Politika

70 feliratkozó

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 588
Nah, az még lehet, h tleg az volt a parancs, h ne lőjjétek le... És ez kb a NATO főparancsnokság től jöhetett...
☹️
zemanla
Én erre gondolok, mert az nem lehet véletlen hogy 3 ország is részt vett ebben a szituban és egyik sem lőtt.
davemayer
Mondjuk ennek kicsit ellentmond, hogy Viktorunk a horvát elnöktől hallott először a dologról.
Bazzani
Ezek mindig mindent mástól hallanak először, sosem a saját embereiktől...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 229 — Axel Foley
Nah, az még lehet, h tleg az volt a parancs, h ne lőjjétek le... És ez kb a NATO főparancsnokság től jöhetett...
☹️
zemanla
Én erre gondolok, mert az nem lehet véletlen hogy 3 ország is részt vett ebben a szituban és egyik sem lőtt.
davemayer
Mondjuk ennek kicsit ellentmond, hogy Viktorunk a horvát elnöktől hallott először a dologról.

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 235
Dave:
Nem akartak átlőni a szomszédba.
A románoknak kellett volna szólni, h jön. Nekünk is látni kellett!
És nekünk kellett vna leszedni, miközben a NATO-t (szomszédot) értesítjük, h feléjük tart.
Mivel mindhárom ország NATO, a parancs, vszeg ugyan az
zemanla
Mi van akkor ha nincs mivel loni?
Vagy lehet h nem lett lepapirozva a raketahasznalat, aztan ha nincs igazolas, akkor sajat zsebbol menne.
Kurva draga am egy raketa 😀
Solymi
Azért csak van mivel..😀
És megint csak a mozaik szó: NATO. Légvédelem!
zemanla
Persze h van, de kincstari!
Azzal meg el kell szamolni, nem csak igy lodozunk mint a hulye amcsik a filmekben.

Icuka meg nem iktatta? Akko nincs lodozes…
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 411 — Do Your Job
☹️
zemanla
de akkor legyne az a kommunikáció
Negritis
Titkos..?
🤨
zemanla
Ja, bemondják hogy "amúgy csak akkor lövünk ha minden jel arra mutat hogy életek forognak kockán" 🤣
davemayer
Nem. Tudták mi az, nem veszélyes.
És egyébként, lehet, le is lőtték, csak rossz helyen...és későn

Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 549 — "Grammar maci"
Itt közülünk senki sem tudja hogy mi történt, csak a politikai hovatartozás van belekeverve ebbe is. Legalábbis én ezt érzem, amilyen érveket itt felhoznak páran.
davemayer
kormánytól függetlenül alkalmatlan a hadseregünk bármire is
cserébe a mostani még drága is
Negritis
Jaja, csak itt jön az hogy mert a viktátor, ami meg mar politika ugye. Meg putyinpincsi.
davemayer
hát, ha valaki azt mondja hogy meg véd minket mindentől
12 éve hatalmon van
és kiderül hogy meztelen a császár akkor nem lehet elő venni?
Negritis
De igen, de mint ahogy az edző a meccs előtt igy ő sem mondhatja azt hogx "ja, amúgy kb letolt nadraggal megyünk ki a pályára".
davemayer
a letolt nadrág és az hogy az ellenfél erősebb de mindent megteszünk nem ugyanaz
Negritis
Nem tudom, nálam eléggé hasonló. "Megteszünk mindent a győzelemért"

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
☹️
zemanla
davemayer
Mondjuk kettő... Mert a horvátok már nem nagyon tudtak mit tenni.
De igen...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
☹️
zemanla
Negritis
Titkos..?
🤨
zemanla
Ja, bemondják hogy "amúgy csak akkor lövünk ha minden jel arra mutat hogy életek forognak kockán" 🤣

