Atlanta Falcons
32 feliratkozó
több mint 9 éve
Na figyelj, a Holmgren féle Seattle az XL-en úgy ment az SB-be, hogy pont mindenki leszarta, ki a Steelers ellenfele. Arra a logikára volt felfűzve a meccs, hogy a korszakos egyéniség Jerome Bettis (HOF) visszavonul, és ezt pont szülővárosában Detroitban teheti meg, SB győztesként. Bettis sebessége akkorra már egy korallzátonyéval vetekedett (és inkább vezér, meg sámán volt, mint produktív), miközben a Seattleben Shaun Alexandernek ez az 5. nagyon 1000+ yardos szezonja volt, két számjegyű TD-vel, és abban az évben 27!!!!!!!!!! TD-t meg 1900 yardot futkosott össze, az amúgy szintén HOF Jones és a szánalmas 7 Pro Bowlt megjáró Hutchinson fémjelezte fal mögött.Persze nem azt mondom hogy egyből mindenki istenítse a csapatot csak már rossz azt olvasni a meccs elemzésekben, hogy persze ügyes volt az atlanta de a GB -nél ez sérült volt az nem játszott ... stb.stb. De azzal senki nem foglalkozik érdemben hogy az atlanta bejutott a SB-be. Még a másik oldalon a NE-röl oldalas cikkek szólnak hogy mekkora istenek (evvel nem azt akartam mondani hogy a NE nem jó sőt nagyon is az). Egy kicsit frusztráló a dolog.Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkSzünetem van, harmadszor olvasom el, amit írsz, de nem értem. Aki olyat ír, hogy szerencse azt nem kell komolyan venni.
Midnight
Azt ne várd, hogy a körülményeket figyelmen kívül hagyva mindenki leboruljon! Nem fognak, mert az ember öngyógyít, és keresi a hibát, és ha nem elborult, akkor nem azt mondja, hogy all hope is gone, hanem a vereséget követő 2 napon belül, már azon agyal, hogy nincs akkora baj, és nézi milyen pozikon kellene segíteni. Ez egy játék. Én sajnos nem ilyen vagyok pl..
Mik a körülmények?
Sok sérült volt a Seattleban? ....Rengeteg, és minőségi játékosok, Sok sérült volt a GB-ben? Rengeteg.
Mit láttunk?
Sokat hibázott a Seattle? Rengeteget, Sokat hibázott a GB? Rengeteget.
Vegyük az Odhiambo példát. Amíg Ifedi fenn volt , addig a D playhívás nem volt annyira egyértelműen febjölösz. Nyílván megbontasz egy O Linet, akkor ott gáz van, az pech, hogy Ifedi kiesett (nem azért mert annyira jó, hanem mert legalább egy ritmusban mozog a többiekkel).
DE az, hogy hogyan kerülhetett pályára ilyen felkészültség mellett Odhiambo az nem szerencse kérdése, hanem annak a kérdése, hogy Carroll annyi tüzet oltott, hogy a teljes exec átment Kábelhez, akinek fele annyi ideje nem maradt arra, hogy Ifedi mögött legyen használható ember. Ifedi sem használható, nem hogy Odhiambo. Ez nem szerencse, ez hiba, ez baj.
Ti szabályosan nyertetek, fegyelmezett a csapat, együtt van a csapat, kevés a hiba nagyszerű a gameplan, ki van gyakorolva minden. Mással nem kell foglalkozni. Patricia viszont van annyira jó DC, hogy fog tudni mit kezdeni a programjátékkal.
DE:nem egy és nem két terített betli szezon és jó drafthely után beérett a munka -Király jelzi, hogy működik az NFL.
De azt ne várd, hogy azonnal egy lapon emlegessenek franchisekkel, akik 6-10 éve szinte folyamatosan rájátszásban vannak... Ez még odébb van, eljön az ideje.
TGA
Midnight
Bettis nem, hogy abban az évben, hanem az egyébként kiemelkedő karrierje során sem tudta megközelíteni ezeket a számokat. De ez nem volt akkor érdekes. És félreértés ne essék nem csak a földön volt brutál a Seattle, hanem, Matt Hass is összerakott ugyanennyi TD-t, meg 3500 yardot, ma már patetikus, de akkor igencsak jó 100- as ratinggel.
Ez akkor hiperszonikus volt, programfoci, és diverzifikált támadójátéknak kb. olyan csúcsa, mint a mai Atlanta.
