NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 4 éve
Azért ezeknek az esetek többségében jelentős történelmi előzményei vannak, Kínát és Japánt leszámítva mindenigy terület gyarmati sorban tengődött elég sokáig...meg kinában, japánban, koreában, indiában, fekete afrika, hoppá dél afrikai köztársaság, csak igy top of my head. egyes francia v belga kerületek. Közép kelet, stb.Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
A Redskins tényleg olyasmi mint a nigger, most nektek miért fáj, ha ezt megváltoztatják valami nem offenzívre?
Hozzáteszem én ilyen liberális korcs vagyok.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
Sajnos az elmúlt pár száz év európai történelemből nem nagyon lehet hasonló analógiákat találni, de mondjuk tudtommal nem nagyon van Jobbágyok, Eretnekek, Adosrabszolgak vagy Dologhaziak nevű csapat.
somoskovig
briareos
több mint 4 éve
esetleg korábbról a gladiátorok, akik jól megbecsült rabszolgái voltak a római társadalomnak 😉Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
A Redskins tényleg olyasmi mint a nigger, most nektek miért fáj, ha ezt megváltoztatják valami nem offenzívre?
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
Sajnos az elmúlt pár száz év európai történelemből nem nagyon lehet hasonló analógiákat találni, de mondjuk tudtommal nem nagyon van Jobbágyok, Eretnekek, Adosrabszolgak vagy Dologhaziak nevű csapat.
somoskovig
az éj sötét és tele iszonyattal
több mint 4 éve
meg kinában, japánban, koreában, indiában, fekete afrika, hoppá dél afrikai köztársaság, csak igy top of my head. egyes francia v belga kerületek. Közép kelet, stb.Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
több mint 4 éve
Arábiában eddig 4* jártam, kéz és lábtörés nélkül sikerült megúsznom. És nem csak a csillivilli hotelben voltak kedvesek az emberek, hanem puszta közepén is. Többnyire a legnagyobb megpróbáltatás az arab kávé és a datoja fogyasztása volt (mindkettőt eléggé szeretem).Azért én nem sétálgatnék halálosan nyugodtan Szaúd-Arábiában meg a többi arab országban, de a Szaharától délre se, ahogy Ázsia nagy részén, de még Közép-Amerikában sem igen. Persze lehet én vagyok túl fostos 😆Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
warr_b
Liverpool Fc
több mint 4 éve
Nem a közbiztonságról beszéltem, hanem arról, hogy hol van jobb-rosszabb esélyed egy munkára, egy iskolára, egészségügyi ellátásra, bármire amiatt, hogy fehér vagy.Azért én nem sétálgatnék halálosan nyugodtan Szaúd-Arábiában meg a többi arab országban, de a Szaharától délre se, ahogy Ázsia nagy részén, de még Közép-Amerikában sem igen. Persze lehet én vagyok túl fostos 😆Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
warr_b
több mint 4 éve
Meg itt az elvről van szó.Azért én nem sétálgatnék halálosan nyugodtan Szaúd-Arábiában meg a többi arab országban, de a Szaharától délre se, ahogy Ázsia nagy részén, de még Közép-Amerikában sem igen. Persze lehet én vagyok túl fostos 😆Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
warr_b
Ahogy egy fekete se tehet arról, hogy fekete, és jogosan elvárhatja, hogy ne feketézzék le, ne társítsanak hozzá semmiféle rasszviselkedést a bőrszíne alapján, hiszen elsősorban ember, úgy egy fehér se tehet arról, hogy fehér, és jogosan elvárhatja, hogy ne fehérezzék le, ne általánosítsanak, ne társítsanak hozzá semmiféle rasszviselkedést a bőrszíne alapján.
