Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Tényleg nem értem ennyire mi a faxél lovaljátok bele magatokat?😊A köznép Barabást választja Jézus helyett, szóval fogalma sincs arról, mi a jó neki.
utolsó mocsok szarházi meg okádék meg stb
az a gond, hogy amúgy nem mond mindig hülyeséget és lehet megdöbbennétek, de Európában sokan csípik Orbánt (mármint a köznép)
NB2
Ezért a szart kapja. Barabásokat meg Orbánokat. Ettől még Barabás gyilkos, Orbán meg tolvaj. A köznép meg hülye.
több mint 3 éve
a felvetett problémák relevánsak azoknak is akik nincsenek jólétben, és ha az adott válasz úgy reagál hogy a frusztráltságot betárcsázza akkor vonzó tud lenni bárkinekTényleg nem értem ennyire mi a faxél lovaljátok bele magatokat?😊Persze, mert a jólétből könnyű egy ilyen embernek tapsolni, mert elhiszik, hogy itt minden fasza.
az a gond, hogy amúgy nem mond mindig hülyeséget és lehet megdöbbennétek, de Európában sokan csípik Orbánt (mármint a köznép)
NB2
Aztán ha itt kellene élniük az itteni fizetésből meg itteni nyugdíjból akkor döbbennének meg igazán.
Csak ugye ezt szokás elfelejteni...
Lúdas Solymi
nyilván aki jólétben és azt védené azokkal még könnyebben rezonál
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
"Orbán azt mondta, hogy Magyarország a béketáborhoz tartozik."Tényleg nem értem ennyire mi a faxél lovaljátok bele magatokat?😊Persze, mert a jólétből könnyű egy ilyen embernek tapsolni, mert elhiszik, hogy itt minden fasza.
NB2
Aztán ha itt kellene élniük az itteni fizetésből meg itteni nyugdíjból akkor döbbennének meg igazán.
Lúdas Solymi
Márpedig a béketáborban köztudott, hogy a hanyatló nyugat a szakadék szélén áll. Mi pedig egy lépéssel előttük! (Hofi)
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/10/11/orban-viktor-berlin-egyesult-allamok-oroszorszagtegyük hozzá ezt
Okádék.
somoskovig
444.hu/2022/10/07/nyoma-veszett-egy-evente-25-millio-loszer-gyartasara-alkalmas-gepsornak-magyarorszagon
de nincs itt semmi látnivaló, a politika nincs hatással az életünkre, ezt kívánja a magyar néplélek
ami az elmúlt pár évben itthon történt, abban az egyetlen pozitívum, hogy segített megérteni a történelem legsötétebb foltjait is, amikor nem akartam elhinni, hogyan lehetett ezt meg azt megtenni
most már tudom, a Rubicon átlépése után minden elképzelhető, csak elég cinikus g*ci kell hozzá

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Év végére tippeltük a 20% fölötti inflációt, de szeptemberben már elértük, miután egy hónap alatt 4,5%-os növekedést közölt a KSH. A G7 gyűjtése szerint az élelmiszeri infláció az 50%-hoz közelít és aligha vagyunk a csúcson. Az MNB 13%-ra emelte a kamatot, majd széttárta a kezét, hogy ők ennyit tudtak tenni. Ezek után persze a forint további esésbe kezdett, hiszen ha nincs kontroll akkor szabad a vásár és az esés is. Az euró 427, a 444-et pedig hamarosan átnevezhetik 1 dollárra.
A forint gyengülése tovább fogja emelni az árakat az importon keresztül és még csak most kezdünk belelépni a fűtési szezonba, amikor majd egyre durvábbak lesznek a fideszszámlák a gázáremelés miatt.
A rubeljobboldal egyelőre orosz propagandával és a Kreml előtti hajbókolással próbálja kezelni a helyzetet és tulajdonképpen egyetlen célja van rövidtávon, ami az, hogy mindenáron elkerülje az orosz energiaforrások elzárását. Mivel azonban alternatív források és az energiahatékonyság felé nem tesznek lépéseket, ez a függő helyzet továbbra is fenn fog maradni, putyini kliens állammá züllesztve a magyar nemzeti szuverenitást.
