GM Lapszemle

11 feliratkozó

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 712 — Scream and scout
Szembe jön a valóság az IRL szezon előtt...

Giants 53:
IRL 53 (40): Kyler Murray, Tevin Coleman, Joshua Kelley, Devontae Booker, Peyton Barber, Tyreek Hill, Deebo Samuel, Gabriel Davis, Braxton Berrios, Hunter Long, Donovan Smith, Samuel Cosmi, Julie'n Davenport, Joe Haeg, Cody Ford, Connor McGovern, Ereck Flowers, Greg Van Roten, Chase Roullier, Denico Autry, Sheldon Rankins, Derek Barnett, Jerry Hughes, Justin Hollins, Jonathan Greenard, Carter Coughlin, Jamie Collins, Christian Jones, Kamu Grugier-Hill, Josh Jackson, JC Jackson, Casey Hayward, Chandon Sullivan, Jordan Poyer, Nick Scott, Grant Delpit, Deon Bush, Ryan Succop, Tommy Townsend, James Winchester
IRL PS (3): Ben DiNucci, Darwin Thompson, Keith Ismael
IRL FA (4): Cedrick Lattimore, Jurrell Casey (visszavonult), Benardrick McKinney, Patrick Robinson (visszavonult)
IRL IR (6): Nate Stanley, Chad Beebe, Irv Smith Jr., Robert Windsor, Benito Jones, Kelvin Joseph

Giants PS:
IRL 53 (3): Landon Young, Matt Farniok, Duke Shelley
IRL PS (3): Trey Ragas, Tony Poljan, Charles Snowden
IRL FA (2): Trevon Grimes, John Atkins
IRL IR (2): Donnie Lewis Jr., Khalil Dorsey


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 579
TÉVHITEK, SZTEREOTÍPIÁK ÉS TÚLREAGÁLÁSOK MOCK DRAFTJA, MÁSODIK FELVONÁS

avagy őket látod majd minden első körös mockban fél évig

avagy egy túl korai mock draft a GM-uborkaszezon kellős közepén, de legalább hónapokig nem tudjátok "tönkretenni" tradekkel 😛


Ugyanaz érvényes az alábbi sorokra, mint ami az előző hasonló szerzeményre: a mock draft a prospectekről eddig kialakult közvéleményen, különféle tévhiteken és sztereotípiákon alapszik, NEM a szerző saját véleményén és prospect rangsorán. Bármilyen hasonlóság a játékosokról alkotott saját véleményemmel és az egyelőre csak alakulóban lévő még alakulóban sem lévő rangsorommal pusztán a véletlen műve. Vigyázat! Az iromány nyomokban iróniát és szarkazmust tartalmaz.

1/1. Dallas Cowboys: Kayvon Thibodeaux, EDGE (Oregon)
Megfontolandó a Kingsbury-manőver is (egy évvel korábban top 10-ben húzott fehér pocket QB /Rosen, Jones/ helyére unortodox stílusú Oklahoma irányító /Murray, Rattler/ az 1/1-gyel), de Mac-et azért mégiscsak Belichick választotta leendő franchise QB-nak, úgyhogy benne/bennük lehet bízni. Jöhet tehát a 2022-es draft once-in-a-generation EDGE prospectje, amilyenből mostanság háromévente jön egy újabb. (Harmadik alternatíva lehet egy tight end, Tommy Tremble cseréjének.)

1/2. Miami Dolphins: Spencer Rattler, QB (Oklahoma)
Ha 1/2-re és 1/3-ra is te húzol, akkor magától értetődő a franchise QB + BPA kombináció. Rattler néha a zsebből kikergetve is csapattárshoz tudja hajítani a labdát, mint Mahomes, így minden kétséget kizáróan top picket érő tehetség.

1/3. Miami Dolphins: Derek Stingley Jr., CB (LSU)
Az előbbi gondolatmenetet követve evidens választás Stingley, aki [insert random blue-chip CB prospect] óta a legjobb draftra érkező játékos a posztján.

1/4. Kansas City Chiefs: Sam Howell, QB (North Carolina)
Wentz elfelejtett focizni, ahogy ezt a 2020-as IRL szezon után a Maddenben elért 4-12 is bizonyította (ráadásul az egyik győzelmet a Houston ellen aratta, hogy a Chiefs helyett a Texansé Dolphinsé legyen az 1/3, igazi pancser), tehát Goff mellett a 2016-os draft másik nagy QB bustja is mehet a süllyesztőbe.

1/5. Indianapolis Colts: Evan Neal, OT (Alabama)
Kis képzavarral élve, hiányposztok terén a bőség zavara áll fenn. Talán a támadófal igényli leginkább az erősítést, így jöhet is az Alabama aktuális elit OL prospectje.

1/6. Las Vegas Raiders: Chris Olave, WR (Ohio State)
A "Legyen Darren Waller Carr egyetlen megbízható célpontja" című történet IRL sem bizonyult a legnagyobb sikersztorinak. Érkezhet a draft legjobb WR prospectje, aztán hogy ez a titulus a Buckeyes két sztárelkapója közül melyiket illeti, arról csak pénzfeldobással lehet dönteni.

1/7. New York Giants: DeMarvin Leal, EDGE/DT (Texas A&M)
Tweener, de ez mit sem számít, elvégre a túlnyomó többségben nála egyszerre gyengébb és lassabb college támadófalemberek ellen így is dominál.

1/8. Chicago Bears: Kyle Hamilton, S (Notre Dame)
Lock Maddenes OPoY-hadjárata minden kétséget eloszlatott afelől, hogy alkalmas-e kezdő irányítónak, így nyugodtan lehet a védelmet erősíteni az új Derwin Jamesszel. (Ha meg mégis inkább az IRL Lockból indulna ki a GM, akkor itt azért egy QB a befutó.)

1/9. Arizona Cardinals: Kaiir Elam, CB (Florida)
Az idei drafton nem volt első körös Florida defensive back, úgyhogy már épp itt az ideje.

1/10. Los Angeles Chargers: Kenyon Green, OL (Texas A&M)
Inkább fizikális-atletikus adottságaival, mintsem pályán nyújtott teljesítményével villogó Aggies-támadófalember az első körben? Cedric Ogbuehi és Germain Ifedi után ez csak természetes!

1/11. Pittsburgh Steelers: Kedon Slovis, QB (USC)
Futni jó lesz a fürge Taysom, de kezdő irányítónak jöjjön inkább Kedon, még ha slow is.

1/12. Jacksonville Jaguars: Carson Strong, QB (Nevada)
Ideje könnyes búcsút venni Andy Daltontól, jöhet a helyére az új Josh Allen.

1/13. Minnesota Vikings: Malik Willis, QB (Liberty)
A QB runt stílszerűen egy fekete futkározó irányító zárja, és mint ilyen, nyilván csak a klasszikus fehér pocket QB-k után draftolva, lásd 2018.

1/14. Atlanta Falcons: Garrett Wilson, WR (Ohio State)
"A jobbik OSU-elkapó jutott nekem." - Az a GM, aki Olave és Wilson közül majd a másodiknak megmaradót draftolja, bármelyikük is lesz az.

1/15. Detroit Lions: Treylon Burks, WR (Arkansas)

Addig is, lehet folytatni a fegyverkezést.

1/16. Cleveland Browns: Ahmad Gardner, CB (Cincinnati)
Indoklás gyanánt álljon itt ez a csapatfotó a Browns defensive backjeiről:


1/17. Pittsburgh Steelers: Andrew Booth Jr., CB (Clemson)
Derion Kendricket kirúgták, ráadásul a linebacker Mike Jones is transzferelt, így a draftnikek kénytelenek voltak új darling után nézni a Clemson védelmében - íme.

1/18. New Orleans Saints: Justyn Ross, WR (Clemson)
Prescottnak gyakorlatilag csak egy évet kell kibírnia Mike Williams nélkül, érkezik a Justyn Ross álnéven futó hasonmás.

1/19. Los Angeles Rams: Christian Harris, LB (Alabama)
A mindenkori legjobb Bama-linebackernek augusztusban még automatikusan helye van az első körben, bármilyen prospect is legyen.

1/20. Green Bay Packers: Tyler Linderbaum, C (Iowa)
Eleve kiemelkedő center prospect, ráadásul az Iowáról jön; ezzel a párosítással garantált future All-Pro.

1/21. New York Jets: Breece Hall, RB (Iowa State)
Hallatlanul gyenge a Jets RB-állománya, és az évnek ebben a szakaszában még amúgy is kötelező futót vizionálni az első körbe. (@Beki Nem kell RB-re első kört pazarolnod, adom majd Michael Cartert. *A műsorszám termékmegjelenítést tartalmazott.*)

1/22. New England Patriots: Drake Jackson, EDGE (USC)
Mindig akad egy legtöbbek által top 10-be jósolt EDGE, aki aztán 1/20 környékén landol. A USC pass rushere ezen a helyen a draft stealje lehet; trójaiként utoljára a faló tudott ekkora zűrzavart okozni az ellenfél backfieldjére férkőzve.

1/23. Washington Football Team: Sevyn Banks, CB (Ohio State)
A Shaun Wade hype train félresiklása után a következő OSU-cornerback első körbe prognosztizálása már tuti nem vezethet vakvágányra.

1/24. Tennessee Titans: Josh Jobe, CB (Alabama)
Volt már első körös corner az LSU-ról, a Floridáról, a Clemsonról és az Ohio State-ről; épp az alabamai DB-gyár maradna ki ebből a sorból? Mellesleg ha prémium CB kell, akkor itt muszáj is lecsapni Jobe-ra, mert miután Banks kiment, ő maradt az egyedüli első kört érő corner.

1/25. Baltimore Ravens: Rasheed Walker, OT (Penn State)
Nem a legjobb évjáratból sikerült Alabama OT-t választani, így jöhet egy minőségi vakoldali tackle, a "nem játszik túl jól, de erős és atletikus, úgyhogy első kör!" fajtából.

1/26. New England Patriots: Jordan Battle, S (Alabama)
Eddig a hazafiak mentek a csatába, ezúttal viszont Battle megy a Patriotsba.

1/27. Philadelphia Eagles: John Metchie III, WR (Alabama)
Bama-elkapóról lévén szó, a nagy elődök által kitaposott úton haladva, magától értetődő módon Metchie-ből is első körös prospect lesz.

1/28. Baltimore Ravens: Brandon Joseph, S (Northwestern)
Ezzel a teljesen hétköznapi névvel és profillal még egy rossz szóvicchez sem szolgáltat alapot, legfeljebb labdaszedőnek jó lesz. | 2020-ban 8 meccsen 6 interception |

1/29. Seattle Seahawks: George Karlaftis, EDGE (Purdue)
Kezdetét veszi a Boilermakers görög félistenének NFL-kalandja. Talán nem lesz epic fail, ha meg mégis, akkor irány a Taigetosz.

1/30. Cincinnati Bengals: Zion Nelson, OT (Miami-Fl.)
A csoportrivális hollókhoz hasonlóan itt is csak "kamu" LT van (3. körös újoncokat /Christensen/ pedig nem szokás "emberszámba" venni szezon előtti mockoknál), jöhet egy project játékos, aki azonnali megoldást jelent a problémára.

1/31. Carolina Panthers: Nik Bonitto, EDGE (Oklahoma)
Pass rusherként is hasznos tagja lehet a Panthers védelmének, de nagy kár, hogy nem (shutdown) cornernek született. →


1/32. New Orleans Saints: Jalen Wydermyer, TE (Texas A&M)
Rezgett a léc, hogy befér-e az első körbe a class legjobb tight endje, aki egy augusztusi mock draftnak még kötelező eleme, függetlenül attól, hogy ki az.

És hogy senki ne maradjon ki a mókából... Az első körös pickkel jelenleg nem rendelkező csapatok, ha tradelnének a 2/1-ért:

Houston Texans: Jordan Davis, DT (Georgia)
A tipikus two-down run-stuffer, aki nullához konvergáló pass rush értéke ellenére ilyenkor még első kört ér, de nagy bánatomra nálam nem fért be az első 32-be. "Ütősnek" ígérkezik a jövő évi DT class is.

San Francisco 49ers: Aidan Hutchinson, EDGE (Michigan)
Brandon Graham neve - kiöregedő, relatíve sokat kereső, contract yeares veteránról lévén szó - valószínűleg fel fog bukkanni az első KeKi hullám során, hacsak vissza nem vonul. Egy másik Michigan-nevelés pótolhatná, aki állítólagos high floor - low ceiling prospectként passzol is a Niners játékospolitikájához.

Denver Broncos: Zach Harrison, EDGE (Ohio State)
Egy honorable mentiont Kingsley Enagbare és Myjai Sanders is megérdemel, de ilyenkor még a powerhouse-ok prospectjei élveznek elsőbbséget.

