NFL csevegő

81 feliratkozó

több mint 12 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
mindenképpen be akarom írni, hogy mi kemény volt a Halftime show, talán a legjobb amit valaha láttam, bár Prince zeneileg nyilván jobb volt.

de azért Beyoncé odakúrt ölég rendesen, aztán megjött Kelly Rowland és a lélegzetem is elállt.

azt már keresem, hol lehet ilyen Beyoncé duplikátor ledfalat rendelni. ha talál vki ne rejtse el.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 12 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Az NFL csapatok logóváltozásai a kezdetektől napjainking.
Amúgy ma könnyen lehet, hogy mi kapunk egy vadonatújat. iktriad
Meg is van!

több mint 12 éve
Wyatt New England Patriots 26 306

Amúgy ma könnyen lehet, hogy mi kapunk egy vadonatújat. iktriad
Mondjuk egy picit nagyobbat is rakhattál volna 😀

Zavi: nem baj, ha nem érted, csak hagyd már abba a hülyeségeidet, kössz

több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 714
Érdekes, azt hittem idén is rekord döntés lesz a sok holywoodi sztori miatt.
 www.origo.hu/teve/20130205-a-harmadik-legnezettebb-tevemusor-lett-a-2013as-super-bowl.html
több mint 12 éve
NB2 New England Patriots 27 445 — nabege2@yahoo.com
Hajlanék rá, hogy ha lehet akkor próbáljuk magyarul, csak Sanyiék hétközben egész héten 99,9%-ban angol nyelvű cikkeket olvasnak, ott bizony o-line van és wr és 3 and out. Ha egy hétig ezt látod, ezt hallod nehéz ráállni a magyarra. Ha megvan az egészséges arány, szerintem aki szereti a sportágat nem nyafog miatta.
Egyébként aki ráér utánanézhetne, hogy az 1800-as években bevezetett szavak hány év alatt épültek be a magyar nyelvbe. Jah és itt ugye olyan szavakról beszélünk amiket mindennap a hétközben hallottak, használtak.
több mint 12 éve
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 448 — Amerikai sportok rajongója
Csak egy példa, megértve jjncaa mondanivalójának lényegét:
Amikor 2006-ban bejött a póker Magyarországra, egy alapvetően fogalmatlan, se a pókerhez, se a közvetítéshez nem értő, de szeretnivaló emberre bízták az interpretálását, Korda Gyuri bácsira.
Az ekkor kialakuló pókeres szakma simán tök hülyének, otusidernek tartja, teljes joggal, VISZONT, egy országgal szeretetett meg egy sportot, csinált hozzá kedvet.
Nem implied oddsozot, openlimpezett, snapcallozott (ezek szakkifejezései a pókernak), nem matekozott, sőt szerinte a dáma sosem jön riveren, király meg gyakran van flopon, MÉGIS, a laikusok imádták. Igazából mindenki imádja, nem lehet nem szeretni.
Sok profi pókeressel készült interjúban olvastam, hogy Gyuribácsi lelkesültsége irányította őt a játék felé.
Ezért kéne eldönteni a SportTV-nek, hogy mit akar.
Új nézőket, akik számára zavaró és érthetetlen a pikkszikszezés, véerezés, vagy hozzánk, szakbarbárokhoz szólni, akiket irritál az, hogy hány kisérletből kell 10 yardot haladni, vagy mennyi esélye van SB-t nyerni a Dallasnak, szeptember huszadikán.
Ezért koncepciótlan a SportTV-s közvetítés, és ezért van igaza jjncaa-nek, hiszen így pont senkihez se szól igazából.
Sobri Jóska
Szerintem ez igy eroltetett, tulmagyarazott dolog. Nem kell ezt igy eldonteni, es eles hatarokat huzni, 6-7 evnyi kozvetites utan. Mindenkinek ugyse lehet megfelelni, nem is kell. Most ha neha uj nezo kerdez miert zavaro ha gyorsan elmondjak a 4 kiserletet, ((sose zavart, orultem, hogy van egy ujabb akit megfertozhet ez es nekik kell az a 2 perc mig tisztazzak ezeket, vagy forditva valami belekerdez valami melyebb szakmai dologba, amit ott a szakerto kifejt szinten 2-3 percben a 3 oras kozvetitesbol, tehat nem az egesz csak ilyen vagy csak olyan, es ne is legyen szerintem) ugyanakkor egy heves meccs kozben miert ba ha offense falat meg, meg wr-t mondanak elkapo helyett felvaltva. Ettol nem fog elkapcsolni egy uj nezo szerintem akit erdekel, hanem max megkerdezi, utanaolvas, peldaul a kozvetitesben is joparszor reklamozott bowl.hu, vagy a szotarban. Nyilvan ha az egesz meccs szet lenne szakmazva, hogy mi a read option, akkor az megijeszthetne sokakat, de errol szo sincs. Ez nem egy tv reklam ahol be kell loni ha na en most kizarolag a 18-40 evesekhez akarok csak szolni, itt meg csak a szakbarbaroknak szerintem.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 115 — #NoStress
Csak egy példa, megértve jjncaa mondanivalójának lényegét:
Amikor 2006-ban bejött a póker Magyarországra, egy alapvetően fogalmatlan, se a pókerhez, se a közvetítéshez nem értő, de szeretnivaló emberre bízták az interpretálását, Korda Gyuri bácsira.
Az ekkor kialakuló pókeres szakma simán tök hülyének, otusidernek tartja, teljes joggal, VISZONT, egy országgal szeretetett meg egy sportot, csinált hozzá kedvet.
Nem implied oddsozot, openlimpezett, snapcallozott (ezek szakkifejezései a pókernak), nem matekozott, sőt szerinte a dáma sosem jön riveren, király meg gyakran van flopon, MÉGIS, a laikusok imádták. Igazából mindenki imádja, nem lehet nem szeretni.
Sok profi pókeressel készült interjúban olvastam, hogy Gyuribácsi lelkesültsége irányította őt a játék felé.
Ezért kéne eldönteni a SportTV-nek, hogy mit akar.
Új nézőket, akik számára zavaró és érthetetlen a pikkszikszezés, véerezés, vagy hozzánk, szakbarbárokhoz szólni, akiket irritál az, hogy hány kisérletből kell 10 yardot haladni, vagy mennyi esélye van SB-t nyerni a Dallasnak, szeptember huszadikán.
Ezért koncepciótlan a SportTV-s közvetítés, és ezért van igaza jjncaa-nek, hiszen így pont senkihez se szól igazából.