Ez a politika és a kormány tehetetlensége folyamatosan rombolja a befektetői bizalmat, ami a helyzet további romlását eredményezi még akkor is, amikor a világban már hónapok óta csökkennek az élelmiszerárak, a gáz a 350 eurós csúcsáról 160-ra esett vissza másfél hónap alatt, az olaj pedig (Brent) 100 dollár alatt stabilizálódott még úgy is, hogy az OPEC termeléscsökkentést jelentett be.
A dollár erősödése és a kötvényhozamok emelkedése ugyan kockázatokat jelent a világ pénzpiacain, a magyar kormány azonban olyan kitett és sérülékeny helyzetbe hozta az országot, amiből egyelőre nem látszik a kiút. A Putyin megsegítéséről szóló nemzeti konzultáció és a Bayer Zsolt féle Russia Today jellegű ráolvasások hatékonysága legalábbis erősen megkérőjelezhető.
Erre mondják, hogy tátott szájjal, letolt gatyával, széllel szemben.
---
Disclaimer: Az EU nem szankcionálja az orosz agráriumot, nem szankcionálja a gázszállítást, az olajszankciók pedig csak év végén lépnek életbe és azok alól is mentességet kaptunk.
www.facebook.com/photo/?fbid=437771241818321&set=a.408074548121324
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Tényleg nem értem ennyire mi a faxél lovaljátok bele magatokat?😊Persze, mert a jólétből könnyű egy ilyen embernek tapsolni, mert elhiszik, hogy itt minden fasza.
NB2
több mint 3 éve
Tényleg nem értem ennyire mi a faxél lovaljátok bele magatokat?😊utolsó mocsok szarházi meg okádék meg stb
több mint 3 éve
Lassan írom, hogy mindenki megértse: H-A-Z-A-Á-R-U-L-Ótelex.hu/kulfold/2022/10/11/orban-viktor-berlin-egyesult-allamok-oroszorszagutolsó mocsok szarházi ez.
Okádék.
somoskovig
Amadeus von Dollárbaloldal
Továbbá a támogatóknak: vétkesek közt cinkos aki néma...
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/10/11/orban-viktor-berlin-egyesult-allamok-oroszorszagutolsó mocsok szarházi ez.
Okádék.
somoskovig
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2022/10/11/orban-viktor-berlin-egyesult-allamok-oroszorszagOkádék.
több mint 3 éve
m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha elhibázottak a szankciók akkor miért szavazzuk meg?
zemanla
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fidesz

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Régebben az volt a mondás, hogy aki tudja, az csinálja, aki nem tudja, az tanítja. Ezt a jelek szerint ki lehet egészíteni azzal, hogy aki meg tanárnak is segghulye lenne, az elmegy tankeruleti vezetőnek…hang.hu/belfold/plagiumgyanu-merult-fel-marosi-beatrix-szakdolgozataval-szemben-146928?fbclid=IwAR2LK3pEi1j3X1pbojPPPXtTqRKXFqbO4UOZQK4NkNy3E3TRGvynt-Pt4iQ#l940wf7pb6akcb99tpw
több mint 3 éve
Csak hogy jól megtörjem a topikotMondani bármit lehet, inkább az a baj, hogy erre tömegével van igény és "értő" fülekre talál.
Hazudozó, az országot tönkretevő, külföldi ügynököknek (orosz és kínai) kiárusító, hazaáruló férgek...
Aki a Fideszt támogatja, ezeket támogatja és ezek mellett áll...
