Soccer
41 feliratkozó
több mint 9 éve
és neked mondanak az évszámok valamit, jóember?ZERO_LCsak szólok, de Casillas is 99-ben debütált a csapatban, nade kicsire nem adunk.
Cambiasso itt sosem volt meghatározó játékos, Hülyeség volt eladni, de igazán kiteljesedni csak az Interben tudott.
Eleve nem értem milyen gondolat mentén vezeted végig a saját nevelés--> beépül a nagyokhoz ----> klasszis lesz gondolatot.
Klasszikus saját nevelés, akik végül nem sokra vitték a nagy csapatban, és jelenleg épp az általad ajnározott PL-ben meghatározó emberek: Soldado, Negredo, Mata, Javi Garcia, Filipe például.
De, ha már Cambiassot bevetted "nagylelkűen", Marcelot, Ramost például miért hagytad ki? Vagy ugyan úgy Özilt, Di Mariat?
De legyen igazad, a Real egy mocskos zsoldos csapat, csupa idegenlégióssal.
több mint 9 éve
és neked mondanak az évszámok valamit, jóember?
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Raul, Guti neve mond neked valamit jóember?Nem vettem egy kalap alá, csak felsoroltam az akkori saját neveléseket, akik azért szerephez jutottak abban az idényben, mert te csak Casillas-t és Carvajal-t említetted. Ahogy többen is utaltak rá, kifutott utánpótlás generációja nagyon sok csapatnak volt/van/lesz. Most épp a Bayern "szerencsés", 1-2 év múlva lehet megint a Realnál érik be jó pár sztár kaliber.ne haragudjál, de végletekben max te gondolkozol... én azért Casillas-szal és Carvajal-lal számoltam mert őket nevezhetjük meghatározónak, nem perem emberek, akiknek alig van közük a kezdőhöz(ahogy a másik oldalon sem számoltam ezeket)
De mindegy is, mert úgyis a végletekre hegyezel ki mindent.flzoli
lehet tele a Real 23 fős kerete ifiből felhozott játékosokkal, ha a 11-13 meghatározó(=fix kezdő) labdarúgód mid összevásárolt sztár...
ezen a "megint"-en hangosan felröhögtem 😀 a Real totál nem az utánpótlásból él, milyen megint? mikor volt legutóbb, mikor azt lehetett mondani, hogy na itt egy jó madridi utánpótlás generáció???
az utóbbi 15 évben őket termeltétek ki, akik nemzetközi szinten is meg tudták ugrani a komoly mércét:
Casillas
Cambiasso (22 évesen játszotta első meccsét a nagyoknál, 2 év Castilla majd 4 év argentin kitérő után, de egye fene legyen ő is kinevelt világsztár)
Juanfran (aki most az atma-ban keseríti volt csapatát, 10 meccsnél többet játszott a nagy csapatban? világsztár?)
Mata (egy percet nem játszott a felnőtt csapatban)
éééés ennyi... 15 év alatt
biztos csak a szerencsével van a probléma, amiért kettő(!) darab olyan klasszis játékost sikerült kinevelni, aki a nagy csapat hasznára vált?
