Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Baloldal=Gyurcsány. Plusz aki vele együtt van az is. Ők itt soha a büdös életben nem nyernek. Így marad valami jobboldali vagy konzervatívabb jobb oldal vagyis MP vagy a Fidesz. Én jelenleg elhiszem, hogy MP nem akarja szétlopni magát, hanem azt a pénzt tényleg az országra fordítaná. Biztos lopna, de talán nem ennyire undorító módon.Gyurcsány nem baloldal, legjobb esetben is közép, és simán nyerne, ha helyet cserélne Orbánnal az erőforrások és hatalom tekintetében.
NB2
több mint 1 éve
Szvsz a Fidesz szavazói szimplán agymosott, ostoba emberek, akik ritkán gondolnak végig bármit is szavazáskor.Szerinted a Fidesz szavazói azért szavaznak a Fideszre, mert az “ellenzék” annyira meggyőzte őket, csak véletlen rossz helyre húzták az X-et, vagy azért szavaznak a Fideszre, mert az “ellenzék” nem érdekelt a rendszer leváltásában, így nem győzte meg őket, ellenben a Fidesszel?"Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
1. a nert nem váltod le demokratikus úton. addig fogják dönteni a pályát, áthúzni a körzet határokat, megvásárolni akiket kell, amíg ők nem nyernek. ehhez minden forrásuk és gerinctelenségük adott.
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
ad2 szétszakad a ner, mikor elfogy a kifizethető/ellopható (nevezd, ahogy akarod) pénz.
ad3 annyira kontraszelektálttá válik, hogy képtelen fenntartani a működését.
2. miből gondolja itt bárki, hogy a nerből alig kiszakadt, orbánt alapvetően jónak gondoló figura ki fogja a keze közül adni a hatalmat? kb egy fiatal orbán újratöltve az ember, azzal a különbséggel, hogy fessebb.
Fontos_Vidra
Ügyes és okos figura ez az MP, de ennyi idő alatt ezt nem lehet megcsinálni.
Ha meg véletlen mégis képes erre (akkor egyrészt minden elismerés neki), akkor maximum ugyanott járunk, mintha mi se történt volna.
Jughead
akinek masszív Lázár vibeja van
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Elhiszem, h erős ellenérzések vannak MP-vel szemben, nekem is van nem kevés, de valszeg ennek ellenére ra fogok szavazni, mert legalább az esélyt meg akarom adni, h hátha valami változik. Nyilván tudom, h jó eséllyel nem fog, de őszintén, mi veszíteni valóm van pl nekem?
rob3r7o
Szóval nem Orbánnak (és a szavazóinak) köszönhetjük a diktatúrát? Tudtam, csak nem sejtettem 😀
ender1112
Nekem a második logikusabbnak tűnik.
Jughead
több mint 1 éve
Baloldal=Gyurcsány. Plusz aki vele együtt van az is. Ők itt soha a büdös életben nem nyernek. Így marad valami jobboldali vagy konzervatívabb jobb oldal vagyis MP vagy a Fidesz. Én jelenleg elhiszem, hogy MP nem akarja szétlopni magát, hanem azt a pénzt tényleg az országra fordítaná. Biztos lopna, de talán nem ennyire undorító módon.
több mint 1 éve
Mivel a NER szerves részei, így nyilván semmi más, pont ez.És ha akarom szóvá teszem, h engem zavar az állandó diktaturazas úgy, h közben masszív fizetésért ücsörögnek a parlamentben és ezzel legitimálják az állítólagos diktatúrát.Mi lenne szerinted az alternatíva a részükről?
rob3r7o
StormST
A posztmodern diktatúra nem olyan, mint a sztálini, de még csak a kádárira se hasonlít.
Az ez a meghackelt kapitalista demokrácia, aminek az összes kiskapuját Orbán szépen, zseniálisan megkereste, kinyitotta és gátlástalanul használja is.
több mint 1 éve
Szomorú, elkeserítő, igaz.És persze, azt emlegetsz amit akarsz, de ha szemet hunysz afelett, hogy MP akkor világosodott meg, amikor kivágták a havi jól jövő, pár millás 'állásaiból', de az ellenzéknek beszólsz emiatt, akkor szvsz nem ártana újragondolni ezt a taktikát, mert meglehetősen kontraproduktív 😀
(Upsz, ez rob3r7o-nak ment válaszra.)
Szerkesztette: ender1112
több mint 1 éve
szerintem pedig minden MPre adott szavazat és minden olyan állítás hogy csakis ő EGYEDÜL lehet képes leváltani a kormányt IS a Fideszt tartja hatalmonDe hát basszus, ezek valid állítások.
teljesség igénye nélkül:
Mindenki döntse el, hogy az, hogy ő onnan jött és a rendszer része volt amiatt, jobb ha inkább OV és a Fidesz marad vagy inkább leszavaz MP-re.Szerintem ezt senki nem írta. Annyi lett leírva ha nem MP-re szavazol igen nagy valószínűséggel arra szavazol, hogy a jelenlegi rendszer marad.Aki a lebontott jogállamiságot nem bánja az keresse még a red flageket tovább.
