USA és a világ
31 feliratkozó
8 perce
www.facebook.com/share/1D9327tmWJ/es veletlen lenne, hogy mult heten Dublinban voltam?
Dzsokijuing
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 órája
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
21 órája
#békeLátom Magyar Péter továbbra sem akar békét. :/
telex.hu/kulfold/2025/12/04/putyin-donbasz-donyeck-luhanszk-igeny-india
somoskovig
Ezért sem szavazok jövőre Zelenszkijre.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
21 órája
Jóra! Nagyon okos srác. Könyékig turkálnak a mesterséges intelligenciában. Én nem dolgoztam vele, de kezet már ráztunk.De bizony!Te figyi ez nem a Zhaopeng féle story?Mai napra hoztam megint grafikont, amit lehet elemezni.A mi cégünket (Johann A. Krause Maschinenfabrik GmbH) 11éve vette meg a thyssenkrupp és lettünk tk System Engineering, majd tk Autimotion Engineering.
live.deutsche-boerse.com/equity/rheinmetall-ag?mic=XFRA
live.deutsche-boerse.com/equity/thyssenkrupp-ag?mic=XFRA
Nekünk Németországban nem kell feltétlenül autót gyártanunk, ahogy amúgy a japánoknak sem. Tudunk mi ugyanezzel a kompetenciával mást is gyártani.
Metalurgia, Forgácsolás, Oxigénmentes kötések, Gépgyártás technológia, Áramlástan, Mechanika, Fizikai kémia, Ember gép kapcsolati rendszerek, Matematikai kísérlettervezés. Ezekből mind mind hatalmas kompetencia van....
Ha a világnak ez kell, hát mit lehet tenni.
Helmut Zimmer
Az anyacég már nagyon sok üzletágát eladta, pl. Steel. Most minket is, az Agile Roboticsnak (müncheni startup, amúgy kínai és humanoid robotokban érdekelt). Vissza is neveznek bennünket Krausera.
Ez a jövő...
nagir
Helmut Zimmer
www.agile-robots.com/en/about-us/
xpert.digital/hu/az-agilis-robotok-atveszik-a-thyssenkrupp-automatizalasi-mernoki-tudomanyait/
Mire számítsak, vajon?
nagir
Azt hiszem a Benjing University a partnerük, és valamelyik indiai, de azt nem tudom melyik.
Viszont az egyik kínai cimborám jóba van vele, kedvelik is egymást. Egyikük sem az a tipikus "Mainland China" kínai arc. Bár nekem általában mindig sikerül kijönnöm a kínai emberekkel. Én kifejezetten kedvelem őket, nem véletlenül tanulok, és egészen tűrhetően beszélek mandarinul. És ezt ők nagyon is értékelik. Heteken belül ütközöm a cimborámmal nyilván ennek egy komolyabb hotpot túra lesz az ára, akkor majd kicsit érdeklődöm?!
22 órája
De bizony!Te figyi ez nem a Zhaopeng féle story?Mai napra hoztam megint grafikont, amit lehet elemezni.A mi cégünket (Johann A. Krause Maschinenfabrik GmbH) 11éve vette meg a thyssenkrupp és lettünk tk System Engineering, majd tk Autimotion Engineering.
Nekünk Németországban nem kell feltétlenül autót gyártanunk, ahogy amúgy a japánoknak sem. Tudunk mi ugyanezzel a kompetenciával mást is gyártani.
Metalurgia, Forgácsolás, Oxigénmentes kötések, Gépgyártás technológia, Áramlástan, Mechanika, Fizikai kémia, Ember gép kapcsolati rendszerek, Matematikai kísérlettervezés. Ezekből mind mind hatalmas kompetencia van....
Helmut Zimmer
Az anyacég már nagyon sok üzletágát eladta, pl. Steel. Most minket is, az Agile Roboticsnak (müncheni startup, amúgy kínai és humanoid robotokban érdekelt). Vissza is neveznek bennünket Krausera.
Ez a jövő...
nagir
Helmut Zimmer
www.agile-robots.com/en/about-us/
xpert.digital/hu/az-agilis-robotok-atveszik-a-thyssenkrupp-automatizalasi-mernoki-tudomanyait/
Mire számítsak, vajon?
Szerkesztette: nagir

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
23 órája
Egyetértek, és ilyen félelmem nekem is van. Szerintem viszont a Demokrata bal erősödhet.Nem nagyon van ezen mit, magas az érzékelt infláció, és viszonylag könnyen össze tudja John Doe is kötni, hogy ezért már nem lehet Biden a hibás. A gond ott van, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy az infláció lassulás = olcsóbb lesz minden. És közben persze, mennek lefele az árak, mondjuk pl. az AI modellek tokenköltsége egyre csökken, vagy ugye klasszikusan a tartós fogyasztási cikkeké... oh wait, a vámokat beárazta a piac, és most épp azoké pont nem, de mindegy is, mert a tojás nem lett olcsóbb.Ha érdekel ezt olvasd át. Nem az az őrült siker-történet., De majd Gyurma kiegészíti.Közben Donald all rock bottom -19% és nem áll megUsákoknak eddig tartott, hogy rájöjjenek?
Helmut Zimmer
Vitézlő Titoknok tomz
news.gallup.com/poll/699221/trump-approval-rating-drops-new-second-term-low.aspx
Helmut Zimmer
Trump belenézett a populizmus csapdájába, és nem tudott megfelelő válaszokat adni, mert sosem voltak megfelelő válaszaik. Most az átlag amerikai kezdi megérteni, hogy átbaszták, meg őszintén szólva kezd unalmas is lenni Trump. Töréspontok egyelőre csak csendben jelentkeznek, de Marcsi távozása már egy intő jel, hogy ez a nagykoalíció azért annyira nem stabil.
Igazából akinek ez szomorú hír, azok a választók. A Demokraták semmilyen megújulásra vagy frissítésre nem szorulnak rá, ha a Trumptól visszaveszi a pártot a csendes fele vagy ha a Fuentes-féle szélsőségesek kerülnek előtérbe, ők meg azért Trumpnál még nehezebben nyerik meg a függetleneket, főleg egy olyan helyzetben, ha a gazdaság jobban döcög. Szóval igazából Trump és a MAGA könnyen lehet egy kis affér az amerikai demokrácia történetében, és visszatér a jól megszokott lobbisták által rángatott centrista politika.
Én nem hiszek a "Trump minden megváltoztat örökre" szólamoknak.
Gyurma Pappa
Vicces elemzést olvastam (szerintem tényleg vicces): "túl sok" amerikai töltött a kelleténél "több időt" Európában, és ázsiai demokráciákban (mi 😊 ??! ) és terjed a híre, hogy az USA talán mégsem minden világok legcsodálatosabbika. Élelmiszer fronton kezd kialakulni egy határozott hiszti, hogy "de mi szart eszünk" Oktatás fronton is kezdődik: "szarok az iskoláink" 😊 Mondjuk, hogy ezt egy turista, vagy egy kiküldött manager ezt honnan tudja azt nem vágom?! Szóval, mint kétlaki- kettős polgárnak ehhez lennének széljegyzeteim. 😊
De a viccen túl: A gazdaság folyamatosan a preferenciarendezés tetején van, és nem sikertörténet egyelőre, ahogy Gyurma is írja. Ami új, hogy a korábbi falling/declining interest topicok közt a "healthcare" inflexiós ponton van és emelkedik, és ez lehet, hogy most komolyabb ügy.
Valószínűleg a nagy pofonok hatására is, de nem úgy rendeződik át az USA lakosságának problémaérzékelése, preferenciarendezése, mint arra a GOP elemző számított.
1 napja
Nem nagyon van ezen mit, magas az érzékelt infláció, és viszonylag könnyen össze tudja John Doe is kötni, hogy ezért már nem lehet Biden a hibás. A gond ott van, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy az infláció lassulás = olcsóbb lesz minden. És közben persze, mennek lefele az árak, mondjuk pl. az AI modellek tokenköltsége egyre csökken, vagy ugye klasszikusan a tartós fogyasztási cikkeké... oh wait, a vámokat beárazta a piac, és most épp azoké pont nem, de mindegy is, mert a tojás nem lett olcsóbb.Ha érdekel ezt olvasd át. Nem az az őrült siker-történet., De majd Gyurma kiegészíti.Közben Donald all rock bottom -19% és nem áll megUsákoknak eddig tartott, hogy rájöjjenek?
Helmut Zimmer
Vitézlő Titoknok tomz
news.gallup.com/poll/699221/trump-approval-rating-drops-new-second-term-low.aspx
Helmut Zimmer
Trump belenézett a populizmus csapdájába, és nem tudott megfelelő válaszokat adni, mert sosem voltak megfelelő válaszaik. Most az átlag amerikai kezdi megérteni, hogy átbaszták, meg őszintén szólva kezd unalmas is lenni Trump. Töréspontok egyelőre csak csendben jelentkeznek, de Marcsi távozása már egy intő jel, hogy ez a nagykoalíció azért annyira nem stabil.
Igazából akinek ez szomorú hír, azok a választók. A Demokraták semmilyen megújulásra vagy frissítésre nem szorulnak rá, ha a Trumptól visszaveszi a pártot a csendes fele vagy ha a Fuentes-féle szélsőségesek kerülnek előtérbe, ők meg azért Trumpnál még nehezebben nyerik meg a függetleneket, főleg egy olyan helyzetben, ha a gazdaság jobban döcög. Szóval igazából Trump és a MAGA könnyen lehet egy kis affér az amerikai demokrácia történetében, és visszatér a jól megszokott lobbisták által rángatott centrista politika.
Én nem hiszek a "Trump minden megváltoztat örökre" szólamoknak.

1 napja
Te figyi ez nem a Zhaopeng féle story?Mai napra hoztam megint grafikont, amit lehet elemezni.A mi cégünket (Johann A. Krause Maschinenfabrik GmbH) 11éve vette meg a thyssenkrupp és lettünk tk System Engineering, majd tk Autimotion Engineering.
