Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Jajj dehogynem. Pl nem fogunk tudni fizetni az importért. Vagy olyan áron veszünk fel devizakölcsönt, amibe beledöglünk.Az év eleje óta a forint csaknem 18%-ot esett az euróval szemben, a lengyel zloty 6,6%-ot gyengült, míg a cseh korona 0,5%-ot erősödött.Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Az utóbbi percekben 426,5-ig gyengült a forint (euróval szemben), ez még 0,4%-kal magasabb a péntek esti szintnél. A dollár 439 forintba kerül.
Beki
Ezután általában törik is meg szakad is. Gyuri törik, a forint meg szakad.
Lecsó
Mutyi úr "zsenije" nyilván itt is megmutatkozik, szerencse, hogy most végre teljes erővel dolgozhat a közjóért és végre nem a drogos strici újgazdag szarházi fiának kell lapátolja át a pénzt.
FLZOLI
Ettől függetlenül ha 600 lesz akkor sem változik semmi.
bobi0092
Sajnos ez egy spirál, amibe ha belefutunk, onnantól tényleg nincs megállás. Ezért hazárdjáték az, amit most csinálnak. Nyilván kurvára bíznak abban, hogy év elején kapunk eurót. De ha nem? Vagy nem úgy? Vagy nem annyit?
Balásy Zsolt az egyik podcastben nagyon jól mondta:
A forint tudatos gyengítése pengeélen táncolás volt még a konjuktúrában is. Most ebben a környezetben viszont egyenesen harakiri.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Én arra gondoltam, hogy mindegy, hogy most épp 425 vagy 428 az euró, nem hosszú távról beszéltem.Az év eleje óta a forint csaknem 18%-ot esett az euróval szemben, a lengyel zloty 6,6%-ot gyengült, míg a cseh korona 0,5%-ot erősödött.Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Az utóbbi percekben 426,5-ig gyengült a forint (euróval szemben), ez még 0,4%-kal magasabb a péntek esti szintnél. A dollár 439 forintba kerül.
Beki
Lecsó
Mutyi úr "zsenije" nyilván itt is megmutatkozik, szerencse, hogy most végre teljes erővel dolgozhat a közjóért és végre nem a drogos strici újgazdag szarházi fiának kell lapátolja át a pénzt.
FLZOLI
bobi0092
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
telex.hu/belfold/2022/10/10/latvanyosan-kedvezmenyesen-kapja-a-foldgazt-az-mvm-tol-debrecen
több mint 3 éve
Te is elhiszed, hogy "újra és újra ugyanaz" történik, de ez nagyon nincs így.te sem igazan ertetted meg mit, es mire irtam.
Őszentsége Sobri Jóska
vegeredmeny szempontjabol igen, es alapvetoen ez szamit. az esetek 99%ban te szoktal inkabb a pragmatikusabb lenni ebben, mint en.
Igazából nem értem kire vagy dühös, azt pláne nem, hogy miért.en senkire. nem is itelem meg ezt az egesz Hont-Noar vitat. csupan arra a szeletre reagaltam, hogy Hont szerint, hogy lehet idoszeru lenne picit maskepp szervezni ezeket, hogy legyen eredmenyuk. ebben sztem van igaza.
Őszentsége Sobri Jóska
Antipátiát kelt bennem az az ellenzéki akinek az ellenzéki oldalon semmise jó, felelősöket, hibásokat keres, miközben tudja jól, hogy Orbán túlhatalommal bír, ezt használja is, autoriter maffiaállamot épített ki, mégis azt várja azoktól, hogy ez ellen ki tudnak valamit találni, amit neki se sikerült, hogy ez ellen tenni tudnak, amit ő se tud.itt is tevedsz, hogy nekem semmi sem jo. sot, kepes vagyok kromposszimukra is. meg ugyis leszavaztam egyeniben a kozos ellenzekire, hogy minden porcikam ellene volt, de elhitettek, hogy hat itt van esely. raadasul en aztan tenyleg megmondtam mar tavaly szeptemberben, hogy az MZPs vonat egy kisiklott szerelveny. de nyilvan akkor is en voltam hulye. mint ahogy akkor anno mki (koztuk te is) nekem ugrottal, hogy hat itt a menekultellenes kampany meg fog allni, sosem fognak magyar allampolgarokat csesztetni. aztan jottek a civilek, ott mar az lett, hogy oke ok magyarok, de OV ellen vannak ezert, nem fog ez sem tovabbmenni. aztan jottek a melegek. nyilvan vegig en voltam hulye, pedig csak tisztaban voltam a sormintaval, hogy ahogy fogynak el az izolalt tarsadalmi csoportok ugy kell mindig ujat talalni.