pontosan a Perez-i felfogás az a mi gátat szab az egész utánpótlásnak, nem tud egy fiatal sem kibontakozni, mert nem kap elég lehetőséget, a Real-nál eredmény kell, és ha ezt nem tudod 17-18-19 évesen hozni, akkor bizony egy másodperc alatt el leszel felejtve
de ott ahol, egy Özilt vagy egy DiMariát "beáldoznak" mert éppen jön a spanyol "szuper irányító"-nak kinevezett Isco, vagy mert a VB "felfedezettjét" csak azért is el kell hozni Hámesz személyében(aki szintén irányító), akkor egy ifi nem is tudom miben reménykedik, ennek a norvég szuper tininek is fel van adva a lecke (ráadásul ha jól tudom irányítót játszik ő is)ZERO_L
Igen, az a cirka 130 millió, amennyit az Özil-Di Maria üzleten a Real akasztott biztos semmi
több mint 9 éve
Nem vettem egy kalap alá, csak felsoroltam az akkori saját neveléseket, akik azért szerephez jutottak abban az idényben, mert te csak Casillas-t és Carvajal-t említetted. Ahogy többen is utaltak rá, kifutott utánpótlás generációja nagyon sok csapatnak volt/van/lesz. Most épp a Bayern "szerencsés", 1-2 év múlva lehet megint a Realnál érik be jó pár sztár kaliber.ne haragudjál, de végletekben max te gondolkozol... én azért Casillas-szal és Carvajal-lal számoltam mert őket nevezhetjük meghatározónak, nem perem emberek, akiknek alig van közük a kezdőhöz(ahogy a másik oldalon sem számoltam ezeket)
De mindegy is, mert úgyis a végletekre hegyezel ki mindent.flzoli
lehet tele a Real 23 fős kerete ifiből felhozott játékosokkal, ha a 11-13 meghatározó(=fix kezdő) labdarúgód mid összevásárolt sztár...
ezen a "megint"-en hangosan felröhögtem 😀 a Real totál nem az utánpótlásból él, milyen megint? mikor volt legutóbb, mikor azt lehetett mondani, hogy na itt egy jó madridi utánpótlás generáció???
az utóbbi 15 évben őket termeltétek ki, akik nemzetközi szinten is meg tudták ugrani a komoly mércét:
Casillas
Cambiasso (22 évesen játszotta első meccsét a nagyoknál, 2 év Castilla majd 4 év argentin kitérő után, de egye fene legyen ő is kinevelt világsztár)
Juanfran (aki most az atma-ban keseríti volt csapatát, 10 meccsnél többet játszott a nagy csapatban? világsztár?)
Mata (egy percet nem játszott a felnőtt csapatban)
éééés ennyi... 15 év alatt
biztos csak a szerencsével van a probléma, amiért kettő(!) darab olyan klasszis játékost sikerült kinevelni, aki a nagy csapat hasznára vált?
pontosan a Perez-i felfogás az a mi gátat szab az egész utánpótlásnak, nem tud egy fiatal sem kibontakozni, mert nem kap elég lehetőséget, a Real-nál eredmény kell, és ha ezt nem tudod 17-18-19 évesen hozni, akkor bizony egy másodperc alatt el leszel felejtve
de ott ahol, egy Özilt vagy egy DiMariát "beáldoznak" mert éppen jön a spanyol "szuper irányító"-nak kinevezett Isco, vagy mert a VB "felfedezettjét" csak azért is el kell hozni Hámesz személyében(aki szintén irányító), akkor egy ifi nem is tudom miben reménykedik, ennek a norvég szuper tininek is fel van adva a lecke (ráadásul ha jól tudom irányítót játszik ő is)
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Mikey
18 753
ez a WBA-WHU meccs engem meglep, nem tudom ki hogy van veleNegritisEzen a meccsen is végig egy régi kérdés motoszkált a fejemben: Big Sam hogy a szöszben lehet a mai napig PL csapat menedzsere?
több mint 9 éve
Nem vettem egy kalap alá, csak felsoroltam az akkori saját neveléseket, akik azért szerephez jutottak abban az idényben, mert te csak Casillas-t és Carvajal-t említetted. Ahogy többen is utaltak rá, kifutott utánpótlás generációja nagyon sok csapatnak volt/van/lesz. Most épp a Bayern "szerencsés", 1-2 év múlva lehet megint a Realnál érik be jó pár sztár kaliber.Magyarán ha Perez 2000-ben nem veszi meg Figo-t, akkor most vígan 10-20 milliókat adnának az arabok egy CR-ért mondjuk. Ühüm....igen, pontosan erre utaltam, sőőt még a Közel-Keleten is béke lenne... (de nyilván én vagyok a retardált ._. )
Az analógiádnál maradva:
saját nevelések: Casillas, Carvajal, Morata, Jesé, Arbeloa, Diego López, Nacho Fernández (+ Marcelo, Varane 18 éves kora óta Realos, az már Barca léptékben mérve saját nevelés)
normális értékben(!!!) vett sztárok: Isco, Benzema, Modric, Alonso
kinevelkedett játékosok: Ramos, Pepe, Di Maria,
Én nem látom azt a bazi nagy különbséget....flzoli
végül is fel lehet sorolni az összes Castilla-st is, akik kaptak legalább 1 percet a nemzeti kupasorozatban...