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 100 — The Mathematician
Itt közülünk senki sem tudja hogy mi történt, csak a politikai hovatartozás van belekeverve ebbe is. Legalábbis én ezt érzem, amilyen érveket itt felhoznak páran.
davemayer
Negritis
Jaja, csak itt jön az hogy mert a viktátor, ami meg mar politika ugye. Meg putyinpincsi.
davemayer
12 éve hatalmon van
Negritis
De igen, de mint ahogy az edző a meccs előtt igy ő sem mondhatja azt hogx "ja, amúgy kb letolt nadraggal megyünk ki a pályára".
davemayer
a letolt nadrág és az hogy az ellenfél erősebb de mindent megteszünk nem ugyanaz

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
☹️
zemanla

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
☹️
zemanla
Negritis
Titkos..?
🤨

több mint 4 éve
davemayer
Negritis
davemayer
12 éve hatalmon van
Negritis

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
☹️
zemanla

több mint 4 éve
☹️

több mint 4 éve
A kérdésekre válaszolva: írtam én hogy a nato a hibás???? Arra utaltam hogy ilyen szituációban lehetséges ám hogy akár nemzetközi engedély is szükségeltethet (nem tudom, csak feltételezem) egy ilyen döntéshez. Basszus hogy sosem válaszoltok csak kiforgatjátok meg kretén hasonlatokat tesztek a normalis kommunikáció helyett. Nem beszélgettek, csak vagdalkoztok, mindent idecitálva.
davemayer
Ne feltételezz sületlenségeket, inkább nézz utána a határ és a légtér fogalmainak.

Közben pedig "szórakoztató" olvasmány gyanánt ajánlom a Korean Air 007-es járatának lelövéséről szóló történeteket.
r.baggio
Nem tudom, nekem a maláj gép amit lelőttek annak idején Ukrajna felett előbb eszembe jutott.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Dave:
És nekünk kellett vna leszedni, miközben a NATO-t (szomszédot) értesítjük, h feléjük tart.
zemanla
Vagy lehet h nem lett lepapirozva a raketahasznalat, aztan ha nincs igazolas, akkor sajat zsebbol menne.
Solymi
Ez jó 🤣

" - lődd le!
- hülye vagy tudod te mennyibe kerül?!
- ja, akkor várj, megkérdezem..."

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Dave:
zemanla
Solymi
Azért csak van mivel..😀
És megint csak a mozaik szó: NATO. Légvédelem!

több mint 4 éve
Dave:
zemanla
Igen, csak amit itt felvázoltak aszerint kb 0 lenne az esélye hogy ez zsinórban megtörténjen egyszerre 3 ország kapcsán (nem latni előre- nem lőni holott kötelező lenne- nem szólni hogy megy).

Ami számomra hihetőbb illetve reálisabb (meg ha lehet hogy az aki ért hozzá annak katonailag ez nonszensz,nem értek hozzá mondom), az az hogy látták- az volt a parancs hogy nem lőni csak ha egyértelműen fenyegető- szóltak, de a kövi országnak is ugyanez volt a parancs.
Persze ez elég hülyén is hangozhat eht elismerem, de még mindig nagyobb lehet a valószínűsége mint az elsőre felvázoltnak.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer
Negritis
davemayer
12 éve hatalmon van

több mint 4 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
A kérdésekre válaszolva: írtam én hogy a nato a hibás???? Arra utaltam hogy ilyen szituációban lehetséges ám hogy akár nemzetközi engedély is szükségeltethet (nem tudom, csak feltételezem) egy ilyen döntéshez. Basszus hogy sosem válaszoltok csak kiforgatjátok meg kretén hasonlatokat tesztek a normalis kommunikáció helyett. Nem beszélgettek, csak vagdalkoztok, mindent idecitálva.
davemayer
Ne feltételezz sületlenségeket, inkább nézz utána a határ és a légtér fogalmainak.