Márpedig ez a mostani szín-elmebaj pont ezt teszi.
több mint 4 éve
Azért én nem sétálgatnék halálosan nyugodtan Szaúd-Arábiában meg a többi arab országban, de a Szaharától délre se, ahogy Ázsia nagy részén, de még Közép-Amerikában sem igen. Persze lehet én vagyok túl fostos 😆Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
én Budapest Csicskák meccsre járnék...Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
somoskovig
több sebből vérzik a Redskins sztori
1. még a Indiántanács billeg rajt, hogy mi a szó etilmológiája, de valszeg az lesz, hogy a redskin a skalpolásra utal - ami duplán lesz megalázó, hiszen alapvetően a britek találták ki, majd ráfogták a bennszülöttekre, hogy milyen barbárok
2. marilandben nincs sok indián, így aaszem a megmaradt 30 potomakkal kéne értekezni, vagy megegyezni - de mondjuk ahol nagyobb közösségek vannak Denver vagy Minnie ott azér meccsek előtt komoly tüntetések vannak,- ezér már mindenképpen az országos szervezetekkel kéne kezdeni, akik először pert nyertek, aztán vesztettek a névhasználatért
3. az egész precedens értékű, hogy eltüntessék az összes ilyen csapatnevet, ami azér kopik 80%át a középsulis csapatoknak át tudták rakni
4. masszívan benne van az is, hogy egy üzleti vállalkozás mennyire élhet vissza szimbólumokkal, itt ugye nem csak a név, hanem a fej és a főnöki dísz is erőssen bassza a lécet - asszem a Flo.State masszív összegeket perkál a törzsnek a Seminoles név használatáér
5. a kör bezázult, idén kéne elkezdeni az új stadiont, de Virginiában adnának legközelebb helyet, senkise akarja Redskinsként, a névszponzor kipattant, akkor hova megy az erősködés
Csicska, végülis nem annyira roszz, de nem is jó....
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Mert amiatt, hogy fehér valaki, maximum Harlemben vagy a majmok bolygóján éri hátrányos megkülönböztetés.Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
warr_b
több mint 4 éve
Kampman
28 331
Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.Nem politikába akarnék én átmenni, de az amerikai identitás alapjait jelképező emberek szobrait döntögetik éppen. Hogy ha nem is valósul meg amit lentebb leírtam, hidd el, hogy nem lennének gátlásaik a csapatnevekkel szemben sem.
tenorx
A politikai okokból történő el- és átnevezéseknek van hagyománya az USÁ-ban éppúgy, mint Magyarországon. Az MLB-ben nevet kellett váltania a Cincinnati Redsnek a McCarthy-féle őrjöngés idején, de annak is érdemes utánaolvasni, hogy miért lett a philadelphiai NFL-csapat neve Eagles.
Szerkesztette: Kampman
több mint 4 éve
Vagy mint amikir az európaiakra mondják, hogy fehér. Ja, azzal valahogy senkinek nincs problémája... hülye egy világot élünk.A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Jan
több mint 4 éve
A redskin inkább olyan, mint amikor ázsiaiakra mondják hogy sárga.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
több mint 4 éve
Nincs egy éves cikk, a híresen jobboldali, fasisztoid Washington Posttól 😁olyat pont nem olvastam, de számtalan cikk hivatkozik a csapatnévre úgy hogy "blatantly racist", nem véletlen protestálnak ellene egy ideje kb minden évben, és nem véletlen, hogy nem a többi csapat névváltoztatása van terítéken (akármilyen vicces is a korábbi hozzászólás), hanem csak a Washington Redskins.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Attól, hogy nálunk a "rézbőrű" a Karl May könyvekből ismert, gyakran morális fölényben lévő indiánokat jelenti, attól még odaát lehet pejoratív felhangja a névnek. Mármint nem lehet hanem van, ezért van megint a cirkusz körülötte, meg ezért van már legalább 5 éve de lehet régebbtől.
Persze a csapatnévben a redskins szó, nem rossz szándékú, de attól még ezekszerint "rosszul öregedett". Nem tudom miért és nem is próbálom megérteni, hogy miért, de az hogy maga a redskins kifejezés, kontextus nélkül, sértő az őslakosokra, az jól dokumentált tény.
Black_Adder
www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.com/local/a-survey-explores-how-native-americans-feel-about-the-name-washington-redskins-no-its-not-that-survey-this-one-is-new/2019/08/09/e38553bc-b581-11e9-8949-5f36ff92706e_story.html%3foutputType=amp
Nyilván vannak, akiket zavar, vagy bánt az elnevezés, de a többségnek nem gond, vagy még büszke is rá.