Orbán Viktor: 2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk
telex.hu/belfold/2022/10/10/orban-viktor-2010-ota-minden-valsagbol-erosebben-jottunk-ki-mint-ahogy-belementunk
Kell még egy címer a matekkönyvbe, melyik is legyen az? Naná, hogy az orosz!
telex.hu/zacc/2022/10/10/kell-meg-egy-cimer-a-matekkonyvbe-melyik-is-legyen-az-nana-hogy-az-orosz
Gulyás Gergely: Az energiaválság jövőre már 2500-3000 milliárdba kerül, a kormány örülne a főváros pénzének is
telex.hu/belfold/2022/10/10/gulyas-gergely-az-energiavalsag-jovore-mar-2500-3000-milliardba-kerul-a-kormany-orulne-a-fovaros-penzenek-is
Újabb mélyponton a forint: 442 forint fölött járt a dollár, 428 forintba került az euró
telex.hu/gazdasag/2022/10/10/dollar-forint-uj-rekord-euro
Csupa kitiltott orosz igazgató társaságában szakért majd az energiáról Moszkvában Szijjártó Péter
telex.hu/kulfold/2022/10/10/szijjarto-moszkva-szankcio-kitiltas-konferencia
Lúdas Solymi
Ettől függetlenül azért már erősen tier-1 kategóriába kapaszkodik a NER az ország all-time szarházi árulói csoport listáján.
több mint 3 éve
Ahogy maga az ország is 😀Luxemburgtól is többet vártam volna. Na meg a pápától. Ő vajon mit használ?Ferenc emlékeim szerint egy régi buta telefont. Luxemburg meg szerintem simán mérési hiba.
Lecsó
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Luxemburgtól is többet vártam volna. Na meg a pápától. Ő vajon mit használ?Ferenc emlékeim szerint egy régi buta telefont. Luxemburg meg szerintem simán mérési hiba.
Lecsó

több mint 3 éve
Luxemburgtól is többet vártam volna. Na meg a pápától. Ő vajon mit használ?4G lefedettségben álltunk jól, ami eltekintve az ország alakját és méretét, nem bonyolult, de képesek voltunk visszafelé fejlődni benne, nem viccelek. Top 5 volt a lefedettség 5 éve, ma top 50, és 95%ról visszaesett 90-re, köszönhetően az elmaradt fejlesztéseknek.444.hu/2022/10/10/orban-magyarorszag-a-vilag-5-leginkabb-high-tech-orszagaHát hogy értelmezed a high-techet ugye 😀 ha jól emlékszem - nem kizárt, hogy rosszul - az unión belül az élmezőnyben vagyunk az egy főre eső mobilok számában, meg valami über jól állunk internet-lefedettségben, papíron - hoppá! Már kettő. Aztán lehet, hogy nálunk a legnagyobb az egy iskolára eső Pentium 4-esek száma…keretek, barátom, keretek 😊
Főnök tud meredeket mondani, de ez most kimondottan erős lett. Nincs olyan lista, ahol Európában a top 10-ben lennénk, de olyan is kevés, ahol a top 20-ban. Én technológiai területen dolgozom, szerintem nincs olyan mutató, amiben ne tudnék hasból 10 jobbat mondani.
Jót nevettem, szerintem nem volt más célja, mint hogy erről beszéljenek bármi más helyett. Érdeklődve várom a következő hetek kommunikációs mozgásait.
Gyurma Pappa
MC12
Optikai hálózatban jól állunk, ebben igazad van. Én pl tudom hol megy el az iroda előtt a net a földben, de nálunk mikrohullámú net van, mert nem lehet rákötni a hálózatra.
Egy főre jutó mobilokban top 100ban sem vagyunk. Még Ukrajna is előrébb van.
Értem, hogy vicceltél, de az szomorú, hogy már ez sem igaz, amit írtál.