Kit váltassz le könnyebben a hatalomból?
A deepstate bebetonozott Fidesz bolsi bandát?
Vagy egy Mp féle bármilyen képződményt aki hatalmon van? Már ha nem tetszik az adott rendszer.
Kinek mi a fontos, mi a cèl?Ilyen állapotban az az elsődleges feladat, hogy le kell váltani a hatalmat, ezért minden olyan szavazat, ami nem arra megy, aki potenciálisan a legesélyesebb kihívó az valójában a jelenlegi rendszert tartja hatalmon. Ez igaz arra is, aki el sem megy szavazni. Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de ettől még ez így lesz.
Teljesen egyetértek mindenben, én csak azt nem értem, hogy miért próbáltok győzködni valakit, aki szemmel láthatóan szintén NER párti..ez ugye még nem is hónapokkal ezelőtt, hanem az elmúlt hétből
Negritis, a vajda
Ha június elején elmegyek, és leszavazok valamelyik 1%-os pártra, akkor nagyon nagy eséllyel a rendszert tartom hatalmon. Ez tény, színtiszta matek, és igen írták már többen is. És akkor?
Jelenleg a hatalmat leváltani egyedül akkor van esély, ha neadjisten MP mögött összegyűlne egy kritikus mennyiségű tömeg - szerintem ez is egy tény, de ha nálad nem ez a matek akkor cáfold.
És igen, jelenleg ennek sincs amúgy 20%-nál több esélye. De az a 0-nál pont hússzal több.
Nekem pl amúgy nagyon szimpatikus (meg volt is mindig) a Vona.
Elmegyek és leszavazok a 2RK-ra. Kapnak mittudomén 2-3%-ot.
A kormányt tartom hatalmon? Igen
Nersevik vagyok? Nem. Vona szavazó vagyok.
De attól még a rendszert tartottam hatalmon.
Ez a kettő állítás kurvára megfér egymás mellett.
---
Viszont amit én itt érzek, az a két dolog szándékos összemosása egyesek részéről - akinek nem inge nem veszi magára.
És ez az összemosás jelenleg sokkal komolyabb méreteket ölt itt a fórumon, mint a MP ellenzők szisztematikus támadása, mert az inkább csak egy toposz. 😀
Amúgy meg a képzelt támadottság érzése az pont az összemosásból fakad, és pont olyan, mintha ezek után rólam is leírnád, hogy támadlak, és nersevikezlek és messiásváró vagyok, és fújj, pusztán azért, mert leírtam hogy egy törpepártra leadott szavazat a rendszert tartja hatalmon, miközben valójában meg csak kultúráltan hangnemben beszélgettünk egymással, úgy hogy én A-t írtam, te meg B-t. És később ez van beállítva szisztematikus támadásnak. 😀
Én meg úgy gondolom, hogy mindenki menjen el, és szavazzon a számára legszimpatikusabb jelöltre, mert ez a demokrácia, és szerintem senkit se kell támadni, meg lehülyézni ezért, még akkor se ha mondjuk magára a fideszre szavaz..... de ettől még tény marad az, hogy a 2RK-ra leadott szavazatom a fideszt tartja a hatalomban, mint ahogy a te -mittudomén- kutyapártosod is.
Hol a vitapont köztünk?
akdestroyer
és amit eddig láttam belőle az alapján ha mégis nyer MP attól még a NER marad
de nem mondom mert aki a nem a fideszre szavaz az a fidesz ellen szavazott, még akkor is ha LMP vagy MH
a probléma hogy egyedül egy jobbos párt nem képes a Fideszt lenyomni, főleg úgy nem hogy nem túl hatékonyan bontja őket (ezt ugye olyan elemzők állították akik a DK fölé mérték)
márpedig ha egyedül nem képes nyerni akkor igenis problémás az amit most köré építenek a rajongói/szimpatizánsai/szektája és amibe ő is elkezdett beleállni pl a Momentumos beszólással
nem lesz senki aki együttműködjön vele
a munka amit beletesz becsülendő és nagyon jó dolog hogy ennyi embert meg tud mozgatni
az viszont hogy megy az "aki nincs velem az ellenem" túl sokakat idegenít el véglegesen is
és ez pedig már ugyanaz a hiba amibe MZP is beleesett
pedig még nem is kéne hülyeségeket mondania, mert jelenleg a flow viszi és a bázisát kell növelni
viszont ezek a kis mondatok problémásak mert még azelőtt kezdik forgácsolni hogy igazán konszolidálódna
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Mi lenne szerinted az alternatíva a részükről?Na és mi a jobb szó rá? Világositsal már fel legyszi.Unalmas, he? Van az unalmas helyett jobb szó is rá, a havi jól jövő pár milliót meg nem emlegetném, ha MP párti lennék.Nyugodtan forgasd ki, amit írtam ha ettől jobb lesz a napod, de szerintem elég egyértelmű, hogy mire utaltam."Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
1. a nert nem váltod le demokratikus úton. addig fogják dönteni a pályát, áthúzni a körzet határokat, megvásárolni akiket kell, amíg ők nem nyernek. ehhez minden forrásuk és gerinctelenségük adott.