Tampa Bay Buccaneers: George Pickens, WR (Georgia)
"Ha nincs az a sérülés, első körös lett volna" - szól a klisé, amit ebben a draftciklusban Pickens kapcsán fogunk a leggyakrabban hallani.

Buffalo Bills: Thayer Munford, OT (Ohio State)


Szerkesztette: vassadi
több mint 2 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 579
HOUSTON TEXANS DRAFT CLASS 2021

Csak elkészült ez is. Az idei draft stratégiámról annyit, hogy miután a harmadik kör végén kerültem sorra először, elég egyszerű volt a koncepció: végig BPA. Ez lett belőle.

3/27. (91.) Michael Carter, RB (North Carolina) - No. 51 overall prospect
Azt azért nem mondom, hogy repestem az örömtől, hogy a legmagasabb pickemnél egy RB-t dobott a board BPA alapon, pedig 3/23-ról még le is tradeltem “előle”. Cartert amúgy komálom, nálam a konszenzusos top 3 futó mögött egyértelmű negyedik volt; csodálkoztam, hogy idáig lecsúszott, vagy hogy például a scatback(nek sem egetrengető) Gainwell több mint egy körrel előtte kiment.
IRL: 4/2. Jets - Kiváló forgatókönyv, tetszetősen épül a Jets támadósora, amelyben Carter - elnézve a konkurenciát - vélhetően már újoncként is első számú RB lesz.

4/1. (101.) Nico Collins, WR (Michigan) - No. 52 overall prospect
A nyers számok alapján tipikusan olyan size-speed prospectnek tűnhet, aki adottságai ellenére már egyetemen sem tudott kellően produktív lenni. A meccsfelvételek alapján viszont szerintem sokkal inkább olyan size-speed prospect, aki már college-ban is meg-megvillant, és akiből normális képzéssel, nem egy teljesen diszfunkcionális offense-ben sínylődve ütős kezdő WR válhat.
IRL: 3/25. Texans - A "nem egy teljesen diszfunkcionális offense-ben sínylődve" résszel lehet, hogy lesznek bajok; mondhatni - kis képzavarral élve - az NCAA Texans offense-éből az NFL Michigan offense-ébe került. De nézzük a pozitív oldalát: a konkurencia nem túl acélos, és fogadkoznak is nagyon Houstonban, hogy már újoncként is komoly szerepet szánnak neki. Úgy legyen, tanuljon csak a pályán, akár Watsonnal, akár nélküle.

4/2. (102.) Ben Cleveland, OG (Georgia) - No. 68 overall prospect
Old-school guard, egy időben ódzkodtam is az ilyenektől, de ahogy a tavaly (tackle-ként is) eléggé bevált Onwenu példája is mutatja, a mai NFL-ben is lehet keresnivalójuk az ilyen behemótoknak, ha kellő atletikusságnak vannak birtokában.
IRL: 3/30. Ravens - Hibátlan; Cleveland skill setje tökéletesen passzol a hollók futásorientált támadójátékához. Zeitler helye fix a kezdőben, de a másik guard posztért nyílt a verseny. Nem merném kijelenteni, hogy már újoncként is Cleveland a favorit, de nem valami veretes a konkurencia, úgyhogy azért bízom benne, hogy már első évében alapemberré válik.

4/23. (123.) Jamie Newman, QB (Georgia) - No. 76 overall prospect
Egyértelmű volt, hogy Mariota így vagy úgy, de menni fog, és nem feltétlenül akartam a draftról hozni az új csereirányítót, de BPA... helyett mondjuk úgy, hogy best choice alapon (amit Mond és általánosságban a QB-k kapcsán kifejtettem a csevegőben) erre a posztra is dobott játékost a board. Azt nem mondom, hogy anno én is azt a potenciálisan első kört érő prospectet láttam benne, aminek sokan kikiáltották, a draft process végére pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy - miután az utóbbi egy évben csak egy opt-outot és egy pocsék Senior Bowlt tud felmutatni - csúszni fog és senki sem viszi el határozottan azzal a céllal, hogy a jövő kezdő irányítóját nevelje ki belőle. De van benne fantázia, lényegesen több, mint egy átlagos harmadik napos project QB-ban.
IRL: UDFA, Eagles - Arra azért nem számítottam, hogy helyette majd inkább long snappereket draftolnak a hátsó körökben. De így legalább olyan helyre kerülhetett, ahol korántsem betonbiztos a kezdő QB helye; jobb, mintha draftolja ugyan valaki, de olyan csapat, ahol borítékolhatóan végigpadozza az újoncszerződését. Nyilván így is nagyobb a valószínűsége egy ilyen forgatókönyvnek, mint mondjuk annak, hogy előbb-utóbb stabil kezdő lesz valahol, de középső-hátsó körös QB-knál ez már csak így működik. Boom or bust a javából.

4/33. (133.) Alim McNeill, DT (North Carolina State) - No. 73 overall prospect
A nem csak futás ellen igazán hasznos, hanem érdemi pass rush potenciállal is bíró nose tackle ritka példánya. Nem értem, mit keresett még bent mindössze néhány pickre az ötödik körtől.
IRL: 3/8. Lions - Szerencsére olyan helyre került, ahol aránylag egyenes út vezet számára ahhoz, hogy - ha nem is rögtön újonc évében, de - viszonylag rövid időn belül a kezdőcsapatban kössön ki.

5/1. (138.) Jaelon Darden, WR (North Texas) - No. 66 overall prospect
Szegény ember (és a gadget játékosokra prémium picket nem költő GM) Kadarius Toney-ja / Rondale Moore-ja, és a végén lehet, hogy pont ugyanannyit fog érni. Nem feltétlenül az a fajta slot receiver, aki egy csapat harmadik kezdő elkapójaként képes funkcionálni, nem ő lesz a tömegben behúzott labdák koronázatlan királya, de egy kellően kreatív támadókoordinátor kezében nagyon hasznos fegyver lehet.
IRL: 4/24. Buccaneers - Jó a buli, csak sok a köcsög. Ideális csapatba/offense-be került, de Brady passzaiért nagy lesz a tolakodás. Mellesleg ahogy említettem, Darden egyébként is úgymond különleges bánásmódot igényel. De ha már 4. kört áldoztak rá, ráadásul fel is tradeltek érte, akkor remélhetőleg használni is fogják.

5/10. (147.) Jonathan Marshall, DT (Arkansas) - No. 71 overall prospect
Én sem mertem magasabban rangsorolni, meg az is lehet, hogy szellemeket látok, de ha a közelmúlt egyik leginkább félrescoutolt játékosa sül ki belőle, akkor nem fogok meglepődni. Csak utolsó évére lett teljes értékű alapember, de akkor dominált az SEC-ben (ráadásul nose tackle-ként, tehát számára egyáltalán nem ideális szerepkörben játszatták), felépítése és atletikussága olyan, mintha laboratóriumban állították volna elő NFL 3-tech-nek, óriási elánnal játszik, állítólag elsőrangú a munkamorálja és született vezér. Számomra az egész idei draft egyik legérdekesebb prospectje, akit mindenképpen be akartam húzni; kíváncsian várom, mire viszi a profik között.
IRL: 6/23. Jets - Hemzsegnek a DT-k a rosteren, így nehéz lesz rookie-ként bármi maradandót alkotnia, pedig szerintem már idén is hasznos rotációs játékos lehetne. Legalább annyi, hogy a Saleh-féle stábnál jó kezekben van.

5/22. (159.) Malcolm Koonce, EDGE (Buffalo) - No. 81 overall prospect
Alulméretezettsége miatt futójátéknál egészen biztosan nem fogja rettegésben tartani az ellenfeleket, viszont kifejezetten jó pass rush specialista lehet belőle. Kapóra jött, hogy sérülés miatt inaktív volt a pre-draft process során, mert ha az egyetemi számai mellé olyan mért eredmények is társultak volna, amilyeneket vártak tőle, akkor aligha csúszik idáig.
IRL: 3/15. Raiders - Nem a legjobb ómen, hogy a Gruden-Mayock páros bökött rá a vártnál korábban, de ebben a pickben talán Gus Bradley keze is benne volt, akinek a rendszere kifejezetten igényli az ilyen típusú EDGE-t. Szituációs pass rusherként talán már újonc évében is bekerülhet a rotációba.

5/29. (166.) Elijah Mitchell, RB (Louisiana-Lafayette) - No. 97 overall prospect
Megint egy RB BPA alapon, és nem is utoljára, de itt már abszolút nem gond, hátsó körökben amúgy sincs értelme posztra húzni; lényeg, hogy olyasvalaki jöjjön, akiből lehet is valami. Mitchellnél a three-down skill set ehhez jó alapot biztosít. Nyilvánvaló leendő harmadik napos pickről lévén szó, a kérdés inkább az volt, mennyire telített RB roomban fog kikötni, mennyire lehetnek majd vérmes reményei akár csak epizódszerep kiharcolását illetően.
IRL: 6/10. 49ers - Jó csapat/offense, és nincs feature back, úgyhogy örülünk. Vetélytársak persze akadnak szép számmal, főleg úgy, hogy előtte is draftolt már RB-t a Niners. Ellenben semelyik riválisáról sem mondható el, hogy túlságosan jeleskedne a passzjátékban, amiben viszont Mitchell elég jól domborít, ennek köszönhetően talán már újoncként is lehet esélye tűzközelbe kerülni.

6/3. (178.) Chris Evans, RB (Michigan) - No. 98 overall prospect
Szebb napjain mutatott játéka alapján all-down backet is lehet belőle faragni az NFL-ben, de voltak azért kevésbé szép napjai, a pályán és főleg azon kívül is... Ízig-vérig boom-or-bust prospect - pontosan olyan, amilyenekkel a draft végén próbálkozni kell, nem depth potenciálú nímandokkal és long snapperekkel (elnézést, long snappers are people, too, de azért na...).
IRL: 6/18. Bengals - Nem kerülte el azt, amit Mitchell sikeresen megúszott: van előtte egyértelműen feature backként kezelt vetélytárs a depth charton. Mixon mondjuk nem tartozik a legstrapabíróbb RB-k közé, a Bengals cseresora pedig amúgy az egyik leggyengébb a ligában, úgyhogy azért sérülések esetén és/vagy tehermentesítés céljából talán még Evans is pályára keveredhet.

6/7. (182.) Joshua Kaindoh, EDGE (Florida State) - No. 106 overall prospect
Tipikusan az a fajta college underachiever, aki kiemelkedő fizikális-atletikus adottságokkal rendelkezik, egyetemen vannak is villanásai, ad némi ízelítőt a benne rejlő potenciálból, de nem fejlődik úgy a játéka, hogy domináns jelenséggé tudjon válni. Mint minden hasonló prospect esetében, nála is abban lehet/kell bízni, hogy normális NFL-képzéssel megtámogatva idővel az upside produktivitásba fordul át.
IRL: 4/39. Chiefs - Kétlem, hogy első szezonjában tényező lesz, még egy ilyen, mélynek egyáltalán nem nevezhető EDGE-állomány tagjaként sem, de a 4. körös pick arra enged következtetni, hogy a KC stábja kellő figyelmet fog szentelni ennek a projektnek.

6/8. (183.) Christian Uphoff, LB/S (Illinois State) - No. 108 overall prospect
A manapság egyre keresettebb safety-linebacker hibridek egyike. Meg egyike azoknak a small-school prospecteknek is, akik egészen biztosan nagyobb visszhangot kaptak volna, ha nem halasztják tavaszra az FCS szezont. A 2019-es felvételei így is elég meggyőzőek voltak ahhoz, hogy legalább egy late-round fliert megérjen.
IRL: UDFA, Packers - A sajtfejűek mondhatni hagyományosan nem invesztálnak komolyabban off-ball linebackerekbe, így egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hogy Uphoff idővel helyet harcoljon ki magának a védelemben nickel/dime LB-ként. Már ha megragad Green Bay-ben; UDFA-ról lévén szó, azért korántsem biztos, hogy tartós lesz a kapcsolatuk.

6/24. (199.) Tay Gowan, CB (UCF) - No. 107 overall prospect
One-year wonder, aki a "csodatétel" évében, 2019-ben egy leendő minőségi kezdő NFL CB benyomását keltette, még egy hasonló szezonnal simán kiment volna (IRL) a második napon, ehelyett opt-outolt. Kérdés, hogy ez mennyire fogja meg a fejlődését, cornereknél egyébként is különösen nehéz a college-ról NFL-re adaptálódás, rövid távon sok mindent nem lehet tőle várni, de a draft végén ritkán lehet ennyire jó CB alapanyaghoz jutni.
IRL: 6/39. Cardinals - Elnézve az arizonai corner állományt, igazából egy kisebb sérüléshullám is elég lehet akár ahhoz, hogy már újoncként komolyabb szerephez jusson, ami valószínűleg nem lenne szép látvány, de legalább pályán lenne és élesben edződhetne. Még ha ez nem is következik be, Butler és Alford sem a jövő embere, Murphy nem a pálya szélére való, és a negyedik körös Marco Wilson sem biztos, hogy sok vizet fog zavarni, ha annyira ostoba marad, mint eddig volt - úgyhogy a mostani helyzet alapján Gowan hosszú távú kilátásai egyáltalán nem rosszak.

