Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
444.hu/2024/05/06/magyar-peter-orban-2000-embert-allitott-ram-megoletni-nem-akar-az-1998-as-orbanhoz-szeretnek-visszaterni-a-haboru-ugyeben-bizonyos-ertelemben-igaza-vanVannak benne butaságok, de ahogy Sobri szokta mondani, reálisan értékel és látja a helyzetet.
Emellett ügyesen kerül ki kérdéseket.
több mint 1 éve
Irónia kikapcsolva maradt 😊pisztácia elfogyott, irónia nem is volt
gabokocka
több mint 1 éve
Irónia kikapcsolva maradt 😊
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Románia inkább Kelet-eu. Ausztria lehetne az (földrajzilag), de teljesen már pályát jár be, mint a csehszlovák-magyar tengely, ugye őket sosem verte meg a sors a KGST-vel, kicsit korábban beléptek az EU-ba, stb.Miért, a felsorolt országok tán nem Közép-Európába tartoznak?telex.hu/belfold/2024/05/06/gulyas-gergely-magyarorszag-20-eve-az-europai-unioban-konferencia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KOHOVmVXQpnRCeRrVyokmAyR8qpsYC26mDymCbQY1Jfxk5Y_pFdCR-w0_aem_Ae7xx0voLjwlrYNyig3hoWOVzwJRCUfKa9jpGHuRO4U5qafFXPS9r53bI9h8hWCnN9CgHlXFjXwQC9Y--ywL5Ghl...az egyszeri magyar elolvassa a reggeli kávé mellé, mosolyog egyet, aztán autóba ül, és elmegy dolgozni. Ausztriába. vagy Szlovákiába.
„Közép-Európa tartja magát, és meg tudott őrizni olyan előnyöket, mint a szociális ellátások, a jóléti rendszer, a magas fizetések vagy a gazdag kultúra”
Gerinek kicsit megszaladt a morfium.
cartman023
nemsokára Romániába is.
slowmotion
gabokocka
Szerkesztette: slowmotion
több mint 1 éve
Miért, a felsorolt országok tán nem Közép-Európába tartoznak?telex.hu/belfold/2024/05/06/gulyas-gergely-magyarorszag-20-eve-az-europai-unioban-konferencia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KOHOVmVXQpnRCeRrVyokmAyR8qpsYC26mDymCbQY1Jfxk5Y_pFdCR-w0_aem_Ae7xx0voLjwlrYNyig3hoWOVzwJRCUfKa9jpGHuRO4U5qafFXPS9r53bI9h8hWCnN9CgHlXFjXwQC9Y--ywL5Ghl...az egyszeri magyar elolvassa a reggeli kávé mellé, mosolyog egyet, aztán autóba ül, és elmegy dolgozni. Ausztriába. vagy Szlovákiába.
„Közép-Európa tartja magát, és meg tudott őrizni olyan előnyöket, mint a szociális ellátások, a jóléti rendszer, a magas fizetések vagy a gazdag kultúra”
cartman023
nemsokára Romániába is.
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
iszonyat gáz ez a stílus, de valahol mókás hogy az elvileg politikailag jobb fideszesek se tudnak azzal mit kezdnei amivel az ellenzék se tudottwww.youtube.com/watch?v=feWPUeFNDmU
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/05/06/gulyas-gergely-magyarorszag-20-eve-az-europai-unioban-konferencia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KOHOVmVXQpnRCeRrVyokmAyR8qpsYC26mDymCbQY1Jfxk5Y_pFdCR-w0_aem_Ae7xx0voLjwlrYNyig3hoWOVzwJRCUfKa9jpGHuRO4U5qafFXPS9r53bI9h8hWCnN9CgHlXFjXwQC9Y--ywL5Ghl...az egyszeri magyar elolvassa a reggeli kávé mellé, mosolyog egyet, aztán autóba ül, és elmegy dolgozni. Ausztriába. vagy Szlovákiába.
cartman023
nemsokára Romániába is.
