GM Javaslatok

8 feliratkozó

több mint 3 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 617
somoskovig
Amellett, hogy nem feltétlenül tartok jó ötletnek egy harmadik korlátozott FA-kört, kapásból felmerül bennem két kérdés:

Egyrészt, hogy sokszor már a második körben is nehéz megválogatni egyes posztokon, hogy ki kerüljön be. A harmadik körre nyilván még tovább hígulna a mezőny. Mi alapján választanád ki, hogy mondjuk a húsz tökegyforma kaliberű elkapóból melyik öt kerüljön be a harmadik körbe?

A másik dolog az adminisztráció, ha zárt licitről lenne szó. Az első-második körnél nyilván akkor vállalja be valaki adott poszt adminisztrálását, ha tudja, hogy arra a posztra úgysem akar nagy pénzt költeni. A harmadik körben viszont már olyan árakon mozognának az FA-k, hogy lehet akkor is szívesen versenybe szállna egy adott játékosért a GM, ha abszolút nem hiányposztra érkezne az illető. Vannak kétségeim afelől, hogy mennyire tolonganának az önkéntesek az adminisztráció szétosztásakor. 😊 Teljesen érthető módon egyébként; nyilván szívesebben halászik valaki a zavarosban, hátha kifog valami sleepert, vagy akár csak szimpla backupot keresve, mint hogy az adminisztrációval eleve lemondjon erről a lehetőségről.

A cap carryover limitálása még egy érdekes kérdés. Most tettük korlátlanná, máris korlátozzuk le újra? 😊 Egyébként ha szavazásra bocsátanánk, nyilván megint csak attól függne az eredmény, hogy idén szorult vagy korrekt cap helyzetben lévő csapatból van-e több.

A többivel egyet tudok érteni.
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 304 — 49ers GM
Na, kicsit gondolkodtam én is a dolgokon, az alábbi javaslataim lennének:

Cut büntetések témakör:
Jogosak az ellenvetések így mérlegelve, eléggé elszálltak a fizetések, viszont másik részről meg sokszor az eszetlen licitek miatt van a dolog, szóval túlzottan sokat nem is könnyítenék a helyzeten. Emellett nálunk jelenleg kb. nincs olyan játékos, akinek a kivágása negatív cap hatással járna, miközben IRL azért sokszor van olyan, hogy valaki kvázi kivághatatlan, mert több DM lenne utána, mint amennyi a szerződése. Ezek alapján a javaslatom:
1.500.000$-ig maradna a 10% (ha a határt megemeljük, akkor totál el fognak szállni az árak a 3. FA körben)
1.500.001$-3.500.000$ kerüljön be egy 15%-os sáv
3.500.000$-7.000.000$ legyen a 20%-os sáv
7.000.001$-10.000.000$ legyen a 30%
10.000.001$ felett viszont behoznék egy 40%-os sávot, irreális szerintem, hogy jelenleg egy 3 visszalévő évvel rendelkező nagy szerződésből úgy lehet kiszállni, hogy még 1 évre elkönyvelt DM esetén is spórol a GM (3x12.000.000$ szerződésnek 10.800.000$ a cap hitje jelenleg, 14.400.000$ lenne az új büntivel).

Opt-out szerződések eltolása:
Én lehetőséget adnék arra, hogy minden GM maga döntse el, tolni akarja-e az érintett játékosok szerződését. Igaz, ha úgy vesszük, ez gyakorlatilag olyan, mintha bejött volna egy season-ending sérülés, ami bárkivel bármikor megeshet, de mégis, szerintem így lenne fair. Azt viszont nem gondolom, hogy automatikusan ki kellene tolni ezeket a szerződéseket, mert ez nem minden esetben jelentené automatikusan azt, hogy ezzel jobban jár a GM. --> ez nekem rendben van így.

