Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
amerikai haveroknak linkeltem:www.youtube.com/watch?v=pphUfE0ERt0
hát mivel ezen nőttünk fel nemcsoda h mi is szar alakok lettünk
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Jughead
5 204
A Momentum, az MKKP és az Együtt nem kaphatott volna töredéket, mert nem volt meg az 5%-uk. Csak a bejutott pártok buktak töredékszavazatokat, és valószínűleg a legtöbbet az LMP.Várjuk csak. Ez tudtommal nem így van.A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:Bullshit. A listás átszavazásra senki nem buzdított. A Momentum azért nem jutott a parlamentbe, mert 2.5%-nyi szavazójuk volt, és 5% kellett volna. Az LMP-nek nem az átszavazás miatt nem lett 10+%-a, hanem azért, mert csak 7%-nyi szavazójuk volt. A DK pedig azért került be a parlamentbe, mert volt 5.3 tizednyi szavazójuk. Ennyi. A taktikai szavazás egy csőd volt, de maximum annyit befolyásolt, hogy akik bejutottak azok közül az egyiknek 1-el vagy 2-vel több, a másiknak meg kevesebb képviselője lett. Semmit nem számít.
gabokocka
Szóval csalódás ez a post. Kár volt beleállni a szar másra kenésére, ráadásul ezúttal még komolyan is beszél, ami külön mínusz pont. 😊 Maradni kellett volna a jól bevált stílusnál, az lett volna a hiteles.
My 2 cents.
peterk2005
Az egyéniben leadott, de mandátumot nem érő szavazatokat hozzárakják a listán 5%-ot elért pártokéhoz. Ugye ezek a töredékszavazatok. Javíts ki, ha tévedek. Magyarán rengeteg helyen LMP-ről, Momentumról, Együttről, MKKP-ról átszavaztak az "esélyes" jelöltre. Ezek a szavazatok így kevesebbek lettek. Plusz a taktikaiszavazósdira buzdítással és a DK-MSZP-P paktummal, ahol önkényesen saját maguk felosztották a 106 körzetet, majd utána sikeresen eladták, h ők vannak a népért, a kormányváltásért, míg a többiek csak akadékoskodnak, ezzel súlyos szavazatokat vettek ki a kezükből. Nem egy ismerősöm mondta, h listán LMP-re szavazott volna, de mert nem akarnak összefogni, ezért listán is az MSZP-P vagy DK kapja a voksukat.
Illetve rengeteg ember nincs tisztában, h nem oszthatja meg a szavazatait. Simán elképzelhető volt x %, akik emiatt listán se szavaztak mondjuk a Momentumra. A kutyák szavazóinak 99%-a nem érintett ebben, de mondjuk az Együtt 1%-ot megugorhatta volna.
Szóval a bikakakival én csínján bánnék.
dawyd728
A Momentum azon bukott szavazatot, hogy sokan nem szavaztak rájuk, mert féltek, hogy nem lesz meg az 5%, de nem hiszem, hogy ez annyi embert tesz ki, hogy meglett volna az 5%.
Az MKKP-ra meg az Együttre ez pláne igaz.
Ami azt illeti egyébként szerintem a Momentumnak nem is baj, hogy nem került bele ebbe az 1 párt által dominált OGY-be, így 2022-ben továbbra is friss erőként jöhetnek majd, míg ha bent lennének valódi súly nélkül, akkor majd jött volna a tipikus "ugyan már semmit se csináltak pedig ott vannak 4 éve" szólam.
több mint 6 éve
dawyd728
3 850
Várjuk csak. Ez tudtommal nem így van.A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:Bullshit. A listás átszavazásra senki nem buzdított. A Momentum azért nem jutott a parlamentbe, mert 2.5%-nyi szavazójuk volt, és 5% kellett volna. Az LMP-nek nem az átszavazás miatt nem lett 10+%-a, hanem azért, mert csak 7%-nyi szavazójuk volt. A DK pedig azért került be a parlamentbe, mert volt 5.3 tizednyi szavazójuk. Ennyi. A taktikai szavazás egy csőd volt, de maximum annyit befolyásolt, hogy akik bejutottak azok közül az egyiknek 1-el vagy 2-vel több, a másiknak meg kevesebb képviselője lett. Semmit nem számít.
gabokocka
Szóval csalódás ez a post. Kár volt beleállni a szar másra kenésére, ráadásul ezúttal még komolyan is beszél, ami külön mínusz pont. 😊 Maradni kellett volna a jól bevált stílusnál, az lett volna a hiteles.