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
ad2 szétszakad a ner, mikor elfogy a kifizethető/ellopható (nevezd, ahogy akarod) pénz.
2. miből gondolja itt bárki, hogy a nerből alig kiszakadt, orbánt alapvetően jónak gondoló figura ki fogja a keze közül adni a hatalmat? kb egy fiatal orbán újratöltve az ember, azzal a különbséggel, hogy fessebb.
Fontos_Vidra
Ha meg véletlen mégis képes erre (akkor egyrészt minden elismerés neki), akkor maximum ugyanott járunk, mintha mi se történt volna.
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Elhiszem, h erős ellenérzések vannak MP-vel szemben, nekem is van nem kevés, de valszeg ennek ellenére ra fogok szavazni, mert legalább az esélyt meg akarom adni, h hátha valami változik. Nyilván tudom, h jó eséllyel nem fog, de őszintén, mi veszíteni valóm van pl nekem?
rob3r7o
Szóval nem Orbánnak (és a szavazóinak) köszönhetjük a diktatúrát? Tudtam, csak nem sejtettem 😀
ender1112
Amúgy ez a diktatúrazas is rohadt unalmas már, főleg az ellenzék részéről. Bruhuhu csúnya OV elnyom minket, de azért az a havi pár millió csak jól jön a diktatúra parlamentjében való ucsorgesert.
rob3r7o
ender1112
Amúgy meg azt emlegetek, amit akarok. És ha akarom szóvá teszem, h engem zavar az állandó diktaturazas úgy, h közben masszív fizetésért ücsörögnek a parlamentben és ezzel legitimálják az állítólagos diktatúrát.
rob3r7o

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Szerinted a Fidesz szavazói azért szavaznak a Fideszre, mert az “ellenzék” annyira meggyőzte őket, csak véletlen rossz helyre húzták az X-et, vagy azért szavaznak a Fideszre, mert az “ellenzék” nem érdekelt a rendszer leváltásában, így nem győzte meg őket, ellenben a Fidesszel?"Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
rob3r7o
ender1112
Nekem a második logikusabbnak tűnik.
Szerkesztette: Jughead
több mint 1 éve
Na és mi a jobb szó rá? Világositsal már fel legyszi.Unalmas, he? Van az unalmas helyett jobb szó is rá, a havi jól jövő pár milliót meg nem emlegetném, ha MP párti lennék.Nyugodtan forgasd ki, amit írtam ha ettől jobb lesz a napod, de szerintem elég egyértelmű, hogy mire utaltam."Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
rob3r7o
ender1112
Amúgy ez a diktatúrazas is rohadt unalmas már, főleg az ellenzék részéről. Bruhuhu csúnya OV elnyom minket, de azért az a havi pár millió csak jól jön a diktatúra parlamentjében való ucsorgesert.
rob3r7o
ender1112
Amúgy meg azt emlegetek, amit akarok. És ha akarom szóvá teszem, h engem zavar az állandó diktaturazas úgy, h közben masszív fizetésért ücsörögnek a parlamentben és ezzel legitimálják az állítólagos diktatúrát.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 1 éve
De hát basszus, ezek valid állítások.
teljesség igénye nélkül:
Mindenki döntse el, hogy az, hogy ő onnan jött és a rendszer része volt amiatt, jobb ha inkább OV és a Fidesz marad vagy inkább leszavaz MP-re.Szerintem ezt senki nem írta. Annyi lett leírva ha nem MP-re szavazol igen nagy valószínűséggel arra szavazol, hogy a jelenlegi rendszer marad.Aki a lebontott jogállamiságot nem bánja az keresse még a red flageket tovább.
Vagy egy Mp féle bármilyen képződményt aki hatalmon van? Már ha nem tetszik az adott rendszer.
Kinek mi a fontos, mi a cèl?Ilyen állapotban az az elsődleges feladat, hogy le kell váltani a hatalmat, ezért minden olyan szavazat, ami nem arra megy, aki potenciálisan a legesélyesebb kihívó az valójában a jelenlegi rendszert tartja hatalmon. Ez igaz arra is, aki el sem megy szavazni. Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de ettől még ez így lesz.
Teljesen egyetértek mindenben, én csak azt nem értem, hogy miért próbáltok győzködni valakit, aki szemmel láthatóan szintén NER párti..ez ugye még nem is hónapokkal ezelőtt, hanem az elmúlt hétből
Negritis, a vajda
Ha június elején elmegyek, és leszavazok valamelyik 1%-os pártra, akkor nagyon nagy eséllyel a rendszert tartom hatalmon. Ez tény, színtiszta matek, és igen írták már többen is. És akkor?
Jelenleg a hatalmat leváltani egyedül akkor van esély, ha neadjisten MP mögött összegyűlne egy kritikus mennyiségű tömeg - szerintem ez is egy tény, de ha nálad nem ez a matek akkor cáfold.
És igen, jelenleg ennek sincs amúgy 20%-nál több esélye. De az a 0-nál pont hússzal több.
Nekem pl amúgy nagyon szimpatikus (meg volt is mindig) a Vona.