Cut büntetés enyhítése váratlan/korai visszavonulásnál:
Én először is kivenném a 2x és 1,5x szorzókat abban az esetben, ha valaki a csökkenő fizetési életkor elérése előtt vonul vissza. Másrészt pedig viszonylag egyszerűre venném a dolgot, az életkori határ elérésénél korábbi visszavonulás esetén minden év -10% cap büntit jelentene, az 5.évig bezárólag.
Tehát:
1 évvel az életkori határ előtt: 10% csökkentés, nincs szorzó
2 évvel az életkori határ előtt: 20% csökkentés, nincs szorzó
3 évvel az életkori határ előtt: 30% csökkentés, nincs szorzó
4 évvel az életkori határ előtt: 40% csökkentés, nincs szorzó
5 vagy több évvel az életkori határ előtt: 50% csökkentés, nincs szorzó

Cap rollover: korlátozások eltörlésével egyetértek, de maximum a cap 10%-át lehessen továbbvinni, a többi elveszik. Jó lenne elkerülni a túltankolásokat cap space terén, hogy valaki átvisz 30%-ot, aztán következő évben szétveri az FA piacot. 😊

Trade dead money: ez időnként előkerül, de én nem hoznám be, bár érdekes ötlet. Szerintem túl rizikós a hatása, nem tudom, hogy miként hatna a trade kedvre (szerintem keresleti oldalon nyilván növelné az érdeklődést, de az eladók még tovább emelnék az árakat, mert még a fizu X részét is benyelik). Másrészt pedig ha valaki a következő évben kivág/továbbcserél egy játékost, akinek a garantáltját már egy másik csapat benyelte, akkor ott már elméletileg nem lenne cap bünti cut esetén sem, ezt adminisztrálni...

Draft pick csere-bere korlátozása: A célt értem, egyet is tudok érteni vele, de szerintem nem kivitelezhető.

Amit én még behoznék:
3. FA kör szétbontása --> szerintem a 3. FA körben kicsit irreális, hogy minden GM akár 20-30 játékossal is "tárgyal", ide behoznék valami olyan rendszert, mint az UDFA licit, nem helyettesítené természetesen a szerződéslicitet a kredit, de valahogy limitálnám a licitek számát. A javaslat:
1. Először is szétszednénk a 3. FA kört két részre, lenne egy 3. kör, meg egy 4. A 4. kör menne azon a módon, ahogy eddig ment a 3.kör (nyílt licit korlátozások nélkül).
2. A 3. körben is lennének posztonként leválogatva játékosok, de több, mint az 1-2.körökben, összesen mondjuk 80-100 játékos (posztonként 5-10).
3. Minden GM kapna X licitálási lehetőséget (elsőre mondjuk 10-et), maximum ennyi játékosra licitálhatna. Így ez is egy erőforrás, amivel gazdálkodni lehet, reprezentálva a GM idejét, mint korlát.
4. A kör előtt minden GM elküldi annak a 10 játékosnak a nevét az adminnak, akire licitálni szeretne, így licitet csak tőlük fogadnak el az adott játékosra. Lehet úgy is, hogy csak 8 nevet kell küldeni, és mindenki megtarthat 2 jokert, ha akar.
5. A licit lehet nyílt és zárt is, mindkettő mellett és ellen lennének érveim.
6. Ezt az FA-kört még draft előtt futtatnám le, időbe belefér szerintem, és akkor draft után a korlátlan kör már valóban csak a maradék lyukak betömködésére van.