My 2 cents.
peterk2005
Az egyéniben leadott, de mandátumot nem érő szavazatokat hozzárakják a listán 5%-ot elért pártokéhoz. Ugye ezek a töredékszavazatok. Javíts ki, ha tévedek. Magyarán rengeteg helyen LMP-ről, Momentumról, Együttről, MKKP-ról átszavaztak az "esélyes" jelöltre. Ezek a szavazatok így kevesebbek lettek. Plusz a taktikaiszavazósdira buzdítással és a DK-MSZP-P paktummal, ahol önkényesen saját maguk felosztották a 106 körzetet, majd utána sikeresen eladták, h ők vannak a népért, a kormányváltásért, míg a többiek csak akadékoskodnak, ezzel súlyos szavazatokat vettek ki a kezükből. Nem egy ismerősöm mondta, h listán LMP-re szavazott volna, de mert nem akarnak összefogni, ezért listán is az MSZP-P vagy DK kapja a voksukat.
Illetve rengeteg ember nincs tisztában, h nem oszthatja meg a szavazatait. Simán elképzelhető volt x %, akik emiatt listán se szavaztak mondjuk a Momentumra. A kutyák szavazóinak 99%-a nem érintett ebben, de mondjuk az Együtt 1%-ot megugorhatta volna.
Szóval a bikakakival én csínján bánnék.
Szerkesztette: dawyd728
több mint 6 éve
nyugi.azért a 2,8% Momentumban szerintem nem kicsit szerepet játszott az, hogy hiába nyomták orrba-szájba, hogy listán tényleg a szimpátia alapján célszerű szavazni, sokan azért nem a Momentumra ikszeltek, mert ha meg 4,99% lesz az eredményük, akkor az ott elveszett szavazat.Igen. És ezt a lécet MINDEN parlamenti demokráciában MINDEN parlamentbe igyekvő pártnak meg kell ugrania. Erről maguk a választók döntenek. A MIÉP ezért esett ki, az MDF ezért esett ki, az SZDSZ ezért esett ki. Mert a szavazóik, amikor 5% köré/alá esett a népszerűségük, átszavaztak a nagyobbik hasonló pártra. Ha már itt tartunk, szerintem a DK is vesztett szavazatokat, mert amikor a magas részvételt meghallotta a nép, voltak DK-s szavazók akik beszartak hogy a DK nem jut be, és átszavaztak az MSZP-re.
slowmotion
Ez része a játéknak, ezért nem átkozódni kell, hanem meg kell ugrani. Ez tényleg demokratikus minimum, ezért még a Fideszt sem lehet hibáztatni, ez csak az adott párton múlik.
peterk2005
nem méltatlankodtam, csak megjegyeztem.
több mint 6 éve
Nem, ha figyelmesen még egyszer elolvasod, amit írtam 😊Nem a lényegi részt nézitek. Az első olyan "ellenzéki" megnyilvánulás, arról, hogy mit kéne tenni, hogy más legyen. Máshol csak az egymásra mutogatás megy. Persze abban is van igazság amit írtok, de sztem simán volt csomó olyan, aki az átszavazás jegyében nem egy x-et húzott máshova, hanem kettőt.Miért, a Kutyák nem pontosan ezt tették?
