Soccer
Mert ha nem túlárazottan kerül oda, akkor esetleg még egy poszton tudnak erősíteni, vagy a jövőre nézve egy tehetséget igazolni ugyanabból az összegbőlPersze, ez szempont lehet egy kis- vagy középcsapatnál, ezt írtam is.
slowmotion
De egy nagycsapatnál, ahol "pénz nem számít", ott egy drukker nem hiszem, hogy azt gondolná, hogyha egy drága csatár jön, akkor nem lesz kapus vagy védő.
Ez olyan, hogyha 10ezer forintom van bevásárolni hétvégére, akkor tetrisezek, hogy legyen hús, legyen zöldség, legyen édesség, legyen mit inni. És így ha fontos a bélszín, akkor már csak Tibicsoki és Kőbányai jut mellé, ezért nem lehet romlott az a bélszín. De ha ötszázezrem van, akkor bélszín, spárga, Lindt csoki, és még egy üveg Ardbeg whisky is jöhet. Sőt, ha a bélszín nem tetszik, visszamegyek, és vehetek helyette három doboz kaviárt, mert bőven van rá pénz.
Egy nagycsapat így működik. És egy nagycsapatnál is felelősen kell dönteni, de egy nagycsapat drukkerének nem kell ebbe a felelősségbe "beleállnia", mivel neki a győzelmek, a siker a fontos, mondhatni ő csak eszik, csak vacsoravendég, nem ő fizet.
Ugyanez megy az NFL-ben a free agency idejénSzerintem nagyon nem ez megy, az NFL-ben van cap, az európai soccerben nincs, ezért ide nem passzol az a logika, hogy van egy fix játkosokra fordítható összeg, és azt sok szabályzó alapján úgy kell elkölteni, ahogy. Sőt, NFL-ben nemcak felfelé, hanem lefelé is van cap, nem lehet "spórolni", sőt, NFL-ben fix számú igazolt játékos kell legyen, míg soccerben lehet a kereted 22 játékos és 52 is.
Hungarian Bill
De az alapfelvetés az nem arról szólt, hogy egy klubnak milyen szempontok alapján mit kéne csinálnia, hanem arról, hogy egy drukkernek miért nem mindegy melyik jó játékos mennyit ér, ha esély van arra, hogy a csapatában kössön ki. Pláne ha olyan csapatnak drukkol, ahol van pénz elég.
Nem tudom mennyire lehetséges ez az Mbappe to Liverpool, de borítana sok mindent az fixmost nem előre kell ember. Diaz, Zsota, Gakpo, Mo, Nyunyez, ez így kb megvan, továbbra is emberevő hatos kellene leginkább. a bérezés meg felejtős, Mo mostani fizetését is alig akarta megadni a vezetőség, majd pont Embappé kb duplaannyi fizuját csergetnék ki önfeledten?
zacknorb
azt felejted el, hogy németbe' elég szigorúan vannak gazdaságilag szabályozva a klubok. ott azért kell felelős gazdálkodás, még akkor is, ha a Bályern vagy.de ez foci bazzeg végtelen pénzzel. ha 150 m kane, de akar a vezetőség egy balbunkót még 40-ért akkor megveszi. akkor is ha előbbi csak 100 m de akkor is ha 180 m-ba került.Én nem igazán követem a soccert, de még a múltból visszamaradottan két külföldi csapatot kedvelek, ezeket nézem meg pár hetente, hogy hogyan állnak, de az elmúlt huszoniksz évben sose voltak bajnokok, igazán esélyesek se. Az egyik a Lazio a másik a Bremen.Mert ha nem túlárazottan kerül oda, akkor esetleg még egy poszton tudnak erősíteni, vagy a jövőre nézve egy tehetséget igazolni ugyanabból az összegből
Namost mivel anyagilag aztán tényleg semmi közöm a csapatokhoz, én igencsak örülnék ha mondjuk a Bréma leigazolna valakit, akit kedvelek, vagy egy jó játékost, akinek már hallottam a nevét, és akivel esély van valami sikerre.
Eképp nem kurva mindegy nekem, hogy ez az igazolás 20 vagy 120 millió euróba kerül? De.
Ezért ebben a relációban nem értem, hogy más drukkereknek mi alapján drága egy egyébként jónak tűnő játékos. (Azt értem, hogy akit szarnak gondol, az eleve ne jöjjön, pláne ha az így elköltött pénz már nem fordítható egy jónak tartott játékosra, mert kiürül a kassza.)
Ez arról jutott eszembe, hogy egy Bayern-drukkernek nem mindegy Kane 50, 100 vagy 150 millióért jön, hiszen ő vitán felül jó csatár, ontja a gólokat, pénz van dögivel, a Bayern nagy csapat, és nem a drukkernek kell kifizetnie semmilyen módon.