7/12. (226.) Nick Niemann, LB (Iowa) - No. 110 overall prospect
A mai követelményeknek megfelelő sideline-to-sideline LB. A "fejjátékán" lesz még mit csiszolni ahhoz, hogy nyugodt szívvel pályára lehessen küldeni egy NFL-védelemben, eleinte így valószínűleg inkább csak special teamerként lehet majd rá számítani, de ígéretes project.
IRL: 6/1. Chargers - Momentán több linebackerük van, mint ahány szurkolójuk, szóval könnyen lehet, hogy kezdetben PS-tagságnál többre nem futja majd az ifjabb Niemanntól.

7/17. (231.) Dez Fitzpatrick, WR (Louisville) - No. 144 overall prospect
Iskolapélda arra a közhelyre, hogy "semmiben sem igazán kiemelkedő, de mindenben kellően korrekt játékos". Az ilyen elkapókból ha több nem is, egy stabil harmadik/negyedik számú receiver azért legalább ki szokott kerekedni, ami floornak nem rossz egy hetedik körös prospectnél. Ha kihozzák belőle a maximumot, talán még egy középszerű WR2-vé is felépíthető.
IRL: 4/4. Titans - Kíváncsi volnék, hogy a döntés, hogy feltradeljenek érte a negyedik kör elejére, mekkora mértékben volt a róla alkotott véleményüknek köszönhető, és mennyire volt pánikszerű lépés azok után, hogy az égető WR needet az első két napon sikerült teljesen ignorálni. Futáscentrikus támadófilozófia ide vagy oda, örülök, hogy ők vitték el, mert ennél lepusztultabb receiver állományba (tight endeket is beleértve) nem nagyon kerülhetett volna. A.J. Brown mellett nincs épkézláb célpontja Tannehillnek, főleg ha Josh Reynolds ugyanazon a fejlődési pályán halad tovább, mint McVay (bizony, mekvéj!!!) kezei alatt, úgyhogy Fitzpatrick számára már újoncként is jelentős játékidő van kinézőben. Csak Julio Jones ne itt landoljon...

7/23. (237.) Rachad Wildgoose, CB (Wisconsin) - No. 117 overall prospect
Azt is mondhatnám, hogy Dez Fitzpatrick cornerback változatban. Nincsenek kimagasló atletikus adottságai vagy párját ritkító ball skilljei, de mindenben hoz legalább egy erős átlagos szintet, így idővel talán lehet belőle egy szürke, de megbízható második számú CB vagy slot corner (skill setje inkább talán utóbbihoz ideálisabb).
IRL: 6/29. Bills - White mögött csupa középszerű játékos sorakozik a buffalói CB állományban, ami bizonyos szempontból nyilván pozitívum Wildgoose jövőbeli kilátásait illetően, másfelől viszont pont emiatt simán el tudom képzelni, hogy jövőre például ennek a posztnak a megerősítése lesz az egyik fő prioritás. Mindent egybevetve, azért kerülhetett volna ennél bőven rosszabb csapatba/szituációba, és itt legalább hozzáértő edzők kezei alatt tanulhat.
több mint 2 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 579
Texans - Egyetemek és IRL csapatok

AAC (3)
Tulsa: Trevis Gipson
UCF: Tay Gowan, Tre Nixon (2)

ACC (9)
Florida State: Joshua Kaindoh, Lamarcus Joyner, Rodney Hudson (3)
Louisville: Dez Fitzpatrick
Miami: DeeJay Dallas, Jose Borregales (2)
North Carolina: Michael Carter
North Carolina State: Alim McNeill
Virginia Tech: Wyatt Teller

Big Ten (14)
Indiana: Whop Philyor
Iowa: Nick Niemann
Michigan: Chase Winovich, Chris Evans, Jon Runyan, Michael Onwenu, Nico Collins, Taylor Lewan (6)
Ohio State: Billy Price, Joey Bosa (2)
Penn State: Allen Robinson
Wisconsin: Isaiahh Loudermilk, Kevin Zeitler, Rachad Wildgoose (3)

Big 12 (2)
Baylor: Denzel Mims
Oklahoma: Jordan Phillips

C-USA (5)
Louisiana Tech: Amik Robertson, L'Jarius Sneed (2)
North Texas: Jaelon Darden
Southern Miss: Quez Watkins
UAB: Austin Watkins

MAC (3)
Buffalo: Malcolm Koonce
Central Michigan: Sean Murphy-Bunting
Northern Illinois: Kenny Golladay

Mountain West (2)
Boise State: John Hightower
San Diego State: Turner Bernard

Pac-12 (4)
Arizona State: Eno Benjamin
Stanford: Bobby Okereke
Utah: Mitch Wishnowsky
Washington: Budda Baker

SEC (14)
Alabama: Landon Collins, Quinnen Williams, Reuben Foster, Trevon Diggs, Tua Tagovailoa (5)
Arkansas: Jonathan Marshall
Auburn: C.J. Uzomah, Jack Driscoll (2)
Georgia: Ben Cleveland, Jamie Newman (2)
Kentucky: Mike Edwards
Ole Miss: Evan Engram
Tennessee: Alvin Kamara, Bryce Thompson (2)

Sun Belt (1)
Louisiana-Lafayette: Elijah Mitchell

Függetlenek (1)
Notre Dame: Tommy Kraemer

FCS (3)
Fordham: Chase Edmonds
Illinois State: Christian Uphoff
South Carolina State: Darius Leonard

Div. II (2)
Charleston: John Cominsky
Fort Hays State: Nathan Shepherd



AFC East (11)
Bills: Rachad Wildgoose
Dolphins: Tua Tagovailoa
Jets: Denzel Mims, Michael Carter, Jonathan Marshall, Lamarcus Joyner, Nathan Shepherd, Quinnen Williams (6)
Patriots: Chase Winovich, Michael Onwenu, Tre Nixon (3)

AFC North (7)
Bengals: Billy Price, C.J. Uzomah, Chris Evans (3)
Browns: Wyatt Teller
Ravens: Ben Cleveland, Kevin Zeitler (2)
Steelers: Isaiahh Loudermilk

AFC South (5)
Colts: Bobby Okereke, Darius Leonard (2)
Jaguars: -
Texans: Nico Collins
Titans: Dez Fitzpatrick, Taylor Lewan (2)

AFC West (6)
Broncos: -
Chargers: Joey Bosa, Nick Niemann (2)
Chiefs: Joshua Kaindoh, L'Jarius Sneed (2)
Raiders: Amik Robertson, Malcolm Koonce (2)

NFC East (9)
Cowboys: Trevon Diggs
Eagles: Jamie Newman, Jack Driscoll, John Hightower, Quez Watkins (4)
Football Team: Landon Collins, Reuben Foster (2)
Giants: Evan Engram, Kenny Golladay (2)

NFC North (8)
Bears: Allen Robinson, Trevis Gipson (2)
Lions: Alim McNeill, Tommy Kraemer (2)
Packers: Christian Uphoff, Jon Runyan (2)
Vikings: Turner Bernard, Whop Philyor (2)

NFC South (7)
Buccaneers: Jaelon Darden, Jose Borregales, Mike Edwards, Sean Murphy-Bunting (4)
Falcons: John Cominsky
Panthers: -
Saints: Alvin Kamara, Bryce Thompson (2)

NFC West (10)
Cardinals: Budda Baker, Chase Edmonds, Eno Benjamin, John Phillips, Rodney Hudson, Tay Gowan (6)
49ers: Austin Watkins, Elijah Mitchell, Mitch Wishnowsky (3)
Rams: -
Seahawks: DeeJay Dallas
több mint 2 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 072 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Cardinals 2016 draft recap
Rég volt már rohadtul de ha belekezdek egy ilyen sorozatba kezdjük az elején.
A 2016-os szezonban vettem ugyanis át a Sivatagi Pintyek csapatát Fucutól.
3-13-as keret került a kezem alá akikkel az első draftom az alábbi volt.

1/8 - Ronnie Stanley, OT (Notre Dame) (irl: 1/6 BAL)
Azóta a liga top3 LT-je, nemrég rekordpénzt kapva.
10/10, kár, hogy 1 szezon után túl is kellett adnom rajta a Matthew Stafford csere keretein belül.

1/30 - Vernon Butler, NT (Louisiana Tech) (irl: 1/30 CAR)
Aktív rotációs DT lett belőle de nem a minőségi fajtából.
10/4. Undorítóan nagy bust nem lett belőle de irl és itt is 1. körös DT-től azért bőven többet várna az ember. Ő sincs már a csapatnál, szerződése lejárta után távozott.

2/2 - Will Fuller, WR (Notre Dame) (irl: 1/21 HOU)
Egy mellé lőtt pick után egy elég jó találat ismét. Fuller a liga egyik legveszélyesebb mélységi célpontja. Már amikor nem sérült (vagy újonnanabban eltiltott).
10/8, két évet töltött a csapatnál aztán 3+4ért cseréltem tovább azt hiszem. Picit talán többet is ki lehetett volna hozni belőle.

2/17 - Vonn Bell, S (Ohio State) (irl: 2/31 NO)
Évek óta kezdő S a ligában ráadásul a jobbik fajtából.
10/8 Elit S-vé sosem lépett elő, de stabil játékos lett belőle. Szerződése lejárta előtt 1 évvel adtam túl rajta egy 3. körért, amit a ma is meglépnék, jó üzlet volt mind a 3 éves szolgálata mind az eladása.

2/28 - Xavien Howard, CB (Baylor) (irl: 2/7(MIA)
Megy ez a 2. kör! 😀 3 igencsak jól kinéző játékosból talán Howard lett a legjobb.
10/9 Tavaly első csapatos All-pro és 10 interception. 3 évig erősítette a csapatot majd elcseréltem egy 1/32-es választási jogért. Akárcsak Bell itt is mindkét üzlet rendben volt azt hiszem. Persze ránézve a mostani CB soromra tolószékkel is beférne...

3/15 - Graham Glasgow, G (Michigan) (irl: 3/33 DET)
GM karrierjem első "szerelme". Az East–West Shrine Bowl-on figyeltem fel annó rá. A CLASS EGYETLEN JÁTÉKOSA, AKI A MAI NAPIG A CSAPAT TAGJA. 👏Grat Graham!
10/8 Évek óta stabil kezdő G/C, mikor mi kell. 3. körben az ilyen jó fogás már.

3/24 -Vadal Alexander, G (LSU) (irl: 7/13 OAK)
Na ez mellé ment de keményen. Volt talán 500 snapje az nfl-ben.
10/2

5/3 - Daniel Lasco RB (California) (irl: 7/16 NO)
Itt sem jobb a helyzet. Ekkor még nem volt felkészülve a liga az elit fehér futókra!!! 😀 32 yardig jutott a profik között.
10/1

6/2 - Vernon Adams Jr. QB (Oregon) (irl: udfa)
Kiválló kanadai ligás QB lett belőle.
10/1

7/5 - Chris Moore, WR (Cincinnati) (irl: 4/9 BAL)
Ő legalább rotációs szintig eljutott pár évig a ligában.
10/3

Összeségében a hátsó körök mind mellémentek, de a 6db 1.-3. körös választásból 5 kezdőt húztam, akikből 2 volt már első csapatos All-pro is. Kár, hogy ezek egyike sem focizik már a sivatagban. 😀

A 3-13-as csapatból azért többek között ennek a draftnak is köszönhetően rögtön összejött egy 7-9-es gárda, ami azóta is a "legrosszabb" mérlegem a csapattal. (Azonban már nem sokáig...)