Elmegyek és leszavazok a 2RK-ra. Kapnak mittudomén 2-3%-ot.
A kormányt tartom hatalmon? Igen
Nersevik vagyok? Nem. Vona szavazó vagyok.
De attól még a rendszert tartottam hatalmon.
Ez a kettő állítás kurvára megfér egymás mellett.
---
Viszont amit én itt érzek, az a két dolog szándékos összemosása egyesek részéről - akinek nem inge nem veszi magára.
És ez az összemosás jelenleg sokkal komolyabb méreteket ölt itt a fórumon, mint a MP ellenzők szisztematikus támadása, mert az inkább csak egy toposz. 😀
Amúgy meg a képzelt támadottság érzése az pont az összemosásból fakad, és pont olyan, mintha ezek után rólam is leírnád, hogy támadlak, és nersevikezlek és messiásváró vagyok, és fújj, pusztán azért, mert leírtam hogy egy törpepártra leadott szavazat a rendszert tartja hatalmon, miközben valójában meg csak kultúráltan hangnemben beszélgettünk egymással, úgy hogy én A-t írtam, te meg B-t. És később ez van beállítva szisztematikus támadásnak. 😀
Én meg úgy gondolom, hogy mindenki menjen el, és szavazzon a számára legszimpatikusabb jelöltre, mert ez a demokrácia, és szerintem senkit se kell támadni, meg lehülyézni ezért, még akkor se ha mondjuk magára a fideszre szavaz..... de ettől még tény marad az, hogy a 2RK-ra leadott szavazatom a fideszt tartja a hatalomban, mint ahogy a te -mittudomén- kutyapártosod is.
Hol a vitapont köztünk?
több mint 1 éve
Tipikusan az a helyzet amikor csak két rossz közül lehet választani.És egy valamennyire létező demokráciában (pl. USA vagy nyugat-Európa) pontosan ez történik, az emberek legjelentősebb része a legkisebb rosszra szavaz.
Lúdas Solymi
Biden vs Trump? Csak a Daily News címlapját tudom idézni a UK-ből, amikor még számolták a szavazatokat 2020-ban és nem lehetett tudni ki lesz a végső befutó, nagy harsány betűkkel kiírva:
"Old fart wins elections"
Ha csak olyan pártokra vagy jelöltekre húznának be az emberek X-eket a szavazófülkében akikben megbíznak és elégedettek talán 5% sem lenne a részvétel.
több mint 1 éve
Unalmas, he? Van az unalmas helyett jobb szó is rá, a havi jól jövő pár milliót meg nem emlegetném, ha MP párti lennék.Nyugodtan forgasd ki, amit írtam ha ettől jobb lesz a napod, de szerintem elég egyértelmű, hogy mire utaltam."Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
rob3r7o
ender1112
rob3r7o
több mint 1 éve
Arra azért nem ártana emlékezni, hogy jelen választás után mindenképpen a jelenlegi kormány marad hatalmon 😊Nem gondolod, hogy a Szikrának kellene megmutatni magát, járni az országot és eljutni a legkisebb falvakig és kinőni magát egy valós kormányváltó erőnek?Szerintem nincs jó megoldás. Senki nem fogja leváltani a NER-t 26ban.Én úgy gondolom a NER leváltása a választók feladata. A választóknak jelenleg két lehetősége van, ha kormányzó erőt akar választani: NER vagy MP, aki vagy NER vagy nem. Ha NER, akkor tovább állunk és várunk, hogy hátha jön valaki, aki nem az.Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Szerinted mi a jó megoldás? A jelenlegi rendszer fenntartása mellett szavazni, vagy arra aki lehet nem ezt akarja fenntartani, de lehet hogy igen?
Jughead
Pont ez a bajom, hogy mindneki azt hiszi, hogy most megjött a megváltó aki majd megmenti az országot és aki nem tapsikol MP-nek az hülye.
Ha ezek az emberek nem egy kamupróféta után mennének hanem beállnának az olyan kezdeményezések mögé akik valóban rendszeren kívüliek lásd pl szikra, akkor TALÁN 30-ra fel lehetne építeni egy valós ellenzéket.
Ehelyett 26-ban megint jön a választási bukta. Megy a 2 éves letargia, majd megjelenik az új messiás MZP és MP után.
Tarsi
Tök jó hogy van a szikra, tök jó, hogy van a Kutyapárt, de egyik sem képes kormányváltó erő lenni. Kicsiben nagyon hasznosak, de vagy nem tudnak, vagy nem akarnak kinőni.
MP-nek volt egy helyzeti előnye, amit meglovagolva képes volt felülni a hullámra és ezt a hullámot azóta is lovagolja. Rajta kívül senki nem képes ilyen szinten mozgósítani, senki nem építi fel ennyire tudatosan a politikai pályáját.