szerk: nyilván az iPhone nem az innováció csúcsa (de még mindig egyébként hihetetlen, de ár-érték arányban a legjobb telefon, nyilván nem a legújabb modellt kell venni és nyilván nem muszáj újat sem), de jól mutatja, hogy milyen a viszonya a tech-költésekhez egy országnak (mondjuk Albániát nem értem, de haladjunk 😀 ):
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Albánia roppant szórakoztató hely. Európában az egyik legmagasabb az egy főre eső Mercedesek száma, egyszerűen imádják a csillagos autót 😊 no nem a legújabbak - habár az is van- de ha bemész az országba egy random átlag mercivel tuti, hogy kapsz nem egy ajánlatot rá 😊szerk: nyilván az iPhone nem az innováció csúcsa (de még mindig egyébként hihetetlen, de ár-érték arányban a legjobb telefon, nyilván nem a legújabb modellt kell venni és nyilván nem muszáj újat sem), de jól mutatja, hogy milyen a viszonya a tech-költésekhez egy országnak (mondjuk Albániát nem értem, de haladjunk 😀 ):Albánia egy vicces hely fogyasztási szempontból. Amikor a dohányiparban dolgoztam, keringett egy sztori arról, hogy sose értették, mitől baromi magas a férfiak körében Albániában a hosszú/vékony/slim cigaretták részaránya, hiszen azt Európában zömmel női (és meleg) cigiként definiálták. Komoly kutatások után az volt a következtetés, hogy hiába szívsz vékony cigit, ha egy Uzi vagy AK lóg a válladról, akkor nem néznek melegnek... 😊
Gyurma Pappa
somoskovig
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
24.hu/fn/gazdasag/2022/10/11/inflacio-ksh-szeptember-fogyasztoi-arak/
több mint 3 éve
szerk: nyilván az iPhone nem az innováció csúcsa (de még mindig egyébként hihetetlen, de ár-érték arányban a legjobb telefon, nyilván nem a legújabb modellt kell venni és nyilván nem muszáj újat sem), de jól mutatja, hogy milyen a viszonya a tech-költésekhez egy országnak (mondjuk Albániát nem értem, de haladjunk 😀 ):Albánia egy vicces hely fogyasztási szempontból. Amikor a dohányiparban dolgoztam, keringett egy sztori arról, hogy sose értették, mitől baromi magas a férfiak körében Albániában a hosszú/vékony/slim cigaretták részaránya, hiszen azt Európában zömmel női (és meleg) cigiként definiálták. Komoly kutatások után az volt a következtetés, hogy hiába szívsz vékony cigit, ha egy Uzi vagy AK lóg a válladról, akkor nem néznek melegnek... 😊
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
4G lefedettségben álltunk jól, ami eltekintve az ország alakját és méretét, nem bonyolult, de képesek voltunk visszafelé fejlődni benne, nem viccelek. Top 5 volt a lefedettség 5 éve, ma top 50, és 95%ról visszaesett 90-re, köszönhetően az elmaradt fejlesztéseknek.444.hu/2022/10/10/orban-magyarorszag-a-vilag-5-leginkabb-high-tech-orszagaHát hogy értelmezed a high-techet ugye 😀 ha jól emlékszem - nem kizárt, hogy rosszul - az unión belül az élmezőnyben vagyunk az egy főre eső mobilok számában, meg valami über jól állunk internet-lefedettségben, papíron - hoppá! Már kettő. Aztán lehet, hogy nálunk a legnagyobb az egy iskolára eső Pentium 4-esek száma…keretek, barátom, keretek 😊
Főnök tud meredeket mondani, de ez most kimondottan erős lett. Nincs olyan lista, ahol Európában a top 10-ben lennénk, de olyan is kevés, ahol a top 20-ban. Én technológiai területen dolgozom, szerintem nincs olyan mutató, amiben ne tudnék hasból 10 jobbat mondani.
Jót nevettem, szerintem nem volt más célja, mint hogy erről beszéljenek bármi más helyett. Érdeklődve várom a következő hetek kommunikációs mozgásait.
Gyurma Pappa
MC12
Optikai hálózatban jól állunk, ebben igazad van. Én pl tudom hol megy el az iroda előtt a net a földben, de nálunk mikrohullámú net van, mert nem lehet rákötni a hálózatra.
Egy főre jutó mobilokban top 100ban sem vagyunk. Még Ukrajna is előrébb van.
