Politika
69 feliratkozó
több mint 10 éve
Asszem lehet, de rég volt már a választójog. Amúgy meg minek megtámadni?Ezt nem lehet a Kúriánál megtámadni? Ha tényleg elbaszták és más pecsételt, akkor ezt a Kúria vissza fogja vonni, ők annyira azért nem szervilisek.Szervilizmus lvl 99Ezen már csak röhögni lehet.
index.hu/belfold/2016/02/29/a_nemzeti_valasztasi_bizottsag_dontese_a_kvotaellenes_es_a_vasarnapi_boltbezaros_nepszavazasokrol/
zinedine5
Amadeus91
peterk2005
több mint 10 éve
Ezt nem lehet a Kúriánál megtámadni? Ha tényleg elbaszták és más pecsételt, akkor ezt a Kúria vissza fogja vonni, ők annyira azért nem szervilisek.Szervilizmus lvl 99Ezen már csak röhögni lehet.
index.hu/belfold/2016/02/29/a_nemzeti_valasztasi_bizottsag_dontese_a_kvotaellenes_es_a_vasarnapi_boltbezaros_nepszavazasokrol/
zinedine5
Amadeus91

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Szervilizmus lvl 99Ezen már csak röhögni lehet.
zinedine5
több mint 10 éve
1, a Fidesznek tetszetős lehet, hogy a "komcsik" és a "nácik" összeterelődnek. Egykupacban könnyebb lesz leszedni őket, ha majd 2017 végén beindul a Habony/Finkelstein kommandó.Tudjátok mi hiányzik nekem ebből a topikból? Egy fideszes. Nem lehet kivel vitatkozni😊Egyszerinek nem mondható, mert 14-óta kb minden időközi választást bebukott a Párt. Bagatellizálni sem nagyon lehet, mert az ilyenkor szokásos magyarázat vagy a minimális különbségre vagy az alacsony részvételre szokott hivatkozni, itt meg ugye magas részvétel mellett nagy különbség. Egyértelmű bukó.
Tarjánhoz mit szóltok amúgy? Vagy az egy egyszeri eredmény lehet?
NB2
Ha én lennék a fidesz, a következő tanulságokat vonnám le:
-a Párt több országos politikusa ment kampányolni a helyszínre, eredménye nulla
-Kövér (nem annyira) burkolt fenyegetésétől nem túl sokan ijedtek meg
és a lényeg, ami korábban előfordult máshol is, de most már simán tendenciának nevezhető: a balosok és a jobbikosok simán átszavaznak egymás jelöltjére, ha úgy látják hogy van esélye nyerni. Ennek biztos nem örülnek a fiatal demokraták, mert kb azt jelenti, hogy egy szocinak egy jobbikos jelölt (és fordítva) vállalhatóbb választás mint egy fideszes...ami azért lássuk be, baromi nagy elégedetlenséget feltételez.
(és biztos őszintén örülnek az Oscarnak, mert így tök hamar lekerült a címlapokról hogy mekkorát buktak 😊 )
Jan
2, Helyi szinten könnyen megállapodik egymással az mszp-s és a dk-s, hiszen évek, évtizedek óta ismerik egymást, egy alomból jöttek. De aztán 2018-ban jön Gyurcsány, rákenni magát az egész protesthangulatra, ezzel felélesztve megannyi prtotest-protestálót, antigyurcsány-szavazót, és megbízható Dugonics Tituszként magával rántja az egészet a mélybe. És lehet izgulni, hogy meg lesz e a kétharmad ismét a Fidesznek, vagy sem.
több mint 10 éve
Szervilizmus lvl 99index.hu/belfold/2016/02/29/a_nemzeti_valasztasi_bizottsag_dontese_a_kvotaellenes_es_a_vasarnapi_boltbezaros_nepszavazasokrol/
több mint 10 éve
Mindeközben Amerikában John Oliver 21 perc alatt kvázi kipukkasztotta(bárcsak így lenne) a Drumpf bocsánat Trump lufitilyet minden választáskor szívesen megnéznék az összes jelöltről 😊
Egy zseni ez a fickó.
iktriad
több mint 10 éve
eléggé reflektál egy része a canadai elnökös south park részre a legutóbbi évadból
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Mindeközben Amerikában John Oliver 21 perc alatt kvázi kipukkasztotta(bárcsak így lenne) a Drumpf bocsánat Trump lufitwww.youtube.com/watch?v=DnpO_RTSNmQ
Egy zseni ez a fickó.
