Politika
46 feliratkozó
több mint 6 éve
Nálunk 35 jelölt van.... ennyi párt van itthon ezt sem tudtam
több mint 6 éve
Kampman
28 326
de a Jobbik akarta már listazni a zsidó felmenőkkel rendelkező képviselőket,Úgy emlékszek, hogy a kettős állampolgárságú képviselőkről beszéltek, persze rögtön Izraelt hozták példának, ahol kettős állampolgár nem is lehet képviselő, erre rögtön jött a várható reakció
mustaine
több mint 6 éve
Akit érint.. mondjuk azért a körzetek nagy részében elég tiszta a dolog, és mondjuk ahol vitatják ki a legesélyesebb, sok helyen (Dunántúl főleg) mindkettő teljesen esélytelen ígyis-úgyis..index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/29/taktikai_oldalak/
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Hát, ha valaki elhiszi hogy egy esetleges Jobbik győzelemmel (nyilván nem lesz) itt most beköszöntene a náci uralom, a 21. században az nagyon vakon van. (Pláne, mikor a Párt kezd feltöltődni, Mirkóczki + Steinmetz Ádám féle tagokkal)nyilván poénból írtam, a Jobbik pont annyira náci, mint amennyire az LMP kommunista, én is pont annyira vagyok piréz.Alapvetően egyetértek, de ez a párhuzam nem túl szerencsés. Ne nagyon menjünk bele, de a Jobbik akarta már listazni a zsidó felmenőkkel rendelkező képviselőket, az LMP szerintem nem próbálkozott proletárforradalom élcsapata lenni.
eaglesmcnabb
Részemről szerencsésnek érzem magam, mert bár listán nem szavaznék a Jobbikra, egyéniben az én kerületemben Mirkóczki indul, aki a vállalhatóbb arcok közé tartozik.
Viszont ahogy néztem, van néhány kerület ahol nem tudnék választani, annyira gyér a felhozatal. (Esztergom Vadaival, VI-VII kerület a nemdolgozó Oláh Lajossal)
mustaine
Erdélyben utálják Vonát, mert "lepaktált a kommunistákkal", (nézd meg az Udvarhelyi videót fent van youtubeon) . Megkérdezte Vona, hogy mondják meg mi a bajuk Szél Bernadettel, Ártott-e nekik valaha, természetesen annyit tudtak mondani hogy Kommunista, és Soros György barátja...
Nem túl szerencsés az összehasonlítás ez tény, egyetértek, nehéz elhinni, de kurvára alulbecsüljük az idióta agymosottak számát, akik a szavazásra jogosultak több mint felét kiteszik. Azoknál hidd el hogy él mindkét párhuzam (LMP, DK, MSZP, nekik egykutya), de a kettőből legalább az egyik biztosan.
Én ahogy nézem a mi szavazókörünkben (Angyalföld) fogják a legnagyobb arányban elverni a Fideszt. Asszem 4 éve is így volt.
Ráadásul nálam a legmenőbb nevű politikus címet is megnyerte, amúgy az MTK veteránoknál véd: adatbank.mlsz.hu/player/231914.html
Amúgy a Jobbikos jelölt is egészen normális, pech hogy a Fővárosban indul, aminek kb. annyi értelme van mint ágyba szarni.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
szülőotthonomban választasz 😊 én már nem vagyok oda bejelentve, de nagy gondban lettem volna, ha Egerben szavaznék még.Alapvetően egyetértek, de ez a párhuzam nem túl szerencsés. Ne nagyon menjünk bele, de a Jobbik akarta már listazni a zsidó felmenőkkel rendelkező képviselőket, az LMP szerintem nem próbálkozott proletárforradalom élcsapata lenni.szerintem azért még van más alternatíva is ezen kívülnyilván poénból írtam, a Jobbik pont annyira náci, mint amennyire az LMP kommunista, én is pont annyira vagyok piréz.
