Sorozatok

32 feliratkozó

több mint 6 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 495
GOT: Nekem összeségében tetszett ez a rész, szerintem jól volt megcsinálva.
| Jól felvezették addig a pillanatig amíg Jon leszúrja Danyt, mert még ott se nagyon lehetett tudni, hogy megteszi-e vagy sem. | Solymi
Addig a pontig szerintem is remek volt. Sőt még | utána a sárkány "téged nem égethetlek el, hát b*zd meg a vastrónodat Dany nélkül" | is. Ott aztán mintha elvágták volna, mintha másik sorozat jött volna, jött a mélyrepülés.

Mindegy, nem volt még olyan sorozat ami 50+ óra ilyen remek szórakozást nyújtott volna nekem, és ez a lényeg.
peterk2005
ugyanez volt az érzésem nekem is. Mintha másik sorozat lenne, más szereplőkkel. Érdekes, hogy Dany és Cersei is úgy haltak meg, hogy a karakterükből kifordulva. Egyikőjük sem így kellett volna, hogy meghaljon, ha következetes a sorozat.
Amadeus
Egyébként ezek a befejeződések, Jaime, Cersei, Dany, Jorah, Jon, ki lesz a király, Sansa illetve Arya sztorija mind eredeti Martin script.
A gond az, amit már többször írtam, hogy míg normál esetben Martinnál lett volna 250 oldal, az ebből készült sorozatban fél rész alatt "épült fel" Dany tűz és vér fétise, rettenetes bosszúja/őrülete, és még fél rész kellett, hogy hamvaiba is hulljon.
De ha a szereplőgárda ennyiben volt benne, ennyire ért rá, akkor az HBO-nak, és a két forgatókönyvírónak egyszerűen nem volt érdemi mozgástere 7+6 részben. Én biztos vagyok benne, ha 30 rész lett volna a 8. (és 9. illetve 10.) évad, akkor szépen kifejlődött volna, érthetőbbé vált volna Dany karakteríve, míg így meg összebaszottnak tűnik, mivel az is.

De ettől még az előző, ötödik részt egy az egyben el tudom képzelni, mondjuk a 10., záróévad 7. részének. Csak hiányzott előle a ráfutó 9. évad 10 és 10. évad 6 része.
Cersei ugyanez, a nem létező mozgástér kb. külső szemlélő szerepére késztette, ami így nevetséges, és valóban "nem így kellett volna" érzést okoz, de ha úgy történik, hogy kvázi addig feszíti évadokon, részeken keresztül a húrt, hogy Dany ráolvasztja a városát, és azt kell tehetetlenül szemlélnie, akkor meg zseniális fordulat, hogy egy aktív, értelmes, potens főszereplő cselekvésképtelenségre van kárhoztatva. Egy controll freak embernek ez a legrosszabb, ami történhet.
A GoT végülis fantasy, tekints úgy a 8. (akár 7.) évadra, mint egy sorvezetőre, és fantáziálj el magadnak még 24 hiányzó részt. 😉

Ja, és nem csak Varys, hanem Samwell is komcsi, majdnem feltalálta a demokráciát, csak őt kellemesen kikuncogták/helyretették még a Völgy lovagjai is. 😊
Sobri Jóska
Samu legalább nem kémfőnökként komcsult meg.
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 046 — #NoStress
| Jól felvezették addig a pillanatig amíg Jon leszúrja Danyt, mert még ott se nagyon lehetett tudni, hogy megteszi-e vagy sem. | Solymi
Addig a pontig szerintem is remek volt. Sőt még | utána a sárkány "téged nem égethetlek el, hát b*zd meg a vastrónodat Dany nélkül" | is. Ott aztán mintha elvágták volna, mintha másik sorozat jött volna, jött a mélyrepülés.