Szerkesztette: iktriad
több mint 10 éve
Tudjátok mi hiányzik nekem ebből a topikból? Egy fideszes. Nem lehet kivel vitatkozni😊NB2Azért nincsenek itt, mer fideszesek a gurulós focit szeretik. Nemtuttad?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
444.hu/2016/02/29/meglepetes-el-fogjak-kaszalni-erdosinet-az-mszp-boltbezaros-kerdeserol-lehet-nepszavazasNa erröl ennyit...
na ez érdekes fordulatot hozhat....
Klaci79
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Tudjátok mi hiányzik nekem ebből a topikból? Egy fideszes. Nem lehet kivel vitatkozni😊Egyszerinek nem mondható, mert 14-óta kb minden időközi választást bebukott a Párt. Bagatellizálni sem nagyon lehet, mert az ilyenkor szokásos magyarázat vagy a minimális különbségre vagy az alacsony részvételre szokott hivatkozni, itt meg ugye magas részvétel mellett nagy különbség. Egyértelmű bukó.
Tarjánhoz mit szóltok amúgy? Vagy az egy egyszeri eredmény lehet?
NB2
Ha én lennék a fidesz, a következő tanulságokat vonnám le:
-a Párt több országos politikusa ment kampányolni a helyszínre, eredménye nulla
-Kövér (nem annyira) burkolt fenyegetésétől nem túl sokan ijedtek meg
és a lényeg, ami korábban előfordult máshol is, de most már simán tendenciának nevezhető: a balosok és a jobbikosok simán átszavaznak egymás jelöltjére, ha úgy látják hogy van esélye nyerni. Ennek biztos nem örülnek a fiatal demokraták, mert kb azt jelenti, hogy egy szocinak egy jobbikos jelölt (és fordítva) vállalhatóbb választás mint egy fideszes...ami azért lássuk be, baromi nagy elégedetlenséget feltételez.
(és biztos őszintén örülnek az Oscarnak, mert így tök hamar lekerült a címlapokról hogy mekkorát buktak 😊 )
Szerkesztette: Jan
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 10 éve
Arra gondoltam, hogy a Kúria hivatkozik EU-s szerződésre | teljesen megalapozottan | és emiatt kezdik károgni az ismert mantrát.Arra gondoltam, hogy az OVB vagy a bíróság kaszálja el. De ez nyilván még nagyobb C'Mon man. Az eu egyelőre ott jár, hogy értelmezni próbálja a kérdést. Mire végeznek, mi rég leszavazunk.. 😊C'Mon man! A gaz EU itt is rabláncot köt a magyarokra, hogy ilyen fontos kérdésben tilos kikérni a nép véleményét. -> belpolitikai tőke kovácsolható belőle.Pont arra gondoltam, hogy esetleg ezzel próbálnák biztosítani, hogy a saját népszavazásuk is eredményes legyen. Most nem azért, de tényleg van 4 millió ember ebben az országban aki egy ilyen 1300 emberről szóló népszavazásra elmenne? Szerintem ők is felismerhették, hogy ez lehetetlen, talán ha a vasárnapot bebukják akkor igen, mert ha az egyikre elmegy az ember szavazni, akkor a másikra. is.-Elkaszálják valahol, nem megy át, nem lehet népszavazni. => ez nem tudom miért jó nekik, ebből sok hasznuk nem származik.
Persze lehet az eszmefuttatásom teljesen felesleges és délutánra elintézik, hogy a szocik ne tudjanak aláírásgyűjtésbe kezdeni, mert azért az elég rossz forgatókönyv nekik, hogy a kormánnyal elégedetlen emberek százezrei odaadják az mszp-nek az adataikat.
Klaci79
Lecsó
empty taxi
Lecsó

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Arra gondoltam, hogy az OVB vagy a bíróság kaszálja el. De ez nyilván még nagyobb C'Mon man. Az eu egyelőre ott jár, hogy értelmezni próbálja a kérdést. Mire végeznek, mi rég leszavazunk.. 😊C'Mon man! A gaz EU itt is rabláncot köt a magyarokra, hogy ilyen fontos kérdésben tilos kikérni a nép véleményét. -> belpolitikai tőke kovácsolható belőle.Pont arra gondoltam, hogy esetleg ezzel próbálnák biztosítani, hogy a saját népszavazásuk is eredményes legyen. Most nem azért, de tényleg van 4 millió ember ebben az országban aki egy ilyen 1300 emberről szóló népszavazásra elmenne? Szerintem ők is felismerhették, hogy ez lehetetlen, talán ha a vasárnapot bebukják akkor igen, mert ha az egyikre elmegy az ember szavazni, akkor a másikra. is.-Elkaszálják valahol, nem megy át, nem lehet népszavazni. => ez nem tudom miért jó nekik, ebből sok hasznuk nem származik.