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
Szerintem egy SB-re, amit sok nem kocka is néz, nem hülyeség beültetni olyanokat, akik nem szakértők, viszont máshonnan ismeri őket a nép és viszonylag élvezhetően fejezik ki magukat.

Más, ezekben a városokban volt a legnagyobb az SB nézettsége
1. Baltimore 59.6/83
2. New Orleans 57.1/77
3. Washington, DC 56.9/80
4. Norfolk 55.8/76
5. Dayton 54.6/72
6. Columbus, OH 54.3/73
7. Indianapolis 54.2/76
8. Richmond-Petersburg 53.7/74
9. Milwaukee 53.4/73
10. Jacksonville 53.3/70

Csak nekem hiányzik San Francisco? 😊

több mint 12 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 549
bengalsnak mennyivel jobb volt az utolsó előtti logoja a mostaninál.
szerencsétlen billsnek meg még logoi is csúnyák 😀
több mint 12 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 438 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner

Amúgy ma könnyen lehet, hogy mi kapunk egy vadonatújat.
több mint 12 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
Ti azt akarjátok hogy ne használjanak szinte semmi angol kifejezést, hanem a sokszor erőltetett magyar kifejezéseket csak. zavi27
Ennek pont az ellenkezőjét írtam:

az alap, egyszerű kifejezések állandó magyar használatával a többi angol, lefordíthatatlan terminus technicus jelenléte is elviselhetőbb, megbocsáthatóbb lenne.DoM
Az erőltetett magyarításnak egyáltalán nem látom értelmét, sőt az itt folytatott vita alapján még káros is, hiszen a pillérek között elsikkad a valódi mondandó és jön az általánosítás, aminek remek példája a te hozzászólásod is.

