Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 911 — Lucas Scott
Nem 10 perc van beadni a papírokat az EU-nak? Vagy lemaradtam?
Gyurma Pappa
Judit beadta.
Gyurma Pappa
De ez a jogállamiság, nem? Nem ez a legfontosabb most sztem.
Szerk. Közben tényleg ez a fontos. Annyira utalom h szinte mki jogallamisagit használ mindenre és ez tenykeg a forrásokról szól

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 647 — zászló zászló szív
Gyurma Pappa
Judit beadta.

több mint 3 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 724
 index.hu/kulfold/2022/08/22/haboru-oroszorszag-ukrajna-magyar-honvedseg-repulogep-dassault-falvon-moszkvai-ut/

Petiboy volt PB palackért, vagy király urunk hozta meg a Brüsszelnek küldendő választ a főnöktől?
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 426 — Cowboys fan
Gyurma Pappa
Az MTI-ben egy hangot se látok (nem képzavar, szinesztézia) arról, hogy beadták-e, vagy sem.
nagylaza, főpohárnok
Éppen most mutatjuk meg Brüsszelnek (mi a magyar virtus)
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 413 — beers & Packers
Gyurma Pappa
Az MTI-ben egy hangot se látok (nem képzavar, szinesztézia) arról, hogy beadták-e, vagy sem.
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
Nagyon örült a piac is:
EUR 411,33 Ft
USD 411,29 Ft

(tudom-tudom dollár erősödés)

(Ft 3%-ot gyengült, amíg a zlotyi meg a korona lényegében nem változott az elmúlt 5 napban. #háborúsinfláció)
Gyurma Pappa
nagyon happy a dollárban lévő megtakarításom
Amadeus
Van egy eurós etf-em aminél azt hittem bukóban vagyok, aztán kiderült hogy 5% plusz.
Van egy sanda gyanúm, hogy mivel beárazta a kormánytól a piacon át a minősítőkig mindenki ezt a 4-essel kezdődő eurót, és mivel a fentebbiek közül ez senkinek nem rossz, ha lesz megegyezés - szerintem lesz - az EU-val, akkor se fog ez jelentősen erősödni. Szépen beáll 390 - 410 közé valahova. Márha lesz megegyezés.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 568
Nagyon örült a piac is:
EUR 411,33 Ft
USD 411,29 Ft

(Ft 3%-ot gyengült, amíg a zlotyi meg a korona lényegében nem változott az elmúlt 5 napban. #háborúsinfláció)
Gyurma Pappa
nagyon happy a dollárban lévő megtakarításom
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Nagyon örült a piac is:
EUR 411,33 Ft
USD 411,29 Ft

Gyurma Pappa
Volt az 7,5% is, de ki számolja… 😂
Mármint az elmúlt 5 kereskedési napon.
Lecsó
Google 5 naptári napot mutat, én meg egy lusta geci vagyok máshol megnézni 😀

több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 375
Nagyon örült a piac is:
EUR 411,33 Ft
USD 411,29 Ft

Gyurma Pappa
Volt az 7,5% is, de ki számolja… 😂
Mármint az elmúlt 5 kereskedési napon.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 027
2013 március 15- havazás után nem rúgták ki az Állami Autópálya Kezelő vezetését.
Megszüntették a céget!
OMSZ még maradhat?
zemanla
Es erre emlekeztek?
 index.hu/belfold/2011/03/21/foldrajzi_nevek_ezentul_a_kormany_dont/
YoungZeeZee
Persze, azota se tudtam h ez a neve a repternek. Ertem en az elnevezest, de bonyolult, igy van Liszt Ferenc Repternek hivom vagy Ferihegynek.

Ohh, wait…

Szerk.: Amugy meg:

youtube.com/clip/UgkxGCIn9CTz6Gz9MxBDxM-iI_G-Q_yYKV2K

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
YoungZeeZee 9 527
2013 március 15- havazás után nem rúgták ki az Állami Autópálya Kezelő vezetését.
Megszüntették a céget!
OMSZ még maradhat?
zemanla
Es erre emlekeztek?
 index.hu/belfold/2011/03/21/foldrajzi_nevek_ezentul_a_kormany_dont/
több mint 3 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 904
Felkelt ma a király, kibaszta az OMSZ vezetését, majd megvette a Vodafone-t.