Közben pedig "szórakoztató" olvasmány gyanánt ajánlom a Korean Air 007-es járatának lelövéséről szóló történeteket.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 912
De kérdem én akkor masik 2 nato ország miért nem így járt el? Kellően kicsi a valószínűsége annak hogy mindenhol ez történt ahhoz hogy kizárhassuk. Vagy nem? Senki sem követte a protokollt? A háromból egyik sem?
davemayer
Ez a másik két nato ország duma a tipikus csubakka védelem.
Amikor gyerekként azzal próbáltam kimagyarázni az egyest, hogy - dehát a Gabi meg a Feri is egyest kapott.
Valahogy nem érdekelte anyámat, és joggal.

Én speciel pont leszarom hány nato országon repült át. Amikor hozzánk ért le kellett volna szedni.

Ezt a mellémagyarázásra, ami már 30 komment óta zajlik, nagyon kíváncsi lennék egy olyan esetnél, amikor ugyanez drón mondjuk leküld egy rakétát pest felett, és emberek halnak meg a belvárosban kutyaszaratás közben az utcán.
Mennyire lehetne nagy hangon magyarázni ugyanezt?

A légvédelmünk meg a katonaságunk szart se ér. Ez derült ki.
Ha már itt tartunk, a kormányunk dettó.

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 235
Dave:
zemanla
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 620 — I like the Texans, I like who we are
Másfél évig voltam sorkatonai a légvédelemnél. (Tervtábla kezelő voltam)
Ilyen nincs, h nem látjuk, nem veszélyes, nem tudjuk mi az!
48 percet repült a légtérben! Már akkor látni kellett, mikor még be sem lépett...!
Jah, és a '80 as évek végéről beszélek...
zemanla
Ok, de ha semmit sem tudsz róla akkor lelövöd?
davemayer
Ha nem válaszol, nincs rajta jeladó, akkor egyszerűen lelövöd. Vagy legalábbis szólsz. Mindenkinek. Főleg annak aki felé tart. De nem másnap, hogy egyébként láttuk, semmi para.

Kicsi esélye van egy ilyen tárgynak, hogy polgári legyen vagy 👽 (Sobrinak kedvéért, nem bírtam ellenállni a prediktív bevitelnek 😀). Tehát katonai. Akkor meg lelövöd. Nem másnap küldöd ki kamuból kétszer a Grippeneket
Gyurma Pappa
Ok ti biztos jobban tudjátok, hagyjuk akkor, hajrá lőjjetek.
davemayer
Most konstruktív akartam lenni, most jöttem 😀

Drónokkal foglalkozom hobbi szinten, egyik havernak mg-i elemző drónos cége is van. Én imádom a robotokat és az önvezető drón az egyik amihez írtam már vezérlő AI-t (jó, hát kezdetleges reinforcement learning algoritmus, de jó móka, megtalálja a szántás végét a kódom, és ott megfordul). Ezek a cuccok ennél sokkal butábbak egyébként. De mindegy is.

Szóval ha el polgári drónnal berepülsz véletlenül katonai területre, többnyire instant lelövi valaki. Ezek a polgári drónok elég kicsit, a legnagyobb sincs 1t, szóval kézi fegyver leszedi. EU-ban szabályozott a repülés kell engedély meg minden.

Szóval nem egyszer történt olyan (nem itthon, de nem is közép európai országban), hogy simán lelőtték a drónját ismerősnek, mert kirepült az engedélyezett zónában, és úgy ítélte meg a légvédelem, hogy akár veszélyes is lehet, majd kérdés nélkül lelőtték.

Ehhez képest egy TU az nagyon nagy. A horvátoknak nem sok idejük volt észlelni, Zágráb elég közel van a határhoz, de nekik is látni kellett volna. 40 perc alatt a magyar légvédelemnek látnia kellett, és mivel egyértelműen katonai gép engedély nélkül, le kell volna lőni. Tudható az is hogy nem emberi vezérelt gép, így sokat gondolkodni sem kell
Gyurma Pappa
Elfogadom az álláspontodat, de szvsz ez a szituáció túl kényes ahhoz hogy csak úgy egyből lőjjünk. Nem tudom mi ilyenkor a protokoll amit követni kell, de pl biztos vagyok benne hogy ha pest irányába megy és ereszkedik akkor leszedik a picsába.