Mindketten furcsán, már-már megmagyarázhatatlannak találjuk a másik hozzáállását a kérdéshez. Nem látom, hogy kialakulhatnak bármilyen konstruktív vita a témában és csak ugyanazok a körök kerülnek lefutásra, mint ami a "nagy szótár" megalkotása során már megtörténtek. 😕
több mint 12 éve
Egyszerűen nem értem mi a célotok ezekkel az erőltetett magyarításokkal, hogy minden le legyen fordítva?! Mire jó ez? Az összekőtőtől pl. feláll a szőr a hátamon. Minden sportágnak vannak ilyen kifejezései, amiket fölösleges lefordítani.zavi27
Szerinted az o-line és d-line helyett a támadófal ill. védőfal használata ebbe a kategóriába esik?

Tökmindegy. Még egy téma, amiről felesleges beszélni és nekem karaktereket pazarolni, mert változás nem lesz. Akinek nem tetszik, ne nézze. Én így teszek. Ettől még fura marad a helyzet.

Curling példa. Éveken keresztül sánc volt az a átkozott center-guard, csak megjelentek a szakértők és mindenki egyből nagyon szakmai lett (clockwise-in/out, 4-es, 5-ös, 6-os hetes kő stb.) de legalább nyelvokításra remekül használható ezek szerint. Viszont a közvetítés, az esemény nézhetőségét, élvezetét teljesen tönkretette.

>ENDDoM
A 2 példára van jó magyar szó, azt használják is tényleg, de az angol része is teljesen jó, érthető. Ahol van rá magyar példa és jó, ott mondják úgyis, ígyis változatosan. De ki az a néző akit elriaszt ha néha o-line-t mondanak rajtad kívűl? Szerinteme elég jól sikerült felfuttatni, népszerűsíteni a sportágat az utóbbi években, ezekkel a "érthetetlen" kifejezésekkel is. Ha meg mindig az alapokat magyarázzák el 100adjára belemagyarázva, komolyabb szakmai elemzések helyett, amiben előfordulnak a sportág terminusai, akkor meg az a baj.zavi27
már ne haragudj, no offense, de pont arról beszél DoM, hogy attól még, mert angol szavakat használsz, nem lesz "szakmaibb" a mondandód, és a "változatosság" is csak látszat, you know

a super bowlon az alapokat magyarázták el vagy voltak komolyabb szakmai elemzések is?jjncaa
Mi köze ennek hogy szakmaibb lesz? Ti azt akarjátok hogy ne használjanak szinte semmi angol kifejezést, hanem a sokszor erőltetett magyar kifejezéseket csak. Senki nem mondta hogy attól szakmaibb lesz a mondandó, csak így hangzik normálisan. Attól többen megértik ha csak magyar szavak vannak benne? Most nem mondtak alapokat. Dehát tényleg mindenki nézze azokat a közvetítéseket amiket ő szeret, elfogad.
több mint 12 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 249 — no es importante
Egyszerűen nem értem mi a célotok ezekkel az erőltetett magyarításokkal, hogy minden le legyen fordítva?! Mire jó ez? Az összekőtőtől pl. feláll a szőr a hátamon. Minden sportágnak vannak ilyen kifejezései, amiket fölösleges lefordítani.zavi27
Szerinted az o-line és d-line helyett a támadófal ill. védőfal használata ebbe a kategóriába esik?

Tökmindegy. Még egy téma, amiről felesleges beszélni és nekem karaktereket pazarolni, mert változás nem lesz. Akinek nem tetszik, ne nézze. Én így teszek. Ettől még fura marad a helyzet.

Curling példa. Éveken keresztül sánc volt az a átkozott center-guard, csak megjelentek a szakértők és mindenki egyből nagyon szakmai lett (clockwise-in/out, 4-es, 5-ös, 6-os hetes kő stb.) de legalább nyelvokításra remekül használható ezek szerint. Viszont a közvetítés, az esemény nézhetőségét, élvezetét teljesen tönkretette.

