Tenisz

15 feliratkozó

1 napja
MC12 New Orleans Saints 6 647
A dartsnál kévés olyan sport van ahol jobban kéne koncentrálni, ahol a milliméterek is ennyiszer és ennyire sokat számítanak, mégis, a legrangosabb meccsek is hangos, zajos, nyüzsgő közönség előtt zajlanak, és nem hiszem, hogyha néma csend lenne akkor 15/16-os kiszállózás meg 140-es átlagok lennének, vagyis a dartsversenyzők nem elviselik, hanem megszokták, leszarják a közönségzajt, többek közt emiatt a "bevonódás" miatt is az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág.
Én elhiszem, hogy a néma csendhez szokott teniszezőt zavarja a zaj, a zacskózörgés, a torokköszörülés, kiabálás, de előremutatóbb lenne inkább megtanulnia kezelni, integrálni vagy akár ignorálni, persze ha nem úri huncutságként, hanem közönségsportként tekintenek a sportágukra, önmagukra meg atlétaként, sportolóként.
Gurulós, kosár, kézi, baseball, ökölvívás, atlétika ügyességi számai, vívás, stb., mind olyan sportágak, ahol számít a koncentráció, mégis "zajonghat" a közönség.
A tenisznek is el kéne engednie azt az attitűdöt, amikor még az etikett dominálta arisztokrácia sportja volt.
Őszentsége Sobri Jóska
Isten ments, nem kell mindent lealjasítani a tömegek szintjére. Operába sem kell mindenkinek járnia és teniszeznie sem kell bárkinek.
A tenisz köszöni szépen, jól van, a bevételek az egekben, most ugyan van egy átmeneti időszak a Big3 után, de ahogy minden ez is elmúlik és jönnek új gigasztárok stb. Az, hogy szerva közben csend van, egy adottság, a fociban is jó lenne néha kézzel hozzáérni a labdához a csatárnak, de akkor azt nem focinak hívnák. Ha mindenki szabadon rohangászhatna bármikor, meg lehetne kiabálni szerva közben, az lehet, hogy jó lenne, csak akkor azt nem tenisznek hívnàk.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 napja
no Baltimore Ravens 7 667
A dartsnál kévés olyan sport van ahol jobban kéne koncentrálni, ahol a milliméterek is ennyiszer és ennyire sokat számítanak, mégis, a legrangosabb meccsek is hangos, zajos, nyüzsgő közönség előtt zajlanak, és nem hiszem, hogyha néma csend lenne akkor 15/16-os kiszállózás meg 140-es átlagok lennének, vagyis a dartsversenyzők nem elviselik, hanem megszokták, leszarják a közönségzajt, többek közt emiatt a "bevonódás" miatt is az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág.
Én elhiszem, hogy a néma csendhez szokott teniszezőt zavarja a zaj, a zacskózörgés, a torokköszörülés, kiabálás, de előremutatóbb lenne inkább megtanulnia kezelni, integrálni vagy akár ignorálni, persze ha nem úri huncutságként, hanem közönségsportként tekintenek a sportágukra, önmagukra meg atlétaként, sportolóként.
Gurulós, kosár, kézi, baseball, ökölvívás, atlétika ügyességi számai, vívás, stb., mind olyan sportágak, ahol számít a koncentráció, mégis "zajonghat" a közönség.
A tenisznek is el kéne engednie azt az attitűdöt, amikor még az etikett dominálta arisztokrácia sportja volt.
Őszentsége Sobri Jóska
A darts az nem feltetlenul koncentralos sport es a zaj a legkisebb problema, de emlekeim szerint ( ami borzaszto gyenge ) volt egy kohogos ellenfel es el lett hordva mindennek. De naluk a zaj nem feltetlenul problema ahogy a tenisz is megtanulna kezelni, es itt is inkabb a nezok igenye lenne mas. A darts egy kocsmasport es ugy is van kezelve es megf is halna nelkule a helyszinen, a darts az mellekszal ( nalam ) es imadok jarni.

De ez megint mas, a zaj egy fel ev alatt megszunne a jatekosoknak problema lenni, a nezoket osztana meg inkabb. Erre irtam a mozis peldat.