Liverpool Fc fan
több mint 2 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 22 751 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
Bears - Egyetemek

ACC (8)
Boston College : John Johnson III
Miami (FL) : Phillip Dorsett II
NC State : Jacoby Brissett
North Carolina : William Sweet
Pittsburgh (2) : Larry Fitzgerald, Damar Hamlin
Virginia (2) : Bryce Perkins, Bryce Hall

Big 12 (7)
Kansas State : Elijah Sullivan
Oklahoma (2) : Samaje Perine, Neville Gallimore
Oklahoma State : Jordan Brailford
TCU : Halapoulivaati Vaitai
Texas : Quandre Diggs
Texas Tech : T.J. Vasher

Big Ten (12)
Illinois (3) : Josh Imatorbhebhe, Jihad Ward, Clayton Fejedelem
Iowa (2) : Mike Daniels, Christian Kirksey
Maryland : Javon Leake
Michigan : Mike Danna
Nebraska : Sam Koch
Northwestern : Rashawn Slater
Ohio State (2) : Dre'Mont Jones, Shaun Wade
Penn State : A.Q. Shipley

PAC-12 (8)
Arizona State : Lawrence Guy
California (3) : Keenan Allen, Patrick Mekari, Jayon Brown
Oregon (2) : Juwan Johnson, Brady Breeze
Stanford (2) : David DeCastro, (Thomas Schaffer)

SEC (16)
Alabama (3) : Josh Jacobs, Henry Ruggs III, DJ Fluker
Auburn : Jonathan Jones
Florida : Carlos Dunlap
Georgia (2) : Solomon Kindley, Jonathan Ledbetter
Kentucky : Bud Dupree
Mississippi State (2) : Gabe Jackson, Brian Cole II
Missouri : Drew Lock
South Carolina (2) : Alshon Jeffery, Shi Smith
Texas A&M : Otaro Alaka
Vanderbilt (2) : Oren Burks, Joejuan Williams

American (1)
Memphis : Genard Avery

C-USA (1)
Florida Atlantic : Harrison Bryant

Mountain West (1)
Boise State : David Moa

Independents (3)
BYU : Isaiah Kaufusi
Connecticut : Byron Jones
Notre Dame : Tyler Eifert

FCS (6)
Chattanooga : Buster Skrine
Furman : Dakota Dozier
S.F. Austin : Chris Wilkerson
Southern Oregon : Aldrick Rosas
South Dakota State : Dallas Goedert
Yale : Foyesade Oluokun

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart
National Teams : HUN, ESP, Players : Håland, Vardy, Szoboszlai, Bardhi, Kroos, Ramsdale, Saka, Zaccagni
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 296 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
na én is elbasztam egy kis időt ezzel 😀

Denveri Musztángok Bajnokcsapata

ACC: 13
Big10: 9
SEC: 9
AAC: 8
Big12: 6
Pac-12: 5
C-USA: 4
Független: 3
Sun Belt: 2
FCS: 2
Mountain West: 1
Div-II: 1

Florida State (4): Brian Burns, Vince Williams, Jalen Ramsey, Derwin James
Clemson (3): Carlos Watkins, Isaiah Simmons, Trayvon Mullen
Purdue (3): Kawann Short, Ja'Whaun Bentley, Tyler Coyle
Boston College (2): Matt Ryan, AJ Dillon
Cincinnati (2): James Hudson, Justin Murray
Iowa State (2): Jamal Perry, Dylan Soehner
Ohio State (2): JK Dobbins, Justin Hilliard
Texas A&M (2): Justin Madubuike, Braden Mann
Washington State (2): Joe Dahl, Jalen Thompson
Alabama: Robert Foster
Appalachian State: Shemar Jean-Charles
Arizona State: Frank Darby
Baylor: William Bradley-King
BYU: Chandon Herring
Delaware: Bilal Nichols
East Carolina: D'Ante Smith
Georgia: Jake Fromm, Eric Stokes
Georgia Tech: Pressley Harvin III
Houston: Emeke Egbule
Illinois: Akeem Spence
Illinois State: Drew Himmelman
Iowa: Noah Fant
Kansas State: Cody Whitehair
Kentucky: Drake Jackson
Miami: Mike Jackson Sr.
Minnesota State: Adam Thielen
Nebraska: Alex Lewis
Notre Dame: Alohi Gilman
Oklahoma: Trent Williams
Old Dominion: Rashaad Coward
Oregon: Austin Faoliu
Pittsburgh: JP Holtz
Rice: Bryce Callahan
San Diego State: Aaron Brewer
SMU: Chris Banjo
South Alabama: Riley Cole
South Carolina: Bryan Edwards
South Florida: Jason Pierre-Paul
Southern Miss: Jalen Richard
Temple: Robby Anderson
Tennessee: AJ Johnson
Texas Tech: Sam Eguavoen
Tulane: Cairo Santos
U-Conn: Ryan Griffin
UAB: Anthony Rush
Vanderbilt: Trent Sherfield
Virginia: Morgan Moses
Washington: Ben Burr-Kirven
Wisconsin: Quintez Cephus


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 2 éve
Spigo New England Patriots 1 110 — Patriots GM
Jó játék! Kiegészítve konferenciákkal:

New England Patriots:

SEC 15
ACC 10
BIG10 8
FCS 7 - iktriadnak mennyi lehet? 😊
PAC12 6
AAC 5
BIG12 4
CAA 3
CUSA 2
MAC 2
Sun-Belt 1


Georgia (3) Mecole Hardman, Jordan Jenkins, Leonard Floyd
Mississippi State (3) Tyre Phillips, Jeffery Simmons, Johnathan Abram
Alabama (2) OJ Howard, Deonte Brown
Duke (2) Matt Skura, Breon Borders
Indiana (2) Robert Tonyan, Dan Godsil
LSU (2) Jalen Mills, Greedy Williams
Notre Dame (2) Sam Mustipher, Adetokunbo Ogundeji
Stanford (2) Henry Anderson, Walker Little
Toledo (2) Kareem Hunt, Bret Kern
UCF (2) Jacob Harris, Marlon Williams
Auburn (1) Marlon Davidson
Baylor (1) Andrew Billings
Cal (1) Chad Hansen
Clemson (1) Dion Cain
Eastern Illinois (1) Jimmy Garoppolo
Georgia Tech (1) Shaq Mason
Greenville (1) Nicholas Morrow
Houston (1) William Jackson III
Iowa (1) Austin Blythe
Kentucky (1) Avery Williamson
Louisiana-Lafayette (1) Robert Hunt
Maine (1) Pat Ricard
Memphis (1) Jake Elliott
Minnesota (1) Eric Murray
Mississippi (1) Laremy Tunsil
Missouri (1) Terez Hall
Missouri Southern (1) Brandon Williams
Montana State (1) Alex Singleton
NDSU (1) Trey Lance
North Carolina (1) Giovani Bernard
Northwestern (1) Greg Newsome II
Ohio State (1) Gareon Conley
Ole Miss (1) Elijah Moore
Oregon State (1) Brandin Cooks
Portland State (1) Patrick Onwuasor
Rutgers (1) Jason McCourty
Samford (1) Michael Pierce
Temple (1) Rock Ya-Sin
Texas (1) Kenny Vaccaro
Texas A&M (1) Dan Moore Jr
Texas Tech (1) Danny Amendola
U of Miami (1) Jon Feliciano
UPenn (1) Brandon Copeland
USC (1) Michael Pittman Jr
UTEP (1) Aaron Jones
Virginia (1) Rodney McLeod
Wake Forrest (1) Carlos Basham Jr
Washington (1) Salvon Ahmed
West Virginia (1) Quinton Spain
Western Kentucky (1) Jack Doyle
Wisconsin (1) Andrew Van Ginkel
több mint 2 éve
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 594
College-kollázs a la Giants

empty taxi
Ez de jó játék, itt az enyém:

Cowboys Roster College Background:

53 Roster:

Utah (4): Tim Patrick, Leki Fotu, Francis Bernard, Eric Rowe
Alabama (3): Mac Jones, Julio Jones, Jonathan Allen
Cincinnati (3): Josiah Deguara, Jason Kelce, Eric Wilson
Florida State (3): Hamsah Nasirildeen, Derrick Nnadi, Josh Sweat
Baylor (2): Jamycal Hasty, Xavien Howard
Florida (2): Duke Dawson, Marcus Maye
LSU (2): La'el Collins, Blake Ferguson
Notre Dame (2):
Tommy Tremble, Drue Tranquill
Oklahoma (2): Bobby Evans, Ogbonnia Okoronkwo
Texas A&M (2): Germain Ifedi, Tyrel Dodson
Washington (2): Greg Gaines, Jordan Miller
Arkansas (1): Dre Greenlaw
Auburn (1): Daniel Carlson
Colorado (1): Ahkello Witherspoon
Duke (1):
Joe Giles-Harris
Grambling State (1): Trent Scott
Kentucky (1): Lynn Bowden
Louisville (1): Teddy Bridgewater
Memphis (1):
Antonio Gibson
Mississippi State (1): Pernell McPhee
NC State (1): Garrett Bradbury
Oklahoma State (1):
Blake Jarwin
Old Dominion (1): Zach Pascal
Penn State (1): Troy Apke
Purdue (1): David Blough
Rice (1): Jack Fox
Rutgers (1):
Kemoko Turay
San Jose State (1): Wes Schweitzer
South Carolina (1): Jared Cook
Stanford (1): Harrison Phillips
TCU (1): Jalen Reagor
Temple (1): Dion Dawkins
Texas (1):
Collin Johnson
Tulsa (1): Reggie Robinson II
UCF (1): Latavius Murray
UTSA (1): Marcus Davenport
West Virginia (1): Mark Glowinski


PS:
BYU: Micah Simon
Duke: Victor Dimukeje
Georgia: JR Reed
Graceland: Donte Silencieux
Nebraska: Devine Ozigbo
Northwestern: Montre Hartage
Oregon State: Nahshon Wright
San Diego State: Luq Barcoo
Texas: Sam Ehlinger
UMass: Larnel Coleman

Szerkesztette: ljambrik
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 712 — Scream and scout
College-kollázs a la Giants

Penn State (4): Donovan Smith, Connor McGovern, Robert Windsor, Nick Scott
Florida (4): Tommy Townsend, Jonathan Greenard, Trevon Grimes, Jordan Scarlett
Iowa (3): Josh Jackson, Cedrick Lattimore, Nate Stanley
Mississippi State (3): Denico Autry, Benardrick McKinney, Tommy Stevens
Oklahoma (3): Kyler Murray, Cody Ford, James Winchester
Miami (FL) (3): Ereck Flowers, Deon Bush, Braxton Berrios
South Carolina (2): Deebo Samuel, Ryan Succop
Kentucky (2): Landon Young, Kelvin Joseph
Florida State (2): Patrick Robinson, Christian Jones
Virginia (2): Charles Snowden, Tony Poljan
Maryland (1): J.C. Jackson
Indiana (1): Tevin Coleman
Nebraska (1): Matt Farniok
Minnesota (1): Carter Coughlin
Vanderbilt (1): Casey Hayward
Tennessee (1): Derek Barnett
Alabama (1): Irv Smith Jr.
LSU (1): Grant Delpit
Ole Miss (1): Benito Jones
Auburn (1): Peyton Barber
Georgia (1): John Atkins
TCU (1): Jerry Hughes
Texas (1): Sam Cosmi
Kansas State (1): Duke Shelley
Louisville (1): Sheldon Rankins
Boston College (1): Hunter Long
Oregon State (1): Jordan Poyer
USC (1): Jurrell Casey
Utah (1): Devontae Booker
Oregon (1): Justin Hollins
UCLA (1): Joshua Kelley
UCF (1): Gabriel Davis
Tulane (1): Donnie Lewis Jr.
Wyoming (1): Chase Roullier
San Diego State (1): Keith Ismael
Utah State (1): Darwin Thompson
Northern Illinois (1): Chad Beebe
Southern Miss (1): Jamie Collins
Georgia State (1): Chandon Sullivan
Louisana (1): Trey Ragas
James Madison (1): Ben DiNucci
Bucknell (1): Julién Davenport
Eastern Illinois (1): Kamu Grugier-Hill
Northern Arizona (1): Khalil Dorsey
West Alabama (1): Tyreek Hill


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 646
Ha kitart a lendületem végigértékelem az elmúlt éves draftjaimat 😀

Rams 2017 draft értékelő

1/5 Mitch Trubisky, QB - IRL 1/2 Bears D+
Na, egy pro-bowler QB, Brees-utódnak csak 3 elsőkörös QB-t húztam, egy legalább úgy tűnik, hogy bejött. Majdnem nem mentem bele az elcserélésébe.

2/6 TJ Watt, EDGE - IRL 1/30 Steelers A+
Ligaelit, gondolkodás nélkül elcseréltem következő évben, hiba volt. 😀

2/30 Pat Elflein, C - IRL 3/6 Vikings C+
2. körben jobb falembereket is szoktak húzni, állandó kezdő, de semmi extra, idén lejárt a szerződése, vissza akartam hozni, de annyit nem ért meg nekem, amennyit FA-n kapott.

4/6 Josh Malone, WR - IRL 4/21 Bengals D
Ligában maradás határán draftolása óta, épp még benne van, nálam kb 2 szezonig húzta.

5/5 Brian Hill, RB - IRL 5/12 Falcons B+
A tavalyi szezonban pár meccsen mutatott ezt-azt, újraigazoltam, lehet hogy drágán, az utódom meglátja majd.

6/6 Justin Vogel, P - IRL UDFA Packers C
Kiválóan menedzseltem őt 😀, elfelejtettem beírni a szerződését így Braxa ledraftolta UDFA-nak, mivel az én hibám volt, amikor jövőre kiderült átengedtem, mint kiderült több szezon nem jutott neki a 2017-esen kívül IRL se, szerencsére jobb játékossal tudtam pótolni.

