Soccer

41 feliratkozó

több mint 11 éve
Hurka Green Bay Packers Michigan State Spartans 4 107
Kedves Önkéntesek!

Akik NEM csak a július 19-i Szusza Ferenc stadionban rendezendő nyitómérkőzésre jelentkeztek, őket az MLSZ kommunikációs osztálya fogja értesíteni arról, szükség lesz-e az önkéntes feladatok ellátására a további időpontokban, helyszíneken.

Addig is látogassátok a mérkőzéseket és szurkoljatok a magyar válogatottnak!

Üdvözlettel:
Rétai Gábor
Koordinátor

már várom is Pintér hívását... 😀 jézusom
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Basszus, Lahm nem lép többet pályára a német válogatottban?! o_o Hisz még csak 30 éves. 😕
iktriad
😕

😕 😕

😕 😕 😕

Életem egyik legnagyobb játékosa...

Az EB még belefért volna, de ő tudja.
több mint 11 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 651 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Basszus, Lahm nem lép többet pályára a német válogatottban?! o_o Hisz még csak 30 éves. 😕

De hogy legyen a napnak egy jó híre is, a lengyel 2. osztályos pletykák ellenére Simon Attila végül a osztrák élvonalbeli Wolfsbergerben kötött ki. Remélem tud maradandót alkotni a sógoroknál.
több mint 11 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 586 — Poloska confirmed
Otigba gól.
több mint 11 éve
davemayer Chicago Bears 15 321 — "Grammar maci"
 www.youtube.com/watch?v=dchRuwhOb6c#t=41

Vajon Pintér Attila...de inkább fel sem teszem a kérdést.Kenny
Vajon Pintér Attila stábja hány emberből áll, ha Van Gaalé 37-ből?baggio
ilyenkor mindig az jut eszembe hogy szép történet a Dávid vs Góliát, de mi lett volna szegény kis sráccal ha még a parittya sincs a kezében...?! Kezd az a 8-1 is hízelgő lenni, az 5-3 meg egyenesen csoda volt

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 947 — Lucas Scott
A Real Madridnak a költségvetése negyede profit?!
Vagy a költségvetés hány százaléka a profit?
Hátha tudod Csabi. 😉Sobri Jóska
Szarul fogalmaztam, nyilván árbevétel az a profit.
Ha neked olyan vállalkozásod lenne mint a fradi, hogy évente 1 milliárdot költenél rá hogy működjön, és nem érnél el vele lófasz eredményt se elégedetten csettintenél? Én speciel nem.
De Ha te igen akkor OK és gratulálok, ha nem akkor csak a semmit ragozod, mert te is tudod hogy szar van a palacsintában.eaglesmcnabb
Hidd el, a Fradi kibaszott nyereséges. X-nek, Y-nak, tán Z-nek is.
Ha az enyém lenne a Fradi, és te pénzedből költenék rá 1 milliárdot, és a végén az én zsebemben landolna 100 millió, akkor kurva elégedett lennék, hidd el.Sobri Jóska
ez amúgy sajnos igaz...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Ha neked olyan vállalkozásod lenne mint a fradi, hogy évente 1 milliárdot költenél rá hogy működjön, és nem érnél el vele lófasz eredményt se elégedetten csettintenél? Én speciel nem.
De Ha te igen akkor OK és gratulálok, ha nem akkor csak a semmit ragozod, mert te is tudod hogy szar van a palacsintában.eaglesmcnabb
De Csabi. Ha azt nem tudod, hogy a profit meg az árbevétel között mi a különbség, akkor azt honnan tudnád, hogy abból az 1.5 milliárd forintból hova mennyi jut?
Hidd el, a Fradi kibaszott nyereséges. X-nek, Y-nak, tán Z-nek is.
Ha az enyém lenne a Fradi, és te pénzedből költenék rá 1 milliárdot, és a végén az én zsebemben landolna 100 millió, akkor kurva elégedett lennék, hidd el.

több mint 11 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 672 — je suis poloska
De Ha te igen akkor OK és gratulálok, ha nem akkor csak a semmit ragozod, mert te is tudod hogy szar van a palacsintában.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 11 éve
Sobri bazzeg, neked esküszöm arra áll a farkad, ha trollkodhatsz.

