NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Los Angeles Rams - Philadelphia Eagles
52
7
2:20, Arena4
Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Az a gond hogy (talán?) Horn Gyula óta, Gyurcsány az a baloldali politikus, aki egyedül/legjobban meg tudja vagy tudta szólítani a vidékieket/a vidéki "lelket". Igen, megosztó és 40% utálja, és soha nem szavazna rá.. de szerintem még ma is ő az egyetlen/az akinek ez a legjobban menne.HISZÉKENY DEZSŐT AZ MSZP ÉLÉRE!!!
Igor
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Lúdas Solymi
8 020
Na ez a szélvihar volt az, hogy hadd jöjjön be az integrálódásra 90%-ban nem képes embertömeg, teljesen más kultúrával stb. stb. Tudjátok a többit. Ha ez nem történik meg, és nincsenek a német rémhírek, a Svédeknél csak úgy bejött 5000 ember, akiről senki nem tud, és a lista hosszú, akkor szerintetek mikor talált volna a Fidesz még egy ekkora aduászt, mint a bevándorlás téma? Ha az EU tökéletesen kezeli ezt a modern kori nagyon nagy problémát (úgy, ahogy egyébként Magyarország, nyilván eltekintve ettől a túlhúzott mocskolódástól, ami itt ment már a végén) akkor ezzel bizony nem sok szavazót tudott volna magához csábítani a narancsos brigád. Hiszen nem lettek volna negatív hírek, amiket meg lehet ülni. 😊Az a baj, hogy automatikusan csúsztatsz.
De jóval inkább bele kéne mennem, hogy komoly dolgokba bele tudjak szólni.
kristóf17
Miből és honnan jön a 90%-ban integrálódni képtelen tömeg?
Valóban más a kultúra, valóban nehezen kezelhető, de nem az a cél, hogy ezek az emberek örökre itt maradjanak.
A kormányzati média azt hallgatja el, hogy mennyi menekült él a török és a többi táborban, mennyit küldenek vissza, stb. stb.
Az EU valóban elcseszte a helyzet kezelését, de a megoldás nem az, hogy folyamatosan farkast kiáltunk, hanem ha már van, akkor megpróbáljuk minél gyorsabban és minél hatékonyabban kezelni az egészet.
Hidd el, hogyha a kormány máshogy állt volna a dologhoz, az emberek is máshogy fogadták volna az egészet. De mivel folyamatos uszítás megy, így ezt nem lehet.
Hogy van az, hogy Európa nem lázong, forrong, Olaszország nem anyázik a rengeteg menekült miatt? Pedig hozzájuk, rajtuk keresztül sokkal de sokkal több érkezett az elmúlt tizenévben.
De persze az út csak a mi szent országunkon keresztül vezet és iszonytató erőfeszítésekkel tartjuk a kerítésen kívül a milliónyi migráns hordát. Katonáink testükkel tömik be a kerítésen tátongó lyukakat.
Ja igen, mindenki szegény és semmire nincs píz, de a stadionok meg épülnek, ezzel is munkát adva a szegíny emböröknek. Már amelyik itthon dolgozik és nem az EU-ban ofkorsz. Aztán hazajön migráncsozni egyet hétvégére és utána megy vissza.
több mint 6 éve
A következő cikket érdemes lecsekkolni, mi is vár ránk, és miért is fog ez történni. Ugyanez zajlik Örményországban, csak ott 20 éve. És semmi jele változásnak. Nálunk még csak 8, de ugyanígy semmi jele nincs, és pont a cikkben taglaltak miatt nem is lesz.Elolvastam, rettenetesen nyomasztó...
annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban
PEEtör
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
ugyan már, Gyurcsány sem pártelnökként kezdte. simán lehet olyan valaki közel a tűzhöz a Momentumban is, aki esetleg kompatibilisebb a vidéki rétegek számára.Kiragadott példa, de a melegházasság bevezetése és a fű legalizálása nem épp az új kezdet felé tolja a pártot...
a másik, hogy nem buktak meg - no igen, egy év létezés után nem lehet bukni, de az első pár év eleve a bázis kiépítéséről szól, és talán ők nemcsak megszerezni tudják a szavazóikat (és remélhetően minél több fiatalt), hanem megtartani is. és ha tudnak értelmes koncepciókat alkotni, hiteles hangokat (szakembereket) beemelni a programcsinálásba, ÉS valahogy nyilvánossághoz jutni, akkor ESETLEG lehetnek ők egy új kezdet.
slowmotion
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
Én azt nem értem, hogy szerintetek hogy fog ez az egész kiürítés működni... illetve ha működik is, mivel leszünk beljebb. Mert nem leszünk.. megint mindenki városi/taktikai szemmel próbálja megoldani a problémát kialakítani a 2022-es választási stratégiát (összeolvasztani a pártokat, stb)58%
Már elnézést, de nem ez a fő gond.
Az a gond hogy (talán?) Horn Gyula óta, Gyurcsány az a baloldali politikus, aki egyedül/legjobban meg tudja vagy tudta szólítani a vidékieket/a vidéki "lelket". Igen, megosztó és 40% utálja, és soha nem szavazna rá.. de szerintem még ma is ő az egyetlen/az akinek ez a legjobban menne.
Neki lenne a legnagyobb az approve ratingje is, hogy ki az a baloldali poltikus akivel mondjuk "meginnál egy pofa sört a falusi búcsúba"... pont az ilyen kígyózások, meg sajátos beszédstílusa, meg az egyéb stikák miatt.
