Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 027
Havernak nincs elég pénze megvenni, akkor csináljuk azt hogy csak a 49%-t veszi meg állam bácsi, és máris csak 350milliárd körül kell fizetni érte.

Pont egy ilyen időszakban van 350 milliárd közpénz erre...

Várom Dave kommentjét hogy miért volt ez jó üzlet, amikor fele ennyiért többségi tulajdont tudott volna venni a Yettelben. Mi nekünk az a 170 milliárd egy ilyen időszakban.
Nomac
Nehogy azt hidd, hogy nem lenne rá pénze, az megvan.
A 49% pont annyi, hogy jogilag és a külvilág felé is lehessen mutatni, hogy az állam kisebbségi tulajdonos csak és a végső döntés a Vodafone kezében van...papíron.

Kicsit olyan lesz már ez, mint a kínaiaknál, ahol csak úgy tudsz vállalatot alapítani, hogyha közös lesz.

Meg így nem kell a Pegasusnak se fizetni...

Ki van még a piacon mint független mobilszolgáltató?
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 646 — zászló zászló szív
 telex.hu/gazdasag/2022/08/22/vodafone-magyarorszag-tavkozles-magyar-allam-vasarlas-4ig

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
pedig hónapok óta pletykálták, hogy a 4ig, AH fúzióba bele fog esni egy mobilszolgáltató.
Amadeus
A yettelben és a telekomban már nincsenek benne valahogy? Előbbiben szinte biztos vagyok
r.baggio
yettelben igen. Ugye versenyjogi szempontból problèmás LENNE, de nem lesz, mert nemzetgazdasági szempontból kiemelt …. beruházás lesz.

De meg fogják magyarázni, hogy ha egy oligopol piac 3 szereplőjéből 2 állami kézben van, akkor az nem kommunizmus.
Amadeus
Yettelban az AH van benne ugye közel 25%-kal, ott nincs döntő befolyásuk. Peter Keller nagyon nem szerette eladni a magyar államnak a Yettelt, aztán valamiért inkább eladta a 25%-át a piac ár többszöröséért.

A T-com meg német. Nuff said?

több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 287 — balazs.t85@gmail.com
Havernak nincs elég pénze megvenni, akkor csináljuk azt hogy csak a 49%-t veszi meg állam bácsi, és máris csak 350milliárd körül kell fizetni érte.

Pont egy ilyen időszakban van 350 milliárd közpénz erre...

Várom Dave kommentjét hogy miért volt ez jó üzlet, amikor fele ennyiért többségi tulajdont tudott volna venni a Yettelben. Mi nekünk az a 170 milliárd egy ilyen időszakban.
több mint 3 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 565 — Big Penix Energy
 telex.hu/gazdasag/2022/08/22/vodafone-magyarorszag-tavkozles-magyar-allam-vasarlas-4ig

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
pedig hónapok óta pletykálták, hogy a 4ig, AH fúzióba bele fog esni egy mobilszolgáltató.
Amadeus
A yettelben és a telekomban már nincsenek benne valahogy? Előbbiben szinte biztos vagyok
r.baggio
A T-Systems-t csak meg akarta venni a 4ig, még talán a szerződés is alá lett írva, de valami miatt visszakoztak a felek.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 568

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
Amadeus
r.baggio
yettelben igen. Ugye versenyjogi szempontból problèmás LENNE, de nem lesz, mert nemzetgazdasági szempontból kiemelt …. beruházás lesz.

De meg fogják magyarázni, hogy ha egy oligopol piac 3 szereplőjéből 2 állami kézben van, akkor az nem kommunizmus.
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 677 — farkas.l.zoltan@gmail.com
A Vodafone amit végiggyökérkedett a UPC vásárlás után semmi jót nem érdemel. Nyilván egy maffiaállam egyik nyúlványa sem lesz jobb, de legalább néhány oligarcha közpénzből megint meggazdagszik

több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 962 — no es importante

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
Amadeus

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 379 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
Találtak még némi zsetont az államkincstár valami eldugott sarkában?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 507 — Így remélem megfelelek nektek.....

I didn't see that coming
Gyurma Pappa
Neeeeeeee 😱😱😱😡😡😡😡😡

22 ève Vodás vagyok lènyegèben semmi bajom nem volt velük....

