neha o is jol lat dolgokat.lehetek pocs a szemedben,Nem vagy. 😊
csebi
Hont a pöcs, ezt írtam.
Őszentsége Sobri Jóska
csebi
Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Engem nem érdekel a közoktatásDe miért nem?
Őszentsége Sobri Jóska
Eazzy
több mint 3 éve
Mi jöhet még?m.hvg.hu/itthon/20221010_Egy_moszkvai_energiakonferencian_vesz_reszt_Szijjarto_Peter

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/10/10/latvanyosan-kedvezmenyesen-kapja-a-foldgazt-az-mvm-tol-debrecenMinden várost megbűntetnek, ahol mertek nem fideszes Polgit választani, az azért kemény!🤬

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 3 éve
Valahogy tudok neki örülni...Orbán ezt a twitter dolgot komolyan gondolta?Látod, utóbb még a magyarok is elkezdik használni a twittert! Itthon valamiért sose terjedt el a többi social media felülettől eltérően
Amadeus von Dollárbaloldal
r.baggio
több mint 3 éve
Igen kellemes érzés - bár eddig is tudtam - hogy még a gondolkodásra hajlandóak is ilyen faszán szolidarítanak kishazánkban. Neki jó, a többiek gyerekei meg basszák ugye meg. Gondolom persze szavazni körültekintőbben szavaz az ilyen...
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Orbán ezt a twitter dolgot komolyan gondolta?Látod, utóbb még a magyarok is elkezdik használni a twittert! Itthon valamiért sose terjedt el a többi social media felülettől eltérően

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Ő a harmincas évek Németországában is kirakta volna a zászlót az ablaka elé, az erkélyén apfelschorle-t szürcsölgetve pedig egy laza kézlegyintéssel nyugtázza, hogy milyen csodás vezetője is van a nemzetnek, aki a legmodernebb hatalomtechnikai eszközök segítségével, igazi váteszként vezeti népét egy szebb jövő feléSobrit csak az érdekli, ami az életét érinti, és a közoktatás nem az (már persze ha okosabban lesznek tőle a rosszlányok, akkor még érintheti)Engem nem érdekel a közoktatásDe miért nem?
Őszentsége Sobri Jóska
Eazzy
slowmotion

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Mert ő már megtanult mindent, amit kell, és elérte, hogy annak az országnak a gazdasági teljesítménye, amiben él, az semmilyen hatással nincs az ő gazdasági teljesítményére.Engem nem érdekel a közoktatásDe miért nem?
Őszentsége Sobri Jóska
Eazzy
több mint 3 éve
Orbán ezt a twitter dolgot komolyan gondolta?viccesek a hsz-k 😊
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Sobrit csak az érdekli, ami az életét érinti, és a közoktatás nem az (már persze ha okosabban lesznek tőle a rosszlányok, akkor még érintheti)Engem nem érdekel a közoktatásDe miért nem?
Őszentsége Sobri Jóska
Eazzy
több mint 3 éve
Orbán ezt a twitter dolgot komolyan gondolta?