Tenisz
15 feliratkozó
több mint 2 éve
a junior lányoknál Udvardy Luca döntős. nagy lehet náluk az öröm, a nagyobbik tesó is ment egy kört, szinte biztos, hogy beljebb ér a top 100-ban, a kisebbik meg junior GS-győztes lehet...
több mint 2 éve
Kyrgios idén megnyerte az AO-t párosban, ha egyesben megnyerné Wimbledont, akkor őt ismerve simán benne van, hogy abba is hagyja az egészet. Sose szerette, ezután meg mondhatja, hogy megmutatta mindenkinek, minek csinálja tovább. 😀annak idején Bellissima Pennetta is a csúcson hagyta abba
Jughead
több mint 2 éve
Kyrgios idén megnyerte az AO-t párosban, ha egyesben megnyerné Wimbledont, akkor őt ismerve simán benne van, hogy abba is hagyja az egészet. Sose szerette, ezután meg mondhatja, hogy megmutatta mindenkinek, minek csinálja tovább. 😀Emiatt mondjuk én egyelőre nem aggódnék ( hogy megnyeri).
Jughead
több mint 2 éve
Jughead
5 230
Kyrgios idén megnyerte az AO-t párosban, ha egyesben megnyerné Wimbledont, akkor őt ismerve simán benne van, hogy abba is hagyja az egészet. Sose szerette, ezután meg mondhatja, hogy megmutatta mindenkinek, minek csinálja tovább. 😀
több mint 2 éve
no
7 305
Mivel a forumokon nem ismerjuk egymast ezert sokszor rosszul ertelmezzuk a masik mondanivalojat. Es sokszor egyszeruen a vedelmi mechanizmus ugrik be. Nem ide de irtam Nadalnak errol az everol, de egy megallapitas volt benne hogy eddig egy eleg szerencses eve volt. Ennek nem volt semmilyen negativ hozadeka a szememben hisz otole fuggetlenek ezek a dolgok es nem is szamit. Nem volt benne hogy ertektelenebbek a gyozelmek, hanem mint teny megallapitas. Hiaba nem errol szolt a valaszok ezen voltak gerjedve, pedig le volt irva hogy iszonyatosan jo formaban, nagyon erosen fejben jatszva ledominalta a tobbieket a palyan es a tavalyi feleves kihagyas miatt a Top1 szinte igy felkinalva neki. Odaig eljutottunk hogy senki nem hitte el hogy en meg egy even beluli GS-nek is orulnek ( nem Djoko elleni dontoben ), mert Djoko akkor biztosan tovabb marad meg mert mindent meg fog tenni hogy neki legyen a legtobb GS gyozelme es nagy elonyrol Nadalt is erre sarkalhatja. Mert akarhogy nezi az ember lehet kozeleg a palyafutasuk vege, ami nem egy hasfal vagy ezereves meglevo es kezelt labproblema, vagy Djokovicnak akarmilyen baja vagy a covid miatt fog megszakadni hanem az elvegzett munka nem fog megterulni a szemukben. De az egy nagy dolog hogy a legtobb es legjobb lehessen es a nagy versenyeken tudjak ezt hozni.
Nadal itt le kellett lepjen de a naptara nem fog nagyon valtozni es egy het mulva tud edzeni, max nem szerval meg, de tornara amugy sem menne. Lattam eselyt neki mert Djoko nagyon rosszul mozog magahoz kepest.
Ezek mar a legacy kategoriak es ez meg tudja oket tuzben tartani de ez egy minel meltobb ellenfellel az igazi. Ha Nadal holnap visszavonul akkor a felelmem hogy Djoko addig marad amig megelozi ( legalabbis probalja ) a GS elsosegek szamaban, ami lehet 4 szezon is de lehet 3 torna is.
