Soccer
41 feliratkozó
több mint 8 éve
Otigba is szépen felmondta a leckét:Annak az interjúnak a nagy része kamu.
"Thomas Doll személyében felkészült német edző irányítja a csapatot. Beszéltünk egymással, jók az elképzelései, meggyőző volt, abszolút pozitív benyomást tett rám. Jó érzés volt, hogy engem akart a csapatában látni. Az pedig mondanom sem kell, hogy Magyarország kiemelkedő klubjáról van szó, a Ferencváros az Ferencváros."
"Jó bajnokságokban szerepeltem kiváló játékosokkal, de amikor a Heerenveen tartalékcsapatával megnyertük a bajnokságot, tudtam, az kell nekem, hogy mindig a győzelemért játsszak. Hollandiában és Törökországban viszont a topcsapatok mögötti helyekért küzdöttünk, ha egy élcsapattal döntetlent játszottunk, már jó eredménynek számított. A Fradinál viszont a bajnoki címért lehet küzdeni, és ez nagy motiváció. Magyarország legnagyobb csapatáról van szó, amelyet mindenki tisztel, és csak a győzelem lehet a cél. Ráadásul az sem hátrány, hogy lehetőség van a nemzetközi kupaszereplésre. "
Matthew99
több mint 8 éve
Ezek az NB1-es labdarúgók azért keresnek ennyit, mert a tulajdonosoknak ennyit érnek meg, szerintük ennyit érdemelnek meg, módjukban áll ennyit fizetni, tehát nincs itt semmiféle aránytalanság.Ami viszont ezügyben teljesen irreleváns:
- A tulajdonosok bevételének eredete.
- A magyar társadalomban kiugrónak tűnő abszolútértékek.
- Az adott csapatok eredményessége.
- Más csapatok (utánpótlás, megye3, stb.) és más ágazatok (egészségügy, oktatás, stb.) dotáltsága, forrásmennyisége, a másutt dolgozók által "érdemelt" bér.
- A fizetésekért nyújtott produktum.
- A külföldi fizetések.
Összefoglalom egy releváns hasonlatban:
Ha van pénzem (mindegy hogy loptam, örököltem, megdolgoztam érte), és úgy döntök, hogy hívok egy kurvát (megtehetem, törvényes) és fizetek neki egy estéért 500ezer forintot (ami itthon magas, külföldön van aki a sokszorosát kapja), akkor senkinek semmi köze ahhoz, hogy ezt a pénzt adhattam volna rászorulóknak, alapítványnak, korháznak, sőt, még ahhoz se, hogy reggel úgy érzem nem is volt jó ez az egész este.
Ettől függetlenül szerintem is nevetséges összegek a produktummal összevetve, nagyrészük az állam, a presztizsvadászok lehúzása, de aki nem képes megérteni, hogy miért történik, miért történhet ez, az valójában visszasírja a '90 elötti államkommunizmust, ahol minden ilyen dolog központilag volt szabályozva (árak, bérek, tulajdonlások, stb.), és ahhoz képest próbált az ember "okoskodni".
Tessék megérteni, hogy ez a kapitalizmus, a tulaj annyit ad/fizet amennyit akar.
Ha hobbi, költséges, ha törvénytelen a pénzek eredete vállalja, hogy majd leüli, ha rábizonyítják a törvénytelenséget, és ha megelégszik ezzel a produktummal, megérdemli, az ő dolga.
Ő
a
tulaj.
Ez
a
kapitalizmus.
Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk.
több mint 8 éve
Engem megleptek egyes reakciók😊1. Ezek a bérek nem piaci alapon lettek kifizetve, nem azért kapnak ennyit, mert ügyes a klubtulaj, államilag vannak dotálva a csapatok
2. Mivel a játékosok ennyit keresnek sok helyen nem jut másra. Pl nálunk az utánpótlásnál nem volt hideg víz, a kis srácoknak 40 fokos vízben kellett (volna) megfürödni télen. Én is ezeket a pénzeket arra fordítanám, hogy az iskolákban, klubokban normális körülmények legyenek
3. JC6 is leírta, hogy mennek az utánpótlásban a dolgok, rengetek tehetség kallódik el, mert nincs pénz a szülőknek, a magyar foci (mivel állatira nincs nagy tömegbázis, sok tehetséggel) nem teheti meg
4. Én azért sem fizetnék ennyi pénzt, mert a játékosok nincsenek rákényszerítve, hogy továbblépjenek és elmenjenek erősebb bajnokságba, ahol továbbfejlődnek. Pl Lovrencsicsnek és Priskinnek sem a Fradiban kéne elszórakozni a tehetségét