több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/05/06/gulyas-gergely-magyarorszag-20-eve-az-europai-unioban-konferencia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KOHOVmVXQpnRCeRrVyokmAyR8qpsYC26mDymCbQY1Jfxk5Y_pFdCR-w0_aem_Ae7xx0voLjwlrYNyig3hoWOVzwJRCUfKa9jpGHuRO4U5qafFXPS9r53bI9h8hWCnN9CgHlXFjXwQC9Y--ywL5GhlMost mit mondjon? Hogy minden szar?
cartman023
Nagy Márton meg az űriparról álmodozik. Közben a Főni szerint szakképzés a jövő.
Ez mind csak kommunikáció, teljesen kényszerpályán mozog a magyar gazdaság és úgy általában a politika is, közel 0 befolyása van a Dr. Miniszterelnökúrnak és körének arra, hogy milyen irányba mennek a dolgok.

több mint 1 éve
telex.hu/belfold/2024/05/06/gulyas-gergely-magyarorszag-20-eve-az-europai-unioban-konferencia?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KOHOVmVXQpnRCeRrVyokmAyR8qpsYC26mDymCbQY1Jfxk5Y_pFdCR-w0_aem_Ae7xx0voLjwlrYNyig3hoWOVzwJRCUfKa9jpGHuRO4U5qafFXPS9r53bI9h8hWCnN9CgHlXFjXwQC9Y--ywL5Ghl„Közép-Európa tartja magát, és meg tudott őrizni olyan előnyöket, mint a szociális ellátások, a jóléti rendszer, a magas fizetések vagy a gazdag kultúra”
több mint 1 éve
Nekem a többi 3 az megvan, ott nincs kérdés. Csak ez a fránya megyei lista. 😊Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?én önkormányzatiban nem tudok szavazni egyéniben. van fideszes jelölt (aki egy arrogáns törtető alak), van álfüggetlen jelölt, van egy 19 éves budapesti DK-s gyerek, aki sosem járt a település közelében sem, van mi hazánkos, meg egy helyi egyesület jelöltje, akit ismerek személyesen, és olyan sötét mint az éjszaka. szóval erről ennyit.
DK, MSZP, LMP, Jobbik, Mi Hazánk
Jobbnál jobbak. Melyikkel csinálok a legkisebb bajt? 😀
Bruce
deyell
több mint 1 éve
Igen.De a többi 3 szavazólapom attól érvényes lesz?szavazzfasszal.blog.hu/Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?Rajzolj rá valami szépet 😀
Bruce
warr_b
továbbra is valid opció.
Amadeus von Dollárbaloldal
Bruce
több mint 1 éve
De a többi 3 szavazólapom attól érvényes lesz?szavazzfasszal.blog.hu/Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?Rajzolj rá valami szépet 😀
Bruce
warr_b
továbbra is valid opció.
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 1 éve
Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?én önkormányzatiban nem tudok szavazni egyéniben. van fideszes jelölt (aki egy arrogáns törtető alak), van álfüggetlen jelölt, van egy 19 éves budapesti DK-s gyerek, aki sosem járt a település közelében sem, van mi hazánkos, meg egy helyi egyesület jelöltje, akit ismerek személyesen, és olyan sötét mint az éjszaka. szóval erről ennyit.
Bruce
buhloone mindstate
több mint 1 éve
szavazzfasszal.blog.hu/Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?Rajzolj rá valami szépet 😀
Bruce
warr_b
továbbra is valid opció.
több mint 1 éve
Huhh én vármegyei listán kire szavazzak?Rajzolj rá valami szépet 😀
Bruce

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Huhh én vármegyei listán kire szavazzak? DK, MSZP, LMP, Jobbik, Mi Hazánk
több mint 1 éve
Kérdezem én, hogy ez melyik marketinges agytrösztnek (lehet Kósa volt 😀 ) jutott az eszébe? Ha én mondjuk turistaként meglátnám ezt a táblát, kicsit össze lennék zavarodva.Az én értelmezésem a következő.A nadrágszíj rossz mint Brüsszel eltávolítandó így mindenki letolt gatyával tiszteli meg az édesanyákat (másik tábla) Debrecen főterén.
