Politika

46 feliratkozó

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
 i.imgur.com/sIqYcCh.jpg?DirtyWindows.jpg

több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 326
Mindenki áruló, aki megpróbál egy másik utat találni azon túl, hogy 2022-ben is az MSZP és Feri összefogásán alapuljon az ellenzéki masterplan 😊
több mint 6 éve
Toca Minnesota Vikings 19 379 — Vikings fan
 444.hu/2018/08/08/rasko-gyorgy-szerint-az-lmp-t-a-fidesz-penzeli-es-iranyitja

bánccsák az lmp-t, brühühüh.
Amadeus
Ezek ilyen 3/3-asok a Soros hadseregben, már minden tiszta!
több mint 6 éve
dawyd728 3 850
Azért megmosolyogtató ez a mondat:

Nem kérdés, hogy az LMP 2018 tavaszi szándéka az volt, hogy az MSZP és a DK tűnjön el vagy legalábbis végzetesen gyöngüljön meg, s a helyüket ők foglalják el.

Mintha fordítva nem ez lett volna a helyzet.. Ja és, ha el is hiszem, h LMP-t a Fidesz irányítja, attól még a DK-t vagy az MSZP-t miért nem ugyanúgy a Fidesz navigálja? Ugye csak velük ültek le vitázni. Az MSZP és a DK legalább annyira vágták a Jobbik alatt a fát, mint a Fidesz. Szóval értem, h LMP szerinte egy áruló, még talán egyet is értenék, csak hiteltelenné válik akkor, ha a többinél szerinte minden rendben.
több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 907
 444.hu/2018/08/08/rasko-gyorgy-szerint-az-lmp-t-a-fidesz-penzeli-es-iranyitja

bánccsák az lmp-t, brühühüh.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 541 — JAFL Tampa GM
Tavol all tolem a politika, de ez
 www.origo.hu/nagyvilag/20180806-nemetorszag-kindercsokolade-feketekisfiu.html
Nem neztem utana es a nagyon minimalis nemet tudasomra hagyatkozva no meg a fekete kisfiu a kepen nagyon haonslit boatengre, szoval ez egy special edition a vb-re ahol a nemet kerettagok gyerekkori kepei vannak szerintem....
ZoliMP
igen, de az origónál az alkalmazásnak nem feltétele a logikus következtetések levonására való képesség.
sőt, inkább hátráltató tényező.
slowmotion
a mocskos kapitalista nyugat már ideológiát gyárt csoki helyett is, fújj...
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
Nem neztem utana es a nagyon minimalis nemet tudasomra hagyatkozva no meg a fekete kisfiu a kepen nagyon haonslit boatengre, szoval ez egy special edition a vb-re ahol a nemet kerettagok gyerekkori kepei vannak szerintem....
ZoliMP
igen, de az origónál az alkalmazásnak nem feltétele a logikus következtetések levonására való képesség.
sőt, inkább hátráltató tényező.
több mint 6 éve
YoungZeeZee 8 561
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 17 172
Múltkor már szóvá tettem, kérdeztem, hogy halálos betegen, egy hülye fiúval a hónod alatt milyen harcot vívhatna bárki is közép, vagy hosszútávon??? Nem az a gond hogy így van, hanem az, hogy az ellen is tudja.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
LöLö az új Simicska. Várom az új kitömhető havert 😊

index.hu/kultur/media/2018/08/03/meszaros_lorinc_hirtv_echo_tv_liszkay/

több mint 6 éve
Lecsó Denver Broncos 3 116
😀
Ez jó volt Jóska!
több mint 6 éve
Biztos, ami biztos: valasz.hu is meghalt.
Amadeus
Most úgy belenéznék mondjuk Borókai Gábor agyába.
Lecsó

több mint 6 éve
Amadeus
Most úgy belenéznék mondjuk Borókai Gábor agyába.
több mint 6 éve

több mint 6 éve
Magyarország élőben, Földi-Kovács Andrea Gajdics Ottóhoz és Huth Gergelyhez:
"... ugorjunk vissza valóban a kezdetekhez, hogy világos és tiszta legyen mindenki számára a kép, ugye a polgári körök 2002 után volt hogy 100 forintosával adták össze pénzt arra, hogy legyen végre a jobboldalnak médiája, legyen televíziója, újságja, rádiója, ahol azokat a híreket hallja, amik valóban történnek, hogy lett ebből a médiaportfólióból Simicska médiabirodalom???"
😀😀😀
Sajnálom a jobboldali szavazókat. Visszakapták a tévéjüket, a sok-sok igazsággal együtt, ami most mind ki is fog derülni. És hozzá ezt az okos lányt. Akit amúgy sajnálok, mert ő kifejezetten sunapozitív... szimpatikus külsőre.
több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Szerintem pont a Soros-jelenség mutatja, hogy igazából irreleváns a migráció... persze könnyebb célpont, de ha nem lett volna migráció, akkor más lett volna a sok ellenség egyike/kedvenc téma.