"Egyébként nézd meg, hogy az USA labdarúgása kb 3 nagyságrenddel nagyobb biznisz, ezerszer akkora a bázisa, az utánpótlása, az infrastruktúra mögötte, de nemzetközi szinten semmi látványos eredmény."

Amikor Magyarországon elindult a futball, jószerivel az USA még angol gyarmat volt. Teljesen más a két közeg, a stílus, földrész, mégis többre vitték eddig, mint mi. Nagy csapatokat szorongattak meg és győztek le, míg mi egyszer sörmeccsen elintéztük az olaszokat. Hurrá.

20 év alatt a VB-ken háromszor jutottak a legjobb 16 közé és egyszer a legjobb 8 közé.
És Magyarország?JC6
Te meg egy szektás agymosott homofób vagy, aki egyedül még egy esküvőt se tud összegründolni, és aki az én farkamra esküdözik. Elég beteges.
De a képedbe vágtam ezt valaha? Naugye…

Számomra nemzetközi szinten nem látványos eredmény a legjobb 8 vagy 16.
Ráadásul a Concacaf-ból kijutni kissé könnyebb, mint Európából.
Ráadásul minden vébén vannak teljesen random csapatok, akik túlélnek (a nagyok beleszarása miatt) gyengébb csoportokat.
Van vicccsapat, aki még elődöntőt is játszott.
Valamint az USA labdarúgása nem vitte többre.
De ezt kiböngészheted a netről.

több mint 11 éve
A válasz pedig az, hogy oda hívsz szerelőt, ahol elromlott valami.
Sobri Jóska
ha van 2 munkásod melyiket pénzeled aki jó munkát végez, vagy aki szart? Én személy szerint annak adnék több pénzt aki jó munkát végez.
Egyébként ez a "sok pénz" is picsafüst ahhoz képest amiből a külföldiek gazdálkodnak, úgyhogy vagy legalább a tripláját kéne beleölni, vagy csak elsüllyedt ktg. az egészeaglesmcnabb
A munkás rossz példa.
Ha van két vállalkozásom, az egyik önjáró, és termeli a pénzt, a másikba szükséges a tőkeinjekció, vagy bedől, akkor az elsőt nem pénzelem, a másodikat akkor, ha fenn akarom tartani.

nem a stadionoktól lesz jobb a labdarúgásod. Hagi 16-17 éves koráig csupán betonon vagy salakon játszott, nem pedig hipermodern stadionban.csebi
Szerinted.
Azok pedig akiknek lehetőségük van milliárdok fölött diszponálni máshogy gondolják.
Nem biztos, hogy ők gondolják jól, de az ő verziójuk fog megvalósulni

plusz ugye "kurva nagy a nézettség" népszerűség stb. mégse tud 1 focicsapat se pozitív üzleti eredményt összehozni. Felmerül a kérdés, hogy pl az FTCnek mi a lófasznak 1,5 milliárd ktgvetés, ha a negyede profitot nem tudja termelni? És messze a legnépszerűbb csapatról beszélünk.
eaglesmcnabb
Hát igen, igazából a klubvezetés az egy külön szakma lenne és abban még jobban elmaradunk, mint edzők színvonalában. Mondjuk az sajnos egyértelműen látszik, hogy ennyi profitot képtelenség kitermelni, de sok helyen még ennek az ötödét sem tudnák szvsz. Legtöbb helyen alig van néző, merchandise nulla, egyéb bevételi forrás meg nem sok van. Ha valaki nem pumpálja bele a pénzt az adott klubba, akkor bizony csúnyán összeesik a kártyavár. Látunk is ilyet szinte minden évben.Asbee
Hátha tudod Csabi. 😉

több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
 www.youtube.com/watch?v=dchRuwhOb6c#t=41

Vajon Pintér Attila...de inkább fel sem teszem a kérdést.Kenny
Vajon Pintér Attila stábja hány emberből áll, ha Van Gaalé 37-ből?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 367 — Omar's Coming Yo!