De akkor sem ez volt a nagy story, hanem az, hogy a Bus hazamegy, hogy mégiscsak jó, hogy nem vonult vissza egy évvel korábban, hogy BigBen lehet a legfiatalabb QB, aki.... már nem is emlékszem.
2013 SB kék sarok a programfoci antitézise D oldalról a Seattle vörös sarok a programfoci másik antitézise O oldalról a Broncos ellen.
Mi volt a Story? Manning visszatérése mekkora parádé, megdöntötte az összes támadó rekordot.
Ez a pillanat uralásáról szól, tehát korunk marketingeséinek még mindig oly fontos fegyveréről
Én megértelek, mert szar érzés, de ez ilyen. Se Bettisre, se Manningre nagyon nem haragszom sőt (utóbbiért kapnék is anyától), valójában megérdemelték a figyelmet, és kurvára hiányoznak.
Amit tehetsz, az annyi, hogy szelektálsz, nem foglalkozol sem a hülyékkel, sem a Lakat T Károlyság élő ikonjaival, mert ezek elveszik az ember kedvét.
Lábjegyzet:
*Shaun Alexander 2000-2005 között összerakott 89 TD-t, és 8000! Yardot
Sending out an S.O.S
több mint 9 éve
Nem kell annak lennie. Ìgy szépen ràrakjàk a terhet a Pats vàllàra és a Falcons meg felszìvhatja magàt hogy majd most megmutatjuk, és ìgy izgalmas meccs lesz ahol a Pats nyer 30-27-re. ( csak mert jobban bìrjàk a terhet) 😀Persze nem azt mondom hogy egyből mindenki istenítse a csapatot csak már rossz azt olvasni a meccs elemzésekben, hogy persze ügyes volt az atlanta de a GB -nél ez sérült volt az nem játszott ... stb.stb. De azzal senki nem foglalkozik érdemben hogy az atlanta bejutott a SB-be. Még a másik oldalon a NE-röl oldalas cikkek szólnak hogy mekkora istenek (evvel nem azt akartam mondani hogy a NE nem jó sőt nagyon is az). Egy kicsit frusztráló a dolog.Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkSzünetem van, harmadszor olvasom el, amit írsz, de nem értem. Aki olyat ír, hogy szerencse azt nem kell komolyan venni.
Midnight
Azt ne várd, hogy a körülményeket figyelmen kívül hagyva mindenki leboruljon! Nem fognak, mert az ember öngyógyít, és keresi a hibát, és ha nem elborult, akkor nem azt mondja, hogy all hope is gone, hanem a vereséget követő 2 napon belül, már azon agyal, hogy nincs akkora baj, és nézi milyen pozikon kellene segíteni. Ez egy játék. Én sajnos nem ilyen vagyok pl..
Mik a körülmények?
Sok sérült volt a Seattleban? ....Rengeteg, és minőségi játékosok, Sok sérült volt a GB-ben? Rengeteg.
Mit láttunk?
Vegyük az Odhiambo példát. Amíg Ifedi fenn volt , addig a D playhívás nem volt annyira egyértelműen febjölösz. Nyílván megbontasz egy O Linet, akkor ott gáz van, az pech, hogy Ifedi kiesett (nem azért mert annyira jó, hanem mert legalább egy ritmusban mozog a többiekkel).
DE az, hogy hogyan kerülhetett pályára ilyen felkészültség mellett Odhiambo az nem szerencse kérdése, hanem annak a kérdése, hogy Carroll annyi tüzet oltott, hogy a teljes exec átment Kábelhez, akinek fele annyi ideje nem maradt arra, hogy Ifedi mögött legyen használható ember. Ifedi sem használható, nem hogy Odhiambo. Ez nem szerencse, ez hiba, ez baj.
Ti szabályosan nyertetek, fegyelmezett a csapat, együtt van a csapat, kevés a hiba nagyszerű a gameplan, ki van gyakorolva minden. Mással nem kell foglalkozni. Patricia viszont van annyira jó DC, hogy fog tudni mit kezdeni a programjátékkal.
DE:nem egy és nem két terített betli szezon és jó drafthely után beérett a munka -Király jelzi, hogy működik az NFL.
De azt ne várd, hogy azonnal egy lapon emlegessenek franchisekkel, akik 6-10 éve szinte folyamatosan rájátszásban vannak... Ez még odébb van, eljön az ideje.