Mindegy, nem volt még olyan sorozat ami 50+ óra ilyen remek szórakozást nyújtott volna nekem, és ez a lényeg.
peterk2005
ugyanez volt az érzésem nekem is. Mintha másik sorozat lenne, más szereplőkkel. Érdekes, hogy Dany és Cersei is úgy haltak meg, hogy a karakterükből kifordulva. Egyikőjük sem így kellett volna, hogy meghaljon, ha következetes a sorozat.
Amadeus
Egyébként ezek a befejeződések, Jaime, Cersei, Dany, Jorah, Jon, ki lesz a király, Sansa illetve Arya sztorija mind eredeti Martin script.
A gond az, amit már többször írtam, hogy míg normál esetben Martinnál lett volna 250 oldal, az ebből készült sorozatban fél rész alatt "épült fel" Dany tűz és vér fétise, rettenetes bosszúja/őrülete, és még fél rész kellett, hogy hamvaiba is hulljon.
De ha a szereplőgárda ennyiben volt benne, ennyire ért rá, akkor az HBO-nak, és a két forgatókönyvírónak egyszerűen nem volt érdemi mozgástere 7+6 részben. Én biztos vagyok benne, ha 30 rész lett volna a 8. (és 9. illetve 10.) évad, akkor szépen kifejlődött volna, érthetőbbé vált volna Dany karakteríve, míg így meg összebaszottnak tűnik, mivel az is.

De ettől még az előző, ötödik részt egy az egyben el tudom képzelni, mondjuk a 10., záróévad 7. részének. Csak hiányzott előle a ráfutó 9. évad 10 és 10. évad 6 része.
Cersei ugyanez, a nem létező mozgástér kb. külső szemlélő szerepére késztette, ami így nevetséges, és valóban "nem így kellett volna" érzést okoz, de ha úgy történik, hogy kvázi addig feszíti évadokon, részeken keresztül a húrt, hogy Dany ráolvasztja a városát, és azt kell tehetetlenül szemlélnie, akkor meg zseniális fordulat, hogy egy aktív, értelmes, potens főszereplő cselekvésképtelenségre van kárhoztatva. Egy controll freak embernek ez a legrosszabb, ami történhet.
A GoT végülis fantasy, tekints úgy a 8. (akár 7.) évadra, mint egy sorvezetőre, és fantáziálj el magadnak még 24 hiányzó részt. 😉

Ja, és nem csak Varys, hanem Samwell is komcsi, majdnem feltalálta a demokráciát, csak őt kellemesen kikuncogták/helyretették még a Völgy lovagjai is. 😊

több mint 6 éve

peterk2005
Amadeus
Hogyan kellett volna meghalniuk akkor, ha következetes a sorozat?
Ezt légyszi fejtsd már ki bővebben...
Solymi
Sehogy, hisz POV karakterek voltak.

több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 977

peterk2005
Amadeus
Hogyan kellett volna meghalniuk akkor, ha következetes a sorozat?
Ezt légyszi fejtsd már ki bővebben...
több mint 6 éve

peterk2005
több mint 6 éve

peterk2005
Nem tudom, kicsit talán fan service is volt az utána következő 15 perc, mert megidézte a sorozat korai, nyugisabb hangulatát, talán ezzel is jelezve, hogy az élet megy tovább, az utána következő 10 perces lezárás nekem nagyon bejött.

De én most amúgy is elfogult vagyok, köldökömet nézve merengek az elmúlt évadokon, hogy mit adott a sorozat, miket éltünk át, honnan indultak a szereplők és hová jutottak, tudván, hogy ennyi volt a történetük, egyelőre legalábbis...(nem lepődnék meg, hogyha a HBO esetleg megkörnyékezné Martint vagy akár mást, hogy írjon hozzá folytatást)

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
| Jól felvezették addig a pillanatig amíg Jon leszúrja Danyt, mert még ott se nagyon lehetett tudni, hogy megteszi-e vagy sem.
Azon se lepődtem volna meg, ha nem és behódol, valahogy adta volna magát a bukása, habár ez inkább az utolsó évadban leredukált szerepének és eszköztárának köszönhető, minimális lehetőséggel a vívódásra.

A királyválasztáshoz ugrás kicsit gyors, ott egy-két ember ökörködése felesleges volt, ahogy Szürke Féreg szerepeltetése is jelentéktelen.

Brandon megjegyzése Tyrionnak meg Jonnak viszont megint ült, jó lett volna ha az ő szálát jobban kibontják, hogy ő most ezt előre látta vagy úgy mozgatta a szálakat.
Azzal, hogy Északra küldte Jont, gyakorlatilag szabadon engedte, mert oda ahova a Szabad Nép ment, úgyse követi senki, így megszabadult az összes köteléktől.

