USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 27 905 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Megpróbálom átfogalmazni es leegyszerűsíteni a kérdést, hogy a választ a 14 éves unokaöcsémnek is egyszerűen továbbmondhassam:
Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
Szerintem ez egyszerű, ha az oroszok nem érik el a céljukat (lett legyen az bármi, Zelenszkij likvidálása, ukrán bábkormány felállítása, egész Ukrajna megszállása/elfoglalása/lerombolása), akkor az ukrán győzelem.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
Szerintem nem jó a kérdés. Ahhoz, hogy erre lehessen válaszolni, meg kéne mondani, hogy mit jelent az orosz győzelem. A két K-Ukrán megye? Krím? Az ukrán vezetés halála?

Én azt nem látom, hogy lenne olyan kimenet (Ukrajna teljes pusztulásán kívül), amit ne tudna minden fél győzelemként eladni otthon. Szerintem bármi is lesz a vége, a kommunikációs térben mindenkinek lesz benne győzelme.
Gyurma Pappa
nem tudnak győzni. Elvesztik épp a teljes európai befolyásukat. Eszem megáll, mikor az okosok - hontandrások - azzal jönnek, hogy majd Putyin jól eladja Kínának a gázt. Ja. Csak Kínában nem vesz rajta soft powert. A háború célja az orosz érdekszféra bebetonozása, esetleges bővítése lenne, ehhez képest teljes összeomlás lett. Ukrajna, Baltikum, Finnország elveszett, Belarusz kérdés meddig marad, a kaukázus meg vicces lesz, ha a törökök és azeriek pofát növesztenek.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
Szerintem nem jó a kérdés. Ahhoz, hogy erre lehessen válaszolni, meg kéne mondani, hogy mit jelent az orosz győzelem. A két K-Ukrán megye? Krím? Az ukrán vezetés halála?

Én azt nem látom, hogy lenne olyan kimenet (Ukrajna teljes pusztulásán kívül), amit ne tudna minden fél győzelemként eladni otthon. Szerintem bármi is lesz a vége, a kommunikációs térben mindenkinek lesz benne győzelme.

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Sobriról néha nehéz eldönteni, hogy mikortól kapcsol át fideszes agitpropra.
Amadeus
mostmár elég soxor, elvesztette aidentitás-jellegét....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Sobriról néha nehéz eldönteni, hogy mikortól kapcsol át fideszes agitpropra.
több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.
Lát bárki bármi olyan szempontot, ami alapján -függetlenül ukrán harcászati sikerektől, Oroszországellenes szankciótól, bármitől- tud olyan kimenetel lenni, ami nem az, hogy a sokkal nagyobb, erősebb Oroszország nyeri ezt a háborút?
Hogy a "nyerés" konkrétan mi -pár megye megszerzése, nagyobb területek kiszakítása, ukrán bábkormány felállítása, valami elbaszott békeszerződés, ami korlátozza az ukrán önrendelkezést, stb.-, az végülis irreleváns, de el tud valaki valami racionalitás alapján képzelni egy olyan kimenetelt, amit "ukrán győzelem"nek lehet nevezni?
Mert még régebben olvastam egy hadászati könyvet, amiben többezer csatát és háborút vizsgálva az volt a konklúzió, hogy hiába a zseniális hadvezetés, taktika, stratégia, a győzelmet 90+ százalékban az erősebb sereg, a nagyobb haderő szerzi meg.
Sobri Jóska
Izrael vitatkozna ezzel a hadászati könyvvel 😉
Amúgy pedig manapság többet számít a technika, mint a létszám. És ha a NATO nem áll le a támogatással, bármi lehet.
ender1112
Én is tudok sok kivételt, azok a 10%.
De ami a kérdés lényegi része volt:
Mi az a szempont vagy infó, ami alapján "bármi lehet", nem csak orosz győzelem?

....

papíron, persze papíron rohadt erős Moszkva, nade hányatfiala disznó?? - szovjeckoje papír...
sutianap
Ezeket is mind összeraktam, de akkor se tudom mi az, ami alapján nyerhetnek az ukránok, vagy mi számukra a győzelem.
Vagy ha kialakul egy permanens háború évekig, amiben leamortizálják Ukrajnát, az ukrán győzelem?
Mert ha nyert is Afganisztán a Szovjetúnió vagy az USA ellen, ami most ott van azért az nem egy győztes feeling.
Vagy erre számítasz, hogy egy szarrá bombázott, szétbaszott, deportált, majd "Győztünk, eljen Putyin!" felkiáltással otthagyott, kinullázott Ukrajna az, ami valójában ukrán siker?