TGA
Midnight
„Elmehetsz több pénzért játszani meg ilyenek, de ha minden héten vesztesz elég nyomorultul érzed majd magad. Itt akarok maradni, nyerni akarok, segíteni akarok a csapatnak és továbbra is jó és megbízható játékosnak maradni." - Rob Ninkovich
több mint 9 éve
Persze nem azt mondom hogy egyből mindenki istenítse a csapatot csak már rossz azt olvasni a meccs elemzésekben, hogy persze ügyes volt az atlanta de a GB -nél ez sérült volt az nem játszott ... stb.stb. De azzal senki nem foglalkozik érdemben hogy az atlanta bejutott a SB-be. Még a másik oldalon a NE-röl oldalas cikkek szólnak hogy mekkora istenek (evvel nem azt akartam mondani hogy a NE nem jó sőt nagyon is az). Egy kicsit frusztráló a dolog.Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkSzünetem van, harmadszor olvasom el, amit írsz, de nem értem. Aki olyat ír, hogy szerencse azt nem kell komolyan venni.
Midnight
Mik a körülmények?
Mit láttunk?
TGA
több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkSzünetem van, harmadszor olvasom el, amit írsz, de nem értem. Aki olyat ír, hogy szerencse azt nem kell komolyan venni.
Midnight
Mik a körülmények?
Mit láttunk?
Sending out an S.O.S
több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott.Elsősorban ne foglalkozz velük! Másodsorban komolyabb oldalakon azért találni érdemi cikkeket. Egyet példának: theringer.com/atlanta-falcons-green-bay-packers-nfc-championship-game-e4f2f74c5477#.lcyaf3z0g Harmadsorban valahol érthető. Miután az egekig felszopkodták a Packerst (le se szarták a GB létező problémáit, gyengeségeit), nehéz leírni, hogy bocs, balfékek voltunk. Csak szerencséje lehet annak a csapatnak, amelyik győz a "ott a pályán rajzolta fel a játékot" isteni csoda ellen.
Midnight
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkMajd az lesz h Gronk nem jatszott
Midnight
több mint 9 éve
Nem kell hogy komolyan vegyenek...elég egy alapszakasz MVP meg egy rájátszás MVP a csapatból...a SB győzelem mellé... 😊

több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkÁ, ne légy naív. Akkor is lenne valami kifogás, legalább 4-5 év PO szereplés kellene ahhoz, hogy komolyan vegyenek bennünket.
Midnight
több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünkPedig a Madden már év elején megjósolta, hogy ti nyeritek a Super Bowlt 😀
Midnight
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 9 éve
Olyan érdekes, hogy a mi győzelmünk a szerencsének köszönhető és hogy millió sérült volt a GB-nél. Akár milyen cikket olvasok épp hogy meg dicsérik a csapatott. Remélem nyerünk két hét múlva hát ha akkor elismerik végre hogy erős a csapat bár ahogy nézem ott is fognak valami indokot találni hogy miért nyertünk, ha nyerünk
több mint 9 éve
www.youtube.com/watch?v=M1USlpIPoYM&list=PLBQQIE4ZTvS_TF20AuWTsZzBXGE_IOxZe

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Még egy kis Blank:www.facebook.com/atlantafalcons/videos/10154428300947842/

Madden hates me.
több mint 9 éve
Kicsit visszautalva a linkelt hsz.-hez azt hiszem nem mehetünk el szó nélkül chester utolsó 5-6 meccsen bekövetkezett formajavulása mellett.Ma reggel arra ebredtem hogy ezt leirom. De latom mar elkestem 😀 abszolut igazad van sztem.
peach
több mint 9 éve
www.cbssports.com/nfl/news/2017-super-bowl-falcons-owner-arthur-blank-taking-every-employee-to-houston/?linkId=33693917Blank imádni való figura aki él-hal a csapatáért. Ha valalki, ő megérdemelne nagyobb "hypeot"...
Blank minden alkalmazottat elrepít a Super Bowl-ra - class act.
Eléggé belopta a szívembe magát az öreg a viselkedésével 😊
tenorx
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
www.cbssports.com/nfl/news/2017-super-bowl-falcons-owner-arthur-blank-taking-every-employee-to-houston/?linkId=33693917Blank minden alkalmazottat elrepít a Super Bowl-ra - class act.