7/5 Corey Clement, RB - IRL UDFA Eagles C+
Ő fogadta a snapet a Philly special játékban a superbowlban 😊 kedveltem mint játékost az első két szezonját ígéretesnek láttam, vártam még tőle ezt-azt, de a sérülések betettek, egyszerre lett vége a karrierje nálam és a ligában is.

7/34 Marquez White, CB - IRL 6/32 Cowboys -
Ő nem sok mindent csinált a ligában.

Összességében egy közepes draftnak tartom, ha Watt se lett volna, akkor gyengécske felhozatal lett volna. Így egy C osztályzatra azért jó.

több mint 3 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 77 166 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
2018 a Jaguars éve volt GM Gameben (ekkor sikerült a Maddenek és Kevin Byardnek hála megnyernem az egészet), ez már a drafton is látszódott.

1/29 Ronnie Harrison, SS
Előtte lecserélve begyűjtöttem egy extra 2019/3. kört, hogy kiválasszam a Jags... IRL 3. körös pickjét. Akit azóta ök tovább adtak a Brownsba, és ott mintha kezdene magára találni a karrierje. Még a keretemben van.


2/20 Mark Andrews. TE
Jöjjenek a sztárok. Az egyik legjobb fiatal tight end a ligában. hamarosan IRL és itt is meg lesz fizetve. Már volt Pro Bowler. Természetesen még a keretemben van.

2/22 Nick Chubb, RB
A másik gyémántja a classnak. Ő már 2× Pro Bowler, szintén a liga egyik legjobbja a posztján. Természetesen még a keretemben van.

3/23 Nick Nelson, CB
Az Oakland választotta ki IRL, ez el is döntötte a sorsát. Most a Coltsnál próbálkozik. A legjobbakart kivánom neki. Még kereten van. Már nincs a kereten.

4/22 Tony Brown, DB
IRL UDFA lett... Green Bayben azért rosterre került, némi Chargerses kitérővel. Most a Cincynél van, akik idén újra igazolták. Már nincs a kereten.

4/33, Mike White, QB
Pályát azt hiszem még nem látott IRL, de kb most ő Zach WIlson első számú cseréje a Jetsben. Már nincs a kereten.

5/35 Alex Cappa, G/C
Friss Superbowl bajnok, stabil kezdő a Bucsban. Enough said. Természetesen még a keretemben van.

6/22 Trey Quinn, WR
Egykori Mr. Irrelevant. Tavaly IRL is a Jags (practice squad) játékosa volt. Jön Trevor, erre átment a Raidersbe. Nem vagy okos, Trey. Lehet repülsz is keretszűkítéskor, mert még a keretemen van.

7/23 Taron Johnson CB
Az FCS fanságom egyik előnye, hogy ekkora sleepereket tudok 7. körben húzni (lásd még Robinson, James). A Bills kezdő nickel CB-je, Mellesleg 101 yardos pick sixe volt a playoffban a Ravens ellen januárban. ami NFL csúcsbeállítás. Természetesen még a keretemben van.

A középső körben pár pick nem úgy sikerült, ahogy vártam, de a draft class vége kompenzált. Még minden játékos IRL valahol a ligában van, többen stabil kezdők a legutóbbi szezonban playoffba jutott csapatokban. Soha rosszabb draftot.

Ez egy A-s draft, max hozzá lehet dobni egy mínusz jelet a betű után.

Szerkesztette: iktriad
több mint 3 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 072 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Cardinals 2021 draft
Fő cél volt, kicserélni az első körből és pickeket halmozni főleg a következő évekre. A középső és hátsó körökben meg tölteni az eléggé kiürített keretet.

1/21 - Dupla lecsere
Cardinals adja: 1/21 vs. Washington adja: 2/3 + 2022/2
Cardinals adja: 2/3 vs. Jets adja: 2/22 + 2022/3
2 részletben ugyan, de sikerült a pickből egy 2+2+3-at csinálni egy idei és 2 jövő évi értékben

2/21 - Quinn Meinerz C, (Wisconsin-Whitewater) - 3/98 DEN
Nem tudom tagadni, én nagyon beleszerettem a draft process alatt feltörő Vadvízi evezősök belső támadófalemberébe. A mentalitás, hogy senkiként ment el a Senior Bowl-ra és mindenki róla beszélt az esemény végén nagyon megfogott. Nyilván DivIII szóval nem rookiként lesz a ledominánsabb, de Mike Munchak kezei alá kerül. Remélem van még az öregben valamennyi és kineveli mert az alapok remekek.

2/22 - Joseph Ossai ED, (Texas) - 3/5 CIN
Speed rusher, azon a környéken ment ki ahol gondoltam, ráadásul nem túl mély az edge rusher egység Bengáliában. Nyers de fizikai adottságai megvannak. Nem sietek Joseph, az Arizónai Pintyeknél bőven ráérsz beérni...

2/23 - Amon-Ra St Brown WR, (USC) - 4/7 DET
Közel másfél körrel később ment ki mint pickeltem. Itt 3 pickem volt egymás után (2/21-22-23), de féltem, hogy a 3. kör közepén ahol újra lett volna pickem már nem lesz elérhető. All time kedvenc név 😀 Osiris és Equanimeous se piskóta, de Amon-Ra a best. Amúgy a draft class egyik legjobb elkapója (szigorúan az elkapási képességet nézve), jó a contested catcheknél és pontos route runner. Nyilván nem egy szuper atléta - bár jobb lett a pro day-es mérése mint gondoltam (helyén kell kezleni). A modern felfogásba nem illik, hiszen neki nem kell sámli az ebédlőasztal eléréséhez, de én szeretem ha egy WR-nek WR méretei vannak.
Ami viszont a fontos, hogy abba a Lionsba érkezik, ahol a liga talán leggyengébb WR sora volt. Azonnal kezdő lehet slotba de akár szélen is, mert nincs túl sok ellenfele.

2/29
Cardinals adja: 2/29 vs. Denver adja: 5/31 + 2023/2
A tank nem áll meg! Nem volt igazán kedvencem itt a 2 évvel későbbi 2. kör pedig jobban tetszett tekintve, hogy Arizonában csapat leghamarabb 23-ra lehet de lehet 24 lesz.

3/8 - Richie Grant S, (UCF) - 2/8 ATL
WAS adja: 3/8, ARI adja: 4/27 + 2022/3
3 lecsere után egy fel. Grant lett volna a pick 2/29-en ha nem kapom meg a 2. köröm. Mivel megkaptam le tudtam mondani róla, de a 3. kör elején már túl sokat csúszott, így feljöttem érte. Nálam az (egyébként nem túl erős class) legjobb safety-je. Még fogadtam is, hogy az elsőnek elkelő S lesz (Holland b+). A Falcons 2. kör legelején vitte ahol vélhetőn azonnali kezdő lesz.

3/17 - Elijah Molden CB, (Washington) - 3/37 TEN
Molden egy remek játékos de tudni kell mire használod, nem lesz vélhetően sose több egy slot CB-nél. Szélre voltak kezdőnek hazudott embereim, de a slot megoldatlan volt. Ha nem akarnak tőle többet ennél Tennesseeben akkor jó pick lesz mind nekik mind nekem. Sokat elmond a jelenlegi állományról ott, hogy az 1. körös Fairley után a 3.-ban is jött egy játékos a posztra.

3/21 - Davis Mills QB, (Stanford) - 3/3 HOU
A Texansnak nem volt idén 1. és 2. köre sem. A roster borzasztó állapotban, mégis az első választásuk 2021-ben egy QB. Nem kívánom, de ha Godell eltíltja Watsont az ügye miatt akkor Mills a 3. kezdő QB lesz a rosteremen. (Minőséget pls ne nézd, én darabra megyek!). A top5 után nálam ő következett egyértelműen és benne láttam valóban esélyét, hogy idővel egy kezdő irányító legyen belőle. Nyilván a realitás a karrier backup.

4/16 Kylin Hill RB, (Mississippi State) - 7/37 GB
"Na vele mondjuk pont átbasztak." Nagyon meglepett, hogy senki se vitte ki hamarabb. Nekem nagyon tetszett a játéka. Azért örülni is van minek, ha nem tévedek, az első olyan játékosom, akit IRL a Packers vitt. Nem vagyok meggyőződve, hogy év végére nem előzi be Dillont a DC-n.

4/21 Josh Palmer WR, (Tennessee) - 3/14 LAC
Egyik kedvenc idei sleeperem. A Bama és a Georgia ellen hozta 2 legjobb meccsét, ahol nála többre tagsált CB-k ellen játszot remekül. A Chargersbe pedig még esélye is lesz a no3 WR szerepkörre.

5/5 Drew Dalman C, (Stanford) - 4/9 ATL
IRL is csere C lesz talán első évében és nálam is. Nagyon kellett egy center, hisz csak 3 játékosom volt, aki tud snappet feladni. Na, most már van 4 is! De legalább meglessz az összekottság Millsel a cseresorral való gyakorlatozás során.

5/31 Jaret Patterson RB, (Buffalo) - UDFA WFT
Úgy látszik a RB scout-ot hanyagolni kéne... A 2018-as recap is jön valamikor, na akkor jön ám csak az igazi wtf RB pick...

6/5 Marlon Tuipulotu IDL, (USC) 6/5 PHI - bele a közepébe
Kenny Clark az egyetlen DT, no nem Tuipulotutól lesz megolva a no2 DT poszt, ha egy rotációs DT lesz már nagy hasznát veszi a roster.

7/6 Richard LeCounte III S, (Georgia) - 5/25 CLE
7/16 Jaylon Moore OT, (Western Michigan) - 5/11 49ERS
7/21 Keith Taylor Jr CB, (Washington) - 5/22 CAR
7/32 Darrick Forrest S, (Cincinnati) - 5/19 WFT

Fun fact, mind a 4 7. körös pickem kiment az 5.-ben. Ettől azért még nem lettek HoF-ek de nem hátrány. A draft utáni steel és reach szavakat meghagynám a 3 év múlvai visszatekintésre szóval egyelőre csak annyi, hogy legalább itt jött pár elsőre jónak kinéző húzás.
Grant után kezdőbe jött, a 7. körös duo pedig a cseresorba. Volt hely!
Érkezett még egy szélső CB, egészen pontosan Molden csapattársa. Mérete és adottsága megvan a poszthoz de fizikálisan gyenge és 0 ball skillje volt. Ettől még jó alapjai vannak, pressben lehet jövője ha erősödik.
Moore elég jó környezetbe került de a poszton jobbnál jobb játékosok vannak, annak is örülni lehet, ha megragad mögöttük cserének.

Értékelés:
A jövőt szerettem volna építeni, ezért nem kellettek azonnal kezdőbe rakható srácok, jött ilyen is de sok projekt prospect is. A fő cél a későbbi évek draft capitaljának halmozása volt, ez maradéktalanul sikerült is. Vicces, hogy a 3db 2. körös játékosom közül mindenki később ment ki, míg azok után a futókat kivéve majdnem mindenki hamarabb.

C+


Liverpool Fc fan
több mint 3 éve
Spigo New England Patriots 1 110 — Patriots GM
Tavaly is jó móka volt (ugye Paul?), hát legyen idén is!

Támadófal ranking 2021

A kezdő támadófal egy-két csapatnál lehet, hogy nem az, amit legjobb tudásom szerint összetettem, de szerintem nagyot nem változtat. Ahol dönteni kellett, inkább veteránt tettem be, mint rookiet.