telex.hu/belfold/2024/05/05/fidesz-plakatok-debrecen-magyar-peter-tuntetes
KB23
De lenne pár költői kérdésem.Mibe került ez nekünk?Ki rendelte meg és miért?Miért lettek kikapcsolva a térfigyelő kamerák amikor a táblák kihelyezésre kerültek?
több mint 1 éve
Ez a plakátozás szombatról-vasárnapra történt.mivel Ezek nem is állandó plakát reklám helynek néztek ki. Illegális kihelyezésért feljelentést tenni, felelősök megnevezését követelni, megbírságolni őket.😂hát persze )
Akik az esetleges utólagos papírozásban /engedélyek/ részt vesznek azokra nyomást gyakorolni.
Saját’Média, helyi saját erők pl zaklathatnák őket ha lennének, írhatnák, hogy kézivezérlés, hogy a kósalaali irányítja az önkorit és folyamatosan napirenden tartani a dolgokat ha igaz, ha nem és stbstb így tovább szépen ráülni a hullámra’. Ilyen viszont nincs még ott sem nekik/még/
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Kérdezem én, hogy ez melyik marketinges agytrösztnek (lehet Kósa volt 😀 ) jutott az eszébe? Ha én mondjuk turistaként meglátnám ezt a táblát, kicsit össze lennék zavarodva. telex.hu/belfold/2024/05/05/fidesz-plakatok-debrecen-magyar-peter-tuntetes
több mint 1 éve
Na meg igazsag szerint az emberek tobbseget nem erdekli h ki van hatalmon, amig azok probaljak az orszagot jobb helyzetbe hozni es nem szetbarmolni.A helyzet tehát megvan, a főszereplő (MP) azonban nem az a fickó, akit látni szerettem volna OV kihívójaként. Ez nem pusztán azt jelenti, hogy nem mindenben értek vele egyet, mert miért is értenék egyet bárkivel is mindenben. Hanem azt jelenti, hogy fundamentális problémáim vannak vele. Nagyon szép lenne, ha elzavarná a Fideszt, de ő ugyanabban a politikai kultúrában (vagy kulturálatlanságban) szocializálódott, nem várok tőle gyökeres változást.Azért azt ne felejtsük el, hogy ő is csak egy politikus.
nagylaza, főpohárnok
Nem a vejed vagy üzlettársad vagy a barátod lehet belőle, hanem valaki, aki nem szétbarmolni akarja az országot, ahol élsz, hanem esetleg számodra jobb hellyé teszi. Vagy kevésbbé barmolja szét.
És ennyi a maximum, amit egy politikustól el lehet várni. Felesleges idealista álomképeket kergetni.
Én inkább a "segíts magadon, isten is megsegít" és a "ne engedd be a politikát az életedbe" elvek mentén szocializálódtam/igyekszem élni, de ha már közélet, politika, akkor ez jobb alternatíva, mint a megromlott NER. És persze attól, hogy valami a legjobb, még korántsem biztos, hogy ténylegesen jó, de ami elromlott azt megjavítod vagy cseréled, ennyit tehetsz. Az, ha csak várod várod, hogy magától megjavuljon ritkán sikeres stratégia.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 1 éve
A helyzet tehát megvan, a főszereplő (MP) azonban nem az a fickó, akit látni szerettem volna OV kihívójaként. Ez nem pusztán azt jelenti, hogy nem mindenben értek vele egyet, mert miért is értenék egyet bárkivel is mindenben. Hanem azt jelenti, hogy fundamentális problémáim vannak vele. Nagyon szép lenne, ha elzavarná a Fideszt, de ő ugyanabban a politikai kultúrában (vagy kulturálatlanságban) szocializálódott, nem várok tőle gyökeres változást.Azért azt ne felejtsük el, hogy ő is csak egy politikus.
nagylaza, főpohárnok
Nem a vejed vagy üzlettársad vagy a barátod lehet belőle, hanem valaki, aki nem szétbarmolni akarja az országot, ahol élsz, hanem esetleg számodra jobb hellyé teszi. Vagy kevésbbé barmolja szét.
