Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 20 244
2. Sikerül-e megtartani a kerületekben és a városokban az eddig megszerzett polgármesteri helyeket?
nagylaza, főpohárnok
nem
Negritis, a vajda
Óriási pofon jön a parlamenti ellenzéknek.

Szerintem fel sem fogják mekkora.
Amadeus von Dollárbaloldal
Pedig Az első lépés azorbánék ellen 2-6 év múlva az lenne ha sikerülne elzárni, legalábbis mérsékelni a penz csapokat ‘őfelsége ellenzékének’
Amíg van ingyenpénz, ők szabotálják tovább a váltást utolsó leheletükkel is, hiszen akkor megszűnik a jóság és el kell menni dolgozni a nagyrészének.
Megy is a sírás demokratáéknál is emiatt rendesen.
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 049
Ez vegytiszta személyes bosszú részéről, sértettség, bizonyítási kényszer, egóharc, ami nem egy helyről szól, ahova be akar ülni ezzel az unortodox metodikával, és már elkapta a gépszíj, a flow, mint Mel Gibsont a Visszavágóban, már végigmegy az egészen - persze ha képes rá. A szándéka egyértelmű, az, hogy ez sikerül e, na az nem csak rajta múlik.
Őszentsége Sobri Jóska
Én is kb. ezt gondolom az egész MP-jelenségről.

több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Nem kell ide fejér lovag, de én nem veszem be MP-nek ezt a pálfordulását. Évek óta ugyan olyan haszonélvezője volt a NER-nek mint a többiek, csak most kiesett a pikszisből. Neki nem a rendszerrel van baja, hanem, hogy ő már nincs a húsos fazék mellett amit eddig megszokott. Nem látom, hogy mivel is lenne jobb nekünk ő.
Tarsi
Pont ezért.
Személyes bosszúvágytól fűtött eltökélt, okos, kitartó, képességes ember, aki szét akarja baszni azt a rendszert, ahonnan kiesett/kitették.
Ennél jobb motivációja senkinek se volt az emúlt 14 évben.
Őszentsége Sobri Jóska
Te azt gondolod, hogy szét akarja baszni a rendszert én meg azt, hogy ki akar ütni valakit, hogy a helyére üljön. Neki nem a rendszerrel van a baja, hanem azzal hogy most éppen nem része.
Tarsi
Igen, nekem a te gondolatmeneted életszerűtlen, illogikus.
Ha pénzt, pozíciót akart volna, arról már régen megállapodhatott volna, még jóval február 10. előtt. És akkor nincs ez az egész "ramazuri". És ami egy embernek sok pénz (mint Vona kétmilliárdja), az a rendszernek egy lófing összeg, bárkit kifizetnek. MP már eddig több forintosítható kiadást generált a NER-nek, mint amennyinek a töredékébe került volna a kifizetése, ha arra utazna.
Ez vegytiszta személyes bosszú részéről, sértettség, bizonyítási kényszer, egóharc, ami nem egy helyről szól, ahova be akar ülni ezzel az unortodox metodikával, és már elkapta a gépszíj, a flow, mint Mel Gibsont a Visszavágóban, már végigmegy az egészen - persze ha képes rá. A szándéka egyértelmű, az, hogy ez sikerül e, na az nem csak rajta múlik.

több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221
2. Sikerül-e megtartani a kerületekben és a városokban az eddig megszerzett polgármesteri helyeket?
nagylaza, főpohárnok
nem
Negritis, a vajda
Óriási pofon jön a parlamenti ellenzéknek.

Szerintem fel sem fogják mekkora.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 130 — The Mathematician
nagylaza, főpohárnok
nem