1 Texans
Taylor Lewan, Wyatt Teller, Rodney Hudson, Kevin Zeitler, Michael Onwenu

2 Bills
Charles Leno Jr, Ali Marpet, Erik McCoy, Brandon Brooks, Russell Okung

3 Packers
Isaiah Wynn, Zack Martin, Lamont Gaillard, Jason Peters, Mitchell Schwartz

4 Cowboys
Dion Dawkins, Garrett Bradburry, Jason Kelce, Mark Glowinski, La'el Collins

5 Rams
Tyron Smith, Matt Feiler, JC Tretter, Justin Pugh, Bryan Bulaga

6 Lions
Ronnie Stanley, Isaac Seumalo, James Daniels, Brandon Scherff, Braden Smith

7 Vikings
Tristan Wirfs, Andrew Norwell, Alex Mack, Andrus Peat, Tyrell Crosby

8 Pats
Laremy Tunsil, Jon Feliciano, Austin Blythe, Shaq Mason, Robert Hunt

9 Dolphins
Andrew Whitworth, Kelechi Osemele, Pat Elflein, Laken Tomlinson, Eric Fisher

10 Bucs
Jake Matthews, Joe Thuney, Austin Reiter, Austin Corbett, Jack Conklin

11 Broncos
Trent Williams, Alex Lewis, Cody Whitehair, Joe Dahl, Morgan Moses

12 Saints
Josh Jones, Quenton Nelson, Frank Ragnow, Bradley Bozeman, Riley Reiff

13 Chiefs
Taylor Decker, Trai Turner, Ryan Jensen, Damien Lewis, Demar Dotson

14 Jaguars
Terron Armstead, John Simpson, Brandon Linder, Alex Cappa, George Fant

15 Titans
Jedrick Wills, Trent Brown, Ben Jones, Nate Davis, Dennis Kelly

16 Bengals
Alex Leatherwood, Joel Bitonio, Elgton Jenkins, Daniel Brunskill, Rob Havenstein

17 Falcons
Garett Bolles, Michael Schofield, Corey Linsley, Mike Remmers, Rick Wagner

18 Jets
Lane Johnson, Will Hernandez, Connor McGovern, Dan Feeney, Daryl Williams

19 Raiders
Orlando Brown, Jesse Davis, Ted Karras, Denzelle Good, Ryan Ramczyk

20 Football Team
Alejandro Villanueva, Jonah Jackson, David Andrews, Andrew Wylie, Ja'Wuan James

21 Eagles
Jonah Williams, Kyle Long, Ethan Pocic, Rodger Saffold, Kendall Lamm

22 49ers
Kolton Miller, Connor Williams, Mitch Morse, Stefen Wisniewski, Bobby Massie

23 Ravens
Cam Robinson, Max Scharping, Ryan Kelly, Dalton Risner, Lucas Niang

24 Panthers
Mekhi Becton, Ike Boettger, Lloyd Cushenberry, Drew Forbes, Taylor Moton

25 Seahawks
Duane Brown, David Edwards, Matt Paradis, Alex Redmond, Brandon Shell

26 Giants
Donovan Smith, Ereck Flowers, Chase Roullier, Connor McGovern, Samuel Cosmi

27 Bears
Rashawn Slater, David DeCastro, AQ Shipley, Gabe Jackson, Halapoulivaati Vaitai

28 Cardinals
David Bakhtiari, Forrest Lamp, Quinn Meinerz, Graham Glasgow, Tommy Champion

29 Steelers
Andre Dillard, Ezra Cleveland, Nick Martin, Chris Lindstrom, Kelvin Beachum

30 Chargers
DJ Humphries, Cameron Erving, Nick Harris, Brian Winters, Marcus Cannon

31 Browns
Greg Little, Xavier Su'a-Filo, Trey Hopkins, Jackson Carman, Mike McGlinchey

32 Colts
Cornelius Lucas, Kevin Dotson, Trystan Colon-Castillo, Lucas Patrick, Spencer Brown
több mint 3 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 646
Beszállok 😀

Rams 2018 draft értékelő

1/18 Vita Vea, DI - IRL 1/12 Bucs
Igor feltrade-elt az 1/14-emre, ő Lamar Jacksont húzta, ő nagyon-nagyon jól járt, én is jól jártam.
A

2/32 Chukwuma Okorafor, OT - IRL 3/28 Steelers
Hamarabb szerettem volna őt, ha elkezd játszani, de mire elkezdett lejárni a szerződése csak kezdő lett.
B-

4/1 Da’Shawn Hand, DT - IRL 4/14 Lions
Az első szezonja ígéretes volt, azóta sok mindent nem sikerült letennie az asztalra, pedig nagyon bíztam benne, idén nem biztos, hogy rosterre tudom már tenni.
D+

4/8 Micah Kiser, LB - IRL 5/10 Rams
Ő IRL is kos lett és egy gyengébb kezdővé érett, negyedik körös picktől szerintem teljesen jó.
A-

5/16 Bo Scarbrough, RB - IRL 7/18 Cowboys
Ő 2019-ben játszott pár kezdő meccset a Lionsban, szűk 400 yardig jutott, valószínű ennyi is volt az ő NFL karrierje, benne volt.
C

6/29 Jordan Lasley, WR - IRL 5/25 Ravens
Ő a sophomore éve előtt már kezdőért küzdőnek volt beharangozva, de karakterproblémái ("On July 31, 2019, Lasley was waived by the Ravens after getting into a fight with multiple teammates in practice then later throwing a football into a pond in celebration of a preseason practice touchdown catch) miatt csak annyi labdát kapott el az NFL-ben mint én, csak azért nem F, mert hatodik körös játékos volt és gondolom volt annyi tehetsége, hogy ne véletlenül jósoljanak neki a kezdőbe is kis esélyt.
D-

7/9 Garrett Dooley, DE - IRL UDFA Lions?
Ő sajnos nem érte el, hogy wikipédia oldala legyen.
-

7/33 Jordan Akins, TE - IRL 3/34 Texans
Négy körös draftsteal, hála kedvenc csapatomnak. Sok TE-et draftolt akkoriban a Texans, úgyhogy igazi kezdő sose lett, de egy 5-9 meccset eddig minden szezonban tetszett, kb 400 yardot szokott hozni szezononként, hasznos no2 TE. Szerintem ez egy hetedik köröstől nagyon jó teljesítmény.
A

7/34 Lowell Lotulelei, DI - Szívproblémái miatt visszavonult röviddel a draft után.
-

7/35 Brandon Facyson, CB - IRL UDFA Chargers
Karrierje kezdete óta stabil csere a Chargersnél, majdnem minden meccsen játszik, de ahogy Handet is, idén őt se biztos, hogy rosterre tudom tenni.
B

Armani Wattsot is én húztam papíron, de megvolt beszélve, hogy ő Jets játékos lesz, azonnal a draft után, így őt Beki húzta, az érte kapott jövő évi pickeket továbbcseréltem, talán sose tudjuk meg mit kaptam érte cserébe. 😀

Összességében Vea kiemelkedő posztján, Okorafor, Kiser és Akins is stabil tagja a rosteremnek három évvel később. Hand és Facyson is itt van még nálam ki tudja meddig, 4 hátsó körös játékos volt még mellettük, szerintem ez korrekt, de nem kiemelkedő teljesítmény egy drafttól, össz-osztályzat: B+

több mint 3 éve
Spigo New England Patriots 1 110 — Patriots GM
Ha már nosztalgiázunk, jöjjön az én 2018-as draftom. Nekem is az első volt, akkor még a Lions színeiben.

1/15 - Denzel Ward, CB, (Ohio State)
Első választottam, azt hiszem nem lőttem mellé. Emlékszem zöldfülüként milyen jól esett, mikor a chatben jött a dicséret 😊. Talán az első éve sikrült a legjobban, de azóta is No1 CB a Brownsban (és itt a Lionsban is).
A

1/26 - Maurice Hurst, DT, Michigan
Úgy volt, hogy első körös tehetség, de a draft előtt jött a hír a betegségéről. IRL 5-ig körig csúszott én elvittem az elsőben, mert nagyon bíztam benne, hogy beválik és majd csak annyit csúszik, mint Tunsil (ő nem beteg volt, tudom, de nála is draft előtt jött a balhé) Szerintem alapvetően nem egy rossz pick. Folyamatosan fejlődött és egyre jobb teljesítményt tudott nyújtani. Nem is értem miért engedte el a Raiders. Köszönte szépen a Frisco.
B – de csak mert valószínűleg később is elérhető lett volna

2/16 Braden Smith, G, Auburn
Bár guardként választottam, végül szolid RT lett a Coltsban. Második körös választottként nem is várható el több talán.
A

3/15- Kyle Lauletta, QB, Richmond
Kelleni fog lassan egy Brady utód, gondoltam. Brady azóta is nyeri a Super Bowlokat, Lolitának meg összesen van egy interceptionje és éppen a Brownsban future contractos
F

4/16 - Mike McCray, LB, Michigan
Óriási választás! Egyrész IRL a drafton nem választotta senki, majd amikor a Dolphinshoz szerződött UDFA-ként, két nappal a szezon kezdete előtt visszavonult….
F

6/11 - Hercules Mata'afa, EDGE, Washington State
Őt csak azért választottam, hogy egyből elcseréljem Za’Darius Smith-re, aki akkor úgy nézett ki nem lesz meghatározó játékos, de végül az lett. Kár, hogy nem a csapatomban. De legalább jött egy comp pick.
C

7/15 - Andre Smith, LB, North Carolina

Most, hogy rákerestem, meglepődve olvastam, hogy épp egy 2 éves szerződést kötött a Billsel. Végülis az, hogy hetedik körösként még a ligában van, az siker, nem?
B

Összességében az első két kör A, a többi meg inkább F, így lesz belőle nekem C.
több mint 3 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 22 751 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
2018-as Bears draft. Ez volt az első draftom, szóval különösen szép emlékekkel tekintek rá vissza.

1/11 Minkah Fitzpatrick, S/(CB) - IRL : ugyanitt
Első körben belenyúltam a jóba, mivel a secondarym nagyon nem volt acélos akkor. Azóta a liga meghatározó játékosa lett, többszörös all-pro. Apró hiba, hogy elcseréltem, mert nagyon lyukas volt tavaly a roster, és Quandre Diggs személyében jött olyan kezdő akivel elégedett vagyok, és ott volt másik safetynek John Johnson. Meg jött Mekari mint kezdő C, ami nagyon hiányzott akkor, és egy második kör amiből Bryce Hall lett, aki közel sem az a szint, de tavaly mutatott jeleket. Értékelés : A

2/9 Dallas Goedert, TE - IRL : 2/17
A kedvenc játékosom akit draftoltam. Kellett a TE depth akkor, Hunter Henry mögé, és nálam elv hogy minimum 2 jó kis TE legyen a rosteren, ezért jött. Ehhez a pickhez egy dolgot tudok írni: ha annyi pénzem lenne ahányszor ő miatt kerestek meg, már milliomos lennék. 2.körben ilyen jó TE-t hozni meg teljesen jó. Értékelés : A

3/29 Mason Cole, C - IRL : 3/32
Ez sem volt akkora reach mint ahogy emlékztem rá. 2018-ban kezdett, de 2019-ben visszaesett a játéka, és cap problémák miatt waiveltem. Tavaly 14 meccsen volt kezdő. Kicsit elhamarkottan raktam ki a keretről, de a pick nem volt rossz. Értékelés : B-

5/11 Brett Tóth, OT - IRL : UDFA
Bold Pick volt, főleg hogy az Armyra járt. Tavaly játszott egy meccset, de már előtte elküldtem. Értékelés : F

7/11 Sean Welsh, OL - IRL : UDFA
OL köré épült a draft, nem jött be, nem is játszott. Full kuka. Értékelés : F

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart
National Teams : HUN, ESP, Players : Håland, Vardy, Szoboszlai, Bardhi, Kroos, Ramsdale, Saka, Zaccagni
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 769 — 49ers GM
Akkor már én is, a 2018-as az pont a jobbak közül való draft lett:

1/31 Kolton Miller, OT (UCLA) - IRL 1/15 Raiders: Az első szezonja pocsék lett, a második átlagos, a harmadik meg már bőven átlagon felüli, kapott is egy szép hosszabbítást a Raiderstől. Nagyon aggódtam, amikor Cable kezei közé került, de a jelek szerint sikerült belőle kihozni a franchise LT-t.
Grade: A

2/13 Hayden Hurst, TE (South Carolina) - IRL 1/25 Ravens: Kicsit többet vártam tőle, de egy korrekt kezdő TE lett. Baltimore-ban Andrews lett a fő elkapó TE, így ment tovább IRL Atlantába, nagy kérdés, hogy ott mi lesz a szerepe Pitts érkezésével. Jövőre lejár a szerződése, nem biztos, hogy meg tudom tartani, mert annál többet ér, mint amennyit fizetni tudok neki.
Grade: B+

3/27 Tegray Scales, LB (Indiana) - IRL UDFA Rams: szokásos mid-round brainfart LB húzásaim egyike, ezekről már egy külön cikket is lehetne írni. IRL UDFA lett, aztán megjárt egy csomó csapatot, PS-nél tovább nem jutott. Én már rég kivágtam, de idén 2 meccsen aktív kerettag volt a Steelersben, meg is lepődtem, hogy még létezik.
Grade: F

4/7 Holton Hill, CB (Texas) - IRL UDFA Vikings: nagyon tehetséges, de rettentően idióta csávó, ez már a drafthelyére is rányomta a bélyegét. Ehhez képest újoncként egész komoly mennyiségű snapet játszott, volt pickje, több PD, ígéretesnek tűnt, de aki barom, az többnyire barom is marad. 2019-ben tiltott szerek miatt összesen 8 meccs eltiltással kezdett, amikor be kellett volna betonoznia magát a csapatba, ezek után a drafton a Vikings húzott is egy csomó DB-t. Hill még idén is megkapta az esélyt, az első pár meccsen pocsék volt, aztán megint eltiltották, megsérült, végül a Vikings kivágta. Ügyes gyerek.
Grade: C-

5/27 Michael Dickson, P (Texas) - IRL 5/12 Seahawks: Azt hozza, amit vártam tőle, tökéletes punter, egyszer All-Pro, egyszer Pro Bowl, idén is szerzett 2 spec.teamer of the week elismerést, amit azért inkább rúgó vagy returner szokott kapni, franchise punter.
Grade: A

6/15 Folorunso Fatukasi, DT, (Connecticut) - IRL 6/6 Jets: Onyemata után a következő late rounder DT steal a praxisomban. Első szezonjában nem sok vizet zavart, de a 2. évére már odafért a rotációba, az elmúlt szezonban pedig stabil kezdő lett, 80 feletti PFF grade, abszolút kiváló teljesítménnyel. Ráadásul Saleh kezei alatt még tovább fejlődhet, kár, hogy neki is ez az utolsó éve szerződés alatt, nem lesz olcsó őt se megtartani...
Grade: A

6/32 Akrum Wadley, RB (Iowa) - IRL UDFA Titans: ez mellément, sose lépett pályára végül az NFL-ben.
Grade: F

7/27 Jordan Wilkins, RB (Mississippi) - IRL 5/32 Colts: ha őt húzom előbb, és Wadley-t később, az közelebb állt volna a valósághoz, de így se baj. Wilkins sose lett sztárjátékos, de egy nagyon megbízható cserefutó, ha 1-2 meccsre be kell állnia kezdeni, akkor sincs dráma, évente 300+ futott yard 4,9-es átlaggal eddig a karrierje 3 éve alatt, ez rendben van.
Grade: B

Összegzés: 1/31-re húztam először, ehhez képest 4 kezdő és két elfogadható csere jött össze, sajnos Hill idióta, ha ő is hozta volna, amit újoncként, akkor ez egy nagyon masszív draft lett volna. A Scales pick vállalhatatlan, utána 3 pickkel ment ki Fred Warner, ha őt húztam volna, akkor ez egy akkora A+ draft, hogy kilóg a naplóból az érdemjegy, így A-/B+ közötti az értékelés nálam.