És ennyi a maximum, amit egy politikustól el lehet várni. Felesleges idealista álomképeket kergetni.
Én inkább a "segíts magadon, isten is megsegít" és a "ne engedd be a politikát az életedbe" elvek mentén szocializálódtam/igyekszem élni, de ha már közélet, politika, akkor ez jobb alternatíva, mint a megromlott NER. És persze attól, hogy valami a legjobb, még korántsem biztos, hogy ténylegesen jó, de ami elromlott azt megjavítod vagy cseréled, ennyit tehetsz. Az, ha csak várod várod, hogy magától megjavuljon ritkán sikeres stratégia.
több mint 1 éve
Én azt furcsállom csak, hogy te, és sokan, akik nem akarnak NER-t és "nem ma kezdték" figyelemmel követni a magyar közéletet, politikát, nem érzékelik, hogy ez az a helyzet, amire vártakIgazad van, valóban "ez az a helyzet" - érzem, látom, tapasztalom -, amire (én is) vártam, és azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ilyen még nem volt az elmúlt harminc évben, 2010 óta pedig pláne nem. Szemben azokkal, akik az MP-féle projektet besorolják a többi elvetélt, előbb-utóbb kudarcot valló próbálkozás közé. Hülyeség. Elképesztő, amit néhány hónap alatt elért. Tehát nem gondolom, hogy ez ugyanaz a lemez lenne, amit pl. MZP is feltett. (A Momentumban elvileg benne volt a lehetőség, de - most nem részletezendő okok miatt - "nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket". Az LMP még annyira sem.)
Őszentsége Sobri Jóska
A helyzet tehát megvan, a főszereplő (MP) azonban nem az a fickó, akit látni szerettem volna OV kihívójaként. Ez nem pusztán azt jelenti, hogy nem mindenben értek vele egyet, mert miért is értenék egyet bárkivel is mindenben. Hanem azt jelenti, hogy fundamentális problémáim vannak vele. Nagyon szép lenne, ha elzavarná a Fideszt, de ő ugyanabban a politikai kultúrában (vagy kulturálatlanságban) szocializálódott, nem várok tőle gyökeres változást. Ha komolyan gondolja, hogy egy miniszterelnök csak két cikluson keresztül maradhasson a posztján, akkor az más. Nekem ez elegendő garancia lenne a váltógazdaságra.
Abban is igazad van, ha azt mondod, hogy ez teljesen felesleges szócséplés, mert a "hagyományos ellenzék" nem tudott senkit felmutatni, aki szóba jöhetett volna OV leváltójaként. Ez így igaz. Attól azonban nem vagyok boldog, hogy MP-t termelte ki a magyar ugar. Tudom: szegény ember vízzel főz.
több mint 1 éve
Jaj hát ma megvolt nekem a Churchill-i 5 perces beszélgetésem.20E-n zötykölődtem mutterhez a kötelező anyák napi körre, amikor a keleti pályaudvar frontján mellém huppant egy bácsika pont akkor, amikor az Élet menetének színpadán hangoltak a későbbi éles bevetésre a fellépők és technikusok. A bácsika a tipikus 60-as, cingár, hosszú orrszőrű, elhanyagolt frizurájú, sztereotíp “kiábrándult miépes” szavazónak tűnt.
Minden különösebb előjáték nélkül - köszönés, megszólítás, stb - közölte velem, hogy “ezeket” ismét “vonatra kéne tenni”. Hűha gondoltam magamban, de úgy voltam vele, hogy 19-re is jöhet a hit mindig már csak yolo alapon is, ezért megkérdeztem, hogy osztán miért? Mi a baj “velük”?