Persze lehet az eszmefuttatásom teljesen felesleges és délutánra elintézik, hogy a szocik ne tudjanak aláírásgyűjtésbe kezdeni, mert azért az elég rossz forgatókönyv nekik, hogy a kormánnyal elégedetlen emberek százezrei odaadják az mszp-nek az adataikat.
Klaci79
Lecsó
empty taxi
Szerkesztette: Lecsó
több mint 10 éve
C'Mon man! A gaz EU itt is rabláncot köt a magyarokra, hogy ilyen fontos kérdésben tilos kikérni a nép véleményét. -> belpolitikai tőke kovácsolható belőle.Pont arra gondoltam, hogy esetleg ezzel próbálnák biztosítani, hogy a saját népszavazásuk is eredményes legyen. Most nem azért, de tényleg van 4 millió ember ebben az országban aki egy ilyen 1300 emberről szóló népszavazásra elmenne? Szerintem ők is felismerhették, hogy ez lehetetlen, talán ha a vasárnapot bebukják akkor igen, mert ha az egyikre elmegy az ember szavazni, akkor a másikra. is.-Elkaszálják valahol, nem megy át, nem lehet népszavazni. => ez nem tudom miért jó nekik, ebből sok hasznuk nem származik.
Klaci79
Lecsó

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Pont arra gondoltam, hogy esetleg ezzel próbálnák biztosítani, hogy a saját népszavazásuk is eredményes legyen. Most nem azért, de tényleg van 4 millió ember ebben az országban aki egy ilyen 1300 emberről szóló népszavazásra elmenne? Szerintem ők is felismerhették, hogy ez lehetetlen, talán ha a vasárnapot bebukják akkor igen, mert ha az egyikre elmegy az ember szavazni, akkor a másikra. is.Ha hallgattad OV-t a hétvégén (én elég mazochista voltam, és meghallgattam), ő nem erre az 1300 emberre hegyezi ki a saját kérdését, hanem a márciusban vagy áprilisban kezdődő migrációs eu-s egyezkedésekre szeretne olyan felhatalmazást, amivel elküldheti majd Merkeléket az anyjukba. Ha mi abból szarul is jövünk ki, azt mondhatja, hogy "ti adtatok felhatalmazást, hogy összevesszek az eu-val".
Klaci79
Gondolatkísérletekkel is kb erre lehet jutni.
Beadtak egy kérdést, aminek az alanya az EU, és nem is egyértelmű, hogy mit kérdez a választóktól, és az sem, hogy milyen kötelezettséget ró az ogy-re, ha sikeres és eredményes lesz. Tehát kb egy nagy "hajráviktor" lehet a legtöbb, ami kijöhet belőle.
-Elkaszálják valahol, nem megy át, nem lehet népszavazni. => ez nem tudom miért jó nekik, ebből sok hasznuk nem származik.
- Átmegy, lehet népszavazni, az ellenzék bojkottálja, kevés ember megy el => hát ez se egy nagy eredmény, de aki elmenne, az biztos 95%-ban támogatná OV-t. Ez fél siker, kis "hajráviktor".
-- Átmegy, lehet népszavazni, elmegy 4M ember. Ez csak akkor lenne lehetséges, ha az ellenzék nem bojkottálja, hanem mondjuk egy "Ez az unióról szól" kampánnyal mozgósít valamennyi embert, akik nemmel szavaznak. Így már lehet, hogy nem lenne 95%, de sanszosabb lenne, hogy egy sikeres és eredményes népszavazás lesz belőle. Nyilván törvényt nem lehet utána alkotni, hogy ide ne jöjjön senki, de azért lehetne belőle kommunikálni, meg mutogatni rá. Ez a legjobb szkenárió, és ezért lehet, hogy megéri odavinni a boltbezárós embereket az urnákhoz, akik közül sokan biztos hogy leszavaznak az értelmetlen kérdésre is egy igennel.