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 16 726 — beers & Packers
Na látod az ilyen hozzállás miatt nem lett eddig és nem is lesz itt semmi változás.
Mindenki várja a fehér lovagot aki majd lenyomja a NERt, kár, hogy ilyen nem lesz.
Toca
Bár nem nekem címezted, azért van valami, amit nem árt tisztázni: akármit mond Dobrev Klára, június 9-én nem a kormány hatalomban maradásáról vagy eltakarításáról döntünk, és még csak nem is az előrehozott parlamenti választásról.
Az ellenzék szempontjából az EP-választáson a tét:
1. Mennyire esik vissza Fidesz, azon túl, hogy relatív győztes lesz, összességében kisebbségbe szorul-e? Milyen mértékben?
2. Hogyan alakulnak az erőviszonyok az ellenzéki térfélen? MP pártja megelőzi-e a DK-féle szövetséget? Mennyivel?
3. A többiek közül ki éri el a bejutási küszöböt? (Jakab Péter már kiszállt a versenyből...)
Az önkormányzati választásokon a tét:
1. Lesz-e Karácsony mögött többség a fővárosi közgyűlésben?
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 562 — Saturday Night Lights
Szinte ugyanaz játszódik le mint MZP idejében, aki az elvei mentén akar szavazni annak büdös lesz MP, milyen fura hogy szinte ugyanazok az emberek jellenek meg ezzel a véleménnyel mint akkor. Anno MZP-ben hittem, de mint kiderül ő nem elég "Orbános" egy átlag Fideszesnek, még MP pont azt a 2000-es évek eleji Orbán akivel el lehet csábítani a bizonytalanokat és egy két gondolkodó Fideszest.
Megnézve a Puzsér "vitáját" vele, két részről is csalódtam. Egy felől Puzsérban, nem nagyon láttam még ennyire lightnak, érződik rajta hogy ha nem is ért egyet, nem vág oda, hanem hagyja kibontakozni..A Másik fele pedig MP világképe, számomra a beszélgetés első fel szomorított el nagyon, ahogy az EU ról vélekedett, hiába szimpatikus az EU-s listája, és annak a módja ahogy kiválasztotta, nekem ez nem elég. Remélem elég sok Fideszest tud megvenni ezzel a mentalítással, de én maradok a kutyáknál. Ők egy olyan szereplője a magyar politikának akiket nem szabad hagyni elveszni.
Nomac
Bármennyire nem szimpatikus MP EU-véleménye, pont így működik a rendszer.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 130 — The Mathematician
Te azt gondolod, hogy szét akarja baszni a rendszert én meg azt, hogy ki akar ütni valakit, hogy a helyére üljön. Neki nem a rendszerrel van a baja, hanem azzal hogy most éppen nem része.
Tarsi
És így akar visszakerülni a rendszerbe? Érdekes megvalósítás lenne.
Jughead
a rendszerrel nincs baja, csak azzal hogy nem volt (most meg már nincs) elég magasan

Szerkesztette: Negritis, a vajda

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 214
Nem kell ide fejér lovag, de én nem veszem be MP-nek ezt a pálfordulását. Évek óta ugyan olyan haszonélvezője volt a NER-nek mint a többiek, csak most kiesett a pikszisből. Neki nem a rendszerrel van baja, hanem, hogy ő már nincs a húsos fazék mellett amit eddig megszokott. Nem látom, hogy mivel is lenne jobb nekünk ő.
Tarsi
Pont ezért.
Személyes bosszúvágytól fűtött eltökélt, okos, kitartó, képességes ember, aki szét akarja baszni azt a rendszert, ahonnan kiesett/kitették.
Őszentsége Sobri Jóska
Tarsi
És így akar visszakerülni a rendszerbe? Érdekes megvalósítás lenne.
több mint 1 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 640
Tarsi
Pont ezért.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 232

buhloone mindstate

több mint 1 éve
Toca Minnesota Vikings 20 128 — Vikings fan
Te vagy az az ember aki szerint minden szar amit a NER most csinál, de mikor szavazásra kerül a sor akkor erősíted őket?
(Nem, nem kell feltétlen rajuk szavazni hogy erősítsd őket)
Toca
Hagyjuk a múltat, maradjunk a mostani választásnál. Csak és kizárólag egyetlen lehetőségem van, ha nem akarom a NER-t erősíteni? MP? Így gondolod?
nagylaza, főpohárnok
Én igen, pedig minden szavával egyre ellenszenvesebb MP.
Jughead
Ettől nincs rossz érzésed? Nem bujkál benned a kisördög, hogy itt valami nem stimmel? Nyugodt szívvel tudsz rá szavazni?
nagylaza, főpohárnok
Ez van. Jobban érdekel a NER leváltása, mint hogy szimpatikus legyen az aki leváltja (nem sok esélyt látok arra se, hogy ez MP lesz, de jól esik reménykedni).
Jughead
Ha azt látnám, hogy lenne valós esélye, hogy leváltsa a fideszt én is behúznám neki az x-et. Így nem fogom, mert azt látom, hogy MP-nek nem a NER-rel, nem Orbánék politikai döntéseivel van problémája, hanem csak bizonyos személyekkel. MZP-re orr befogva, listán tudtam szavazni, MP-re még úgy sem.
Örülök a megjelenésének, mert felkavarta az állóvizet, de biztos vagyok benne, hogy nem ő lesz az aki majd leváltja a NER-t.
Tarsi
Na látod az ilyen hozzállás miatt nem lett eddig és nem is lesz itt semmi változás.
Mindenki várja a fehér lovagot aki majd lenyomja a NERt, kár, hogy ilyen nem lesz.
Nem csoda, hogy oroszok felé húzunk a magyar néplélek valahol még a rendszerváltás előtt áll és várja, hogy majd valaki nagy vezető eljön.
Toca
Én se vagyok MP legnagyobb rajongója, és én se benne látom a Fidesz megdöntését, de ez nem azt jelenti, hogy a tökéletes megváltót várom 15 éve. Épp ellenkezőleg. Azért maradtam távol az MP hypetól, mert úgy látom vagy egy réteg aki mindenáron rá akarja vetíteni az álmait az aktuális megváltóra. Azt belátom, tévedtem vele kapcsolatban. Sokkal hatásosabban mozgósít mint amire számítottam, és valóban egész értelmesen építgeti a mozgalmát. Ettől én még maradok a kutyáknál, de MP tényleg lehet egy katalizátor a rendszerváltásban.

