USA és a világ
Megpróbálom átfogalmazni es leegyszerűsíteni a kérdést, hogy a választ a 14 éves unokaöcsémnek is egyszerűen továbbmondhassam:Szerintem ez egyszerű, ha az oroszok nem érik el a céljukat (lett legyen az bármi, Zelenszkij likvidálása, ukrán bábkormány felállítása, egész Ukrajna megszállása/elfoglalása/lerombolása), akkor az ukrán győzelem.
Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
nem tudnak győzni. Elvesztik épp a teljes európai befolyásukat. Eszem megáll, mikor az okosok - hontandrások - azzal jönnek, hogy majd Putyin jól eladja Kínának a gázt. Ja. Csak Kínában nem vesz rajta soft powert. A háború célja az orosz érdekszféra bebetonozása, esetleges bővítése lenne, ehhez képest teljes összeomlás lett. Ukrajna, Baltikum, Finnország elveszett, Belarusz kérdés meddig marad, a kaukázus meg vicces lesz, ha a törökök és azeriek pofát növesztenek.Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?Szerintem nem jó a kérdés. Ahhoz, hogy erre lehessen válaszolni, meg kéne mondani, hogy mit jelent az orosz győzelem. A két K-Ukrán megye? Krím? Az ukrán vezetés halála?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
Én azt nem látom, hogy lenne olyan kimenet (Ukrajna teljes pusztulásán kívül), amit ne tudna minden fél győzelemként eladni otthon. Szerintem bármi is lesz a vége, a kommunikációs térben mindenkinek lesz benne győzelme.
Gyurma Pappa
Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?Szerintem nem jó a kérdés. Ahhoz, hogy erre lehessen válaszolni, meg kéne mondani, hogy mit jelent az orosz győzelem. A két K-Ukrán megye? Krím? Az ukrán vezetés halála?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
Én azt nem látom, hogy lenne olyan kimenet (Ukrajna teljes pusztulásán kívül), amit ne tudna minden fél győzelemként eladni otthon. Szerintem bármi is lesz a vége, a kommunikációs térben mindenkinek lesz benne győzelme.

Sobriról néha nehéz eldönteni, hogy mikortól kapcsol át fideszes agitpropra.mostmár elég soxor, elvesztette aidentitás-jellegét....
Amadeus

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
ha visszaszerzi a teljes területi integritását, tehát ha nem az alapállapotból, hanem a Krímből és a Népköztársaságokból is kitakarodikÉn is tudok sok kivételt, azok a 10%.Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.Izrael vitatkozna ezzel a hadászati könyvvel 😉
Lát bárki bármi olyan szempontot, ami alapján -függetlenül ukrán harcászati sikerektől, Oroszországellenes szankciótól, bármitől- tud olyan kimenetel lenni, ami nem az, hogy a sokkal nagyobb, erősebb Oroszország nyeri ezt a háborút?
Hogy a "nyerés" konkrétan mi -pár megye megszerzése, nagyobb területek kiszakítása, ukrán bábkormány felállítása, valami elbaszott békeszerződés, ami korlátozza az ukrán önrendelkezést, stb.-, az végülis irreleváns, de el tud valaki valami racionalitás alapján képzelni egy olyan kimenetelt, amit "ukrán győzelem"nek lehet nevezni?
Mert még régebben olvastam egy hadászati könyvet, amiben többezer csatát és háborút vizsgálva az volt a konklúzió, hogy hiába a zseniális hadvezetés, taktika, stratégia, a győzelmet 90+ százalékban az erősebb sereg, a nagyobb haderő szerzi meg.
Sobri Jóska
Amúgy pedig manapság többet számít a technika, mint a létszám. És ha a NATO nem áll le a támogatással, bármi lehet.
ender1112
De ami a kérdés lényegi része volt:
Mi az a szempont vagy infó, ami alapján "bármi lehet", nem csak orosz győzelem?
....Ezeket is mind összeraktam, de akkor se tudom mi az, ami alapján nyerhetnek az ukránok, vagy mi számukra a győzelem.
papíron, persze papíron rohadt erős Moszkva, nade hányatfiala disznó?? - szovjeckoje papír...
sutianap
Vagy ha kialakul egy permanens háború évekig, amiben leamortizálják Ukrajnát, az ukrán győzelem?
Mert ha nyert is Afganisztán a Szovjetúnió vagy az USA ellen, ami most ott van azért az nem egy győztes feeling.
Vagy erre számítasz, hogy egy szarrá bombázott, szétbaszott, deportált, majd "Győztünk, eljen Putyin!" felkiáltással otthagyott, kinullázott Ukrajna az, ami valójában ukrán siker?
Megpróbálom átfogalmazni es leegyszerűsíteni a kérdést, hogy a választ a 14 éves unokaöcsémnek is egyszerűen továbbmondhassam:
Tud olyan kimenetele lenni az orosz-ukrán háborúnak amiben nem Oroszország nyer?
És ha igen, akkor mi az?
Sobri Jóska
plusz nyereség a finn/svéd NATO tagság amivel a Balti-tenger beltengerré válik és Kalinyingrád, Szentpétervár pedig zárvánnyá, valamint Murmanszk se gondolkodhat az Északi-tenger felé
plusz nyereség ha annyira sikerül meggyengíteni a Fekete-tengeri flottát, hogy elveszti az ütőképességét
plusz nyereség az ukrán EU tagsàg, amire véletlenül vonakozik a NATO garancia
plusz nyereség ha Lukasenko bukik
Vladimir nagyfejedelemnek viszont senkise fogja elismerni a területi nyereségeket, a konfliktus befagy, és a teljes pénzes európai piacnak szevasz, meg az aranyútleveleknek is - így a konfliktus befagyásával előállítható megint a Szovjetúnió vége, mivel állig vasban kell őrizni a balti, lengyel, ukrán vonalat, valamint a Fekete-tengeren se lesz senki barát. A pénz meg csak megy és Kim Dzsong is unni fogja, amíg szép csendben megposhad az egész...