1 db hiteles, vidéki közegben jól működő politikus kellene. De se Karácsony, se Juhász nem ilyen, (az LMP meg aztán pláne nem, és ezért nem hiszek a Momentumban sem... persze lehetnek új SZDSZ vagy LMP, de ezzel nem oldjuk meg a vidéki problémát)
Igor
Amúgy bizisten a héten megkeresem, amelyik közvéleménykutatónál olvastam, h ne csak a levegőbe beszéljek.
több mint 6 éve
nagyon viszket, hogy írjak a Pats topikba gratulálni a győzelemhez
több mint 6 éve
Egy videóban, amit megpróbálok belinkelni, azt kérdezik a járókelőktől, hogy mit szólnak ahhoz, hogy az EU 2019-től az EU-ban és így hazánkban is kötelezővé teszi az arab számok használatát. Hát vannak benne érdekes arcok és válaszok...www.facebook.com/attila.illes.336/videos/779980418865436/?hc_ref=ART9qDXHPvdI8GW3T4VgchkTgNDJfnj-4o4Cz44wAJosslH8zwYM60kPerKrk2DfMc0&fref=nf
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
Ez jó. Furcsa körökben mozgolódhatsz, ha ilyenekkel találkozol. Nem a baloldal felé árad a düh. Az LMP pl bizonyos kérdésekben baloldalibb a baloldali pártoknál. Egyszerűen MSZP mint brand le van járatva. A szavazókorú lakosság 58%-a nem szavazna rájuk. DK meg csinálhat bármit, ha Gyurcsány szektából áll a szavazóközönség és Gyurcsány fújja a passzátszelet. Tőlem máshogy is megfogalmazhatjuk a lejárt szavatosságú pártokat, nem ragaszkodom a 20. századi kifejezéshez. Plusz vajon miért emelte fel a Fidesz az MSZP-t, ha nincsenek a mai napig beépített embereik, akik nap-nap után járatják le a pártjukat. Tavaly volt egy beszélgetés atv egyenes beszédben, ahol egy mszp-s agysebész vmi kinyomtatott papírt lobogtatva próbálta talán a Jobbikot, de biztos egy másik ellenzéki pártot vmivel bemocskolni. Egy netről letöltött trollkodás volt, amit elhitt és bevitte Rónai Egonhoz, h hát tessék megnézni milyen alávalók stbstb. Jelentéktelen faszi, olyan 60 körüli. Már a nevére sem emlékszem, de aki ilyen hülye, h nem veszi észre mi a valódi és mi a meghackelt kép, és senkinél nem ellenőrizteti le, majd úgy megy be tv-be észt osztani, attól az embertől párttól semmi, de semmit nem várok. Buta. Nincs jobb szó rá. Pár órán belül kiderült, csak rágalom és többet ártott a pártjának, mint használt volna. Lehet vannak értelmes arcok is, de a hátország rohad. Vagy legalábbis amit én látok belőle az biztos.5. A magát demokratikus, baloldali, liberális ellenzékinek mondók között rengeteg a fasisztoid hajlamú! Gyakran hallom a liberálfasiszta kifejezést. Én ezt nem szeretem, de azt hiszem tudom mire/kire gondolnak azok, akik használják. Valami ilyet minden korábbi tapasztalásnál erősebben érzékelek most. Az, h hetek óta zajlik egy lejárató kampány az LMP-vel szemben, h ők a gátja mindennek, azt már csak-csak megszoktam (persze alaptalanul), de amit az MKKP kap, attól egyenesen kifordul a gyomrom. Ez a suttogó propaganda nagyon káros. Az emberek agyát lúgozza ki és totálisan elfelejtenek gondolkodni, de még a számoknak sem hisznek, amikor érvelni próbálok nekik.Az elmúlt hónapokban számos alkalommal beszéltem lmp szimpatizánsokkal (netes fórumokon), többségük felől mélységes gyűlőlet áradt a baloldal felé. Ez 21. századi? Komolyan mondom, az lmp jobban utálja a baloldalt mint a fideszt. Olyan kommenteket láttam lmp szimpatizánstól hogy Kunhalmi Ágnest magáévá tenné, majd eltaposná mint egy férget. Hát ez rendkívül demokratikus.. Botka felajánlotta a közös listát, erre is mocskolódás volt a reakció. Az lmp, jobbik, momentum semmiben sem tekinthető modern pártnak, csak rizsázni tudnak. Nekem abból van elegem hogy a baloldal-gyűlölő nem fideszesek toposzokba és dogmákba kapaszkodnak. Ilyenekbe hogy kádári, meg huszadik századi. Karácsony ódivatú? Kunhalmi hol volt tízéve? Harangozó Tamás, Töth Bertalan? Náluk is zajlik egy generációváltás, csak lassan. Semmivel sem kevésbé modern párt mint a többi. Nem azt mondom hogy tökéletesek, de az a gyűlölet ami minden oldalról feléjük irányul, az irracionális. és ijesztően hasonlít a migránsozásra. Mindenki az ellenzéki pártoktól várja hogy váltsák le magukat. Nem. Az ellenzéki szavazók váltsák le magukat. Mindenhol csak sárdobálást, személyeskedést látni/hallani. Itt se arról megy a vita, hogy kinek a programja értelmesebb, vagy hogy kinek mi a preferenciája, hanem elvtelen gyűlölködés. Ennek vessünk véget-