azért remélem érzed a különbséget, mikor egy kalap alá veszed a perceket kapó Jese meg Morata-kat egy világsztár Müllerrel, Schweinsteigerrel, Lahmmal
darabszámban tényleg nincs nagy lemaradása a Real-nak, csak minőségben óriási a kontrasztZERO_L
De mindegy is, mert úgyis a végletekre hegyezel ki mindent.
több mint 9 éve
Magyarán ha Perez 2000-ben nem veszi meg Figo-t, akkor most vígan 10-20 milliókat adnának az arabok egy CR-ért mondjuk. Ühüm....igen, pontosan erre utaltam, sőőt még a Közel-Keleten is béke lenne... (de nyilván én vagyok a retardált ._. )
Az analógiádnál maradva:
saját nevelések: Casillas, Carvajal, Morata, Jesé, Arbeloa, Diego López, Nacho Fernández (+ Marcelo, Varane 18 éves kora óta Realos, az már Barca léptékben mérve saját nevelés)
Én nem látom azt a bazi nagy különbséget....flzoli
végül is fel lehet sorolni az összes Castilla-st is, akik kaptak legalább 1 percet a nemzeti kupasorozatban...
azért remélem érzed a különbséget, mikor egy kalap alá veszed a perceket kapó Jese meg Morata-kat egy világsztár Müllerrel, Schweinsteigerrel, Lahmmal
darabszámban tényleg nincs nagy lemaradása a Real-nak, csak minőségben óriási a kontraszt
több mint 9 éve
Magyarán ha Perez 2000-ben nem veszi meg Figo-t, akkor most vígan 10-20 milliókat adnának az arabok egy CR-ért mondjuk. Ühüm....A legjobbakat a leggazdagabbak veszik meg jelenség baromira nem egyedi jelenség, és nem is csak a focira igaz. De ha már Real, már a Puskás féle csapat is egy "összevásárolt" brigád volt. És tudtommal a világverő Milan, Barca, Bayern, MU stb. csapatokat sem a színtiszta utánpótlás vitte el a csúcsigflzolinem egyedi, csak a Real(vagy nevezzük Perez-nek) kezdte először egy másik szintre emelni ezt, majd az olajosok nyomták "fullba a kretént", ahol már legjobbnak se kellett lenni, kilóra vették a kicsit is felhypeolt játékosokat
nézd meg az triplázó MU-t vagy a Bayern-t messze több saját nevelése volt a BL döntőn, mint mondjuk a Real-nak, ahol Casillas és Carvajal volt
a nagy különbség ott van, hogy a saját nevelések mellett normális értékben(!!!) vett sztárok vannak mint Robben, Ribery és a német bajnokságból kinevelkedett igen hasznos játékosok mint Mandzukic vagy Dante
a Real-nál meg ott van CR-Bale páros akik együtt többet érnek mint a spanyol bajnokságból 16 csapatnak a kerete (a PL-ből meg 13 csapaténak)....