Vajon Pintér Attila...de inkább fel sem teszem a kérdést.

több mint 11 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
A válasz pedig az, hogy oda hívsz szerelőt, ahol elromlott valami.
Sobri Jóska
ha van 2 munkásod melyiket pénzeled aki jó munkát végez, vagy aki szart? Én személy szerint annak adnék több pénzt aki jó munkát végez. eaglesmcnabb
hogy elkényelmesedjen? :p
a soccerből könnyebb elvegetálni, elég ha mb1-es, kisebb igények esetén mb3-as bajnokságban pengetsz, ott már nem döglesz éhen.
ahhoz, hogy jégkorongban, vizilabdában, kajakban is fenn tudd magad tartani a sportolásból, sokkal magasabb szinten kell teljesíteni. Ha az országos 10. helyezetettet is milliomossá teszik, akkor nem biztos, hogy továbbra is mindenki válogatott akar lenni.

ha a sportágak kiegyenlítését célzod meg akkor nem ez az irány, nem átcsoportosítani lehetne a pénzt a soccerből máshova hanem simán elvenni. 😀

demagógia befejezve

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 930 — Cowboys fan
se Kaposvárt se más kisebb várost nem akartam baszogtatni, csak próbáltam rávilágítani, hogy ha egy olyan vállalkozásom van amelynek egyik fő bevételi forrása a jegyértékesítés, akkor valószínűleg olyan helyen próbálom meg működtetni ahol a potenciális fogyasztók száma a lehető legmagasabb... mivel lejjebb volt diszkurzus a magyar foci gazdasági működéséről... 😉peach
volt már itt róla polémia, de: a magyar futballban egy olyan vállalkozás nincs, ahol a jegybevétel fő bevételi forrás lenne.
a Fradinak volt átlag majdnem 9e nézője "otthon". kétezer forintos átlaggal számolva ez lehetne ugyan 270m HUF, de egyrészt a nem rangadó meccsekre átlag 10 százalékkal olcsóbbak voltak a jegyek, másrészt a bérletesek 33 százalék engedményt kaptak legalább. ez 180-250m közöti bevétel úgy, hogy a Népstadion használatáért is kellett fizetni ugye. hol volt ehhez képest a költségvetés?

és akkor még nem is szóltunk a többi csapatról, ahol alapból 40-60 százalékkal kevesebb volt a néző (Diósgyőr, Loki; Videoton), tehát nagyjából a jegybevétel is. és ezek a csapatok sem 400 milliós költségvetéssel működtek...

nem, a magyar foci gazdasági működése nem ezen alapszik, hanem a tévépénzen és a szponzori támogatáson. az meg igazából mindegy, hogy hol van.

én csak azon csodálkozom, hogy Szolnokon talicskával tolják a pénzt a kosárlabdába meg a vízilabdába, a fociba meg nem...
több mint 11 éve
A magyar U19-es válogatott vízilabda meccsnézéssel hangolt a szombaton kezdődő EB-re.. elég kifejező kép szerintem, aztán lehet csak én vagyok régimódi
Hurka
legalább az egyikük nem csak a telóra figyel. (ez Bobál?)

baszki, Pisontnak mekkora potroha nőtt! 😊slowmotion
de azért neki is ott van a kezében.. 😊 elég nevetségesnek tűnik a szervezés amúgy, itt Pápán is lesznek meccsek, jelentkeztem rá önkéntesnek, még 1 hete válaszoltak is kör e-mailben, hogy mehetek, azóta semmi, és kedden már lesznek 6-kor és 9-kor is találkozók... (ezt is érdekesen oldották meg, a 2. meccs előtt a pálya mellett levő sportcsarnokban kell öltözniük a csapatoknak és a játékvezetőknek is, kíváncsi lennék, mit gondolnak majd erről 😊
több mint 11 éve
A magyar U19-es válogatott vízilabda meccsnézéssel hangolt a szombaton kezdődő EB-re.. elég kifejező kép szerintem, aztán lehet csak én vagyok régimódi
Hurka
legalább az egyikük nem csak a telóra figyel. (ez Bobál?)