Szerkesztette: somoskovig

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 712 — Scream and scout
Giants draftértékelő 2018 edition

1/19 Josh Jackson, CB (Iowa) IRL 2/45 Packers
3 év alatt 15 kezdő meccs, sorra húzza IRL magasan a CB-ket a Packers h meglegyen Alexander méltó párja, úgy tűnik nem ő az.
Értékelés: D

3/19 Trenton Thompson, DT (Georgia) IRL UDFA Browns
Jelenleg a Saskatchewan Roughriders játékosa.
Értékelés: F

5/22 Troy Fumagalli, TE (Wisconsin) IRL 5/156 Broncos
Redshirt év után 2 év alatt 14 elkapás, pár napja rúgtam ki.
Értékelés: F

6/16 Simmie Cobbs, WR (Indiana) IRL UDFA Redskins | akkor még volt ilyen nevű csapat |
Legutóbb a DC Defenders nevű XFL csapatban focizott.
Értékelés: F

7/19 J.C. Jackson, CB (Maryland) IRL UDFA Patriots
Ez viszont jackpot, 3 év alatt 17 INT és 30 leütött passz, a legjobb passer rating ellene 66.5 volt egy szezon alatt.
Értékelés: A+

7/44 Kendrick Norton, DT (Miami-FL) IRL 7/242 Panthers
Sajnos belőle a sajnálatos autóbalesete miatt, ahol elvesztette a balkarját, nem tudtuk meg h mire volt képes.
Értékelés: D-

Ez még Löfliénél is szarabb. 😀 Nekem is sokkal jobban sikerült a '19-es jelen állás szerint (talán az a legjobb class az itteni GM pályafutásom alatt), de erről majd jövőre. 😊

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 296 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
The Denver Post 2018 Draft Class értékelő

Tavaly ilyenkor írtam egy ilyet a 2017-es classról, nézzük mennyire sikerült jól draftolni egy évvel később. | (spoiler alert: semennyire) |

1/1: Josh Rosen, QB (UCLA)
A ‘17-es szezont Jerod Evansszel nyomtuk végig, ment a tankolás rendesen, a terv sikerült, ám a draftolás nem, sikerült az évtized bustját kihúzni, látszik mennyire értek az egészhez. A top QB prospectek közül ő tetszett a legjobban, mondjuk Darnolddal se lennék előrébb, Mayfieldben és Josh Allenben nem igazán hittem sajnos. Pláne megörültem, amikor a Cardinals húzta ki, így legalább közelről figyelhettem a “diadalútját”, három év alatt három különböző csapat, idén a 49ersnél próbálkozik rosteren maradni. Megabust!
Következő három pick: Sam Darnold, Baker Mayfield, Quenton Nelson
Értékelés: F

1/10: Derwin James, S (FSU)
A Seattle-től kapott picknek köszönhetően kétszer húzhattam top10-ben (köszi Madden!), James is nagy kedvencem volt az egyetemen, ezért sejtettem, hogy IRL később fogják kihúzni, de nem akartam lecserélni, inkább kihúztam, úgyis need volt. Az első évében nagy király volt, azóta viszont nem kímélik a sérülések sajnos, pedig elit védő lehetne a Chargersben. Nagyon komálom, kár, hogy üvegből van.
Következő három pick: Minkah Fitzpatrick, Tremaine Edmunds, Leighton Vander Esch
Értékelés: B

A 2. körömet elcseréltem egy 2019-es elsőre, plusz egy ‘18-as negyedikre, mert kiment minden targetem, Igor Mason Rudolphot vitte, szóval valószínűleg én jártam jobban, majd jövőre kiderül! (nem ér megnézni a draft trackert) 😊

3/2: Dante Pettis, WR (Washington)
Jermaine Kearse és Albert Wilson volt a két legjobb elkapóm a rosteren, muszáj volt valakit húzni, hát lehetett volna jobban is 😊 Pedig bíztatóan indult, a 49ers IRL már a 2. körben draftolta, az első évében majdnem 500 yardot kapott el és volt 5 TD-je is, de ő is üvegből van és alig volt egészséges, tavaly év közben kivágta a San Francisco és az évet a Giantsnél fejezte be.
Értékelés: D

4/23: John Kelly, RB (Tennessee)
A Ravenstől kapott picket sem sikerült jól kihasználni, pedig eléggé bírtam őt is (meg Matt Waldman is), sajnos a Ramsbe került IRL, Gurley-ék mögött nem kapott sok szerepet, tavaly már a Browns PS-ét “erősítette”.
Értékelés: D

5/3: Christian Sam, LB (Arizona State)
Hatodik körben került a Patshez, reméltem, hogy megtanítják focizni, hát nem sikerült.
Értékelés: D

6/2: Colby Gossett, G (App State)
IRL Minnesota draftolta 6. körben, hát belőle se lett semmi, tavaly opt-outolt, amúgy a Browns PS-én van.
Értékelés: D

7/1: Bilal Nichols, DT (Delaware)
Cohen után egy újabb hetedik körös steal, akit szintén a Bears draftolt, csak őt az 5. körben, első két évében korrekt rotációs játékos volt, idén Eddie Goldman helyén kezdő volt, jó számokat hozott, az egyetlen a classban, aki minden évében pályán volt 😀 James mellett az egyetlen, aki valószínűleg második szerződést fog kapni, ha lesz rá pénz.
Értékelés: A

Hát ha a 2017-es class borzalmas volt, mit mondjak erre?! 😀 nem baj, legalább a tradejeim meg az FA igazolásaim jobban sikerülnek 😀😀

Remélem jól szórakoztatok, jövő ilyenkor jön a 2019-es class, ott már azért sikerült normális játékosokat is húzni! 😀 És írjatok ti is ilyen értékelőket!

Szerkesztette: Löfli


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 3 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 609 — Jedi Master
Washington Jaguars 😀

1/1 Trevor Lawrence, QB (Clemson) - 1/1 JAX
Nincs itt semmi látnivaló, kérem távozzanak!

1/7 Penei Sewell, OT (Oregon) - 1/7 Detroit
Neki kb mindegy volt hova kerül, kezdeni fog és jól fog játszani. Ne sérüljön meg a kövi 10 évben és akkor jó lesz 😀

1/21 Christian Barmore, DT (Alabama) - 2/6 New England
Bill bá felment érte, és ő ért is a DL-hez elég jól, nem bánom, hogy itt kötött ki. Ha, csak fele olyan jó lesz, mint Wilfork, sokáig rosteren lesz kezdőként.

1/23 Travis Etienne, RB (Clemson) - 1/25 JAX
Ellenzem az 1. körös RB húzást, sose csináltam, de most ordító need volt és volt rá keret...kivételesen megengedhettem magamnak, de ez volt valószínűleg az utolsó. Az ellenfelek tartani fognak a passzoktól, szóval ez előny is lehet Etiennek.

3/4 Tutu Atwell, WR (Louisville) - 2/25 LA Rams
Én is meglepődtem, hogy nem 4-5. körös lett 😀 Pehelysúlyú bokszolóra hasonlít, de, ha McVayék kivitték a 2. körben, akkor biztos konkrét tervük van vele, szóval így azért bízom benne, hogy pályát lát majd.

3/24 Andre Cisco, S (Syracuse) - 3/1 JAX
És már megint a Jax ugye. Bár van 2 remek kezdőm a rosteren, de gondolkozhattam 2-3 évre előre, már, ha kezdő lesz...a tehetség minden esetre megvan benne, addig is mélységnek tökéletes.

4/7 Payton Ramsey, QB (Northwestern) - UDFA
Őt nem kommentálom, mert nincs mit 😀 Egyrészt 4. körben van ilyen, másrészt roster tölteléknek kellett Lawrence mögé cserének, mivel az muszáj. Nyilvánvaló volt, hogy 99%, hogy se itt, se IRL soha nem fog pályát látni.

4/27 Jay Tufele, DT (USC) - 4/1 JAX
Még mindig a Jax természetesen, ők is jó értéken vitték ki, én meg így pláne. Erős és remek rotációs falember lehet belőle, nekem is erre kell. Mindig törekedtem az erős Front7-re, ez folytatódik idén is.

5/9 Marqez Stevenson, WR (Houston) - 6/19 Buffalo
Bár nem volt need a poszt nálam, mert most vannak vagy 5-en előtte, de premier posztra sose baj hozni embert, hátha ügyes lesz IRL és lesz egy 3-4. opció a Billsben, mert amúgy faja kis elkapó.

5/37 Tre' McKitty, TE (Georgia) - 3/34 LA Chargers
2 körös steal, és remélhetőleg minden értelemben az, mert Henry után nagy need volt a Chargersnek a poszt, ha beválik, ő lesz a jövő. Ajánlom, hogy legyen sokat pályán 😀

7/7 KJ Britt, LB (Auburn) - 5/32 Tampa Bay
Újabb steal, pont nála nem gondoltam, hogy draftolják, pláne nem ennyire elöl középső körben. A bajnoknál nem biztos, hogy sokat lesz pályán, de legalább van kitől tanulni, nála már marad a reménykedés, hogy legyen belőle normális csere.

7/35 Paddy Fisher, LB (Northwestern) - UDFA
Ő volt a Big10 legjobb LB-e, eddig ennyi 😀 Majd keretszűkítésig megharcol a helyéért.

7/39 Carson Green, OT (Texas A&M) - UDFA
Na ő véletlenül került hozzám, de már olyan mindegy volt minden szempontból. 😀 Roster töltelék.

Draft B+, mert bár "könnyű" dolgom volt a sok pikckel és a sok 1. körrel, de az első körös RB húzás és a muszájból való QB csere húzás azért tény, hogy lehúzza a draftot, bár mindketten needre jöttek.
Egyébként simán elégedett vagyok, a kezdő sor mostmár Top, bár ez a maddent nem biztos, hogy érdekli 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 712 — Scream and scout
New York Giants quick draft recap

1/28 Sam Cosmi, OT (Texas) IRL 2/19 WAS
A csávó már csak azért is alázni fog, mert a Humble nevű településről származik a festői Texasból. Román migránsok gyermeke btw. Atletikus OT (2. legjobb RAS a classban), ez meglátszik a játékán kb mindenben, ereje is adekvát, de azért nem elit, különösen lehorgonyzásnál lehet baja, karhossza miatt is aggódnak egyesek. Fürge, de azért nem fluid a mozgása, különösen futásblokknál.
Ha én hozok egy OL-t, az fix h IRL Washingtonban köt ki, ez Cosminál sincs másképp. Geron Christian az LT arrafelé, nem leküzhetetlen akadály.

2/28 Kelvin Joseph, CB (Kentucky) IRL 2/12 Cowboys
LSU-transzfer, aki már középsuliban is Terrace Marshall ellen gyakorolhatott edzésen. Laza csípőjű corner, aki tartja a lépést az elkapókkal, a labdával is egész sűrűn találkozik, már-már WR erényeket csillogtat, ráadásul jó technikával szerel, dagad az önbizalomtól, skillsetje alapján bárhol használható a secondaryben. Rutintalan játékos, ez helyezkedésben és kézhasználatban is kijön, de ehhez csak jó DB-edző kell (ez Dallasban Joe Whitt Jr., komoly pedigréje van, szal ez adott), nem árt neki meló a konditeremben sem. 6 rapalbuma jött már ki YKDV Bossman Fat néven.
A Cowboys CB-állomány mély: Trevon Diggs, Jourdan Lewis és Anthony Brown mellé érkezett IRL Joseph, Nahshon Wright és Israel Mukuamu, mondjuk utóbbi lehet safety lesz. Ha pure talentet nézem szvsz egyértelmű h Diggs és Joseph a jövő CB-párosa.

