Soccer

41 feliratkozó

több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 17 170
...mondjuk a pénz a külföldi szakemberekre akár U12 -től biztos meglenne ha pl Kisvárdai stadionra stb-re is akad...csak szándék hiányzik mert a 20-30 éve irányító focimaffia abból nem profitálna semmit...ozibozi
egy stadion az egyszeri beruházás, szép és látványos, a jelenlegi rendszerben pedig senki nem gondolkodik hosszabb távon, a következő négy évre kell csak a bizalom

az arányokról meg annyit, hogy a Kisvárda stadionja egy milliárd forintból épül, ami kb. egyenlő a Freiburg akadémiájának egy éves működési költségével (pedig a németek még saját elmondásuk alapján is meghúzzák a nadrágszíjat, az angolok pl. sokkal többet költenek az utánpótlás-képzésükre*)

*  en.wikipedia.org/wiki/Elite_Player_Performance_Planbaggio
...ha lenne szándék, lenne rá pénz is. A Kisvárdát csak példaként hoztam fel az értelmetlen pénzköltésre, Szorozható az 1 mrd rengeteggel. Pontosan kiderült amikor a Mezőkövesdnek hirtelen stadion kellett, hogy pár száz millióból egy falusi csapatnál kulturált az első két osztályban elfogadható körülményeket lehet teremteni a játékosok és a szurkolók részére, amit később egy magáncég önerőből kedvére fejlesztgethetne...de legalább megpróbálhatná 'piaci alapon' 😊fenntartani... de nem ez történik mert a kövesd' kap még +stadionpénzt...és sok kövesd' van... szóval pénz van csak igazi szándék nincs, mert nem a felzárkózás a cél. A szakemberek nem adnák vissza az X százalékot sem a beléjük ruházásból... (mind1 hagyjuk...)
ps ráadásul az értelmetlen méretű, és színvonalú stadionokat a későbbiekben fent kell tudni tartani. Mikor pár év múlva megszűnik az állami csecs, akkor az önkormányzat a pénzét kényszerűségből nem a helyi utánpótlásra + jó szakemberekre, tömegsportra fogja költeni, hanem az üresen kongó stadion állagmegóvására.
több mint 9 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 309 — Je suis kobranadrág
közben pár perce P Sousa + a Basel nyert egy újabb bajnokságot...ozibozi
Ide túlságosan gyenge edző volt ugye 😊
több mint 9 éve
közben pár perce P Sousa + a Basel nyert egy újabb bajnokságot...
több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
...mondjuk a pénz a külföldi szakemberekre akár U12 -től biztos meglenne ha pl Kisvárdai stadionra stb-re is akad...csak szándék hiányzik mert a 20-30 éve irányító focimaffia abból nem profitálna semmit...ozibozi
egy stadion az egyszeri beruházás, szép és látványos, a jelenlegi rendszerben pedig senki nem gondolkodik hosszabb távon, a következő négy évre kell csak a bizalom

az arányokról meg annyit, hogy a Kisvárda stadionja egy milliárd forintból épül, ami kb. egyenlő a Freiburg akadémiájának egy éves működési költségével (pedig a németek még saját elmondásuk alapján is meghúzzák a nadrágszíjat, az angolok pl. sokkal többet költenek az utánpótlás-képzésükre*)

*  en.wikipedia.org/wiki/Elite_Player_Performance_Plan

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
...mondjuk a pénz a külföldi szakemberekre akár U12 -től biztos meglenne ha pl Kisvárdai stadionra stb-re is akad...csak szándék hiányzik mert a 20-30 éve irányító focimaffia abból nem profitálna semmit...
több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 738 — Így remélem megfelelek nektek.....
Normális időpont, normális jegyár, jó hangulat, normális körülmények, balhémentesség, a mostaninál kicsit jobb színvonal.
Engem ennyivel ki lehet csábítani egy meccsre.
Mondjuk én megyei meccsre is járok szinte minden héten.Bazzani
Ugye, hogy Kubatovéknak igaza van csak ezt az ősfradista szívszurkoló be nem látja 😀 :p