Amúgy én a Fidesz bedőlését úgy láttam reálisnak, hogy szép lassan erodálódik a rendszer(Ez amúgy zajlik. Egészen elképesztő hibákat követnek el, gyengébbnél gyengébb alakok kerülnek fontos pozíciókba, eddig elképzelhetetlen kommunikációs zsákutcákba manőverezik magukat. Az országot évtizedekre szétcseszték, és ezt most már egyre kevesebb eszközük van letakargatni), közben egyre több régi politikai erő(UP féle LMP, MSZP, DK, stb) süllyed el, és gyengíti ezzel a nert. Közben a folyamatosan romló társadalmi helyzet egyre több embert ösztökél arra, hogy tegyen valamit. Új mozgalmak jelennek meg, illetve a már meglévő NERtől függetlenek egyre erősödnek, később párttá alakulva és szövetkezve bedöntik a megöregedő és elfáradó rendszert. A brutális méretű kegyelmi botrány utáni civil tüntetés, a Kutyák népszerűségének növekedése, a DK esése, A Momentum, Párbeszéd, LMP, Jobbik lenullázódása nekem azt mutatta ez is alakulgat, de be kell látnom ebben az országban ez akár évtizedes folyamat is lehetne, és sokkal racionálisabb forgatókönyv, hogy jön valaki, aki azt ígéri összetákol valami hasonlót, Rogánok meg Lőrincek nélkül, és az emberek mögé állnak.

Nem fogok sírni, ha összejön az utóbbi forgatókönyv, csak kicsit olyan érzésem lesz, mint amikor a rendszerváltásról beszélünk: Félmunka. Vén hülyék elzavarva, de az emberek maradtak, és várják a nyugati jólétet, lehetőleg hétfőtől, a rezsicsökkentés meg természetesen maradjon.
andree
Igazából meg nem derült ki hogy MP lesz-e erő vagy nem.
Sőt aki kijelenti hogy ő lesz ki váltja a NERt vagy az ellenkezőjét az kábé blöfföl egyet mint Sobri a kiégett Bradyvel.
De ha kijelentjük, hogy nem lesz az és emiatt nem szavazunk rá azzal azt érjük el, hogy már alapból kevesebb az eselye.
több mint 1 éve
andree Arizona Cardinals 1 781
Te vagy az az ember aki szerint minden szar amit a NER most csinál, de mikor szavazásra kerül a sor akkor erősíted őket?
Toca
Hagyjuk a múltat, maradjunk a mostani választásnál. Csak és kizárólag egyetlen lehetőségem van, ha nem akarom a NER-t erősíteni? MP? Így gondolod?
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Ettől nincs rossz érzésed? Nem bujkál benned a kisördög, hogy itt valami nem stimmel? Nyugodt szívvel tudsz rá szavazni?
nagylaza, főpohárnok
Ez van. Jobban érdekel a NER leváltása, mint hogy szimpatikus legyen az aki leváltja (nem sok esélyt látok arra se, hogy ez MP lesz, de jól esik reménykedni).
Jughead
Ha azt látnám, hogy lenne valós esélye, hogy leváltsa a fideszt én is behúznám neki az x-et. Így nem fogom, mert azt látom, hogy MP-nek nem a NER-rel, nem Orbánék politikai döntéseivel van problémája, hanem csak bizonyos személyekkel. MZP-re orr befogva, listán tudtam szavazni, MP-re még úgy sem.
Örülök a megjelenésének, mert felkavarta az állóvizet, de biztos vagyok benne, hogy nem ő lesz az aki majd leváltja a NER-t.
Tarsi
Nem csoda, hogy oroszok felé húzunk a magyar néplélek valahol még a rendszerváltás előtt áll és várja, hogy majd valaki nagy vezető eljön.
Toca
Én se vagyok MP legnagyobb rajongója, és én se benne látom a Fidesz megdöntését, de ez nem azt jelenti, hogy a tökéletes megváltót várom 15 éve. Épp ellenkezőleg. Azért maradtam távol az MP hypetól, mert úgy látom vagy egy réteg aki mindenáron rá akarja vetíteni az álmait az aktuális megváltóra. Azt belátom, tévedtem vele kapcsolatban. Sokkal hatásosabban mozgósít mint amire számítottam, és valóban egész értelmesen építgeti a mozgalmát. Ettől én még maradok a kutyáknál, de MP tényleg lehet egy katalizátor a rendszerváltásban.