Csak egy kérdésem lenne azokhoz, akik az LMP-t tartják felelősnek a 2/3-ért mert x körzetben miattuk nem nyert a baloldal. Biztos ők voltak a hunyók? Annak ellenére is, h több listás szavazatot kaptak, mint a DK, de kevesebb mandátumuk lesz a parlamentben!!! Vagy nem a többi párt nem engedett a „21-ből”? Mondjuk 1-2 helyet feladtak volna azok közül, ahol valóban a „demokratikus ellenzéki” jelölt számított esélyesnek, és a belvárost leszámítva nem olyan körzeteket, ahol amúgy sem volt esélye a DK-MSZP konglomerátumnak? Listán 18%-ot szerzett a DK+MSZP-P. Míg az LMP 7%-ot. Ha nem lett volna ellenük ez az óriási lejárató kampány, akkor tegyük fel 1-1,5%-al többet szereznek. Szerintem ez nem túlzó kijelentés. Családomban is van pár, aki „megbüntette” az LMP-t. Míg a DK+MSZP-P annyival kevesebbet kapott volna valahol 15-16% körül. Az Együtt&Momentum párostól ellopott szavazók (később beszélek róluk is) tegyük fel kb azonos arányban szóródtak a 20. századi baloldali pártok és az LMP között. Ez alapján kb 2x nagyobb támogatottsága lehetett a triumvirátusnak, mint az LMP-nek. Mégis ez a trió úgy osztotta az egyéni helyeket egymás között, h 11 egyéni mandátumuk lett, míg 1 az LMP-nek. Kérdem én, ha csak kicsit konstruktívabbak lettek volna és mondjuk ebből a 11 könnyen nyerhető körzetből két helyen lemondtak volna, amire az LMP országosan is több tucat helyen mondott volna le az ő javukra, lehet ma ott lennék, h a kecske is jól lakott volna és a káposzta is megmaradt volna. Win-win szitu lehetett volna. Ezzel az egész gondolatmenettel oda akarok kilyukadni, h nem csak az LMP sáros az egészben. Nekik is van felelősségük. Mellár körzetében miért nem léptek vissza? Ha már ők is belementek ebbe a taktikai szavazásos/visszaléptetős utcába, de akkor sem érzem, h a legnagyobb felelősség az övék. Az szemen szedett hazugság, amit a magyar véleményformáló elit jelentős része akar sulykolni, h az LMP kezében van a fekete péter. Valójában a DK-MSZP-P szemet kiszúró, aljas összefogás/koordinációs ajánlatainak hála nem lett semmi. Ha vki inkább okolható a 2/3-ért, azok ők, akik eljátszották a mi nagyon össze akarunk fogni, de a hálátlan LMP.. Egyszerűen fél nap után sem veszik észre az emberek, h a valós társadalmi támogatottságukhoz képes felülreprezentáltak lettek a 20. századi baloldali pártok mandátumszámai. Ők az igazi nyertesei ennek a választásnak. 49%-al 2/3-ot szerezni nem olyan ördögtől való. Teljesen arányos rendszerben persze nem. Számos más választási rendszerben van ilyenre példa. Ellenben kevesebb, mint 1 millió szavazóval (18%) 29 mandátumot (14,5% a parlamentben) szerezni egy aránytalan rendszerben az művészet és ezt tetejében úgy teszik, h a nagyközönség számára ők az erkölcsi győztesek. Míg a jobbik 100e-el több szavazóval csak 26-ot szerzett. Vagy a kb 940e DK+MSZP-P listás bázishoz képest 40%-nyi LMP listás szavazatszám (365e) végül a trió 29-éhez mérten 27%-nyi mandátumot (8) értek csak el. Ebben már benne van a lejáratódás okozta LMP-s visszaesésből számított gyengébb eredmény, ami arányaiban még így is bőven igazságtalan az ő eredményük a posztkomcsikéhoz képest.
dawyd728
Baba Yaga
Amúgy meg nem elvtelen gyűlölködés a részemről, kireszavazz.hu nálam magasan a Momentum&LMP kettőst hozta ki szinte holtversenyben a legelsőnek (71%). 15%-al a lejáratódott baloldali pártok előtt. Szóval jelen esetben ez nem gyűlölködés a részemről.
több mint 6 éve
ugyan már, Gyurcsány sem pártelnökként kezdte. simán lehet olyan valaki közel a tűzhöz a Momentumban is, aki esetleg kompatibilisebb a vidéki rétegek számára.Azért látsz esélyt bennük, mert nem buktak meg.Én azt nem értem, hogy szerintetek hogy fog ez az egész kiürítés működni... illetve ha működik is, mivel leszünk beljebb. Mert nem leszünk.. megint mindenki városi/taktikai szemmel próbálja megoldani a problémát kialakítani a 2022-es választási stratégiát (összeolvasztani a pártokat, stb)Momentumban látok annyi esélyt, hogy ott azért lehetnek szép számban olyanok, akik vidékről jöttek, de mondjuk itt pesten diplomáztak meg építettek maguknak egzisztenciát, viszont még van becsatornázottságuk a szülőhelyükön.
Az a gond hogy (talán?) Horn Gyula óta, Gyurcsány az a baloldali politikus, aki egyedül/legjobban meg tudja vagy tudta szólítani a vidékieket/a vidéki "lelket". Igen, megosztó és 40% utálja, és soha nem szavazna rá.. de szerintem még ma is ő az egyetlen/az akinek ez a legjobban menne.
Neki lenne a legnagyobb az approve ratingje is, hogy ki az a baloldali poltikus akivel mondjuk "meginnál egy pofa sört a falusi búcsúba"... pont az ilyen kígyózások, meg sajátos beszédstílusa, meg az egyéb stikák miatt.
1 db hiteles, vidéki közegben jól működő politikus kellene. De se Karácsony, se Juhász nem ilyen, (az LMP meg aztán pláne nem, és ezért nem hiszek a Momentumban sem... persze lehetnek új SZDSZ vagy LMP, de ezzel nem oldjuk meg a vidéki problémát)
Igor
slowmotion
Szerintem teljesen esélytelen - én semmi olyat nem látok, hogy mitől lennének angyobb hatással a szüleikre/falusi ismerőseikre...
Fekete-Győr egy falusi búcsúban milyen lenne? Tősgyökeres pesti - Solymár, ELTE, Heidelberg..
Basszus, akkor már Kovács Gergelynek van a legnagyobb esélye ilyen szempontból... wtf.