Egy pöcs.
Őszentsége Sobri Jóska
de amugy meg te mondtad a valasztasok elott par honappal, hogy ha OV nyer akkor bebizonyosodik, hogy Magyarorszag diktatura.
lehetek pocs a szemedben, de en a sajat szakteruletem probalok tenni az ellen, amit OV kialakitott, es ugy nez ki fogok is tudni tenni. szoval picit hatrabb az agarakkal, hogy nekem se sikerul semmi.
vannak amugy nagyon komoly felelosok itt, hogy ez kiepult: Gyurcsany, Bajnai, Schiffer, Vona, Karacsony, sorolhatnam meg. itt vagyunk 2022 oktobereben, elkepeszto sok dolog raegett Orbanekre az utobbi par honapban, komolyabban es tobbet hazudtak, mint Gyurcsan 2006ban, rajon ehhez meg egy olyan valsag eloszele, ami bizonyos szempontbol komolyabb lesz, mint 2008 es ehhez kepest ott vagyunk, hogy politikusok nelkul akarnak elerni politikai valtozasokat. ez nem fog menni. de az a politikus is hulye, aki meg ugy gondolja, hogy akkor lesz valtozas, ha ott hatterbe vonul. nelkuluk nem lesz valtozas. raadasul az, hogy senki sem tematizalja ezt erdemben, gyonyoruen mutatja, hogy ez az egesz bagazs egy szep Nepfront, lehet nem hazafias, maximum nemzeti.
amugy meg a legnagyobb hibas nyilvan en vagyok, aki meg mindig irogat errol, mikozben mostmar 4 valasztosan is eleg szepen kinyilvanitotta a magyar tarsadalom tobbsege, hogy ez kell nekik. tartsuk tiszteletben akkor.
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Te is elhiszed, hogy "újra és újra ugyanaz" történik, de ez nagyon nincs így.nyilvan a te szemszogedbol ez a megfelelo. ujra es ujra ugyanaz, es varni, hogy mas lesz a vegeredmeny. kozben meg a politikai zsenid mindig elhozza a 2/3t. marad minden a regiben. aki meg esetleg felnyitna azt, hogy gyerekek kb ezredszer ugyanazt csinalva, es varni, hogy mas lesz a vegeredmeny, az talan nem a legokosabb dolog.Na ebben egyetértünk.Értő olvasás …Pontosan értettem. Szerinted tűpontosan azonosította a problémát. Én meg azon az oldalon állok, hogy Hont a probléma. Csak pofázni tud, tenni nem.
csebi
peterk2005 udvari bolond
Vagy azért ne csináljon semmit, mert jó így neki, vagy csak cinikus, apatikus, érdektelen, egyremegy, vagy tegyen valamit, ha nem jó neki az, ami van.
De azokat basztatni (mint pl. noárÁron), akik őszinte lelkesültségből, jobbító szándekból iparkodnak, sőt, ezeket összemosni a GyurcsányJakabMomentum féle NERintegrálódott, megvásárolt "ellenzékkel" az eléggé gagyi dolog. Vagy kínjában Hont is csak kommunikálni tud, miközben érzi önnön töketlenségét, csak nem tudja meghaladni.
Őszentsége Sobri Jóska
mult heten volt egy pillanat, amikor sztem Pinterek rohadt nagy hibat kovettek el. de ha erre annyi a valasza az egesz kozoktatoi kozossegnek, hogy az intezmenyek 0.8% (igen, nem elutes, kevesebb mint 1 %a) mutat szolidaritast (raadasul abba most is belemehetunk, hogy azt az intezmenyt nem adnam hozza, ahol volt kirugas vagy irasbeli figyelmeztest, az mar kozvetlenul erintett szervezet igy ok nem szolidaritast mutatnak), akkor ez nem problema. nem szamit tomeges problemanak, hogy milyen az oktatas otthon. nem problema a tanarok 99%nak, hogy mennyi a keresetuk, hogy a tenyleges oraberuk nem eri el a szakmunkas orabert, nem problema a tanarok, diakok, szulok 99%nak, hogy a gyerekuk melegedobe jar, es nem oktatasi intezmenybe, hogy a gyerekeink nem hogy relevans, versenykepes tudast kapnak hanem mar lenyegeben felszines tudast sem. megmondom oszinten, hogy ebben az az 1% is hibas, akik elutasitjak, hogy bmien olyan szereplot beengedjenek ebbe a tortenetbe, aki akar megprobalhatna azt ,hogy ne csupan 1% vegyen ebben reszt hanem mondjuk legyen ebbol egy 10%os tortenet (ami meg mindig inkabb jelkepes, mint elsopro ero), azt elbol elutasitjak. pontosan OV kezere jatszanak ezzel.