Löfli
eaglesmcnabb
Részemről szerencsésnek érzem magam, mert bár listán nem szavaznék a Jobbikra, egyéniben az én kerületemben Mirkóczki indul, aki a vállalhatóbb arcok közé tartozik.
Viszont ahogy néztem, van néhány kerület ahol nem tudnék választani, annyira gyér a felhozatal. (Esztergom Vadaival, VI-VII kerület a nemdolgozó Oláh Lajossal)
mustaine
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
www.foellenseg.hu/ óriási 😀, óráról-órára változik.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Alapvetően egyetértek, de ez a párhuzam nem túl szerencsés. Ne nagyon menjünk bele, de a Jobbik akarta már listazni a zsidó felmenőkkel rendelkező képviselőket, az LMP szerintem nem próbálkozott proletárforradalom élcsapata lenni.szerintem azért még van más alternatíva is ezen kívülnyilván poénból írtam, a Jobbik pont annyira náci, mint amennyire az LMP kommunista, én is pont annyira vagyok piréz.
Löfli
eaglesmcnabb
Szerkesztette: mustaine
több mint 6 éve
szerintem azért még van más alternatíva is ezen kívülnyilván poénból írtam, a Jobbik pont annyira náci, mint amennyire az LMP kommunista, én is pont annyira vagyok piréz.
Löfli
több mint 6 éve
Jó időszak volt, az biztos, bár akkor még nem ilyen stand-up-os beütése volt, hanem kicsit másabb humort tolt, de hülyéskedésben azért nem kellett félteni 😊Balázs a szobatársam volt Salgótarjánban! 😊 Mindig örülök ha látom ilyen videókban! 😊Nem lehetett egy mosolytalan időszak 😊
Bruce
peterk2005
több mint 6 éve
| Aztán közben a Fidesz az aki egyesíti ezt a két fogalmat magában, hogy náci is meg kommunista is || nácikra meg amúgy sem szavazok | Löfli| hát ezaz, kommunistákra sem, így meg ott tartunk, hogy megint csak a fidesz marad 😀 |
eaglesmcnabb
több mint 6 éve
szerintem azért még van más alternatíva is ezen kívül| nácikra meg amúgy sem szavazok | Löfli| hát ezaz, kommunistákra sem, így meg ott tartunk, hogy megint csak a fidesz marad 😀 |
eaglesmcnabb
több mint 6 éve
| nácikra meg amúgy sem szavazok | Löfli| hát ezaz, kommunistákra sem, így meg ott tartunk, hogy megint csak a fidesz marad 😀 |
Szerkesztette: eaglesmcnabb
több mint 6 éve
jó érvek amúgy 😀szerintem akkor sem lesz változás.na éppen emiatt a mentalitás miatt fog nyerni a fidesz.
Löfli
Kedvenceim:
"A Jobbik és az LMP csak ígérget" érv, hát persze mivel még nem volt hatalmon mást nem tud csinálni, ez kétségtelen.
"Inkább a Fidesz lopjon mint a kommunisták"
ez is gyönyörű gondolat, de a legnagyobb:
"Maradjon az aki most van, mert annak már van pénze, de ha most egy új megint színre lép, akkor az még többet sikkaszt" T
ehát maradjon a Fidesz, mert ők már loptak eleget, zseniális 😀
eaglesmcnabb
én úgy vagyok vele, hogy az összes magát komolynak gondoló politikus röhejes, hiteltelen és csak a kényelmes (?) parlamenti székért meg a nagy lóvéért csinálja. az egész rencert újra kéne építeni, azt meg nem egy 51%-os Jobbik-LMP-MSZP nagykoalíció fogja megcsinálni. | nácikra meg amúgy sem szavazok |
több mint 6 éve
szerintem akkor sem lesz változás.na éppen emiatt a mentalitás miatt fog nyerni a fidesz.
Löfli
Kedvenceim:
"A Jobbik és az LMP csak ígérget" érv, hát persze mivel még nem volt hatalmon mást nem tud csinálni, ez kétségtelen.
"Inkább a Fidesz lopjon mint a kommunisták"
ez is gyönyörű gondolat, de a legnagyobb:
"Maradjon az aki most van, mert annak már van pénze, de ha most egy új megint színre lép, akkor az még többet sikkaszt" T
ehát maradjon a Fidesz, mert ők már loptak eleget, zseniális 😀
több mint 6 éve
Gorcsev
500
Igor, nincs a pollo-hoz hasonló, hogy Magyarországon merre helyezkedsz el? Hasonló, mint amit itt többen kitöltöttünk..Én még nem töltöttem ki meg le se úgyhogy nem tudom hogy milyen, de nézd meg esetleg ezt.
A Munkáspárt a legkeményebb. Tegnap délután megyek haza az Örs-ről, felüvölt a zene, "mindenki megdöglik..." 😀
#JC6
szavazapp.hu/
"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár mint a vas. (...) addig lesz ütve, amíg meleg." /Rejtő Jenő/
több mint 6 éve
Változás csak lesz, az hogy milyen mértékű, az más kérdés. Én nem támogatom jelenleg ezt a kormányzást, így én a változásra szavazok, amit így tudok kimaxolni jelen helyzetemben.szerintem akkor sem lesz változás. ha az ellenzék alapít koalíciót. max ha a kutyapárt nyer 😀csak a legesélyesebb jelöltre lehet szavazni, ha változást szeretnék. Nem fogok egy 13%-os jelöltre vagy egy 4%-os jelöltre szavazni, mert értelmetlen, max ha valami csoda folytán visszalép a jobbikos jelölt.Az egyéni körzetünkben, nálunk a Jobbikos jelölt az esélyes, de valamiért én nem akarok rá szavazni, mert egy olyan srác a jelölt, aki nem hiteles számomra. De a taktika miatt más választásom nem lesz...miért ne lenne? pisztolyt fognak a fejedhez? 😊
Bruce
Löfli
Bruce
Löfli
több mint 6 éve
szerintem akkor sem lesz változás. ha az ellenzék alapít koalíciót. max ha a kutyapárt nyer 😀csak a legesélyesebb jelöltre lehet szavazni, ha változást szeretnék. Nem fogok egy 13%-os jelöltre vagy egy 4%-os jelöltre szavazni, mert értelmetlen, max ha valami csoda folytán visszalép a jobbikos jelölt.Az egyéni körzetünkben, nálunk a Jobbikos jelölt az esélyes, de valamiért én nem akarok rá szavazni, mert egy olyan srác a jelölt, aki nem hiteles számomra. De a taktika miatt más választásom nem lesz...miért ne lenne? pisztolyt fognak a fejedhez? 😊
Bruce
Löfli
Bruce
több mint 6 éve
csak a legesélyesebb jelöltre lehet szavazni, ha változást szeretnék. Nem fogok egy 13%-os jelöltre vagy egy 4%-os jelöltre szavazni, mert értelmetlen, max ha valami csoda folytán visszalép a jobbikos jelölt.Az egyéni körzetünkben, nálunk a Jobbikos jelölt az esélyes, de valamiért én nem akarok rá szavazni, mert egy olyan srác a jelölt, aki nem hiteles számomra. De a taktika miatt más választásom nem lesz...miért ne lenne? pisztolyt fognak a fejedhez? 😊
Bruce
Löfli
több mint 6 éve
Az egyéni körzetünkben, nálunk a Jobbikos jelölt az esélyes, de valamiért én nem akarok rá szavazni, mert egy olyan srác a jelölt, aki nem hiteles számomra. De a taktika miatt más választásom nem lesz...miért ne lenne? pisztolyt fognak a fejedhez? 😊
Bruce
több mint 6 éve
Alapvetően, listán a Momentumra akartam szavazni, de látva itt a szavazás eredményeit, módosítottam az álláspontomat a listás szavazás esetén az LMP-re. De most olvasva a matematikai fejtegetést, lehet mégis a Momentumra adom a voksomat. Az egyéni körzetünkben, nálunk a Jobbikos jelölt az esélyes, de valamiért én nem akarok rá szavazni, mert egy olyan srác a jelölt, aki nem hiteles számomra. De a taktika miatt más választásom nem lesz...