több mint 2 éve
no
7 305
Az konnyen lehet mert rengeteget irok.8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Senki nem mondja hogy nem tortenik veluk semmi, a lenyeg hogy nem beszelnek a seruleseikrol es ennyi. Vicces hogy objektiven latni a leleteken. Az elmult tiz evbol minden volt csak lelelet eloveve nem. Nem Nadaltol, senkitol. Pont olyan serulesek vannak a legjobban kitargyalva ami nem befolyasol a jovoben semmit. Pl Nadal bordarepedese. Senki nem allitotta hogy megjatsza a seruleseket van neki is es a tobbieknek is eleg nyavalyaja. Tegnap a megseruleset is latta mindenki, de nem tudtuk mi a baj. Viszont 8 ev utan kerlek csapj meg ide meg egy hsz-t offban hol kell nagyon konnyen leellenorizni a seruleseiket, mit szednek es hogyan ( de eleg az elso ). Mi pont azt latjuk amikor nem indul akkor serult, ha elindul akkor nem mivel semmit nem tudni rola. Igen a labarol tud mindenki, de azon belul semmit, mikor faj mikor kell kezelni es igazan nem is erdekel. Iden nyertem volna egy ilyen fogadassal 8szor egyet buktam volna.
Izomszakadás egy tény. Objektívan látható leleteken. Ahogy a Mueller-Weiss szindróma is, meg a fáradásos borda törés is. Egyébként pont Nadal az aki nagyon nem akar ezekről a dolgokról beszélni ez ellenfél iránti tiszteletből, hogy ne arról szóljon hogy mert ő sérült, hanem arról hogy mert a másik győzött.
De az is egy nézőpont hogy megjátssza a nagyon könnyen leenőrizhető sérüléseket, visszalép egy Wimbledoni elődöntőről (tény, fogadj rá nyugodtan hogy kiáll, ne zavarjon hogy visszalépett), meg pár évente kihagyja kamusérülés miatt a szezon felét, makes sense.
Aki látta őt tegnap vagy Rómában az látta, hogy nem nyomást le akarok venni magamról kamu narratíváról van szó, hanem egy emberről, aki sérülten küzd, mert szenvedélye amit csinál.
Lehet utálni őt, nem kell hozzá objektív ok, de inkább ne legyen ok, mint hogy olyan konteókat gyártson az ember, aminek konkrétan az ellenkezője történik. Az hogy a Nadal sérüls és nem akar beszélni rólából azt a narratívát építitek, hogy nem sérült csak beszél róla, biztos nem akartok inkább poilitikusnak állni?
Black_Adder
noAzért az előző hszed akárhogy csűröd csavarod baromság volt.8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Senki nem mondja hogy nem tortenik veluk semmi, a lenyeg hogy nem beszelnek a seruleseikrol es ennyi. Vicces hogy objektiven latni a leleteken. Az elmult tiz evbol minden volt csak lelelet eloveve nem. Nem Nadaltol, senkitol. Pont olyan serulesek vannak a legjobban kitargyalva ami nem befolyasol a jovoben semmit. Pl Nadal bordarepedese. Senki nem allitotta hogy megjatsza a seruleseket van neki is es a tobbieknek is eleg nyavalyaja. Tegnap a megseruleset is latta mindenki, de nem tudtuk mi a baj. Viszont 8 ev utan kerlek csapj meg ide meg egy hsz-t offban hol kell nagyon konnyen leellenorizni a seruleseiket, mit szednek es hogyan ( de eleg az elso ). Mi pont azt latjuk amikor nem indul akkor serult, ha elindul akkor nem mivel semmit nem tudni rola. Igen a labarol tud mindenki, de azon belul semmit, mikor faj mikor kell kezelni es igazan nem is erdekel. Iden nyertem volna egy ilyen fogadassal 8szor egyet buktam volna.
Izomszakadás egy tény. Objektívan látható leleteken. Ahogy a Mueller-Weiss szindróma is, meg a fáradásos borda törés is. Egyébként pont Nadal az aki nagyon nem akar ezekről a dolgokról beszélni ez ellenfél iránti tiszteletből, hogy ne arról szóljon hogy mert ő sérült, hanem arról hogy mert a másik győzött.
De az is egy nézőpont hogy megjátssza a nagyon könnyen leenőrizhető sérüléseket, visszalép egy Wimbledoni elődöntőről (tény, fogadj rá nyugodtan hogy kiáll, ne zavarjon hogy visszalépett), meg pár évente kihagyja kamusérülés miatt a szezon felét, makes sense.
Aki látta őt tegnap vagy Rómában az látta, hogy nem nyomást le akarok venni magamról kamu narratíváról van szó, hanem egy emberről, aki sérülten küzd, mert szenvedélye amit csinál.
Lehet utálni őt, nem kell hozzá objektív ok, de inkább ne legyen ok, mint hogy olyan konteókat gyártson az ember, aminek konkrétan az ellenkezője történik. Az hogy a Nadal sérüls és nem akar beszélni rólából azt a narratívát építitek, hogy nem sérült csak beszél róla, biztos nem akartok inkább poilitikusnak állni?
Black_Adder
no
De megértettük, hogy téged nem érdekelnek a sérülések és nem akarsz róluk hallani, de attól meg olyanokat írni, egy látványosan sérültről, hogy csak a “nyomást akarja levenni magáról” hát…
Toca Őrgróf
Nem nem erdekelnek a serulesek. Abszolut erdekelnenek, de a jatekosok titkoloznak rola es nem az erdektelenseg miatt. Tegnapi latvanyos seruleserol itt irtam es mindenki latta es nem is errol volt szo. Itt a kozvetitesben annyira voltak kepben a hogy latszott hogy szenved es elkezdtek a labarol beszelni de eloszor nem tudtak melyik laba, mig ahogy haladt az ido F Lopez a hasara tippelt ( mikor mindenki latta hogy megfogta egy game utan es osszegornyedt ). Az irasom viszont arra a fejtegetesre szolt ahol az idei seruleseit taktikai okokra vagy begyogyszerezesre hasznalta. Erre irtam en hogy a kozbenso nyilatkozatoknak nulla ertelme van csak akkor nem ha az elvarasrol akarja levenni a nyomast.
Azoknak a nyilatkozatoknak hogy lehet nem alok ki annak semmi ertelme, ha tud kiall ha nem. Lehet kiesek a torna elejen, lehet nem tudok indulni. En errol beszelek. Amirol meg beszeltem hogy az ellentmondasnak tuno dolgot feloldjam, hogy a RG-on viszont beszelt de amit kapott azt mas sportoloktol kapta es belegondolva iszonyatos a tenisz helyzete sok mashoz kepest. Egy T Pinot nem a kuzdeni akarast latta benne amit konnyen lehet, hanem ezt neki osszeszoritott foggal kellene, a teniszezoknek meg elgyogyszerezik. Teszem itt hozza hogy itt szabalyos es mindegyik hasznalja. A kozvetitesek alatt es amugy mindenki kussolt a helyzetrol mert mindketto kep igaz hogy peldakep a kitartasrol/kuzdesrol, de teszi ezt bedrogozva tavaly Djoko mikor mumianak lett faslizva tavaly meccs kozben. Az egyetlen John M mondta Nadal helyzeterol hogy jobb a fajos labnal az erzeketlen es a boka a lenyeg.
Nadal ezzel a letagadhatatlan labserulessel 16 eve a top 10-ben van, de soha nem tudtunk rola mikor volt enyhe mikor kellett gyogyszerezni es alapvetoen engem nem is erdekel, ahogy a tobbieke sem.
Ha a legszebben akarom fogalmazni iden Nadal teljesen Big Ben-re emlekeztetett.
A meccs utan Nadal szervalt 90-os erovel, jobban mozgott mint Fritz ( bar o nem jo) es a szunetekben kapott fajdalomcsillapito utan mindketto esetben szemmel lathato volt hogy mikor kezd hatni mert egybol jobban es nagyobbat utve tudott mozogni. Hala erte. Eppen tudna jatszani igy is es javulhat, de sajnos szakadas lett es egy esszeru dontest hozott hogy ket meccset nem fog tudni megnyerni akiknel ezen a palyan nem feltetlenul jobb. Egy Norrie elleni dontore talan kiallna mert lehetne egy kis eselye bar o eros fejben es jok taktikailag es egy serult Nadal ellen eleg lehetne, de Nadalnak is lenne eselye ellene meg igy is ha jol jon ossze neki par pont.
De megint lehet a sok baromsag irasat tudom azzal tetezni hogy mivel engem nem erdekelnek csak mint teniszezok es sok mindennel nem vagyok kepben es mint egyetlen hulye aki nem tudja csak ugy egyszeruen elokapni a seruleseik leleteit.
több mint 2 éve
8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Senki nem mondja hogy nem tortenik veluk semmi, a lenyeg hogy nem beszelnek a seruleseikrol es ennyi. Vicces hogy objektiven latni a leleteken. Az elmult tiz evbol minden volt csak lelelet eloveve nem. Nem Nadaltol, senkitol. Pont olyan serulesek vannak a legjobban kitargyalva ami nem befolyasol a jovoben semmit. Pl Nadal bordarepedese. Senki nem allitotta hogy megjatsza a seruleseket van neki is es a tobbieknek is eleg nyavalyaja. Tegnap a megseruleset is latta mindenki, de nem tudtuk mi a baj. Viszont 8 ev utan kerlek csapj meg ide meg egy hsz-t offban hol kell nagyon konnyen leellenorizni a seruleseiket, mit szednek es hogyan ( de eleg az elso ). Mi pont azt latjuk amikor nem indul akkor serult, ha elindul akkor nem mivel semmit nem tudni rola. Igen a labarol tud mindenki, de azon belul semmit, mikor faj mikor kell kezelni es igazan nem is erdekel. Iden nyertem volna egy ilyen fogadassal 8szor egyet buktam volna.
Black_Adder
no
Azért az előző hszed akárhogy csűröd csavarod baromság volt.8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Senki nem mondja hogy nem tortenik veluk semmi, a lenyeg hogy nem beszelnek a seruleseikrol es ennyi. Vicces hogy objektiven latni a leleteken. Az elmult tiz evbol minden volt csak lelelet eloveve nem. Nem Nadaltol, senkitol. Pont olyan serulesek vannak a legjobban kitargyalva ami nem befolyasol a jovoben semmit. Pl Nadal bordarepedese. Senki nem allitotta hogy megjatsza a seruleseket van neki is es a tobbieknek is eleg nyavalyaja. Tegnap a megseruleset is latta mindenki, de nem tudtuk mi a baj. Viszont 8 ev utan kerlek csapj meg ide meg egy hsz-t offban hol kell nagyon konnyen leellenorizni a seruleseiket, mit szednek es hogyan ( de eleg az elso ). Mi pont azt latjuk amikor nem indul akkor serult, ha elindul akkor nem mivel semmit nem tudni rola. Igen a labarol tud mindenki, de azon belul semmit, mikor faj mikor kell kezelni es igazan nem is erdekel. Iden nyertem volna egy ilyen fogadassal 8szor egyet buktam volna.
Black_Adder
no
De megértettük, hogy téged nem érdekelnek a sérülések és nem akarsz róluk hallani, de attól meg olyanokat írni, egy látványosan sérültről, hogy csak a “nyomást akarja levenni magáról” hát…
több mint 2 éve
no
7 305
8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Senki nem mondja hogy nem tortenik veluk semmi, a lenyeg hogy nem beszelnek a seruleseikrol es ennyi. Vicces hogy objektiven latni a leleteken. Az elmult tiz evbol minden volt csak lelelet eloveve nem. Nem Nadaltol, senkitol. Pont olyan serulesek vannak a legjobban kitargyalva ami nem befolyasol a jovoben semmit. Pl Nadal bordarepedese. Senki nem allitotta hogy megjatsza a seruleseket van neki is es a tobbieknek is eleg nyavalyaja. Tegnap a megseruleset is latta mindenki, de nem tudtuk mi a baj. Viszont 8 ev utan kerlek csapj meg ide meg egy hsz-t offban hol kell nagyon konnyen leellenorizni a seruleseiket, mit szednek es hogyan ( de eleg az elso ). Mi pont azt latjuk amikor nem indul akkor serult, ha elindul akkor nem mivel semmit nem tudni rola. Igen a labarol tud mindenki, de azon belul semmit, mikor faj mikor kell kezelni es igazan nem is erdekel. Iden nyertem volna egy ilyen fogadassal 8szor egyet buktam volna.
Black_Adder
több mint 2 éve
Willie Parker
15 409
2005 AO Lleyton Hewitt óta Kyrgios lesz az első ausztrál GS döntős
több mint 2 éve
Már RGn is benne volt és tényleg valami botrány volt ahogy szervalt, látszott hogy nincs rendben. Van amikor a test nem eleg erős az elméhez. Remelem ez csak pihenő lesz és nem végleg.
több mint 2 éve
...és a döntőre? 🤪Tévedtem:m.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-nadal-meg-nem-tudja-kiall-e-az-elodontore-2901771Ki fog.
dande2
bcsarli, Udvari Főkóstoló
www.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-rafael-nadal-nem-all-ki-az-elodontore-hivatalos-2901959
több mint 2 éve
8 év nem írtam offtopicba, párszor majdnem megtörtént, most valóban megtörténik.Izomszakadás egy tény. Objektívan látható leleteken. Ahogy a Mueller-Weiss szindróma is, meg a fáradásos borda törés is. Egyébként pont Nadal az aki nagyon nem akar ezekről a dolgokról beszélni ez ellenfél iránti tiszteletből, hogy ne arról szóljon hogy mert ő sérült, hanem arról hogy mert a másik győzött.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
Tévedtem:m.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-nadal-meg-nem-tudja-kiall-e-az-elodontore-2901771Ki fog.
dande2
www.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-rafael-nadal-nem-all-ki-az-elodontore-hivatalos-2901959
több mint 2 éve
Nadalnak szerintem ez a serult vagyok sorozat egyszeruen a nyomast akarja levenni a magarol.Persze amíg bírja elfog. Kiváncsi vagyok tényleg meddig bírja a teste, előbb utóbb nem ilyen kisebb sérülése lesz aztán abból már nem hiszem hogy visszajön.
Alapvetoen nincs ertelme ilyet nyilatkozni kulonben. NK mindenkeppen ugy keszul hogy lesz meccs, senkinek semmi nem valtozik foleg hogy mar tul sokszor volt farkas kialtva. El fog indulni ha fogadnom kene.
no
több mint 2 éve
no
7 305
Nadalnak szerintem ez a serult vagyok sorozat egyszeruen a nyomast akarja levenni a magarol. Alapvetoen nincs ertelme ilyet nyilatkozni kulonben. NK mindenkeppen ugy keszul hogy lesz meccs, senkinek semmi nem valtozik foleg hogy mar tul sokszor volt farkas kialtva. El fog indulni ha fogadnom kene.
több mint 2 éve
m.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-nadal-meg-nem-tudja-kiall-e-az-elodontore-2901771Ki fog.
dande2
több mint 2 éve
m.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-nadal-meg-nem-tudja-kiall-e-az-elodontore-2901771Akkor lehet nem kell Nadalt és Djokot zsinórban megvernie senkinek.
dande2
több mint 2 éve
GS-en még nem volt ilyen, összesen pedig 7x fordult elő, de Djokovic 2011-es áttörése óta egyedül Alcaraz volt erre képes idén Rómában.100%os Djoko ellen szerintem nincs senkinek esélye, de szerintem nem 100%os még.
Igazából viszont szerintem nem az a kérdés, hogy képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot, hanem hogy képes-e bárki elverni Djokovicsot Wimbledonban.
Ha kivesszük a nem naptári GS utáni egyébként megmagyarázhatatlan 2 évet, mikor semmit se nyert Djoko, sőt a negyeddöntőkig is alig jutott el (2016 Wimbedontól 2018 Wimbledonig), akkor 2013-ban kapott ki utoljára Wimbledonban, Murray-től a döntőben, azóta pedig nyert 5 alkalommal.
(Mondjuk az is kemény, hogy a fenti 2 év kivételével 2015 óta 15 kemény pályás és füves pályás versenyen vett részt, ebből nyert 12-t, egyszer sérülés miatt feladta, egyszer a saját hülyesége miatt leléptették és egyszer kikapott Medvétől mert nem bírta a naptári GS nyomását).
Jughead
több mint 2 éve
Jughead
5 230
GS-en még nem volt ilyen, összesen pedig 7x fordult elő, de Djokovic 2011-es áttörése óta egyedül Alcaraz volt erre képes idén Rómában.Igazából viszont szerintem nem az a kérdés, hogy képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot, hanem hogy képes-e bárki elverni Djokovicsot Wimbledonban.
Ha kivesszük a nem naptári GS utáni egyébként megmagyarázhatatlan 2 évet, mikor semmit se nyert Djoko, sőt a negyeddöntőkig is alig jutott el (2016 Wimbedontól 2018 Wimbledonig), akkor 2013-ban kapott ki utoljára Wimbledonban, Murray-től a döntőben, azóta pedig nyert 5 alkalommal.
(Mondjuk az is kemény, hogy a fenti 2 év kivételével 2015 óta 15 kemény pályás és füves pályás versenyen vett részt, ebből nyert 12-t, egyszer sérülés miatt feladta, egyszer a saját hülyesége miatt leléptették és egyszer kikapott Medvétől mert nem bírta a naptári GS nyomását).
több mint 2 éve
GS-en '11 óta ez maximum Federernek jöhetett volna szerintem össze, de '19-ben elveszítette a mostest epicest wimbledoni döntőt, döntő szett 13-12 (7-3)-raGS-en szerintem nem.Nagy meccs lesz. Már kb az első(?) körös meccse után tettem meg hogy Nick megnyeri a tornát. Ha fejben nem esik szét ki fogja verni Rafat. Csak akkor látom hogy ne így legyen ha jön az amúgy mindig elokerulo mentális összeomlása. A gond csak, hogy nem tudom képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot.Nem tudom volt-e ilyen ember már 3 szettes tornán.
alatriste
Toca Őrgróf
Most májusban Alcaraz Madridban megverte Nadalt, aztán Gyokovicsot.
2007-ben, szintén Madridban, Nalbandian elverte egymás után Nadalt, Gyokovicsot és Federert is.
Nem tudom ez is sikerült-e azóta valakinek...
warr_b
több mint 2 éve
GS-en szerintem nem.Nagy meccs lesz. Már kb az első(?) körös meccse után tettem meg hogy Nick megnyeri a tornát. Ha fejben nem esik szét ki fogja verni Rafat. Csak akkor látom hogy ne így legyen ha jön az amúgy mindig elokerulo mentális összeomlása. A gond csak, hogy nem tudom képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot.Nem tudom volt-e ilyen ember már 3 szettes tornán.
alatriste
Toca Őrgróf
Most májusban Alcaraz Madridban megverte Nadalt, aztán Gyokovicsot.
2007-ben, szintén Madridban, Nalbandian elverte egymás után Nadalt, Gyokovicsot és Federert is.
Nem tudom ez is sikerült-e azóta valakinek...
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Nagy meccs lesz. Már kb az első(?) körös meccse után tettem meg hogy Nick megnyeri a tornát. Ha fejben nem esik szét ki fogja verni Rafat. Csak akkor látom hogy ne így legyen ha jön az amúgy mindig elokerulo mentális összeomlása. A gond csak, hogy nem tudom képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot.Nem tudom volt-e ilyen ember már 3 szettes tornán.
alatriste
több mint 2 éve
Nagy meccs lesz. Már kb az első(?) körös meccse után tettem meg hogy Nick megnyeri a tornát. Ha fejben nem esik szét ki fogja verni Rafat. Csak akkor látom hogy ne így legyen ha jön az amúgy mindig elokerulo mentális összeomlása. A gond csak, hogy nem tudom képes-e bárki egymás után elverni Nadalt és Djokovicsot.
Liverpool Fc