3/28 Hunter Long, TE (Boston College) IRL 3/18 Dolphins
Korrekt testi paraméterekkel bíró, jó mozgású tight end, éles szögben képes megtörni az útvonalait, kezei megbízhatóak, sokféle blokkolási feladatot bíztak rá. Nem egy YAC-gyár, plusz nála a kérdés, hogy egy szinttel feljebb elegek lesznek-e az erősségei. Mindenesetre előszeretettel állítják párhuzamba Austin Hooperrel (anno őt is én draftoltam btw), akiből azért lett vki.
A Phinsnél van bőven TE: Gesicki a pass catcher, Smythe a blokkoló, kettejük közé érkezik Long, ezzel sztem a Shaheen-projektet elengedik.

6/28 Trevon Grimes, WR (Florida) IRL UDFA Eagles
Egy 4. körös grade-del villogó manus a 6. körben, gondoltam én. Grimes Indianapolisban nőtt fel, ált. suli 6. osztályosként költöztek át Floridába. A nagy hírű St. Thomas Aquinas HS-be iratkozott be (idejártak pl. a Bosa-testvérek, Geno Atkins vagy James White is), itt egy WR-sorban játszott Elijah Moore-ral és Josh Palmerrel is az idei classból. 300 m-es gátfutásban 2x lett állami bajnok középsuliban. Végzősként összeszedett egy ACL-sérülést, ennek ellenére 4-csillagos recruitként került az OSU-ra, ahol csak 2 meccset játszott, utána transzferelt a Floridára, édesanyjánál petefészekrákot diagnosztizáltak és közelebb akart lenni a családhoz, az NCAA megadta a hardship waivert így azonnal pályára léphetett a Gatorsben. Magas, jó felépítésű elkapó, akire bátran rá lehet dobni, összeszedi. Jammelés ellen hatékony, jó lábmunkával töri meg az útvonalait. Nehéz levinni az elkapás után. Évről évre fejlődött. Gyorsulása viszont csak átlagos, szeparációval gondjai lehetnek a profik között. A szegény ember Michael Pittmanje.
Az Eagles kezdősora DeVonta-Reagor-Fulgham. Mögéjük a 53-ba nagy a verseny, Greg Ward Jr., John Hightower, Quez Watkins, JJ Arceaga-Whiteside négyeshez érkezett IRL 2 olyan elkapó, akit úgy gondoltam, hogy draftolnak: Grimes és Jhamon Ausbon, ez ink PS gyanús IRL.

6/39 Charles Snowden, OLB (Virgnia) IRL UDFA Bears
Sokáig a kosárlabda volt a szerelme (a PFF-nél pl. hasonmásként megkapta Kawhi Leonardot 😀), több ösztöndíjajánlata volt abban a sportban is anno. Hosszú végtagú, mélyen játszó focista, ennek megfelelően képes leválni a blokkokról. Külső futások ellen kiválóan tartja a containt, üldözőként nagy a hatótávolsága. Nagy király sáncolásban, 18 passzt védekezett le az elmúlt 3 évben. Meglehetősen sovány, ez a játékban mutatott erején meg is látszik, szerelési technikája sem tökéletes. Játszott bőven off-ball LB-t is a Cavaliersben, ha seam route-on megverték, igencsak pánikolt. Novemberben volt egy bokatörése, emiatt pl. lemaradt a Senior Bowlról is, sztem ezért is lett UDFA IRL.
Végignézve a Bears DC-t, valszeg a PS a reális cél.

7/28 Trey Ragas, RB (La.-Lafayette) IRL UDFA Raiders
Ragas new orleans-i gyerek, a St. Augustine HS-be iratkozott be anno (nagy hírű középiskola, itt érettségizett pl. Tyrann Mathieu is), de ott Leonard Fournette mögött nem igazán kapott lehetőséget, LB-t akartak belőle faragni, ezért inkább átiratkozott az Archbishop Shawra (idejárt anno pl. Ryan Clark vagy Vance Joseph is), ösztöndíjajánlata volt pl. az Ole Missről vagy az Indianáról is, de ő ink maradt Louisianában. Kidolgozott izomzattal bíró futó, aki rendre áttöri a szerelési kísérleteket. Türelmes futó, vigyáz a labdára. Ő és ETN volt az a két futó, aki az elmúlt négy szezont egyaránt 8+ futott TD-vel zárta. A gond az, hogy a robbanékonysága nem az igazi, 3. downokon alig használták, 2016-ban bokatörés miatt kapott medical redshirtöt, volt egy kollégiumi lopási ügye is anno, 25 évesen lesz újonc.
A Raidershez írt alá, ahol van Josh Jacobs, Kenyan Drake, Jalen Richard meg Theo Riddick, irány a PS.

Az, hogy mindhárom hátsó körösöm UDFA lett azért fáj, mondjuk egyébként is az 1-3. kör szokta volt eldönteni a class minőségét.

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 579




több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Cleveland Browns draft értékelő - 2019

1/9 - Ed Oliver, DI (Houston) (IRL 1/9 Bills)
Emlékeim szerint Devin White volt az elsődleges célpontom, őt azonban kivitte előlem a R*dsk*ns, így maradt Oliver, vele sem voltam azért elégedetlen. Első éve nem is sikerült rosszul, 2020-ban azonban komoly visszaesést mutatott, elsősorban futás ellen. Lotulelei opt-outja az ő játékra is rányomta a bélyegét, így az szinte biztossá vált, hogy egyedül sosem lesz egy tömegpusztító fegyver, de abban azért bízom, hogy még visszatalálhat egy átlag feletti szintre. Nagyon fontos lesz a 2021-es éve, de eddig inkább csalódás a játéka. C

2/18 - Greg Little, OT (Ole Miss) (IRL 2/5 Panthers)
2 év alatt 14 meccs, ezekből is mindössze 6 kezdőként és azokon sem váltotta meg a világot. Második körösként ez édeskevés, az sem lehet kifogás, hogy folyamatosan sérülésekkel küzdött, ebben a Panthers falban nem lett volna nehéz felfelé kilógni. Az idei drafton várhatóan nagyon komoly posztriválisokat fog kapni, ha ennek ellenére a kezdőbe tudja verekedni magát, az nagyon jó jel lenne, de sajnos inkább egy közepes szintű swing-tackle karrier várhat rá. C-

4/11 - Kaden Smith, TE (Stanford) (IRL 6/3 49ers)
Hatodik körös újoncként sem tudott októberig a 49ersnél maradni, szerencsére azonban a Giants lecsapott rá, a szezon második felében pedig egészen biztatóan játszott. 2020-ban csak epizódszereplő, blokkoló maradt és a jövőben sem várható, hogy harmadik számú TE-nél több lehet, annak azért korrekt. C

4/26 - Ben Banogu, EDGE (TCU) (IRL 2/17 Colts)
Hiába az ígéretes draft-pozíció és az atletikus képességek, nem sikerült megtanítani focizni, kuka. D

Kevés pick, őket azonban jó helyen, jó csapatok választották - gondoltam én a draft után, hát, nem így lett. 😀 Oliver és Little is még csak 23 évesek, így még nem temettem el őket örökre, de egy re-draft esetén szinte biztosan nem őket választanám.
több mint 3 éve
ljambrik Dallas Cowboys Purdue Boilermakers 594
Dallas Cowboys Draft 2021

1/10 Mac Jones, QB, Alabama
Nem kellett atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki kitalálja, hogy szeretnék QB-t draftolni idén. 1/10-ről a top 3-ban nem igazán lehetett gondolkodni, és mindent IS nem akartam kifizetni egy felmozgásért, így Justin Fields-el, Mac Jones-szal és Trey Lance-szel barátkoztam az elmúlt két hónapban. Ezek közül Mac Jones-t néztem ki végül, majd elkezdtem aggódni, hogy egyre jobb lett a sajtója. Feltételesen megállapodtam letarde-ben draft közbeni időbeli hatállyal, és gondolatban letettem a garast Kellen Mond mellett, arra az esetre, ha Mac Jones nem jönne össze. Ha ő sem lett volna elérhető, akkor Teddyvel megyek neki az évnek, és megpróbálom jövőre, mert bár most a jövő évi QB felhozatal nem tűnik extrának, de tegye fel a kezét, aki bő másfél éve tudta ki az a Joe Burrow, vagy tavaly augusztusban azt, hogy ki az a Zach Wilson. Ezután mikor láttam, hogy a Pecc bejön elém, sűrű bmegek közepette írtam Spigónak, hogy UGYE NEM. Már kezdtem nézni egy pánik pick után, hogy behúzom Surtain-t mint IRL Stephen Jones majd csütörtökön. Trey Lance-től nagyon fáztam korábban, mivel egy másodosztályú run heavy offense-ből jön, tehát egy sötét ló rendkívül kis sample size-zal, és hát Carson Wentz sem az az ajánlólevél, ami 2 éve volt (se), ezért őt nem húztam volna, ha a Pecc vele kínál meg. Mac Jones-ról meg 2-3 éven belül kiderül, hogy egy Andy Dalton 2.0 vagy GOAT of the 20's. Meglássuk.

3/10 Tommy Tremble, TE, Notre Dame
Itt két opció közt gondolkodtam. Vagy behúzom Kellen Mond-ot, és vagy ő vagy Mac Jones bejön, vagy húzok egy BPA-t közép távon hiányposztra. Ilyen volt az Edge és a TE. Edge-ek közül Marcus Davenporton kívűl mindenkinek lejár a szerződése jövőre (neki is csak jövőre van szerződése - 5. éves opció, amit majd vagy megérdemel vagy nem), de az idei edge class nem az igazi, aki itt bent volt már nem olyan volt, hogy jó szívvel bemondjam a nevét. Tommy Tremble viszont még érthetetlen módon elérhető volt. Ami big boardokat én néztem, mindenhol 50-75 között volt, és szerintem is valahol itt van a reális helye. Kicsit sötét ló, de a 3. körben ez már nem akkora meglepetés. Elkapni is tud, bár erre nem igazán használták az egyetemen. Pont, mint Kittle, csaxólok. Ezért nem igazán tudtam hova tenni vassadi kommentjét, hogy 167. a boardon. Ha így van, akkor sem valószínű szerintem, hogy Tremble-ben van a hiba. Tremble és Mond között az döntött az előbbi javára, hogy nem éreztem, hogy jönne egy QB rush. Utóbb kiderült, hogy nagy volt a pofám, mert Mond bőven a 4/12 előtt kiment. A Tremble-t övező közönyt ítélve, így utólag fordított sorrendben kellett volna, és akkor lenne egy futkározós, azonnal bedobható QB-m, akiket szeret a Madden (😉) és aki ráadásul pro-style offense-ben edződött. Nem így lett. Innen gratulálok a Ramsnek Mondhoz.

4/12 Hamsah Nasirildeen, SS, Florida State
Kellett egy vérbeli strong safety. Eric Rowe szerződése már csak erre a szezonra jó, cserébe legalább szar, csak azért van még a keretben, mert Karl Josephet kevesebb halott pénz benyelésével tudtam elküldeni. Nasirildeen pedig SS. Tud ütni, sokoldalú. Single high-nak azért nem tenném, de arra ott van Maye, emellett szakította már az ACL-jét, ami miatt majdnem az egész 2020-at kihagyta. Benne van azért, hogy ő lesz a missed tackle-ök királya. Boom or bust. Negyedik körben tökéletes.

6/11 Sam Ehlinger, QB, Texas
A Purdue mellett a Texast követem közelebbről. Tavaly mikor nem ment a draftra, hanem visszament az egyetemre, azt hittem, feljebb tornázza magát. Nem így lett, de ez legalább annyira az ő, mint Tom Herman hibája. Tom Herman azóta már nem a Texas edzője, mehet vissza a balettba QB-kat recruitálni (Joe Burrow-t ő vitte az Ohio State-hez), ez azért mond valamit. Backupnak tökéletes lesz, állítólag az interjúkon nagyon jó volt. És ha Mac Jones lesérül a következő években, a Madden is szereti majd, mert fehér létére szeret futkározni. 😉

7/10 Victor Dimukeye, ED, Duke
Fogalmam sincs ki ez. BPA volt, középtávú hiányposztra. 3. évre majd beérik, mint Joe Giles-Harris ugyanarról az egyetemről. Egyelőre megy PS-be, aztán domborítson.

Szerkesztette: ljambrik