Amúgy én a Fidesz bedőlését úgy láttam reálisnak, hogy szép lassan erodálódik a rendszer(Ez amúgy zajlik. Egészen elképesztő hibákat követnek el, gyengébbnél gyengébb alakok kerülnek fontos pozíciókba, eddig elképzelhetetlen kommunikációs zsákutcákba manőverezik magukat. Az országot évtizedekre szétcseszték, és ezt most már egyre kevesebb eszközük van letakargatni), közben egyre több régi politikai erő(UP féle LMP, MSZP, DK, stb) süllyed el, és gyengíti ezzel a nert. Közben a folyamatosan romló társadalmi helyzet egyre több embert ösztökél arra, hogy tegyen valamit. Új mozgalmak jelennek meg, illetve a már meglévő NERtől függetlenek egyre erősödnek, később párttá alakulva és szövetkezve bedöntik a megöregedő és elfáradó rendszert. A brutális méretű kegyelmi botrány utáni civil tüntetés, a Kutyák népszerűségének növekedése, a DK esése, A Momentum, Párbeszéd, LMP, Jobbik lenullázódása nekem azt mutatta ez is alakulgat, de be kell látnom ebben az országban ez akár évtizedes folyamat is lehetne, és sokkal racionálisabb forgatókönyv, hogy jön valaki, aki azt ígéri összetákol valami hasonlót, Rogánok meg Lőrincek nélkül, és az emberek mögé állnak.

Nem fogok sírni, ha összejön az utóbbi forgatókönyv, csak kicsit olyan érzésem lesz, mint amikor a rendszerváltásról beszélünk: Félmunka. Vén hülyék elzavarva, de az emberek maradtak, és várják a nyugati jólétet, lehetőleg hétfőtől, a rezsicsökkentés meg természetesen maradjon.
több mint 1 éve
StormST Denver Broncos 12 498 — SB 50 Champion @ Grund
 444.hu/2024/05/04/jakab-peter-partja-elbukta-az-ep-indulast-100-ajanlas-hianyzott

1 bohóccal kevesebb. De mit csináljon a 3500 szavazója?
csipkelli
Próbáljon meg kijózanodni, az alkoholizmus nem jó út...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Tarsi
Pont ezért.

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 885
Toca
nagylaza, főpohárnok
Jughead
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Tarsi
Toca
Tarsi
Rendben van, de szerinted akkor mi a célja?
Külön erőként szerezni egy kis hatalmat, aztán társpárttá válni a Fidesszel?

Még ha ez is lenne a célja, akkor talán annyit elérne, hogy Gyurcsányék le lennének szalámizva meg a maradék komolytalan ellenzéki párt is.

Nem megyünk semerre se, csak totyogunk egyhelyben.
Akkor már inkább lökjük be a kocsit a szakadékba, hátha az felébreszt pár embert.

