Sorozatok

32 feliratkozó

több mint 6 éve
Stez SMU Mustangs 47 574 — Whoops, looks like something went wrong.
Oke, ledaraltam. Egy kerdesem van csak: csak szerintem lett egy kiszamithato, klisekkel teli, elbaszott, halivudra atformalt eroltetett szar, amit pont azzal sikerult elszurni, hogy kiszolgaljuk halivudot, de mellette irjunk bele olyan fordulatokat, amiket szerintunk Martin tenne, de igazabol ezek a fordulatok, amikre varatlankent tekintettek az irok, pont hogy annyira kiszamithatoak voltak, hogy mindegyik masfel-ket resszel elotte mar ott volt az emberben es varta.

Egy gyors, osszecsapott, logikatlan siralom kinezete van ennek, nesze semmi, fogd meg jol. Pipa vagyok, mert annak ellenere, hogy a konyvhoz kepest rengeteg minden kimaradt az eddigi sorozatbol, sikerult szepen felepiteni az egeszet, igazabol meg azok a reszek sem voltak mindig szarok, amiknel Martin mar nem sugott, egeszen eddig az evadig, mert ez...

Tokre jo lett volna a csata a masokkal, de hiaba mutogatsz ra, hogy baszki, egy oran at kuzdottek, a vegen en azt is osszecsapottnak ereztem, arrol nem is beszelve, hogy het evadon keresztul itt volt ez a badass karakter, amit aztan sikeresen kivegeztek annyival, amennyivel. De Cersei karakterenel is az volt az erzesem, hogy a felvezetes utan egyszeruen el lett intezve, ott is a kibaszott klisek kellettek inkabb.

Most ideges vagyok, szamomra oriasi csalodas lett ez igy.

több mint 6 éve
Toca Minnesota Vikings 20 249 — Vikings fan
 scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/60667905_2341117575949018_4887682858841276416_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=1ed511707c504df059993d901d7d8928&oe=5D5FF11D

😀 😀
Vrij6
Branről ez a kép szerintem fake
braxa88
Annyira megakarják magyarázni ezt a Bran a DK szálat, hogy már kezd fájdalmas lenni.
több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
a 20xx egy tök jó indie Megaman-like game
nemtudom milyen könyv jelenik meg benne 😀
Negritis
köszi az ajánlást, már veszem is meg (imádom ezt a stílust, Dead Cells a műfaj királya)
Gyurma Pappa
a dead cells inkább metroidvania 😀

off over 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 503 — zászló zászló szív
Negritis
köszi az ajánlást, már veszem is meg (imádom ezt a stílust, Dead Cells a műfaj királya)

több mint 6 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
amúgy most hogy is van, ez a vége az amit Martin mondott az íróknak, vagy azóta a két író változtatott rajta, vagy Martin mondott már azóta valamait, hogy fog változtatni?
braxa88
Ez majd 20xx-ben, amikor megjelenik a 7. könyv, megtudjuk. Addig kérjük szíves türelmüket 😊 (bár néha Martinra rájön a közléskényszer, és akkor kotyog ki részleteket, pontosan ilyen dolgokat szokott elmondani)
Gyurma Pappa

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
amúgy most hogy is van, ez a vége az amit Martin mondott az íróknak, vagy azóta a két író változtatott rajta, vagy Martin mondott már azóta valamait, hogy fog változtatni?
braxa88
Ez majd 20xx-ben, amikor megjelenik a 7. könyv, megtudjuk. Addig kérjük szíves türelmüket 😊 (bár néha Martinra rájön a közléskényszer, és akkor kotyog ki részleteket, pontosan ilyen dolgokat szokott elmondani)

több mint 6 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
 scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/60667905_2341117575949018_4887682858841276416_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=1ed511707c504df059993d901d7d8928&oe=5D5FF11D

😀 😀
Vrij6
Branről ez a kép szerintem fake
több mint 6 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 054 — Слава Україні! Героям слава!