gabokocka
peterk2005
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
malkav
2 468
Ezen nem tudsz változtatni, ez a demokrácia eredendő törvénye... nem arra szavazol aki a legszimpibb, hanem arra aki valszeg be is jut mert bár nem értesz vele teljesen egyet mégiscsak úgy érzed, hogy kismértékben átfed a véleménye a tiéddel akkor a nagy parlamentben olyan mintha te is ott lennél....az ott elveszett szavazat.szerintem ennek a fogalomnak az elterjedése a demokrácia halála, nem más
slowmotion
tudod mi az elveszett szavazat? mikor nem mész el, minden más esetben éltél a választói jogoddal és ha tényleg ésszel szavaztál, teljesítetted is állampolgári kötelességedet
r.baggio
Más: ez az egykörös választás baromira jól jön a fidesznek.... olyan szinten mindenki behúzza a kormánypárt jelöltjét, mert jaj istenem akkor itt nem lesz közmunka, útjavítás, óvoda felújítás meg a tököm tudja hogy az hihetetlen, és ez azért baromira szörnyű...
több mint 6 éve
figyi, ne nekem magyarázd, én teljesítettem álampógári kötelességemet (mégha nem is úgy, ahogy Őszentsége/Őfelsége elvárta)az ott elveszett szavazat.szerintem ennek a fogalomnak az elterjedése a demokrácia halála, nem más
slowmotion
tudod mi az elveszett szavazat? mikor nem mész el, minden más esetben éltél a választói jogoddal és ha tényleg ésszel szavaztál, teljesítetted is állampolgári kötelességedet
r.baggio
azt mondjuk nem tudom, hogy a családban ez hogy ment, a németben orvoskodó húgomat még nem kérdeztem, hogy szavazott-e, a másik meg nem tudom, hogy kért-e mozgóurnát, mert éppen fekvőgipszezik.
mindenki más elment szavazni.
ja nem, szerintem a sógornőm nem, de ő már 10+ éve kint van Angliában, esze ágában sincs hazajönni, nem ide adózik, nem is szavazott.
több mint 6 éve
Igen. És ezt a lécet MINDEN parlamenti demokráciában MINDEN parlamentbe igyekvő pártnak meg kell ugrania. Erről maguk a választók döntenek. A MIÉP ezért esett ki, az MDF ezért esett ki, az SZDSZ ezért esett ki. Mert a szavazóik, amikor 5% köré/alá esett a népszerűségük, átszavaztak a nagyobbik hasonló pártra. Ha már itt tartunk, szerintem a DK is vesztett szavazatokat, mert amikor a magas részvételt meghallotta a nép, voltak DK-s szavazók akik beszartak hogy a DK nem jut be, és átszavaztak az MSZP-re.azért a 2,8% Momentumban szerintem nem kicsit szerepet játszott az, hogy hiába nyomták orrba-szájba, hogy listán tényleg a szimpátia alapján célszerű szavazni, sokan azért nem a Momentumra ikszeltek, mert ha meg 4,99% lesz az eredményük, akkor az ott elveszett szavazat.A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:Bullshit. A listás átszavazásra senki nem buzdított. A Momentum azért nem jutott a parlamentbe, mert 2.5%-nyi szavazójuk volt, és 5% kellett volna. Az LMP-nek nem az átszavazás miatt nem lett 10+%-a, hanem azért, mert csak 7%-nyi szavazójuk volt. A DK pedig azért került be a parlamentbe, mert volt 5.3 tizednyi szavazójuk. Ennyi. A taktikai szavazás egy csőd volt, de maximum annyit befolyásolt, hogy akik bejutottak azok közül az egyiknek 1-el vagy 2-vel több, a másiknak meg kevesebb képviselője lett. Semmit nem számít.
gabokocka
My 2 cents.
peterk2005
slowmotion
Úgyhogy ugyanaz az a természetes választói reakció, ami a küszöb környéki pártoknál mindig faktor, és elvett valamennyi szavazatot a Momentumtól, majdnem kiejtette Gyurcsányt. És ha egyszer ki fog esni, akkor valószínűleg emiatt fog kiesni. Elég őket lenyomni 5% alá, és végük. Akkor majd ugyanez a választói viselkedés ajándék lesz, nem átok.
A Momentumnak elég 5% fölé kerülni, és szavazat vesztők helyett szavazat mágnesek lehetnek. Ez része a játéknak, ezért még a Fideszt sem lehet hibáztatni. Tessék megugrani a lécet.
Nem a lényegi részt nézitek. Az első olyan "ellenzéki" megnyilvánulás, arról, hogy mit kéne tenni, hogy más legyen. Máshol csak az egymásra mutogatás megy. Persze abban is van igazság amit írtok, de sztem simán volt csomó olyan, aki az átszavazás jegyében nem egy x-et húzott máshova, hanem kettőt.Miért, a Kutyák nem pontosan ezt tették?
gabokocka
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
az ott elveszett szavazat.szerintem ennek a fogalomnak az elterjedése a demokrácia halála, nem más
slowmotion
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Nem a lényegi részt nézitek. Az első olyan "ellenzéki" megnyilvánulás, arról, hogy mit kéne tenni, hogy más legyen. Máshol csak az egymásra mutogatás megy. Persze abban is van igazság amit írtok, de sztem simán volt csomó olyan, aki az átszavazás jegyében nem egy x-et húzott máshova, hanem kettőt.
több mint 6 éve
azért a 2,8% Momentumban szerintem nem kicsit szerepet játszott az, hogy hiába nyomták orrba-szájba, hogy listán tényleg a szimpátia alapján célszerű szavazni, sokan azért nem a Momentumra ikszeltek, mert ha meg 4,99% lesz az eredményük, akkor az ott elveszett szavazat.A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:Bullshit. A listás átszavazásra senki nem buzdított. A Momentum azért nem jutott a parlamentbe, mert 2.5%-nyi szavazójuk volt, és 5% kellett volna. Az LMP-nek nem az átszavazás miatt nem lett 10+%-a, hanem azért, mert csak 7%-nyi szavazójuk volt. A DK pedig azért került be a parlamentbe, mert volt 5.3 tizednyi szavazójuk. Ennyi. A taktikai szavazás egy csőd volt, de maximum annyit befolyásolt, hogy akik bejutottak azok közül az egyiknek 1-el vagy 2-vel több, a másiknak meg kevesebb képviselője lett. Semmit nem számít.
gabokocka
My 2 cents.
peterk2005
több mint 6 éve
3) a Momentum/MKKP lopta el legnagyobb mértékben az eddigi LMP-s szavazatokat...kikérem magamnak a lopás szó használatát (illetve egyáltalán azt, hogy ama ronwerberizált pártot még mindig LMP-nek nevezzük)
Igor
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Ami szerinem vicces, hogy az LMP kicsinálása miatt sír 😀1) az LMP ugyanúgy megérdemli hogy kicsinálják
2) az LMP simán túlélte amúgy
3) a Momentum/MKKP lopta el legnagyobb mértékben az eddigi LMP-s szavazatokat...
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:Bullshit. A listás átszavazásra senki nem buzdított. A Momentum azért nem jutott a parlamentbe, mert 2.5%-nyi szavazójuk volt, és 5% kellett volna. Az LMP-nek nem az átszavazás miatt nem lett 10+%-a, hanem azért, mert csak 7%-nyi szavazójuk volt. A DK pedig azért került be a parlamentbe, mert volt 5.3 tizednyi szavazójuk. Ennyi. A taktikai szavazás egy csőd volt, de maximum annyit befolyásolt, hogy akik bejutottak azok közül az egyiknek 1-el vagy 2-vel több, a másiknak meg kevesebb képviselője lett. Semmit nem számít.
gabokocka
My 2 cents.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Tegnap elbasztam, rájuk kellett volna szavazni. Esküszöm ide szorult a legtöbb értelem.késő bánat eb gondolat 😉
gabokocka
---
több mint 6 éve
malkav
2 468
én csak félig basztam el 😀
több mint 6 éve
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy Facebook-posztban értékelte a választás eredményét, illetve a taktikai szavazósdi kudarcát. A következőt írták:"Listán 1.7 százalékot kapott tegnap az MKKP. Ez kb 90-100 000 szavazat. Nagyon köszönjük mindenkinek azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk és persze a szavazatokat is. Az eredmény azt jelenti, hogy Magyarországon maradunk. 5 felett ugye elutaztunk volna fél évre külföldre nyaralni, 1 alatt meg elmenekültünk volna az országból.