Ezért tartunk ott, hogy a valódi választás az Fidesz vagy MP. És bárhogy lehet kiélezni arra, hogy aki nem a Fideszre szavaz az nersevik, valójában tényleg ez a helyzet. Aki nem a MP-re szavaz, vagy nem megy el szavazni az a jelenlegi kormányt tartja hatalmon. Ha a Kutyák vagy a Szikra kinövi magát és olyan mértékben tud mozgósítani, mint MP, akkor válthatunk Fidesz vs Kutya/Szikrára, de jelenleg nem.
ervinator
több mint 1 éve
Valahogy így.ha te nem a messiasra szavazol megint akkor fidesz szavazo vagy.És ez pont így van formállogikailag.
csebi
Minthogy aki nem megy el szavazni, annak megfelel a jelenlegi rendszer, mert nem cselekszik ellene, és nem ad le szavazatot a változásra.
"Az őrület legbiztosabb jele újra és újra ugyanazt csinálni, és attól más eredményt várni".
Mint amikor állsz az elromlott liftnél, és századjára is megnyomod a hívógombot, pont olyan a NER-be struktúrált ellenzékre szavazni, hívják azt DK-nak, MSZP-nek, LMP-nek, MiHazánknak, Jobbiknak.
Ha demokratikus úton akarja valaki a NER-t leváltani, akkor maradnak neki a már eddig is létezett kis, jelentéktelen pártok, viccpártok, szinte láthatatlan civiljellegű szervezetek, vagy nyomja 26-ban az ikszet MP-re. Mert ha a jelenlegi választekból bárhova máshova nyomja, akkor technikailag/gyakorlatilag Fidesz/Orbán/NER szavazó.
Ez így leírva nem tetszetős, de valid.
És persze az elkeserdettséget fokozandó még ott van az az opció is, amit Jughead is megfogalmazott, hogy lehet MP is a NER, de akkormeg egymindegy ki kire szavaz.
De ez magában foglalja azt is, hogy nála egyedül (az érzékelhető méretű tartományban) ott a lehetőség, hogy talán mégse. Ez az, ami sokaknak most reményt ad, nem az, hogy messiást látnak bele, hanem pont az, hogy a megváltást messiás nélkül. Hogy messze nem tökéletes a pali, de kurvára hatékony. És ez nagyon nagy különbség.
Én személy szerint azért tartom erős, potens, valódi ellenzéknek, mert személyes motivációt gondolok a fő mozgatórugóknak (sértettség, bosszúvágy, kihaénnemség, stb.) márpedig ezek őszintébbek, tartósabbak, erősebbek, mint a politikusi összefogások, érdekközösségek, frakciók.
Őszentsége Sobri Jóska
Tipikusan az a helyzet amikor csak két rossz közül lehet választani.
A másik meg az, hogy '26-ig elég sok idő van, addig MP-nek is felszínen kell maradnia.
Az elmúlt hetekben is mondott erőseket, amiktől csak pislogok, ezért kérdés, hogy ezeket valóban komolyan gondolja vagy csak azért mondja, mert a fidesz táborra lő, hogy onnan rántson át szavazókat, ami logikus lenne a részéről.
Továbbá az ellenzéknek is van '26-ig ideje bebizonyítani, hogy komolyan gondolják és nem csak a fizetésért járnak be.
több mint 1 éve
Nyugodtan forgasd ki, amit írtam ha ettől jobb lesz a napod, de szerintem elég egyértelmű, hogy mire utaltam."Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
rob3r7o
ender1112
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 1 éve
Nem gondolod, hogy a Szikrának kellene megmutatni magát, járni az országot és eljutni a legkisebb falvakig és kinőni magát egy valós kormányváltó erőnek?Szerintem nincs jó megoldás. Senki nem fogja leváltani a NER-t 26ban.Én úgy gondolom a NER leváltása a választók feladata. A választóknak jelenleg két lehetősége van, ha kormányzó erőt akar választani: NER vagy MP, aki vagy NER vagy nem. Ha NER, akkor tovább állunk és várunk, hogy hátha jön valaki, aki nem az.Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
Szerinted mi a jó megoldás? A jelenlegi rendszer fenntartása mellett szavazni, vagy arra aki lehet nem ezt akarja fenntartani, de lehet hogy igen?
Jughead
Pont ez a bajom, hogy mindneki azt hiszi, hogy most megjött a megváltó aki majd megmenti az országot és aki nem tapsikol MP-nek az hülye.
Ha ezek az emberek nem egy kamupróféta után mennének hanem beállnának az olyan kezdeményezések mögé akik valóban rendszeren kívüliek lásd pl szikra, akkor TALÁN 30-ra fel lehetne építeni egy valós ellenzéket.
Ehelyett 26-ban megint jön a választási bukta. Megy a 2 éves letargia, majd megjelenik az új messiás MZP és MP után.
Tarsi
Tök jó hogy van a szikra, tök jó, hogy van a Kutyapárt, de egyik sem képes kormányváltó erő lenni. Kicsiben nagyon hasznosak, de vagy nem tudnak, vagy nem akarnak kinőni.
MP-nek volt egy helyzeti előnye, amit meglovagolva képes volt felülni a hullámra és ezt a hullámot azóta is lovagolja. Rajta kívül senki nem képes ilyen szinten mozgósítani, senki nem építi fel ennyire tudatosan a politikai pályáját.
