Politika

64 feliratkozó

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
Amikor Lölő holding bejelentkezik, hogy megvenne, de te azt mondod családi vállalkozás nem adom el.
Toca
De miért ne adnám el?
1. Minden saját cégalapítás végső célja a jó exitelés. (Arról nem hallottam, hogy Lölöék nagyságrenddel áron alul akarnának vásárolni.)
2. Ha meg még melózni akarok, akkor másnap a nagyobb tőkéből csinálok egy másik vállalkozást. Családi vállalkozás miattam működik, nem a brand miatt.
Sobri Jóska
de mikor kevesebből szállsz ki, mint amennyit beletettél, akkor az mióta jó exitelés? Senki sem írta, hogy az ajánlott ár az egyáltalán nullszaldósra kihozza a történetet, tudod ez egy hatósági ár, amivel te mint cégvezető rohadt szarul jársz. aztán mínuszból indíts egy újabb családi vállalkozást ...
csebi
Édes istenem.
Ha két opciód van, az egyik az X forint, a másik a 0 forint, akkor az X mióta nem jó exitelés? Az elérhető legjobb ár amit megkaphatok.
De én ilyenről nem hallottam.
Ami NER einstandokról hallottam, ott sehol nem ez a maffiaajánlat volt, hogy nulla vagy negyedár, hanem rendes piaci ár, csak eleinte a tulaj nem is gondolt rá, hogy el akarná adni.
De ez az erőszakos expanzió amióta kapitalizmus a kapitalizmus így történik mindenhol, Angliától Franciaországon át, az USA-ig.
Sobri Jóska
Nem így működik.
A TEK és NAV ráküldése nem kapitalista. Hitelek csúsztatása , ki nem fizetése nem kapitalista.
Nem az államnak kellene eldönteni én mikor akarom eladni a cégem a kapitalizmus szerint. De lehet én ismerem rosszul a fogalmat.
Toca
Nem az államnak kéne. Nem ismered rosszul a fogalmat.
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy Orbán elfoglalta az államot, és mint egy nagy céget úgy vezeti.
Momentán az állam a Fidesz, a Fidesz meg Orbán.
Ez az újfajta demokráciahack lényege.
Az egyik kapitalista kilépett a rendszerből, és államként jött vissza. Ez volt a mesterterv, és ezt vitték Lajossal sikerre.

több mint 5 éve
Amikor Lölő holding bejelentkezik, hogy megvenne, de te azt mondod családi vállalkozás nem adom el.
Toca
De miért ne adnám el?
1. Minden saját cégalapítás végső célja a jó exitelés. (Arról nem hallottam, hogy Lölöék nagyságrenddel áron alul akarnának vásárolni.)
2. Ha meg még melózni akarok, akkor másnap a nagyobb tőkéből csinálok egy másik vállalkozást. Családi vállalkozás miattam működik, nem a brand miatt.
Sobri Jóska
Miért kéne eladnom ha én nem akarom?
Mivan ha én fel akarom jobban futtatni a céget és majd a fiamra hagyni?
Ezt a szabad választást engedtessék már meg.

Egyébként meg áron alul kínálnak vagyis adnak egy összeget ami szerintük reális. Mondjuk 2 év múlva már 3x annyit ér a cég miért adnád el?
Toca
Szabadon dönthetsz, de az ajánlattevő is szabadon dönthet mit tesz a jövőben. Kié a nagyobb kockázat?

Mert annyit ér, amennyit adnak érte.
Hiheted, hogy 500 milliót ér a céged, ha nem találsz vevőt 200nál többért, akkor 200t ér.

több mint 5 éve
Ezt amúgy valaki mondja már meg, hogy az Index mint szerkesztőség oldaláról miért jó?
Solymi
Hát ez az, hogy nem jó, semmi értelme.
De egó, elvek, “nekünk ne mondja meg a tulaj mit írjunk”, “majd mi eldöntjük ki a főszerkesztőnk” és csomó hasonló teljesen piacidegen attitűd.
Ezek a mostani “hősök” azok, akik egy-másfél év múlva azon nyígnak, hogy nincs mit enniük, meg éhbérért kell dolgozniuk.
Aki a túlélése, az egzisztenciája, pénzkeresete elé helyezi a büszkeségét, egóját, elveit, látványos, de haszontalan gesztusokat, az egy igazi életképtelen hülye.
De persze szíve joga, az ő élete, az ő döntése, ő viseli a következményeit.