Szerkesztette: warr_b
több mint 4 éve
olyat pont nem olvastam, de számtalan cikk hivatkozik a csapatnévre úgy hogy "blatantly racist", nem véletlen protestálnak ellene egy ideje kb minden évben, és nem véletlen, hogy nem a többi csapat névváltoztatása van terítéken (akármilyen vicces is a korábbi hozzászólás), hanem csak a Washington Redskins.Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
warr_b
Attól, hogy nálunk a "rézbőrű" a Karl May könyvekből ismert, gyakran morális fölényben lévő indiánokat jelenti, attól még odaát lehet pejoratív felhangja a névnek. Mármint nem lehet hanem van, ezért van megint a cirkusz körülötte, meg ezért van már legalább 5 éve de lehet régebbtől.
Persze a csapatnévben a redskins szó, nem rossz szándékú, de attól még ezekszerint "rosszul öregedett". Nem tudom miért és nem is próbálom megérteni, hogy miért, de az hogy maga a redskins kifejezés, kontextus nélkül, sértő az őslakosokra, az jól dokumentált tény.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 4 éve
Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A redskin egyáltalán nem olyan, mint a nigger, számtalan cikk bizonyítja, hogy az indiánoknak ez egyáltalán nem sértő, sőt.
tenorx
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
Sztem legyen az ossze csapat neveben F.C. pl new england football club 🤣
több mint 4 éve
Hogy legyen szó a Washingtonról, de témát is váltsak. A Sports Illustrated 10 legnagyobb "mi lett volna ha?" sztorija az elmúlt 10 évből:www.si.com/nfl/2020/07/03/10-what-ifs-patrick-mahomes-robert-griffin-chip-kelly
Köztük az egyik: Mi lett volna, ha RGIII nem sérül le?
több mint 4 éve
Kicsit túlpörgitek ezt a dolgot szalmabáb érvelésekkel, főleg a posztod Kampman.A Redskins tényleg olyasmi mint a nigger, most nektek miért fáj, ha ezt megváltoztatják valami nem offenzívre?
több mint 4 éve
hát elvileg a redskins olyan név volt, mintha mondjuk niggas lenne. De ehhez jobban kéne ismerni az amerikai kultúrát, szerintem hagyjuk rájuk, hogy elbohóckodjanak vele, nekünk elég lesz a 100 tagú cigány zenekarnak új nevet találni.Amerikai kultúrát... Mire gondolsz? Mark Twain? Hemingway a hímsoviniszta? Mind megy a lecsóba hamarosan... 😊
Black_Adder
Noch dazu bármibe be lehet magyarázni ezt a hülyeséget. Holnap jön a Blackhawks, aztán a Florida Seminoles. Aztán az Atlanta Braves. Aztán kitalálják, hogy a Steelers meg a Packers név a prolik lenézése, ezért meg kell változtatni. Aztán el lehet mondani, hogy a Patriots név hímsoviniszta, azt közli, hogy az USA csak férfiaknak köszönheti a megszületését, a Saints pedig kirekeszti a nem keresztény vallási kisebbségeket, különösen a muszlim négereket. És a sort a végtelenségig lehet folytatni.
Sosem tartottam társadalomként nagyra az Egyesült Államokat - pontosabban elismertem gazdasági és katonai erejét, de semmilyen vonatkozásban nem néztem fel rájuk - de ez, ahogy az a soványka kis történelmüket saját maguk tiporják a sárba, egyszerűen hihetetlen. A jog,erkölcs, hagyományok római hármasságából az organikus fejlődés hiányában meg nem jelenő két utóbbi társadalomvezérlő elv hiánya ehhez vezet.
több mint 4 éve
hát elvileg a redskins olyan név volt, mintha mondjuk niggas lenne. De ehhez jobban kéne ismerni az amerikai kultúrát, szerintem hagyjuk rájuk, hogy elbohóckodjanak vele, nekünk elég lesz a 100 tagú cigány zenekarnak új nevet találni.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 4 éve
Állítólag max 20%-os kapacitásban engednek majd be nézőket a szezon során a stadionokba. Bejelentés a jövő héten.Hangulatos lesz a kongó stadion. Majd a DJ-k nyomják mint a német meg a spanyol bajnokikon.
twitter.com/NFLDraftBites/status/1278871979727171586
Szóval minden meccs úgy néz majd ki(HLSZ), mint a floridai NFL csapatok hazai meccsei decemberben...
iktriad
több mint 4 éve
A Sajtfejűek? Megőrültél? Az szimpla gúny a sárgák irányába...Legalább valamilyen indián kötődésű nevet találjanak ki, ha már a rézbőrű kifejezés sértő, ne legyen totálisan más az asszociáció.De az indián (indián?????? őslakos, te rasszista állat!!!!!) kötődésű névvel az lesz a baj, hogy még mindig fajilag szenzitív, megsértődhet rajta akármelyik őslakos, illetve az ő nevükben kéretlenül fellépő aktivista.