Ezért tartunk ott, hogy a valódi választás az Fidesz vagy MP. És bárhogy lehet kiélezni arra, hogy aki nem a Fideszre szavaz az nersevik, valójában tényleg ez a helyzet. Aki nem a MP-re szavaz, vagy nem megy el szavazni az a jelenlegi kormányt tartja hatalmon. Ha a Kutyák vagy a Szikra kinövi magát és olyan mértékben tud mozgósítani, mint MP, akkor válthatunk Fidesz vs Kutya/Szikrára, de jelenleg nem.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 1 éve
"Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk?"En csak azt nem értem, h miért akkora baj, ha esetleg az emberek adnak ennek egy esélyt? Senki nem irta szerintem, h fixen leváltja a Fideszt, de meg azt sem h fixen jobb lenne, mint Orbán (bár rosszabb elég nehezen lenne). De legalább más. Jobb lenne 28. alkalommal is leszavazni a semmit nem erő ellenzékre, akik között ugyan azok ülnek, akiknek tokom se tudna már hány 2/3ot köszönhetünk? Vagy a kutyakra, akik helyi szinten ugyan jopofak és jó kezdeményezéseik vannak, de országos szinten komolyanvehetetlenek?Szerintem meg ti álomvilágban éltek, hogy egy nerben nevelkedett majd leváltja a nert.Értjük Negri: Te vársz egy szentet, mi viszont nem álomvilágban élünk, szóval nem várjuk, hogy majd jön egy igazi szent, aki megdönti a hatalmat.nem, mert egy vén dagadék helyett egy fiatal sportos ember kerül a bársonyszékbetudom ezzel nem leszek népszerű, dehát: sokan leírják, hogy először MP leváltja a nert demokratikus úton ÉS majd csak AZUTÁN lesz rendes választás, amikor arra szavazol akire akarsz. számomra ez elképesztő naivitásra vall.A Fidesznek 30+ éve és 14 évnyi 2/3-a van abban, hogy ezt a rendszert megalapozta, MP-nek erre egy választási győzelem esetén lenne 6 éve, 4 évnyi nem 2/3-os kormányzással.
2 dolog:
3 lehetséges utat látok:
ad1 orbán meghal.
Fontos_Vidra
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
Tarsi
rob3r7o
több mint 1 éve
m.hvg.hu/itthon/20240523_az-allamfo-elleni-vadakrol-es-a-fico-merenyletrol-terjesztett-alhirekrol-is-kerdezzuk-gulyas-gergelyt-a-kormanyinfonEzek egyetlen kormányinfó történései, eszméletlen sebességgel zuhanunk a feneketlen mélységbe, viszont tessék csak kisujjat eltartva vitatkozni róla, hogy ki a messiás meg ki nem. Na de majd a szikra 2048-ban!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
teljesség igénye nélkül:a baj az hogy aki nem rá szavaz az nersevikEz most hangulatkeltésre jó vagy mire?
Negritis, a vajda
Ki mondott itt ilyet?
akdestroyer
Mindenki döntse el, hogy az, hogy ő onnan jött és a rendszer része volt amiatt, jobb ha inkább OV és a Fidesz marad vagy inkább leszavaz MP-re.
Szerintem ezt senki nem írta. Annyi lett leírva ha nem MP-re szavazol igen nagy valószínűséggel arra szavazol, hogy a jelenlegi rendszer marad.
Aki a lebontott jogállamiságot nem bánja az keresse még a red flageket tovább.
Kinek mi a fontos, mi a cèl?
Ilyen állapotban az az elsődleges feladat, hogy le kell váltani a hatalmat, ezért minden olyan szavazat, ami nem arra megy, aki potenciálisan a legesélyesebb kihívó az valójában a jelenlegi rendszert tartja hatalmon. Ez igaz arra is, aki el sem megy szavazni. Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de ettől még ez így lesz.
több mint 1 éve
ha te nem a messiasra szavazol megint akkor fidesz szavazo vagy.És ez pont így van formállogikailag.
csebi
Minthogy aki nem megy el szavazni, annak megfelel a jelenlegi rendszer, mert nem cselekszik ellene, és nem ad le szavazatot a változásra.
"Az őrület legbiztosabb jele újra és újra ugyanazt csinálni, és attól más eredményt várni".
Mint amikor állsz az elromlott liftnél, és századjára is megnyomod a hívógombot, pont olyan a NER-be struktúrált ellenzékre szavazni, hívják azt DK-nak, MSZP-nek, LMP-nek, MiHazánknak, Jobbiknak.
Ha demokratikus úton akarja valaki a NER-t leváltani, akkor maradnak neki a már eddig is létezett kis, jelentéktelen pártok, viccpártok, szinte láthatatlan civiljellegű szervezetek, vagy nyomja 26-ban az ikszet MP-re. Mert ha a jelenlegi választekból bárhova máshova nyomja, akkor technikailag/gyakorlatilag Fidesz/Orbán/NER szavazó.
Ez így leírva nem tetszetős, de valid.