Erre tényleg nem lehet mit mondani, csak azt:
Micsoda teljesítményflzoliZERO_L
Az analógiádnál maradva:
Én nem látom azt a bazi nagy különbséget....
több mint 9 éve
Bayernnek volt 3 saját nevelése hűha mennyivel több, sőt mivel Morata beállt 3 volt a Realnak is (sőt a padon még ült Arbeloa az már 4 😛 ).A legjobbakat a leggazdagabbak veszik meg jelenség baromira nem egyedi jelenség, és nem is csak a focira igaz. De ha már Real, már a Puskás féle csapat is egy "összevásárolt" brigád volt. És tudtommal a világverő Milan, Barca, Bayern, MU stb. csapatokat sem a színtiszta utánpótlás vitte el a csúcsigflzolinem egyedi, csak a Real(vagy nevezzük Perez-nek) kezdte először egy másik szintre emelni ezt, majd az olajosok nyomták "fullba a kretént", ahol már legjobbnak se kellett lenni, kilóra vették a kicsit is felhypeolt játékosokat
nézd meg az triplázó MU-t vagy a Bayern-t messze több saját nevelése volt a BL döntőn, mint mondjuk a Real-nak, ahol Casillas és Carvajal volt
a nagy különbség ott van, hogy a saját nevelések mellett normális értékben(!!!) vett sztárok vannak mint Robben, Ribery és a német bajnokságból kinevelkedett igen hasznos játékosok mint Mandzukic vagy Dante
a Real-nál meg ott van CR-Bale páros akik együtt többet érnek mint a spanyol bajnokságból 16 csapatnak a kerete (a PL-ből meg 13 csapaténak)....
Micsoda teljesítményflzoliZERO_L
MANUnak összejött egy rohadt jó évjárat ahogy a Barcának is, de ha most megnézed kb 2 saját nevelésű játékosuk van. Azért az nagyon ritka már hogy sok saját nevelésű legyen egy csapatban.
Ettől függetlenül, én nem bírom Perezt és az esztelen megalomán költekezését, de amíg felülről ez ne melsz beszabályozva mindig lesznek ilyenek.
több mint 9 éve
ez a Wolfsburg idén nem viccel... Naldo jobbosa keményen elsült:
pbs.twimg.com/tweet_video/B90FzDGIYAEqpwp.mp4
több mint 9 éve
A legjobbakat a leggazdagabbak veszik meg jelenség baromira nem egyedi jelenség, és nem is csak a focira igaz. De ha már Real, már a Puskás féle csapat is egy "összevásárolt" brigád volt. És tudtommal a világverő Milan, Barca, Bayern, MU stb. csapatokat sem a színtiszta utánpótlás vitte el a csúcsigflzolinem egyedi, csak a Real(vagy nevezzük Perez-nek) kezdte először egy másik szintre emelni ezt, majd az olajosok nyomták "fullba a kretént", ahol már legjobbnak se kellett lenni, kilóra vették a kicsit is felhypeolt játékosokat
Micsoda teljesítményflzoli
több mint 9 éve
Ahogy úgy is "pumpálhatom valamibe a pénzt", hogy nem vásárlom meg kompletten. Pontosan erről (is) szól a világ futballja évek óta, a Real és a hasonló nevesebb klubok elhitetik szurkolóikkal, hogy függetlenek maradtak ettől a tőkétől (mert csak ilyen cselziket és manszitiket vehetnek meg az arabok ám!), de aki ezt elhiszi...Nem értem a szurkolóknak ehhez feltétlen mi köze lenne. Nem tudom, mitől lenne egy fanatikus Real szurkoló kevesebb mint egy hasonló Cardiff/Eibar/Aachen... szurkoló? Nem azért lett valaki madridista, mert meglátta az éves Forbes jelentéseket, és lett állandó erekciója a sok 0 láttán. Persze, nyílvám kívül álló szemmel egy hangos összevásárlás sokkal visszataszítóbb mint egy csendes, alulról építkezés, de az sosem fog tömegeket megmozgatni. Elhiheted, hogy a PL sem azért akaszt le akkora TV-s pénzeket, mert Caroll-ok és Barton-ok rohangálnak a pályán. Ezzel lehet hatni 10-20-30.000 akár 100.000 emberre, de sosem fogsz tudni milliókra hatni hosszabb távon.
baggio
Az meg szerintem ultra szánalmas, hogyha valakit csak a szimpátiája alapján megbélyegeznek valamiféle feltételezett viselkedésmóddal. A könnyen mozgó "divatszurkoló" réteget leszámítva egy Real "szimpla" szurkoló semmivel sem másabb, mint egy Liverpool szurkoló, még ha az utóbbiak "áldozat" képe és önerősítő kisebbségi-komplexusa sokkalta inkább működik is.