Meg hát ezért kell ám a stadionépítés. 😀
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 647 — Axel Foley
Normális időpont, normális jegyár, jó hangulat, normális körülmények, balhémentesség, a mostaninál kicsit jobb színvonal.
Engem ennyivel ki lehet csábítani egy meccsre.
Mondjuk én megyei meccsre is járok szinte minden héten.

több mint 9 éve
Ami érthető is lenne, hiszen ha a szittya szurkolók maguktól képtelenek lejjebb vinni az elvárásaikat, és belátni, hogy eleve az összehasonlítások is hibásak, akkor nem marad más megoldás, mint direkt módon elintézni ezt.

Mert a szakértelem hiányát hogyan pótolod? Másoljuk le a belgákat, oké, ami nem mehet másképp, mint belga szakemberek importálásával. Nekik viszont belga szintű fizetéseket kell ám adni, nem fogják beérni kevesebbel, sőt inkább túlárazzák magukat, így működik a PIAC.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
Legalább már azok sem látják akik eddig ott megnézték.
Ezen kívül semmi haszna. Aki azt gondolja, hogy ettől tódulni fognak a népek a stadionba az elég naiv. Bazzani
De miért??? Per pillanat megúszod egy havi tv előfizetésért és ha szerencséd van havi 4 meccsen láthatod a csapatod! De ha nem adja a tv és mondjuk "rivális" jön, muszáj lesz kimenned, főleg ha érdekel. Oké nem több ezerrel fog nőni a szám, de szerintem 3-400-zal tuti.
NB2
ezt most halál komolyan mondod??? azért a 400 emberért?

remélem tudod, hogy a TV-s pénzekből való részesedés az egyetlen olyan bevétel, ami meghatározó és kalkulálható a klubok számára...

és ha nem csal az emlékezetem, anno már volt erre példa, hogy alig vagy szinte semmit nem közvetítettek magyar bajnokikat és semmi foganatja nem volt
semmi értelme nincs ennek az intézkedésnek, de jól beleillik a mocskosutlrák, a mocsoktévé miatt nem járnak a családok meccsekre kampányba, mindegy mi csak véletlenül se foglalkozzunk azzal, hogy egy rakat szar a meccsek színvonala... mert azon szakértelem hiányában baromi nehéz változtatni

csak azt nem tudom ez után ki vagy mi lesz a közellenség, biztos a mocskosnyugat amelyik elkábítja a biszim-baszommal az itthoni szittya magyar szurkolók elvárását, ezért mindenféle külföldi bajnokságot száműznek a médiából és az internetet is korlátozzák majd (ahogy ezt egy másik fórumon vki előre prognosztizálta 😊 )

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 24 948 — nabege2@yahoo.com
Ezen kívül semmi haszna. Aki azt gondolja, hogy ettől tódulni fognak a népek a stadionba az elég naiv. Bazzani
De miért??? Per pillanat megúszod egy havi tv előfizetésért és ha szerencséd van havi 4 meccsen láthatod a csapatod! De ha nem adja a tv és mondjuk "rivális" jön, muszáj lesz kimenned, főleg ha érdekel. Oké nem több ezerrel fog nőni a szám, de szerintem 3-400-zal tuti.

Kétlem, hogy sokat lehet utazási költségeket csökkenteni Schleck
Az a kérdés mi számít soknak... Lehet van olyan csapat akinek 3-400e forint is számít!
több mint 9 éve
mellesleg ha most éppen a belgák a 'példaképeink' akkor miért nem másoljuk őket? kevesebb csapattal
több mint 9 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Mi értelme van a két csoportos NB2-nek?Schleck
utazási költségek csökkentése, ott is mehetne aztán 22 meccs után a felső- és alsóház (tehát további 10 mérkőzés), nem az addigi eredményeket megtartva, hanem az "apertura" során elért helyezéstől függő jutalompontokkal indítvabaggio
Kétlem, hogy sokat lehet utazási költségeket csökkenteni úgy, hogy Magyarországon szinte minden nagy városok közötti útvonal Budapesten keresztül vezet. Emellett végre talán egy normális színvonalú top10 kezdett kialakulni az egy csoportos NB2-vel.