Igor
a másik, hogy nem buktak meg - no igen, egy év létezés után nem lehet bukni, de az első pár év eleve a bázis kiépítéséről szól, és talán ők nemcsak megszerezni tudják a szavazóikat (és remélhetően minél több fiatalt), hanem megtartani is. és ha tudnak értelmes koncepciókat alkotni, hiteles hangokat (szakembereket) beemelni a programcsinálásba, ÉS valahogy nyilvánossághoz jutni, akkor ESETLEG lehetnek ők egy új kezdet.
több mint 6 éve
Én társadalomtudományokhoz valamit konyító ELTE PhD hallgatóként azt szeretném kérni, hogy ha valakinek esetleg van magyarázata arra, hogy mi történt, hogy hogyan működik a világ, ugyan ossza már meg velem, mert ez a szar, amit tanultam éveken keresztül, hogy adjunk jogokat embereknek, hogy a saját kezükbe vehessék az életüket és bízzunk meg bennük, hogy jót fognak tenni és akkor tényleg már ettől jobbak lesznek és kicsit adjunk vissza a pareto eloszlás alján lévő szerencsétleneknek is, ha ezt dobta nekik a gép, hogy ne szenvedjék végig az életüket és örökítsék tovább a szenvedésüket - na ez szemmel láthatóan nem működik.Nézd, nem csak mi nem értjük ezeket a folyamatokat. Az imént kapcsoltam oda az echo tévére, és ott adja a mikrofont az egyik talking head a másiknak, és mind azt magyarázza, hogy az ellenzék azt nem értette meg, hogy a korábbi felülről építkezés helyett eljött az alulról építkezés ideje, amikor az alsó folyamatok határozzák meg a törvényhozást, a javak elosztását, stb. Mondja ezt arra a rendszerre, amiben 8 év alatt egyetlen törvényt, intézkedést nem hoztak alsó kezdeményezésből. Egyetlen egyet sem. Ha valaki alulról megpróbált valamit, akkor azt tőből lefejezték. Fradista gyilkos huligánt küldtek a választási irodába, nehogy népszavazást kezdeményezhessen, stb.
tenorx
Szóval a NER ugyanúgy félremagyarázza a saját sikerét, mint az ellenzéke a kudarcát. Nincs itt semmi újszerű, nincs évszázados átok sem. Annyi történt, hogy a 7-8% plusz szavazat nem úgy érkezett be, ahogy 2002-ben. Azaz nem kizárólag protest szavazatként, hanem megoszolva protest és támogató szavazatként is. Az ellenzéki aktivizálódásra - mert ennek voltak jelei, és minden bizonnyal meg is történt - a NER-nek volt válasza. A szavazati százalékokat nézve gyanítható az is, hogy honnan volt válasza. A korábbi választásokhoz képest - amikor elsősorban a Budapest, a vidéki nagyvárosok, regionális központok lakói mentek el kiugró arányban szavazni - most a falvakban döntött történelmi rekordot országszerte a szavazói kedv. Ha van pénzed, és megvan hozzá a szervezeti felépítésed is - használhatod az önkormányzati rendszert és az állami apparátust is - hogy mind a 3 ezer településen rendezzél ingyen ételosztást, majálist, ingyen piát a kocsmában, akkor ennyit tudsz a falvakban mozgósítani. Ott él a 200 ezer közmunkás és kb. 800 ezer cigány többsége is, akik az ilyen mozgósításra jól felhasználhatóak. És ha el tudsz jutni egészen a kocsma pultig, akkor Józsi bácsit is be tudod ültetni az autóba.
Be kell látni, hogy jelenleg még sajnos nincs itt az ideje a korrekciónak. Olyan a helyzet, ami erre nem ad lehetőséget. Egy ilyen erőfölénnyel rendelkező NER ellen csak olyan nagyon komoly narratíva lenne képes győzni, amilyen jelenleg nincs. A korrupció nem elég erős narratíva. Gazdasági konjunktúra van, a gazdaság problémáit egyelőre csak közgazdász szemmel lehet látni. Tudjuk, hogy baj lesz ebből, de ezt képtelenség elmondani akkor, amikor közben nő a reálbér. 2006-ban is képtelenség volt elmondani, pedig akkor makrogazdasági szempontból még kockázatosabb volt a helyzet mint most. És erre jött rá az arab tavasz, és a dzsihad ami vérbe borította az iszlám világ egy részét, tömegeket indítva meg felénk. Orbán jól felismerte az adódó témát, és beleállt. Jól ért a pillanatokhoz. (Ne tegyünk úgy, mintha ez komolyan a migrációról szólna. Az az ember aki 2015-ben ő maga terjeszti be a világ kvótára tett javaslatát az ENSZ-ben, majd egy évre rá ő a legnagyobb ellenharcosa a kvótáknak, azt az embert nem a kvóta érdekli, hanem a belőle nyerhető előny.) Szóval Orbán jó időben lenyúlta a migráns témát.