Ha meg nem, hát nem.
több mint 1 éve
Toca
nagylaza, főpohárnok
Jughead
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Tarsi
Toca
több mint 1 éve
Toca Minnesota Vikings 20 128 — Vikings fan
Toca
nagylaza, főpohárnok
Jughead
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Tarsi
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 371 — Patriot
Sztem ebben a turbulens helyzetben a szavazatmegosztás az egyetlen bölcs döntés.
Helyi szinten a pártszín nem számít, a jól dolgozó jelölteket érdemes támogatni, a főpolgármester ízlés dolga (nálam Karácsony), az EP és a fővárosi lista pedig egy ide, egy oda (TISZA - Kutyák).
Az MKKP létezése az EP-ben nem sok értelemmel bírna, a fővárosban annál inkább.
A TISZA viszont be fog jutni az Európai Néppártba, ami stratégiailag fontos.
Dzsokijuing
Most fejből nem tudom h lehetséges-e de minimum fura h egy országból két part kerülne az ENPbe főleg h riválisok.
csebi
Jellemzőbb, hogy egy országból több tag van, mint csak egy.
Nálunk is több volt, (Fidesz Kdnp, Mdf-Mdnp) de vagy megszüntek vagy kizárták kiléptek maguktól.
vpi
Mert a Fidesz KDNP hatalmas riválisok
csebi
Dávid Ibi emlékeim szerint rivális volt 2002 után.
több mint 1 éve
csipkelli 4 010
 444.hu/2024/05/04/jakab-peter-partja-elbukta-az-ep-indulast-100-ajanlas-hianyzott

1 bohóccal kevesebb. De mit csináljon a 3500 szavazója?
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 949 — Lucas Scott
Sztem ebben a turbulens helyzetben a szavazatmegosztás az egyetlen bölcs döntés.
Helyi szinten a pártszín nem számít, a jól dolgozó jelölteket érdemes támogatni, a főpolgármester ízlés dolga (nálam Karácsony), az EP és a fővárosi lista pedig egy ide, egy oda (TISZA - Kutyák).
Dzsokijuing
Most fejből nem tudom h lehetséges-e de minimum fura h egy országból két part kerülne az ENPbe főleg h riválisok.
csebi
Nálunk is több volt, (Fidesz Kdnp, Mdf-Mdnp) de vagy megszüntek vagy kizárták kiléptek maguktól.
vpi
Mert a Fidesz KDNP hatalmas riválisok

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 371 — Patriot
Dzsokijuing
csebi
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 20 244
Amíg nem lesz érezhetően gazdaságilag is szar a középosztálynak, (a szegényeknek mindegy most is)#megszorítások
Amíg a vidéknek évente jut az ingyen pénz, kamutámogatás,
Amíg nem dőlnek be a gyerekeik csíki-csoki hitelei,
Amíg alacsony az infláció,
Amíg van Tescora elég munka,
addig sajnos elég lehet a nemzeti színű nyállal becsomagolt bolsevik propaganda, kis zsidózással keverve.
Erre van igény,

Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 319
Toca
nagylaza, főpohárnok
Nyilván.
A NER-en és MP-éken kívül csak az MKKP-nek van egyáltalán esélye EP-i mandátumra, de az is bizonytalan.

Az önkormányzati választás az meg teljesen más, pl. te Terézvárosban gondolom Sopronira fogsz szavazni, ami bizonyára jó választás, konszenzusosan a lehetőségeihez képest jól csinálta az elmúlt 5 évben, de ilyen lokális döntések most nem gyengítik érdemben a NER-t.

Toca
nagylaza, főpohárnok
Jughead
Egy politikusnak nem szimpatikusnak kell feltétlenül lennie, hanem esélyesnek arra, hogy általa jobb országban élj.
Persze a posztmodernben olyan egy választás, mint egy reality show, csak a személyes szimpátiák alapján dönt az ember, nem utilitarista ön-, vagy közérdek figyelembevételével.

Valójában 26-ban két érdemi választás lesz, NER vs. nem-NER.
Ezt készítheti elő ez a mostani választás, hogy MP a valóságnak megfelelően rakja fel a bábukat a táblára, és akkor tán a nagylaza féle idealisták is elfogadják, hogy valójában ki kivel van.
Őszentsége Sobri Jóska
Ellenzéki barátaim szerint minden választás '14 óta NER vs. nem NER, szóval nagy változás akkor nem lesz ebben a tekintetben 😊 (gondolom, sorsdöntő is lesz a "26-os választás az akkori politikai narratívában majd, mint mindegyik 2002 óta)

2 év sok idő ám, egyébként. Én nem becsülném le - ahogy egyébként megdöbbentően sokan teszik - a központ képességét arra, hogy leszedje, kezelhetővé tegye, mederben tartsa, érdekei szerint irányítsa az MP-problémát.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Toca
nagylaza, főpohárnok
Jughead
nagylaza, főpohárnok
Jughead