Nem volt több ez, mint egy álmos hétfő.

több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 508 — Így remélem megfelelek nektek.....
Vodkafone után lesz Páleszfon csak Putyin meg ne haragudjon 🤪
több mint 3 éve
Nagyon örült a piac is:
EUR 411,33 Ft
USD 411,29 Ft

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 133 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
andree Arizona Cardinals 1 791
Rettentő rosszat tett nekik ez az utolsó 2/3. Nem tudom 3 vagy 7 év lesz a búcsú, de azt már sajnos látom, hogy nagyon fájdalmas lesz (Nekünk).
andree
Már hogy mitől búcsúzunk 3 vagy 7 év múlva? A látszatdemokráciától, az EU-tól, vagy mitől?
Mikey
Sztem a Fidesz vezette NER-től(Nagyon boldog lennék, ha nem így kéne fogalmaznom). Én úgy érzem totál leépültek. Nem az én értékrendszerem szerint, mert ott már évekkel ezelőtt elbuktak, hanem simán csak láthatóan elszakadtak a valóságtól. Ennél sokkal gyakorlatiasabbak voltak korábban. Nem látom, hogy 2 ciklusnál több lenne ebben már, de nagyon mélyről kell majd építkezni, bárkinek a nyakába szakad ez az egész.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 381 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Ez is lol

telex.hu/belfold/2022/08/22/unios-penz-keszthely-ovoda-ruzsics-ferenc

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
 www.valaszonline.hu/2022/08/22/orban-viktor-becs-nagykovetseg-azonnali-ungar-peter-sztori/?fbclid=IwAR2umAh5t74eJmLLkYOLIRWZgpOjvxq1_U4EzBQ8VPfDCilrqstU_qSyodQ

Ez csodálatos történt egyébként. Ugye senki nem lepődik meg igazán, hogy a bécsi kiruccanás hírét apró hírben hoztak csak le a mainstream sajtó. Nagyon kerülik a ki-hol kurvázik nyaral témát, ha nincs videófelvétel. Ja várj, akkor is.
Gyurma Pappa
EZ még annyira nem is bosszantana, hanem az, hogy viszi magával a sleppjét is, meg Petike is vagy 10 embert...
Mi ez bakker, csapatépítő vagy jutalom a jól végzett munkáért?

Komolyan mondom, a Kakadu is olyan szinten rombolja a külügyminiszteri pozíció renoméját mint a fene.
Hisztizésen kívül nem látom, hogy csinálna valami érdemlegeset, semmi más, csak egy küldönc.
Lúdas Solymi
A stábot úgy nézd h ebben miniszteri biztosok és államtitkárok is benne vannak.
Anno Kairóba ennél nagyobb stáb jött eu-arab liga külügyminiszteri találkozóra.
csebi
Biztos így van, nem értek hozzá, de azt lenne jó tudni, hogy mihez kellett ekkora stáb, amit nem vertek annyira nagy dobra.

Illetve muszáj a legpuccosabb szállodában megszállni?
Lúdas Solymi
Ezt most függetlenül az eseménytől - ami a legtöbb ott lévőnek szimpla jutalom út volt - : de hivatalos úton, ha védett személy is van a csoportban - itt pedig Vityán kívül Petya is az volt - akkor a tek dönti el javarészt, hogy hol szàll meg a védett személy és igen, általában az 5 csillagos meg felette szállodák azok, amik már figyelnek arra, hogy esetlegesen védett személy száll meg náluk (spéci liftek, ablakok, parkolók, menekülési útvonalak stb.) azokat eleve ilyen kritériumok mentén építik meg, vagy építik át.
Bécsben elég sok ilyen szálloda van - lévén diplomataváros - és egyik se sokkal olcsóbb vagy drágább mint a másik. Van egy lista amit javasol a külföldi állomáshelyünk - egyeztetve a fogadó országgal -, azt megnézi a tek, marad 2-3 szálloda aztán a protokoll rábökhetett az egyikre.

Szóval ez a része - valószínűleg az egyetlen része 😀 - rendben volt az útnak. Furán nézne ki, ha erre járna egy random miniszterelnök és elrakná a követsége Pesterzsébetre a Fortuna hotel bed&breakfast-be 😊 ciki lenne nekünk is meg nekik is.
MC12
Ez a része rendben is van (én se szállhatok meg itt-ott, hogyha céges kártyával fizetek), de a sleppnek is ott kell megszállni?
Illetve ami az egészben a bosszantóbb, hogy egy ilyen útról miért kell kussolni.
Mi történt ott, ami miatt nem akarják felvállalni, nem úgy mint a Dallasi utat meg minden egyéb más huncutságot, ami miatt kimentek Bécsbe?

Máskor akkora csinnadratta van minden ilyen tárgyalásról mint a fene, most meg lapítanak.
Lúdas Solymi
Ez már egy sokkal jobb kérdés. Ha engem, mint rendezvényest kérdezel, akkor igen, szervezési oldalról az legegyszerűbb ha mindenki egy helyen van. Azért egy 5 csillagosban se minden szoba 1000 euró. És reggel várni egy tárgyalással mert dugóban nem ért ide a szakállamtitkár a másik a szállodából az kurva frusztráló mindekinek (ilyenben voltam).

Hogy ebben a konkrét esetben kellett-e az már más kérdés. Érzésre azt mondom, nem, azért nem a harmadik világháborút előzték meg ezzel a tárgyalással, a sleppet rakhatták volna egy négy csillagosba is, de megintcsak érzésre azt mondom, ült egy hozzám hasonló, kényelmes, közpénz felhasználásra nem annyira érzékeny protokollos, aki ezt javasolta - mindenki legyen egy helyen - és hát kinek állt volna érdekében megvétózni ezt? 😊
MC12
Igen sok szempontból erv h az egész delegáció egy hotelben legyen. Van meg jó pár másik is, amiket Nem irtal. Ilyenkor sokszor pl OV szobájat konkrétan gratiszba adja a szálló 😉 tehát az a szobája akar nulla is lehetett

Amúgy az is néha előfordul h fogadó állam állja a szállást bár jelen esetben meglepődnek. De sok szempontból változó.
Pl Kairóban a 4evszak volt mikor miniszterelnöki delegáció volt de olyan rossz tapasztalatunk volt h attertunk a conradra. Konkrétan volt olyan h jöttek más delegációk és a 4evszak felhívott minket h hány szoba kell mire mondtuk h nulla 😊
csebi
Ezek is érthető szempontok amúgy, hogyha ezt kívánja a biztonság, ügyintézés, stb., akkor felesleges fillérbaszósat játszani.
Egyénre lebontva persze soknak tűnik, de amúgy meg olyanokra elfolyhat sokkal több pénz, amiről nem is tudunk.

Itt ami az érdekes, arról nem tudunk, hogy miért kell ennyire kussolni, hogy ott voltak.
Normál esetben elintéznék egy nyilatkozattal és ennyi, aztán kutakodhatnál utána, de itt szerintem azt is le akarják állítani, hogy kutakodás legyen.

Az meg külön vicces, hogy itthon a média és az ellenzéki pártok be vannak fenyítve, hogy mit lehet és mit nem, különben OV toppant egyet, aztán mindenki kussban van.

www.vindobona.org/article/viktor-orban-meets-austrian-chancellor-for-controversial-talks-in-vienna

Mondjuk túl sok minden nem nagyon történhetett ott vagy a fene tudja.
Lehet, tényleg csak fenyítés volt a külügyi dolgozóknak, hogy tudják hol a helyük és ne adjanak ki semmilyen információt.

Másrészt meg elég ciki lehetett OV-nak, hogy a nagy harcolás közepette azt kellett mondania, hogy hát ő nem is úgy gondolta ezt a fajelméletet, meg biztos félreértették, stb.
Mikor meg arról híres, hogy tisztán és érthetően kommunikál, hogy mindenki megértse 😛
Lúdas Solymi
Egy miniszterelnöki látogatásnak vannak hivatalos program pontjai és lehetnek titkosak is. Mi van ha itt is volt olyan? Nem lepődnék meg főleg ha megnézzük mely nemzetközi szervezetnek van Bécsben a központja. Főleg ha vki picit is ismeri a kulugyminiszterunket tudhatja h utalja az üres járatot. Neki mindig kell vmi program.
csebi
Jaja, tudjuk, hogy még nyaralása közben is öltöny-nyakkendőben dolgozik a népért egy yachton ücsörögve. A kondicionálásotok tökéletesen sikerült.
VanillaSky
Az enyém biztosan.
csebi
Pár hete Gyurma tért meg a Ner keblére, és hát megjöttél te is. Még hogy csökken a támogatottság… 😉 😀
MC12
Amúgy viccen kívül most jön el OV igazi pillanata. Ha Ezt az összeomló kartyavarat és szarzuhatagot is túléli akkor itt tényleg jön még 40-50 év kádárizmus. De nyilván utolsó pillanatban jön az utalás Brüsszelből és minden rendben lesz …
csebi
Steinert meg a 11. hadsereget - mondjuk inkább csak seregecske volt az már - is csak várta a Führer és ha megjön minden rendben lesz 😆 (és Busse 9. valamint Wenck 12. hadseregét legalább ennyire, csak őket a film kevésbé említette)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 855 — Colts Fan
Ezek már erősen Kádárista reflexek. Télen meg jönnek a feketevágások, mert feljelent a szomszéd.
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 315
OMSZ, becsi diplomata, Vodafone. Jo kis hetfo.
Zsellértelkes Vrij
A villany- és gázszámlák is jönnek, szóval kellett az erős hétindítás.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 315
Rettentő rosszat tett nekik ez az utolsó 2/3. Nem tudom 3 vagy 7 év lesz a búcsú, de azt már sajnos látom, hogy nagyon fájdalmas lesz (Nekünk).
andree
Már hogy mitől búcsúzunk 3 vagy 7 év múlva? A látszatdemokráciától, az EU-tól, vagy mitől?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
"- Esik az eső.
- De föntről azt mondták, hogy ma süt a nap.
- Akkor süt. Nekem gyerekeim vannak."

#nincshatassalazeletedre
r.baggio
azért esik, mert hagyod, hogy essen.
Amadeus
De nem épp az volt a baj h végül nem esett. Amúgy ahelyett h orulnetek h végre nem következmények nélküli ország vagyunk …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 133 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőjét és szakmai elnökhelyettesét Palkovics László. Az indok nyilvánvalóan az, hogy az OMSZ nem adott tökéletesen pontos jelzést az augusztus 20-ai időjárásra, az előzetes információk alapján pedig a Nemzeti Ünnep Biztonságos Lebonyolításáért Felelős Operatív Törzs (NÜBLFOT) pedig végül lefújta a tűzijátékot.

A kemény munkával bohózattá silányított ünnepről és az időjárás előrejelzések módszertanáról is írtunk a napokban, linkek kommentben.

Az OMSZ vezetője kirúgásának van egy aktuális hatása és egy nagyon messzire vezető üzenete. Először is, amíg ezen a tényleg felháborító, vérlázító és a leggusztustalanabb kommunista tempót idéző ostobaságon háborgunk, addig is háttérbe szorul, hogy a kormány éppen ma délelőtt költött el 715 milliárd forintot a Vodafone megvételére, ami tökéletes cinizmus a megszorítások, az adó- és gázáremelés után. A piac nem is értékelte a legatyásodott kormány pénzszórását, napközben ismét a 410 forintot kóstolgatta az euró árfolyam.

Ennél is messzebbmenő következmény azonban az, hogy egy szakmai szervezet vezetőjének eltávolítása, csak azért mert a kormánynak nem tetsző eredményeket közölt, azt üzeni, hogy innentől fogva bárki megütheti a bokáját, ha olyat mond, ami nem illik bele az aktuális célokba, vagy narratívába. Akkor is, ha a valóság és az alapvető biztonsági elvek ezzel szemben állnak.

A gyakorlatban ez azt fogja jelenteni, hogy a kormányt adatokkal és információkkal ellátó szervezetek és egyének - a rendszer lényegéből adódóan - a saját pozíciójuk megőrzésének érdekében hazugságokat és hamis, vagy félinformációkat fognak közölni az állampárti vezetéssel. Ez kétségkívül hibás döntésekhez és orbitális elkúrásokhoz fog vezetni. A választások óta a kormány sorra jelenti be az elkapkodott, minden szakmai alaposságot és ésszerűséget nélkülöző változásokat, milliók életét megnehezítve. A professzionalitás kiirtása az irányításból az ilyen döntések számát és a hatásuk súlyosságát jelentősen meg fogja emelni.

Ez persze az autoriter rendszerek sajátossága, melyekben az egyszemélyi vezető akaratát nem lehet kétségbe vonni olyan talmi dőreségekkel, mint a szakmaiság, a tudományos alapokon nyugvó döntéselőkészítés, vagy maga a valóság.

Hogy ez végeredményben hova vezet, azt láthatjuk tőlünk nem is olyan messzire keletre. Az orosz titkosszolgálat éveken át hamis információkkal és féligazságokkal tömte Putyin fejét, mert féltek a következményektől, ha nem olyan jelentéseket adnak Ukrajnáról amit az hallani akar (a hírszerzésre szánt forrásokat meg egyébként el is lopták, így akkor sem tudhatták volna milyen társadalmi folyamatok zajlanak az országban, ha egyébként igazat akartak volna mondani). Ennek eredőjeként a Kreml aztán azon delirált, hogy Kijevben majd sóval és kenyérrel várják őket, a nyugat meg úgyis mindjárt összeomlik.

Orbán persze ennyire nem fajsúlyos játékos, de ha belegondolunk, hogy itt állunk az ország egyik legsúlyosabb válságának a küszöbén (holnaptól jönnek az újraszámolt áramszámlák), akkor egyáltalán nem lehetünk nyugodtak attól a körülménytől, hogy a miniszterelnök bólogatójánosokból, paprikajancsikból és kontraszelektált csinovnyikokból álló csapata semmilyen információt nem mer majd közölni vele a valóságról. Nem mintha a mamelukoknak még lenne bármi köze is hozzá.

www.facebook.com/kardblog/photos/a.363849453689685/7723262757748281/

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
 www.valaszonline.hu/2022/08/22/orban-viktor-becs-nagykovetseg-azonnali-ungar-peter-sztori/?fbclid=IwAR2umAh5t74eJmLLkYOLIRWZgpOjvxq1_U4EzBQ8VPfDCilrqstU_qSyodQ

Ez csodálatos történt egyébként. Ugye senki nem lepődik meg igazán, hogy a bécsi kiruccanás hírét apró hírben hoztak csak le a mainstream sajtó. Nagyon kerülik a ki-hol kurvázik nyaral témát, ha nincs videófelvétel. Ja várj, akkor is.
Gyurma Pappa
EZ még annyira nem is bosszantana, hanem az, hogy viszi magával a sleppjét is, meg Petike is vagy 10 embert...
Mi ez bakker, csapatépítő vagy jutalom a jól végzett munkáért?

Komolyan mondom, a Kakadu is olyan szinten rombolja a külügyminiszteri pozíció renoméját mint a fene.
Hisztizésen kívül nem látom, hogy csinálna valami érdemlegeset, semmi más, csak egy küldönc.
Lúdas Solymi
A stábot úgy nézd h ebben miniszteri biztosok és államtitkárok is benne vannak.
Anno Kairóba ennél nagyobb stáb jött eu-arab liga külügyminiszteri találkozóra.
csebi
Biztos így van, nem értek hozzá, de azt lenne jó tudni, hogy mihez kellett ekkora stáb, amit nem vertek annyira nagy dobra.

Illetve muszáj a legpuccosabb szállodában megszállni?
Lúdas Solymi
Ezt most függetlenül az eseménytől - ami a legtöbb ott lévőnek szimpla jutalom út volt - : de hivatalos úton, ha védett személy is van a csoportban - itt pedig Vityán kívül Petya is az volt - akkor a tek dönti el javarészt, hogy hol szàll meg a védett személy és igen, általában az 5 csillagos meg felette szállodák azok, amik már figyelnek arra, hogy esetlegesen védett személy száll meg náluk (spéci liftek, ablakok, parkolók, menekülési útvonalak stb.) azokat eleve ilyen kritériumok mentén építik meg, vagy építik át.
Bécsben elég sok ilyen szálloda van - lévén diplomataváros - és egyik se sokkal olcsóbb vagy drágább mint a másik. Van egy lista amit javasol a külföldi állomáshelyünk - egyeztetve a fogadó országgal -, azt megnézi a tek, marad 2-3 szálloda aztán a protokoll rábökhetett az egyikre.

Szóval ez a része - valószínűleg az egyetlen része 😀 - rendben volt az útnak. Furán nézne ki, ha erre járna egy random miniszterelnök és elrakná a követsége Pesterzsébetre a Fortuna hotel bed&breakfast-be 😊 ciki lenne nekünk is meg nekik is.
MC12
Ez a része rendben is van (én se szállhatok meg itt-ott, hogyha céges kártyával fizetek), de a sleppnek is ott kell megszállni?
Illetve ami az egészben a bosszantóbb, hogy egy ilyen útról miért kell kussolni.
Mi történt ott, ami miatt nem akarják felvállalni, nem úgy mint a Dallasi utat meg minden egyéb más huncutságot, ami miatt kimentek Bécsbe?