Elég nehéz kalkulálni az összes kamu ellenségképpel, ergo az egész univerzummal... pláne ha teljesen mindegy mit hazudnak a képedbe harsogva, megállás nélkül.

Itt a médiakontroll az egyetlen lényegi tényező, onnantól igazából minden mindegy.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 946 — Lucas Scott
2014-ben fingunk nem volt, hogy jön egy teljesen új téma, a migráció, és agyontematizálja a következő éveket. Visszanézel bármilyen politikai prognózist, elemzést, okoskodást, az ezt figyelmen kívül hagyja (nem is tehetett akkor mást), így teljesen téves konklúziókra jut 2018 (22,26, stb.) tekintetében.
Sobri Jóska
akkor rosszakat olvastál vagy azok a prognózisok teljesen figyelmen kívül hagyták a tényeket és a várható hatásokat.
2013-tól kezdődően több helyen is lehetett olvasni, hogy a szokásos afgán menedékkérők mellett nagyon komolyan megérkezhetnek a szírek is. és lám mi történt. csak éppen senki nem foglalkozott vele és senki sem hitte el, hogy tényleg megtörténhet ilyen mértékben. pedig voltam 2014-ben is nemzetközi konferencián, ahol mikor a svéd menekültügyi szakterület vezetője azt mondta, hogy stagnálásra számít, akkor felállt egy olasz kutató, aki afgánokkal foglalkozik, hogy márpedig ez téves, mert egyre kevesebb indokuk van az afgánok Afganisztánban, Iránban és Pakisztánban maradni tehát nőni fog a számuk. ugyanitt szintén elhangzott, hogy új szereplőként a szírek is megjelennek majd. én lezártam ezt annyival, hogy legalább lesz munkám biztosan.
csebi
Egyről beszélünk.
Mind rosszat olvastunk. 😊
Bár a tendenciák már jelezték, a POLITIKAI elemzők, megfejtők nem kalkuláltak a migrációval, mint belpolitikai tényezővel 18-ra.
Csak Orbán reagált rá, gyorsan, politikai kommunikáció szempontjából elég hatékonyan.
Sobri Jóska
utóbbi mondatod nagyon igaz, és ez mutatja a zsenijét, hogy ebben felmérte a lehetőséget, és ki is aknázta.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
2014-ben fingunk nem volt, hogy jön egy teljesen új téma, a migráció, és agyontematizálja a következő éveket. Visszanézel bármilyen politikai prognózist, elemzést, okoskodást, az ezt figyelmen kívül hagyja (nem is tehetett akkor mást), így teljesen téves konklúziókra jut 2018 (22,26, stb.) tekintetében.
Sobri Jóska
akkor rosszakat olvastál vagy azok a prognózisok teljesen figyelmen kívül hagyták a tényeket és a várható hatásokat.
2013-tól kezdődően több helyen is lehetett olvasni, hogy a szokásos afgán menedékkérők mellett nagyon komolyan megérkezhetnek a szírek is. és lám mi történt. csak éppen senki nem foglalkozott vele és senki sem hitte el, hogy tényleg megtörténhet ilyen mértékben. pedig voltam 2014-ben is nemzetközi konferencián, ahol mikor a svéd menekültügyi szakterület vezetője azt mondta, hogy stagnálásra számít, akkor felállt egy olasz kutató, aki afgánokkal foglalkozik, hogy márpedig ez téves, mert egyre kevesebb indokuk van az afgánok Afganisztánban, Iránban és Pakisztánban maradni tehát nőni fog a számuk. ugyanitt szintén elhangzott, hogy új szereplőként a szírek is megjelennek majd. én lezártam ezt annyival, hogy legalább lesz munkám biztosan.
csebi
Egyről beszélünk.
Mind rosszat olvastunk. 😊
Bár a tendenciák már jelezték, a POLITIKAI elemzők, megfejtők nem kalkuláltak a migrációval, mint belpolitikai tényezővel 18-ra.
Csak Orbán reagált rá, gyorsan, politikai kommunikáció szempontjából elég hatékonyan.