Na, a Hősök teréig kaptam egy komplett történelem órát arról, hogy a zsidók és cigányok a két világháborúban hogyan árulták el az országot. Aztán megtudtam, hogy a cigányok engedték be 1849-ben a 2. Ukrán frontot az országba, elárulva a forradalmat. Szigorúan ukrán! Volt a front, még véletlenül sem orosz, “nem rég tudtam meg” - tette hozzá a bácsi, mutató ujját felfelé tartva.
Ekkor már éreztem, hogy előbb-utóbb a bácsikának le fog esni, hogy meglehetősen nagy a heftim és céltáblára kerülhetek, ezért a terelések tereléseként bedobtam, hogy “na és mit tetszik gondolni az iszlámról?”
“Hát, arról nem sok mindent tudok”, ismerte be kissé félénken, majd hozzátette, hogy “tapasztalatnak itt vannak a cigányok”, akik ugyanolyan agresszív népség, mint “az iszlámok”. Ezt követően tettünk egy rövid turisztikai és gasztro kitérőt, amely lényege az volt, hogy “törököket Törökországban szeretnék nézni”, valamint, hogy be kellene zárni minden kebabost, sushist, kínait és pizzériát (!), mondván, hogy ezek nem magyar ételek. “Egyen a turista gulyást, ha itt van!” Szólt a jelmondat a busz első sorában.
Ahogy ezt megtárgyaltuk úgy voltam vele, hogy elő a pártlógóval, megkérdeztem hát, hogy mi lesz június 9-én? “El kell menni szavazni”, “én rossz időben is elmentem”. Egy rövid okfejtésből megtudtam, hogy Magyar Péterre nem szabad szavazni, a kiábrándult miépes bácsika pedig most már masszív Mi Hazánkos törzsszavazó lett.
Sajnos mire megtudhattam volna tőle, hogy miért a MH és nem Orbán, addigra le kellett szállnom.
A bácsika szerintem azóta is az első ülésen utazik pszichéje buszán a zsidók és cigányok között, meg-meg állva.
több mint 1 éve
Ismét szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy június 9-én nem a kormányváltásról szavazunk. A parlamenti választás 2026-ban lesz. MP szempontjából most az a kérdés, hogy sikerül-e a legerősebb ellenzéki párttá válnia (és közben milyen mértékben amortizálja a többieket), mennyire tudja megközelíteni a Fideszt. Ennek mérésére leginkább az EP-választás alkalmas. Nem azt akarom állítani, hogy a fővárosi önkormányzati listának nincs jelentősége, de az országos mintát mégiscsak az EP-választás adja + Budapesten más megfontolások is szerepet játszanak. (Valószínűleg sok ellenzéki fogja úgy megosztani a szavazatát, hogy az EP-n ikszeli be MP-t.)Pedig pont most, pont itt tartunk.
Bár nem tudom, mi jár MP fejében, számára szerintem a 10 százalék fölötti eredmény is nagyon szép siker lenne. Csak éppen olyan magasra tette a lécet, hogy valószínűleg csalódást okozna, ha nem közelítené meg a 20 százalékot. Ha esetleg átlépné, akkor viszont már politikai lavináról lehet beszélni.
Máskülönben én úgy vagyok vele, hogy a nácikon kívül bárkire hajlandó vagyok szavazni, ha azt látom, hogy ezzel a kormányváltást segítem. De - hangsúlyozom - még nem tartunk itt.
nagylaza, főpohárnok
Én azt furcsállom csak, hogy te, és sokan, akik nem akarnak NER-t és "nem ma kezdték" figyelemmel követni a magyar közéletet, politikát, nem érzékelik, hogy ez az a helyzet, amire vártak, ez az a szcenárió ami lehetővé teheti, hogy a NER-nek vége szakadjon/konszolidálódjon (ahogy a gyakorlatban a Kádár-korszaknak se vége lett 90-ben, hanem konszolidálódott, élhetőbbé vált, majd átmentődött, átalakult).