Szerkesztette: dande2
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 646 — zászló zászló szív

I didn't see that coming

több mint 3 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 857 — Steelers fan
De hova tűnt Orbán Viktor? 🤔😏
dande2
 hvg.hu/vilag/20220821_Egy_horvat_szigeten_tolthette_augusztus_20at_Orban

Mindig a nemzetre hivatkozik, az államalapítás nemzeti ünnepén meg külföldön van. 😀

Háborús vészhelyzet ide, államalapítás ünnepe oda, az Adria az mégiscsak Adria.

Napi orbáni szájbaszarás.
Zsellértelkes Vrij
Szerintem meg van valami előremutató abban, hogy pont az államalapítás ünnepét tölti az adrián. 😀

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 133 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
De hova tűnt Orbán Viktor? 🤔😏
dande2
 hvg.hu/vilag/20220821_Egy_horvat_szigeten_tolthette_augusztus_20at_Orban

Mindig a nemzetre hivatkozik, az államalapítás nemzeti ünnepén meg külföldön van. 😀

Háborús vészhelyzet ide, államalapítás ünnepe oda, az Adria az mégiscsak Adria.

Napi orbáni szájbaszarás.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Az ironikus amúgy az, hogy a ryanair foggal-körömmel harcol a 3rd party bookingok ellen, aztán pont a kiwis foglalásomnál nem tőlem vonták le a rám eső 3900 forintot, hiszen nem fértek hozzá a kártyaadataimhoz, a kiwi pedig utólag nem emelhet le összeget 😊
r.baggio
De ezt hogy?
Ők nem építik be az árba vagy mi?
Mert ha Ryanair jegyeket nézek, mindenhol ugyanannyi.

Ezzel a módszerrel meg ki lehetne kerülni az extra megfizetését?
Lúdas Solymi
lehet azért, mert még a törvény bevezetése előtt foglaltam, mára pedig egyszerűen be lett építve a jegyárakba (hiszen ugye nekünk, a handling cég dolgozóinak jelent rengeteg plusz adminisztrációt a govtax, minden egyes járatnál külön le kell jelenteni a teljes utaslétszámot, illetve azon belül az átszállókat)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Az ironikus amúgy az, hogy a ryanair foggal-körömmel harcol a 3rd party bookingok ellen, aztán pont a kiwis foglalásomnál nem tőlem vonták le a rám eső 3900 forintot, hiszen nem fértek hozzá a kártyaadataimhoz, a kiwi pedig utólag nem emelhet le összeget 😊
r.baggio
De ezt hogy?
Ők nem építik be az árba vagy mi?
Mert ha Ryanair jegyeket nézek, mindenhol ugyanannyi.

Ezzel a módszerrel meg ki lehetne kerülni az extra megfizetését?
több mint 3 éve
Ja és létezik, hogy sikerült úgy elhalasztani a tűzijátékot, hogy közben egy csepp eső nem esett?

Ilyen alapon a 27-eit is lefújhatnák, mert vagy lesz vihar vagy nem, ki tudja
r.baggio
Én azt néztem, hogy amikor jött a hír, hogy elhalasztják, az egyes időjárás portálokon már az volt az előrejelzés, hogy semmi eső nem lesz szombat kora délutántól vasárnapig. Mindegy, én örülök neki, hogy elmaradt, remélem, 27-én se tartják meg, akkor már végképp semmi értelme nem lenne.
Duff
Lehet, hogy nem is az időjárásra koncentráltak, hanem a tüntetésre.
Amúgy itt Prágában egész nap esett az eső, vihar nem volt, csak folyamatos zuhogás.

Lehet elfelejtették átállítani a lokációt és rossz helyet néztek 😀
több mint 3 éve
Duff Seattle Seahawks 3 454
Ja és létezik, hogy sikerült úgy elhalasztani a tűzijátékot, hogy közben egy csepp eső nem esett?

r.baggio
Én azt néztem, hogy amikor jött a hír, hogy elhalasztják, az egyes időjárás portálokon már az volt az előrejelzés, hogy semmi eső nem lesz szombat kora délutántól vasárnapig. Mindegy, én örülök neki, hogy elmaradt, remélem, 27-én se tartják meg, akkor már végképp semmi értelme nem lenne.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 911 — Lucas Scott
 24.hu/belfold/2022/08/20/buntetoeljaras-europai-bizottsag-felulbiralati-inditvany-sandor-zsuzsa-velemeny/
csebi
“ De nagyon nem mindegy az indítványozónak, hogy miként dönt a bíróság. Ha ugyanis felmenti a vádlottat, az összes bűnügyi költséget az indítványozónak kell kifizetnie.
Még azokat a költségeket is, amelyek azért merültek fel, mert a vádlott hallássérült, beszédfogyatékos, vak, süket, vagy mert nem tud magyarul, és ezért tolmácsra van szüksége. Minden „normális” büntetőügyben az ilyen kiadásokat – az eredménytől függetlenül – az állam viseli. Csak itt nem. Emellett a vádlott felmentése vagy az eljárás megszüntetése esetén a bíróság még arra is kötelezi az indítványozót, hogy a vádlott meghatalmazott védőjének díját és költségét, vagy annak egy részét is kifizesse.”
Amadeus
A tolmács díj atharitasa annyira kicsinyes h még a Fidesztől is elképesztő gáz …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 133 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

r.baggio
Az operativ torzs ezt eppoly jol kezelte, mint a Covidot. Rohognek, ha 27en lenne vihar meg eso.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

---
több mint 3 éve

Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
 444.hu/2022/08/20/bayer-zsolt-vasvari-csaba-egy-gazember-semmi-keresnivaloja-a-biroi-pulpituson-takaritsak-el-onnan

patkány
Amadeus
eljön még az ő ideje

több mint 3 éve
 444.hu/2022/08/20/bayer-zsolt-vasvari-csaba-egy-gazember-semmi-keresnivaloja-a-biroi-pulpituson-takaritsak-el-onnan

patkány
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 982
@davemayer
Visszaértem szabadságról és mivel megígértem pár nap ránéztem a járatok töltöttségi mutatójára...
Összesen a Kaunas, Bordeaux, Krakkó, Torinót nézegettem pár napon, de mivel 179, 194, 168, 178, 168, 168, 181, 167-es utas számokat láttam, inkább be is fejeztem...ezek a gépek általában 189 személyesek, a maxok azt hiszem 197-esek, ha esetleg több utas lenne...elég szép számok, nem nagyon van folyamatosan több utas, még London felé sem 😊
Klaci79
Járat sűrűséggel együtt hogy néz ki ez a mutató? Csak mert sztem nem mindegy hogy heti 5 járat töltöttségét hasonlítod össze olyannal ami 12-15öt is mehet egy héten.

Ami a lényeg ebben: olyan járatokat választottak valószínűleg amik feláldozhatóak voltak a cég üzletpolitikáját figyelembe véve, frekventáltabb útvonalakon volt szükség valószínűleg ezekre a repülőkre.

Köszi hogy utána néztél.
davemayer
Én pusztán csak a tényeket közöltem, néhány találomra kiválasztott napon.
Az a baj azzal amit kérsz, hogy akkor azt is érdemes lenne megvizsgálni, hogy mennyiért adják el a jegyeket 1-1 járatra.
Például Londonba sokkal olcsóbbak a jegyek sokszor, mert nagyon sok járat megy oda, így nagy a konkurencia.
Így hiába van nagyobb bevétele a napi 4 londoni járatból, de az 1 ülésre eső nyeresége valószínűleg kisebb, mint egy Kaunasnál.
9 gépük van most itt, ha többet szeretnének járni ezekre a desztinációkra, ennyi géppel nem férne bele.
Ha mindezeket félretesszük egyébként, akkor egy Londont azért nem tud megszüntetni, mert nem adhat vissza egy ennyire preferált slotot, mert azt odaadják másnak és bekerül a sor végére, aztán várhat újra engedélyre.
Így most két géppel csökkenti a budapesti flottát és ez a két gép járta azokat a helyeket, amiket most visszaadott.
Lényeg, ahogy én látom, ha nincs az új adó, amit extraprofitadónak hívnak, de nyilvánvalóan ilyen nincs, nem küldené el ezt a két gépet, mert csak gazdasági érdekek nem mutatják, hogy ez jó döntés.
Van természetesen még tartaléka, ha kap újabb büntetéseket, illetve nyilván van visszaút is, mert tudja rotálni a gépeit, hogy több legyen itt.

Engem speciel jobban felháborít, hogy a Wizzair folyamatosan hagyja az embereket különböző városokban és nincs semmi következménye. Ilyenkor nem dolgozik a fogyasztóvédelem?

