Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Ata, bocs, de az, hogy a lenyúlt 3000 milliárdból kb. 2000-et arra költenek, hogy meglegyen idén a 3% alatti hiány, az szerintem pont ugyanekkora svindli. De mondom, pártállástól függetlenül hazudik itt mindenki, mint a vízfolyás, annyi a különbség érzésre, hogy Fletóék legalább a háttérben ki tudták számolni a valóságot, Matolcsyról ezt nem feltételezem.vártam hasonlót reakciót. Választási időszakban soha senki nem mondott olyat, hogy kisebb reformokkal a költségvetés idei hiánya 5% lesz, majd a választások után úgy lett közel 10% a hiány, hogy ezermilliárdos megszorítást kellett eszközölni.és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.Hála a magasságosnak, hogy azóta ez nem fordul elő kis hazánkban semelyik oldalon.somoskovig
ahogy Magyarországon az is siker lenne, ha kétszer egymás után ugyanaz a párt adná a miniszterelnököt. Ugyan ez az MSZP esetében előfordult, de azt a győzelmet jelölhetjük csillaggal is a kampányban a költségvetés konkrét állapotáról művelt hazudozások miatt.atapapa
Ahogy olyan se fordult elő, hogy a tavasszal vesztes ellenzéki párt megnyerje az összes megyei választást fél évvel később.
de ha szerinted a vékonyan megnyert 2006-os választáson bemutatottaknál volt nagyobb színjáték és trükkök százai bármikor az elmúlt 21 évben , akkor jó, legyen.atapapa
több mint 13 éve
vártam hasonlót reakciót. Választási időszakban soha senki nem mondott olyat, hogy kisebb reformokkal a költségvetés idei hiánya 5% lesz, majd a választások után úgy lett közel 10% a hiány, hogy ezermilliárdos megszorítást kellett eszközölni.Hála a magasságosnak, hogy azóta ez nem fordul elő kis hazánkban semelyik oldalon.somoskovigde már rég nem 2/3-dal nyerné, bár a sok erdélyi szavazó lehet elég lenne még hozzá.Amadeus91és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.
ahogy Magyarországon az is siker lenne, ha kétszer egymás után ugyanaz a párt adná a miniszterelnököt. Ugyan ez az MSZP esetében előfordult, de azt a győzelmet jelölhetjük csillaggal is a kampányban a költségvetés konkrét állapotáról művelt hazudozások miatt.atapapa
Ahogy olyan se fordult elő, hogy a tavasszal vesztes ellenzéki párt megnyerje az összes megyei választást fél évvel később.
de ha szerinted a vékonyan megnyert 2006-os választáson bemutatottaknál volt nagyobb színjáték és trükkök százai bármikor az elmúlt 21 évben , akkor jó, legyen.
Igen. A terveikről, az ígéreteikről. De nem a kormányzás során a szőnyeg alatt felhalmozott szarkupacról.és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.Mintha bármelyik párt igazat beszélne a kampányban...Bazzani
több mint 13 éve
és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.Mintha bármelyik párt igazat beszélne a kampányban...
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
te is tudod, hogy a fülkeforradalmár gazdasági szabadságharcosok talpig becsületes emberek. 😊Hála a magasságosnak, hogy azóta ez nem fordul elő kis hazánkban semelyik oldalon.somoskovigde már rég nem 2/3-dal nyerné, bár a sok erdélyi szavazó lehet elég lenne még hozzá.Amadeus91és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Hála a magasságosnak, hogy azóta ez nem fordul elő kis hazánkban semelyik oldalon.és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.szerintem nem arról van szó, hogy ezeket az embereket láthatatlan kezek állították félre. ahogy Gyurcsányt sem 2009-ben. Egyszerűen kényszerhelyzet alakult ki, amelyet nem akarnak maguk kezelni, mert akkora arcvesztéssel járna, ami már totálisan veszélyeztetné a politikai karrierjük esetleges újjáépítését és/vagy a hozzájuk kötődő politikai mező revitalizációját.de már rég nem 2/3-dal nyerné, bár a sok erdélyi szavazó lehet elég lenne még hozzá.Amadeus91
Egy ilyen forgatókönyv alapján akár Orbán is hátra léphetne eggyel, már csak azért is, mert a kormányalakítás óta hangsúlyozza, hogy nála Matolcsynak nincs alternatívája, de az IMF színrelépése az lesz.