Namost mit lehetett erre lépni? A Jobbik alól Orbán lényegében kihúzta a talajt. Elvette a témájukat. Ellenzéki erőként nem lehet a kormányt támogatni, hiszen az ellenzék attól ellenzék, hogy nem ért egyet a kormánnyal. Ha egyetért vele, megszűnik ellenzéknek lenni. Sokan mondják, hogy a Jobbik elbaszta, de szerintem nem. Szerintem Vona nem hülye, sőt. Szerintem megmentette a pártját. Az orbáni migránsozásra a "természetes" régi módi jobbik válasz az lett volna, ha a Jobbik még jobban lemegy kutyába, és maxra tekeri a régi lemezt. De az már túl sok lett volna. A tömeg nem akar migránst, de háborút sem. A Fidesz annyira kimaxolta a témát, hogy annál jobbra már csak a háborús retorika lett volna. A cuki kampány szerintem annak szólt, hogy Vona felfogta 2-3 éve, hogy Orbán lenyúlta a témájukat, és felfogta, hogy ha nem keresnek másikat, akkor a Fidesz egyben lenyeli őket. Milyen téma marad? Hova lehet menni? Középre. Sehova máshova. Csak és kizárólag cukisodni lehet, szemben az árral. Lásd, Fidesz, 1993-1994. Majdnem kiestek a parlamentből, de megúszták, és ide jutottak. Szerintem Vona ezt ismerte fel. Vagy erre indul és hosszú távon ad maguknak esélyt, vagy nekik annyi. Megmentette a pártját, nem elbukta. A mostani 20% a választóinak csalódás, de egyébként bőségesen egy olyan eredmény, amiből ha leül a migráns téma - előbb utóbb leül -, és jön egy gazdasági recessziós periódus, pillanatok alatt be lehet állni jobb oldali váltópárt pozícióba. És gazdasági krízisnél a korrupció, politikusi gazdagodás egész másként fog hatni.
A baloldal pedig egyszerűen impossible mission-t kapott. A világpolitikai helyzet sehol nem kedvez most a baloldali retorikának. Nem a gender, meetoo, satöbbi értelmiségi bájcsevejre gondolok, mert az vihar a biliben (fontos, de jelenleg vihar a biliben). Az alapvető értékekre gondolok. A baloldal feladata egy társadalomban, hogy elősegítse az integrációt, csökkentse a szegregációt, növelje az esélyegyenlőséget. Röviden, rávegye a társadalmat, hogy legyen toleránsabb, figyeljen oda a legszegényebb rétegekre, a szakszervezetek erősek legyenek, satöbbi satöbbi. Ezek olyan társadalmi szerepek, amiket be kell tölteni, mert ezek belső önvédelmi reflexek, amik ugyanolyan fontosak, mint a külső önvédelmi reflexek (fal, migráció minimalizálása, stb.) Mindkettőre szükség van, mert csak az egyik reflex nem oldja meg a gondot. A migráció folyik, azt a fal sem állítja meg, csak csökkenteni, eltűrhető szintre tudja levinni. De belül meg működnie kell az integrációnak, különben tényleg kultúrális elszigetelődés, no-go zónákkal teli ország lesz a vége. Ezt a narratívát ma képtelenség képviselni, nem jó hozzá az időpont. (Vannak ilyen időszakok. 1968-ban a jobboldali narratívák voltak válságban. Ez nem jelenti, hogy ne lett volna rájuk szükség, csak annyit jelent, hogy akkor éppen nem az volt az időszerű.) Szóval én a baloldal vergődését jelentős részben annak tudom be, hogy egyszerűen nincs is jelenleg olyan téma, amivel elő lehetne állni. Ezért maradnak a Gyurcsányok, mert neki megvan a kis szemétdombjuk hogy felszínen maradhassanak, az egymillióan a szabadságjogokértnak meg 1-1 tüntetésen kívül nincs ütős lap a kezükben. Olyan a környezet jelenleg, hogy ilyen lapok nincsenek is. Nem ők nem találják, hanem nem is nagyon van ebben a pillanatban.
A dolog tragikuma számomra igazából csak az, hogy ezt az időszakot megúszhattuk volna úgy is, ahogy a románok, lengyelek, szlovákok. Hogy közben gazdaságilag azért vágányon maradunk. Migránsozunk, de azért tartjuk a versenyt a szomszédokkal. Működhetne, hiszen ők is migránsoznak. Csak ők közben növekednek is, mi meg maradunk le tőlük. Az EU átlaggal is csak úgy vagyunk képesek lépést tartani, hogy minden szomszédunknál több EU pénzt kapunk.
Én abban bízom, hogy akármi is jön, ez az ország talán van annyira nyugaton, hogy nem fog el-putyinosodni. Ezt nem úgy értem, hogy ne jönnének még nemtelenebb eszközök. Sajnos várhatóan jönni fognak. De talán nem jutunk el oda, hogy valaha is 70% fogja ezt elfogadni. Az már tradégia lenne, abból nem lenne visszaút. Ebből van, bár mire ki fogunk vergődni belőle, egy időre mi leszünk Kelet Európa egykori Romániája. A térkép kellős közepén, legjobb geopizíciós helyzettel a legszegényebb visegrádi ország. Szomorú, de ez van.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a tegnapi választás gazdasági értelemben olyan döntő lett volna. Egy esetleges váltás sem biztos, hogy gazdasági értelemben azonnal vissza rakott volna a pályára minket. Sőt, jó eséllyel az is ugyanolyan göröngyös lett volna, Úgyhogy a feladat adott volt, és adott maradt. Ebben az értelemben nem változott semmi. Ezt meg kell csinálnunk, tegnap előtt is ez volt a feladat, és holnap is ez lesz.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Azért látsz esélyt bennük, mert nem buktak meg.Én azt nem értem, hogy szerintetek hogy fog ez az egész kiürítés működni... illetve ha működik is, mivel leszünk beljebb. Mert nem leszünk.. megint mindenki városi/taktikai szemmel próbálja megoldani a problémát kialakítani a 2022-es választási stratégiát (összeolvasztani a pártokat, stb)Momentumban látok annyi esélyt, hogy ott azért lehetnek szép számban olyanok, akik vidékről jöttek, de mondjuk itt pesten diplomáztak meg építettek maguknak egzisztenciát, viszont még van becsatornázottságuk a szülőhelyükön.
Igor
slowmotion
Szerintem teljesen esélytelen - én semmi olyat nem látok, hogy mitől lennének angyobb hatással a szüleikre/falusi ismerőseikre...