Eléggé belopta a szívembe magát az öreg a viselkedésével 😊
több mint 9 éve
A passzjátékban pedig sok a vertikális elem (így szvsz túlzás WCO-nek beskatulyázni a rendszert, hiába azzal a nyelvezettel dolgozik a támadósor), ami miatt meg DB-k futkorásznak rengeteget.www.westcoastoffense.com/overview.htm
empty taxi

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
Szép meglátás empty, ez a futtasuk a védelmet hagy fáradjanak észrevételre vevő vagyok, így hirtelen pörgetve az eseményeket a szezonban meg is veszem. 😉A neal féle cikket én is olvastam, szemmel látható a különbség a szezon kb második felében ez is ok.
A dimitroff féle lelki társulással kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok viszont. Dimmy 2008 óta ténykedik itt, pioli csatlakozása előtti időkről viszont nem nagyon emlékszem 3. vagy hátsóbb körökből érkező játékosra aki tényezővé is vált volna. ricardo ellen nem ér mert smittyiék alatt a ps-ben rohasztottuk. free szintén második évére lett tényező. szóval pioli és a hawksos kultúrából érkező quinn sztem baromira egy húron pendül scoutolás terén, ráadásul eddig szerencsére meglehetősen hatékonyan is csinálják. a tehetség gondozás szintén erősödött. elhiszem, hogy dimitroff is osztja a nézeteiket, de biztos vagyok abban, hogy egyedül továbbra sem tudott volna olyan jól pickeln a hátsó körökben mint az elmúlt két évben. Ezzel is csak arra próbálok utalni, hogy valszeg ez a három ember jelenleg egy kíváló egyveleget alkot aminek a második évben már sb a jutalma.
Az al davis raiderst nem ismerem, de a hasonlóságokkal együtt simán eltudom képzelni, hogy dq nem a hiányosságok ellensúlyozása miatt nyúl a blitz csomagokhoz hanem mert így próbálja változatosabbá és innovatívabbá tenni a sémáját.
Kicsit visszautalva a linkelt hsz.-hez azt hiszem nem mehetünk el szó nélkül chester utolsó 5-6 meccsen bekövetkezett formajavulása mellett. Szvsz. az O ezen időszakban még egy szintel feljebb lépett és biztos vagyok benne, hogy ehhez köze van chesterhez akitől nem emlékszek olyan látványos hibákra mint a szezon első 10-11 meccsén.
több mint 9 éve
A tegnapi meccs hatására egyébként sokat gondolkodtam a siker további faktorairól.Ugye volt ez az agymenésem 2 hónappal ezelőtt az O hatékonyságáról, 1 dolog jutott még eszembe, amit akkor kihagytam a fejtegetésből: Shanny rendszere nem csak mentálisan (kurva nehéz elővételezni h mire készül az O), hanem fizikálisan is rendesen tudja fárasztani az ellenfél védelmét. Ugye rengeteg stretch futással élünk, ami miatt az ellen LB-jének gyakran kell kifutnia középről az oldalvonalig ahhoz, hogy szereljen, nagy utakat kell befutni snapről snapre emiatt fárasztó a dolog. A passzjátékban pedig sok a vertikális elem (így szvsz túlzás WCO-nek beskatulyázni a rendszert, hiába azzal a nyelvezettel dolgozik a támadósor), ami miatt meg DB-k futkorásznak rengeteget. Ráadásul ugye idén sok a no huddle, szal még cserélni se lehet nagyon a rengeteg futás közben/után. Emiatt összességében úgy gondolom, hogy nem kell félteni a támadósort akkor sem, ha a 4. negyedben szoros lesz az állás a Super Bowlon.
A másik, amin agyaltam, hogy mégis hogy a francban van az, hogy ez a D a bye week óta 18-19 pont körül enged átlagban. Logikus magyarázat az, amit többen hangsúlyoztak, hogy javult az egymás közti kommunikáció, ezért mernek a védőink gyorsabban játszani.