több mint 9 éve
Ahogy úgy is "pumpálhatom valamibe a pénzt", hogy nem vásárlom meg kompletten. Pontosan erről (is) szól a világ futballja évek óta, a Real és a hasonló nevesebb klubok elhitetik szurkolóikkal, hogy függetlenek maradtak ettől a tőkétől (mert csak ilyen cselziket és manszitiket vehetnek meg az arabok ám!), de aki ezt elhiszi...ez okozza azt a problémát is, hogy az FA kupa még hagyján, de egy Ligakupa jobban érdekli a játékosokat mint az EL ( a BL más kérdés)NegritisA fő ok az, hogy míg az FA kupában egyenlően részesülnek a csapatok a jegybevételekből és a tv-s pénzekből (a teljesítményhez mérten), addig a nemzetközi kupákban utóbbi egyfajta "market pool" alapján oszlik meg, tehát a tv-s piac nagyságától függően... Az EL-ben tavaly pl. a Swansea 4 millió eurót keresett a legjobb 32 közé jutással, a Lazio pedig 9.5-et.
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
A legjobbakat a leggazdagabbak veszik meg jelenség baromira nem egyedi jelenség, és nem is csak a focira igaz. De ha már Real, már a Puskás féle csapat is egy "összevásárolt" brigád volt. És tudtommal a világverő Milan, Barca, Bayern, MU stb. csapatokat sem a színtiszta utánpótlás vitte el a csúcsigazért mert nem olajsejkek pumpálták bele közvetlenül a pénzt (a normális szponzoráció szerintem nem ördögtől való), attól még a Real teremtette meg "a kilóra megveszek akárkit" jelenséget a 2000 évek elején és azóta sem nagyon változtatott ezen a felfogáson hála Perez úrnak, ez a "gazdasági" versenyelőny mennyiben más, mint az ami most zajlik angol kis csapatok és spanyol kis csapatok között??ZERO_LNe légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
több mint 9 éve
jó hát ez így no komment, ez már tényleg NSO-féle színvonal xDNyílván okkal öntik a pénzt, de nehogy már egy mezen/stadionon/labdán lévő szöveg/embléma bármi egyenlő legyen egy csapat komplett megvásárlásával.
"a szponzor és a tulajdonjog egy csapatnál két teljesen más fogalom" - persze, az arabok a milliárd eurókat pusztán jófejségből adják a Realnak, hogy mindenki megismerhesse a csodálatos országukat és annak fővárosát, Abu Dhabi-t, amúgy magasról tesznek rá, hogy milyen eredményeket ér el a csapat... lehet a WHU-WBA is meglepő, de ez a fajta szubjektivitás is mindig meg tud döbbentenibaggio
több mint 9 éve
én ebből a vitából kiszálltam 😀mindig elhatározom hogy reál-barca drukkerrel nem vitatkozom mert .... de aztán belemegyek és megbánom
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
jó hát ez így no komment, ez már tényleg NSO-féle színvonal xD"a szponzor és a tulajdonjog egy csapatnál két teljesen más fogalom" - persze, az arabok a milliárd eurókat pusztán jófejségből adják a Realnak, hogy mindenki megismerhesse a csodálatos országukat és annak fővárosát, Abu Dhabi-t, amúgy magasról tesznek rá, hogy milyen eredményeket ér el a csapat... lehet a WHU-WBA is meglepő, de ez a fajta szubjektivitás is mindig meg tud döbbenteni
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
ez a WBA-WHU meccs engem meglep, nem tudom ki hogy van vele
több mint 9 éve
azért mert nem olajsejkek pumpálták bele közvetlenül a pénzt (a normális szponzoráció szerintem nem ördögtől való), attól még a Real teremtette meg "a kilóra megveszek akárkit" jelenséget a 2000 évek elején és azóta sem nagyon változtatott ezen a felfogáson hála Perez úrnak, ez a "gazdasági" versenyelőny mennyiben más, mint az ami most zajlik angol kis csapatok és spanyol kis csapatok között??Ne légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