Fekete-Győr egy falusi búcsúban milyen lenne? Tősgyökeres pesti - Solymár, ELTE, Heidelberg..
Basszus, akkor már Kovács Gergelynek van a legnagyobb esélye ilyen szempontból... wtf.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
én úgy tudom, hogy kiszállt teljesen, legalábbis a mostani kampányból biztosan.de hát elvileg két éve már azon dolgozik, hogy tudna minél több embert megszólítani az LMP, amiben nyilván a vidéki szavazók is benne lennének. vagy nem?nem azt mondtam, hogy ő szólítsa meg, hanem hogy neki lehet vmi ötlete, amivel meg tudják szólítani a vidéket. pontosan azért, mert eddig talán ő volt az egyedüli, aki reálisan felmért a politikai helyzetet Magyarországon az utóbbi szűk 10 évben.nem lennék meglepődve, ha Schiffer visszaszerezné a pártját, és ő is elindulna a néppártosodás útján. egyedül abból a fazonból nézem ki a mai politikai palettán, hogy van vmi érdemi ötlete a vidék megszólítására. mert ahogy látjuk a Jobbiknak sem sikerült megszólítania a vidéket.A belpesti zsidó ügyvéd szólítsa meg a vidéket? Mission impossible.
csebi
empty taxi
csebi
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Én azt nem értem, hogy szerintetek hogy fog ez az egész kiürítés működni... illetve ha működik is, mivel leszünk beljebb. Mert nem leszünk.. megint mindenki városi/taktikai szemmel próbálja megoldani a problémát kialakítani a 2022-es választási stratégiát (összeolvasztani a pártokat, stb)Momentumban látok annyi esélyt, hogy ott azért lehetnek szép számban olyanok, akik vidékről jöttek, de mondjuk itt pesten diplomáztak meg építettek maguknak egzisztenciát, viszont még van becsatornázottságuk a szülőhelyükön.
Igor
több mint 6 éve
de hát elvileg két éve már azon dolgozik, hogy tudna minél több embert megszólítani az LMP, amiben nyilván a vidéki szavazók is benne lennének. vagy nem?nem azt mondtam, hogy ő szólítsa meg, hanem hogy neki lehet vmi ötlete, amivel meg tudják szólítani a vidéket. pontosan azért, mert eddig talán ő volt az egyedüli, aki reálisan felmért a politikai helyzetet Magyarországon az utóbbi szűk 10 évben.nem lennék meglepődve, ha Schiffer visszaszerezné a pártját, és ő is elindulna a néppártosodás útján. egyedül abból a fazonból nézem ki a mai politikai palettán, hogy van vmi érdemi ötlete a vidék megszólítására. mert ahogy látjuk a Jobbiknak sem sikerült megszólítania a vidéket.A belpesti zsidó ügyvéd szólítsa meg a vidéket? Mission impossible.
csebi
empty taxi
csebi
több mint 6 éve
Én azt nem értem, hogy szerintetek hogy fog ez az egész kiürítés működni... illetve ha működik is, mivel leszünk beljebb. Mert nem leszünk.. megint mindenki városi/taktikai szemmel próbálja megoldani a problémát kialakítani a 2022-es választási stratégiát (összeolvasztani a pártokat, stb)Már elnézést, de nem ez a fő gond.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
ó, a románok, ahol a miénknél kisebb botrányoknak is következménye van...A következő cikket érdemes lecsekkolni, mi is vár ránk, és miért is fog ez történni. Ugyanez zajlik Örményországban, csak ott 20 éve. És semmi jele változásnak. Nálunk még csak 8, de ugyanígy semmi jele nincs, és pont a cikkben taglaltak miatt nem is lesz.Akkor meg is van a következő nagy ellenség: a románok
PEEtör
r.baggio
azért remélem, hogy sikerül a szerbeket valahogyan az eu-n kívül tartani, mert ha belépnek, és megkapják a kohéziós segélyeket, akkor szép lassan még ők is elmennek mellettünk a románokkal egyetemben, és csak azt kell eldönteni, hogy a Kárpát-medence az EU keleti végeinek a fekete lyuka lesz-e, vagy a vécécsészéje, ahol minden szar lefolyik.
több mint 6 éve
nem azt mondtam, hogy ő szólítsa meg, hanem hogy neki lehet vmi ötlete, amivel meg tudják szólítani a vidéket. pontosan azért, mert eddig talán ő volt az egyedüli, aki reálisan felmért a politikai helyzetet Magyarországon az utóbbi szűk 10 évben.nem lennék meglepődve, ha Schiffer visszaszerezné a pártját, és ő is elindulna a néppártosodás útján. egyedül abból a fazonból nézem ki a mai politikai palettán, hogy van vmi érdemi ötlete a vidék megszólítására. mert ahogy látjuk a Jobbiknak sem sikerült megszólítania a vidéket.A belpesti zsidó ügyvéd szólítsa meg a vidéket? Mission impossible.