>ENDDoM
A 2 példára van jó magyar szó, azt használják is tényleg, de az angol része is teljesen jó, érthető. Ahol van rá magyar példa és jó, ott mondják úgyis, ígyis változatosan. De ki az a néző akit elriaszt ha néha o-line-t mondanak rajtad kívűl? Szerinteme elég jól sikerült felfuttatni, népszerűsíteni a sportágat az utóbbi években, ezekkel a "érthetetlen" kifejezésekkel is. Ha meg mindig az alapokat magyarázzák el 100adjára belemagyarázva, komolyabb szakmai elemzések helyett, amiben előfordulnak a sportág terminusai, akkor meg az a baj.zavi27
már ne haragudj, no offense, de pont arról beszél DoM, hogy attól még, mert angol szavakat használsz, nem lesz "szakmaibb" a mondandód, és a "változatosság" is csak látszat, you know

a super bowlon az alapokat magyarázták el vagy voltak komolyabb szakmai elemzések is?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve

>ENDDoM
A 2 példára van jó magyar szó, azt használják is tényleg, de az angol része is teljesen jó, érthető. Ahol van rá magyar példa és jó, ott mondják úgyis, ígyis változatosan. De ki az a néző akit elriaszt ha néha o-line-t mondanak rajtad kívűl? Szerinteme elég jól sikerült felfuttatni, népszerűsíteni a sportágat az utóbbi években, ezekkel a "érthetetlen" kifejezésekkel is. Ha meg mindig az alapokat magyarázzák el 100adjára belemagyarázva, komolyabb szakmai elemzések helyett, amiben előfordulnak a sportág terminusai, akkor meg az a baj.
több mint 12 éve

>END
több mint 12 éve
Az idióta smsek köré épített közvetítéseket is ugyanígy "számon lehetne kérni". .DoM
a holtidő kitöltésére tökéletes, nem mellesleg a néző ettől némiképp úgy érezheti, hogy maga is részese a meccsnek
én mondjuk ehhez fűzném hozzá, hogyha beolvasásra érdemesnek tartják az olyan kérdéseket, hogy "mikor lesz a super bowl", akkor miért is annyira természetes, hogy az "átlagnéző" tisztában van a szakkifejezésekkel

az offenz, dífenzezés jogos, azt már nem is mertem említenijjncaa
Egyszerűen nem értem mi a célotok ezekkel az erőltetett magyarításokkal, hogy minden le legyen fordítva?! Mire jó ez? Az összekőtőtől pl. feláll a szőr a hátamon. Minden sportágnak vannak ilyen kifejezései, amiket fölösleges lefordítani. Van amit magyarul átvettünk természetesen kialakult az adott szó, van amit angolul is megtartanak és értjük, egyszerűbb, elfogadott, de erőltetni nem kéne semmit szerintem, főleg ha még bénán is hangzik. Úgyis mindig kritizálják a magyarokat (jogosan néha) milyen kevesen beszélnek idegen nyelveket, miért baj ha itt így hallják, megtanulják az idegen szavakat ebből a sportágból, és esetleg legközelebb már érteni fogják a külföldi közvetítésekben, cikkekben ha utánaolvasnak pl.
több mint 12 éve
a holtidő kitöltésére tökéletes, nem mellesleg a néző ettől némiképp úgy érezheti, hogy maga is részese a meccsnek
én mondjuk ehhez fűzném hozzá, hogyha beolvasásra érdemesnek tartják az olyan kérdéseket, hogy "mikor lesz a super bowl", akkor miért is annyira természetes, hogy az "átlagnéző" tisztában van a szakkifejezésekkel

az offenz, dífenzezés jogos, azt már nem is mertem említenijjncaa
A bugyuta smsek bármifajta szakmaiságot teljesen hiteltenné tesznek, és koncepciójuk legnagyobb kritikája. Sms-szalag a képernyő alján is elegendő lenne és úgy érezné a beküldő, hogy a műsor részese, mert viszontlátja a költeményét (akár példának az itteni eredménykövető) és válaszra tényleg csak azt kellene méltatni, amelyiknek értelme is van és akár egy reklámszünetnyi beszélgetéshez is alapot szolgáltat, ne adj isten kapcsolódik a meccshez is.

pedig csak ezeket kellene említeni, mert már ezzel is rengeteget tisztulna a közvetítés és csak zárójelben teszem hozzá, hogy az alap, egyszerű kifejezések állandó magyar használatával a többi angol, lefordíthatatlan terminus technicus jelenléte is elviselhetőbb, megbocsáthatóbb lenne.
több mint 12 éve
Az idióta smsek köré épített közvetítéseket is ugyanígy "számon lehetne kérni". .DoM

az offenz, dífenzezés jogos, azt már nem is mertem említeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 215 — Eagles fan
Fura, mi pont azt beszéltük a haverokkal hogy olyan mintha az NFL store-be ültek volna be, raádásul abban is egyetértettünk hogy némileg szilveszteri kabaré feelingje van a dolognak.