És persze az elkeserdettséget fokozandó még ott van az az opció is, amit Jughead is megfogalmazott, hogy lehet MP is a NER, de akkormeg egymindegy ki kire szavaz.
De ez magában foglalja azt is, hogy nála egyedül (az érzékelhető méretű tartományban) ott a lehetőség, hogy talán mégse. Ez az, ami sokaknak most reményt ad, nem az, hogy messiást látnak bele, hanem pont az, hogy a megváltást messiás nélkül. Hogy messze nem tökéletes a pali, de kurvára hatékony. És ez nagyon nagy különbség.
Én személy szerint azért tartom erős, potens, valódi ellenzéknek, mert személyes motivációt gondolok a fő mozgatórugóknak (sértettség, bosszúvágy, kihaénnemség, stb.) márpedig ezek őszintébbek, tartósabbak, erősebbek, mint a politikusi összefogások, érdekközösségek, frakciók.
több mint 1 éve
fingom sincs hogy hívja Hont MP-t mert nem olvasom, tegnap vagy tegnapelőtt esett le hogy a Messiás és Magyar ugyanúgy M-el kezdődik szóval akár passzolhat isNegri minden megszólalása arról szól, hogy aki Messiási Pétert (szigorúan így ahogy Honték hívják) támogatja az szektás, illetve megvezetett, hiszen ő a NER része, csak mi ezt nem látjuk.Amúgy én nem értem ezt a hőbörgést MP miatt. Akinek nem tetszik ne szavazzon rá. Akinek elege van a rendszerből, és nem hisz benne, szavazzon a Kutyapártra. Ha meg úgy gondolja, hogy feri ötödik nekifutásra most már tényleg eléri, hogy ne legyen kétharmad, akkor a közös listára. Ha minden fasza, akkor a fideszre. Aztán még vannak átmenetek, mint a közös ellenzékből kifelé kacsintó Momentum, MP korábbi alteregója, MZP, fasz tudja mit akaró Vona, a zsebnácik gyülekezete a Mi Hazánk színeiben, szóval lehet variálni.ahogy leirtem nekem azzal van a bajom, ahogy pl Negribe szallnak bele sokan most, mert mondjuk arnyalna a kepet MProl. meg a felhaborodast megint, hogy ha te nem a messiasra szavazol megint akkor fidesz szavazo vagy.
gabokocka
ezek ujbol es ujbol feltuno mintazatok ebben a topikban, raadasul most kb ugyanez a parhuzam van a Karacsony Gergo meg egy fideszes allamtitkar vonatkozasaban.
vegul amugy a szakirodalomnak lesz igaza. ilyen rendszert belulrol lehet levaltani. de nekem itt az lenne a kerdesem, hogy vajon levaltjuk-e a rendszert azzal, ha MP-t meg VD-t tesszuk hatalomba? sztem nem. de nincs semmi bajom azzal, ha vki szerint meg igen. csak valotlansogat ne allitsunk.
csebi
Arról nem is beszélve, hogy néha Megafonos stílusban ferdít, pl. mikor az volt az érve, hogy MP és a Fidesz kampánya ugyanaz, hiszen MP szerint csak ő tudja leváltani a Fideszt, míg a Fidesz szerint csak ők tudják megakadályozni a küszöbön álló atomháborút és hogy milyen fura, hogy a Fidesz kampánya nem tetszik pl. baggio-nak, de MP kampányával nincs baja.
Szóval nehogy már úgy állítsuk be, hogy itt ő van támadva.
Jughead
és nem a szektássággal kezdtem, az reakció volt arra mikor felhoztunk bármit ami nem tetszik benne akkor egyből jött hogy rendszerpártiak vagyunk és mindenki aki nem úgy gondolkozik az a NERt akarja
nem mondtam hogy MP kampányol azzal hogy ő vagy armageddon, hanem konkrétan itt volt leírva egy újabb patkány fidesz húzás után hogy itt változás kell vagy kb minden elveszett
és erre kérdeztem hogy akkor MP vagy minden elveszett?
ami retorikai eszközökben bár el tér, üzenetben nem tér el a fidesz vagy armageddontól
több mint 1 éve
a baj az hogy aki nem rá szavaz az nersevikEz most hangulatkeltésre jó vagy mire?
Negritis, a vajda
Ki mondott itt ilyet?
több mint 1 éve
Negri minden megszólalása arról szól, hogy aki Messiási Pétert (szigorúan így ahogy Honték hívják) támogatja az szektás, illetve megvezetett, hiszen ő a NER része, csak mi ezt nem látjuk.Amúgy én nem értem ezt a hőbörgést MP miatt. Akinek nem tetszik ne szavazzon rá. Akinek elege van a rendszerből, és nem hisz benne, szavazzon a Kutyapártra. Ha meg úgy gondolja, hogy feri ötödik nekifutásra most már tényleg eléri, hogy ne legyen kétharmad, akkor a közös listára. Ha minden fasza, akkor a fideszre. Aztán még vannak átmenetek, mint a közös ellenzékből kifelé kacsintó Momentum, MP korábbi alteregója, MZP, fasz tudja mit akaró Vona, a zsebnácik gyülekezete a Mi Hazánk színeiben, szóval lehet variálni.ahogy leirtem nekem azzal van a bajom, ahogy pl Negribe szallnak bele sokan most, mert mondjuk arnyalna a kepet MProl. meg a felhaborodast megint, hogy ha te nem a messiasra szavazol megint akkor fidesz szavazo vagy.