több mint 3 éve
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 601
Amin meg erdemes lenne elgondolkozni -es nem nagy hordereju valtozas-, hogy az elso/masodeves gm-ekre /esetleg minden, a jatekban resztvevore/ vonatkozoan bevezetni egy korlatozast, ami a kesobbi evekbol elcserelheto top3-4. koros picket illeti, elkerulendo a Paul-fele amokfutast, aki ugy adta le a csapatat, hogy a jelenlegi GM nem fog tudni gyakorlatilag egy-ket evig normalisan csapatot epiteni, es szvsz nem kellene szem elol teveszteni, hogy ez foleg egy szorakozas.
dankodavid
Ezzel gyakorlatilag megölöd a játékot, nem lehet megvenni Mahomest vagy bárki komolyabb playat, mert nem adhatod el a legnagyobb értékeidet.
alatriste
Korlatozast irtam, nem tiltast. A korlatozas lehet az is, hogy minden evre legalabb az elso harom koros pickbol egynek rendelkezesre kell allnia, ami lehet alanyi jogon jaro vagy szerzett is, esetleg, hogy a kovetkezo harom ev kilenc top100-os valasztasi jogabol legalabb neggyel rendelkezni kell. Ez nem hiszem, hogy megolne a jatekot, de legalabb minimalizalna az okozhato karokat.
dankodavid
Szerintem nem kell korlátozás, mindenki úgy építi a csapatát ahogy akarja, a draft csak az egyik megoldás.
De esetleg lehet egy szelepet beletenni, és mondjuk amikor az általad jelzett 9-bő 4 alá menne, akkor ahhoz várakozási - meggondolási időt tennénk, hogy elhamarkodottan ne tudjon senki értékeket elkótyavetyélni, legyen ideje a GM-nek esetleg tanácsokat kérni...
habakukk
Egyetértek. Paul már az első évben úgy kereskedett, hogy tavalyra nem maradt pickje. Aztán úgy csinálta, hogy mégis lett. Ha az új GM talál partnert erre, játékoseladással vagy a távolabbi jövő áruba bocsátásával ugyanúgy helyzetbe tudja magát hozni a drafton, ahogy Paul tette tavaly.
több mint 3 éve
habakukk Washington Commanders Oregon Ducks 272 — Viking GM
Amin meg erdemes lenne elgondolkozni -es nem nagy hordereju valtozas-, hogy az elso/masodeves gm-ekre /esetleg minden, a jatekban resztvevore/ vonatkozoan bevezetni egy korlatozast, ami a kesobbi evekbol elcserelheto top3-4. koros picket illeti, elkerulendo a Paul-fele amokfutast, aki ugy adta le a csapatat, hogy a jelenlegi GM nem fog tudni gyakorlatilag egy-ket evig normalisan csapatot epiteni, es szvsz nem kellene szem elol teveszteni, hogy ez foleg egy szorakozas.
dankodavid
Ezzel gyakorlatilag megölöd a játékot, nem lehet megvenni Mahomest vagy bárki komolyabb playat, mert nem adhatod el a legnagyobb értékeidet.
alatriste
Korlatozast irtam, nem tiltast. A korlatozas lehet az is, hogy minden evre legalabb az elso harom koros pickbol egynek rendelkezesre kell allnia, ami lehet alanyi jogon jaro vagy szerzett is, esetleg, hogy a kovetkezo harom ev kilenc top100-os valasztasi jogabol legalabb neggyel rendelkezni kell. Ez nem hiszem, hogy megolne a jatekot, de legalabb minimalizalna az okozhato karokat.
dankodavid
Szerintem nem kell korlátozás, mindenki úgy építi a csapatát ahogy akarja, a draft csak az egyik megoldás.
De esetleg lehet egy szelepet beletenni, és mondjuk amikor az általad jelzett 9-bő 4 alá menne, akkor ahhoz várakozási - meggondolási időt tennénk, hogy elhamarkodottan ne tudjon senki értékeket elkótyavetyélni, legyen ideje a GM-nek esetleg tanácsokat kérni...

HTTR
több mint 3 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 246
dankodavid
alatriste

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
alatriste Green Bay Packers 11 304 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
dankodavid

Liverpool Fc
több mint 3 éve

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 362 — No 1 Zhang Yufei fan
Én valami olyasmit csinálnék, hogy 1 millió alatt 10%, 1-3 millió között 20%, 3-5 között 30%, 5 millió felett 40%.

Szinten a jövő évi bevezetést támogatom.
somoskovig
Szerintem ez / capszázalékok növelése alapból tragikus lenne... nem tudom nézted-e a legtöbb csapatnál hány 5 millió feletti játékos van..