több mint 6 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 946 — Lucas Scott
Sobri Jóska

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
(amúgy én a gazdasági haszonélvezők közé tartozom, nem kicsit, nagyon)
ozibozi
És itt az a kérdés, hogy vajon akik a rendszer élvezői azok akkor is a Fideszre szavaznának ha valami gebasz beütne vagy nem? Vagy az egész döntésük csak gazdasági alapokon nyugszik?
NB2
aki már jóllakott, vagy az aki csak az út elején(közepén) jár, az vlsz másként moralizál 😊 de reccsenés előtt/után a süllyedő hajót a haszonélvezők tuti előbb fogják elhagyni, mint a szemellenzős birkák, az tuti. A világ nem változik.
nem volt oly 'régen', de A Kádár rendszert is azok árulták el először, akik már régen megszedték magukat, vagy csak pozícióban/karrierben voltak-és maradni is akartak- de nem hittek az eszmében. Ez a derék 'fajta'/ típus az most is ott van, mert teljesen életkor és rendszerfüggetlen. Ezért is kell/kellett ezeket folyamatosan terrorizálni, hogy eszükbe se jusson... de eljön az idő, mert mindig el szokott, csak a dátum kérdéses ma még.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 24 948 — nabege2@yahoo.com
ozibozi
És itt az a kérdés, hogy vajon akik a rendszer élvezői azok akkor is a Fideszre szavaznának ha valami gebasz beütne vagy nem? Vagy az egész döntésük csak gazdasági alapokon nyugszik?
több mint 6 éve
Szerintem pedig ezek az égvilágon nem csinált(n)ak jót az országnak, max maguknak, amit pedig dilettantizmusból folyamatosan elqrnak azt megoldják még több pénzzel állami forrásból, vagy erőszakkal'. Qrva szerencsés periódusban kerültek hatalomra, mert az egész világon, de Európa ezen részén egyszerűen 2010-12 óta gazdasági konjunktúra van, + ingyé van/lett a hitel is, maradt mozgástér.
Az az osztály akinek ez az egész valóban jó gazdaságilag, az kb 1 milkó ember, a másik 1,5 milkó pedig kajálja ezt a keresztény-család-haza-migráns-faszságot... A többi ember meg nem számít, nincs rájuk szükség | fletó amúgy is elintézte 😊 |
Ahogy megroppan a gazdaság összeomlik ez a kártyavár, elfújja egy szellő is, és kévés lesz a keresztyén maszlag... oszt' lesz majd jó napot, kérdés csak a mikor.
több mint 6 éve
Hát nem.
Engem elküldtek, mint írtam, Dani eljött magától, mert bedől a felszínnek, látszatnak, migránsoknak, sorosozásnak, a rendszer díszleteinek, és úgy véli ez a rendszer veleje, nem pedig csak a külsőségei.
Ő is írta, javíthatatlan idealista.
Én meg azt, fel kéne nőni.
Vagyis ugyanazt látjuk, csak más választ adunk rá.
Sobri Jóska
rendben van, de akkor (szerinted) mi a rendszer veleje? A gátlástalan közpénzlopás, eszetlen és majdnem teljesen eredménytelen sportköltekezés, a csontig hatoló korrupció, a kereszténydemokráciával magyarázott félnéci ájtatoskodás, vagy egyéb?
bergerdani
Szerintem a veleje gyakorlatilag a maffia-szervezettség, alá-fölé rendeltség, letisztázott hierarchiák és a “politikus (Orbán) irányítsa a tőkést”-metodika.
Amiket te írsz, ezek a felszín, csak jobban kibontva, cizellálva.
Szerintem az elmúlt 8 év az alapok kiépítéséről és a gazdaság (vazallusok) kontrolljáról szólt, sakkhasonlattal szólva a megnyitás lépései voltak, a következő 12-20 pedig szólhat az érdemi dolgokról, nemzeti kormányzásról, valós népjóléti intézkedésekről, “történelemcsinálásról”.
Orbán(ék) már nincs(enek) kiszolgáltatva IMF-nek, EU-nak, multiknak, magyar maffiózóknak, Csányinak, Simicskának, tőkéseknek, oligarcháknak, senkinek, már ő fújja a passzátszelet.
Reményeim szerint, mint egy türannisz, és nem pedig egy felturbózott Kádár vagy Sztálin.
És azt gondolom, hogy egy szarkupacot, ami gazdaságilag és erkölcsileg is egy óriási szarkupac (ez volt Magyarország kb. 2010-ben), csak kemény kézzel, kötöttségektől mentesen, koncepciózusan, pláne konstans szembeszélben csak erővel, mondhatni diktatórikusan lehet rendbe tenni.
De jelenleg prognózis ütközik prognózisnak, hogy melyikünknek lesz igaza, az majd 10-20 év múlva derülhet csak ki.
Sobri Jóska
Józsi, logikus amit írsz, főleg annak fényében, hogy ebben az országban hagyománya van a felvilágosult abszolutizmusnak, azonban a koncepcióban az a bibi, hogy mellékhatásként a társadalom elenyésző rétege lép vele előre. Mármint érted: II. József anno kiépített egy professzionális köziget, oktatási rendszert, amiatt, mert a régi feudális fos miatt erőhátrányban volt a nyugati uralkodókkal szemben (ergo nem a mi két szép szemünkért csinálta), viszont óhatatlanul előre lépett vele a magyar társadalom is. Jelenleg viszont Orbánék koncepciózus hatalomgyakorlása - tényleg az - alapvetően kevesebb előnnyel jár a társadalom számára. Az egy más kérdés, hogy ezt a magyar társadalom mennyiben ismeri fel, illetve, hogy ő saját magával szemben megfogalmazza-e, hogy valós igény számára az oktatás, eü, tb javulása. Magyarul: Orbánnak más szereplőkkel szemben kellett elvégezni az abszolutista munkát - Simicska, multik, eu -, hogy szuverén és erőteljes pozícióba kerüljön, értelemszerűen más eszközökkel.