Megpróbálom átfogalmazni es leegyszerűsíteni a kérdést, hogy a választ a 14 éves unokaöcsémnek is egyszerűen továbbmondhassam:
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
ha visszaszerzi a teljes területi integritását, tehát ha nem az alapállapotból, hanem a Krímből és a Népköztársaságokból is kitakarodik

plusz nyereség a finn/svéd NATO tagság amivel a Balti-tenger beltengerré válik és Kalinyingrád, Szentpétervár pedig zárvánnyá, valamint Murmanszk se gondolkodhat az Északi-tenger felé

plusz nyereség ha annyira sikerül meggyengíteni a Fekete-tengeri flottát, hogy elveszti az ütőképességét

plusz nyereség az ukrán EU tagsàg, amire véletlenül vonakozik a NATO garancia

plusz nyereség ha Lukasenko bukik

Vladimir nagyfejedelemnek viszont senkise fogja elismerni a területi nyereségeket, a konfliktus befagy, és a teljes pénzes európai piacnak szevasz, meg az aranyútleveleknek is - így a konfliktus befagyásával előállítható megint a Szovjetúnió vége, mivel állig vasban kell őrizni a balti, lengyel, ukrán vonalat, valamint a Fekete-tengeren se lesz senki barát. A pénz meg csak megy és Kim Dzsong is unni fogja, amíg szép csendben megposhad az egész...

több mint 3 éve
Near Izyum, 2x Russian 152mm 2S3 Akatsiya self-propelled howitzers were struck by Ukrainian counter-battery fire, destroying them both when the ammo on board detonated.

As claimed, Western supplied "high precision" artillery was used, and as can be seen, was effective.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
Lát bárki bármi olyan szempontot, ami alapján -függetlenül ukrán harcászati sikerektől, Oroszországellenes szankciótól, bármitől- tud olyan kimenetel lenni, ami nem az, hogy a sokkal nagyobb, erősebb Oroszország nyeri ezt a háborút?
Hogy a "nyerés" konkrétan mi -pár megye megszerzése, nagyobb területek kiszakítása, ukrán bábkormány felállítása, valami elbaszott békeszerződés, ami korlátozza az ukrán önrendelkezést, stb.-, az végülis irreleváns, de el tud valaki valami racionalitás alapján képzelni egy olyan kimenetelt, amit "ukrán győzelem"nek lehet nevezni?
Mert még régebben olvastam egy hadászati könyvet, amiben többezer csatát és háborút vizsgálva az volt a konklúzió, hogy hiába a zseniális hadvezetés, taktika, stratégia, a győzelmet 90+ százalékban az erősebb sereg, a nagyobb haderő szerzi meg.
Sobri Jóska
Amúgy pedig manapság többet számít a technika, mint a létszám. És ha a NATO nem áll le a támogatással, bármi lehet.
ender1112
Én is tudok sok kivételt, azok a 10%.
De ami a kérdés lényegi része volt:
Mi az a szempont vagy infó, ami alapján "bármi lehet", nem csak orosz győzelem?

....

papíron, persze papíron rohadt erős Moszkva, nade hányatfiala disznó?? - szovjeckoje papír...
sutianap
Ezeket is mind összeraktam, de akkor se tudom mi az, ami alapján nyerhetnek az ukránok, vagy mi számukra a győzelem.
Vagy ha kialakul egy permanens háború évekig, amiben leamortizálják Ukrajnát, az ukrán győzelem?
Mert ha nyert is Afganisztán a Szovjetúnió vagy az USA ellen, ami most ott van azért az nem egy győztes feeling.
Vagy erre számítasz, hogy egy szarrá bombázott, szétbaszott, deportált, majd "Győztünk, eljen Putyin!" felkiáltással otthagyott, kinullázott Ukrajna az, ami valójában ukrán siker?

És ha igen, akkor mi az?

több mint 3 éve
Sobri Jóska
afganisztánban nem a sokkal erősebb usa nyert?
tényleg, te nem vagy ennyire naív, ugye?

ahogy az 1600 kmes frontvonal, úgy a 900kmes se tartható hoszzú ideig, az előre dobott ék taktika nem működött, szintén nem megy a milliós városok ostroma - és ami nagyon nem működik a mélységi ( értsd 50kmren túli ) logisztikai lebonyolítás

ágyúzni tudnnak, bombázni tudnak - atomterror, hurrá

az ukránok meg 8 ÉRTSD NYOLC éve beásták magukat, tuggyák mire számítsanak és hogy hárítsák el

az a retek mennyiségű vas, amivel felszerelik őket, köbö két hónap múlva lesz látszatja, s már nem csak elhárítók, hanem rendes ostrom-eszközök is érkeznek, 2000db tarack

Vladimir is tudja, úgyhogy szorít a cipő, mer lassan is de a vasak a frontvonalra érnek, aztán szépen kiszedik a ballisztikusokat is, akár tengeri, akár szárazföldi - nem hijába nő a tengeralattjárók száma és a határmenti nagy robbanások vajonmik?

sahogy az idő halad, gyorsan szalad - a szíreknek, grúzoknak, csecseneknek mindenkinek lesz kedve belerúgdosni a fogatlan oroszlánba