- Annak nem látom esélyét, hogy elmegy 4M vagy több ember, és leszavazzák OV-t. Szóval a legnagyobb bukta esélye nulla.
több mint 10 éve
Pont arra gondoltam, hogy esetleg ezzel próbálnák biztosítani, hogy a saját népszavazásuk is eredményes legyen. Most nem azért, de tényleg van 4 millió ember ebben az országban aki egy ilyen 1300 emberről szóló népszavazásra elmenne? Szerintem ők is felismerhették, hogy ez lehetetlen, talán ha a vasárnapot bebukják akkor igen, mert ha az egyikre elmegy az ember szavazni, akkor a másikra. is.Szerintem meg pont az a Fidesz baja, hogy ez tényleg az emberek húsába vágó kérdés, szóval ezért nem is akarták nagyon engedni. Ők is tudják, hogy ezt a szavazást nem lehet megnyerni, még a Századvég sem tudta 60-65% alá mérni az elutasítókat.444.hu/2016/02/29/meglepetes-el-fogjak-kaszalni-erdosinet-az-mszp-boltbezaros-kerdeserol-lehet-nepszavazasNem hoz semmit, egybe vonva a kvótákkal lezavarják. Feláldoznak egy jelentéktelen dolgot egy jelentősebb oltárán. Ha Orbán eléri így, hogy egy arab se kerüljön ide, akkor senkit sem fog érdekelni a KDNP-s faszság a vasárnapi shoppingról.
Klaci79
Amadeus91
A Fidesz egyik fő problémája az egész népszavazósdival, hogy érvényes lesz-e, és ha összekötik a kettőt, és véletlenül eljön elég ember szavazni, akkor meg bajba lehetnek, hiába nyer a menekültes kérdés, ha a másik veszít, nekik az nagyon rossz.
Most tutira jön a Kúria (valaki úgy is felnyomja), aztán még gyűjteni kell az aláírásokat, és majd csak utána beszélhetünk egyáltalán népszavazásról. Addigra meg bőven ideje Viktornak megoldani a kérdést, lesz rá statisztika, ami alátámasztja hogy igaza van, és újranyitja a boltokat.
Gyurma Pappa
több mint 10 éve
Szerintem meg pont az a Fidesz baja, hogy ez tényleg az emberek húsába vágó kérdés, szóval ezért nem is akarták nagyon engedni. Ők is tudják, hogy ezt a szavazást nem lehet megnyerni, még a Századvég sem tudta 60-65% alá mérni az elutasítókat.444.hu/2016/02/29/meglepetes-el-fogjak-kaszalni-erdosinet-az-mszp-boltbezaros-kerdeserol-lehet-nepszavazasNem hoz semmit, egybe vonva a kvótákkal lezavarják. Feláldoznak egy jelentéktelen dolgot egy jelentősebb oltárán. Ha Orbán eléri így, hogy egy arab se kerüljön ide, akkor senkit sem fog érdekelni a KDNP-s faszság a vasárnapi shoppingról.
Klaci79
Amadeus91
A Fidesz egyik fő problémája az egész népszavazósdival, hogy érvényes lesz-e, és ha összekötik a kettőt, és véletlenül eljön elég ember szavazni, akkor meg bajba lehetnek, hiába nyer a menekültes kérdés, ha a másik veszít, nekik az nagyon rossz.
Most tutira jön a Kúria (valaki úgy is felnyomja), aztán még gyűjteni kell az aláírásokat, és majd csak utána beszélhetünk egyáltalán népszavazásról. Addigra meg bőven ideje Viktornak megoldani a kérdést, lesz rá statisztika, ami alátámasztja hogy igaza van, és újranyitja a boltokat.

több mint 10 éve
444.hu/2016/02/29/meglepetes-el-fogjak-kaszalni-erdosinet-az-mszp-boltbezaros-kerdeserol-lehet-nepszavazasNem hoz semmit, egybe vonva a kvótákkal lezavarják. Feláldoznak egy jelentéktelen dolgot egy jelentősebb oltárán. Ha Orbán eléri így, hogy egy arab se kerüljön ide, akkor senkit sem fog érdekelni a KDNP-s faszság a vasárnapi shoppingról.
Klaci79
több mint 10 éve
444.hu/2016/02/29/meglepetes-el-fogjak-kaszalni-erdosinet-az-mszp-boltbezaros-kerdeserol-lehet-nepszavazasna ez érdekes fordulatot hozhat....
több mint 10 éve
Tarjánhoz mit szóltok amúgy? Vagy az egy egyszeri eredmény lehet?Kb nulla a jelentősége, kivéve szegény tarjániakat...
NB2
több mint 10 éve
Tudjátok mi hiányzik nekem ebből a topikból? Egy fideszes. Nem lehet kivel vitatkozni😊Hát van az úgy néha, hogy elfogynak az érvek...
NB2
több mint 10 éve
Tudjátok mi hiányzik nekem ebből a topikból? Egy fideszes. Nem lehet kivel vitatkozni😊Tarjánhoz mit szóltok amúgy? Vagy az egy egyszeri eredmény lehet?