csebi
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
A következő cikket érdemes lecsekkolni, mi is vár ránk, és miért is fog ez történni. Ugyanez zajlik Örményországban, csak ott 20 éve. És semmi jele változásnak. Nálunk még csak 8, de ugyanígy semmi jele nincs, és pont a cikkben taglaltak miatt nem is lesz.Akkor meg is van a következő nagy ellenség: a románok
PEEtör
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Baba Yaga
832
5. A magát demokratikus, baloldali, liberális ellenzékinek mondók között rengeteg a fasisztoid hajlamú! Gyakran hallom a liberálfasiszta kifejezést. Én ezt nem szeretem, de azt hiszem tudom mire/kire gondolnak azok, akik használják. Valami ilyet minden korábbi tapasztalásnál erősebben érzékelek most. Az, h hetek óta zajlik egy lejárató kampány az LMP-vel szemben, h ők a gátja mindennek, azt már csak-csak megszoktam (persze alaptalanul), de amit az MKKP kap, attól egyenesen kifordul a gyomrom. Ez a suttogó propaganda nagyon káros. Az emberek agyát lúgozza ki és totálisan elfelejtenek gondolkodni, de még a számoknak sem hisznek, amikor érvelni próbálok nekik.Az elmúlt hónapokban számos alkalommal beszéltem lmp szimpatizánsokkal (netes fórumokon), többségük felől mélységes gyűlőlet áradt a baloldal felé. Ez 21. századi? Komolyan mondom, az lmp jobban utálja a baloldalt mint a fideszt. Olyan kommenteket láttam lmp szimpatizánstól hogy Kunhalmi Ágnest magáévá tenné, majd eltaposná mint egy férget. Hát ez rendkívül demokratikus.. Botka felajánlotta a közös listát, erre is mocskolódás volt a reakció. Az lmp, jobbik, momentum semmiben sem tekinthető modern pártnak, csak rizsázni tudnak. Nekem abból van elegem hogy a baloldal-gyűlölő nem fideszesek toposzokba és dogmákba kapaszkodnak. Ilyenekbe hogy kádári, meg huszadik századi. Karácsony ódivatú? Kunhalmi hol volt tízéve? Harangozó Tamás, Töth Bertalan? Náluk is zajlik egy generációváltás, csak lassan. Semmivel sem kevésbé modern párt mint a többi. Nem azt mondom hogy tökéletesek, de az a gyűlölet ami minden oldalról feléjük irányul, az irracionális. és ijesztően hasonlít a migránsozásra. Mindenki az ellenzéki pártoktól várja hogy váltsák le magukat. Nem. Az ellenzéki szavazók váltsák le magukat. Mindenhol csak sárdobálást, személyeskedést látni/hallani. Itt se arról megy a vita, hogy kinek a programja értelmesebb, vagy hogy kinek mi a preferenciája, hanem elvtelen gyűlölködés. Ennek vessünk véget-
Csak egy kérdésem lenne azokhoz, akik az LMP-t tartják felelősnek a 2/3-ért mert x körzetben miattuk nem nyert a baloldal. Biztos ők voltak a hunyók? Annak ellenére is, h több listás szavazatot kaptak, mint a DK, de kevesebb mandátumuk lesz a parlamentben!!! Vagy nem a többi párt nem engedett a „21-ből”? Mondjuk 1-2 helyet feladtak volna azok közül, ahol valóban a „demokratikus ellenzéki” jelölt számított esélyesnek, és a belvárost leszámítva nem olyan körzeteket, ahol amúgy sem volt esélye a DK-MSZP konglomerátumnak? Listán 18%-ot szerzett a DK+MSZP-P. Míg az LMP 7%-ot. Ha nem lett volna ellenük ez az óriási lejárató kampány, akkor tegyük fel 1-1,5%-al többet szereznek. Szerintem ez nem túlzó kijelentés. Családomban is van pár, aki „megbüntette” az LMP-t. Míg a DK+MSZP-P annyival kevesebbet kapott volna valahol 15-16% körül. Az Együtt&Momentum párostól ellopott szavazók (később beszélek róluk is) tegyük fel kb azonos arányban szóródtak a 20. századi baloldali pártok és az LMP között. Ez alapján kb 2x nagyobb támogatottsága lehetett a triumvirátusnak, mint az LMP-nek. Mégis ez a trió úgy osztotta az egyéni helyeket egymás között, h 11 egyéni mandátumuk lett, míg 1 az LMP-nek. Kérdem én, ha csak kicsit konstruktívabbak lettek volna és mondjuk ebből a 11 könnyen nyerhető körzetből két helyen lemondtak volna, amire az LMP országosan is több tucat helyen mondott volna le az ő javukra, lehet ma ott lennék, h a kecske is jól lakott volna és a káposzta is megmaradt volna. Win-win szitu lehetett volna. Ezzel az egész gondolatmenettel oda akarok kilyukadni, h nem csak az LMP sáros az egészben. Nekik is van felelősségük. Mellár körzetében miért nem léptek vissza? Ha már ők is belementek ebbe a taktikai szavazásos/visszaléptetős utcába, de akkor sem érzem, h a legnagyobb felelősség az övék. Az szemen szedett hazugság, amit a magyar véleményformáló elit jelentős része akar sulykolni, h az LMP kezében van a fekete péter. Valójában a DK-MSZP-P szemet kiszúró, aljas összefogás/koordinációs ajánlatainak hála nem lett semmi. Ha vki inkább okolható a 2/3-ért, azok ők, akik eljátszották a mi nagyon össze akarunk fogni, de a hálátlan LMP.. Egyszerűen fél nap után sem veszik észre az emberek, h a valós társadalmi támogatottságukhoz képes felülreprezentáltak lettek a 20. századi baloldali pártok mandátumszámai. Ők az igazi nyertesei ennek a választásnak. 49%-al 2/3-ot szerezni nem olyan ördögtől való. Teljesen arányos rendszerben persze nem. Számos más választási rendszerben van ilyenre példa. Ellenben kevesebb, mint 1 millió szavazóval (18%) 29 mandátumot (14,5% a parlamentben) szerezni egy aránytalan rendszerben az művészet és ezt tetejében úgy teszik, h a nagyközönség számára ők az erkölcsi győztesek. Míg a jobbik 100e-el több szavazóval csak 26-ot szerzett. Vagy a kb 940e DK+MSZP-P listás bázishoz képest 40%-nyi LMP listás szavazatszám (365e) végül a trió 29-éhez mérten 27%-nyi mandátumot (8) értek csak el. Ebben már benne van a lejáratódás okozta LMP-s visszaesésből számított gyengébb eredmény, ami arányaiban még így is bőven igazságtalan az ő eredményük a posztkomcsikéhoz képest.
dawyd728
több mint 6 éve
Te tényleg úgy gondolod, hogy ha az mszp-dk vonalat kiürítik, akkor a szavazóik majd átmennek máshova? szerintem meg lófaszt, legfeljebb szépen kihalnak idővel, addig meg nem mennek el szavazni.Amit a Gyurcsány , MSZP vonalat kiürítik, szerintem egész gyorsan befog következni.Minden szavaddal egyetértek.Egyrészt a közeljövőben biztos nem fog ilyen összefogás történni, de nem fogadnék rá, hogy egyáltalán valaha is összejönne.