Máskor akkora csinnadratta van minden ilyen tárgyalásról mint a fene, most meg lapítanak.
Lúdas Solymi
Ez már egy sokkal jobb kérdés. Ha engem, mint rendezvényest kérdezel, akkor igen, szervezési oldalról az legegyszerűbb ha mindenki egy helyen van. Azért egy 5 csillagosban se minden szoba 1000 euró. És reggel várni egy tárgyalással mert dugóban nem ért ide a szakállamtitkár a másik a szállodából az kurva frusztráló mindekinek (ilyenben voltam).

Hogy ebben a konkrét esetben kellett-e az már más kérdés. Érzésre azt mondom, nem, azért nem a harmadik világháborút előzték meg ezzel a tárgyalással, a sleppet rakhatták volna egy négy csillagosba is, de megintcsak érzésre azt mondom, ült egy hozzám hasonló, kényelmes, közpénz felhasználásra nem annyira érzékeny protokollos, aki ezt javasolta - mindenki legyen egy helyen - és hát kinek állt volna érdekében megvétózni ezt? 😊
MC12
Igen sok szempontból erv h az egész delegáció egy hotelben legyen. Van meg jó pár másik is, amiket Nem irtal. Ilyenkor sokszor pl OV szobájat konkrétan gratiszba adja a szálló 😉 tehát az a szobája akar nulla is lehetett

Amúgy az is néha előfordul h fogadó állam állja a szállást bár jelen esetben meglepődnek. De sok szempontból változó.
Pl Kairóban a 4evszak volt mikor miniszterelnöki delegáció volt de olyan rossz tapasztalatunk volt h attertunk a conradra. Konkrétan volt olyan h jöttek más delegációk és a 4evszak felhívott minket h hány szoba kell mire mondtuk h nulla 😊
csebi
Ezek is érthető szempontok amúgy, hogyha ezt kívánja a biztonság, ügyintézés, stb., akkor felesleges fillérbaszósat játszani.
Egyénre lebontva persze soknak tűnik, de amúgy meg olyanokra elfolyhat sokkal több pénz, amiről nem is tudunk.

Itt ami az érdekes, arról nem tudunk, hogy miért kell ennyire kussolni, hogy ott voltak.
Normál esetben elintéznék egy nyilatkozattal és ennyi, aztán kutakodhatnál utána, de itt szerintem azt is le akarják állítani, hogy kutakodás legyen.

Az meg külön vicces, hogy itthon a média és az ellenzéki pártok be vannak fenyítve, hogy mit lehet és mit nem, különben OV toppant egyet, aztán mindenki kussban van.

www.vindobona.org/article/viktor-orban-meets-austrian-chancellor-for-controversial-talks-in-vienna

Mondjuk túl sok minden nem nagyon történhetett ott vagy a fene tudja.
Lehet, tényleg csak fenyítés volt a külügyi dolgozóknak, hogy tudják hol a helyük és ne adjanak ki semmilyen információt.

Másrészt meg elég ciki lehetett OV-nak, hogy a nagy harcolás közepette azt kellett mondania, hogy hát ő nem is úgy gondolta ezt a fajelméletet, meg biztos félreértették, stb.
Mikor meg arról híres, hogy tisztán és érthetően kommunikál, hogy mindenki megértse 😛
Lúdas Solymi
Egy miniszterelnöki látogatásnak vannak hivatalos program pontjai és lehetnek titkosak is. Mi van ha itt is volt olyan? Nem lepődnék meg főleg ha megnézzük mely nemzetközi szervezetnek van Bécsben a központja. Főleg ha vki picit is ismeri a kulugyminiszterunket tudhatja h utalja az üres járatot. Neki mindig kell vmi program.
csebi
Jaja, tudjuk, hogy még nyaralása közben is öltöny-nyakkendőben dolgozik a népért egy yachton ücsörögve. A kondicionálásotok tökéletesen sikerült.
VanillaSky
Az enyém biztosan.
csebi
Pár hete Gyurma tért meg a Ner keblére, és hát megjöttél te is. Még hogy csökken a támogatottság… 😉 😀
MC12
Amúgy viccen kívül most jön el OV igazi pillanata. Ha Ezt az összeomló kartyavarat és szarzuhatagot is túléli akkor itt tényleg jön még 40-50 év kádárizmus. De nyilván utolsó pillanatban jön az utalás Brüsszelből és minden rendben lesz …