Értem, hogy vicceltél, de az szomorú, hogy már ez sem igaz, amit írtál.
szerk: nyilván az iPhone nem az innováció csúcsa (de még mindig egyébként hihetetlen, de ár-érték arányban a legjobb telefon, nyilván nem a legújabb modellt kell venni és nyilván nem muszáj újat sem), de jól mutatja, hogy milyen a viszonya a tech-költésekhez egy országnak (mondjuk Albániát nem értem, de haladjunk 😀 ):
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
vagy lehet háj-techre gondolt444.hu/2022/10/10/orban-magyarorszag-a-vilag-5-leginkabb-high-tech-orszagaHát hogy értelmezed a high-techet ugye 😀 ha jól emlékszem - nem kizárt, hogy rosszul - az unión belül az élmezőnyben vagyunk az egy főre eső mobilok számában, meg valami über jól állunk internet-lefedettségben, papíron - hoppá! Már kettő. Aztán lehet, hogy nálunk a legnagyobb az egy iskolára eső Pentium 4-esek száma…keretek, barátom, keretek 😊
Gyurma Pappa
MC12
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/10/orban-magyarorszag-a-vilag-5-leginkabb-high-tech-orszagaHát hogy értelmezed a high-techet ugye 😀 ha jól emlékszem - nem kizárt, hogy rosszul - az unión belül az élmezőnyben vagyunk az egy főre eső mobilok számában, meg valami über jól állunk internet-lefedettségben, papíron - hoppá! Már kettő. Aztán lehet, hogy nálunk a legnagyobb az egy iskolára eső Pentium 4-esek száma…keretek, barátom, keretek 😊
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Erre a magyar foci a legjobb példa ugye 😊Osztom a véleményt, ami a fizetésemelés miértjére vonatkozik. A több pénz nagyobb minőséget is kitermelhet idővel, ha nem bármilyen jöttmentet kell felvenni, hogy legyen valaki a pályán.Mákod volt 😊 én 15 évvel - meg egy kicsi - ezelőtt jártam a közoktatásba - nem is rossz nevűekbe - de szar, poroszos mentalitású, elmaradott nénik tanítottak 1-2 kivételtől eltekintve. És volt csajom, akinek az anyja gimis tanár volt az ő meglátása szerint a 70%-a ilyen. Az én egyéb talapsztaltom se más.Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
1) Az első 12 osztályban tanultak kb. 2 százalékban kapcsolódnak a valóságos élethez.
Kovalens kötés? Bauxitbányászat? Szinusztétel? Koordinátageometria? Balassi Bálint? Walter von der Vogelweide? Árpád-házi királyok, harmincéves háború, kötélremászás, Tüskevár?
Semmi köze ahhoz, amiben elünk.
Nulla közélet, nulla kortárs zene, nulla kultúra (dalszövegek, filmek, könyvek), nulla politika, nulla közgáz, nulla pénzügyi, állampolgári alapismeretek, az egész egy kalap szar. Nem toldozni-foldozni kéne, hanem kibaszni a gyíkba, és teljesen újat kitalálni, ami legalább harmincszor ennyire életszerű.
2) A tanárok nagyrésze azért tanár, mert nem vették fel egyetlen jó egyetemre sem. Szar emberek, szar pedagógusok, szar kommunikátorok.
Őszentsége Sobri Jóska
HA a szakmunkásképzőben is elindul ugyanez, akkor nem csak a kovalens kötés lesz a baj, hanem a szakmai készségek elsajátítása is, mint festés-mázolás, autószerelés, stb. Mondjuk a "mesteremberek" szintje is kicsit megkopott az elmúlt 2 évtizedben. Nálunk 3 brigád dolgozott a felújításon, és örültünk, hogy az utolsó legalább befejezte 3 hét csúszással
topin
Nem tudom hol olvastam, de kb azzal értek egyet, hogy a tanárok nem azért érdemelnek fizetésemelést, mert jól tanítanak, mert egyébként nem tanítanak jól, ha a Momentum által emlegetett finn módszer lenne itthon, a kétharmadát ki kéne dobni alkalmatlanság miatt. Azért érdemelnek emelést - mert arcpirítóan , szégyenletesen keveset keresnek. Ez ilyen egyszerű.
MC12
Én is a múlt évezredben érettségiztem, lassan 30 éve. De örülök, ha mákom volt. A mai napig jó viszonyban vagyok majd mindegyik tanárommal a középsuliból..és nem csak én. Elég jó kis hely volt.
topin
A viccet félretéve, attól, hogy valamibe X helyett 4X pénzt teszel, önmagában nem fog javulni semmi. Ha holnap egymillió nettó lenne a tanár fizu, ugyanazok a szar/középszar/gyenge tanárok maradnának döntő többségben és egy fikarcnyival nem lenne jobb minőségű az oktatás. Lehet, hogy 10 év múlva, látva hogy mennyi pénzt lehet keresni, akár lehetne is látszata és több lenne a tanár, de én személy szerint kétlem, hogy ez önmagában bármit is megoldana az oktatás minőségével kapcsolatban.