Szerkesztette: sutianap

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress

több mint 3 éve
Sitten meg az északi sarok felőrlése, ha elérik Vovcsaszkot azzal már jelentősen zavarják az ogre utánpótlási vonalakat, világosan látszik még a Kupijanszk felé törés is, így lenullázzák a vasúti bizergálást - egyben az Iznumnál haladó éket becsapdázzák. Ami lényeges, hogy kéthetes beásás az lényegesen kisebb horderejű, mint 8 éve bebetonozódott ukrán vonal, itt óriásit tud szívni az 5ös ha az ék mögött a hátukba mennek.
 twitter.com/Yellow34950210/status/1522807698936508417?t=fpXaYlvSF7ufKifltkU6ag&s=19

több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 954 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
mindeközben Szíriában...
 syriadirect.org/amid-war-in-ukraine-russia-withdraws-and-iran-expands-in-syria/

több mint 3 éve
ТРО Харкова спалили до тла новітній російський танк Т-90М «Прорив»  t.co/m2yf5qPmj6 T90M wreckage

több mint 3 éve

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve

több mint 3 éve

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879
A Feribóknak hála, megvilágosodtam! 😀

Solymi
Kicsit elvesztettem ott a fonalat, ahol a nácik a nácikra kenik a nácik által elkövetett terrorista eseményeket 😀
Tarsi
Én végignéztem, de totál agymenés.
Tetszik a faszi ákcentusa 😀

Azért, mert vannak a jó és igaz nácik, akik nacionalisták, a népért, országért és erkölcsért küzdenek, meg vannak a hamis nácik, akik csak szimplán terroristák.

És ezeket arra használják, hogy Oroszország ellen uszítsák a népet és belerángassák Európát egy Oroszország elleni háborúba, hogy ez szolgálja az USA világhatalmi terveit, ahelyett hogy konstruktívan tárgyalnának a ruszkikkal és elismerjék a legitim donbaszi meg krími választásokat.

Fantasztikus amúgy, hogy mennyire alap konteóra épül az egész és német nyelven, valószínűleg a nacionalistákat győzködik, hogy a gonosz Usa ellenében álljanak az oroszok oldalára, mert... mert az usákok gonoszok.

Amúgy gyönyörű, hogy mennyi ember terjeszt álhírt meg ilyen konteókat...
több mint 3 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 636

Solymi
Kicsit elvesztettem ott a fonalat, ahol a nácik a nácikra kenik a nácik által elkövetett terrorista eseményeket 😀
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 879

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Egészen elképesztő mennyire letaroljak a facebookot, az orosz propaganda hírek. Nem is lepődök meg, hogy egy kevésbé tájékozott ember aki azt görgeti naponta többször lassan tényleg elhiszi, hogy ott az oroszok a jófiúk. A legújabb agymenés szerint a Lengyelek is meg akarják támadni az ukránokat 😀 Csak ők szeretik a kihívást ezért jól telepumpálják előtte őket fegyverrel 😀
Tarsi
Jah a lengyelek vissza akarják foglalni a régi területeiket, én azt olvastam. Érdekes módját választották.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
https://external.xx.fbcdn.net/emg1/v/t13/13255329289822264355?url=https%3A%2F%2Fimages.wsj.net%2Fim-535382%2Fsocial&fb_obo=1&utld=wsj.net&stp=c0.5000x0.5000f_dst-jpg_flffffff_p600x600_q75_tt6&_nc_gid=WboiGlAaFmNnu_6ZPJnXCQ&_nc_oc=AdkgcY7zBhneebh927KxGCs70UZ5dymjLCOxgr9KHUgecScTdRvcdscgSz171MnYPRQ&ccb=13-1&oh=06_Q3-6AcaZZkzrXILhmBIQf-hgQDuJk-HSWZjPUx-xBtmXxZI1&oe=69480A7E&_nc_sid=867500
Vakmajom
Kínaiak leállnak az oroszokhoz irányuló tech szállításokkal. Pszt, csak csöndben, hogy senki meg ne hallja. A nagy kínai tech cégek bejelentés nélkül, fű alatt, szép csöndben elkezdték visszafogni...

Psssszt 🤫

tl:dr nem kattintóknak: a kínaiak szépen csendben nem szállítanak tech cuccokat Oroszországba. Gondolom mert az amcsik szépen csendben elmagyarázták, hogy válasszanak

több mint 3 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 636
Egészen elképesztő mennyire letaroljak a facebookot, az orosz propaganda hírek. Nem is lepődök meg, hogy egy kevésbé tájékozott ember aki azt görgeti naponta többször lassan tényleg elhiszi, hogy ott az oroszok a jófiúk. A legújabb agymenés szerint a Lengyelek is meg akarják támadni az ukránokat 😀 Csak ők szeretik a kihívást ezért jól telepumpálják előtte őket fegyverrel 😀
több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577

Vrij6
Itt mi történt?
Bazzani
Az oda deportált ukránok voltak biztos.

Mostanában nagyon sok teljesen indokolatlan tűzeset van Oroszországban, nem is értem.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May