Már ha egyaltalán látták, mert ugye itt van olyan aki úgy képzeli el a szituációt hogy ülve alszik valaki a kalapját az arcára téve a radar előtt. Meg ugye viktátor, gratulalok...
davemayer
Mi a f@sz??😃
Kezdem a helyes következtetéssel. Ez egy kényes szitu volt. Valszeg a felszállás pillanatában észrevették. Azonosítatlan. Figyelték. Kovács főtörzs ült idegesen a radar előtt és egyre gyakrabban pillantott fel az órára. Már csak három óra a váltásig addig ne akarjon átjönni a határon ne én szívjak vele. Ez nagyon jön át fog jönni. Átjött bazmeg.
Na mit csinált a magyar légierő? Mindenki a parancsra várt. Addig hívta mindenki az egyel felette lévő elöljáróját amíg eljutottak ahhoz aki aludt és nem vette fel. Ekkor elindult lefele a parancs hogy kísérjék figyelemmel hátha nem lesz baj.
Mit csinált volna egy normális légierő? A repülési irányból következtetve készenlétbe helyezik a grippeneket. A határ átlépése előtt már levegőben vannak és fogadják az azonosítatlan ojjektumot. Ha egyenes vonalban halad kitérő nélkül, azért lövik le mert valószínűleg célra tart. Ha több irányváltással mozog, esetleg köröz akkor meg azért mert felderít. Itt nincs olyan, hogy hát biztos csak körülnéz. Katonai legijarmu bejelentés nélkül lépett be NATO területre ismeretlen céllal. Kérdés nélkül tűz. Az még csak tetézi az egészet hogy a szomszédban háború van.
A másik meg: ha Pest fele tart szedjék le? Szedjék le mielőtt magyar lakott terület fölé ér.
samu09
De kérdem én akkor masik 2 nato ország miért nem így járt el? Kellően kicsi a valószínűsége annak hogy mindenhol ez történt ahhoz hogy kizárhassuk. Vagy nem? Senki sem követte a protokollt? A háromból egyik sem?

Szerintem meg pont a protokollt követték, csak lehet hogy számunkra ez (mivel nem tudjuk az aktuális parancsokat!!!) nem tiszta.
davemayer
Sajnos ilyen elbaszott mindhárom ország hadserege. De csodálkozunk ezen mikor az orosz kutyák kölykeiddel vagyunk és látjuk mit szerencsétlenkednek élesben?
több mint 4 éve
Dave:

Szerkesztette: zemanla

több mint 4 éve
Nah, lényeg: itt nem kerdezősködni kellett volna, hanem lőni!
Lakott területen kívül. Ez nem Budapest függő!
És nem hiszem h nem látták. Vmi nem teljesítette a parancsot. Vagy őrmester, vagy ezredes. De vki K nagyot hibázott, az biztos!

több mint 4 éve
Másfél évig voltam sorkatonai a légvédelemnél. (Tervtábla kezelő voltam)
Ilyen nincs, h nem látjuk, nem veszélyes, nem tudjuk mi az!
48 percet repült a légtérben! Már akkor látni kellett, mikor még be sem lépett...!
Jah, és a '80 as évek végéről beszélek...
zemanla
Ok, de ha semmit sem tudsz róla akkor lelövöd?
davemayer
Ha nem válaszol, nincs rajta jeladó, akkor egyszerűen lelövöd. Vagy legalábbis szólsz. Mindenkinek. Főleg annak aki felé tart. De nem másnap, hogy egyébként láttuk, semmi para.