5. Ezt az egészet akkor is tartanám, ha pénteken rúgtunk volna egy 10-es Andorrának!
ui: én sem vagyok irigy, ha valaki megérdemli keressen sokat, még ha én nekem nem jut annyi!
több mint 8 éve
24.hu/sport/foci/2017/06/14/a-juventus-egykori-ghanai-valogatott-csatarat-igazolhatja-le-a-videoton/amikor már egy magyar csapat többet ajánl mint egy Lokomotiv Moszkva akkor ott nincs kérdés.
empty taxi
több mint 8 éve
Lemaradtam egy Hertha-Vidi meccsről? Vagy honnan lehet tudni, hogy mekkora a különbség köztük a pályán?A legtöbb mennyei egyes csapat az angol harmadosztályból is simán kiesne.
No offense, tényleg érdekelne ki mi alapján tud erről véleményt alkotni. Én láttam jó pár bajnokit mindkét bajnokságból az elmúlt években és az alapján egyik magyar csapatot se érzem azon szinten lévőnek, akár sebességben, akár teherbírásban, hogy stabil Bundesliga bentmaradó szintet hozzon, de ez csak az én megérzésem, lehet nyugodtan cáfolni... 😊
StormST
több mint 8 éve
Ami segíthetne a focinkon, ha a kirakatcsapatink (válogatott, európai porondon szereplő csapatok) értékelhető szerepléseket hoznának évről évre. A válogatott tavalyi sikere egészen biztosan sok gyereket (és szülőt) ösztönzött arra hogy a focival foglalkozzanak. Nyilván az egy kifutott eredmény volt, plusz ott extra motiváció volt a csapatban, de azért azt is jól megmutatta, hogy képes lehetünk a középmezőnyben megragadni. Ehhez az is kellene, hogy ne az ügynök állítsa össze a csapatot, hanem a teljesítmény alapján a válogatott egy kiváltság lehessen. Mert ugyebár az is furcsa, hogy az eddig válogatott közelébe sem férő Balogh Norbert és Sallai, hogy került be a keretbe hirtelen, amikor a csontkieső Palermoban nem tudtak stabilan játszani és alighanem a Palermo anyagi helyzetetét tekintve mindkét játékos nyáron új csapathoz fog kerülni.Transfermarkt szerint az már eldőlt h 2.5 millió euróért megveszi Sallait a Palermo a Puskástól, mondjuk ennek ellentmond h a Palermo szurkolói oldalán megjelent múlt hétfői szezonértékelőben azt írták h megy vissza a Puskáshoz.
ervinator
Balogh távozásáról valóban volt pletyka, de nemrég adott egy interjút a Corriere dello Sportnak, amiben azt mondta h ő maradni akar és egyből feljutni a Palermoval.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Nem hiszem, hogy a magyar foci attól jobb lenne, hogy kevesebbet keresnének a játékosok, ahogy azt sem tartom jó ötletnek, hogy amatőr szintre dózerólni mindent a játékosok kapjanak minimálbért aztán onnan felépíteni.A mai világban a pénz határoz meg (szinte) mindent. Ha egy játékos itthon kapna havi 200 ezret, a német harmadosztályban pedig havi 1,2 milliót, akkor igen nagy százalékban hagynák el az országot.
Az, hogy fel lett húzva kismillió pálya az önmagában a foci szempontját nézve nem egy rossz dolog. Abba ne menjünk bele, hogy az a termérdek pénz mennyi más mindenre is elmehetett volna, mert az már más topic lenne.