A választási eredmény alapján én úgy gondolom, a következő 4 évben az a legfontosabb feladatunk, hogy valahogy elérjük azokat a vidékieket, akik a nemlétező bevándorlóktól rettegnek és valahogy megértessük velük, hogy őket átverték. Ez nagyon fontos lenne, mert most 2,5 millió ember rettegésből szavazott. Emellett nyilván folytatjuk, amit eddig is csináltunk, a városfelújítást, a közösségépítést, valamelyst nagyobb volumenben mint eddig, hiszen mostantól lesz erre évi 40 millió forint állami támogatásunk, amit igyekszünk majd értelmesen elkölteni. És átláthatóan.
A szuperül sikerült taktikai szavazásról annyit, hogy szerintem a lehető legrosszabbul sült el. Nekem kezdettől az volt a bajom vele (mondjuk ugye mindamellett h gulyásmarciék a demokrácia jegyében minket nem is mértek, így csupa kamu adat szerepelt a támogatottságunkról a neten), hogy pont azokat a kisebb normálisabb pártokat csinálják ki ezzel, akik nem ezt érdemelnék. Azzal hogy a legesélyesebbnek mondott dk/szoci-jobbik jelölt mellett kampányoltak és ugye mindenki hülye volt, aki nem lépett vissza, sikerült kicsinálni az lmpt, az együttet, a momentumot és így 2022-ben is gyurcsány ferenc meg a jobbik fog ránk mosolyogni a plakáton. Ez azért elég szomorú szerintem. Szintén talán nem volt a legszerencsésebb, hogy a taktikai szavazás miatt az ellenzék kampánya konkrétan egy hatalomtechnikai vitává alakult.
Szintén szomorú volt látni, hogy a baloldali sajtó konkrétan propagandaújságírássá alakult az elmúlt hetekben. Most ugye még a Nagy Népi Mindenkimás Hibáztatása jegyében szépen megírják, hogy az lmp meg a momentum meg az mkkp (ugye úgy tesznek h a ránk leadott szavazatokat automatikusan hozzáadják más pártokéhoz, mintha aki ránk szavazott az automatikusan pld leszavazott volna a jobbikra, ami a többségre sztem nem igaz) tehet mindenről. Hát ez van, fel a fejjel, mindenkinek szép napot és ki ne vándoroljatok külföldre! Bocs a komoly posztért, nem lesz több ilyen."
Tegnap elbasztam, rájuk kellett volna szavazni. Esküszöm ide szorult a legtöbb értelem.
több mint 6 éve
dankodavid
2 246
www.facebook.com/ferjancsics/videos/1406421126170558/Természetesen Pető úr is reagált.
"Álhír gyártással folytatódik a választási kampány!
A tegnapi nap egyértelmű választási győzelmet követően az ellenzék folytatja a tőlük megszokott hazug lejárató kampányt. Most éppen engedély nélkül, személyiségi jogokat sértve, tartalmilag félremagyarázva manipulálják az embereket egy videóval. Tegnap este nem üvöltöttem, és nem üzentem semmit a váci ellenzéknek!"
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 6 éve
Megelőztél😊 Ahogy írták itt korábban, Reteket is felvásárolja a pocokképű, indexet is, onnantól meg övék a világ. TV-ből a magyar ember m1-duna, retek, tv2-t nézi, ha onnan csak kormánypropaganda jön, már szinte nyert ügyük van.Szegény Juhászék, jól megszívták...lesz ellenzék? lesz kampány?
Szerintem ebből sokkat tanult az ellenzék, és ne lepődjünk meg ha a következő választásánál az ő kampányuk sokkal gusztustalanabb lesz mint a mostani fideszé...
malkav
és hogy terjesztik, szamizdatban?
slowmotion
több mint 6 éve
Szegény Juhászék, jól megszívták...Szerintem meg nem tanultak semmit. Ahogy a 2010-es és a 2014-es vereségből se.
Szerintem ebből sokkat tanult az ellenzék, és ne lepődjünk meg ha a következő választásánál az ő kampányuk sokkal gusztustalanabb lesz mint a mostani fideszé...
malkav
több mint 6 éve
Szegény Juhászék, jól megszívták...lesz ellenzék? lesz kampány?
malkav
és hogy terjesztik, szamizdatban?
több mint 6 éve
malkav
2 468
Szegény Juhászék, jól megszívták... Szerintem ebből sokkat tanult az ellenzék, és ne lepődjünk meg ha a következő választásánál az ő kampányuk sokkal gusztustalanabb lesz mint a mostani fideszé...
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Tegnap erre utaltam, mikor valaki arra célzott, Putyin miért, miért, miért...www.youtube.com/watch?v=_FNsuyX8lNo
Tiszta rassija.
több mint 6 éve
Lúdas Solymi
8 020
Igen, ez tiszta sor. Amikor elkezdődött én is úgy voltam vele, hogy minek jönnek ide, állítsuk meg őket stb., de amint nyilvánvaló lett, hogy ez nem olyan egyszerű, akkor azt mondtam, rendben, összetettebb a probléma, visszaváltoztatni nem lehet (ahogy Mohácsot, a világosi fegyverletételt és Trianont se, de ugye továbblépni nem akarunk az ősmagyar büszkeségünk miatt), akkor legalább próbáljuk meg minél hamarabb kezelni, megoldani.Én aláírom, hogy nem jól kezelték a helyzetet sokáig, de próbálnak rajta változtatni és a többség is beleáll, hogy legyen valami vagy ha nem is, nem olyan szinten mint a Fidesz.Azért valljuk be nem valami hatékonyak😊 Szerencsétlen olaszok 10 éve szívnak, a közös EU lassan 2 éve és én nem tudok érdemi megállapodásról csak havi 1x találkoznak megesznek egy csomó pogit és annyi...
Solymi
NB2
Szívnak az angolok, a franciák, a németek, olaszok, mindenki a volt gyarmataikról bejöttek és a betelepítettek miatt, az odaköltöző, ott dolgozó vendégmunkásokról nem is beszélve. Folyamatos feszkó van ott is, de valahogy erre a szintre nem jutottak el. Az átlagember ott is ugyanolyan mint itt, maximum az anyagi helyzete miatt nem hőbörög ill. kicsit több a demokrata párti.
Mert amúgy tényleg az van, hogyha van elég a zsebedben akkor hagysz másnak is.
Nálunk meg hiába van gazdasági fejlődés, az a baj, hogy lehetett volna, lehetne ennél jobb is és sokan ezt nem látják.
Amúgy kedvencem az osztrák sógorozás, a miért is szakadtunk el tőlük és milyen jó lenne most nekünk és Széchenyi, Kossuth, Deák mekkora államférfiak, meg Petőfi, az aradi tizenhárom, na azok igen, azok micsoda derék emberek.
Az persze már kiesik, hogy nem feltétlenül volt magyar mindenki ill. hogy miért is tört ki a szabadságharc.
Szerencsétlen őseink meg úgy pörögnek a sírjukban, hogy ha vezetéket kötnénk rájuk, több áramot termelnének mint Paks.
A másik legszebb, hogy a kampányban is ment, hogy egyik párt se bontaná le a kerítést, de az ugye már nem volt lényeg, mert Soros...
Szóval van baj a fejekben. Sok a felvilágosulatlan ember és a probléma nem csak az, hogy nem is akar változni, hanem elhiszi, hogy a demokrácia azt jelenti, hogy neki igaza van és ezt bármikor bárkinek hangoztathatja és nem lehet ezzel vitába szállni.
több mint 6 éve
Nézzük inkább a tegnapi nap pozitív oldalát, legalább ma az ország 2/3,azaz 2.5 millió ember boldogan kelt fel és ment munkába/iskolába. : ))Kádár idejében gondolom nem éltél. Az volt ám az igazi demokrácia, a nép 90%-a szavazott!
Valamint az sem elhanyagolható tény,hogy itt Kelet-Közép-Európa szívében mennyire dübörög a demokrácia.A rendszerváltást követő bő 30 év alatt soha ennyi párt és jelölt nem indult a választásokon és a szavazatra jogosultak majd 70% élt is jogával.
Diktatúra,illiberális demokrácia na persze. 😉
Mr.Breaker