😀 😀

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
...Jon mint Targ. Lyana és Rhaegar gyereke.
Ez kb Dany bekattanásának egy lépcsőfokja volt,amúgy nem kezdtek vele semmit... ez hát gáz, fura, érthetetlen.
braxa88
Sajnos nem volt rá idő. Pont ahogyan Sobri írta, ebben így két évadnyi volt még legalább, hogy elkerüljék a logikai bukfenceket, kifejtetlen szálakat, elsietett dolgokat. Érzékeltethessék, hogy pl. | Jon mennyire szerette Dany-t, Drogon mennyire kedvelte Jon-t, hogy nem égeti el, hogy igazán fájjon, amikor Jonnak meg kell hozni a döntést, hogy szuri lesz, hogy Cersei ne csak egy egy helyben álló jelentéktelen nő legyen egész végig stb. nem tudtam igazi érzelmeket kifejteni sokszor, mert minden sietős volt, meg mert egy szerintem szarul megcsinált csatára csesztek el egy egész részt. Onnan is hiányzott a háttér nekem. | No mindegy. Életem első olyan sorozata, ahol azt mondom, hogy bárcsak tettek volna bele még két évadot és nem azt, hogy túlhúzták, már rég le kellett volna zárni.
több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 266 — Így remélem megfelelek nektek.....
 twitter.com/ConnorJRogers/status/1130587620289986561
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
nem, az oka negatív kritikának az hogy nem az van amit emberek vártak már folyamatosan 2éve (lásd a nagy megmondó wunwun kritika/elemzőgyártó aki ki is jelentette hogy elengedte az egészet miután az Éjkirályt kinyirták. Egyszerűen nem ezt várta, és durcás, és utána bármi jöhetett neki, az szar). Az emberek csalódottak, teóriákat gyártottak, vártak hogy ez lesz, az lesz. Ezek nem jöttek be és csalódottak. De miért kell annak lennie amit vártak? Mindenkinek volt egy elképzelése a végéről, de annyi felé mehetett a dolog hogy kb senkisem találta el. Éjkirély korai halála, Dany a főgonosz, | Bran a király, Jon megy vadak közé, stb. | ezek olyan dolgok amiket vártál? és basszus ne mondjuk már hogy ezek nem váratlan dolgok, mert hát azok., vagy te ezeket gontoltad 2 hónapja?braxa88
Szerintem nem az a baj, hogy nem az történt, amit vártak. Ed Stark lefejezését se várta senki, a Red Weddinget se várta senki. Sobrival értek egyet, egyszerűen időben volt túl rövid a lezárás. És ez még nem is feltétlenül azt jelenti, hogy például Dany megőrülése és elhullása nem lett eléggé előkészítve. Ed Stark is úgy lett felépítve egy évadon keresztül, mint központi figura, és egyik pillanatról a másikra fejezték le. Robb Stark kb. két évadon keresztül központi figura volt, és olyan váratlanul csinálták ki, asszonyostul, anyástul, mint a pinty.

Egyszerűen az van, hogy olyan lett így a sorozat, mintha menyerted volna magadnak Emily Ratajkowskit egy napra, és a program reggeltől estig fantasztikus, elmentek kirándulni, kajáltok, beszélgettek, sétáltok, van romantika, színház, mozi, egy hosszú, kellemes vacsora egy remek étteremben, aztán amikor felálltok a vacsora asztaltól és jönne mindennek a csúcspontja, akkor ránéz az órájára és azt mondja, hogy van még 15 perced. És onnantól egy rohanásba csap az egész.

Az éjkirály halálának módja pl. teljesen GOT-os, semmi baj nem lett volna vele, ha van előtte egy évadnyi küzdelem, harc. Nem is konkrétan dúlás és pusztítás (Királyvár leégésénél nagyobb pusztulás nincs és az se lett elég) hiányzott, hanem szimplán az idő. Nem volt meg a petting. Trója sem Trója, ha két hét alatt lepörög és nincs előtte 10 évnyi ostrom. Dany dettó. Őt ráadásul hét évig építgették, megvolt nála ugyanúgy minden, mint a két elhullott Starknál, de nála már ez a hirtelen vég értelmezhetetlen lett, mert már rohanásban voltunk. Pedig sors szempontból az ő vége is simán GOT kompatibilis lett. Nála is a petting volt kevés a csúcspont előtt.

Ettől függetlenül szerintem a casual fanok döntő része élvezhette így is, mert jól megvolt csinálva. A fényképezés remek, a színészi játék is jó, stb. Nekik a sebességgel se lehetett sok bajuk, mert nem Ratajkovszkira készültek, nekik egy random, rapid kettyintés is lezárta az estét. A fanbase-nek nem. Ráadásul visszahatóan nem, mert a fanbase nem pakol össze és megy haza miután Ratajkovszki lelépett, hanem beül egy bárba és megbeszéli a többiekkel, hogy kinek mi nem jött össze, és rá is erősítenek egymás csalódottságára. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 977
IMDB-n jelenleg, 4,5-en áll a rész.
Vrij6
bármilyen vége lett volna, tényleg bármilyen, nem lenne jobb 5nél.
braxa88
Ebben én azért kételkedem...

A 4,5 ebben a sorozatban a minősíthetetlen kategóriához áll közel.
Vrij6
Rendben is van, hogy a tobbseg csalodott, en raadasul nem is tudom ertekelni, mert azt se tudom mit vartam, igazabol nem is volt elvarasom, en a tortenet veget akartam tudni, ugy ahogy Martin elkepzelte.

Ha erre futott ki, hat erre futott ki.
Ahogy Sobri is irta, tobb resz jobb lett volna a kifejtes miatt, amit amugy megszoktunk, igy meg kicsit hianyerzet van, lehet.

Ugye a korabbi evadokban boven szantak ra 1-1 reszt h felvezessek mi fog kovetkezni, most meg instant kaptad az arcodba.

Amugy engem eddekelne h ki mit vart a vegetol, milyen befejezest, milyen sorsot szant a szereploknek.

Bte, volt emlitve a Terseg sorozat is, mint pelda, azt hiaba szeretem de ott erzodik h nagyon fanservice a szereplok sorsa.
több mint 6 éve
Nomac New England Patriots 4 269 — balazs.t85@gmail.com
Vrij6
braxa88
Endgmae is megosztó, mégis 8,8-on áll.
Pont az veszett el az egész GoT-ből amiért sokan megszerettük. A váratlan, a meglepő, olyan dolgok amikre nem gondolunk. Legalább ebből kaphattunk volna egy keveset a végén..de sajnos nem így lett. Ez az oka a sok negatív kritikának.
Nomac
nem, az oka negatív kritikának az hogy nem az van amit emberek vártak már folyamatosan 2éve (lásd a nagy megmondó wunwun kritika/elemzőgyártó aki ki is jelentette hogy elengedte az egészet miután az Éjkirályt kinyirták. Egyszerűen nem ezt várta, és durcás, és utána bármi jöhetett neki, az szar). Az emberek csalódottak, teóriákat gyártottak, vártak hogy ez lesz, az lesz. Ezek nem jöttek be és csalódottak. De miért kell annak lennie amit vártak? Mindenkinek volt egy elképzelése a végéről, de annyi felé mehetett a dolog hogy kb senkisem találta el. Éjkirély korai halála, Dany a főgonosz, | Bran a király, Jon megy vadak közé, stb. | ezek olyan dolgok amiket vártál? és basszus ne mondjuk már hogy ezek nem váratlan dolgok, mert hát azok., vagy te ezeket gontoltad 2 hónapja?
Plusz a forgatókönyv egyszerűsödött, és sok helyen szar is volt. Emiatt is van csalódottság, ezek egyértelműek. Nekem is vannak hiányérzeteim az utolsó évaddal, főleg az utolsó résszel kapcsolatban, de nem azért mert nem volt váratlan dolog benne

Endgame. Mindenki tudta hogy az elporladtak visszajönnek, Thanos le lesz győzve, a kapitány és Tony meg valahogy kilép. Meg amúgy is nagyrészben elégedettséget olvasni.
braxa88
Továbbra sem azt mondom hogy rossz volt, egyszerűen nem hozta azt a katarzist/szintet amit a GoT-tól eddig megszoktunk. Záróévadtól azt vártam, hogy adjon ebből még, lepjen meg. Talán két olyan jelent volt amire azt mondom hogy sikerült neki. | Amikor Brant királlyá választják, amikor Arya megöli az Éjkirályt. |

www.youtube.com/watch?v=eQPKPyVvuBo

Szerkesztette: Nomac
több mint 6 éve
Vrij6
braxa88
Ebben én azért kételkedem...

A 4,5 ebben a sorozatban a minősíthetetlen kategóriához áll közel.

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
Vrij6
braxa88
Endgmae is megosztó, mégis 8,8-on áll.
Pont az veszett el az egész GoT-ből amiért sokan megszerettük. A váratlan, a meglepő, olyan dolgok amikre nem gondolunk. Legalább ebből kaphattunk volna egy keveset a végén..de sajnos nem így lett. Ez az oka a sok negatív kritikának.
Nomac
nem, az oka negatív kritikának az hogy nem az van amit emberek vártak már folyamatosan 2éve (lásd a nagy megmondó wunwun kritika/elemzőgyártó aki ki is jelentette hogy elengedte az egészet miután az Éjkirályt kinyirták. Egyszerűen nem ezt várta, és durcás, és utána bármi jöhetett neki, az szar). Az emberek csalódottak, teóriákat gyártottak, vártak hogy ez lesz, az lesz. Ezek nem jöttek be és csalódottak. De miért kell annak lennie amit vártak? Mindenkinek volt egy elképzelése a végéről, de annyi felé mehetett a dolog hogy kb senkisem találta el. Éjkirély korai halála, Dany a főgonosz, | Bran a király, Jon megy vadak közé, stb. | ezek olyan dolgok amiket vártál? és basszus ne mondjuk már hogy ezek nem váratlan dolgok, mert hát azok., vagy te ezeket gontoltad 2 hónapja?
Plusz a forgatókönyv egyszerűsödött, és sok helyen szar is volt. Emiatt is van csalódottság, ezek egyértelműek. Nekem is vannak hiányérzeteim az utolsó évaddal, főleg az utolsó résszel kapcsolatban, de nem azért mert nem volt váratlan dolog benne

Endgame. Mindenki tudta hogy az elporladtak visszajönnek, Thanos le lesz győzve, a kapitány és Tony meg valahogy kilép. Meg amúgy is nagyrészben elégedettséget olvasni.
több mint 6 éve
Vrij6
braxa88
Endgame is megosztó, mégis 8,8-on áll.

Szerkesztette: Nomac
több mint 6 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 493 — Omar's Coming Yo!
Fura hogy mindenki a GoT-al van elfoglalva, közben itt megy nekünk az év sorozata a Chernobyl személyében. Régen volt rám ilyen hatással egy sorozat, beszippant, nem hagy felkelni a gép elől, annak ellenére hogy elég jól ismerem a történetet. Stellan Skarsgård és Jared Harris nagyot játszanak.
Nomac
Nagyon jó, de azért az angol nyelv nekem sokat elvesz.

több mint 6 éve
Fura hogy mindenki a GoT-al van elfoglalva, közben itt megy nekünk az év sorozata a Chernobyl személyében. Régen volt rám ilyen hatással egy sorozat, beszippant, nem hagy felkelni a gép elől, annak ellenére hogy elég jól ismerem a történetet. Stellan Skarsgård és Jared Harris nagyot játszanak.
több mint 6 éve
Vrij6
több mint 6 éve

több mint 6 éve
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 13 840
| Mondanám, hogy vegyesek az érzéseim az uccsó résszel kapcsolatban, de hazudnék. Pont olyan lezárás volt, amilyen az egész évad: SZAR! Bár Bran a trónon talán a legjobb választás. Neki nincs szüksége a besúgók mesterére sem, úgyis lát mindent, amit akar 😊
Dany halála: várható volt: De Drogon igazán megperzselhette volna a nyafka Joni fiúcskát is, mielőtt visszamegy Essosra (legalábbis vszínűnek tartom, hogy oda vitte az út, talán Valyriába).
Ez a Stark nyalás baszta ki nálam a biztosítékot a legjobban. Az első - mondjuk - 5 évadban rájuk járt a rúd, de engem aztán baszottul nem érdekelt, mert igazság szerint megérdemelték. Ahogy Kisujj megmondta: "The Starks. Quick temple, slow mind!" Nem hazudott. Erre azt kell látnom, hogy mindnek jól alakult a sorsa.
Jon is jobban érzi magát ott, ahová ment, Arya megy világot látni (amire vágyott), a ribanc meg észak királynője. Pfff...mintha méltó lenne rá.
Drogon volt számomra az egyetlen pozitív pont a részben.
|
shagi0206
Szóval SZAR, mert 1-1 karakter sorsa nem a szád íze szerint alakult. Oké.
braxa88
Nem tudom tudsz-e mondatot értelmezni. Pedig direkt kitértem rá: "...baszta ki nálam a biztosítékot a legjobban."
több mint 6 éve
Érdekes lezárás volt,nem a legjobb, többet vártam.
De maga sorozat 10/10.

Jon mint Targ. Lyana és Rhaegar gyereke.
Ez kb Dany bekattanásának egy lépcsőfokja volt,amúgy nem kezdtek vele semmit... ez hát gáz, fura, érthetetlen.

