Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Nem mindegy? Egy politikusnak Magyarországon nem lehet eléggé tele a zsebe, akár üveg akár nem. Bárki jön, az szarik a fejünkre, mint szinte mindegyik a gengszterváltás óta.és ki?Amadeus91"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
Rövid időn belül új miniszterelnökünk lészen - én is ezt hallottam.Sobri Jóska
több mint 13 éve
haromtBajnai pl. ?Amadeus91és ki?Amadeus91Egy sokkal EU-kompatibilisebb arc.Sobri Jóska
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Bajnai pl. ?Egy sokkal EU-kompatibilisebb arc.Sobri JóskaÉn úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.és ki?Amadeus91
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Egy sokkal EU-kompatibilisebb arc.és ki?Amadeus91"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
és ki?"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
Rövid időn belül új miniszterelnökünk lészen - én is ezt hallottam.
több mint 13 éve
Ja, hát jobb esetben kommunikációs hibák, a rosszabb esetre (hogy tényleg azt se tudják mi merre) nem merek gondolni 😛atapapana igen, én is erre céloztam 😊
több mint 13 éve
Ja, hát jobb esetben kommunikációs hibák, a rosszabb esetre (hogy tényleg azt se tudják mi merre) nem merek gondolni 😛csak arra céloztam, hogy nyilván azért olyan, mintha össze-vissza beszélnének (most éppen az IMF-re gondolok természetesen), mert megint rosszul kommunikálnak. erre a részére voltam kíváncsi a részedről, mert olyan tényleg van, hogy valaki hibázik (persze ha olyan módon teszi, hogy az előre láthatóan sokak szerint nem működik, megint más kérdés). meg a mai nyilatkozat a minisztérium részéről megint csak elég kemény. ezekre gondolok, mint nyilvánvalóan csak kommunikációs hibákSzobi22de akkor alapjában véve ismét kommunikációs problémával állunk szemben, ha jól értemSzobi22hm?atapapa
több mint 13 éve
sajnos csak most értem haza, látom mi van.azért kemény, hogy itt az IMF (ami jó, már amennyire jó lehet), és még mindig matolcsy a miniszter. mondjuk ok, a költségvetés letárgyalásáig marad, de ha még januárban is, az óriási mínusz orbánnak.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
csak arra céloztam, hogy nyilván azért olyan, mintha össze-vissza beszélnének (most éppen az IMF-re gondolok természetesen), mert megint rosszul kommunikálnak. erre a részére voltam kíváncsi a részedről, mert olyan tényleg van, hogy valaki hibázik (persze ha olyan módon teszi, hogy az előre láthatóan sokak szerint nem működik, megint más kérdés). meg a mai nyilatkozat a minisztérium részéről megint csak elég kemény. ezekre gondolok, mint nyilvánvalóan csak kommunikációs hibákde akkor alapjában véve ismét kommunikációs problémával állunk szemben, ha jól értemSzobi22hm?atapapa
több mint 13 éve
Bajnai 2007-ben nem hajtotta volna végre azt, amit 2009-ben. Ebben biztos vagyok. Az MSZP ilyen-olyan szárnyai plusz az SZDSZ saját érdekei az ő szándékait se kímélték volna, nem szólva az ellenzékről és a tavaszi választás után érthetően csalódott közhangulatról.Szó se volt erről. Ha olvasod a topicot, akkor láthatod: a mostani (nyár végétől kezdődő) helyzetnek már inkább a mostani kormányt tartom felelősnek a szar nemzetközi helyzet dacára is (a beígért reformok elmaradása, MANYUP-lové elkopása, de az ősz sztárjáról, a végtörlesztésről is rossz véleménnyel vagyok), viszont ha a felelősség mértékét pórbáljuk összevetni úgy összességében (és én erre céloztam), akkor dobja ki a gép az előző hozzászólást.Bocs, akkor csak úgy tűnt 😊 (annyira nem követem a topicot)
Hogy kicsit részletezzem: én az MSZP-t és vezetőit nem a válság beütését követő magatartásuk miatt kívánom oda, ahova, hanem 2002-től a válságig felmutatott teljesítményük miatt. 2008-tól kényszerpálya volt, az IMF diktált. Ferenc ezért is mondott le, mivel az aktív középosztály 2006-os kisajtolása után nem volt hajlandó olyan megszorításba belemenni, ami már az ő feketeöves szavazóbázisát nyírta volna. Pedig az IMF - helyesen - részben ezt is feltételül szabta.