több mint 9 éve
A szponzor és a tulajdonjog egy csapatnál két teljesen más fogalom, nem értem mi a francot nem lehet ezen felfogni. Persze mucsáról, lila ködbe burkolva teljesen mindegy, hogy gazdagékat milyen formában tömik pénzzel, de azért ne keverjünk már össze alap dolgokat....te jézusmária, ez nagyobb öngól, mint amit Tokody rúgott a pályánNe légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
azt pedig csak halkan súgom meg, hogy a stadionjuk neve hivatalosan Abu Dhabi Bernabeu vagy valami hasonló lesz xD
www.bbc.com/sport/0/football/31032158baggio
több mint 9 éve
a 2 agyonhype-olt csapat tavaly a saját bajnokságát nem tudta megnyerni mert egy szervezett csapat simán megoldotta ...Most tulajdonképpen mi is a problémád? 😊Ne légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
a realt csak tevebszó szponzorcégek támogatják és a spanyol bankok, nagy különbséggaborik
Hogy vannak gazdag, és vannak szegény csapatok? Hogy az élet a fociban sem fair? Hogy az "agyonhypeolt" csapatok simán nyernék a "világ legjobb és legerősebb bajnokságát"?flzoli
több mint 9 éve
tudod az a ciki, hogy azzal indoklod a bajnokság gyengeségét hogy lenne elég pénz a sikerekhezmikor a Reál elég sokáig nem tudott nemzetközileg elérni semmit, pedig a világ összes pénzét lerakták a legnagyobb sztárok elé
egyébként több probléma is van ami miatt nehezebb egy angol csapat dolga:
1. hazai játékosok ára jóval az értékük felett van, és kell bizonyos számú haza nevelés
2. eu-n kívüli játékos igazolása mindig macerás, mert a munkavállalási engedélyt nem biztos hogy megkapja és ezért nehezebb is "olcsón" építkezni
ez okozza azt a problémát is, hogy az FA kupa még hagyján, de egy Ligakupa jobban érdekli a játékosokat mint az EL ( a BL más kérdés) és nincs meg az a tűz mint egy török csapatban például
vagy mint mondjuk egy spanyol/portugál kis/középcsapat esetében ahol a játékosok/edzők a KIUGRÁSÉRT küzdenek, nem csak a csütörtöki meccset is le akarják tudni
az, hogy melyik csapatnak honnan van kifogyhatatlan forrása szponzorok vagy oligarcha szerintem mind1
de a chelsea,city,reál,barca,psg anyagi lehetőségei jóval a többiek fölött vannak
ebből ugye ott a Chelsea akik nem rosszak
a City csak pénzből él
Senal örök lúzer
a MU most kezdi önmagát újra megkeresni, a Pool épp talál vissza az útra amit 5-6 éve elvesztett
a Spurs-Castle-Everton pedig kis halak a vízben amik néha odaérnek, de sok mindent nem érnek el
és most ténylegesen identitás válságban van az angol bajnokság, de ez ad neki egy olyan varázst ami miatt én még jobban szeretem
ez pedig, hogy még inkább kiszámíthatatlan mint eddig mert a 2 bajnoki címért küzdőn kívül van kb 6 csapat ami a BLért megy és szinvonalas meccseket játszanak
több mint 9 éve
Most tulajdonképpen mi is a problémád? 😊Ne légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
a realt csak tevebszó szponzorcégek támogatják és a spanyol bankok, nagy különbséggaborik
Hogy vannak gazdag, és vannak szegény csapatok? Hogy az élet a fociban sem fair? Hogy az "agyonhypeolt" csapatok simán nyernék a "világ legjobb és legerősebb bajnokságát"?