aki meg ezt le meri irni az meg olyat kap, hogy az ilyen embert pofan basznam meg itt is. hat akkor basszatok engem pofan, ha egyszer talalkozunk vmi kozos meccsnezesen esetleg.
csebi
Persze ha Orbán szemszögéből nézed, akkor valóban ugyanaz, "kis ellenzéki faszjancsik jönnek, vesztenek, én maradok", de ettől még a valóságban mindig más "próbál szerencsét".
14-ben volt még erős MSZP, nem lenullázott LMP, 18-ban a Jobbik volt a kihívó, 22-ben egy outsider (MZP) a DK-val és a Momentummal, szóval nagyon nem ugyanaz történik, mégha a kimenetel ugyanaz is. (Mint Tyson első címvédései. Mindig más jött, de mindenki ugyanúgy kikapott, mivel erős, felkészült és koncentrált volt. Aztán egy idő után már nem, akkor ki is kapott Tyson. Pedig aki kiütötte semmivel se volt jobb boxoló, mint akik előtte próbálkoztak.)
Igazából nem értem kire vagy dühös, azt pláne nem, hogy miért.
Engem nem érdekel a közoktatás, Orbánt is csípem, de nem fikázom azokat, akik most rácuppantak az közoktatás fontosságáról szóló hírekre, történésekre.
A hsz-em arról szólt, hogy bár noárÁron egy túlmozgásos, idealista ripacs, de én kedvelem a lelkesültségét, mégha én nem is ilyen vagyok, és szerintem tüntetéssel soha semmit nem lehet elérni. (Ha mégis, akkor az ment volna tünti nélkül is.) Pláne nem egy olyannal, ami megmarad a hatalom által szabott keretek között és koncertbe meg agyhalott kamaszos bóklászásba torkollik.
Meg arról, hogy Hont márpedig egy pöcs, mert ha zavarja valami, akkor nehogymár annyira fussa tőle, hogy abba álljon bele, akit szinten zavar, és próbál ellene tenni valamit.
Ha meg nem zavarja, akkor miért nem mindegy neki, hogy más, akit zavar, az mit tesz. (Itt érünk körbe. Engem nem zavar, hogy mennyit kapnak a tanárok, de nem is állok bele abba, akit meg igen, pláne nem nevetseges indokokkal.)
Antipátiát kelt bennem az az ellenzéki akinek az ellenzéki oldalon semmise jó, felelősöket, hibásokat keres, miközben tudja jól, hogy Orbán túlhatalommal bír, ezt használja is, autoriter maffiaállamot épített ki, mégis azt várja azoktól, hogy ez ellen ki tudnak valamit találni, amit neki se sikerült, hogy ez ellen tenni tudnak, amit ő se tud.
Egy pöcs.
És ha megnézed ezt a videót Áronról, akkor lehet neked se fog tetszeni, se a hevülete, se a ripacskodása, se a manírjai, de azt kétségbe vonod, hogy őszintén és komolyan gondolja? És azt, hogy ő nem "újra ugyanaz"?