1 dologban nincs igazad: Az eu nagyon is megnyomorítja Orbán dolgait 1 fronton: társadalompolitika. Amíg nyitva vannak a határok, addig Orbán nem fantomokkal kell, hogy versenyezzen, hanem a nyugati államok szocrendszereivel, amikkel szemben rendre alul fog maradni, hiába nemzünk/szülünk több gyereket.
Amadeus
2 okból is tévedsz:

1, Ha objektíven alul is maradna bármivel szemben is, akkoris kommunikatíve nem fog. És a 21.században aki a kommunikációt uralja, az uralja a valóságot is. (Lásd Trump.)

2, 2014-ben fingunk nem volt, hogy jön egy teljesen új téma, a migráció, és agyontematizálja a következő éveket. Visszanézel bármilyen politikai prognózist, elemzést, okoskodást, az ezt figyelmen kívül hagyja (nem is tehetett akkor mást), így teljesen téves konklúziókra jut 2018 (22,26, stb.) tekintetében.
Simán jöhet bármilyen hasonlóan előre tervezhetetlen téma idén, jövőre, 3 év múlva, amire Orbánék (és ez a zsenialitásuk) ráugranak, és a maguk javára fordítják.
Mivel nem elvek vagy eszmék mentén politizálnak kommunikálnak, így bízhatnak az improvizatív képességeikben, hogy akármi jön, abból jól jönnek majd ki.
És tuti, hogy valami jönni fog.

Ha majd fél/egy évszázad múlva megírják a 21.század első felének történelmét, tuti lesznek olyan "szakkifejezések", hogy kalkulált improvizitás meg a káosz profitábilis kezelése, és hasonlók.

több mint 6 éve
Leegyszerűsítve:
Ez nem ajándék. Ez az EU-nak is az érdeke, mivel mi is a részei vagyunk, pörgetni kell a gazdaságot, ösztönözni a fogyasztást, aminek a profitja mégiscsak alapvetően az EU-s multiknál csapódik le, szóval ez egy olyan gazdasági helyzet, amiből Orbán hatékony politikát tud csinálni, tudván, hogy a “pénzcsap” ebben a felállásban nem elzárható, az EU-nak adnia “kell”.
Sobri Jóska
Ha a pénzcsap nem elzárható, akkor szerintem vegyél ingatlant, mert az ingatlanárak csak felfelé mehetnek...
Igor
Ez 10-20 éves meglátás, nem 3000 éves. 😉
Rövid távon a pénzcsap nem elzárható.
De ha feltesszük (a móka kedvéért), hogy elzáródik, na az betonozná be ezt a rendszert és a permanens szabadságharcot durván.