Ami segíthetne a focinkon, ha a kirakatcsapatink (válogatott, európai porondon szereplő csapatok) értékelhető szerepléseket hoznának évről évre. A válogatott tavalyi sikere egészen biztosan sok gyereket (és szülőt) ösztönzött arra hogy a focival foglalkozzanak. Nyilván az egy kifutott eredmény volt, plusz ott extra motiváció volt a csapatban, de azért azt is jól megmutatta, hogy képes lehetünk a középmezőnyben megragadni. Ehhez az is kellene, hogy ne az ügynök állítsa össze a csapatot, hanem a teljesítmény alapján a válogatott egy kiváltság lehessen. Mert ugyebár az is furcsa, hogy az eddig válogatott közelébe sem férő Balogh Norbert és Sallai, hogy került be a keretbe hirtelen, amikor a csontkieső Palermoban nem tudtak stabilan játszani és alighanem a Palermo anyagi helyzetetét tekintve mindkét játékos nyáron új csapathoz fog kerülni.
A másik a bajnokság erősítése lenne, mégpedig úgy, hogy azok a nagyvárosok ahol van szurkolói múlt alkossák az első osztályt, ezzel száműzve az olyan csapatokat, mint a Balmaz, Gyirmót, Felcsút stb. Ha a bajnokság izgalmasabb lenne, akkor több néző is van ez pedig jobb teljesítményre sarkallná a játékosokat is.
Emellett a korosztályos szinteken az egész edzést megreformálni, kezdve az edzőkkel. Igazából erről a témáról is regényt lehetne írni.
De igazából én már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen szintre fog süllyedni a focink, ha a most aktív pénzcsap egyszer csak eltűnik.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 8 éve
24.hu/sport/foci/2017/06/14/a-juventus-egykori-ghanai-valogatott-csatarat-igazolhatja-le-a-videoton/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Lemaradtam egy Hertha-Vidi meccsről? Vagy honnan lehet tudni, hogy mekkora a különbség köztük a pályán?Le. 1-1 lett.
No offense, tényleg érdekelne ki mi alapján tud erről véleményt alkotni. Én láttam jó pár bajnokit mindkét bajnokságból az elmúlt években és az alapján egyik magyar csapatot se érzem azon szinten lévőnek, akár sebességben, akár teherbírásban, hogy stabil Bundesliga bentmaradó szintet hozzon, de ez csak az én megérzésem, lehet nyugodtan cáfolni... 😊
StormST
több mint 8 éve
Lemaradtam egy Hertha-Vidi meccsről? Vagy honnan lehet tudni, hogy mekkora a különbség köztük a pályán?No offense, tényleg érdekelne ki mi alapján tud erről véleményt alkotni. Én láttam jó pár bajnokit mindkét bajnokságból az elmúlt években és az alapján egyik magyar csapatot se érzem azon szinten lévőnek, akár sebességben, akár teherbírásban, hogy stabil Bundesliga bentmaradó szintet hozzon, de ez csak az én megérzésem, lehet nyugodtan cáfolni... 😊

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 8 éve
amíg össze nem kerülnek. aztán meg kiderül, hogy a bundeszligában hárommal magasabb sebességi fokozatban játszanak.Mégis a pályán van közöttük a legkisebb különbség...hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaa Hertha tizenkétszer jobb? nem, ez sosem számszerűsíthető. tizenkétszer értékesebb? sima ügy, talán még annál is jobban.
szerintetek sokat keresnek, Sobri jogosan teszi fel a kérdést, hogy mihez képest?
egy vidinek 3-3,5 milliárd az éves költségvetése , egy hertának 36milliárd
vajon a herta 12szer jobb csapat, mint a vidi? dehogy...sőt
@JC6
sosem értettem azokat az embereket akik más "zsebében turkálnak"
ez szimplán irigység mert az gondolod, hogy ők jóval kevesebb munkával(gondolod te) sokkal több pénzt keres érdemtelenül.(szerinted)
gordon
de akár úgy is lehet nézni, hogy ott még a keret legutolsó tagjának is képesnek kell lennie átlagos Bundesliga-szinten futballoznia, ami a a Vidi egyetlen (még a legjobb) játékosáról sem mondható el.
ráadásul mindezt a német árszínvonal mellett kell megtennie.
slowmotion
gordon
több mint 8 éve
Mégis a pályán van közöttük a legkisebb különbség...hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaa Hertha tizenkétszer jobb? nem, ez sosem számszerűsíthető. tizenkétszer értékesebb? sima ügy, talán még annál is jobban.
szerintetek sokat keresnek, Sobri jogosan teszi fel a kérdést, hogy mihez képest?