youtu.be/rMbQZdv-do4
több mint 3 éve
mire leírtam 426-ról elmentünk 427-re.lassan gepelsz.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
csak igy hirtelen: Hont, amugy kiment a rabszolgatv ellenes tuntetesre, most hirtelen nem kerestem jobban bele.aki meg ezt le meri irni az meg olyat kap, hogy az ilyen embert pofan basznam meg itt is. hat akkor basszatok engem pofan, ha egyszer talalkozunk vmi kozos meccsnezesen esetleg.Ne viccelj már, nem rád gondoltam. Eszembe nem jutna ilyesmi. Ezt a Hontot se bántanám, a dolgot ne szó szerint értsed. Egyszerűen ez a Hont tipikusan az a fazon, akitől feláll a hátamon a szőr. Nem bírom az okos megmondóember stílusú fazonokat, akik úgy pofáznak, fikáznak másokat, hogy saját maguk semmit nem csinálnak. Amikor a Magyar Nemzetet, az Indexet és nem sorolom szalámiztták föl, hallatta valahol a hangját? Kiállt mellettük? Elment az adománygyűjtéseikre, utcai megmozdulásaikra? Csinált azon kívül valamit, hogy esetleg egy jól fútött stúdióban, jó pénzért elmondta, hogy ezt talán mégse kéne? A saját szakmáját, a szakmabelijeit ütötték és ő közben ült mint nyuszi a fűben. Ezek után ne okoskodjon, hogy hány tanár támogatja a tiltakozó kollégáit. Azért ilyen kevés támogatja, mert a nagy többség olyan, mint ő. Csak a nagy többség - amellett, hogy félti az állását / személyes életét, ami érthető - nem áll neki fikázni azokat, akik megpróbálnak valamit tenni.
csebi
(Hadd kérdezzek valamit: amikor a külügyminisztériumban bejelentenek olyasmit, hogy covid alatt aki nem megy be, az tekintse magát kirúgva meg ehhez hasonlók, akkor te szoktál tiltakozni? Bekopogtatsz a főnöködhöz, írsz a belső üzenőbe, hogy ezt mégse kéne? Nem azért kérdezem, mert elvárnám ezt tőled. Megvan az életed, érthető, ha az a fontos számodra. Csak úgy gondolom, hogy megérthetnéd, hogy nem azért támogatja ezeket az akciókat a tanárok 0.8%-a, mert a 99.2% elégedett a fizetésével és azzal, ahogy a dolgok mennek. Éppen azért rúgnak ki öt hónappal a nyugdíjazása előtt egy kiemelt iskolából tanárokat, hogy a 0.8% maradjon 0.8% és ne legyen mondjuk 20-30%. Ezért az a 0.8% kiemelten megérdemli a tiszteletet. Meg az is, aki nyíltan támogatja őket. És nagyon rosszul veszi ki magát a szememben az, ha valaki olyan rúg beléjük, aki saját maga a 99.2%-ba tartozva csendben üldögél. Legalább annyit tegyen meg az ilyen, hogy nem basztatja őket.)
peterk2005 udvari bolond
szemelyes dolog: nem tudtam irni, mert nem voltam akkor mar kulugyes. de pl volt olyan kkms kollegam, aki covid elott is home officozott (heti 2 napot), kozben is, utana is. nem rugtak ki. sot tudomasom szerint senkit sem rugtak ki emiatt. tudod Szijjas szokott dolgokat mondani, a valosag meg mast mutat. de ha mar ennyire szemelyes: mikor 2020 marciusaban jott a covid, es lassu volt az egesz dontesi folyamat akkor irtam a staff committeenek, hogy tekintettel a covid jellegere, el kellene rendelni a home officet teljesen. ezt amugy ok tovabb is vittek a felsovezetesnek, viszonylag hamar ezutan hoztak is dontest. de pl bizonyos vitas kerdeseket akar felvetem a heti sector meetingen a fonokomnek vagy akar szemelyesen negyszemkozt, beleertve munkaszervezesi kerdesket. nyilvan konnyebben tudom ezt megtenni egy EUs szervnel, mert mas a munkahelyi kultura, nem kell felnem attol, hogy emiatt kirugnak mondjuk.
en megertem a 99.2%t, nem errol van szo. kifejezetten tisztelem is azokat, akik kiallnak tiltakozni. ezert mondom, hogy nem ertetted meg amit en irtam. en csupan azt irtam, hogy Hontnak sztem abban igaza van, hogy amig ilyen szamok maradnak, es nincs egy halo, ami ebbol orszagos dolgot tudna kialakitani (ugye nem feltetlenul part kellene, van szakszervezet is mondjuk, en emlekszem arra mikor a bokros csomag miatt altalanos iskolaban senki sem tartott meg egy nap orat, annak volt huzatja) addig itt nem lesz valtozas. nem fogjak oket komolyan venni. sztem Hontnak ez az fb bejegyzese nem basztatas volt, hanem kvazi egy utmutato, hogy mit lehetne, kellene csinalni, hogy legyen eredmenye.