több mint 9 éve
Mi értelme van a két csoportos NB2-nek?Schleck
utazási költségek csökkentése, ott is mehetne aztán 22 meccs után a felső- és alsóház (tehát további 10 vagy 22 mérkőzés, attól függően, hogy összevonjuk-e aztán a két csoportot), nem az addigi eredményeket megtartva, hanem az "apertura" során elért helyezéstől függő jutalompontokkal indítva

---
több mint 9 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Ez az egész szervezeti kultúra, ami a magyar focit övezi egy vicc.
Kezdve a 16 csapatos NB1-el, folytatva a jelenlegi NB3 és megyei I. osztályú bajnokságok közti óriási szakadékkal. Nincs meg a normális piramis rendszer és lehetne folytatni a sort.

Nálam:
NB I - 12 csapat
NB II - 2*12 (nyugat-kelet)
NB III - 3*12
NB4 - 5-6*??
Megyei ligák.tüsi91
Mi értelme van a két csoportos NB2-nek?

több mint 9 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
Ez az egész szervezeti kultúra, ami a magyar focit övezi egy vicc.
Kezdve a 16 csapatos NB1-el, folytatva a jelenlegi NB3 és megyei I. osztályú bajnokságok közti óriási szakadékkal. Nincs meg a normális piramis rendszer és lehetne folytatni a sort.

Nálam:
NB I - 12 csapat
NB II - 2*12 (nyugat-kelet)
NB III - 3*12
NB4 - 5-6*??
Megyei ligák.
több mint 9 éve
Egyébként ki már nem eshet a Hertha legfeljebb osztályozó de az is csak nagy szerencsétlenségek esetében.
Akkor ha a Stuttgart veri a Paderbornt, a Hamburg a Schalkét, és Freiburg Hannover X, és a Hertha nagyon kikap.
Főleg így van ha a gólarány és nem az egymás elleni eredmény dönt, azokkal most nem vagyok tisztában.

www.nemzetisport.hu/adatbank/labdarugas/bundesliga/2014_2015/34dande
Kiesni már nem fognak. (ha csak ki nem kapnak 10-zel)
Osztályozó lehet ha,
- Paderborn - Stuttgart vendég ÉS
- Hannover-Freiburg döntetlen ÉS
- Hoffenheim - Hertha minimum 2 gólos hazaitüsi91
azért kiderült, hogy a német szurkoló is csak szurkoló az újságírók meg újságírók a kezdeti lelkesedéssel szemben egyre több az olyan hang ami az elmúlt 5 fordulóban mutatott előrejáték alapján nagyon aggódik a jövővel kapcsolatban , még úgy is hogy nyáron biztos lesznek igazolások... A Bundesliga kemény világ... a döntetlenekkel nehéz előre jutni-- mondják--
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 647 — Axel Foley
Kevesebb meccs a tvben?Bejohet.ZoliMP
Ja az bejöhet nagyon.
Ezen kívül semmi haszna. Aki azt gondolja, hogy ettől tódulni fognak a népek a stadionba az elég naiv.

Amúgy vicc az egész országos versenykiírás.
A Vásárhely megnyerte a megye1-et de SENKI nem tudja megmondani, hogy:
-minden győztesnek osztályozót kell játszani
-osztályozót kell játszani de a legtöbb pontszámot elérő győzteseknek (egy vagy kettő) nem kell
-nem kell osztályozót játszani
-fel sem jutunk az átszervezések miatt (az NB1es csapatok második csapatai az Nb3ban indulnak megint)

több mint 9 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
Egyébként ki már nem eshet a Hertha legfeljebb osztályozó de az is csak nagy szerencsétlenségek esetében.
Akkor ha a Stuttgart veri a Paderbornt, a Hamburg a Schalkét, és Freiburg Hannover X, és a Hertha nagyon kikap.
Főleg így van ha a gólarány és nem az egymás elleni eredmény dönt, azokkal most nem vagyok tisztában.