Sőt, néhány kivételtől eltekintve összességében a Bajnai-kormány intézkedéseit jónak és elengedhetetlennek tartottam.
Kár hogy ehhez hasonló lépéseket senki nem hajlandó megtenni, még kétharmaddal se, csak ha a hátához szorítja az IMF a kést.atapapa
Annyiban vitatkoznék, hogy Gyurcsány 2006 nyara után már akkor se tudott volna mit csinálni, ha akar, olyan lehetetlen helyzetbe került. Hamarabb kellett volna lemondania, és akkor talán Bajnaiék (akik szerintem is egész jó munkát végeztek a kényszerhelyzetben) jobb állapotban adják át az országot.Jakehomer
Viszont a válság után nem volt más, a piac nem hitelezett nekünk, két alternatíva volt: megszorítás vagy államcsőd. Utóbbi elkerüléséért amit az IMF leírt, arra csendben megnyomta az igen gombot az MSZP-SZDSZ
több mint 13 éve
És igen úgy gondolom, hogy ez minimum beismerése annak, hogy az előző másfél évet elkurták.zinedine5Szerintem meg a piac elég jól fogadta az SZKT-t és az azt követő állampapír-piaci fejlemények is azt jelezték, hogy szerintük az ott kijelölt pálya abban a világgazdasági környezetben tartható.
Ott kúrták el, hogy a beígért reformok alig haladnak, ezzel és az utólag láthatóan optimistán tervezett költségvetés bedőlésével elúszott a bizalom, plusz rátettek olyan kiszámíthatatlan lapátokkal, mint a végtörlesztés. Erre a "csomagra" borult rá az euróválság.
Ezek közül van amit lehet orvosolni és van amit nem.
nem szívlelem az IMF-t, de legalább velük talán valamivel kiszámíthatóbbak lesznek majd a fiúk, bár nem fog váratlan érni, ha elkezdődik a hazudozás arról, hogy a titkos megegyezésekben mit követel az IMF és mi ebből mit hajtunk végre. Ahogy ment a hazudozás erről anno Gyurcsányék és Bajnaiék alatt is
több mint 13 éve
Szó se volt erről. Ha olvasod a topicot, akkor láthatod: a mostani (nyár végétől kezdődő) helyzetnek már inkább a mostani kormányt tartom felelősnek a szar nemzetközi helyzet dacára is (a beígért reformok elmaradása, MANYUP-lové elkopása, de az ősz sztárjáról, a végtörlesztésről is rossz véleménnyel vagyok), viszont ha a felelősség mértékét pórbáljuk összevetni úgy összességében (és én erre céloztam), akkor dobja ki a gép az előző hozzászólást.Bocs, akkor csak úgy tűnt 😊 (annyira nem követem a topicot)
Hogy kicsit részletezzem: én az MSZP-t és vezetőit nem a válság beütését követő magatartásuk miatt kívánom oda, ahova, hanem 2002-től a válságig felmutatott teljesítményük miatt. 2008-tól kényszerpálya volt, az IMF diktált. Ferenc ezért is mondott le, mivel az aktív középosztály 2006-os kisajtolása után nem volt hajlandó olyan megszorításba belemenni, ami már az ő feketeöves szavazóbázisát nyírta volna. Pedig az IMF - helyesen - részben ezt is feltételül szabta.
Sőt, néhány kivételtől eltekintve összességében a Bajnai-kormány intézkedéseit jónak és elengedhetetlennek tartottam.
Kár hogy ehhez hasonló lépéseket senki nem hajlandó megtenni, még kétharmaddal se, csak ha a hátához szorítja az IMF a kést.atapapa
Annyiban vitatkoznék, hogy Gyurcsány 2006 nyara után már akkor se tudott volna mit csinálni, ha akar, olyan lehetetlen helyzetbe került. Hamarabb kellett volna lemondania, és akkor talán Bajnaiék (akik szerintem is egész jó munkát végeztek a kényszerhelyzetben) jobb állapotban adják át az országot.
Tepper takarodj!
több mint 13 éve
Úgy gondolom, hogy az nem kérdés, hogy alapvetően Megyó, Gyurcsány duó hozta ilyen helyzetbe az országot, bár hozzáteszem már elötte is ment a faszkodás gazdaságilag (minimálbér emelés, támogatott lakáskölcsön), viszont az előző négy-öt év alatt bennünket elhalmozott baromságok (népszavazás, adócsökkentésről pofázás stb...) tömkelege után azzal előjönni megoldásként, ami ellen az előző minimum egy évben folymatosan harcoltunk, hát az valahol a szánalmas és a röhejes között van.Ezek után pedig, gondolom semmilyen személyi konzekvencia nem lesz.
http://index.indavideo.hu/video/Matolcsy_Ez_a_harombets_intzemeny
És igen úgy gondolom, hogy ez minimum beismerése annak, hogy az előző másfél évet elkurták.
több mint 13 éve
de akkor alapjában véve ismét kommunikációs problémával állunk szemben, ha jól értemSzobi22hm?
Szó se volt erről. Ha olvasod a topicot, akkor láthatod: a mostani (nyár végétől kezdődő) helyzetnek már inkább a mostani kormányt tartom felelősnek a szar nemzetközi helyzet dacára is (a beígért reformok elmaradása, MANYUP-lové elkopása, de az ősz sztárjáról, a végtörlesztésről is rossz véleménnyel vagyok), viszont ha a felelősség mértékét pórbáljuk összevetni úgy összességében (és én erre céloztam), akkor dobja ki a gép az előző hozzászólást.őszintén? Kinek sikerült leásnia a gazdasági konjunktúra kellős közepén a szar legaljára? Az hogy Orbánék jól-rosszul próbálkoznak ezzel-azzal, csak hogy valahogy kievickéljenek belőle és néha ez még úgy sül el, hogy mélyebbre merülnek? Szar ügy. De sokat kell még tennie bármelyik fideszesnek, hogy Gyurcsányt alulmúlja.atapapaA blame game-ben vissza lehet menni Matolcsy első szerencsétlenkedéséig is, ha nagyon akarunk, persze, kétségtelen, hogy a fő bűnösök Megyó és Gyurcsány voltak. Gyurcsány próbálkozását egyébként épp a fidesz lehetetlenítette el nagyon ügyesen - bár a módszereik kezdenek visszaütni - az öszödi beszéd után (ami nem volt más, mint GyF kétségbeesett próbálkozása, hogy meggyőzze a vén komcsikat, hogy bizony vissza kell lapátolna a szart a lóba).
De igazából az a problémám az érveléseddel, hogy Viktorék dilettantizmusát, horribile dictu szándékos kártevését az előző fasz hülyeségeivel/szemétségeivel mented.Jakehomer
Kár hogy ehhez hasonló lépéseket senki nem hajlandó megtenni, még kétharmaddal se, csak ha a hátához szorítja az IMF a kést.
több mint 13 éve
őszintén? Kinek sikerült leásnia a gazdasági konjunktúra kellős közepén a szar legaljára? Az hogy Orbánék jól-rosszul próbálkoznak ezzel-azzal, csak hogy valahogy kievickéljenek belőle és néha ez még úgy sül el, hogy mélyebbre merülnek? Szar ügy. De sokat kell még tennie bármelyik fideszesnek, hogy Gyurcsányt alulmúlja.atapapaA blame game-ben vissza lehet menni Matolcsy első szerencsétlenkedéséig is, ha nagyon akarunk, persze, kétségtelen, hogy a fő bűnösök Megyó és Gyurcsány voltak. Gyurcsány próbálkozását egyébként épp a fidesz lehetetlenítette el nagyon ügyesen - bár a módszereik kezdenek visszaütni - az öszödi beszéd után (ami nem volt más, mint GyF kétségbeesett próbálkozása, hogy meggyőzze a vén komcsikat, hogy bizony vissza kell lapátolna a szart a lóba).
De igazából az a problémám az érveléseddel, hogy Viktorék dilettantizmusát, horribile dictu szándékos kártevését az előző fasz hülyeségeivel/szemétségeivel mented.
Tepper takarodj!
több mint 13 éve
őszintén? Kinek sikerült leásnia a gazdasági konjunktúra kellős közepén a szar legaljára? Az hogy Orbánék jól-rosszul próbálkoznak ezzel-azzal, csak hogy valahogy kievickéljenek belőle és néha ez még úgy sül el, hogy mélyebbre merülnek? Szar ügy. De sokat kell még tennie bármelyik fideszesnek, hogy Gyurcsányt alulmúlja.atapapanyilván nem arra a részére gondoltam, hogy őt alulmúlja, mert tudjuk, hogy erről mit gondolsz. de akkor alapjában véve ismét kommunikációs problémával állunk szemben, ha jól értem
több mint 13 éve
őszintén? Kinek sikerült leásnia a gazdasági konjunktúra kellős közepén a szar legaljára? Az hogy Orbánék jól-rosszul próbálkoznak ezzel-azzal, csak hogy valahogy kievickéljenek belőle és néha ez még úgy sül el, hogy mélyebbre merülnek? Szar ügy. De sokat kell még tennie bármelyik fideszesnek, hogy Gyurcsányt alulmúlja.őszintén, kíváncsi vagyok, mit gondolsz, atapapaSzobi22de nehezen tudok ennél a két balfasznál elképzelni nagyobb szarháziakat a parlamentben. (És ebben benne van a man of the DK is.)zinedine5nem lepődtem megatapapa
több mint 13 éve
őszintén, kíváncsi vagyok, mit gondolsz, atapapade nehezen tudok ennél a két balfasznál elképzelni nagyobb szarháziakat a parlamentben. (És ebben benne van a man of the DK is.)zinedine5nem lepődtem megatapapa
több mint 13 éve
de nehezen tudok ennél a két balfasznál elképzelni nagyobb szarháziakat a parlamentben. (És ebben benne van a man of the DK is.)zinedine5nem lepődtem meg
több mint 13 éve
Erik a Viking - Atlantisz elsüllyed 😀xrace77Ez ott van.
Egyébként ezek után, bár örülök neki, hogy megjött valamennyire az eszük, de nehezen tudok ennél a két balfasznál elképzelni nagyobb szarháziakat a parlamentben. (És ebben benne van a man of the DK is.)
több mint 13 éve
És igen, kézen állunk, majd a saját szánkba szarunk a'la Fidesz 2011.Hülye vagy, végre leigáztuk az IMF-et is.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/visszajott_hozzank_az_imf/somoskovig
Amúgy tegnap hallottam, nagyjából 2000 milliárd forintnyi forrást nem tudnak lehívni a magyar cégek, köszönhetően az MFÜ, és hasonszőrű intézmények balfaszságának. Képzeljétek el mi lenne, ha végre az államigazgatásban dolgozóknak nemcsak a 30 %-a végezne effektíve munkát, hanem mondjuk 50. Abba bele se merek gondolni hol tartanánk, ha mondjuk csak főosztályvezető-helyettesnek tennének meg hozzáértő embereket. A többi lehetne olyanoké, akik valaki fontosnak a gecijéből lettek valakik.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 13 éve
És igen, kézen állunk, majd a saját szánkba szarunk a'la Fidesz 2011.http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/visszajott_hozzank_az_imf/