több mint 6 éve
rosszul, pontatlanul és röviden írtam le.elméletben Áder is felkérheti a sarki újságost kormányt alakítani.Csak éppen Trump ezt nem fogja és nem is tudja megcsinálni. A saját pártján se tudna egy ilyent átverni, nemhogy az egész országban. Az ilyen demokratikus hagyományok nélküli országban viszont meg lehetett csinálni.más (politikai) kultúra. ugye Angliában mi van. 1 rohadt írott szabály nincsen arra, hogy az uralkodó(nő) kit kér fel miniszterelnöknek. még az sincsen benne, hogy képviselőnek kell lennie. ehhez képest már 300+ éve mindig a többséggel rendelkező parlamenti párt országgyűlési képviselőjét kérik fel. egyszerűen nem férne bele, hogy másképp történjen, annak ellenére, hogy az uralkodó(nő) elvileg bármelyik alattvalóját felkérhetné minden korlátozás nélkül. ez nálunk nincsen meg.
peterk2005
csebi
Amadeus
ad1: Angliában egy rohadt törvény sőt még csak szó sincsen a történeti alkotmányukban a miniszterelnökről illetve kit mi alapján neveznek ki.
ad2:az uralkodó kinevezi a miniszterelnököt és kész. ez nem összetévesztendő az Áder jogaival, hogy JAVASLATOT tesz, mert utána az Országgyűlés még szavazni fog. ilyen nincsen Angliában.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
Az van, hogy az LMP egyik pesti képviselő jelöltje - képviselő jelöltje!, nem valami sorvégi nevenincs senki - lebukott, hogy a Fidesz gyűjtötte neki az aláírásokat. És Hadházy szerint is a zuglói LMP alapszervezet befeküdt a Fidesznek. A másik kerületben ugyanez van, csak MSZP. Borsodban meg ugyanez, csak Jobbik.Szerintem pedig itt érhető tetten a hülyeség, és ez NER-független.
peterk2005
Ugyanis az nincs.
Az van, hogy van egy nem bizonyított állítás, egy ki nem vizsgált egyoldalú felvetés, két egymásnak ellentmondó fél, és te ezen tényekből azonnal
1, tudni véled az igazságot,
2, tudni véled, hogy a két fél igaza közül melyik az igazabb,
3, ezen tudásokból általánosítasz, és hasonlítasz ("Ugyanez van", mondod. Ja ugyanez, vagyis az, hogy nem tudni mi a valóság.).
Miközben a csóka verzióját figyelmen kívül hagyod, Hadházy szerint-jét elfogadod, objektív vizsgálatot nem igényelsz, hiszen te úgyis tudod, hogy mi van, és ez pont beleillik abba a te igazadba.
És ez még rendjén is van így.
Csak miért ne illeszkedhetne egy fideszes valóságába az, ami meg szerinted hülyeség? A migráncsok, a sorosdémon vagy bayerzsolti-az-okos? A te igazságod miért magasabban priorizált?
Miért nem írsz pl. a Kunhalmi javára történő LMP-s visszalépésről, amit pont a Széll-sajtótájékoztatóval egyidőben jelentettek be, és az annak a hátterében lezajlott egyezkedésekről, dealekről, részletekről? Véletlen egybeesés? Ott nem hiányzik egy kizárás? Meglepne, ha kiderülne, hogy Kassai Dániel-el kapcsolatban "az van"?