Mégse számítok erre még ilyen indítékkal sem, amíg a Fidesz vezeti a közvélemény-kutatásokat, nyerik az időközi választásokat, addig nem.atapapa
több mint 13 éve
és a kétharmad szempont? Az európai demokráciákban már a kétharmados győzelem is ritkaságszámba megy, nemhogy a kétharmados győzelmek egymást követő választásokon.de már rég nem 2/3-dal nyerné, bár a sok erdélyi szavazó lehet elég lenne még hozzá.Amadeus91Az utolsó mondatodra ne fogadj azért. 😊szerintem nem arról van szó, hogy ezeket az embereket láthatatlan kezek állították félre. ahogy Gyurcsányt sem 2009-ben. Egyszerűen kényszerhelyzet alakult ki, amelyet nem akarnak maguk kezelni, mert akkora arcvesztéssel járna, ami már totálisan veszélyeztetné a politikai karrierjük esetleges újjáépítését és/vagy a hozzájuk kötődő politikai mező revitalizációját.
Fogalmam nincs, hogy ki fogja követni, de ez a forgatókönyv.
Ahogy Olaszo.-ban sem hagyták tovább az önjáró Berlusconit, ahogy a görögöknél se, hogy népszavazzanak, így itthon se lehet 400 ft egy euro, és nem lehet beleköpni bizonyos emberek levesébe.Sobri Jóska
Egy ilyen forgatókönyv alapján akár Orbán is hátra léphetne eggyel, már csak azért is, mert a kormányalakítás óta hangsúlyozza, hogy nála Matolcsynak nincs alternatívája, de az IMF színrelépése az lesz.
Mégse számítok erre még ilyen indítékkal sem, amíg a Fidesz vezeti a közvélemény-kutatásokat, nyerik az időközi választásokat, addig nem.atapapa
ahogy Magyarországon az is siker lenne, ha kétszer egymás után ugyanaz a párt adná a miniszterelnököt. Ugyan ez az MSZP esetében előfordult, de azt a győzelmet jelölhetjük csillaggal is a kampányban a költségvetés konkrét állapotáról művelt hazudozások miatt.
több mint 13 éve
Nem tudom elképzelni a személyi váltást a miniszterelnöki pozícióban!Persze én csak egy csekély értelmű medvebocs vagyok.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
de már rég nem 2/3-dal nyerné, bár a sok erdélyi szavazó lehet elég lenne még hozzá.szerintem nem arról van szó, hogy ezeket az embereket láthatatlan kezek állították félre. ahogy Gyurcsányt sem 2009-ben. Egyszerűen kényszerhelyzet alakult ki, amelyet nem akarnak maguk kezelni, mert akkora arcvesztéssel járna, ami már totálisan veszélyeztetné a politikai karrierjük esetleges újjáépítését és/vagy a hozzájuk kötődő politikai mező revitalizációját.A jelenlegi hierarchia alapján követhetné Semjén (nem fogja), Lázár vagy Navracsics, elvégre előbbi a frakcióvezető, utóbbi meg mégiscsak helyettes vagy mi. Navracsicsot tartanám ez esetben a fő esélyesnek, de ez szerintem nagyon messze van. Gyurcsány elég kemény vereségek után is évekig kormányzott, és az MSZP-ben neki eleve nagyobb ellenzéke volt, mint Orbánnak a jelenlegi Fideszben.RajnaAz utolsó mondatodra ne fogadj azért. 😊
Ahogy Olaszo.-ban sem hagyták tovább az önjáró Berlusconit, ahogy a görögöknél se, hogy népszavazzanak, így itthon se lehet 400 ft egy euro, és nem lehet beleköpni bizonyos emberek levesébe.Sobri Jóska
több mint 13 éve
szerintem nem arról van szó, hogy ezeket az embereket láthatatlan kezek állították félre. ahogy Gyurcsányt sem 2009-ben. Egyszerűen kényszerhelyzet alakult ki, amelyet nem akarnak maguk kezelni, mert akkora arcvesztéssel járna, ami már totálisan veszélyeztetné a politikai karrierjük esetleges újjáépítését és/vagy a hozzájuk kötődő politikai mező revitalizációját.Az utolsó mondatodra ne fogadj azért. 😊Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.A jelenlegi hierarchia alapján követhetné Semjén (nem fogja), Lázár vagy Navracsics, elvégre előbbi a frakcióvezető, utóbbi meg mégiscsak helyettes vagy mi. Navracsicsot tartanám ez esetben a fő esélyesnek, de ez szerintem nagyon messze van. Gyurcsány elég kemény vereségek után is évekig kormányzott, és az MSZP-ben neki eleve nagyobb ellenzéke volt, mint Orbánnak a jelenlegi Fideszben.Rajna
Szerintem a mai politikai palettán nincs alternatíva. Nem csak a Fideszben, hanem teljesen. Gyurcsány kiszállt már, Bajnai dettó, Orbán készül. Bokros nem tényező. Kissé szánalmas, de nincs kire szavazni.Amadeus91
Mégse számítok erre még ilyen indítékkal sem, amíg a Fidesz vezeti a közvélemény-kutatásokat, nyerik az időközi választásokat, addig nem.
több mint 13 éve
Netán a kényesen kerülgetett vallási különbség a döntő, a vén Európa megijedt az iszlámtól?SP: "Semmi oka nincs a félmilliárdos Európának 75 millió muzulmántól megijedni. Ráadásul a lisszaboni szerződés éppen a nyitottságról, a vallások és kultúrák be- és elfogadásáról szól. Szóval semmi ok se nekünk, se nekik félni. Törökország nem „újonc”. Évtizedek óta benne van a NATO-ban, vámegyezség is köti az EU-hoz. Nincs mitől félni."