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)

Ex-Rataxes
több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 714
Nekem bejött, "ünnepi" hangulatot sikerült csinálni a stúdióban ami egyébként elég korrektül fel volt díszítve. Sok mindenbe bele lehetett kötni de szerintem jól sikerült profi munka volt az a 7 óra.
több mint 12 éve
Nem olvastak be üzeneteket, számomra egyből túlvilágian profinak tűnt az egész. füligjimmy
Vakvéletlen folytán a helyszíni közvetítések során sosem fárasztják magukat ezzel az aprósággal... bezzeg a half time show kommentálására szinte mindig jut idő. Idén nem tudom volt-e.
több mint 12 éve
de nem szemantikai vitát akarok újra generálni, csupán a koncepciót próbálom megértenijjncaa
Ettől szakmaibbnak látszik a közvetítés és okosabbnak és hozzáértőbbnek tűnik a kommentátor. Ennyi a koncepció. Az idióta smsek köré épített közvetítéseket is ugyanígy "számon lehetne kérni". Semmi sem mutat arra, hogy ezen változtatni akarna bárki is. Idén ha pár percet láttam véletlenül sporttv-s közvetítésből. Akkor elhangzott az offense, defense, offensive line, playcalling, drive, play lefordíthatatlan szakkifejezések tömege. Túl sokat akarsz a three and out és tsai száműzésével, ameddig olyan alapszavaknak sincs állandó helye magyar nyelvű közvetítésban, hogy támadás, támadók, védők, támadófal, védőfal.

Ha már közvetítések2. Idén több meccset láttam németül, ahol csak egy kommentár van, aki képernyőképesen tud kommunikálni és kifejezni saját magát, miközben felkészült az akutális csapatokból.

Ha már közvetítések3. Ausztrál openen Szabó Gábor mellé is szakértőt ültettek be... Röhej, de ez már OFF.
több mint 12 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
A másik pedig, hogy akkor mondjuk a "A 49ers a playoffban csak három 3 and out-ot produkált" mondat helyett "A Negyvenkilencesek a rájátszásban csak három háromból semmit produkáltak" legyen? .fetomy
"a 49ers a rájátszás során csupán négy előretörési sorozatban nem tudott első kísérletet elérni"

de nem szemantikai vitát akarok újra generálni, csupán a koncepciót próbálom megérteni
braxa meg elég frusztrált lehet, ha mindenbe ezt a hülyeséget próbálja belekeverni, arra most nem is reagálnékjjncaa
Hát igen, ezt letisztázhatnák egymás között, az tény. De azért egy egy elég nehezen közvetíthető sportesemény, a közvetítés elejétől a végéig nettó hét órát végigbeszélni nem lehet hülyeségek nélkül. Nyilván 22 pontos hátránynál olyanokat modani, hogy pontot kell szerezni, meg rosszkor jön a szünet (ki volt az az éretlmiségi, aki szerint nagyon veszélyes 2-0-val szünetre menni?), hát igen. És lehetett volna ivós játékot játszani, akárhányszor kimondták, hogy Harbó testvérek, mivel ugye ők testvérek. Nem olvastak be üzeneteket, számomra egyből túlvilágian profinak tűnt az egész.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 12 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Na látod, szvsz ez nagyon körülményes 😊
Mindegy, ebben sosem értettünk egyet, most sem fogunk.
több mint 12 éve
A másik pedig, hogy akkor mondjuk a "A 49ers a playoffban csak három 3 and out-ot produkált" mondat helyett "A Negyvenkilencesek a rájátszásban csak három háromból semmit produkáltak" legyen? .fetomy
"a 49ers a rájátszás során csupán négy előretörési sorozatban nem tudott első kísérletet elérni"

de nem szemantikai vitát akarok újra generálni, csupán a koncepciót próbálom megérteni
braxa meg elég frusztrált lehet, ha mindenbe ezt a hülyeséget próbálja belekeverni, arra most nem is reagálnék

---