Szerkesztette: braxa88
több mint 6 éve
| Mondanám, hogy vegyesek az érzéseim az uccsó résszel kapcsolatban, de hazudnék. Pont olyan lezárás volt, amilyen az egész évad: SZAR! Bár Bran a trónon talán a legjobb választás. Neki nincs szüksége a besúgók mesterére sem, úgyis lát mindent, amit akar 😊
Dany halála: várható volt: De Drogon igazán megperzselhette volna a nyafka Joni fiúcskát is, mielőtt visszamegy Essosra (legalábbis vszínűnek tartom, hogy oda vitte az út, talán Valyriába).
Ez a Stark nyalás baszta ki nálam a biztosítékot a legjobban. Az első - mondjuk - 5 évadban rájuk járt a rúd, de engem aztán baszottul nem érdekelt, mert igazság szerint megérdemelték. Ahogy Kisujj megmondta: "The Starks. Quick temple, slow mind!" Nem hazudott. Erre azt kell látnom, hogy mindnek jól alakult a sorsa.
Jon is jobban érzi magát ott, ahová ment, Arya megy világot látni (amire vágyott), a ribanc meg észak királynője. Pfff...mintha méltó lenne rá.
Drogon volt számomra az egyetlen pozitív pont a részben.
|
shagi0206
Szóval SZAR, mert 1-1 karakter sorsa nem a szád íze szerint alakult. Oké.
több mint 6 éve
3) NAGYON NAGYON NAGYON alacsony elvárásokkal várom a következő SW trilógiát (az első nagyon a Disney-nek szól, a másik a mostani trilógiából fakad, a harmadik meg a D&D párosnak szól), így talán élvezni fogom
Gyurma Pappa
Azért a Disney a Marvel univerzummal megmutatta, hogy nagyon jó tudnak univerzumot építeni, amit le is tudnak zárni.

A D&D párosnak a lezáráson van még mit dolgozni, de azért ahogy átdolgozták Martin könyveit az azért jelzi, hogy van ott tehetség, csakhát olyan dolgot kellett lezárniuk, amit még az se tud, aki az egész univerzumot létrehozta.
Jughead
Hát ahhoz, hogy a MCU olyan legyen, amilyen, a Disney-nek annyi köze volt, hogy miután látta, hogy Feige jól csinálja, hagyták, hogy csinálja tovább 😊

Tökéletes a párhuzam egyébként: az MCU, hiába önálló univerzum, erősen támaszkodik az írott anyagra, a korábbi kánonra, de ezt fogyaszthatóvá tette, beemelte a mainstreambe. Egyszerre volt jó a HC fanoknak (mindig volt egy-két olyan kiutalás, amitől egy rendes képregényrajongó azonnal bebizsergett), és egyszerre jó a tömegeknek (szép színész, CGI, egyszerű történet, dráma). Na, ezzel szemben mi történt a SW-nál? Az új trilógia első részében fogták, és az Extended Universe teljes egészét kidobták az ablakon, és azóta erősen rögtönöznek. Hogy miért dobták ki? Nem a Lucasarts-é volt az összes jog, az EU nagy része nem hivatalos istállóban keletkezett (jogdíjakat fizettek a kiadók a LA-nak), csak ez ugye a Disney merge előtt senki nem érdekelt.

Szóval, amit megcsináltak a Marvelnél, annak az ellenkezője történik a SW-nál. És ugye látjuk azt, hogy erős alapanyag nélkül, mire képes a D&D páros. Az előző 13 rész szerintem jól megmutatta ezt (még egyszer hozzáteszem, ez az ő döntésük volt, az HBO 2x10 részt akart, az a mostani +2 óra helyett, amit a hosszabb epizódok adtak, 7 óra plusz lett volna... abba azért belefért volna egy nettó 20 perces lezárásnál hosszabb kifejtése mindennek). Szóval, most hogy a 0-ról kell írniuk valamit, én azért aggódom egy picit. Nem véletlen az sem, hogy az Oscar-on külön kategória van az adaptált és az eredeti forgatókönyveknek...

Egyébként én is Sobrival értek egyet, szernitem a karekterek végső sorsa, az Martin script lesz (pl. Cersei sorsa teljesen egy Martinnak megfelelő megoldás), az odavezető út nem mindegy. Nem az a baj, hogy | Bran lett a király, hanem hogy nem érti senki, miért Bran lett a király | . Azt 2022-ig viszont most nem fogjuk megtudni, hogy a D&D tényleg ennyire középszerű, vagy csak nagyon siettek aláírni a Disney csekket...

Szerkesztette: Gyurma Pappa