@JC6
ez szimplán irigység mert az gondolod, hogy ők jóval kevesebb munkával(gondolod te) sokkal több pénzt keres érdemtelenül.(szerinted)
gordon
de akár úgy is lehet nézni, hogy ott még a keret legutolsó tagjának is képesnek kell lennie átlagos Bundesliga-szinten futballoznia, ami a a Vidi egyetlen (még a legjobb) játékosáról sem mondható el.
slowmotion
több mint 8 éve
Az elmúlt években nagyon divatba jött, hogy "senki a világon nem ér ennyit" és az ehhez hasonlók. Igazából ez max akkor lenne igaz, ha nem lenne ilyen rengeteg lóvé ebben a sportban. Ha nem lenne, nem is kerülne ennyibe egy játékos. Tavaly pl a Juve pontosan tudta, hogy a Unitedtől elkérhet 100+ milliót, mert ha nem is aprópénz a csapatnak, de bőven megtehetik, mert olyan iszonyú bevételeik vannak. Tavaly a Pogba biznisszel is több mint 500 milliós profittal(!) zárt a MU. Kérdem én akkor nem tök mindegy, hogy kifizetnek-e egy játékosért 100 milliót? Így sem fognak éhen halni a tulajok, így szerintem simán le kéne szarni, hogy ki mennyibe kerül. Max viszonyítási szempontból éri meg.Azt meg, hogy egy csapat kiért mennyit tud fizetni, vagy kinek mennyi fizetést tud kiosztani, azt pont mi szurkolók szabjuk meg. Minél többen szeretjük/nézzük őket annál több lóvé kerül a csapatokhoz.
A baj, hogy itthon nem egészen így működik a dolog. Itt akkor is van lóvé ha nincs érdeklődés és a baj pontosan itt kezdődik. Emiatt is nagyon kár összehasonlítani az itthoni focit akár egy Hertával is. Ők azért kigazdálkodják maguktól is.
több mint 8 éve
Most nem azért de leírod, hogy nem vagy irigy aztán meg írsz egy rakat dolgot amiből süt az irigység (jó hívhatjuk jogosulatlan előnynek ami zavar téged ha az jobb).hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaKedves Gordon,
@JC6
gordon
Nem vagyok irigy.
NB2 kispadig vittem, ne aggódj, láttam, tapasztaltam egy s mást. NB1-es edzőm volt, NB1-es terhelést kaptam, lehetőséget nem. Én hibám volt, elcsesztem.
De láttam, hogy csalnak napról napra edzésen azok, akik még mindig ott vannak a tűz közelében, láttam, hogy kenik meg az edzőt és forgatnak vissza X összeget, hogy pályára léphessenek, láttam, megéltem, amint a gazdag szülők gyerekei előnyt élveznek a keret kialakításakor, olyanok, akik egy 30 méteres keresztlabdát képtelenek voltak 10-ből egyszer a társhoz játszani... láttam, ahogy nem az edző, hanem a menedzser állítja össze a csapatot. Tudtam, miután abbahagytam, hogy az Eger játékosai NB1-es meccseket adnak el, ahogy azt is, mikor a Balmazújváros majdnem kiesett, aztán tavasszal megtáltosodott. Nos, ősszel igazán, de igazán jól kerestek a játékosok...
Nekem ne magyarázz, hogy ezek a játékosok 1. megérdemlik, 2. megdolgoznak érte, mert akkor látszódna, mikor jön mondjuk a Partizani Tirana..
Ennyit erről.
JC6
Így működik a világunk. Fel lehet csesződni, rajta, hogy egyes sportolók miért keresnek annyit, de ez a világon mindenhol így van. Ha van pénzed, többet tudzs kihozni a karrieredből, ha nincs akkor tehetség / munkamorállal tudsz előrébb jutni.
Foci meg nem Mo.-n hanem mindenhol túl van pupálva pénzzel, ahogy a major ligák is sokszor, viszont mindenki annyit érdemel amennyit kap.
Persze van aki azért kap jó fizetést mert jól játszik, van aki azért mert valaha jól játszott és van aki meg csak valakinek a puncsosa ilyen a világ.