Az en gondolatmenetem teljesen mas. A helyszinre kimeno nezo elhivatott es a penzeert szeretne egy minel jobb minosegu es hosszabb meccset latni. Az nem kerdes most hogy ezt nagy zajban es allando maszkalassal szeretne vagy sem es ti/te errol irtok. A TV nezok miatt a sportag meg sietettne amit sajat maga hosszabbitott meg mestersegesen. Ami gyengebb jatekot hoz. Ez a sport egy fizikai-ugyessegi ( es persze egyebek ) sport ahol a fizikai resz egyre nagyobb es nagyobb teret kap, de a jatek az ugyessegi resze miatt latvanyos es eladhato es eddig is elengedhetetlen volt a fizikai resz, de kezdik tultolni es "olik"c a jatekosokat.
1 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 33 350 — #NoStress

1 napja
Erdekes lett egy picit a tenisz. Maga a jatek kellene hogy a lenyeg legyen es nem kellene megfelelnie kulonbozo dolgoknak. Ma a helyszinen levo szurkolo komfortja es a tv nezok "becsabitasa" kozott van egy elteres. Ez a szervalni kell gyorsan mar a tenisz karara megy,

Amugy szerintem rossz iranyba. A TV-n teljesen felesleges sietettni a dolgokat, mert kozben azert dolgoznak hogy minel tobb minel hosszabb labdamenet legyen es utana ezt sietettem a ket pont kozott. Akit erdekel az megnezi akit nem az nem fogja azert megnezni mert sporolnak neki egy 4 oras meccsen 9 percet.

Egyszerre mindenkinek jot akarunk es max showt produkalni rossz korulmenyek kozott.

Es szerintem az osszes jatekszunetet remekul lehet kozvetiteni eloben radioban a helyszinen levoknek es a tv-ben meg meg inkabb. ilyen szempontbol ez egy kivalo sport.

Es egyszeruen tobb idot kell adni, vagy a szabalyt kell rugalmasan kezelni.
no
Mondjuk ha nem lenne minden játékos kiakadva, hogy a helyszínen a nézők meg mernek moccanni egy 4 órás meccs alatt, hanem lehetne jönni-menni, ad absurdum zajongani szerva közben (érdekes módon a kosarasoknál se kell elkussolnia a közönségnek, ha büntetőt dobnak, sőt, még lengetnek is minden szart a játékossal szemben), és nem egy elcseszett rohadt hosszú színházi előadás lenne az egész, akkor lehet, hogy kevésbé fájna a népeknek, hogy 4 óra egy meccs. Ja, és imádom a teniszt, szóval nem emiatt mondom.
somoskovig
Errol direkt nem irtam, ez lehet izlesek es pofonok. Ez egyszer elkezdheto es a jatekosok igy szokjak meg es kesz. Mar lehet jonni menni es szerintem eddig is lehetett csak megvartad a szunetet ami eleg gyakran van. De ez olyan mint a mozi, jobb ha mindenki a seggen van de eppen maszkalhat is mindenki.

Amirol en irtam az teljesen mas.

A nezok legjobb eloadast ugy kapjak ha csend van ha latjak a meccset es nem egypercenkent engednek be valakit a sorba de foleg arrol szolt az irasom ha a teniszezoktol a leheto legjobb es leghosszabb eloadast kapjak. Az elejerol beszelsz te en a vegerol es ez van ellentmondasban a tv nezokkel akik miatt jott a szabaly hogy a gep bemondja az outot es 25mp mulva szervalni kell. Gyorsitani akarjak a meccset es irtam erre a peldat hogy ertelmetlenul mert ez sporol 10 percet egy meccsen, de a mar 2 evtizede a sport azert dolgozik kokemenyen es eredmenyesen hogy minel hosszabb labdamenetek legyenek, amivel kb megduplaztak a jatekidot. osszesegeben. Ha szereted a jatekot akkor nem szamit a 10 perc cserebe tobb es jobb jatekot kapsz. A jatekosok meg minden oldalrol megszivjak es veluk mi end of the day.

A kosarlabda az oriasi kulonbseg a gyuru nem mozog, itt viszont a labda igen ami sokkal kisebb es gyorsabb. De megint amirol szerettem volna beszelni az a helyszini es a TV nezok erdekeinek a kulonbozosege es a TV-ben pedig ezeket a holtidoket kivaloan ki lehet tolteni fantasztikusan
1 napja
dawyd728 3 897
Hát nem tudom, engem pl az olimpián végtelenül idegesített a tollaslabda tornán, h kurva nagy volt az alapzaj még akkor is, amikor a csarnokban csak 1 meccs ment. Szerva közben sem sikerült legalább egy kicsit csendesedni. Ha az lenne a teniszben is, mint a délkelet-ázsiaiak által dominált tollaslabda közegben, akkor engem gyorsan elveszítene a sport.
1 napja
szaba Los Angeles Chargers 10 987
Erdekes lett egy picit a tenisz. Maga a jatek kellene hogy a lenyeg legyen es nem kellene megfelelnie kulonbozo dolgoknak. Ma a helyszinen levo szurkolo komfortja es a tv nezok "becsabitasa" kozott van egy elteres. Ez a szervalni kell gyorsan mar a tenisz karara megy,

Amugy szerintem rossz iranyba. A TV-n teljesen felesleges sietettni a dolgokat, mert kozben azert dolgoznak hogy minel tobb minel hosszabb labdamenet legyen es utana ezt sietettem a ket pont kozott. Akit erdekel az megnezi akit nem az nem fogja azert megnezni mert sporolnak neki egy 4 oras meccsen 9 percet.

Egyszerre mindenkinek jot akarunk es max showt produkalni rossz korulmenyek kozott.

Es szerintem az osszes jatekszunetet remekul lehet kozvetiteni eloben radioban a helyszinen levoknek es a tv-ben meg meg inkabb. ilyen szempontbol ez egy kivalo sport.

no
Mondjuk ha nem lenne minden játékos kiakadva, hogy a helyszínen a nézők meg mernek moccanni egy 4 órás meccs alatt, hanem lehetne jönni-menni, ad absurdum zajongani szerva közben (érdekes módon a kosarasoknál se kell elkussolnia a közönségnek, ha büntetőt dobnak, sőt, még lengetnek is minden szart a játékossal szemben), és nem egy elcseszett rohadt hosszú színházi előadás lenne az egész, akkor lehet, hogy kevésbé fájna a népeknek, hogy 4 óra egy meccs. Ja, és imádom a teniszt, szóval nem emiatt mondom.
somoskovig
De a sznob jelleg úgy teljesen elveszne.
1 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 613 — Chiefs GM

no

1 napja

5 napja
Stez SMU Mustangs 43 919 — Whoops, looks like something went wrong.
Marcinak sajna egyre nehezebb lesz tornát választania, már ilyen 200 körüliek is elverik😕
ozibozi
Nem semmi üzenteket kap privátba, kitett párat…. Dehát ők a hülyék, magyar teniszezőre nem fogadunk soha semmikor. Főleg nem a Fucsóra.
MC12
És mire öreg lett, már nem is sérült, csak öreg.
ozibozi
Mondjuk o mindig is ideggyenge volt sajnos, aztan amikor ugy tunt, hogy mentalisan javulni tud, akkor meg elkezdett serulgetni, akkor meg az tett be neki fejben.

6 napja
ozibozi New York Giants 18 247
Marcinak sajna egyre nehezebb lesz tornát választania, már ilyen 200 körüliek is elverik😕
ozibozi
Nem semmi üzenteket kap privátba, kitett párat…. Dehát ők a hülyék, magyar teniszezőre nem fogadunk soha semmikor. Főleg nem a Fucsóra.
MC12
És mire öreg lett, már nem is sérült, csak öreg.
6 napja
MC12 New Orleans Saints 6 647
ozibozi

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
6 napja
ozibozi New York Giants 18 247
9 napja
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 706 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Huh, amit Draper letolt az IW dontoben, foleg az elejen... Ez ellen kb csak Sinnernek lett volna eselye a mezonybol.
Duff
Jó arc lehet Draper 😄🍻
/tudom ez nem mostani/

https://scontent.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/485036168_1797546521009136_912953108180533298_n.jpg?stp=cmp1_dst-jpg_e35_s640x640_tt6&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=18de74&_nc_ohc=DS-mlEewvWAQ7kNvgE2-kNR&_nc_oc=Adl-rULrYHUS5yYWeq-8fZFtN9RrCs24z1dL9AFEV9kf4dnqi5pcmJmeaYx0ztCNCvc&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.cdninstagram.com&_nc_gid=cT_VbOfIK-g4zfVfzO6W-g&oh=00_AYHIxNi-MGelr7VKj7BXAZir9SccBdj8LYbxQqzIE0j2NA&oe=67E84C53
Baseline Highlights on Instagram: "Incredible level by Jack Draper especially at the tail end of the tournament taking out Ben Shelton, Carlos Alcaraz and Holger Rune in dominant fashion 🔥 • #baselinehighlights #tennis #indianwells #jackdraper"
9,054 likes, 119 comments - baselinehighlights on March 16, 2025: "Incredible level by Jack Draper especially at the tail end of the tournament taking out Ben Shelton, Carlos Alcaraz and Holger Rune in dominant fashion 🔥 • #baselinehighlights #tennis #indianwells #jackdraper".