A gyorsaság kapcsán meg eszembe jutott egy cikk a napokban, ami arról szólt, h Quinn lelki társra talált Dimtroffban (tényleg a soulmate kifejezést használta a cikk) a scouting principle-ök terén, miszerint minden posztra gyors játékost keresnek. Kis túlzással úgy kapják a prospectek nálunk a draft grade-eket h megnézik a mért időket, ez alapján egy adag prospect kiesik a rostán, majd elkezdik nézni a megmaradtak game tape-jeit azt aki magas, gyors és még focizni is tud, ő kap 1. körös grade-t. Majd a meglévő hiányosságok súlyossága ill. mennyisége alapján alakul a további minősítés. Itt esett le a tantusz, hogy gyakorlatilag azokra az alapelvekre épül a jelenlegi csapat, amikkel az Al Davis vezette Raiders a 70-es években sikert sikerre halmozott. Röviden összefoglalva: Speed kills. Való igaz egy 21-23 éves srácot sokkal könnyebb megtanítani focizni, mint gyorsabban futni és van az a sebesség, amivel az ellenfél nem tudja felvenni a pályán a versenyt. No szóval mit is csinált az a Raiders, egyrészt voltak gyors lábú futói (hello Run D&C) meg voltak nagy és gyors elkapói, akinek Lamonica/Stabler/Plunkett mikor ki előrehajította a labdát (hello vertikális passzjáték). Védelem terén meg a 4 man rushban hitt az öreg és a többiek oldják meg hátul a cover feladatokat. Quinn és Dimitroff persze alkalmazkodókészségről is tanúbizonyságot tett (nem véletlen, hogy a késő davisi időszakban annyira sikertelen franchise volt a Raiders, mint amilyen), ez leginkább a védelemben érhető tetten. Davis a színtiszta emberfogás híve volt, Quinn cover sémái ellenben kifejezetten összetettek, bonyolultak. Quinn ugyanúgy elsősorban azt szereti, ha 4-man rush-sal megvan a nyomás, egyáltalán nem egy blitzőrült pali. Ellenben idén azért láttunk nem egy szépen megrajzolt blitzet is a csapattól, kíváncsi vagyok, hogy ez vmiféle konceptuális fejlődés eredménye, vagy esetleg csupán arról van szó hogy segíteni kell az erre szezonra ugyan előre lépő, ám azért most is ligaszinten leginkább átlagosnak nevezhető védőfalat.

Madden hates me.
több mint 9 éve
Egyértelműen karrier meccset tolt...Hageman mindig ilyen faszán tolta, vagy kiugróan jó meccse volt a tegnapi?Villanásai voltak korábban mind a D-ben mind az ST-ben, ennyire konzisztensen jó meccse szvsz még nem volt.
tüsi91
empty taxi
több mint 9 éve
Hageman mindig ilyen faszán tolta, vagy kiugróan jó meccse volt a tegnapi?Villanásai voltak korábban mind a D-ben mind az ST-ben, ennyire konzisztensen jó meccse szvsz még nem volt.
tüsi91

Madden hates me.
több mint 9 éve
Hageman mindig ilyen faszán tolta, vagy kiugróan jó meccse volt a tegnapi?
több mint 9 éve
A capland.hu-n ugyanebből a típusból van Raiders-es, vedd fel velük a kapcsolatot, hátha beszereznek Falcons-osat is, ha van rá keresletKöszi a segítséget. A Raiderses sapka már régebbi, de végigpörgettem az oldalt.
baggio
több mint 9 éve
When Atlanta won the rights to host the 2019 Super Bowl in the new Mercedes-Benz Stadium, Blank sent a text message to Quinn.“I told him, ‘We want to play in the Super Bowl in 2019.’ He texted me back saying, ‘I plan on getting there sooner.’ So maybe I didn’t expect this but Dan did.”
Itt a teljes cikk: www.myajc.com/sports/football/falcons-win-crowning-moment-for-owner-arthur-blank/9rnVCTqt6PJynoldZRkkXL/
több mint 9 éve
Szerintem egy dologgal lehet ezt a Falcons O-t lenyomni kibasz.tt hosszú driveokat kell tolni kb 8-12 perceseket és Td vel kell befejezni. Ennyi mert ha nincs fent a pályán Ryanék, akkor pontot a D-tek annyit nem tud szerezni amennyi elég a SB-ra...ParadSECIgen, így nyert a Chargers is ellenünk.
több mint 9 éve
remélem BB-ék olvassák a topicot! 😀Sztem ugy lehet nyerni a Falcons ellen, hogy tobb pontot kell szerezni mint ok!!!4!asszem mindenféleképpen igazad van
ulpianus
Kenny