Ennél jobb nem tud jönni, mert valójában nincs messiás, nincs szőke herceg fehér lovon, meg Széchenyi és Teréz anya szerelemgyereke, kristályosodási pontnak meg MP is megteszi, ahogy 89-ben se a semmiből született meg Mátyás király ükunokája, hanem olyanok jöttek, akik valakik voltak a pártállamban, csak meghallották az idők szavát, és időben hallgattak is rá.
MP-nek most annyi a dolga, hogy a négyhónapnyi elszánt, szuperpopulista politizálását valahogy materializálja és lerakjon egy alapot (10% vagy 30% az EP választáson gyakorlatilag tök mindegy, egyik se tényleges siker, egyik se tényleges csalódás), legyen ott, képezzen egy politikai aktort, akire lehet szavazni, ha az ember nem a NER-t akarja, és nem akar megelégedni egy "punk-szavazattal" az MKKP-re.
És ehhez a megképződéshez az első, vagy nulladik lépés, hogy a NER ergyábbik részét, az ún. "ellenzéket" (Gyurcsányék, LMP, Jobbik, Mi Hazánk), és a már leszerepelteket (Momentum, MZP) partvonalon kívülre tegye. Ebbe az irányba robog most eléggé meggyőzően, és ezen a vágányon tud továbbmenni júniustól két éven át az országgyűlési választásokig.
Én biztos vagyok benne, hogy az EP választáson az ő pártja kapja a legtöbb szavazatot a nem-NER résztvevők közül.
Valójában számára az igazán szerencsés az lenne, ha rajtuk és a Fideszen kívül más nem is szerezne mandátumot, azzal eléggé egyértelműen kijelölné a következő két év lövészárkait, de valójában az igazán lényeges, hogy benne mennyire van elegendő kraft végigütni a következő két évet, nem az, hogy a NER-ellenzékben mennyire nincs.
És mivel abban igazad van, hogy ez csak egy EP válsztás, így tulajdonképpen az 5.01 százaléktól az 50 százalékig ténylegesen tök mindegy mennyit kap most, mert a szavazók politikai emlékezete kb. 1-2 hét, és a 26-os választás is csak április utolsó heteiben fog eldőlni, nem most, és ha végig akar menni a rendszerszétbaszó úton, akkor tök irreleváns, hogy van e egy 6 százalékos Momentum vagy Mi Hazánk, vagy mennyit kapnak Gyurcsányék, neki azon az oldalon mindenkit be kell darálnia, nincs más opciója, ő se alkudozhat velük, és vele se alkudoznának a NER-ellenzékiek.
több mint 1 éve
Ismét szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy június 9-én nem a kormányváltásról szavazunk. A parlamenti választás 2026-ban lesz. MP szempontjából most az a kérdés, hogy sikerül-e a legerősebb ellenzéki párttá válnia (és közben milyen mértékben amortizálja a többieket), mennyire tudja megközelíteni a Fideszt. Ennek mérésére leginkább az EP-választás alkalmas. Nem azt akarom állítani, hogy a fővárosi önkormányzati listának nincs jelentősége, de az országos mintát mégiscsak az EP-választás adja + Budapesten más megfontolások is szerepet játszanak. (Valószínűleg sok ellenzéki fogja úgy megosztani a szavazatát, hogy az EP-n ikszeli be MP-t.)Bár nem tudom, mi jár MP fejében, számára szerintem a 10 százalék fölötti eredmény is nagyon szép siker lenne. Csak éppen olyan magasra tette a lécet, hogy valószínűleg csalódást okozna, ha nem közelítené meg a 20 százalékot. Ha esetleg átlépné, akkor viszont már politikai lavináról lehet beszélni.
Máskülönben én úgy vagyok vele, hogy a nácikon kívül bárkire hajlandó vagyok szavazni, ha azt látom, hogy ezzel a kormányváltást segítem. De - hangsúlyozom - még nem tartunk itt.