Szerkesztette: steelwolf
10 napja
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 481 — Dolphins fan
Sajnálom Rune-ét. Ez a győzelem most jót tett volna az önbizalmának, de ez így is jó szereplés volt a részéről. Nem vártam döntőbe előzetesen.

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
11 napja
Duff Seattle Seahawks 3 226
Huh, amit Draper letolt az IW dontoben, foleg az elejen... Ez ellen kb csak Sinnernek lett volna eselye a mezonybol.
19 napja
Hát az most már szinte teljesen biztos h az AO megtörte Zverevet.
Volt 3 kisebb versenyen ahol a negyeddöntőn túl nem jutott.
Most IW-ben már az 1. meccsen Griekspoor ellen kikapott, aki sok mindenkire veszélyes, de azért illett volna hozni.
steelwolf
Adok meg egy arnyalatot. Mivel vilagelso akar lenni ezert indult ezen az emlitett 3 versenyen. Ebbol az 500 verseny az adott kb minden evben de a ketto masik 250 nem. Elment ezekre es nemreg irtam roluk hogy a delamerikai kor ebben a ciklusban miert gyenge/bb es ebbol a ket kis verseny meg ha nem az usa vonal akkor meg nehezebb. AO kemenyrol fejben es fizikailag faradtabban aki mindenkire igaz lenne valt a szamara papiron kedvezo salakra, de megsem ilyen konnyu es visszavalt kemenypalyara es folyamatosan jatszik egy honapja megint. Errol is irtam mar sokat a 2db 1000 dont nagyjabol a pontok nagysagarol es a faradsag/frisseseg balance fontosabb lett volna.

Van erre is pelda hogy sikerul de elenyeszo szazalekban a nem sikereshez kepest.
19 napja
Jughead Dallas Cowboys 5 482
Most IW-ben már az 1. meccsen Griekspoor ellen kikapott, aki sok mindenkire veszélyes, de azért illett volna hozni.
steelwolf
Világelső lehetne, azt meg tudjuk, hogy mennyire bírja a tétet, most is ez jön ki rajta.
19 napja
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 706 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
27 napja
Ilyen menő ez az Acapulco 500-as torna? Sok éljátékos elindul itt, de visszanézve szeretik ezt a tornát. Gondolom ez ilyen felkészülési állomás az 1000-es Indian Wells és Miami tornák előtt (meg távolságilag sem vészes).

De sok nagy név kiesett ma: Ruud visszalépett, Rune feladta, de kikapott Zverev, Shelton, Michelsen és Tiafoe is. A legelőkelőbb helyen helyen rangsorolt és még játékban lévő játékos, a 8. cseh Machac. A srácot figyeltem az utóbbi időben, van benne potenciál. Csak az a baj mindig a végén zuhan meg, még fejben van mit javulni. De kemény pályán jól versenyez, lesz még idén nagy döntője szerintem.

Bár én inkább a Dubai tornát figyeltem-figyelem, de sajnos sportfogadási szempontból nem volt szerencsém tegnap. Tsisipas és Halys keresztbe tett nekem. Halys meg közben ma a következő körből is tovább ment. Érdemes lesz rá is figyelni. Nem ismerem ezt a a francia srácot, lehet ez is lett a vesztem tegnap.
danyly
 net4.network4.hu/press/ezert-volt-annyi-meglepetes-az-acapulcoi-tenisztornan/
27 napja
Ilyen menő ez az Acapulco 500-as torna? Sok éljátékos elindul itt, de visszanézve szeretik ezt a tornát. Gondolom ez ilyen felkészülési állomás az 1000-es Indian Wells és Miami tornák előtt (meg távolságilag sem vészes).

De sok nagy név kiesett ma: Ruud visszalépett, Rune feladta, de kikapott Zverev, Shelton, Michelsen és Tiafoe is. A legelőkelőbb helyen helyen rangsorolt és még játékban lévő játékos, a 8. cseh Machac. A srácot figyeltem az utóbbi időben, van benne potenciál. Csak az a baj mindig a végén zuhan meg, még fejben van mit javulni. De kemény pályán jól versenyez, lesz még idén nagy döntője szerintem.

Bár én inkább a Dubai tornát figyeltem-figyelem, de sajnos sportfogadási szempontból nem volt szerencsém tegnap. Tsisipas és Halys keresztbe tett nekem. Halys meg közben ma a következő körből is tovább ment. Érdemes lesz rá is figyelni. Nem ismerem ezt a a francia srácot, lehet ez is lett a vesztem tegnap.
danyly
Nem meno egy kicsit sem. Ketto csoport jon ide es amikor azok erosek akkor a tornak is erosebbek. Itt van egy amerikai blokk a menetrendben es a salak. Ez a ketto hatarozza meg a minoseget. A pici amaerikai tornakon ertelemszeruen indulnak a hazaiak akik most eppen erosebbek es nekik ez a nagy torna ebben a blokkban a ket Big torna kozott. a delamerikaiak is a "hazai" tornakon jatszanak. A par ettol kitero nev meg salakos.

Alcaraz volt itt a palyafutasa elejen de ezert a blokkert nagy megjelenesi penzt kapott, felkeszulesileg rossz es rogton ahogy lejart ez a szerzodes mar nem is jott. Es ot is egyszeru felfuzni erre
no
Nem egészen igaz, amit írtál. Nadal rendszeresen indult, de Zverev is alig hagyja ki, régebben több nagy név is indult, Djokovic, Del Potro, Cilic vagy Murray is. Pont az utóbbi egy-két évben lett valamivel silányabb a mezőny.
szaba
Dehogynem. Djoko-Murray 1-1 Cilic 3db indulas 20 eves palyafutasuk alatt hasonlitsd ossze az arab tavasszal. Nadal salakos, Potro hazai. Nem latom az ellentmondast.
27 napja

danyly
Nem meno egy kicsit sem. Ketto csoport jon ide es amikor azok erosek akkor a tornak is erosebbek. Itt van egy amerikai blokk a menetrendben es a salak. Ez a ketto hatarozza meg a minoseget. A pici amaerikai tornakon ertelemszeruen indulnak a hazaiak akik most eppen erosebbek es nekik ez a nagy torna ebben a blokkban a ket Big torna kozott. a delamerikaiak is a "hazai" tornakon jatszanak. A par ettol kitero nev meg salakos.

Alcaraz volt itt a palyafutasa elejen de ezert a blokkert nagy megjelenesi penzt kapott, felkeszulesileg rossz es rogton ahogy lejart ez a szerzodes mar nem is jott. Es ot is egyszeru felfuzni erre
no
Nem egészen igaz, amit írtál. Nadal rendszeresen indult, de Zverev is alig hagyja ki, régebben több nagy név is indult, Djokovic, Del Potro, Cilic vagy Murray is. Pont az utóbbi egy-két évben lett valamivel silányabb a mezőny.
27 napja

danyly

27 napja
kishaszi Pittsburgh Steelers 5 670 — Steelers fan
 www.nemzetisport.hu/tenisz/2025/02/marozsan-szettelonyrol-kikapott-az-elso-forduloban-dubajban

Na, kinek mi a véleménye Marozsán kapcsán? Én reméltem, hogy amit 2023 Rómától tavalyi első negyedévig láttunk, az nem csak fellángolás volt. Így ránézésre a tenisze megvolt ahhoz, hogy nagyobb célokért küzdjön, de valahogy most masszívan kezd beleszürkülni a mezőnybe... Nem igazán jönnek a stabil győzelmek, meg az upset eredmények is megfogyatkoztak, kezd ilyen Fucsovics Marci út lenni, a hozzá hasonlókkal 50-50%, a nagyok ellen meg tud szoros meccset játszani akár (csak ő néha-néha nyer is), ez ilyen 50-100. közötti profil.

Nem tudom, hogy ez fizikai vagy mentális dolog, azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen nincs meg az az edzettségi alapja tinikorból, amire egy mostani top erőnlétet rá lehetne építeni... Vagy simán lehet, hogy kijött párszor a lépés, ismeretlen volt a tenisze a menőknek, és ez az előny elfogyott?
somoskovig
utóbbi, szerintem Fucsovics sokkal tehetségesebb volt, jobb fizikumú, jobb alap teniszt játszó játékos. Neki nem jöttek az upsetek, mint Marozsannák az igaz, ennyi szól mellette Fucsóval szemben.
Yamal19
Azt, hogy sokkal. az szerintem erős, volt ebben egy erős sajtó általi vélekedés, ami miatt nagy is volt az elvárás Fucsóval szemben, aztán abból gyakorlatilag semmi nem teljesült. Igazából fiziku,ban tudta volna felvenni a versenyt, de összességében a játéka nem volt kiemelkedő semmiben.

"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
28 napja
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 481 — Dolphins fan

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
1 hónapja
@slowmotion Hangover 1-0 Rublev

Szerkesztette: szaba