As claimed, Western supplied "high precision" artillery was used, and as can be seen, was effective.
Én is tudok sok kivételt, azok a 10%.Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.Izrael vitatkozna ezzel a hadászati könyvvel 😉
Lát bárki bármi olyan szempontot, ami alapján -függetlenül ukrán harcászati sikerektől, Oroszországellenes szankciótól, bármitől- tud olyan kimenetel lenni, ami nem az, hogy a sokkal nagyobb, erősebb Oroszország nyeri ezt a háborút?
Hogy a "nyerés" konkrétan mi -pár megye megszerzése, nagyobb területek kiszakítása, ukrán bábkormány felállítása, valami elbaszott békeszerződés, ami korlátozza az ukrán önrendelkezést, stb.-, az végülis irreleváns, de el tud valaki valami racionalitás alapján képzelni egy olyan kimenetelt, amit "ukrán győzelem"nek lehet nevezni?
Mert még régebben olvastam egy hadászati könyvet, amiben többezer csatát és háborút vizsgálva az volt a konklúzió, hogy hiába a zseniális hadvezetés, taktika, stratégia, a győzelmet 90+ százalékban az erősebb sereg, a nagyobb haderő szerzi meg.
Sobri Jóska
Amúgy pedig manapság többet számít a technika, mint a létszám. És ha a NATO nem áll le a támogatással, bármi lehet.
ender1112
De ami a kérdés lényegi része volt:
Mi az a szempont vagy infó, ami alapján "bármi lehet", nem csak orosz győzelem?
....Ezeket is mind összeraktam, de akkor se tudom mi az, ami alapján nyerhetnek az ukránok, vagy mi számukra a győzelem.
papíron, persze papíron rohadt erős Moszkva, nade hányatfiala disznó?? - szovjeckoje papír...
sutianap
Vagy ha kialakul egy permanens háború évekig, amiben leamortizálják Ukrajnát, az ukrán győzelem?
Mert ha nyert is Afganisztán a Szovjetúnió vagy az USA ellen, ami most ott van azért az nem egy győztes feeling.
Vagy erre számítasz, hogy egy szarrá bombázott, szétbaszott, deportált, majd "Győztünk, eljen Putyin!" felkiáltással otthagyott, kinullázott Ukrajna az, ami valójában ukrán siker?
Megpróbálom átfogalmazni es leegyszerűsíteni a kérdést, hogy a választ a 14 éves unokaöcsémnek is egyszerűen továbbmondhassam:
És ha igen, akkor mi az?
Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.afganisztánban nem a sokkal erősebb usa nyert?
Sobri Jóska
tényleg, te nem vagy ennyire naív, ugye?
ahogy az 1600 kmes frontvonal, úgy a 900kmes se tartható hoszzú ideig, az előre dobott ék taktika nem működött, szintén nem megy a milliós városok ostroma - és ami nagyon nem működik a mélységi ( értsd 50kmren túli ) logisztikai lebonyolítás
ágyúzni tudnnak, bombázni tudnak - atomterror, hurrá
az ukránok meg 8 ÉRTSD NYOLC éve beásták magukat, tuggyák mire számítsanak és hogy hárítsák el
az a retek mennyiségű vas, amivel felszerelik őket, köbö két hónap múlva lesz látszatja, s már nem csak elhárítók, hanem rendes ostrom-eszközök is érkeznek, 2000db tarack
Vladimir is tudja, úgyhogy szorít a cipő, mer lassan is de a vasak a frontvonalra érnek, aztán szépen kiszedik a ballisztikusokat is, akár tengeri, akár szárazföldi - nem hijába nő a tengeralattjárók száma és a határmenti nagy robbanások vajonmik?
sahogy az idő halad, gyorsan szalad - a szíreknek, grúzoknak, csecseneknek mindenkinek lesz kedve belerúgdosni a fogatlan oroszlánba
Szerkesztette: sutianap

Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.Izrael vitatkozna ezzel a hadászati könyvvel 😉
Sobri Jóska
twitter.com/Yellow34950210/status/1522807698936508417?t=fpXaYlvSF7ufKifltkU6ag&s=19

Ukraine confirms that they have sunk a Russian Serna-class landing craft at Snake island.
— Visegrád 24 (@visegrad24) May 7, 2022
The Russian fleet had only two Serna vessels in service in the Black Sea.
Snake Island seems to be a cursed island for the Russians. They would have been better off if they left it alone. pic.twitter.com/EakIiqFuTX
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
syriadirect.org/amid-war-in-ukraine-russia-withdraws-and-iran-expands-in-syria/

A major fire broke out in the Russian city of Kursk tonight.
— Visegrád 24 (@visegrad24) May 6, 2022
It’s quite close to the Ukrainian border.
What could be on fire this time? pic.twitter.com/FUVBsHJfjz
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
The Transnistrian “Ministry of Internal Affairs” reports that 4 bombs have been dropped by drones at a former airfield near Voronkovo.
Another Russian false flag attack ahead of May 9th? pic.twitter.com/xroGmZCmyH
People have been living in the Kharkiv metro for more than two months now due to constant Russian shelling. pic.twitter.com/wS4ToBoKR4
Én végignéztem, de totál agymenés.A Feribóknak hála, megvilágosodtam! 😀Kicsit elvesztettem ott a fonalat, ahol a nácik a nácikra kenik a nácik által elkövetett terrorista eseményeket 😀
Solymi
Tarsi
Tetszik a faszi ákcentusa 😀
Azért, mert vannak a jó és igaz nácik, akik nacionalisták, a népért, országért és erkölcsért küzdenek, meg vannak a hamis nácik, akik csak szimplán terroristák.
És ezeket arra használják, hogy Oroszország ellen uszítsák a népet és belerángassák Európát egy Oroszország elleni háborúba, hogy ez szolgálja az USA világhatalmi terveit, ahelyett hogy konstruktívan tárgyalnának a ruszkikkal és elismerjék a legitim donbaszi meg krími választásokat.
Fantasztikus amúgy, hogy mennyire alap konteóra épül az egész és német nyelven, valószínűleg a nacionalistákat győzködik, hogy a gonosz Usa ellenében álljanak az oroszok oldalára, mert... mert az usákok gonoszok.
Amúgy gyönyörű, hogy mennyi ember terjeszt álhírt meg ilyen konteókat...
A Feribóknak hála, megvilágosodtam! 😀Kicsit elvesztettem ott a fonalat, ahol a nácik a nácikra kenik a nácik által elkövetett terrorista eseményeket 😀
Solymi
Egészen elképesztő mennyire letaroljak a facebookot, az orosz propaganda hírek. Nem is lepődök meg, hogy egy kevésbé tájékozott ember aki azt görgeti naponta többször lassan tényleg elhiszi, hogy ott az oroszok a jófiúk. A legújabb agymenés szerint a Lengyelek is meg akarják támadni az ukránokat 😀 Csak ők szeretik a kihívást ezért jól telepumpálják előtte őket fegyverrel 😀Jah a lengyelek vissza akarják foglalni a régi területeiket, én azt olvastam. Érdekes módját választották.
Tarsi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
Psssszt 🤫
tl:dr nem kattintóknak: a kínaiak szépen csendben nem szállítanak tech cuccokat Oroszországba. Gondolom mert az amcsik szépen csendben elmagyarázták, hogy válasszanak

Az oda deportált ukránok voltak biztos.Itt mi történt?The Vicalina market in #Vladikavkaz, #Russia is on fire. pic.twitter.com/LqqFXTdfTr
— NEXTA (@nexta_tv) May 6, 2022
Vrij6
Bazzani
Mostanában nagyon sok teljesen indokolatlan tűzeset van Oroszországban, nem is értem.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May