több mint 9 éve
te jézusmária, ez nagyobb öngól, mint amit Tokody rúgott a pályánNe légy már retardált, mikor volt olyan, hogy a Realt egy arab/orosz/amerikai pénzember pumpálta volna pénzzel?flzoliMicsoda teljesítmény ez közel 2 milliárd euróból évente.... Hogy a pénzeszsák tulajokat ne is említsem.Mondja ezt egy Real drukker... #mademydayZERO_L
flzoli
azt pedig csak halkan súgom meg, hogy a stadionjuk neve hivatalosan Abu Dhabi Bernabeu vagy valami hasonló lesz xD
www.bbc.com/sport/0/football/31032158
---
több mint 9 éve
Ennyire elfogult fröcsögést már régen hallottam.... Eleve mitől lenne a Real korlátlan az átigazolási piacon, amikor a City, a PSG és a Chelsea kb. annyit költ amennyit akar, az MU, a Barca, a Bayern pedig ha nagyon bárkiért versenyezhet. Hiába vezetsz mindent vissza a "gyilkos" bajnoki küzdelemre, ez baromira nem magyarázza azt meg, hogy ennyi lóvéból nem lehet egy hazai és nemzetközi szinten is ütőképes keretet összehozni.az angoloknak többet ér egy FA kupa(és van is úgy megfizetve) mint az EL nemhiába játszik még a Spurs is folyamatosan B csapattal a 2. számú európai kupában...hát ha neked a kész tények felismerése is nehézséget okoz akkor nincs is miről beszélni.gaborikKész tényként állítod, hogy őket profi sportolókat nem érdekli az hogy nyerjenek az azzal járó dicsőség plusz pénz, kupa stb. csak az hogy a PL-ben úgyis megkapják a 70 milliót. Bocsi hogy ezt mi nem látjuk.Toca
a top4 bajnokságban csak a spanyol klubok(a 2 nagyot kivéve akik lehúzzák a többit) vannak rászorulva arra hogy minden lehetőséget megragadjanak anyagi szempontból. de magyarázd csak azzal hogy egy M.City egy M.United egy Juventus egy Liverpool egy Napoli ha a BL-ből átkerül az EL-ba és ott rögtön kiesik az azért van mert bármennyire is próbálkoztak nem tudják felvenni a versenyt egy Sevillával, Bilbaoval...
Biztos bennem a hiba, de szerintem az angol bajnokság színvonala és erőssége az utóbbi években rengeteget esett. Szintén bennem lehet a hiba, hogy úgy gondolom, pl. az angol és spanyol bajnokságot összehasonlítani olyan, mint az almát és a körtét. Gyümölcs mindkettő, de hogy melyik a jobb (finomabb), az egyéni ízlés kérdése és nem általánosan meghatározható. Persze örökké vita tárgya lesz, mert hát ilyen a szurkolói lélek: akkor is én kedvencem a jobb, és aki nem így gondolja az hülye!Mikeyez is aztán óriási észrevétel, de talán a miérteken sem ártana elgondolkozni.
teljesen felborultak az erőviszonyok, kezdődött azzal hogy a cityt felpumpálták aztán a lpool és a manu elkezdett hanyatlani. 2 tapasztalt klub máris kiesett a BL-ből helyettük a zsoldos City van, a mindig lúzer Arsenal és egyedül a Chelsea próbálja menteni a menthetetlent ami a PL jóhírét jelenti nemzetközileg.
házon belül is ugyanezek a dolgok kihatnak, sokkal több klub lett azonos szinten nagyobb a belharc mint régen. a BL helyekért is az utolsó körökig küzd az Arsenal, Manu. ha szerintetek ezek a dolgok nem hátrányok egy áprilisban már bajnokságot nyerő Bayernnel szemben akkor tényleg kár ragozni...
ez most egy ilyen időszak, a real tejhatalmú az átigazolási piacon a bayern házon belül ugyanez. így nem nehéz kiemelkedni, de pár év vagy egy évtized és megint változnak az erőviszonyok bajnokságok között mint ahogy mindig isgaborik