baszki, Pisontnak mekkora potroha nőtt! 😊
több mint 11 éve
több mint 11 éve
plusz ugye "kurva nagy a nézettség" népszerűség stb. mégse tud 1 focicsapat se pozitív üzleti eredményt összehozni. Felmerül a kérdés, hogy pl az FTCnek mi a lófasznak 1,5 milliárd ktgvetés, ha a negyede profitot nem tudja termelni? És messze a legnépszerűbb csapatról beszélünk.
eaglesmcnabb
Hát igen, igazából a klubvezetés az egy külön szakma lenne és abban még jobban elmaradunk, mint edzők színvonalában. Mondjuk az sajnos egyértelműen látszik, hogy ennyi profitot képtelenség kitermelni, de sok helyen még ennek az ötödét sem tudnák szvsz. Legtöbb helyen alig van néző, merchandise nulla, egyéb bevételi forrás meg nem sok van. Ha valaki nem pumpálja bele a pénzt az adott klubba, akkor bizony csúnyán összeesik a kártyavár. Látunk is ilyet szinte minden évben.Asbee
Azért, mert a labdarúgás itthon (is) nemzeti ügy, mely többségében jól leképezi a társadalom lelki állapotát (én főképp ezért szeretek a focival foglalkozni, bármennyire is megvetem a játék magasabb szintjeit). Nálunk ez leginkább az önostorozásba és a múltba való révedésbe csap át, mely tökéletesen rímel a "sírva vigad a magyar"-féle mazochista, neurotikus felfogásra. Súlyosbítva a realitással való szembenézés abszolút elvetésével, körömszakadtáig ragaszkodva a hagyományokhoz.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
senkit nem meg bántva, de ha már gazdasági alapon nézzük a dolgokat akkor ki a fasz*ak jutna eszébe kisvárdán, mezőkövesde, felcsúton vagy pápán klubot működtetni? szegeden pl ember emlékezet óta nincs normális csapat, pedig az ország 4. legnagyobb városa. itt simán kint lenne 5-6 ezer ember a bajnokikon, de nem, inkább ölni kell a lóvét a kaposvári fociba átlag ötszáz nézővel... fantasztikus üzlet politika, hogy egy focicsapatot egy 40.000es városban működtetek egy 200.000es város helyett. ( amikor meg volt 1 évig nb2es csapat azt kiejtették a picsába + plusz a játékosok fele eladta a meccset, erre a szegedi csapat elköltözött gyulára, azóta ott is vannak 😀😀 )peach
de ha elbundáztátok a meccseket, akkor ne a Kaposvárt baszogasd már, öregem!
ha nem képesek Botkáék szegedi focit csinálni, akkor ne hogy már mi legyünk a hibásak. megértem, Szegeden ott van a kézilabda meg a vízilabda, volt még kosár is, másra már nem jutott pénz (röplabda is hogy bedőlt...). nálunk meg ugyanez foci-kosár-röpi. mások a preferenciák, ennyi.slowmotion
se kaposvárt se más kisebb várost nem akartam baszogtatni, csak próbáltam rávilágítani, hogy ha egy olyan vállalkozásom van amelynek egyik fő bevételi forrása a jegyértékesítés, akkor valószínűleg olyan helyen próbálom meg működtetni ahol a potenciális fogyasztók száma a lehető legmagasabb... mivel lejebb volt diszkurzus a magyar foci gazdasági működéséről... 😉

jj, maximálisan tisztában vagyok ezzel, pusztán csak szeged is egy jó példa arra, hogy a magyar fociban mennyire ésszerű és racionális gazdasági döntéseket hoznak...