több mint 3 éve
Engem, szerencsére, ez nem érint:Jöhet a 20 százalékos infláció Magyarországon – Rövidesen hatalmasat emelkednek az árak
propeller.hu/itthon/3867485-rovidesen-hatalmasat-emelkednek-arat?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral
több mint 3 éve
A forint gyengülése Orbán eszmefuttatása szerint azt jelenti, hogy tulajdonképpen "ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. (...) Orbán leszögezte: "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak."Azért lassan meglesz a 430-as euró úgy, hogy 370 környékéről indultunk azt hiszem anno és szeptemberben 390 körül volt.Az év eleje óta a forint csaknem 18%-ot esett az euróval szemben, a lengyel zloty 6,6%-ot gyengült, míg a cseh korona 0,5%-ot erősödött.Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Beki
Lecsó
FLZOLI
bobi0092
"pár forint mozgolódás" = zuhanás.
USD, CHF 440
www.portfolio.hu/gazdasag/20041108/orban-gyenge-forintot-csak-gyenge-emberek-akarhatnak-47441
Ja, bocs, most látom, hogy ez még 2004-ben volt.
több mint 3 éve
mire leírtam 426-ról elmentünk 427-re.
több mint 3 éve
Azért lassan meglesz a 430-as euró úgy, hogy 370 környékéről indultunk azt hiszem anno és szeptemberben 390 körül volt.Az év eleje óta a forint csaknem 18%-ot esett az euróval szemben, a lengyel zloty 6,6%-ot gyengült, míg a cseh korona 0,5%-ot erősödött.Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Beki
Lecsó
FLZOLI
bobi0092
"pár forint mozgolódás" = zuhanás.
USD, CHF 440
több mint 3 éve
Az év eleje óta a forint csaknem 18%-ot esett az euróval szemben, a lengyel zloty 6,6%-ot gyengült, míg a cseh korona 0,5%-ot erősödött.Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Beki
Lecsó
FLZOLI
több mint 3 éve
Pár forint mozgolódás amúgy nem igazán számít, bárhogy is próbál a média újabb hisztit kreálni.Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Beki
Lecsó
több mint 3 éve
Meg is van a mélypontEzért nem szabad azt kommunikálni, hogy ha törik ha szakad mi már nem emelünk kamatot. Főleg ha az egyetlen intervenciós eszközöd az ima, mert devizád az rég nincs. Ilyenkor jönnek a spekulánsok, hogy “na lássuk Gyuri mennyire komoly csávó”…
Beki
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
aki meg ezt le meri irni az meg olyat kap, hogy az ilyen embert pofan basznam meg itt is. hat akkor basszatok engem pofan, ha egyszer talalkozunk vmi kozos meccsnezesen esetleg.Ne viccelj már, nem rád gondoltam. Eszembe nem jutna ilyesmi. Ezt a Hontot se bántanám, a dolgot ne szó szerint értsed. Egyszerűen ez a Hont tipikusan az a fazon, akitől feláll a hátamon a szőr. Nem bírom az okos megmondóember stílusú fazonokat, akik úgy pofáznak, fikáznak másokat, hogy saját maguk semmit nem csinálnak. Amikor a Magyar Nemzetet, az Indexet és nem sorolom szalámiztták föl, hallatta valahol a hangját? Kiállt mellettük? Elment az adománygyűjtéseikre, utcai megmozdulásaikra? Csinált azon kívül valamit, hogy esetleg egy jól fútött stúdióban, jó pénzért elmondta, hogy ezt talán mégse kéne? A saját szakmáját, a szakmabelijeit ütötték és ő közben ült mint nyuszi a fűben. Ezek után ne okoskodjon, hogy hány tanár támogatja a tiltakozó kollégáit. Azért ilyen kevés támogatja, mert a nagy többség olyan, mint ő. Csak a nagy többség - amellett, hogy félti az állását / személyes életét, ami érthető - nem áll neki fikázni azokat, akik megpróbálnak valamit tenni.