Hátha tudja valaki a választ, hogy miért számít egy átlag magyar drukkernek, hogy mennyibe kerül, ha a csapatához érkezhet egy kurva jó játekos.
Őszentsége Sobri Jóska
slowmotion
peach
a végtelen pénzzel gurigázás az a Péesgé (olajosok), Sziti (olajosok), lassan Nyukaszol (tulképpen ők is azok). kicsit kisebb léptékben Margit, mert őket nem hagynák csődbe menni, akármekkora faszságot is csinálnak
Én nem igazán követem a soccert, de még a múltból visszamaradottan két külföldi csapatot kedvelek, ezeket nézem meg pár hetente, hogy hogyan állnak, de az elmúlt huszoniksz évben sose voltak bajnokok, igazán esélyesek se. Az egyik a Lazio a másik a Bremen.Azt hittem írtózol a náciság minden formájától, erre pont egy funnyadék Lazio? Fasisztább szurkolói nem sok csapatnak vannak.
Őszentsége Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
According to Diario Sport in Spain, Real Madrid directors will soon meet Inter to discuss a potential summer transfer for Lautaro Martinez. https://t.co/OqmCKIbXNY #RealMadrid #Martinez #FCIM #Inter #Calcio #SerieA #Transfers
— Football Italia (@footballitalia) June 28, 2023
hat ha a buntetesekbol veszik a sutemenyt karacsonyra akkor ennek csak a keret orulni fog hiszen Mbappe egy heti fizu megvonasa mennyi lenne keses eseten 😊Nem tudom mennyire lehetséges ez az Mbappe to Liverpool, de borítana sok mindent az fixNagyobb a fizetése, mint az egész liverpooli kereknek.
zacknorb
Sixo
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Nem tudom mennyire lehetséges ez az Mbappe to Liverpool, de borítana sok mindent az fixNagyobb a fizetése, mint az egész liverpooli kereknek.
zacknorb
Poloska vagyok.
Ez arról jutott eszembe, hogy egy Bayern-drukkernek nem mindegy Kane 50, 100 vagy 150 millióért jön, hiszen ő vitán felül jó csatár, ontja a gólokat, pénz van dögivel, a Bayern nagy csapat, és nem a drukkernek kell kifizetnie semmilyen módon.mivel mondjuk en fizetek tagdijat, ezert picit erezhetem en is ugy, hogy az en penzembol is megy ez. (nem kell ezt komolyan venni, nyilvan nem jelentos a tagdijam.)
Hátha tudja valaki a választ, hogy miért számít egy átlag magyar drukkernek, hogy mennyibe kerül, ha a csapatához érkezhet egy kurva jó játekos.
Őszentsége Sobri Jóska
amugy nekem majdnemhogy mindegy mennyiert jon Kane csak jojjon. nyilvan olyan hatassal van masra az ara, hogy akkor mennyi marad a 6-os pozicio megerositesere. mert azt is meg kell. szoval emiatt, azert nem teljesen mindegy az ara.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
Ez arról jutott eszembe, hogy egy Bayern-drukkernek nem mindegy Kane 50, 100 vagy 150 millióért jön, hiszen ő vitán felül jó csatár, ontja a gólokat, pénz van dögivel, a Bayern nagy csapat, és nem a drukkernek kell kifizetnie semmilyen módon.Abban igazad van, hogy egy átlag magyar/iráni/tádzsik drukker számára irreleváns kellene, hogy legyen, mennyibe kerül egy játékos, elvégre nem az ő pénzéből pengeti ki a vásárló fél. Ettől függetlenül a szurkolói identitás/magatartás magába foglalja azt, hogy egy kicsit kilépünk a mezei drukker szerepéből, és megpróbálunk klubvezetői fejjel gondolkodni. Mi mennyit adnánk azért a játékosért? Mennyi a reális értéke? Ha túlárazva jön létre a transzfer, akkor melyik poszt marad hiányposzt? Nem passzolna-e a drága X helyett olcsóbb Y a csapatba? Ugyanez megy az NFL-ben a free agency idején; pl. Edmundsot nem a Bears-drukkerek fizették túl, ettől függetlenül a chicagói fanbase szerint jelentősen túlfizették, a Bills-drukkerek meg egyetértettek abban, hogy annyit nem ér, amennyit a Chicago fog fizetni neki, így örültünk, hogy a szurkolói meglátások a FO döntésében manifesztálódtak. Ez egyfajta önigazolás is, hogy jó fotel-menedzserek lennénk. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
Talán még annyi plusz adalék van ehhez, hogy manapság pusztán a tradíció nem sokat ér, ha van mögötte egy elbaltázott gazdaságpolitika - lásd a Barca esetét, ahol már lassan a szponzorok azért fizetnek, hogy a játékosok nevei előtt jelenjenek meg. De lehet említeni a Juvét is, ahol a Covid-időszak alatt valami nagyon félrement.