Egyik barátom ezer éve az MTI-nél dolgozik. Rendes liberális, zsidó is, rühelli is a Fideszt, csak ezt megtartja magának, a családjának, barátainak, nem a munkahelyén demonstrálja. A munkahelyén a munkáját végzi, millió körül keres, szépen nevelgeti a gyerekeit, és bár tűpontos kritikái vannak, és markáns véleménye is a rendszerről, nem ezzel identifikálja magát, nem olyan hülye, hogy ne fogadná el a Fidesz pénzét, és ne költené a családjára. Ő nem életképtelen hülye.
Sobri Jóska
Ez egyébként egy sima gyűlölködő és prosztó megnyilvánulás semmi több. Egy ilyen megalkuvo ember is pont annyira része a NER-nek mint a talpnyalo hithű féle és mint olyan véletlenül se jó példa szerintem.

Mért olyan nehéz felfogni, hogy van akit nem a pénz motivál és nem tudja a lelkiismerenen atverni ha a meggyozodesevel ellentétes dolgot tesz. A haláltábori őrök is csak a munkájuk végezték ennyi erővel.
FLZOLI
De csak annak fontos, hogy a NER része e vagy sem, aki nem a része.
Mindenki más szarik erre a felosztásra.

Azért nehéz felfogni, mert számomra teljesen életidegen, hogy valakinek olyan meggyőződése van, ami a saját boldogulásának a gátja.
A haláltábori őrök kérdése sokkal összetettebb, olvasd el Merletől a Mesterségem a halál című könyvét.
Egy MTI dolgozót egy haláltábor őréhez hasonlítani rossz analógia.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
Ami NER einstandokról hallottam, ott sehol nem ez a maffiaajánlat volt, hogy nulla vagy negyedár, hanem rendes piaci ár, csak eleinte a tulaj nem is gondolt rá, hogy el akarná adni.
Sobri Jóska
és még én vagyok a naív ... inkább én mondhatnám, hogy édes istenem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan
Toca
De miért ne adnám el?
Sobri Jóska
de mikor kevesebből szállsz ki, mint amennyit beletettél, akkor az mióta jó exitelés? Senki sem írta, hogy az ajánlott ár az egyáltalán nullszaldósra kihozza a történetet, tudod ez egy hatósági ár, amivel te mint cégvezető rohadt szarul jársz. aztán mínuszból indíts egy újabb családi vállalkozást ...
csebi
Édes istenem.
Ha két opciód van, az egyik az X forint, a másik a 0 forint, akkor az X mióta nem jó exitelés? Az elérhető legjobb ár amit megkaphatok.
De ez az erőszakos expanzió amióta kapitalizmus a kapitalizmus így történik mindenhol, Angliától Franciaországon át, az USA-ig.
Sobri Jóska
Nem így működik.
A TEK és NAV ráküldése nem kapitalista. Hitelek csúsztatása , ki nem fizetése nem kapitalista.
Nem az államnak kellene eldönteni én mikor akarom eladni a cégem a kapitalizmus szerint. De lehet én ismerem rosszul a fogalmat.
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 269 — Vikings fan
Toca
De miért ne adnám el?
Sobri Jóska
Miért kéne eladnom ha én nem akarom?
Mivan ha én fel akarom jobban futtatni a céget és majd a fiamra hagyni?
Ezt a szabad választást engedtessék már meg.

Egyébként meg áron alul kínálnak vagyis adnak egy összeget ami szerintük reális. Mondjuk 2 év múlva már 3x annyit ér a cég miért adnád el?

Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Ezt amúgy valaki mondja már meg, hogy az Index mint szerkesztőség oldaláról miért jó?
Solymi
De egó, elvek, “nekünk ne mondja meg a tulaj mit írjunk”, “majd mi eldöntjük ki a főszerkesztőnk” és csomó hasonló teljesen piacidegen attitűd.
Ezek a mostani “hősök” azok, akik egy-másfél év múlva azon nyígnak, hogy nincs mit enniük, meg éhbérért kell dolgozniuk.
Aki a túlélése, az egzisztenciája, pénzkeresete elé helyezi a büszkeségét, egóját, elveit, látványos, de haszontalan gesztusokat, az egy igazi életképtelen hülye.

Egyik barátom ezer éve az MTI-nél dolgozik. Rendes liberális, zsidó is, rühelli is a Fideszt, csak ezt megtartja magának, a családjának, barátainak, nem a munkahelyén demonstrálja. A munkahelyén a munkáját végzi, millió körül keres, szépen nevelgeti a gyerekeit, és bár tűpontos kritikái vannak, és markáns véleménye is a rendszerről, nem ezzel identifikálja magát, nem olyan hülye, hogy ne fogadná el a Fidesz pénzét, és ne költené a családjára. Ő nem életképtelen hülye.
Sobri Jóska
Ez egyébként egy sima gyűlölködő és prosztó megnyilvánulás semmi több. Egy ilyen megalkuvo ember is pont annyira része a NER-nek mint a talpnyalo hithű féle és mint olyan véletlenül se jó példa szerintem.