www.nemzetisport.hu/adatbank/labdarugas/bundesliga/2014_2015/34dande
Kiesni már nem fognak. (ha csak ki nem kapnak 10-zel)
Osztályozó lehet ha,
- Paderborn - Stuttgart vendég ÉS
- Hannover-Freiburg döntetlen ÉS
- Hoffenheim - Hertha minimum 2 gólos hazai
több mint 9 éve
Stez SMU Mustangs 43 305 — Whoops, looks like something went wrong.
Pirlo 2003-ban és 2007-ben is BL-t nyert. 😉
Előbbit pont a Buffonnal felálló Juventus ellen, egy azóta is felejthetetlen mérkőzésen. Én hatalmas Milan-szurkolóként is majdnem elaludtam azon a döntőn (azóta sem láttam annyira unalmas meccset), de a tizipárbaj azért tetszett, nagyon is. 😀Stez
Az a meccs közel se volt olyan unalmas, mint amennyire utólag elmondták. Persze két olasz csapat 0-0-ás meccse nagyon tipikusnak tűnik, de az első 60-70 perc kifejezetten jó volt. Plusz a végén nyertünk 😀Kampman
És szerinted engem érdekel, utólag ki és mit mondott a meccsről? 😀
Én a saját véleményemet mondtam el, Milan-fanként is rettenetes meccsnek gondoltam akkor is, most is, de mondjuk ott már a győzelem volt a lényeg, pont letojtam, milyen meccsen lett meg.

Illetve azért én alapból sosem vártam nagy játékot olyan csapattól, ahol Ancelotti a vezetőedző. Hatalmas király, imádom, de szezononként volt kb. 6-10 meccs, ahol tényleg szépen is játszottunk, egyébként mindig a brusztolós foci ment, és amint meglett a vezetés, szinte rögtön visszaálltunk. Megszámlálhatatlan pontot el is buktunk így, hogy a végén nem sikerült kibekkelnünk a meccset.

több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
qvára nem igazán értem az átszervezésnél ezt a 3x11 fordulót a 12 csapatnál, amikor adja magát, a 22 meccses alapszakasz végén a felső, és alsóház további 10 meccsel (meglenne az egyenlő hazai pálya is)... és akkor valóban az esik ki aki a leggyengébb ... a bajnok is megszenvedne a legerősebbek ellen ...+ a meccsszám is meglenne a 32 meccsel.ozibozi
és 33 meccs után fejezik be?slowmotion
a rádióban ma ezt mondták (!)ozibozi
azér' kérdezem, mert ennél még a skótok és az észak-írek is többet tudnak, 33 meccs után felezik a 12 csapatot, és még egy kört játszik mindenki a csoporton belül, így lesz 38.

mondjuk ők futni is tudnak.
több mint 9 éve
qvára nem igazán értem az átszervezésnél ezt a 3x11 fordulót a 12 csapatnál, amikor adja magát, a 22 meccses alapszakasz végén a felső, és alsóház további 10 meccsel (meglenne az egyenlő hazai pálya is)... és akkor valóban az esik ki aki a leggyengébb ... a bajnok is megszenvedne a legerősebbek ellen ...+ a meccsszám is meglenne a 32 meccsel.ozibozi
és 33 meccs után fejezik be?slowmotion
a rádióban ma ezt mondták (!)
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
és 33 meccs után fejezik be?
több mint 9 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 905
Dandet és csebit várják a recepción!Amadeus91
10 meccse bajnokok vagytok kb,nem kurvára mindegy,hogy mit játszotok.
Kikaptok és jössz telesírni a fórumot,hogy Pep mekkora fos.Unalmas már.Kenny
nono, maximalista vagyok.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 9 éve
azért ódzkodnak a felső- és alsóháztól, mert az a formátum egyszer már besült, a legdurvább bundameccsek akkor voltakbaggio
igen, de most 12 csapat van, ahol az első 3 kupaindulást ér, az utolsónál meg ha lenne egy osztályozós hely, már nem nagyon lenne nyugodt csapat aki szórhatja a pontokat talán
több mint 9 éve
azért ódzkodnak a felső- és alsóháztól, mert az a formátum egyszer már besült, a legdurvább bundameccsek akkor voltak

---