Gyakorlatilag a nagyobb capbüntikkel azt éri el az ember, hogy mindenkinél nagyobb százalékot fog kitenni a capbünti -> kevesebb elérhető pénz lesz -> elkezdenek összeomlani a szeződések -> még nagyobb egyenlőtlenségek lesznek / lesznek csapatok amik gyakorlatilag 1-2-3 évre meghalnak a capbünti miatt.... -> a GM-ek elunják/elmennek.

Nem szigorítani kell a capen, hanem enyhíteni, szerintem...

Megközelítem másképp - amikor az 5 milliót bevezettük mennyi volt a cap - 90millió, 100millió?
Azóta 1.5-szeresére nőtt a cap kb...

Alatriste javaslata az egyetlen, amivel részben egyet tudok érteni... de írok egy hosszabbat majd este...
(A másik opció, hogy növeljük a százalékokat, de akkor a határokat is jóval magasabbra kell tolni - és a kettő talán kiegyenlíti egymást.)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
alatriste Green Bay Packers 11 304 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Én valami olyasmit csinálnék, hogy 1 millió alatt 10%, 1-3 millió között 20%, 3-5 között 30%, 5 millió felett 40%.

somoskovig
Nem tudom szerintem a %-os arányt növelni nem indokolja semmi.
Ellenben a határok kiszélesítését igen.
Ugye itt 3 kategória van.
450.000 - 1.500.000 10%
1.500.001-5.000.000 20%
5M+ 30%

Szerintem a 10-20-30-t nem kellene módosítani, ellenben ki kéne tolni minden zóna végpontját.
Csak hasraütésde a 10-et mondjuk 2.5-re
A 20-at 7.5-ig
A 30 meg ezek alapján értelemszerűen 7.5+

Túl sok lett sztem pár év alatt az 5+-os fizetések, és már máshol vannak a fizetési zónák is.

Liverpool Fc
több mint 3 éve
Spigo New England Patriots 1 120 — Patriots GM
Az kontraproduktív lenne, ha a trade-k során is számolnánk dead moneyval, mint IRL? Kvázi a signing bonusz bent maradna az eredeti csapatnál. Még nem döntöttem el, hogy ez hogyan hatna a trade kedvre
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 304 — 49ers GM

több mint 3 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 377 — Wrath of Khan
Az eddig felmerült szabálymódosítási javaslatokról:

Cut büntetések emelése
Szerintem elég régóta érik már ahhoz, hogy a mostani 10-20-30%-ot simán felemeljük 20-30-40%-ra. Legfeljebb annyi engedményt lehetne tenni, hogy idén egy szabadon választott játékost még ki lehet vágni a tavalyi százalékkal.
vassadi
egyben a határokat is át lehetne gondolni, de ahogy utánad írták, szintén jövő évtől élve.
kristof
Na igen, én inkább a határokat gondolnám át, mint a százalékokat.
Konkrétan már alig lehet olyan embert találni, aki nem a legnagyobb büntetéssel repül.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó

Cut büntetések emelése
Szerintem elég régóta érik már ahhoz, hogy a mostani 10-20-30%-ot simán felemeljük 20-30-40%-ra. Legfeljebb annyi engedményt lehetne tenni, hogy idén egy szabadon választott játékost még ki lehet vágni a tavalyi százalékkal.
vassadi
egyben a határokat is át lehetne gondolni, de ahogy utánad írták, szintén jövő évtől élve.
több mint 3 éve
A cut növelést szerintem korrektebb lenne úgy, ha nem azonnal történne, hanem megbeszéljük most, és majd 1-el későbbi idényben lép életbe.
Ez azért elég kibaszás úgy, hogy jellemzően 1-2 évvel előre tervez az ember a szerződésekkel.
tenorx
Egyetertek, en tavaly egy atstrukturalast azert csinaltam meg, hogy ha kivagom az urget, akkor tobbet sporoljak, raadasul azokat abszolut hatranyos helyzetbe hozza, akik mondjuk nem tavaly, hanem iden akartak nagyobb atalakitasokba kezdeni. Ilyen jellegu valtozast csak egy szezonnal kesobb tartok megvalosithatonak.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 377 — Wrath of Khan
A cut növelést szerintem korrektebb lenne úgy, ha nem azonnal történne, hanem megbeszéljük most, és majd 1-el későbbi idényben lép életbe.
Ez azért elég kibaszás úgy, hogy jellemzően 1-2 évvel előre tervez az ember a szerződésekkel.
több mint 3 éve