Helmut Zimmer
Ez a jövő...
nagir
1 napja
Mai napra hoztam megint grafikont, amit lehet elemezni.A mi cégünket (Johann A. Krause Maschinenfabrik GmbH) 11éve vette meg a thyssenkrupp és lettünk tk System Engineering, majd tk Autimotion Engineering.
Helmut Zimmer
Ez a jövő...

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
1 napja
Jól néz ki. Ha a demokraták csak csendben leülnek egy sarokba és várnak, a félidei választásokra Trompapa akkor is felhozza őket...Ha érdekel ezt olvasd át. Nem az az őrült siker-történet., De majd Gyurma kiegészíti.Közben Donald all rock bottom -19% és nem áll megUsákoknak eddig tartott, hogy rájöjjenek?
Helmut Zimmer
Vitézlő Titoknok tomz
Helmut Zimmer
1 napja
Ha érdekel ezt olvasd át. Nem az az őrült siker-történet., De majd Gyurma kiegészíti.Közben Donald all rock bottom -19% és nem áll megUsákoknak eddig tartott, hogy rájöjjenek?
Helmut Zimmer
Vitézlő Titoknok tomz
1 napja
www.portfolio.hu/global/20251204/megakadtak-a-beketargyalasok-trump-kifakadt-nem-tudom-mit-muvel-a-kreml-803954?fbclid=IwdGRjcAOd_5JjbGNrA53_YWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHinJeNnRAZFhsSA7cKbcAOJcZnGArDUY-4mpwUX-tmpJaCyYE7IK8N4ylM5n_aem_JBAENVTsrml0dWhRO2KK9gArra a content-mennyiségre kellene egy külön "internet".
"Nem tudom, a Kreml mit művel”
– mondta Trump, a találkozó eredménytelenségét kommentálva.
Kéne egy olyan csoport, hogy Donald nem érti.
Sjoelleer van de Vrij
1 napja
Közben Donald all rock bottom -19% és nem áll megUsákoknak eddig tartott, hogy rájöjjenek?
Helmut Zimmer
1 napja
Eddig is az volt...Kéne egy olyan csoport, hogy Donald nem érti.Mindezek után háborúpárti brüsszelezni az nettó hazaárulás, nincs mit rajta szépíteni
Sjoelleer van de Vrij
hvg.hu/itthon/20251204_Szijjarto-kifakadt-En-nem-az-orosz-kormanynak-dolgozom
r.baggio
1 napja
Kéne egy olyan csoport, hogy Donald nem érti.Mindezek után háborúpárti brüsszelezni az nettó hazaárulás, nincs mit rajta szépíteni
Sjoelleer van de Vrij
hvg.hu/itthon/20251204_Szijjarto-kifakadt-En-nem-az-orosz-kormanynak-dolgozom
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 napja
www.portfolio.hu/global/20251204/megakadtak-a-beketargyalasok-trump-kifakadt-nem-tudom-mit-muvel-a-kreml-803954?fbclid=IwdGRjcAOd_5JjbGNrA53_YWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHinJeNnRAZFhsSA7cKbcAOJcZnGArDUY-4mpwUX-tmpJaCyYE7IK8N4ylM5n_aem_JBAENVTsrml0dWhRO2KK9g"Nem tudom, a Kreml mit művel”
– mondta Trump, a találkozó eredménytelenségét kommentálva.
Kéne egy olyan csoport, hogy Donald nem érti.
Szerkesztette: Sjoelleer van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 napja
www.theguardian.com/world/ng-interactive/2025/dec/04/europe-amazon-rockets-gold-foreign-legion-french-guiana
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 napja
Nem pattan vissza az a rohadt görbe. Idaho, Montana, az összes Dakota, West Virginia, Oklahoma, Utah nagyon nagyon kevés. Arizona és Texas megy el, Arizona és TEXAS!!!Ja, ez országos elég rossz hír a GOP-nak.Igen pont ezt akartam mondani.20+ról ment be 10 alá9 pont lett a különbségNashville Köztársaság.
www.pbs.org/newshour/politics/live-results-tennessee-7th-congressional-district-special-election
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
Negritis, a vajda
Helmut Zimmer
Gyurma Pappa
Nem hiszem, hogy Texas valaha demokrata lenne, de ilyen infernális számok nincsenek!
1 napja
Ja, ez országos elég rossz hír a GOP-nak.Igen pont ezt akartam mondani.20+ról ment be 10 alá9 pont lett a különbségNashville Köztársaság.
www.pbs.org/newshour/politics/live-results-tennessee-7th-congressional-district-special-election
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
Negritis, a vajda
Helmut Zimmer

1 napja
Igen pont ezt akartam mondani.20+ról ment be 10 alá9 pont lett a különbségNashville Köztársaság.
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
Negritis, a vajda
2 napja
20+ról ment be 10 alá9 pont lett a különbségNashville Köztársaság.
Negritis, a vajda
Dzsokijuing
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
2 napja
9 pont lett a különbségNashville Köztársaság.
Negritis, a vajda
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
2 napja
9 pont lett a különbségwww.pbs.org/newshour/politics/live-results-tennessee-7th-congressional-district-special-election
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!