csebi
(Hadd kérdezzek valamit: amikor a külügyminisztériumban bejelentenek olyasmit, hogy covid alatt aki nem megy be, az tekintse magát kirúgva meg ehhez hasonlók, akkor te szoktál tiltakozni? Bekopogtatsz a főnöködhöz, írsz a belső üzenőbe, hogy ezt mégse kéne? Nem azért kérdezem, mert elvárnám ezt tőled. Megvan az életed, érthető, ha az a fontos számodra. Csak úgy gondolom, hogy megérthetnéd, hogy nem azért támogatja ezeket az akciókat a tanárok 0.8%-a, mert a 99.2% elégedett a fizetésével és azzal, ahogy a dolgok mennek. Éppen azért rúgnak ki öt hónappal a nyugdíjazása előtt egy kiemelt iskolából tanárokat, hogy a 0.8% maradjon 0.8% és ne legyen mondjuk 20-30%. Ezért az a 0.8% kiemelten megérdemli a tiszteletet. Meg az is, aki nyíltan támogatja őket. És nagyon rosszul veszi ki magát a szememben az, ha valaki olyan rúg beléjük, aki saját maga a 99.2%-ba tartozva csendben üldögél. Legalább annyit tegyen meg az ilyen, hogy nem basztatja őket.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
ez latva az ellenzeki magatartast miert lenne csupan pletyka?Nem véletlenül tartja magát a pletyka, hogy Rogánon és Kubatovon keresztül meg lett üzenve, hogy kuss van.Ezt egyébként én sem értem. Ez akkora ziccer, hogy hatalmas.A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…Ja, meg is lepődtem, hogy "békeidőben" pumpálják bele a lóvét megint. Lehet csak a dollárbaloldal jelzőt próbálják beépíteni a tudatalattikba, jól jöhet még alapon, de akkor is elég fenyegető, hogy a semmiből egyszer csak beindult megint a propaganda. Remélem nincs nagy gond az államháztartással, max arról van szó, hogy megtámadjuk Ukrajnát és az USA-t.
somoskovig
andree
vpi
MC12
több mint 3 éve
Meg is van a mélypontdehogy, ez csak egy újabb lépcsőfok levelé
Beki
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Meg is van a mélypontAz utóbbi percekben 426,5-ig gyengült a forint (euróval szemben), ez még 0,4%-kal magasabb a péntek esti szintnél. A dollár 439 forintba kerül.
több mint 3 éve
Nem véletlenül tartja magát a pletyka, hogy Rogánon és Kubatovon keresztül meg lett üzenve, hogy kuss van.Ezt egyébként én sem értem. Ez akkora ziccer, hogy hatalmas.A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…Ja, meg is lepődtem, hogy "békeidőben" pumpálják bele a lóvét megint. Lehet csak a dollárbaloldal jelzőt próbálják beépíteni a tudatalattikba, jól jöhet még alapon, de akkor is elég fenyegető, hogy a semmiből egyszer csak beindult megint a propaganda. Remélem nincs nagy gond az államháztartással, max arról van szó, hogy megtámadjuk Ukrajnát és az USA-t.
somoskovig
andree
vpi
MC12
több mint 3 éve
Ezt egyébként én sem értem. Ez akkora ziccer, hogy hatalmas.A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…Ja, meg is lepődtem, hogy "békeidőben" pumpálják bele a lóvét megint. Lehet csak a dollárbaloldal jelzőt próbálják beépíteni a tudatalattikba, jól jöhet még alapon, de akkor is elég fenyegető, hogy a semmiből egyszer csak beindult megint a propaganda. Remélem nincs nagy gond az államháztartással, max arról van szó, hogy megtámadjuk Ukrajnát és az USA-t.
somoskovig
andree
vpi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
nyilvan a te szemszogedbol ez a megfelelo. ujra es ujra ugyanaz, es varni, hogy mas lesz a vegeredmeny. kozben meg a politikai zsenid mindig elhozza a 2/3t. marad minden a regiben. aki meg esetleg felnyitna azt, hogy gyerekek kb ezredszer ugyanazt csinalva, es varni, hogy mas lesz a vegeredmeny, az talan nem a legokosabb dolog.Na ebben egyetértünk.Értő olvasás …Pontosan értettem. Szerinted tűpontosan azonosította a problémát. Én meg azon az oldalon állok, hogy Hont a probléma. Csak pofázni tud, tenni nem.
csebi
peterk2005 udvari bolond
Vagy azért ne csináljon semmit, mert jó így neki, vagy csak cinikus, apatikus, érdektelen, egyremegy, vagy tegyen valamit, ha nem jó neki az, ami van.
De azokat basztatni (mint pl. noárÁron), akik őszinte lelkesültségből, jobbító szándekból iparkodnak, sőt, ezeket összemosni a GyurcsányJakabMomentum féle NERintegrálódott, megvásárolt "ellenzékkel" az eléggé gagyi dolog. Vagy kínjában Hont is csak kommunikálni tud, miközben érzi önnön töketlenségét, csak nem tudja meghaladni.
Őszentsége Sobri Jóska
mult heten volt egy pillanat, amikor sztem Pinterek rohadt nagy hibat kovettek el. de ha erre annyi a valasza az egesz kozoktatoi kozossegnek, hogy az intezmenyek 0.8% (igen, nem elutes, kevesebb mint 1 %a) mutat szolidaritast (raadasul abba most is belemehetunk, hogy azt az intezmenyt nem adnam hozza, ahol volt kirugas vagy irasbeli figyelmeztest, az mar kozvetlenul erintett szervezet igy ok nem szolidaritast mutatnak), akkor ez nem problema. nem szamit tomeges problemanak, hogy milyen az oktatas otthon. nem problema a tanarok 99%nak, hogy mennyi a keresetuk, hogy a tenyleges oraberuk nem eri el a szakmunkas orabert, nem problema a tanarok, diakok, szulok 99%nak, hogy a gyerekuk melegedobe jar, es nem oktatasi intezmenybe, hogy a gyerekeink nem hogy relevans, versenykepes tudast kapnak hanem mar lenyegeben felszines tudast sem. megmondom oszinten, hogy ebben az az 1% is hibas, akik elutasitjak, hogy bmien olyan szereplot beengedjenek ebbe a tortenetbe, aki akar megprobalhatna azt ,hogy ne csupan 1% vegyen ebben reszt hanem mondjuk legyen ebbol egy 10%os tortenet (ami meg mindig inkabb jelkepes, mint elsopro ero), azt elbol elutasitjak. pontosan OV kezere jatszanak ezzel.
aki meg ezt le meri irni az meg olyat kap, hogy az ilyen embert pofan basznam meg itt is. hat akkor basszatok engem pofan, ha egyszer talalkozunk vmi kozos meccsnezesen esetleg.
több mint 3 éve
Én bakker ma szembesültem vele, hogy nem tudom kitölteni, mert jelenleg nem élek életvitelszerűen Magyarországon, de ott van az állandó lakcímem.Állj le a piával/fűvel.
Ez sztem akkora hülyeség, mert azért nem tervezek örökre itt maradni, habár, de jelenleg úgy tervezem, hogy pár éven belül hazamegyek.
Lúdas Solymi
több mint 3 éve
A dollárbaloldali ellenzék miért nem használja még fel a rubeljobboldal kifejezést? 🤔A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…Ja, meg is lepődtem, hogy "békeidőben" pumpálják bele a lóvét megint. Lehet csak a dollárbaloldal jelzőt próbálják beépíteni a tudatalattikba, jól jöhet még alapon, de akkor is elég fenyegető, hogy a semmiből egyszer csak beindult megint a propaganda. Remélem nincs nagy gond az államháztartással, max arról van szó, hogy megtámadjuk Ukrajnát és az USA-t.
somoskovig
andree
több mint 3 éve
A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…Ja, meg is lepődtem, hogy "békeidőben" pumpálják bele a lóvét megint. Lehet csak a dollárbaloldal jelzőt próbálják beépíteni a tudatalattikba, jól jöhet még alapon, de akkor is elég fenyegető, hogy a semmiből egyszer csak beindult megint a propaganda. Remélem nincs nagy gond az államháztartással, max arról van szó, hogy megtámadjuk Ukrajnát és az USA-t.
somoskovig
több mint 3 éve
Rettegünk itt az atombombától, miközben olyan tömegpusztító fegyverek kerülnek bevetésre, mint Trombitás Kristóf meg Bohar Dániel…A nyakig érő szar legbiztosabb jele, hogy elkezdett ömleni a Megafonos videók tömkelege a Facebookon…szarul érzem magam hogy mivel csak a messengert használom nem futok bele
somoskovig
Negritis, a vajda