Cut büntetések emelése

Opt-out szerződések eltolása
Én lehetőséget adnék arra, hogy minden GM maga döntse el, tolni akarja-e az érintett játékosok szerződését. Igaz, ha úgy vesszük, ez gyakorlatilag olyan, mintha bejött volna egy season-ending sérülés, ami bárkivel bármikor megeshet, de mégis, szerintem így lenne fair. Azt viszont nem gondolom, hogy automatikusan ki kellene tolni ezeket a szerződéseket, mert ez nem minden esetben jelentené automatikusan azt, hogy ezzel jobban jár a GM. Konkrét példa, miért kellene Löflinek Damien Williams még két évig 3,5 + 4,4 milliós cap teherrel, amikor draftolta J.K. Dobbinst, Williams IRL csapatának időközben már új első számú RB-je van, ráadásul az is benne van a pakliban, hogy Williams a 2021-es szezont is kihagyja. De aki úgy gondolja, hogy XY esetében a szerződés kitolásával járna jobban (vállalva egy esetleges újabb opt-out rizikóját is), annak legyen erre lehetősége.

Cut büntetés enyhítése váratlan/korai visszavonulásnál
Ezzel kapcsolatban egyelőre olyan ötlet jutott csak eszembe, hogy változó összegű szerződéseknél ugyebár posztonként adottak az életkorok, ami után már nem növekedhet a játékos fizetése. Ezek a határok kvázi ahhoz vannak igazítva, hogy nagy átlagban mikor kezdenek kiöregedni az egyes posztok játékosai. Arra gondoltam, lehetne ugyanezekhez az életkorokhoz igazítani bizonyos mértékű kedvezményt a cut büntetésből arra az esetre, ha valaki váratlanul korán vonul vissza. Oly módon, hogy minél korábban vonul vissza valaki, mint ahol a posztján meg van húzva a határ, annál nagyobb mértékű engedmény jár. Például, ha valaki a határéletkor betöltése előtti két évben vonul vissza, akkor csak az alap dead money 80%-a ragad benn büntetésként, ha a megelőző három-négyéves sávban, akkor csak a 60%-a, ha valaki még ennél is fiatalabban szögre akasztja a sisakot, akkor még ennél is nagyobb az engedmény, stb. Ezek csak hasraütésszerű számok, a koncepció a lényeg.
több mint 3 éve
Akik IRL opt-outoltak, azoknak nálunk is automatikusan egy évvel hosszabbodik a szerződése?
Spigo
Szerintem mivel nálunk a 2020-as szezon szimulációjában játszottak nem. De aztán majd eldöntik...

Sajnos több okból sem "szerencsés", hogy mi mindig irl szezon előtt szimulálunk. Persze akkor van rá idő stb, de emiatt olyan kiugró teljesítmények mint pl az újon Jefferson vagy az udfa Robinson nálunk nem manifesztálódnak az adott évi szimben. Vagy pl Josh Allen sem úgy tolta le a 2020-as bowl szezont, mint a liga egyik legjobb QB-ja.
alatriste
Ez abszolut valid problema egyebkent, nekem is eszembe jutott, ellenben dec-jan-februar nekem mindig eleg huzos, egyaltalan nem biztos, hogy a nyari sim szinvonalat, utemezettseget tartani tudnam, ezert nem is vetettem fel. :/

Pulvis et umbra sumus.
több mint 3 éve
Akik IRL opt-outoltak, azoknak nálunk is automatikusan egy évvel hosszabbodik a szerződése?
Spigo
Szerintem mivel nálunk a 2020-as szezon szimulációjában játszottak nem. De aztán majd eldöntik...