Másrészt ez nem csak magyar probléma, a németeknél, cseheknél és kompletten a kelet-közép európai régióban probléma a tanárhiány és a tanárok elöregedése, egyszerűen nem szexi szakma, egy mai fiatal igencsak elkötelezett kell hogy legyen, igen fiatalon, hogy azt mondja, igen, én 40 évig ugyanazt akarom csinálni minden egyes nap. Nem ilyen a korszellem. Ettől még a jelen tanárainak bérrendezése nem megúszható, egyszerűen méltatlan a szakmára nézve ez bér.
több mint 3 éve
Osztom a véleményt, ami a fizetésemelés miértjére vonatkozik. A több pénz nagyobb minőséget is kitermelhet idővel, ha nem bármilyen jöttmentet kell felvenni, hogy legyen valaki a pályán.Mákod volt 😊 én 15 évvel - meg egy kicsi - ezelőtt jártam a közoktatásba - nem is rossz nevűekbe - de szar, poroszos mentalitású, elmaradott nénik tanítottak 1-2 kivételtől eltekintve. És volt csajom, akinek az anyja gimis tanár volt az ő meglátása szerint a 70%-a ilyen. Az én egyéb talapsztaltom se más.Két fő oka van, igyekszem nagyon röviden:Kettes pontnál azért ebben az elmúlt 10-15 évben jelentős szerepet játszik a bérezés is. Amikor én középsulis voltam, akkor jó tanáraim voltak. Lehet mákom volt, nincs összehasonlítási alapom. Azóta jelentősen hígult a szakma, és sokan kiöregedtek. Az egész egy tákolmány.
1) Az első 12 osztályban tanultak kb. 2 százalékban kapcsolódnak a valóságos élethez.
Kovalens kötés? Bauxitbányászat? Szinusztétel? Koordinátageometria? Balassi Bálint? Walter von der Vogelweide? Árpád-házi királyok, harmincéves háború, kötélremászás, Tüskevár?
Semmi köze ahhoz, amiben elünk.
Nulla közélet, nulla kortárs zene, nulla kultúra (dalszövegek, filmek, könyvek), nulla politika, nulla közgáz, nulla pénzügyi, állampolgári alapismeretek, az egész egy kalap szar. Nem toldozni-foldozni kéne, hanem kibaszni a gyíkba, és teljesen újat kitalálni, ami legalább harmincszor ennyire életszerű.
2) A tanárok nagyrésze azért tanár, mert nem vették fel egyetlen jó egyetemre sem. Szar emberek, szar pedagógusok, szar kommunikátorok.
Őszentsége Sobri Jóska
HA a szakmunkásképzőben is elindul ugyanez, akkor nem csak a kovalens kötés lesz a baj, hanem a szakmai készségek elsajátítása is, mint festés-mázolás, autószerelés, stb. Mondjuk a "mesteremberek" szintje is kicsit megkopott az elmúlt 2 évtizedben. Nálunk 3 brigád dolgozott a felújításon, és örültünk, hogy az utolsó legalább befejezte 3 hét csúszással
topin
Nem tudom hol olvastam, de kb azzal értek egyet, hogy a tanárok nem azért érdemelnek fizetésemelést, mert jól tanítanak, mert egyébként nem tanítanak jól, ha a Momentum által emlegetett finn módszer lenne itthon, a kétharmadát ki kéne dobni alkalmatlanság miatt. Azért érdemelnek emelést - mert arcpirítóan , szégyenletesen keveset keresnek. Ez ilyen egyszerű.
MC12
Én is a múlt évezredben érettségiztem, lassan 30 éve. De örülök, ha mákom volt. A mai napig jó viszonyban vagyok majd mindegyik tanárommal a középsuliból..és nem csak én. Elég jó kis hely volt.