( egyébként ha minden igaz itt is indul a stadion projekt az ősszel, csapat még nincs normális (se) de az nem baj 😀😀 )

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
eaglesmcnabb
Hát igen, igazából a klubvezetés az egy külön szakma lenne és abban még jobban elmaradunk, mint edzők színvonalában. Mondjuk az sajnos egyértelműen látszik, hogy ennyi profitot képtelenség kitermelni, de sok helyen még ennek az ötödét sem tudnák szvsz. Legtöbb helyen alig van néző, merchandise nulla, egyéb bevételi forrás meg nem sok van. Ha valaki nem pumpálja bele a pénzt az adott klubba, akkor bizony csúnyán összeesik a kártyavár. Látunk is ilyet szinte minden évben.

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 11 éve
Jókora ferdítés, anakronizmus, de a lényeg, hogy a vitát "megnyerd". Kérlek nevezz meg három amerikai játékost, aki egy ottani futballlakadémián nevelkedett (igen, ilyenek is vannak már arrafelé)! Ha pedig az valamit is számítana, hogy ki mikor kezdett játszani, miért nem Anglia-Skócia az örökös vb-döntő?baggio
Kyle Beckerman az egyedüli ha jól tudom, többen mint pl. Matt Besler, Geoff Cameron, DeAndre Yeldin, Graham Zusi pedig egyetemen tolták ott.csebi
Beasley a másik a vb-n részvevők közül, de a lényeg az, hogy az USA-t eleve nem szabad összehasonlítani ebben a kérdésben sem Magyarországgal, labdarúgásban meg amúgy is olyan pályán mozgunk, ami eleve kudarcra van ítélve

más: már lehet róla beszélni, hogy Szeki a Dunaújvároshoz megy
 www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/dunaujvaros-ketten-erkeznek-kolcsonbe-a-videotontol-2350929

éjszaka pedig kezdődik a LIGA MX, a mexikói pontvadászat 😊

---
több mint 11 éve
A Diósgyőr valószínűleg az FK Krasznodart kapja. Elég esélytelenek tűnik ez sajnos.Schleck
először azért el kellene jutni odáig, még hátravan 90 perc...
több mint 11 éve
senkit nem meg bántva, de ha már gazdasági alapon nézzük a dolgokat akkor ki a fasz*ak jutna eszébe kisvárdán, mezőkövesde, felcsúton vagy pápán klubot működtetni? szegeden pl ember emlékezet óta nincs normális csapat, pedig az ország 4. legnagyobb városa. itt simán kint lenne 5-6 ezer ember a bajnokikon, de nem, inkább ölni kell a lóvét a kaposvári fociba átlag ötszáz nézővel... fantasztikus üzlet politika, hogy egy focicsapatot egy 40.000es városban működtetek egy 200.000es város helyett. ( amikor meg volt 1 évig nb2es csapat azt kiejtették a picsába + plusz a játékosok fele eladta a meccset, erre a szegedi csapat elköltözött gyulára, azóta ott is vannak 😀😀 )peach
de ha elbundáztátok a meccseket, akkor ne a Kaposvárt baszogasd már, öregem!
ha nem képesek Botkáék szegedi focit csinálni, akkor ne hogy már mi legyünk a hibásak. megértem, Szegeden ott van a kézilabda meg a vízilabda, volt még kosár is, másra már nem jutott pénz (röplabda is hogy bedőlt...). nálunk meg ugyanez foci-kosár-röpi. mások a preferenciák, ennyi.
több mint 11 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 947 — Lucas Scott
Jókora ferdítés, anakronizmus, de a lényeg, hogy a vitát "megnyerd". Kérlek nevezz meg három amerikai játékost, aki egy ottani futballlakadémián nevelkedett (igen, ilyenek is vannak már arrafelé)! Ha pedig az valamit is számítana, hogy ki mikor kezdett játszani, miért nem Anglia-Skócia az örökös vb-döntő?baggio
Kyle Beckerman az egyedüli ha jól tudom, többen mint pl. Matt Besler, Geoff Cameron, DeAndre Yeldin, Graham Zusi pedig egyetemen tolták ott.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 11 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
A Diósgyőr valószínűleg az FK Krasznodart kapja. Elég esélytelenek tűnik ez sajnos.