Sajnos több okból sem "szerencsés", hogy mi mindig irl szezon előtt szimulálunk. Persze akkor van rá idő stb, de emiatt olyan kiugró teljesítmények mint pl az újon Jefferson vagy az udfa Robinson nálunk nem manifesztálódnak az adott évi szimben. Vagy pl Josh Allen sem úgy tolta le a 2020-as bowl szezont, mint a liga egyik legjobb QB-ja.

Liverpool Fc
több mint 3 éve
Spigo New England Patriots 1 120 — Patriots GM
több mint 3 éve
Konkrét számaim nincsenek, de a 0, 10, 20, 30 %-os cut büntiket szerintem újra kéne tárgyalni és kicsit felzárkóztatni őket a mostani szerződésekhez.

Liverpool Fc
több mint 4 éve
Waive claimek legyenek valamilyen módon titkosak. PM-be menjenek valahogy stb.
Öngerjesztő a folyamat, hogy publikusak a claimek és sokan már csak azért is claimelnek mert látják, hogy másik 2 GM is claimelte a játéksot.

Liverpool Fc
több mint 5 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 534
Feltételezem ezt használjuk majd drafthoz:
 www.cbssports.com/nfl/draft/prospect-rankings/
Chargers LT
már benne van a trackerben
több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 323 — Jedi Master
Feltételezem ezt használjuk majd drafthoz:
 www.cbssports.com/nfl/draft/prospect-rankings/

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 175 — Eagles fan
Szerintem egyébként a roster fájl mellett a nemrégiben "telepített" kereső alkalmazása bőven kielégítő megoldás. Beírod a licitálásra szánt játékos családnevét, és végigböngészed, hogy volt-e róla szó a GM-es topicokban. Ha nem volt, akkor nagy valószínűséggel FA. A Roster fájlban is családnévre érdemes keresni, elkerülendő pl. a becézések miattl hibákat stb. (pl. Zeke/Ziggy/Ezekiel Ansah). Ez ügyben az lenne a legjobb megoldás szerintem, ha mindenki egy forrás szerinti névverziót írna a licitjébe (pl. nfl.com), és akkor úgy kerülne be a roster fájlba is,

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)

Ex-Rataxes
több mint 5 éve
Első 3. FA licitkörös tapasztalattal, azt javasolnám, hogy a 3. FA kört jövőre csak akkor kezdjük el, lehetőleg pár nap spéttel, ha a roster file (és optimálisan az FA lista) is frissítve van már.
Így szerintem elkerülhetőek lennének a nagyszámú érvénytelen licitek, mivel egy helyről elég lenne összeszedni, hogy kikre lehet licitálni.
ljambrik
Szerintem működik ez most is, csak meg kell nézni a rostereket és a trade, cut topicokat. Nekem sikerült.
Persze sok idő.
Paul43
azért lényegesen rövidebb idő, ha csak egy forrást kell nézni. és a roster file előbb utóbb úgyis frissül, akkor miért ne lehetne bevárni ezzel a 3. FA kört? A roster file-ra valaki így is úgy is rászánja az időt valamikor, viszont ha bevárjuk ezzel a 3. FA kört, akkor a licitálók szabadulnak meg 1-2 óra feleslegesen elcseszett időtől, szerintem.
Így is mehet persze, csak szerintem ez időelcseszés mindenkinek.
De ha így marad, akkor javaslom, hogy a hivatalos közleményben hívjuk fel rá a figyelmet, hogy ne csak a roster file-t nézd, amikor FA-t keresel, hanem a korábbi körök eredményhirdetéseit, a cut topicokat is.
ljambrik
Nyilván segít, ha minél naprakészebb a roster fájl, ez nem vitás, bár hidd el, akkor sem lesz kevesebb elhibázott licit, ezt bármelyik régebb óta tevékenykedő GM alátámaszthatja. 😊