de ez foci bazzeg végtelen pénzzel. ha 150 m kane, de akar a vezetőség egy balbunkót még 40-ért akkor megveszi. akkor is ha előbbi csak 100 m de akkor is ha 180 m-ba került.Én nem igazán követem a soccert, de még a múltból visszamaradottan két külföldi csapatot kedvelek, ezeket nézem meg pár hetente, hogy hogyan állnak, de az elmúlt huszoniksz évben sose voltak bajnokok, igazán esélyesek se. Az egyik a Lazio a másik a Bremen.Mert ha nem túlárazottan kerül oda, akkor esetleg még egy poszton tudnak erősíteni, vagy a jövőre nézve egy tehetséget igazolni ugyanabból az összegből
Namost mivel anyagilag aztán tényleg semmi közöm a csapatokhoz, én igencsak örülnék ha mondjuk a Bréma leigazolna valakit, akit kedvelek, vagy egy jó játékost, akinek már hallottam a nevét, és akivel esély van valami sikerre.
Eképp nem kurva mindegy nekem, hogy ez az igazolás 20 vagy 120 millió euróba kerül? De.
Ezért ebben a relációban nem értem, hogy más drukkereknek mi alapján drága egy egyébként jónak tűnő játékos. (Azt értem, hogy akit szarnak gondol, az eleve ne jöjjön, pláne ha az így elköltött pénz már nem fordítható egy jónak tartott játékosra, mert kiürül a kassza.)
Ez arról jutott eszembe, hogy egy Bayern-drukkernek nem mindegy Kane 50, 100 vagy 150 millióért jön, hiszen ő vitán felül jó csatár, ontja a gólokat, pénz van dögivel, a Bayern nagy csapat, és nem a drukkernek kell kifizetnie semmilyen módon.
Őszentsége Sobri Jóska
slowmotion
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
Én nem igazán követem a soccert, de még a múltból visszamaradottan két külföldi csapatot kedvelek, ezeket nézem meg pár hetente, hogy hogyan állnak, de az elmúlt huszoniksz évben sose voltak bajnokok, igazán esélyesek se. Az egyik a Lazio a másik a Bremen.Mert ha nem túlárazottan kerül oda, akkor esetleg még egy poszton tudnak erősíteni, vagy a jövőre nézve egy tehetséget igazolni ugyanabból az összegből
Őszentsége Sobri Jóska
Belső védő nagyon kéne, Dier kezdőbe cinkes. Középcsatár is lehet kéne ha megy Kane. Mondjuk ha megy akkor lesz pénz, bár emlékezhetünk, amikor legutóbb nagyon volt pénz, Bale rekord eladásánál, akkor csak bustok jöttek (Sandro, Paulinho, Soldado, Chadli, Lamela, Holtby stb), leszámítva Eriksent.Na ez jó deal, 40-ért nem is vészes.Tottenham are now closing in on James Maddison deal, here we go soon! Verbal agreement in place on £40m fee — final details on add ons/payment structure then… signed. 🚨⚪️ #THFC
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 27, 2023
Daniel Levy, on it with #LCFC.
Personal terms are 100% agreed.
Medical to be scheduled soon. pic.twitter.com/HruX2NMZJp
Sixo
Jöhetne még egy középpályás (pl. Milinkovic-Savicot adnám a Lazioból), de sztem inkább hátvéd lesz a kövi igazolás.
Duff
Na ez jó deal, 40-ért nem is vészes.Tottenham are now closing in on James Maddison deal, here we go soon! Verbal agreement in place on £40m fee — final details on add ons/payment structure then… signed. 🚨⚪️ #THFC
Sixo
Jöhetne még egy középpályás (pl. Milinkovic-Savicot adnám a Lazioból), de sztem inkább hátvéd lesz a kövi igazolás.
Tottenham are now closing in on James Maddison deal, here we go soon! Verbal agreement in place on £40m fee — final details on add ons/payment structure then… signed. 🚨⚪️ #THFC

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
Hoppácska, grúzok csoportelsők lettek a portugál holland belga csoportban...A hazai pálya biztos sokat segített, ezzel együtt is túlteljesítés nyilván
warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
Hát nekem nem nagyon tűnt fel eddig, meg ha egy Newcastleért feladja a karrierjét, amit nemrég még csókolgatott, hogy sosem hagyja el, akkor még annyira sem tartom.Pirlo óta a legjobb olasz középpályás.nah már megvan a hvgÚgy látom már szinte mindenkiért majd 100 millát kell adni, csak mert 25 év alatti
Sixo
kapitnono
empty taxi

Kane menni akar a Munichbe, de ha csak nagy összeget le nem tesznek az asztalra, ami nem 77 misi, akkor nem megy sehova ha Levyn múlik.Most azt írtak h a 100 Misi sem lenne eleg.
Sixo
Poloska vagyok.