ZERO_L
De akkor már menjünk végig a neveken, mert majdnem mindenkivel lesz probléma:
Bills, Dolphins, Ravens, Bengals, Jags, Colts, Broncos, Eagles, Lions, Bears, Falcons, Panthers, Cardinals, Seahawks, Rams: Visszaélés az állatok méltóságával, esetleg a Panthers maradhat, ha sikerül az identitást a Fekete Párducokat dicsőítő módon átalakítani
Patriots: politikai állásfoglalás, üldözendő
Jets: A 9/11 trauma szempontjából problémás
Browns, Redskins, Chiefs: Rasszista képzettársításokra adhat lehetőséget. Persze erre lehetne mondani, hogy rossz az, aki rosszra gondol, de mindegy.
Texans: Egykori rabszolgatartó állam, elfogadhatatlan
Cowboys: Vadnyugati nosztalgia a faji megkülönböztetés idejéből
Titans, Giants, Vikings: ókori-középkori európai mítoszokra visszautaló nevek, egyértelműen kolonialista
Buccaneers, Raiders: Erőszakot dicsőítő nevek
49ers: Visszautal 1849-re, amikor még volt rabszolgatartás az USÁ-ban (Kaliforniában mondjuk pont nem, de mindegy).
Saints: Keresztény szimbolika, fúj
Végeredményben, tehát csak a Packers-Steelers-Chargers hármas van biztonságban, az ő nevük nekem legalábbis PC-biztosnak tűnik, a többi csapat drukkerei kezdhetnek brainstormingolni az új neveken, illetve megbarátkozni az új nevek gondolatával.
Kampman
több mint 4 éve
Kampman
28 331
Legalább valamilyen indián kötődésű nevet találjanak ki, ha már a rézbőrű kifejezés sértő, ne legyen totálisan más az asszociáció.De az indián (indián?????? őslakos, te rasszista állat!!!!!) kötődésű névvel az lesz a baj, hogy még mindig fajilag szenzitív, megsértődhet rajta akármelyik őslakos, illetve az ő nevükben kéretlenül fellépő aktivista.
ZERO_L
De akkor már menjünk végig a neveken, mert majdnem mindenkivel lesz probléma:
Bills, Dolphins, Ravens, Bengals, Jags, Colts, Broncos, Eagles, Lions, Bears, Falcons, Panthers, Cardinals, Seahawks, Rams: Visszaélés az állatok méltóságával, esetleg a Panthers maradhat, ha sikerül az identitást a Fekete Párducokat dicsőítő módon átalakítani
Patriots: politikai állásfoglalás, üldözendő
Jets: A 9/11 trauma szempontjából problémás
Browns, Redskins, Chiefs: Rasszista képzettársításokra adhat lehetőséget. Persze erre lehetne mondani, hogy rossz az, aki rosszra gondol, de mindegy.
Texans: Egykori rabszolgatartó állam, elfogadhatatlan
Cowboys: Vadnyugati nosztalgia a faji megkülönböztetés idejéből
Titans, Giants, Vikings: ókori-középkori európai mítoszokra visszautaló nevek, egyértelműen kolonialista
Buccaneers, Raiders: Erőszakot dicsőítő nevek
49ers: Visszautal 1849-re, amikor még volt rabszolgatartás az USÁ-ban (Kaliforniában mondjuk pont nem, de mindegy).
Saints: Keresztény szimbolika, fúj
Végeredményben tehát csak a Packers-Steelers-Chargers hármas van biztonságban, az ő nevük nekem legalábbis PC-biztosnak tűnik, a többi csapat drukkerei kezdhetnek brainstormingolni az új neveken, illetve megbarátkozni az új nevek gondolatával.
Szerkesztette: Kampman
több mint 4 éve
Nem tudom, szerintem ideje volt.Miért is?
tenorx
több mint 4 éve
Nem tudom, szerintem ideje volt.