Ez az ember sík idióta. Mi csak tudjuk, tényleg semmi félni valónk nem volt, így most sem lesz.
Te idióta balfasz.
több mint 13 éve
na most ezt az idézetet úgy nézzétek, hogy ezt Orbán Viktor mondta 2008. októberében, amikor az ajró köbö 274 Ft volt. érdekes kis cikk a fidesz.hu-ról. mottó: "mi minidig is Eurázsiával álltunk hadban.""A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
Rövid időn belül új miniszterelnökünk lészen - én is ezt hallottam.Sobri Jóska
forrás: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=122487
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
Orbán azzal nem bír szembenézni, hogy a kedvenc gazdaságpolitikusa csak konjunktúra idején hasítana jól ezzel a "felpörgetem a bulit adócsökkentéssel" - ideológiával. Személyes vereségként fogná fel Mató kirúgását, pedig rá kell szánnia magát. Jöjjön Chikán vagy valami realistább válságarc, aki a DSK-klónokkal letárgyalja a dolgokat.Az IMF pedig úgy szar, ahogy van, aki mutat nekem egy országot, amit kihúztak a bajból, azt meghívom egy sörre.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Bár ezt bon mot-nak szántam, de lényegében nem ő vezeti az országot. Nem diktatúrában élünk, bár ezt is vitatnák sokan, de én így gondolom.Ezt remélem te sem gondolod komolyan. Azt, hogy bárki van annyira felkészült, vitatnám, de valószínűleg jó sokan vannak, akik felkészültebbek lennének nála. Talán a tehetségre is rá lehet ezt fogni, bár ezt már jobban kétlem. Az viszont elvitathatatlan, hogy senki sem elég erős annyira ebben az országban politikailag, mint Orbán, ha ezt nem látod be, az azért elég furcsa.RajnaMondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.Bárki van annyira, mint Orbán.
Amadeus91
Sobri Jóska
Nem hiszem, hogy a miniszterelnöki posztot túl kéne misztifikálni, az ügyintézés szintjén.
Tény, hogy van olyan hit, hogy választást nyerni Orbán a tuti, de most menedzselni kell egy országot, és ez nem egy ember dolga.
És hidd el, ami erre az országra vár, ahhoz ő se akarja az arcát adni, jobb lesz neki a mártírkarakter.
több mint 13 éve
Az utolsó mondatodra ne fogadj azért. 😊A jelenlegi hierarchia alapján követhetné Semjén (nem fogja), Lázár vagy Navracsics, elvégre előbbi a frakcióvezető, utóbbi meg mégiscsak helyettes vagy mi. Navracsicsot tartanám ez esetben a fő esélyesnek, de ez szerintem nagyon messze van. Gyurcsány elég kemény vereségek után is évekig kormányzott, és az MSZP-ben neki eleve nagyobb ellenzéke volt, mint Orbánnak a jelenlegi Fideszben.RajnaMár nincs választása.Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.
Hallomásom, vagy az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy, hogy véleményem szerint ő már megbukott, odébb fog állni.
Természetesen fideszes arc követi, hiszen az a miniszterelnök, akit a Parlament megválaszt. És ott azért erős a Fidesz. Új választást nem lesz, a kétharmad nem elherdálandó.Sobri Jóska
Szerintem a mai politikai palettán nincs alternatíva. Nem csak a Fideszben, hanem teljesen. Gyurcsány kiszállt már, Bajnai dettó, Orbán készül. Bokros nem tényező. Kissé szánalmas, de nincs kire szavazni.Amadeus91
Ahogy Olaszo.-ban sem hagyták tovább az önjáró Berlusconit, ahogy a görögöknél se, hogy népszavazzanak, így itthon se lehet 400 ft egy euro, és nem lehet beleköpni bizonyos emberek levesébe.
több mint 13 éve
Ezt remélem te sem gondolod komolyan. Azt, hogy bárki van annyira felkészült, vitatnám, de valószínűleg jó sokan vannak, akik felkészültebbek lennének nála. Talán a tehetségre is rá lehet ezt fogni, bár ezt már jobban kétlem. Az viszont elvitathatatlan, hogy senki sem elég erős annyira ebben az országban politikailag, mint Orbán, ha ezt nem látod be, az azért elég furcsa.Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.Bárki van annyira, mint Orbán.