Nincs mit, ha már megígértem...csak sajnos nem lehet csak napi adatbázist bújni, így meg nagyon unalmas kiszedegetni az adatokat.
több mint 3 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 573 — I like the Texans, I like who we are
@davemayer
Visszaértem szabadságról és mivel megígértem pár nap ránéztem a járatok töltöttségi mutatójára...
Összesen a Kaunas, Bordeaux, Krakkó, Torinót nézegettem pár napon, de mivel 179, 194, 168, 178, 168, 168, 181, 167-es utas számokat láttam, inkább be is fejeztem...ezek a gépek általában 189 személyesek, a maxok azt hiszem 197-esek, ha esetleg több utas lenne...elég szép számok, nem nagyon van folyamatosan több utas, még London felé sem 😊
Klaci79
Járat sűrűséggel együtt hogy néz ki ez a mutató? Csak mert sztem nem mindegy hogy heti 5 járat töltöttségét hasonlítod össze olyannal ami 12-15öt is mehet egy héten.

Ami a lényeg ebben: olyan járatokat választottak valószínűleg amik feláldozhatóak voltak a cég üzletpolitikáját figyelembe véve, frekventáltabb útvonalakon volt szükség valószínűleg ezekre a repülőkre.

Köszi hogy utána néztél.
davemayer
Jól értem? Azért szüntették meg hogy nagyobb keresletű járatokat suritsenek? Ha valahol több járatra van szükség bővítenek de nem szüntetnek meg egy másikat, ami 80-90%on üzemel. Lényegtelen hogy Londonba heti 12szer Kaunasba meg heti háromszor ment járat. Megmérték milyen frekvenciaval kell üzemelni az adott járaton hogy gazdaságos legyen az uzemeles, ergo a toltottseg megfelelő legyen. Így ugyanolyan toltottseget érnek el egy lutoni és kaunasi járaton is ami GAZDASÁGOS, tehát megéri üzemeltetni.
Nemes samu09
Figyelj, engem nem zavar ha annak akarjátok láttatni ezt az egészet hogy egy teljesen jól működő, profitábilis célállomást csakis a politika köcsög határozatai miatt megszüntet egy cég, de nem gondolod hogy ez nehezen hihető egy profi céggel kapcsolatban (aki 3 forintért az anyját is eladná mellesleg)?

Számolj utána pl hogy mennyit jelentett ennek a cégnek az a 300 milliós büntetés, ha 3900al számolsz utasonként a visszamenőleg foglalt utazásokra is.

Persze hadakoznak mert a pénz az pénz, de az hogy belengedték hogy a köcsög kormány miatt majd ők elhagyják az országot, hát eléggé megmosolyogtató na.
davemayer
Szerintem az, hogy konkrétan megduplázódik a költség ülőhelyre vetítve csak az adó miatt, szerintem elég ok arra, hogy megvizsgálják gazdaságos e még az adott járat. És nehogy azt hidd hogy itt csinálnak egy egyszerű önköltség számítást. A légitársaságoknak nagyon komoly predikcios rendszerük van, amiből megállapítják, hogy az év adott időszakában adott útvonalon, milyen jaratsuruseggel és mekkora jegyárral lesz a leggazdaságosabb üzemelni.
Itt gondolom az jött ki, hogy olyan jegyárat kellene meghatározni, ami visszavetné a keresletet és már nem lenne gazdaságos az uzemeles.
Nemes samu09
Akkor én értem félre, én azt tudtam eddig hogy a kormány döntésének következtében ráterheltek minden meglévő foglalásra (és az azutániakra) 3900 forintot.

Ha utána számolsz, miután az utasok valószinűsithetően döntő többségben kifizették/kifizetik ezt a plusz díjat, így nekik a politikai döntés extra költséggel nem jár, a -300 millió forint ellenére sem - ergo ez a döntés nem a kormány döntése miatt született.

Amúgy amit te leírsz, hogy ez magasabb jegyárat idézne elő és ezzel csökkenne a kereslet, és ők ezt előre tudják azt mutatná hogy sok ember kedvét elvenné az utazástól az extra 3900 forint (ennyi ugyanis amit a kormány miatt hárít át a ryanair), szvsz ennek nem sok realitása van.

Vagy én látom rosszul.
davemayer
3900 vagy 9750. Desztinaciotol függ. És amúgy igen. Ha egy tizessel drágább sokan már nem veszik.

És nem tudom mit akarsz ezzel a 300 millióval. Ott nem az van hogy felmerült egy költség amit majd utasokra lebontanak, hanem minden utasuk után extra költség keletkezett. Ezt nem tudjak lebontani sehova, meg kell fizettetni az utassal így magasabb lesz a jegyár. Viszont ettől nem lesz gazdaságosabb a járat, csak a jegyár dragul. Ez nem éri meg nekik.