Mért olyan nehéz felfogni, hogy van akit nem a pénz motivál és nem tudja a lelkiismerenen atverni ha a meggyozodesevel ellentétes dolgot tesz. A haláltábori őrök is csak a munkájuk végezték ennyi erővel.

több mint 5 éve
Toca
De miért ne adnám el?
Sobri Jóska
csebi
Édes istenem.

több mint 5 éve
Solymi

több mint 5 éve
Gyakorlatilag most érik el azt, hogy az kerül be ezek után az Indexbe aki akar és az új főszerkesztő leszedi a barométert és megy tovább az egész csak kb. mint az origo.
Solymi
ha jól emlékszem a barométert úgy találták ki, hogy azt ők - (ex)indexesek- irányítják, ezért is rúgták ki a Dullt, mert nem volt hajlandó visszaállítani, hiába parancsolta neki a Bodolai.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Toca
De miért ne adnám el?
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Toca
De miért ne adnám el?

több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 978
Egy időben csak origót olvastam, aztán besokalltam a hülyeségeiktől, rá pár hétre be is szántották őket. Aztán a napi.hu mellett nagy indexessé váltam, de nemrég elegem lett a minőségi szerkesztés hiányából (BEROBBANBEROBBANBEROBBAN) és a bulvárosodásból, megfogadtam nem megyek fel az oldalukra többet, egy hónappal később végük is lett. Felkészül a hvg...
r.baggio
A bulvárosodás kvázi azért van, mert van ugye a fő index profil amit ők csinálnak + velvet az összes többi meg nem tartozik alájuk (totalcar, napi.hu, femina, port.hu, inda, dívány, ... stb.)

444.hu/2018/09/18/az-index-meg-szabad-de-nagyon-kiszolgaltatott-helyzetbe-hoztak

tldr.444.hu/2020/07/02/csendben-fojtana-meg-az-indexet-a-kormany-de-a-szerkesztoseg-nem-hagyja-magat?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

"Az Indamediában van minden, ami korábban az Index-körül kiépült, Spéder-féle lapbirodalom része volt - az Index szerkesztőségét leszámítva. A blog.hu teljes infrastruktúrája, a Femina.hu, Divany.hu, a Port.hu, a Napi.hu, megannyi, az Index címlapjára szállító kisebb oldal, de övék még az Indexet kiszolgáló videómegosztó, az Indavideó is. És mindenek előtt: ez a cég értékesíti az Indexen elérhető összes hirdetési felületet. Az egyik legnagyobb online cégcsoportról van szó Magyarországon, és fontos adalék, hogy az Indamedia nyereséges is: az elmúlt öt évben rendre 3 milliárd feletti árbevételt hozott össze, és minden évben 300 és 600 millió közötti nyereséget is termelt. "
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
A támogatások hasznosságát én nem tudom felmérni, mivel ahogy kezdtem, nekünk ezekből semmi nem jutott. Annyit mondtam hogy most van ilyen, 15 éve meg nem volt. A "van valami" és a "nincs semmi" közé pedig akkor sem tehetünk egyenlőségjelet, ha nem szimpatizálunk a hatalommal.
Jan
Ez így igaz. Most van, régebben nem volt. Attól függetlenül most sokkal nehezebb pl. lakást/autót venni, mint régen, támogatások ide vagy oda. Az általad említett támogatások nagy része inkább csak ront a helyzeten, és felnyomja az árakat, és mint mondtam, az inkább alapból tehetőseknek kedvez. Szóval érezd szerencsésnek magad, hogy 15 éve kellett lakást venned és nem most, lehet jobb lenne, ha most se lennének ezek az állami hitelek.
Duff
Régen is volt szocpol.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 817 — no es importante
Egy időben csak origót olvastam, aztán besokalltam a hülyeségeiktől, rá pár hétre be is szántották őket. Aztán a napi.hu mellett nagy indexessé váltam, de nemrég elegem lett a minőségi szerkesztés hiányából (BEROBBANBEROBBANBEROBBAN) és a bulvárosodásból, megfogadtam nem megyek fel az oldalukra többet, egy hónappal később végük is lett. Felkészül a hvg...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 294 — Így remélem megfelelek nektek.....
Bowl.hu story nagyban?

Egyébként meg értem én őket, de ez a második kitétel, hogy a szerkesztőségbe kívülről senki nem nyúlhat bele vagy valami hasonló, az elég naiv történet, és ö magában hülyeség is. Ugyan ki határozná meg a egy újság alkalmazottainak az összetételét ha nem a tulaj.... vegyék meg a lapot s azt csinálnak amit akarnak. A tartalmi feltétel, más kérdés.