Amadeus91
Sobri Jóska
több mint 13 éve
Orbán nem fog lelépni. Le lehet ezt kommunikálni simán azoknak, akik eddig is hithű fideszesek. Ha meg a mag megmarad, akkor onnan lehet újra építkezni. Orbán Viktor nélkül nincs Fidesz, és ezt belülről is tudják.Ha esetleg mégis lépne, akkor a következő fog történni: a kommunikáció az lesz, hogy az euró válsága miatt vagyunk csak szarban (tehát neki semmi felelőssége nincs), a buta Nyugat nem hisz neki (bizalmi válság, pedig ő csinálja jól a dolgokat), és az ország érdekében átengedi a kormányrudat egy szakértőnek (mert az unortodoxot nem érti a világ), és jön Bod Péter Ákos. De mondom, ennek szerintem is kicsi az esélye.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
A jelenlegi hierarchia alapján követhetné Semjén (nem fogja), Lázár vagy Navracsics, elvégre előbbi a frakcióvezető, utóbbi meg mégiscsak helyettes vagy mi. Navracsicsot tartanám ez esetben a fő esélyesnek, de ez szerintem nagyon messze van. Gyurcsány elég kemény vereségek után is évekig kormányzott, és az MSZP-ben neki eleve nagyobb ellenzéke volt, mint Orbánnak a jelenlegi Fideszben.Már nincs választása.Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.
Hallomásom, vagy az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy, hogy véleményem szerint ő már megbukott, odébb fog állni.
Természetesen fideszes arc követi, hiszen az a miniszterelnök, akit a Parlament megválaszt. És ott azért erős a Fidesz. Új választást nem lesz, a kétharmad nem elherdálandó.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.Bárki van annyira, mint Orbán.
Amadeus91
Hidd el, van párszáz jelentkező, aki vállalná a posztot.
És nem is kell szavazni, hisz, mint mondtam a miniszterelnököt az Országgyűlés választja.
Megoldják.
több mint 13 éve
Dub
1 019
Szerintem a Lázár János lesz, ha lesz ilyen. Eléggé nyomják már őt egy ideje.és ki?Amadeus91"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Már nincs választása.Mondj egy olyan embert a Fideszből aki felkészült, elég erős és tehetséges ahhoz, hogy vezessen egy országot.
Szerintem a mai politikai palettán nincs alternatíva. Nem csak a Fideszben, hanem teljesen. Gyurcsány kiszállt már, Bajnai dettó, Orbán készül. Bokros nem tényező. Kissé szánalmas, de nincs kire szavazni.
több mint 13 éve
Már nincs választása.Hallomásom, vagy az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy, hogy véleményem szerint ő már megbukott, odébb fog állni.
Természetesen fideszes arc követi, hiszen az a miniszterelnök, akit a Parlament megválaszt. És ott azért erős a Fidesz. Új választást nem lesz, a kétharmad nem elherdálandó.
több mint 13 éve
Biztosan nem, nyilván egy jobbos arc kell oda kerüljön, különben égszakadás-földindulás lenne. Ha ez tényleg összejönne (amiben jelenleg nem hiszek), akkor a Fidesz egy balos/"független" embert tuti nem szavazna meg, jöhetne új választás, amit jelen állás szerint még egy ilyen IMF-csavarral is megnyerne szvsz a Fidesz, legfeljebb a Jobbikkal karöltve, mert előbb lesz itt Fidesz-Jobbik koalíció, mint Jobbik-MSZP-LMP. Egyébként Orbán szerintem EU-kompatibilis, ha az kell, tehát ha az lesz a fáma, hogy mész vagy betartod a feltételeket, utóbbit fogja választani, de szerintem továbbra sem ez a szitu nálunk.Bajnai pl. ?Amadeus91és ki?Amadeus91Egy sokkal EU-kompatibilisebb arc.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Vagy Al Bundy. És eltörli a söradót.haromtulpianusEgy sokkal EU-kompatibilisebb arc.Sobri JóskaBajnai pl. ?Amadeus91
több mint 13 éve
Nem mindegy? Egy politikusnak Magyarországon nem lehet eléggé tele a zsebe, akár üveg akár nem. Bárki jön, az szarik a fejünkre, mint szinte mindegyik a gengszterváltás óta.és ki?Amadeus91"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni"DiamondsHead44Én úgy hallottam, hogy Berlusconinak is "súgtak", hogy ideje odéblibbenni, és Orbán is hamarosan követi.
több mint 13 éve
haromtBajnai pl. ?Amadeus91és ki?Amadeus91Egy sokkal EU-kompatibilisebb arc.Sobri Jóska
Állat vagyok, ami enni kér...