gabokocka
ezek ujbol es ujbol feltuno mintazatok ebben a topikban, raadasul most kb ugyanez a parhuzam van a Karacsony Gergo meg egy fideszes allamtitkar vonatkozasaban.
vegul amugy a szakirodalomnak lesz igaza. ilyen rendszert belulrol lehet levaltani. de nekem itt az lenne a kerdesem, hogy vajon levaltjuk-e a rendszert azzal, ha MP-t meg VD-t tesszuk hatalomba? sztem nem. de nincs semmi bajom azzal, ha vki szerint meg igen. csak valotlansogat ne allitsunk.
csebi
Arról nem is beszélve, hogy néha Megafonos stílusban ferdít, pl. mikor az volt az érve, hogy MP és a Fidesz kampánya ugyanaz, hiszen MP szerint csak ő tudja leváltani a Fideszt, míg a Fidesz szerint csak ők tudják megakadályozni a küszöbön álló atomháborút és hogy milyen fura, hogy a Fidesz kampánya nem tetszik pl. baggio-nak, de MP kampányával nincs baja.
Szóval nehogy már úgy állítsuk be, hogy itt ő van támadva.
több mint 1 éve
És látod az emberek itt is a választáson csámcsognak meg ellenzékiként is megosztottak, mikor itt egyes embereknek hadbíróság előtt kellene már állnia minimum, mert hazaárulást követtek el.Engem meglepett a hír, amikor én ott dolgoztam, annyi papírt kellett naponta kitölteni, meg papir alapon olvasni, hogy már az is meglepetés, hogy van digitalizálva bármi. Jó, a reggeli hírlevél vagy összefoglaló a világ eseményeiről az e-mailben jött, az egyébként egy fasza doksi volt, szerettemazert tudod, hogy ez eleg nagy csusztatas. tudomasom szerint a KIR, Forras es Scripta mar jo regen hasznalatban voltak-vannak, maximum te nem hasznaltad. ahogy feltetelezem, hogy az emailezes sem akkor kerult bevezetesre mikor 2015ben beleptem (pl emlekeim szerint nagyon sok jelentesemet nem is scriptan kuldtek meg hazon belul hanem a nagykovet kozvetlenul Bakondynak meg a miniszterelnoki kabinetnek).
MC12
szoval nem kell kicsinyiteni egy ilyen hozzatoldassal ezt, eleg komoly gondok vannak ezzel, sztem fel sem tudjuk merni az igazi karokat, nem csak nemzetbiztonsagi szempontbol hanem pl az h a KIR-hez is hozzafertek (ugye ez a resze markansan alulbeszelt tortenet).
csebi
Nem vagyok jogász, de szerintem ha a tárgyalt dolgok nem merítik ki a felsőbb vezetőknél a 258. paragrafust, akkor a btk egyik fejezetének sincs semmi értelme, mert még ha valakit csákánnyal fejbe vágok, azt is értelmezhetem a posztmodern térben békés megegyezésnek.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Persze, ez az egyik vetülete. Ugyanakkor viszont úgy nehéz változást, elérni, ha azokra szavazol, akikre eddig, miközben nekik sosem sikerült. Miért sikerülne most? Szóval újra beteszed a kezdőbe Sam Darnoldot, és várod, hogy úgy nézzen ki, mint Manning. Nem fog. Mert tudjuk, hogy ő ezt tudja. Ha bárki másra lecseréled, akit eddig még nem próbáltál ki, jobb esélyed van, még akkor is, ha jó eséllyel ő se lesz megváltó, de mivel ismeretlen, még mindig nagyobb eséllyel válhat be, mint akiről fixen tudod, hogy szar. Sztem ez a nekiugrás fő mozgatórugója, amikor valaki vár valami eredményt (NER leváltása), de amellett kardoskodik, ami bizonyítottan nem képes erre.Amúgy én nem értem ezt a hőbörgést MP miatt. Akinek nem tetszik ne szavazzon rá. Akinek elege van a rendszerből, és nem hisz benne, szavazzon a Kutyapártra. Ha meg úgy gondolja, hogy feri ötödik nekifutásra most már tényleg eléri, hogy ne legyen kétharmad, akkor a közös listára. Ha minden fasza, akkor a fideszre. Aztán még vannak átmenetek, mint a közös ellenzékből kifelé kacsintó Momentum, MP korábbi alteregója, MZP, fasz tudja mit akaró Vona, a zsebnácik gyülekezete a Mi Hazánk színeiben, szóval lehet variálni.ahogy leirtem nekem azzal van a bajom, ahogy pl Negribe szallnak bele sokan most, mert mondjuk arnyalna a kepet MProl. meg a felhaborodast megint, hogy ha te nem a messiasra szavazol megint akkor fidesz szavazo vagy.
gabokocka
csebi
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.