HA sikerülne négy év alatt megszabadulni a gyurcsány mszp kombótól, a jobbik folytatná a középre tolódást, az lmp és a momentum - vagy más új, támogatható párt(ok) - felnőnének melléjük 20% köré akkor lehetne koordinálni, kormányváltásról álmodozni. Amíg ez nem valós meg, csak a vereség mértéke a kérdés.
gabokocka
Másrészt ha még mindenki összefogna, akkor is épphogy csak sikerülne pl listán lenyomni a Fideszt. Ez az egészen brutális. De a rendszerük amúgy is tökélyre van fejlesztve, nem kell félniük.
Semmi nem fog 4 év múlva történni, sem 8, de valószínűleg sokkal tovább sem.
PEEtör
A kérdés az, hogy a most felboostolt vonalat ki lehet-e írtani 4 - 8 éven belül.
Gondolom nem, de hátha.
Toca
több mint 6 éve
Nem volt a történelem során olyan birodalom, diktatúra, ami ne dőlt volna be. Ez is be fog, idő kérdése. Mondjuk Orbán holnap infarktust kap aztán lesnek mint hal a szatyorban.én is szoktam lottózni, mert simán esélyes, hogy hirtelen százmilliókkal több lesz a bankszámlámon.
gabokocka
birodalom, diktatúra bedöntéséhez csak iszonyatos társadalmi támogatottság, vagy gazdasági kifulladás kell. az első egyelőre nem látszik, a másodiknál meg megyünk a lecsóba, kivéve Sobri meg peterk2005 meg még pár vállalkozó. már ha vannak megtakarításaik külföldön.
több mint 6 éve
Nem volt a történelem során olyan birodalom, diktatúra, ami ne dőlt volna be. Ez is be fog, idő kérdése. Mondjuk Orbán holnap infarktust kap aztán lesnek mint hal a szatyorban.Mikent nem volt olyan fal ami ne dölt volna le...
gabokocka
több mint 6 éve
Én csak annyit érzek így kis tudatlan politikához nem annyira konyító és elég visszafogottan informált fejemmel, hogy ezt az egész 2/3-ot, amit nagyon nem preferálok, csak azért tudta elérni a kormánypárt, mert meglovagolta az idióta EU-s politika által létrehozott óriási szélvihart. Na ez a szélvihar volt az, hogy hadd jöjjön be az integrálódásra 90%-ban nem képes embertömeg, teljesen más kultúrával stb. stb. Tudjátok a többit. Ha ez nem történik meg, és nincsenek a német rémhírek, a Svédeknél csak úgy bejött 5000 ember, akiről senki nem tud, és a lista hosszú, akkor szerintetek mikor talált volna a Fidesz még egy ekkora aduászt, mint a bevándorlás téma? Ha az EU tökéletesen kezeli ezt a modern kori nagyon nagy problémát (úgy, ahogy egyébként Magyarország, nyilván eltekintve ettől a túlhúzott mocskolódástól, ami itt ment már a végén) akkor ezzel bizony nem sok szavazót tudott volna magához csábítani a narancsos brigád. Hiszen nem lettek volna negatív hírek, amiket meg lehet ülni. 😊Bárhol, bámikor. Négy éve is kétharmaduk volt, akkor nem voltak migráncsok. Négy év múlva megint más lesz a démon.
De jóval inkább bele kéne mennem, hogy komoly dolgokba bele tudjak szólni.
kristóf17
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
Én csak annyit érzek így kis tudatlan politikához nem annyira konyító és elég visszafogottan informált fejemmel, hogy ezt az egész 2/3-ot, amit nagyon nem preferálok, csak azért tudta elérni a kormánypárt, mert meglovagolta az idióta EU-s politika által létrehozott óriási szélvihart. Na ez a szélvihar volt az, hogy hadd jöjjön be az integrálódásra 90%-ban nem képes embertömeg, teljesen más kultúrával stb. stb. Tudjátok a többit. Ha ez nem történik meg, és nincsenek a német rémhírek, a Svédeknél csak úgy bejött 5000 ember, akiről senki nem tud, és a lista hosszú, akkor szerintetek mikor talált volna a Fidesz még egy ekkora aduászt, mint a bevándorlás téma? Ha az EU tökéletesen kezeli ezt a modern kori nagyon nagy problémát (úgy, ahogy egyébként Magyarország, nyilván eltekintve ettől a túlhúzott mocskolódástól, ami itt ment már a végén) akkor ezzel bizony nem sok szavazót tudott volna magához csábítani a narancsos brigád. Hiszen nem lettek volna negatív hírek, amiket meg lehet ülni. 😊De jóval inkább bele kéne mennem, hogy komoly dolgokba bele tudjak szólni.
több mint 6 éve
PEEtör
1 758
A következő cikket érdemes lecsekkolni, mi is vár ránk, és miért is fog ez történni. Ugyanez zajlik Örményországban, csak ott 20 éve. És semmi jele változásnak. Nálunk még csak 8, de ugyanígy semmi jele nincs, és pont a cikkben taglaltak miatt nem is lesz.annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban