USA és a világ
Ami mikorra várható? Vagy in absentia folytatják le a pert?Én úgy hallottam, hogy Putyin hágai pere után másnap lesz erről döntés.Ez mondjuk szerintem addig minimum aggályos, amíg nincs róla nemzetközi bírósági határozat, még ha egyértelmű is ki a károkozó.The US Department of Justice asked Congress to legalize the transfer of Russian assets to Ukraine in response to the announced referenda.
— Ukrainian News24 (@MarkRid89403375) September 20, 2022
The US has at least $300 billion of such assets blocked. pic.twitter.com/Qax2Mx5XUe
Nomac
De hát én nem vagyok nemzetközi jogász...
slowmotion
somoskovig
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Én úgy hallottam, hogy Putyin hágai pere után másnap lesz erről döntés.Ez mondjuk szerintem addig minimum aggályos, amíg nincs róla nemzetközi bírósági határozat, még ha egyértelmű is ki a károkozó.The US Department of Justice asked Congress to legalize the transfer of Russian assets to Ukraine in response to the announced referenda.
The US has at least $300 billion of such assets blocked. pic.twitter.com/Qax2Mx5XUe
Nomac
slowmotion
De ha nem hagyják, hogy a politika beleszóljon az életükbe, akkor semmi ilyen nem történik 😉hát akiket ezek ott helyben elkalapálnak. Na ők nem szarják le és nem fogja őket vígasztalni a zseniális posztmodern.És ki nem szarja le az általánosító faszkalapokat?Ezt én értem, de az átlag ukrán ettől még kevésbé fogja utálni az átlag magyart.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ha nem 2022-t írnánk, akkor Orbán nem lett volna geci az ukránokkal.
NB2
A posztmodernben majd 2023-ban vagy 24-ben kedvesebb lesz, belefér.
A nemzetközi politikában mindenkinek van mindenféle köpönyege. Orbánnak is, Zselenszkijnek is.
Őszentsége Sobri Jóska
Amadeus
Akik ugyanilyen metodikával cigányoznak, buziznak, zsidóznak.
Agyhalott barmok.
Őszentsége Sobri Jóska
Amadeus
hát akiket ezek ott helyben elkalapálnak. Na ők nem szarják le és nem fogja őket vígasztalni a zseniális posztmodern.És ki nem szarja le az általánosító faszkalapokat?Ezt én értem, de az átlag ukrán ettől még kevésbé fogja utálni az átlag magyart.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ha nem 2022-t írnánk, akkor Orbán nem lett volna geci az ukránokkal.
NB2
A nemzetközi politikában mindenkinek van mindenféle köpönyege. Orbánnak is, Zselenszkijnek is.
Őszentsége Sobri Jóska
Amadeus
Agyhalott barmok.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez mondjuk szerintem addig minimum aggályos, amíg nincs róla nemzetközi bírósági határozat, még ha egyértelmű is ki a károkozó.The US Department of Justice asked Congress to legalize the transfer of Russian assets to Ukraine in response to the announced referenda.
Nomac
És ki nem szarja le az általánosító faszkalapokat?Ezt én értem, de az átlag ukrán ettől még kevésbé fogja utálni az átlag magyart.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ha nem 2022-t írnánk, akkor Orbán nem lett volna geci az ukránokkal.
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
Amadeus
Agyhalott barmok.
Ezt én értem, de az átlag ukrán ettől még kevésbé fogja utálni az átlag magyart.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ha nem 2022-t írnánk, akkor Orbán nem lett volna geci az ukránokkal.
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
Simicskának igaza volt ebben is.Az a szomorú, hogy az van amit a zarojelbe irtal....pont ezért kellett volna már az elejétől melléjük állni, hogy ha vége az egésznek, akkor esetleg a pozitív kredit a kárpátaljai magyarság felé lecsorogjon.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
Ami viszont sajnos reális és számolnunk kell vele az az, hogy ha vége lesz ennek a konfliktusnak, és elkezdődik a konszolidáció, akkor elég kevés mosolyt és baráti welcome-ot kapunk. Márpedig fontos lenne, mert majdnem biztos, hogy a történtek után elég kemény kisebbségi álláspontjuk lesz (az orosz kisebbség miatt). Törvények, szabályok, nyelvhasználat, kultúrális önigazgatás, kisebbségi nyelvű iskolák ésatöbbi. Namost akkor jönne majd kurva jól Kárpátalja miatt, hogy jó legyen a viszony. Hogy ha a magyar kisebbséget is hátrányosan érintő dolgok történnek, akkor legyen ajtó amin be tudunk lépni és szólni; hogy figyi, mi nem támadtunk, sőt segítettünk, ne b*sztassátok a mi kisebbségünket is egy olyan ok miatt amihez közünk se volt. Sőt, magyarok harcoltak mellettetek ellenük. Ezt az esélyt játsszuk most el sajnos.
peterk2005 udvari bolond
de hát nagyon Vitya nagyon felülbecsülte a az oroszokat (pontosabban inkább a nyugatot becsülte alul), semmi nem történt, csak megint benéztünk egy előjelet a számolásban.
(rosszabb lehetőség ugye az, hogy az oroszok annyira beépültek ide titkosszolgálatilag, hogy kényszeríteni tudják a mini ducét, hát ez esetben csak annyira államfő, mint a vén tengerész volt, akit a fiával zsaroltak be a nácik).
slowmotion
gabokocka
És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ha nem 2022-t írnánk, akkor Orbán nem lett volna geci az ukránokkal.
NB2
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
Putin is going to make an urgent appeal today about "referendums" - Russian media reports.Masterplan from Mastermind:
Zsellértelkes Vrij
leszavaztatom őket a csatlakozásról
majd rájuk fog vonatkozni a hadkötelezettség
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
The US Department of Justice asked Congress to legalize the transfer of Russian assets to Ukraine in response to the announced referenda.
Az a szomorú, hogy az van amit a zarojelbe irtal....pont ezért kellett volna már az elejétől melléjük állni, hogy ha vége az egésznek, akkor esetleg a pozitív kredit a kárpátaljai magyarság felé lecsorogjon.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
Ami viszont sajnos reális és számolnunk kell vele az az, hogy ha vége lesz ennek a konfliktusnak, és elkezdődik a konszolidáció, akkor elég kevés mosolyt és baráti welcome-ot kapunk. Márpedig fontos lenne, mert majdnem biztos, hogy a történtek után elég kemény kisebbségi álláspontjuk lesz (az orosz kisebbség miatt). Törvények, szabályok, nyelvhasználat, kultúrális önigazgatás, kisebbségi nyelvű iskolák ésatöbbi. Namost akkor jönne majd kurva jól Kárpátalja miatt, hogy jó legyen a viszony. Hogy ha a magyar kisebbséget is hátrányosan érintő dolgok történnek, akkor legyen ajtó amin be tudunk lépni és szólni; hogy figyi, mi nem támadtunk, sőt segítettünk, ne b*sztassátok a mi kisebbségünket is egy olyan ok miatt amihez közünk se volt. Sőt, magyarok harcoltak mellettetek ellenük. Ezt az esélyt játsszuk most el sajnos.
peterk2005 udvari bolond
de hát nagyon Vitya nagyon felülbecsülte a az oroszokat (pontosabban inkább a nyugatot becsülte alul), semmi nem történt, csak megint benéztünk egy előjelet a számolásban.
(rosszabb lehetőség ugye az, hogy az oroszok annyira beépültek ide titkosszolgálatilag, hogy kényszeríteni tudják a mini ducét, hát ez esetben csak annyira államfő, mint a vén tengerész volt, akit a fiával zsaroltak be a nácik).
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
Nem baj, Orbán nem tehet semmiről, Gyurcsány, Soros, Brüsszel 😀Politikailag még csak-csak lehet ez, ne felejtsük el, hogy amikor kellett Zelenszkij is tudott Orbánra mosolyogni és megköszönni a segítséget, szóval a nagypolitika megbékél egymással azt nem kétlem. Ukrajnának kell, hogy támogassuk a felvételüket meg az ilyen-olyan segély programokat stb. Kárpátalja meg annyira nem lesz kérdés, a magyarok nagyon nagy része eljött onnan, jó ha lesz 2-4% magyar ott a háború után.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
A másik része, hogy nemrég dumaltunk páran és ott volt egy sràc a külügyből, kérdeztük, hogy egy Lviv szerinte mikor lesz látogatható ha vége a háborúnak, amire azt mondta, hogy hát a magyaroknak minimum 10 év de ő inkább egy generációnyi időt mondana. Egyszerűen gyűlölnek minket. Már a háború előtt is benne voltunk a top 3 - 5 utált országba, de azóta stabilan az oroszok mögött vagyunk.
MC12
Nem kell a második opciótól se félni szerintem, elég visszás lenne, hogyha ekkora nemzetközi figyelem közepén (mert az még lesz nagyon-nagyon hosszú ideig) az ukránoknak az lenne a legfontosabb, hogy a kisebbségeket basztassák.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
Épp ellenkezőleg, nekik azt kell megmutatni, hogy igenis demokratikusak és a nyugati világrendhez tartoznak.
OV-ék most szopni fognak, sarokba lettek állítva, persona non grata lesz, aztán az EU-s színtérről jöhet vissza haza a szemétdombra kapirgálni, hacsak nem csinál olyan hintapolitikát mint Erdogan, aki most majd nézhet más szövetséges után, hogy tudjon továbbra is az EU-val kekeckedni.
Lukasenko is csendben van és azt számolgatja otthon, hogy merre tovább...
Figyelembe véve, hogy Ukrajna területe mekkora, gazdasági ereje mekkora lehet a jövőben, elég komoly EU-n belüli szövetségesi lehetőséget puskázott el OV is, mert a lengyelek illetve az EU keleti fele simán összeállhat Ukrajnával és képezhet egy ellenpólust a nyugati országokkal szemben, ráadásul úgy, hogy frissebb és elkötelezettebb szövetségese lesz az USA-nak...
Politikailag még csak-csak lehet ez, ne felejtsük el, hogy amikor kellett Zelenszkij is tudott Orbánra mosolyogni és megköszönni a segítséget, szóval a nagypolitika megbékél egymással azt nem kétlem. Ukrajnának kell, hogy támogassuk a felvételüket meg az ilyen-olyan segély programokat stb. Kárpátalja meg annyira nem lesz kérdés, a magyarok nagyon nagy része eljött onnan, jó ha lesz 2-4% magyar ott a háború után.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
A másik része, hogy nemrég dumaltunk páran és ott volt egy sràc a külügyből, kérdeztük, hogy egy Lviv szerinte mikor lesz látogatható ha vége a háborúnak, amire azt mondta, hogy hát a magyaroknak minimum 10 év de ő inkább egy generációnyi időt mondana. Egyszerűen gyűlölnek minket. Már a háború előtt is benne voltunk a top 3 - 5 utált országba, de azóta stabilan az oroszok mögött vagyunk.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
Viktor az elmult fel evvel el is intezte Karpatalja magyarajku lakossagat. Egy reszuk meg mar elmenekult,es gondolom hacsak nem muszak, nem is mennek mar vissza. A nagy langesz. Szerette volna ha az oroszok megallnak Karpatalja elott, aztan azt meg odaadjak nekunk, es akkor akarmekkora disznosagot megtehetne itthon, mert emellett visszaadta nekunk Karpataljat. Aminek 12,1 szazaleka magyar a 2001es nepszamlalas szerint. Kivancsi lennek ha ma lenne csak ott nepszamlalas mi lenne az arany.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
pont ezért kellett volna már az elejétől melléjük állni, hogy ha vége az egésznek, akkor esetleg a pozitív kredit a kárpátaljai magyarság felé lecsorogjon.És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
kárpátalja érje be azzal hogy a fradi csoportkörös és megfékezik gyurcsánytÉs akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2
peterk2005 udvari bolond
minden más esetben kuss
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Valamelyik nap olvastam, hogy Orbán abban reménykedik, hogy az új olasz szövetségeseivel tudja majd elérni a kemény szankciók felpuhítását, erre most olvasom, bár még nyilván itt nincs minden lap kijátszva, hogy már Salvini sem támogatja Putint. Nyilván Orbán kicsi játékos ahhoz, hogy ilyet megfogalmazzunk, de úgy látszik senki nem akar vele egy platformon mutatkozni a világ nagy dolgaiban.