Arya szála érthetetlen, de legyen, szerepe az ÉK kinyírása után nemigen volt.
Kistanács olyan kurta-furcsa volt, de legyen.

Ja, Jaime történetének leírása várható volt, de ült, járt (?) neki.

Sansa...összehozta amire vágyott, ez a rész tetszett, jól nézett ki Sophie T is mint mindig 😊

|

Mikor jön a következő rész? 😊

Szerk.:
Lehet újrakezdem.

Az utolsó 10 percet jópárszor megnéztem/végighallgattam és egyre jobban megüt az, hogy ha belegondolok, hogy mióta tart, mennyire meghatározó volt és mennyire szerettem...nem is tudom mi tölthetné ki ezt az űrt.
Annyira vártam már a végét, hogy megtudjam kinek mi lesz a sorsa és most annyira de annyira tolnám még tovább és tovább, tudván, hogy nem lesz több erről a történetről, ezekkel a szereplőkkel, hogy itt a vége, végérvényesen.

Minden hibája ellenére, főleg az utolsó évadban, köszönöm a HBO-nak és a D&D párosnak, hogy vászonra vitték G.R.R. Martin történetét.
És köszönet a színészeknek a nagyszerű és felejthetetlen alakításokért.

Nem is tudom mi lehetett a könyv, sorozat vagy film ami ilyet utoljára vagy egyáltalán kiváltott.
Talán csak a Cowboy Bebop, de az meg más műfaj.
Ja, meg a West Wing.

És a végére a zene:
 www.youtube.com/watch?v=HppOkD89ntQ

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 6 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
| Amikor kiskutyaszem leszúrja Danyt | annak kellett volna lennie a 8 évad szuperepikuskataklizmikushomlokonpörgősamcsifanokkocsmátszétrúgós momentjének amirite? Egy vörösnász 5.0-nak, egy tucatnyi Oberyn koponyarobbantásnak. Ehhez képest ültünk és ahogy már lentebb írták. MEH.
Na de mindegy is, megint leírt mindenki mindent már, és még le is fog, pörögnek a mémek, jöhet a következő. A villanyt majd kapcsoljátok le.

U.I. Én még hiszem, hogy Syrio Forel él.
több mint 6 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 325
3) NAGYON NAGYON NAGYON alacsony elvárásokkal várom a következő SW trilógiát (az első nagyon a Disney-nek szól, a másik a mostani trilógiából fakad, a harmadik meg a D&D párosnak szól), így talán élvezni fogom
Gyurma Pappa
Azért a Disney a Marvel univerzummal megmutatta, hogy nagyon jó tudnak univerzumot építeni, amit le is tudnak zárni.

A D&D párosnak a lezáráson van még mit dolgozni, de azért ahogy átdolgozták Martin könyveit az azért jelzi, hogy van ott tehetség, csakhát olyan dolgot kellett lezárniuk, amit még az se tud, aki az egész univerzumot létrehozta.
több mint 6 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 567 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
 www.facebook.com/tronokharca.gameofthrones/photos/a.273397289368844/2723036291071586/?type=3&theater
több mint 6 éve
És amit senki se gondolt volna: ezen a tavaszon minden Stark jól járt végül, csak Tony baszott rá cudarul.

több mint 6 éve
JéBé Green Bay Packers 7 866
Minden feligazsag ellenere engem megvett ez a lezaras es biztos vagyok benne hogy nem en vagyok az egyetlen szoval ennyire azert ne konyveljuk mar el hivatalosan is szarnak pls 😀

Szerkesztette: JéBé
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 538 — The only discipline that lasts, is self discipline
Martin a hibás. Fenének kellett ennyi különböző karaktert felépítenie, így olyan lett, mint az NFL. 32 csapat indul, a végén csak egy nyerhet, így a 32-ből 31 szurkolótábor csalódott. 😀

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 13 840
| Mondanám, hogy vegyesek az érzéseim az uccsó résszel kapcsolatban, de hazudnék. Pont olyan lezárás volt, amilyen az egész évad: SZAR! Bár Bran a trónon talán a legjobb választás. Neki nincs szüksége a besúgók mesterére sem, úgyis lát mindent, amit akar 😊
Dany halála: várható volt: De Drogon igazán megperzselhette volna a nyafka Joni fiúcskát is, mielőtt visszamegy Essosra (legalábbis vszínűnek tartom, hogy oda vitte az út, talán Valyriába).
Ez a Stark nyalás baszta ki nálam a biztosítékot a legjobban. Az első - mondjuk - 5 évadban rájuk járt a rúd, de engem aztán baszottul nem érdekelt, mert igazság szerint megérdemelték. Ahogy Kisujj megmondta: "The Starks. Quick temple, slow mind!" Nem hazudott. Erre azt kell látnom, hogy mindnek jól alakult a sorsa.
Jon is jobban érzi magát ott, ahová ment, Arya megy világot látni (amire vágyott), a ribanc meg észak királynője. Pfff...mintha méltó lenne rá.
Drogon volt számomra az egyetlen pozitív pont a részben.
|
több mint 6 éve
| Egyébként az tényleg szánalmas, hogy a jogos trónörökös, ha a fél világot átutazza és úgy nyeri el a trónt, hogy legyőzi csatában az uralkodót, akkor éljen-hurrá, de ha egy az egyben gyomorba szúrja, ráadásul a csaját, akkor menj a funkció nélküli falra kutyázni. 😊 Elbaszták. Teljesen átlagos lett sajna a végére ilyen sok logikátlansággal. 😊 |
kristóf17
Az a baj, hogy ezek után nincs kedvem a könyv olvasásának folytatásához sem. Már amennyiben lesznek még könyvek. Annyira máshol állnak a karakterek a könyvben jelenleg, hogy nem tudom milyen mód lesz abból ez a végkifejlet.
több mint 6 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 567 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Szóval így nem lett a legjobb és legzseniálisabb sorozat amit valaha láttam.--Ehhez a jelzőhöz ajánlom a Leftovers c. sorozatot!Rózsa Sándor (betyár)
több mint 6 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
| Egyébként az tényleg szánalmas, hogy a jogos trónörökös, ha a fél világot átutazza és úgy nyeri el a trónt, hogy legyőzi csatában az uralkodót, akkor éljen-hurrá, de ha egy az egyben gyomorba szúrja, ráadásul a csaját, akkor menj a funkció nélküli falra kutyázni. 😊 Elbaszták. Teljesen átlagos lett sajna a végére ilyen sok logikátlansággal. 😊 |
több mint 6 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Mindenki nyugodjon le a picsaba, este elkezdem nezni a 8. evadot!
Stez
Csak ne gyere utána megint egy háromnegyed oldalas kommentel bazdki...^^
több mint 6 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 804 — no es importante
mondjatok még egy sorozatot, ami nyolc évadon keresztül egy olyan főellenséggel riogat, mely végül kevesebb kárt okoz szinte bárkinél, akit megcsapott a sötétség szele

TÖRTÉNELMI bravúr, szép volt GoT!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 493 — Omar's Coming Yo!
| So Jon Snow was a Targaryen... for no fucking reason. Hodor died for no fucking reason... Brann became the 3 eyed raven... For no fucking reason. Danny did amazing things for 8 seasons... For no fucking reason. Prince who was promised... No fucking reason. Everyone you wanted to team up for 8 seasons teams up... For no fucking reason. Everyone you wanted to die died.. For no fucking reason. Fucking Brandon Stark, a character no one gives a shit about for 8 season, is king.. why? For no fucking reason thats why. Ive watched Game of Thrones since 2011... For no fucking reason.[/spoiler |

több mint 6 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 096 — je suis poloska
Nevetséges.
kapják be a faszt, csak sikerült szétbaszni ezt a sorozatot.
Amadeus
Úgyis vége, nem tök mindegy?

Mindenki nyugodjon le a picsaba, este elkezdem nezni a 8. evadot!
Stez
heh én még csak most kezdem az elsőt, anno elkezdtem, de ahogy meghalt boromir abba is hagytam.
Most hogy végre nem kell várni egy évadra/részre sem elkezdem nézni ténylegesen.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
máshonnan lopott comment

| A trón jogos örököse megöli a trónbitorló, tömeggyilkos zsarnokot. A sárkány ahhoz eléggé Targaryan addikt, hogy ne süsse ropogósra a mamija gyilkosát, de annyira már nem hogy az utoló élő Targaryent szolgálja, ezért inkább elszárnyal a naplementébe.
Sárkány hiányában Westeros hirtelen katonai juntává alakul, ezért az állítólag önálló akarat és személyes érdekek nélküli Makktalanok kikényszerítik, hogy a Monty Pythont idéző council a törvényes örökös helyett a kétévesek szintjén kommunikáló skizofrén gyereket válassza meg királynak, aztán öt perc múlva elhajózik az egész zombisereg a fenébe.
Sansa persze megragadja az alkalmat egy gyors NorthExitre, Arya Vörös Erika arcot húz, Jon-Aegon meg, miután a kedves tesói kikapartatták vele a gesztenyéiket, pont oda kerül vissza, ahonnan elindult, és boldogan, janem, él, amíg meg nem hal – kettesben a rémfarkasával, mert újra leteszi a tök értelmetlen esküt egy funkciótlanná vált szervezetben.

W.T.F…
|
több mint 6 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
|
Amúgy amikor Jon elindult Danyhez beszélgetni és belekötött a főtöketlenbe, na ezek után hogy ért még ő fel hamarabb Danyhez, amikor még ott maradt torkokat vágni ? 😀
Amúgy meg a legnagyobb haderővel rendelkező sutyerák miért nem nyírta ki Jont?
Miért érezte megfelelő büntetésnek azt Jonnak, hogy nem lehet király ami nem is akart lenni, helyében csak a teljes családja uralkodik és ő meg mehet a falra ahol eddig kb a legjobban érezte magát?
Miért gondolta azt hogy Tyrionnak annyira kurva nagy szenvedés lesz Handnek lenni, mikor Bronn haverjával borozgat?
Odaadta a főniné neki a sereget, legyilkolják aztán ő csak elhajózik.
Igazából ha utána senki nem tartja a szavát se szólhat semmit Nathból 😀
Az hogy a Starkok meg megkapják az összes jelentős és haderővel bíró posztot azt egyik másik háznak sem bassza a csőrét? 😀
|
Toca
| Tell me, Jon árulása miben más, mint Jamie királyölése. Ha Tyrionnak meg tudott bocsájtani az új, egyhangúlag megválasztott király, akkor Jon miért nem kaphatott pardont? alapvetően bazmeg, 5 részig azon megy a huzavona, hogy Jon igazából a jogos trónörökös és Aegon Targaryen a neve, de baszki senki nem dobja be a szavazásnál a nevét, még csak fel sem merül! holott ugyanúgy béke lehetne utána, pont szarok rá, hogy Grey Worm durcáskodik. Egész Westeros felsorakozott a csávó mögé, de nem merik pozícióba rakni, mert nem akarnak összekarmolni a random töketlen zsoldossereggel, akik amúgy is lelépnek a gempőbe

HÁNYI
TUDNÉK
|
több mint 6 éve
Nevetséges.

Összegezzük hát,

|
- Daenerys halott, Drogon elrepült valahova vele, azóta sem tudjuk, hogy merre van a két szárnyon repülő atombomba és mit csinál.
az utolsó élő leszármazottja a Westerost békében uralni képes dinasztiának, nem mellesleg a - néhai - trón örököse éppen csatangol a fagyos semmibe
- sikerült olyan közjogi berendezkedést választani Westeroson, ami nem, hogy összetöri a kereket, hanem egyenesen bepörgeti, mivel így fixen 40 évente lehet egymást gyilkolni a trónért (Borgiák újratöltve.)
- Sansa egy hataloméhes kurva, aki csak elszakítja az északi királyságot
- Bronn megkapja Highgardent és master of coin, aki a bordélyházakat húzná fel először a porig rombolt birodalomban
- a dothrakik csak úgy vannak, a makulátlanok elmennek nyaralni
- volt a középkorban tolószékes király? Nem arról volt szó, hogy Brann hollóként nem uralkodhat?
- ki a faszom Dorne hercege?
|

kapják be a faszt, csak sikerült szétbaszni ezt a sorozatot.