Kicsi esélye van egy ilyen tárgynak, hogy polgári legyen vagy 👽 (Sobrinak kedvéért, nem bírtam ellenállni a prediktív bevitelnek 😀). Tehát katonai. Akkor meg lelövöd. Nem másnap küldöd ki kamuból kétszer a Grippeneket
Gyurma Pappa
Ok ti biztos jobban tudjátok, hagyjuk akkor, hajrá lőjjetek.
davemayer
Most konstruktív akartam lenni, most jöttem 😀

Drónokkal foglalkozom hobbi szinten, egyik havernak mg-i elemző drónos cége is van. Én imádom a robotokat és az önvezető drón az egyik amihez írtam már vezérlő AI-t (jó, hát kezdetleges reinforcement learning algoritmus, de jó móka, megtalálja a szántás végét a kódom, és ott megfordul). Ezek a cuccok ennél sokkal butábbak egyébként. De mindegy is.

Szóval ha el polgári drónnal berepülsz véletlenül katonai területre, többnyire instant lelövi valaki. Ezek a polgári drónok elég kicsit, a legnagyobb sincs 1t, szóval kézi fegyver leszedi. EU-ban szabályozott a repülés kell engedély meg minden.

Szóval nem egyszer történt olyan (nem itthon, de nem is közép európai országban), hogy simán lelőtték a drónját ismerősnek, mert kirepült az engedélyezett zónában, és úgy ítélte meg a légvédelem, hogy akár veszélyes is lehet, majd kérdés nélkül lelőtték.

Ehhez képest egy TU az nagyon nagy. A horvátoknak nem sok idejük volt észlelni, Zágráb elég közel van a határhoz, de nekik is látni kellett volna. 40 perc alatt a magyar légvédelemnek látnia kellett, és mivel egyértelműen katonai gép engedély nélkül, le kell volna lőni. Tudható az is hogy nem emberi vezérelt gép, így sokat gondolkodni sem kell
Gyurma Pappa
Elfogadom az álláspontodat, de szvsz ez a szituáció túl kényes ahhoz hogy csak úgy egyből lőjjünk. Nem tudom mi ilyenkor a protokoll amit követni kell, de pl biztos vagyok benne hogy ha pest irányába megy és ereszkedik akkor leszedik a picsába.

Már ha egyaltalán látták, mert ugye itt van olyan aki úgy képzeli el a szituációt hogy ülve alszik valaki a kalapját az arcára téve a radar előtt. Meg ugye viktátor, gratulalok...
davemayer
Mi a f@sz??😃
Kezdem a helyes következtetéssel. Ez egy kényes szitu volt. Valszeg a felszállás pillanatában észrevették. Azonosítatlan. Figyelték. Kovács főtörzs ült idegesen a radar előtt és egyre gyakrabban pillantott fel az órára. Már csak három óra a váltásig addig ne akarjon átjönni a határon ne én szívjak vele. Ez nagyon jön át fog jönni. Átjött bazmeg.
Na mit csinált a magyar légierő? Mindenki a parancsra várt. Addig hívta mindenki az egyel felette lévő elöljáróját amíg eljutottak ahhoz aki aludt és nem vette fel. Ekkor elindult lefele a parancs hogy kísérjék figyelemmel hátha nem lesz baj.
Mit csinált volna egy normális légierő? A repülési irányból következtetve készenlétbe helyezik a grippeneket. A határ átlépése előtt már levegőben vannak és fogadják az azonosítatlan ojjektumot. Ha egyenes vonalban halad kitérő nélkül, azért lövik le mert valószínűleg célra tart. Ha több irányváltással mozog, esetleg köröz akkor meg azért mert felderít. Itt nincs olyan, hogy hát biztos csak körülnéz. Katonai legijarmu bejelentés nélkül lépett be NATO területre ismeretlen céllal. Kérdés nélkül tűz. Az még csak tetézi az egészet hogy a szomszédban háború van.
A másik meg: ha Pest fele tart szedjék le? Szedjék le mielőtt magyar lakott terület fölé ér.
samu09

Szerintem meg pont a protokollt követték, csak lehet hogy számunkra ez (mivel nem tudjuk az aktuális parancsokat!!!) nem tiszta.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal