Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Für Lajos is a körkörös védelemről vizionált még az Antall kormány idején. LOLA lista még gondolom bővíthető, de azért van pár alternatíva...körkörös támadásra kell felkészülni. 😀
iktriad
Josszi
több mint 10 éve
A lista még gondolom bővíthető, de azért van pár alternatíva...körkörös támadásra kell felkészülni, már tanulmányozzák Enver Hodzsa iránymutatásait, és a magyar üvegszálas betont is 😀
iktriad
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
tudták ők hogy nem fogunk... azért is volt az a jó pár határsértés fegyveresen.Én akkor pont nem voltam szolgálatban. De volt azonkívül is jópár I. fokú riasztás, mikor mind a 4 készültségi gép fent volt, egy időben heti rendszerességgel repültek be a szerbek, és szerintem nagyon várták már hogy mi lőjünk először.A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Szolgálatban, amikor a szerb gép átlibbent Barcsnál.
Azonnal eligazítás az ÜTI-nél, a hadnagyom meg nem hitte el, hogy a "hazát támadják", amikor jelentettem neki, hogy mi volt lent. Szórakozzak a ... majd visszament iszogatni. 😊
Sobri
Jan
senki nem lőtt 😀 hálistennek..
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
Bazza, átmész Svejkbe?Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)Elindult a szervezés, egyelőre kivárás van. Privátban írok többet ha érdekel.
JSanyo
Bazzani
több mint 10 éve
Én akkor pont nem voltam szolgálatban. De volt azonkívül is jópár I. fokú riasztás, mikor mind a 4 készültségi gép fent volt, egy időben heti rendszerességgel repültek be a szerbek, és szerintem nagyon várták már hogy mi lőjünk először.A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Azonnal eligazítás az ÜTI-nél, a hadnagyom meg nem hitte el, hogy a "hazát támadják", amikor jelentettem neki, hogy mi volt lent. Szórakozzak a ... majd visszament iszogatni. 😊
Sobri
több mint 10 éve
Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)Elindult a szervezés, egyelőre kivárás van. Privátban írok többet ha érdekel.
JSanyo
több mint 10 éve
A lista még gondolom bővíthető, de azért van pár alternatíva...
több mint 10 éve
minek karabéllyal? ott voltak Taszáron a MiG-ek (höhöhö), minek galambokra csúzlival...fatalista volt a lelkem.. az akkor is igen kiváló MH mit csinált volna? AMD-vel lövi a szerb Galebeket? 😀A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
Josszi
több mint 10 éve
ehe, azér vannak a váteszek, csak kéne néha hallgatni a izét, a hangot, akkor tudnánk, nesztekSzálem alejkum! (Magyar)
Szálem alejkum!
Utcára, ifjuság, mint a tájfun!
Szabadság vár lenn az allékon:
Plakátokkal nyissunk frontot,
De alatta a mellünkben
Vér buzogjon,
S a plakátokon ez álljon:
Szálem alejkum!
Nem kell több szaharinos szív,
Nem kell a sajgó helyekre
Steril kompromisszum-pólya.
Hol a szív mértéktelen lett,
Hol a lélek szíkföld sója,
Beguríthatunk abba tetszés
Szerint akár egy hordó szeszt is -
Nem segít.
Fejjel ki-ki ne mállassza
A falat, úgy csak megtámasztja,
És a vastag néni testén se szívóskodj: vén, legyen vén!
Itt most két és félmilliónyi
Rajban kell világos szót szólni,
Kijelenteni önként, tüstént,
Kábé jerikói kürtként:
Szálem alejkum!
Binkis, Kazys 1922

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
azért ami képet láttam a betyárseregről ott nem az "iskola" tűnt a fő motivációnakakkor ki is lőtték az összes szabit. kivéve aki 3 műszakban melózik, az munka után ment kukoricázni.
ha meg akkor ráértek nem dolgozni furcsa hogy most muszáj
mondjuk lehet azóta se találtak ki az Ásotthalom melletti kukoricásból
Negritis
én értem, hogy ezek az emberek sokakban ellenérzést váltanak ki. viszont rájuk is ugyanazok a törvények vonatkoznak, semmilyen plusz jogosítványuk nincs. és ha épp "járőrözni" támad kedvük, akkor úgy.
több mint 10 éve
azért ami képet láttam a betyárseregről ott nem az "iskola" tűnt a fő motivációnakjogos, és nyilván ezen a héten már kicsit idejétmúlt a kérdés, csak valahogy elhalkultak ezek a hangok már korábban is, kicsit furcsálltam.Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)gondolom a többség tanul, esetleg dolgozik, persze nem valószínű, hogy épp a szívsebészeten pörgetik a szikét, de valami egyszerűbbet. este hazamennek, esetleg kocsmába. moziba. sétálni. galambot etetni. ilyesmi.
JSanyo
zárt határok mellett nem igazán értem a kérdés relevanciáját.
jorge
JSanyo
ha meg akkor ráértek nem dolgozni furcsa hogy most muszáj
mondjuk lehet azóta se találtak ki az Ásotthalom melletti kukoricásból
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
jogos, és nyilván ezen a héten már kicsit idejétmúlt a kérdés, csak valahogy elhalkultak ezek a hangok már korábban is, kicsit furcsálltam.Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)gondolom a többség tanul, esetleg dolgozik, persze nem valószínű, hogy épp a szívsebészeten pörgetik a szikét, de valami egyszerűbbet. este hazamennek, esetleg kocsmába. moziba. sétálni. galambot etetni. ilyesmi.
JSanyo
jorge
több mint 10 éve
Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)gondolom a többség tanul, esetleg dolgozik, persze nem valószínű, hogy épp a szívsebészeten pörgetik a szikét, de valami egyszerűbbet. este hazamennek, esetleg kocsmába. moziba. sétálni. galambot etetni. ilyesmi.
JSanyo
több mint 10 éve
Amúgy a határvédő labdarúgó-szurkolókkal mi van mostanában? Emlékszem volt a hírekben, hogy a déli határon kóricálnak menekültek után nézve, mostanában viszont nem volt a hírekben (vagy csak én siklottam át felette)
több mint 10 éve
fatalista volt a lelkem.. az akkor is igen kiváló MH mit csinált volna? AMD-vel lövi a szerb Galebeket? 😀A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
¯\_(ツ)_/¯
több mint 10 éve
há' mer ha viszket, akkor viszket. a gyakorló meg olyan fessé teszi az embert. már akinek.Ezek akkoriban bemásztak a kerítésen is akár. Őszintén kiváncsiak voltak hogy miként állunk. A vártán.egyébként meg az őrbódéból beszélget a viszkető pinájú tinikkel, mi? 😊Igyekszik az ember. Ha a hazát támadják, akkor állok a vártán!Jesus F*cking Christ, ott rontottad a levegőt a Táncsicsban?A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
slowmotion
Sobri
slowmotion
Sobri
több mint 10 éve
Ezek akkoriban bemásztak a kerítésen is akár. Őszintén kiváncsiak voltak hogy miként állunk. A vártán.egyébként meg az őrbódéból beszélget a viszkető pinájú tinikkel, mi? 😊Igyekszik az ember. Ha a hazát támadják, akkor állok a vártán!Jesus F*cking Christ, ott rontottad a levegőt a Táncsicsban?A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
slowmotion
Sobri
slowmotion
több mint 10 éve
egyébként meg az őrbódéból beszélget a viszkető pinájú tinikkel, mi? 😊Igyekszik az ember. Ha a hazát támadják, akkor állok a vártán!Jesus F*cking Christ, ott rontottad a levegőt a Táncsicsban?A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
slowmotion
Sobri
több mint 10 éve
Igyekszik az ember. Ha a hazát támadják, akkor állok a vártán!Jesus F*cking Christ, ott rontottad a levegőt a Táncsicsban?A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
slowmotion
több mint 10 éve
Jesus F*cking Christ, ott rontottad a levegőt a Táncsicsban?A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
Sobri
több mint 10 éve
Jogos, csak, hát hiába mondod Hasszánnak, hogy mennyé vissza, nem fog visszamenni. Akkor meg, ha nem akarod a Dunába lőni, akkor akár tetszik akár nem, kezdeni kell velük valamit. Jelenleg nekem sincs jobb ötletem, mint szűrni őket addig, amíg újra el nem indulnak a vonatok. Aztán felültetni rá őket. Talán ezzel járunk a legkevésbé rosszul.Általános igazság, hogy az átlagember fizeti meg mindennek az árát. A szír átlagember, a magyar átlagember, a német átlagember, stb. Mindenki ártatlan az ügyben, mégis ő fizet. És mindenki máshogy. A szírnek menekülni kell, rajtunk itt mennek keresztül, a német átlagpógár meg fizeti a cechet. Nemcsak a menekültügyre igaz ez, de általában is. A német pógár fizeti a görög válságot is, meg a ciprusit is, meg közben finanszírozza a mi mezőgazdaságunkat, stb. Azért, hogy mi ne induljunk meg.
Egyik bajd sem átlagember okozza. Van amit az országa, a vezetői, van amit más országok vezetői, vagy elitje (politikai v gazdasági), de az átlagember személyesen biztosan nem. Viszont valahol mégiscsak élvezi az előnyeit. A német pógár élete azért lehet olyan amilyen, mert az országa olyan, amilyen. A miénk is azért olyan amilyen, mert ott élünk ahol, és olyan az országunk, amilyen. Sokaknál szerencsétlenebb, még többeknél szerencsésebb.
Ha úgy nézem, akkor ez az egész zsebbenyúlás egy humanitárius akció, de nézhetem úgy is, hogy mindenki így vásárolja meg a saját relatív kiváltságosabb helyzetét és nyugalmát a nála szegényebbtől. Országon belül is, országok, népek között is. Már az átlagember. Az elit mindenhol nyertes, de az más történet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.Noszlopy Gáspár Vezetésbiztosító Zászlóalj, Kaposvár. 😉
Jan
több mint 10 éve
"A hazát támadják", Te jó ég, ezt komolyan is gondolod?!A helyzet az, hogy nincs messze a valóságtól. Csak amíg mi ha vízágyúval oszlatunk addig mi vagyunk a f-szok a szerbek szerint akiknek ugye ott indul a történet, hogy ezt nem lenne szabad engedniük, míg a világ más részén ha valaki kövekkel dobálja a határt és rá Merkavákkal válaszolnak akkor hát puff ez van.
Klaci79
Én sajnálom szerencsétleneket, hogy így jártak és ilyen embertelen állapotokba kerültek, de azt hiszem köszönöm a lehetőséget, de a számlát nem én fizetném meg és ezt kellene Európának válaszolnia. Ott vannak a gazdag rokonok ahol nem kell patáliát csinálni a csador beitltása miatt, lehet nyugodtan imádkozni meg minden más az itteni szokástól elütő "tradícióknak" hódolni. Ha Rómában jársz viselkedj ugye... persze nyilván egyszerűbb a semmire felvenni a segélyt
Nekünk is megvannak a gondjaink bajaink és nem kellene másokét is a nyakunkéba venni főleg ha nem mi okoztuk azokat (khmmm... USA)
több mint 10 éve
Ez hülyeség. Egy Újpest-Fradi vagy egy Magyar-Román meccs napján többen, és jobban felfegyverkezve támadják a rendőröket mint ez a pár felheccelt csóringer.Csak akkor a támadó fél is Mo területén van. Hidd el ha ezek is Pest belvárosában lennének 10 perc alatt lerendeznék őket, csak itt baromi kényes ügy, hogy Szerbia területéről dobálják őket kövekkel. Majd 20 rendőr megsérült, szóval annyira azért nem egyszerű a helyzet. Mondjuk a zsidók ilyenkor sem szórakoznak és megoldják a dolgot 😊
A szerbekről nem kell kiokosítanod, a 90-es évek elején amikor legzűrösebb volt a helyzet, én pont akkor voltam katona, a 31.sz Kapos Harcászati Repülőezrednél amelynek a déli határ (légtér) biztosítása volt a feladata. Nem másoktól hallottam a hajmeresztő sztorikat, hanem ott voltam.
Jan