Miért lehet megdolgoznak, csak egyszerűen mivel nem a legjobb emberek vannak ott, simán elcsapja őket a partizán 😊
több mint 8 éve
hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaa Hertha tizenkétszer jobb? nem, ez sosem számszerűsíthető. tizenkétszer értékesebb? sima ügy, talán még annál is jobban.
@JC6
gordon
több mint 8 éve
dehogy savanyú a szőlő.Savanyú a szőlő, látom...vagy egy gazdag szülőAzért ahhoz kell némi tehetség is...Vagyis. Minek tanultál, lehettél volna focista is!? 😊Ne vicceljetek velem, ez a fizetési lista gusztustalan.Kicsit szurkalodos leszek...
Éveken át tanultam, több szakmát elsajátítottam, 12 órákat dolgozok naponta, próbálok több látom állni, mégis 20 év alatt fogom megkeresni azt, amit ők 3 év alatt.
Ez borzalmas...
JC6
rossz szakmakat tanultal.
ZoliMP
Matthew99
Sobri Jóska
slowmotion
Ha nem lennének tehetségesek (magyar szinten) akkor nem keresnének ennyit.
Persze ezek nevetséges összegek európai összevetésben, dehát úgy nem is annyira tehetségesek.
Sobri Jóska
tucatjával lehet olvasni a cikkeket arról, hogy utánpótlásban arról lehet látni, hogy ki fog pályára lépni, hogy milyen autóval viszik őket a szülők edzésre.
több mint 8 éve
Törölt felhasználó
hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaKedves Gordon,
@JC6
gordon
Nem vagyok irigy.
NB2 kispadig vittem, ne aggódj, láttam, tapasztaltam egy s mást. NB1-es edzőm volt, NB1-es terhelést kaptam, lehetőséget nem. Én hibám volt, elcsesztem.
De láttam, hogy csalnak napról napra edzésen azok, akik még mindig ott vannak a tűz közelében, láttam, hogy kenik meg az edzőt és forgatnak vissza X összeget, hogy pályára léphessenek, láttam, megéltem, amint a gazdag szülők gyerekei előnyt élveznek a keret kialakításakor, olyanok, akik egy 30 méteres keresztlabdát képtelenek voltak 10-ből egyszer a társhoz játszani... láttam, ahogy nem az edző, hanem a menedzser állítja össze a csapatot. Tudtam, miután abbahagytam, hogy az Eger játékosai NB1-es meccseket adnak el, ahogy azt is, mikor a Balmazújváros majdnem kiesett, aztán tavasszal megtáltosodott. Nos, ősszel igazán, de igazán jól kerestek a játékosok...
Nekem ne magyarázz, hogy ezek a játékosok 1. megérdemlik, 2. megdolgoznak érte, mert akkor látszódna, mikor jön mondjuk a Partizani Tirana..
Ennyit erről.
több mint 8 éve
Jóskának igaza van...nem a tehetség hiányzik a mai fociból, hanem minden más összetevő. Kezdve attól, hogy hiába lenne tehetséges valaki, lehet erre fény sem derül, vagy túl későn derül ki. Hiába építenek orrba-szájba létesítményeket, a legfontosabb az lenne, hogy az iskolák rendelkezzenek megfelelő infrastruktúrával. Épp most megy a lányom iskolába és meg lennék lepve, ha ebből az iskolából a fiúk tömegével focizni jelentkeznének. Igaz van egy tornaterem és betonos focipálya is, na de kinek van kedve a mai világban ilyen körülmények között elkezdeni a focit, amikor ott a fifa 2017 (8-9-stb) amivel jól el lehet ütni a szabadidőt. És az iskolák nem is érdekeltek benne, hogy focizzanak a srácok, inkább más versenyekre készítik fel a gyerekeket. Aztán ha egy gyerek mégis elkerülne egy sportegyesülethez, még mindig ott tartunk, hogy nincsenek normális öltözők, zuhanyzók a gyerekeknek. De nincsenek konditermek se, ahol némi izmot kellene pakolni a srácokra, de olyan edzők sincsenek akik ezzel foglalkoznának. Igaz bevallom, hogy már van vagy 20 éve, amikor még versenyszerűen foglalkoztam a focival, de az akkori körülmények most is visszaköszönnek sok helyen. Persze ezek az új akadémiák már adnak erre, de lassan abból is annyi van, hogy már nem kihívás bekerülni ezek valamelyikébe. De nincs elég tömegbázisa a focinak, így elég tehetség sem kerül be a rendszerbe. A kurva stadionokat persze építik, hogy annak a 2-3000 lelkes nézőnek legyen, de már lassan látszik, hiába vannak évek óta jobb körülmények a szurkolók számára, az emberek nem hülyék azért, hogy ilyen szar teljesítményért kimenjenek. A honvéd most üdítő kivétel volt, de a szurkolók már nagyon vártak egy-egy kiugró eredményre. Éppen úgy gond van a versenyeztetéssel is a serdülőknél, mint volt 10-20 éve, de semmi nem történik, annak ellenére se, hogy profi cégek készítenek kimutatást arról, hogy mennyire gyenge szinten van a magyar utánpótlásképzés.
Sajnos ez egy olyan terület, ahol nem lehet mellébeszélni, mert egy-egy nemzetközi összecsapás során tökéletesen kiderül, hogy mennyire mélyen van a magyar foci....de amíg így is el lehet rá költeni, milliárdokat a haverok legnagyobb megelégedésére, addig valójában nem érzik, hogy micsoda gond ez. Max most kirúgják a kapitányt és megint azt gondolják tettek valamit....aztán ha legközelebb 3 év múlva a járda szigetektől is kikapunk, újra itt állunk...
több mint 8 éve
hogy ki mennyit ér azt a piac/kereslet/kínálat meghatározzaszerintetek sokat keresnek, Sobri jogosan teszi fel a kérdést, hogy mihez képest?
@JC6
több mint 8 éve
Törölt felhasználó
Jó, picit hasra-ütés szerűek voltak a számok, de azért én és ti, meg a hozzánk hasonlók 20 évet dolgoznak egy saját házért vagy egy normálisabb, új autóért.A környező országokban nem forognak ekkora fizetések a fociban - tapasztalat - mégis évről - évre adnak csapatot EU-i kupák csoportkörébe.
Se néző, se foci, se teljesítmény, semmi nem indokolja hogy ilyen Baloghok és társaik 4-5 milliót vigyenek haza havonta...
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/rohanunk-a-vesztunkbe-dlusztus-imre-publicisztikaja-2574901
Érdekes olvasmány.
több mint 8 éve
vagy egy gazdag szülőAzért ahhoz kell némi tehetség is...Vagyis. Minek tanultál, lehettél volna focista is!? 😊Ne vicceljetek velem, ez a fizetési lista gusztustalan.Kicsit szurkalodos leszek...
Éveken át tanultam, több szakmát elsajátítottam, 12 órákat dolgozok naponta, próbálok több látom állni, mégis 20 év alatt fogom megkeresni azt, amit ők 3 év alatt.
Ez borzalmas...
JC6
ZoliMP
Matthew99
Sobri Jóska
slowmotion
magyarországon a focihoz tehetség? 😀Savanyú a szőlő, látom...
kb annyi mint a TV, Rádió műsorvezetéshez
Negritis
Ha nem lennének tehetségesek (magyar szinten) akkor nem keresnének ennyit.
Persze ezek nevetséges összegek európai összevetésben, dehát úgy nem is annyira tehetségesek.
több mint 8 éve
magyarországon a focihoz tehetség? 😀kb annyi mint a TV, Rádió műsorvezetéshez
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
vagy egy gazdag szülőAzért ahhoz kell némi tehetség is...Vagyis. Minek tanultál, lehettél volna focista is!? 😊Ne vicceljetek velem, ez a fizetési lista gusztustalan.Kicsit szurkalodos leszek...
Ez borzalmas...
JC6
ZoliMP
Matthew99
Sobri Jóska
több mint 8 éve
Azért ahhoz kell némi tehetség is...Vagyis. Minek tanultál, lehettél volna focista is!? 😊Ne vicceljetek velem, ez a fizetési lista gusztustalan.Kicsit szurkalodos leszek...
Ez borzalmas...
JC6
ZoliMP
Matthew99