Az ingatlanárak valóban csak felfelé mehetnek.
1, 1990 óta (még ha volt is szakaszos visszaesés) a tendencia egyértelműen emelkedő. És amíg nem érjük el a pozsonyi/bécsi/prágai m2 árakat, emelkedni is fog.
2, Jelenleg a budapesti ingatlanok akármilyen drágának is tűnhetnek még mindig áron aluliak.
3, Hacsak nem lesz államosítás (vagy olyan bérlakásprogram, ami agyonvágja a lakáskiadást), még mindig a legjobb/legbiztonságosabb befektetés az ingatlan.

több mint 6 éve
Hát nem.
Engem elküldtek, mint írtam, Dani eljött magától, mert bedől a felszínnek, látszatnak, migránsoknak, sorosozásnak, a rendszer díszleteinek, és úgy véli ez a rendszer veleje, nem pedig csak a külsőségei.
Ő is írta, javíthatatlan idealista.
Én meg azt, fel kéne nőni.
Vagyis ugyanazt látjuk, csak más választ adunk rá.
Sobri Jóska
rendben van, de akkor (szerinted) mi a rendszer veleje? A gátlástalan közpénzlopás, eszetlen és majdnem teljesen eredménytelen sportköltekezés, a csontig hatoló korrupció, a kereszténydemokráciával magyarázott félnéci ájtatoskodás, vagy egyéb?
bergerdani
Szerintem a veleje gyakorlatilag a maffia-szervezettség, alá-fölé rendeltség, letisztázott hierarchiák és a “politikus (Orbán) irányítsa a tőkést”-metodika.
Amiket te írsz, ezek a felszín, csak jobban kibontva, cizellálva.
Szerintem az elmúlt 8 év az alapok kiépítéséről és a gazdaság (vazallusok) kontrolljáról szólt, sakkhasonlattal szólva a megnyitás lépései voltak, a következő 12-20 pedig szólhat az érdemi dolgokról, nemzeti kormányzásról, valós népjóléti intézkedésekről, “történelemcsinálásról”.
Orbán(ék) már nincs(enek) kiszolgáltatva IMF-nek, EU-nak, multiknak, magyar maffiózóknak, Csányinak, Simicskának, tőkéseknek, oligarcháknak, senkinek, már ő fújja a passzátszelet.
Reményeim szerint, mint egy türannisz, és nem pedig egy felturbózott Kádár vagy Sztálin.
És azt gondolom, hogy egy szarkupacot, ami gazdaságilag és erkölcsileg is egy óriási szarkupac (ez volt Magyarország kb. 2010-ben), csak kemény kézzel, kötöttségektől mentesen, koncepciózusan, pláne konstans szembeszélben csak erővel, mondhatni diktatórikusan lehet rendbe tenni.
De jelenleg prognózis ütközik prognózisnak, hogy melyikünknek lesz igaza, az majd 10-20 év múlva derülhet csak ki.
Sobri Jóska
Józsi, logikus amit írsz, főleg annak fényében, hogy ebben az országban hagyománya van a felvilágosult abszolutizmusnak, azonban a koncepcióban az a bibi, hogy mellékhatásként a társadalom elenyésző rétege lép vele előre. Mármint érted: II. József anno kiépített egy professzionális köziget, oktatási rendszert, amiatt, mert a régi feudális fos miatt erőhátrányban volt a nyugati uralkodókkal szemben (ergo nem a mi két szép szemünkért csinálta), viszont óhatatlanul előre lépett vele a magyar társadalom is. Jelenleg viszont Orbánék koncepciózus hatalomgyakorlása - tényleg az - alapvetően kevesebb előnnyel jár a társadalom számára. Az egy más kérdés, hogy ezt a magyar társadalom mennyiben ismeri fel, illetve, hogy ő saját magával szemben megfogalmazza-e, hogy valós igény számára az oktatás, eü, tb javulása. Magyarul: Orbánnak más szereplőkkel szemben kellett elvégezni az abszolutista munkát - Simicska, multik, eu -, hogy szuverén és erőteljes pozícióba kerüljön, értelemszerűen más eszközökkel.

1 dologban nincs igazad: Az eu nagyon is megnyomorítja Orbán dolgait 1 fronton: társadalompolitika. Amíg nyitva vannak a határok, addig Orbán nem fantomokkal kell, hogy versenyezzen, hanem a nyugati államok szocrendszereivel, amikkel szemben rendre alul fog maradni, hiába nemzünk/szülünk több gyereket.