Mert arról semmi háttérinfó nem ment ki a médiába, vagy így az számodra nincs?
Vagy te például elhiszed -csak kérdem- hogy Hadházy pár éve spontán öntudatra ébredt, és addigi fideszesből most hirtelen kormánykritikus lett? És ha ott volt a háttérben valamiféle személyes motiváció, valami, amivel "le lehetett volna bukni"?
Elhiszed, hogy nem a családja földügyei akadtak össze egy másik fideszesével, és ő húzta a rövidebbet, majd sértettségében került az LMP legtetejére?
Vagy ha nem illik bele a prekoncepciódba akkor az nincs is, ha meg beleillik, akkor jön az "az van" tényállításnak előadott "úgyis nekem van igazam"-érv?
Valamint a Fidesznek túlhatalma van, ja.
De ezt nem megörökölték, vagy találták, hanem előidézték, megcsinálták maguknak.
Ahogy a facebooknak, a googlenak, az applenek is túlhatalma van a saját területükön, gazdasági túlhatalmuk, és ezt saját maguknak csinálták a semmiből. Kitalálták, megvalósították és most élvezik.
Ez nem igaz egy maffiára, ami épp államot vezet?
Dehogynem.
Maximálisan igaz.
Bödöcs poénnak szánta, de az, hogy "a közpénz az új saját" az nem poén, az a valóság.
És ez igaz a googlera, vagy az applere is, hiszen ők ugyanabból a (köz)pénzből csípnek le, organizálnak maguknak, csak közvetlenebbül és máshogy. (Vagy te vagy az aki, nem Osztap Bendernek, Gondorff-nak, vagy Danny Ocean-nek drukkolt? Nehezen hiszem el...)
Ja, és még véletlenül se védeni akarom a tolvajokat, hanem azt jelezném, hogy először be kell valakiről bizonyítani, hogy tolvaj, és utána lehet ítéletet alkotni és végrehajtani.
Jó kampányszöveg az elszámoltatás, csak kb. annyira populista, mint a 16.havi nyugdíj vagy az ingyensör.
Persze ha demokráciában, bíróságban, törvényekben, jogokban gondolkozol, és nem lámpavasban.
A lámpavasas elszámoltatáshoz valóban nem kell semmi jogalap, csak némi koncentrált erő. Mint 5000 éve...
több mint 6 éve
www.youtube.com/watch?v=D66Elr65_to
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 6 éve
igen, hát elméletben Győzikét is felkérhetnék, bár nem tudom, hogy kell-e büntetlen előélet a poszthoz, és Győzikének van-e olyan.elméletben Áder is felkérheti a sarki újságost kormányt alakítani.Csak éppen Trump ezt nem fogja és nem is tudja megcsinálni. A saját pártján se tudna egy ilyent átverni, nemhogy az egész országban. Az ilyen demokratikus hagyományok nélküli országban viszont meg lehetett csinálni.más (politikai) kultúra. ugye Angliában mi van. 1 rohadt írott szabály nincsen arra, hogy az uralkodó(nő) kit kér fel miniszterelnöknek. még az sincsen benne, hogy képviselőnek kell lennie. ehhez képest már 300+ éve mindig a többséggel rendelkező parlamenti párt országgyűlési képviselőjét kérik fel. egyszerűen nem férne bele, hogy másképp történjen, annak ellenére, hogy az uralkodó(nő) elvileg bármelyik alattvalóját felkérhetné minden korlátozás nélkül. ez nálunk nincsen meg.
peterk2005
csebi
Amadeus
de ezek az államfők meg ilyen fejesek már csak olyanok, hogy olyat bíznak meg, aki a legnagyobb valószínűséggel tud nagyjából működőképes kormányt alakítani. most szólj hozzá! 😊
több mint 6 éve
akkor legyen csak egyszerűen: NER!Választókerület-manipulációcsudába, valami frappánsabbat reméltem
r.baggio
JSanyo