Mondom igen, értem mi miért van, s drukkolok, csak nem életszerű...

Szijjártó meg simán ki tud farolni mögüle....
több mint 5 éve
Duff Seattle Seahawks 3 427
A támogatások hasznosságát én nem tudom felmérni, mivel ahogy kezdtem, nekünk ezekből semmi nem jutott. Annyit mondtam hogy most van ilyen, 15 éve meg nem volt. A "van valami" és a "nincs semmi" közé pedig akkor sem tehetünk egyenlőségjelet, ha nem szimpatizálunk a hatalommal.
Jan
Ez így igaz. Most van, régebben nem volt. Attól függetlenül most sokkal nehezebb pl. lakást/autót venni, mint régen, támogatások ide vagy oda. Az általad említett támogatások nagy része inkább csak ront a helyzeten, és felnyomja az árakat, és mint mondtam, az inkább alapból tehetőseknek kedvez. Szóval érezd szerencsésnek magad, hogy 15 éve kellett lakást venned és nem most, lehet jobb lenne, ha most se lennének ezek az állami hitelek.

Szerkesztette: Duff
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
 hvg.hu/itthon/20200724_Tomegesen_allnak_fel_az_Index_ujsagiroi
Negritis
"Munk a rövid beszéde végén azt mondta, egységesek, és nagyon szeretnének valamilyen formában együtt maradni."

Indítsanak egy oldalt, mondjuk ujindex.hu néven. Rögtön lenne több mint másfél millió olvasójuk.
| Tudom, nem ilyen egyszerű | | |
bcsarli
az index azért is volt a legnagoybb mert régóta jelen van
a semmiből beindítani valamit igencsak macerás lenne
Negritis
Szerintem jó pozícióból indulnának. Sokan csakazértisből is látogatnák. Mindjárt le is foglalom a domain-t 😀

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 500 — The Mathematician
Negritis
"Munk a rövid beszéde végén azt mondta, egységesek, és nagyon szeretnének valamilyen formában együtt maradni."

Indítsanak egy oldalt, mondjuk ujindex.hu néven. Rögtön lenne több mint másfél millió olvasójuk.
bcsarli
az index azért is volt a legnagoybb mert régóta jelen van
a semmiből beindítani valamit igencsak macerás lenne

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 978
Negritis
Jobban élünk, nyugi.
Amadeus
 index.hu/szolgalati-kozlemeny/2020/07/24/index_lapvezetes_tavozas_dull_szabolcs_munk_veronika_toth_szenesi_attila_haasz_janos_bodolai_laszlo/

Mármint értem, hogy nem akarnak ebben az egészben részt venni, de akkor ők most létrehoznak egy új Indexet? Ha igen miből és miből gondolják finanszírozni? Közösségi támogatás, adományok?

Ennyire fontos volt a mostani főszerkesztő személye?
Gyakorlatilag most érik el azt, hogy az kerül be ezek után az Indexbe aki akar és az új főszerkesztő leszedi a barométert és megy tovább az egész csak kb. mint az origo.
A blogok biztos maradnak, lehet a TC is, kérdés kinél van a névhasználati jog.

Szóval így vagy úgy, de elérték azt amit akartak, kérdés mivel tudták Bodolait aki eddig érinthetetlennek tűnt, zsarolni? Bár valszeg elég volt csak folyamatosan nyomás alá helyezni, ő meg ezt már nem bírta.

Vagy tényleg az Indexesek voltak hülyék és reagálták túl a dolgokat.
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Negritis

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
 444.hu/2020/07/23/szijjarto-felhaborodottan-utasitotta-vissza-hogy-a-kormanynak-barmi-koze-lenne-az-index-ugyhoz

Az a vigyor a kepen ahogy hallgatja amit forditanak a Reuters ujsagirojatol...meg utana a full atlatszo kamu felhaborodas...

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 294 — Így remélem megfelelek nektek.....
Itt már mindenkinek annyi belsōs meg tikos infója van mindenről és mindenkiről, hogy csodálom, hogy nem igazolt le bárkit a CIA KGB vagy a Moszad 😛 vagy lehet, hogy mégis? 😉
dande
értem az iróniát, de a helyzet az, hogy ez egy kurva kicsi ország. bizonyos pályákon, pl. jogász, gyakorlatilag nem is tudod kikerülni ezeket az embereket.
Amadeus
Nem rosszaló szándék volt a megjegyzésemben, csak arra akartam utaln, hogy valóban félelmetes, majd mindem topicban bàrmilyen témában elő kerül egy "belsős info" 😊 de ez így izgalmas 😊
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Negritis
Jobban élünk, nyugi.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 500 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!