És akkor most itt egy durva lehetőség: azt látjuk, hogy Viktor mennyire geci volt velük, tudom, hogy Nato ország vagyunk, de képzeljük el, hogy az ukrán haderő megindulna Nyugatnak. Elég geci volt velük Viktor, ha nem 2022-t írnánk, én simán kinézném az ukránokból.Ez kizárt. Az ukránok az EU-ba és NATO-ba igyekeznek, elképzelhetetlen, hogy akár csak kekeckedni akarjanak egy EU és NATO taggal, nemhogy megindulnának. Egyébként is, miért tennék? Soha nem volt itt területük, nem is igénylik, mit kezdenének egy elfoglalt Tiszántúllal mondjuk? 99%-os magyar ajkú lakossággal?
NB2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
dr Gyarmati mondta nekem egyszer, hogy az ilyen könyvek szövegének kb tíz százaléka csak a lényeg (konkrétan erre, meg Huntington Clash of Civilizations-ére, de a többire is általánosítva), de annyit nem lehetne kiadni könyvként, úgyhogy kell mellé elég sok töltelékszöveg.Természetesen. Angolul. De egyébként untam.azt hittem h mar regen elolvastad Kissinger muvet.nem nézek ilyeneketEl. Fogyott. A. Levegő.nem láttad a videot, ahogy karonfogva betamogatja Vladot vmi torzsi ulesre? mindent elmond arrol, hogy mi van vele.
Erdoğan szerint a megszállt területeket vissza kell adni Ukrajnának, beleértve a Krímet is
Recep Tayyip Erdoğan török elnök szerint az Oroszország által megszállt területeket vissza kell adni Ukrajnának, beleértve a 2014-ben annektált Krímet is, olvasható a török elnökkel készített interjú leiratában.
„Ha Ukrajnában békét akarnak, akkor a megszállt területek visszaadásának kérdése lesz igazán fontos. Ez el is várható. Ezt akarják, Putyin tett is lépéseket, mi is tettünk lépéseket. A megszállt területeket vissza fogják adni Ukrajnának” – idézi a Guardian. Erdoğan a Krímre vonatkozó konkrét kérdésre így válaszolt:
„2014 óta beszélünk erről a kérdésről kedves barátommal, Putyinnal, és kértük is ezt tőle. Arra kértük, hogy adja vissza a Krímet jogos tulajdonosainak, de sajnos ebben nem történt előrelépés”.
Az interjúban Erdoğan azt mondta, hogy „semmilyen invázió nem igazolható”, de diplomatikus maradt, amikor arról kérdezték, vajon Putyin elszámította-e magát: „Egyetlen vezető sem ismerné be utólag, hogy hibázott. Senki sem fogja azt mondani, hogy igen, hibát követtem el ... A vezetőknek nagyon nehéz visszakozniuk.”
Szóval ott tartunk, hogy már Erdogan is elég nyíltan megüzente, hogy Vladimir körül tényleg elfogy a levegő.
Gyurma Pappa
csebi
diplomáciát olvasok 😉
Gyurma Pappa
csebi
Gyurma Pappa
HVG360-asaz ukránok tuggyák nem csakúgy seggberakni kell Putint, hanem úgy megbaszni, hogy a nyaki csigolyákig felszakadjon
A sikeres ukrán ellentámadás után a Kreml felismerte, hogy gond van. A rendszer intézményesített ostobasága egy ideig segíthet, ám utána utat tör magának a valóság, írja a volt brit külügyminiszter a Timesban.
Szokásos heti elemzésében a volt brit külügyminiszter megállapítja, hogy Ukrajnában szorul a hurok az orosz elnök körül, de derék autokráciához méltóan a rezsim nem vallja be, hogy nagy a baj. Kerül, amibe kerül, igyekszik úgy beállítani, hogy teljes mértékben kézben tartja az eseményeket, mert ha a legkisebb kétség is felmerül a rendszer mindenhatóságát illetően, akkor azonnal összedőlhet a hatalmi szerkezet. Ezért inkább az intézményesített ostobaságot választja, ameddig csak lehetséges, tagadja a valóságot.
Lord William Hague, aki 26 éven át volt tory képviselő, azon felül egy ideig az ellenzék vezére is, kiemeli: a Kreml mindent hajlandó bevallani, csak azt nem, hogy Vlagyimir Putyin történelmi léptékű kudarcot vallott. Lebecsülte a szomszédos országot, amelyet le akart törölni a térképről. A meggyengült orosz egységek tele vannak sorkatonákkal, akiket vagy a börtönökből toboroztak, vagy külön pénzt kapnak minden elhódított négyzetkilométerért.
Súlyosan demoralizálódtak, parancsnokságuk pedig mélypontot jelent korunkban. Sok tábornokot leváltottak, megöltek mostanában, az elnök pedig közvetlenül beleszól a hadvezetés dolgába, hogy megadott időpontra megszerezzenek bizonyos területeket, ám kiderült, hogy ez mind csupán a fantázia világa.
Putyin, az állítólagos mesteri stratéga, beugrott a világ legósdibb trükkjének, és a kijevi dezinformációt követve Herszonhoz vezényelte át az elitegységeket, ám a támadás Harkivnál következett be. Kína aggályait fejezte ki neki, India pedig kioktatta a múlt héten, ám az államfő ragaszkodott ahhoz, hogy minden terv szerint halad. Sok orosz tudja, hogy ez nevetséges, lásd a legújabban Alla Pugacsovát.
De a Kreml is felismerte, hogy gond van. Az intézményesített ostobaság egy ideig segíthet, ám utána utat tör magának a valóság. És jön immár a C terv, vagyis, hogy miként kerülheti el a sorsát egy felsült autokrata. Tehát, amikor a hadsereg visszautasítsa a parancsát, a tömegek már nem félnek tőle, és mondjuk, Nyikolaj Patrusev, a Nemzetbiztonsági Tanács KGB-nél kiképzett feje egy éjszaka feltűnik az elnöki palota folyosóján.
Moszkva három lehetőség közül választhat, de mindegyik roppant kockázatos, bár egy pár hétig még lehet halogatni a döntést, ám a Nyugatnak már most meg kell tennie a kellő előkészületeket, merthogy az államfő a gazdaság és a társadalom teljes mozgósítását rendelheti el. Behív kétmillió tartalékost, gyárakat állít rá a lőszerek előállítására. Ehhez azonban idő kell, és egy csomó nyugati alkatrész már nem áll rendelkezésre, és összeomolhat a Putyin népszerűsége
tömegpusztító eszközök bevetésével fenyegethet, sőt, akár még fel is robbanthat harcászati atomfegyvert. Ez a legőrültebb eshetőség, mert egyesíti a világot önmagával szemben, de nem nyeri meg a háborút, viszont nagy valószínűséggel nemzetközi összefogást hív életre a politikus megbuktatására
visszavonulhat, tűzszünetet ajánlhat fel, hogy felkészüljön az újabb támadásra. De az oroszoknak derengeni kezdene, hogy legyőzték őket, és hogy ez sokba kerül nekik. Az elnök ily módon igencsak sebezhetővé válna.
A demokratikus közösség úgy tudná megelőzni a sorkötelesek tömeges behívását, hogy nagy hatótávolságú amerikai rakétavetőket, illetve főként német támadó harckocsikat küld a minél gyorsabb ukrán győzelem érdekében. Ez lenne a legjobb módja Putyin megfutamításának, de úgy, hogy a politikus legalább valamennyire megőrizze a látszatot.
Mindenesetre a Kremlben, annál a hosszú asztalnál jelenleg ül egy ember, akinek romokban a tervei, így lassan rákényszerül, hogy nagyobb kockázatba menjen bele – mutat rá William Hague a The Timesban.
Zsellértelkes Vrij
... abbul megtanulják hogy a nyet az nyet
vagy találnak megoldást belül
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak