Indianapolis Colts

50 feliratkozó

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Azért tavaly egy ótvar szar (még Coltshoz mérten is) védelem volt a pályán, és folyamatos deep passokkal mentünk egy rookie szezonban, és így is 11-5 lett a vége, szóval a sok turnover azért nem került sokba. Két meccs volt, ahol közel kaptunk ki, a JAX meg a Texans (itt nem is volt INT), a másik hármon meg tény, hogy sok INT volt, de az egyik egy Bears elleni első meccs volt, a másik egy hektikus Jets elleni, a harmadik meg a NE. Ezeken azért Peyton is szórt már el labdákat és nem a rookie szezonjában, szóval itt megint csak számon kérni az INTeket feleslegesnek érzem. Első szezonjában Peyton is szórta az INTeket, de nem álltak vele vissza biztonságira, és azért látjuk, hogy nem tették rosszul.coltman
Igaz, jobb az idei védelem, de azért szó nincs arról, hogy most aztán hajrá, lehet kockáztatni, mert úgyis megoldják ha baj van. Ez a Đ azért nem Seattle vagy Chiefs szintű így sem. Passz ellen és futás ellen is kb. ugyanúgy védekezünk, mint tavaly, csak idén - eddig! - kevesebb pontot kaptunk belőle. Node nem is játszottunk még igazán olyan high octane offense-ek ellen, mint a tavalyi Patriots, Green Bay, Detroit, stb. A Niners meccs sikerült kiválóan, de azon kívül a Seattle-től kapott 28, a Miami 24, az Oakland 20 pont nem kifejezetten egy shut down defense számai.

Az én kétségem igazából nem is a védelemből, hanem abból fakad, hogy én nem érzem, hogy attól, hogy Luckot megdobatjuk vertikálisan, jobb lenne a csapat. Tavaly 22 pontos támadó pontátlagot produkáltunk az Arians féle taktikával. Azzal egyszer lehet 11 meccset nyerni, de rendszeresen nem. Márpedig nem látom, hogy idén mitől lennénk jobbak benne. Tavaly jó volt, mert csak azt tudtuk, de az idei valamivel jobb fallal és jobb futójátékkal lehetne gazdagabb playbook-ot is csinálni. Pep-el éppen az a gond, hogy nem lett gazdagabb, csak más. Ez is többet termel mint a tavalyi (eddig 24.5 pont meccsenként, nagyon jó defense-ek ellen játszva), de hajlamos beállni, beszürkülni.

A Peyton példával annyiban egyetértek, hogy hagyni kéne Luckot dobni többet. De nem úgy, ahogy tavaly! Peyton minden volt, csak nem egy Roethlisberger, márpedig a tavalyi Luck inkább volt egy ifjú Roethlisberger, mint egy ifjú Manning. Én meg ezt nagyon nem szeretném hosszú távon, mert akkor biztos, hogy nem 15 évig lesz QB... Peyton-t a pre-snap olvasási képessége és éppenséggel pont a west-coast-hoz hasonló passzjáték tette naggyá. És az a baj, hogy Pep mond akármit, pont, hogy nem west-coast/no-coast offense-et játszik, mint ahogy ígérte. A west coast a passzjátékkal nyitja meg a futójáték előtt a lehetőségeket. Mégpedig a pályát szélességében kihasználó, rövid, magas sikerességi arányú passzokkal. Elsősorban egy csomó screen variációval, bunch formációkkal, stb. Ez az amiből semmit nem látunk, és én leginkább hiányolok. Főleg azért, mert az előszezonban ezt játszottuk, és nagyon tetszett. (És ugye ez az amit Peyton is annak idején.csinált. Már a no-huddle mellett.) Ez lehetne az alap, amire építve aztán persze be lehetne tenni néhány mély passzt is a játékba. De annak akkor van értelme, ha a védelmek kénytelenek feljebb védekezni a futás és a rövid passzok miatt, különben Luck dobálhatja a mély lasztikat Hiltonnak double coverage-be....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
deleted account 1 758
Egyébként addig, amíg az execution ilyen rossz, addig nem is tudom, hogy van-e értelme belemenni abba, hogy vajon a konzervatív vagy a tavalyi Arians féle playhívás lenne ennek a csapatnak a jobb. Amondó vagyok, hogy nem ezen múlik. Az lehet, hogy akkor Lucknak lenne meccsenként 80 yarddal többje, Wayne-nek és Hiltonnak meg 40-40 yarddal több elkapása, de a focit nem erre játsszák. Hiába passzolna többet Luck, ha abból max. csak annyival lenne több pont, amennyivel a turnoverek száma is. Mert valljuk be, annak az lenne a vége. Arra nem lehet gameplan-t összerakni, amit Luck a meccsek végén, kiélezett szitukban tud. Az egy rendkívüli adottsága, emiatt sok meccset képesek voltunk és lehetunk is még nyerni. De 60 percig nem lehet 4 down üzemmódban focizni, arra blazírozva, hogy majd ő megcsinálja valahogy a playeket. Egyrészt csak összeveretnénk, másrészt rossz irányba is fejlődne. Harmadrészt a 3 down passz happyhez Luck még kevés is. Azért ő még nem Manning, jelenleg kb. úgy, vagy talán kicsit jobban tudna egy ilyent lehozni, mint tavaly. Az meg nem előrelépés a mostanihoz képest, csak egyszerűen más stílus. Persze jó lenne, ha Hiltonnak minden meccsen lenne 100 yardja, Wayne-nek meg 8 elkapása, de a vele járó két-három INT, és a rosszabb napokon benyalt 40-50 pontos vereség annyira nem hiányzik. 😊peterk2005
Azért tavaly egy ótvar szar (még Coltshoz mérten is) védelem volt a pályán, és folyamatos deep passokkal mentünk egy rookie szezonban, és így is 11-5 lett a vége, szóval a sok turnover azért nem került sokba. Két meccs volt, ahol közel kaptunk ki, a JAX meg a Texans (itt nem is volt INT), a másik hármon meg tény, hogy sok INT volt, de az egyik egy Bears elleni első meccs volt, a másik egy hektikus Jets elleni, a harmadik meg a NE. Ezeken azért Peyton is szórt már el labdákat és nem a rookie szezonjában, szóval itt megint csak számon kérni az INTeket feleslegesnek érzem. Első szezonjában Peyton is szórta az INTeket, de nem álltak vele vissza biztonságira, és azért látjuk, hogy nem tették rosszul.

Szóval alapjában nekem az iránnyal nincs bajom. Egyszerűen először is jobban kell(ene) játszani, nem kéne annyit dropolni, kicsit pontosabban dobni, kicsit jobban futni. És persze jobban is kéne playt hívni. Pl. nincs elég rövid passz. Elsőre vagy futunk (azt is elég szűk playbook-al), vagy 10+ yardokat akarunk passzolni. Kellenének a checkdown passzok, kéne 1-2 gyors play action passz, kéne 1-2 szélső futás, stb. Ezekből nagyon keveset látok. Tegnap mondjuk azt a keveset is szinte mind droppoltuk, de ezzel együtt is. 😊

Baj nincsen, még ha a Denver meccs is elúszna, akkor sem. Menni kell előre, a csoport nyerhető, és közben meg lehet dolgozni a problémákon.peterk2005
Az irány meg nem tudom mennyire megfelelő. Ha egy csapat mondjuk leigazolja AP-t, akkor utána egy meccsen nem 10 running playt fogsz hívni, ha értelmes vagy. Nálunk ugyanez van fordítva. Grigson kurva nagy csapatot rakott össze már tavaly is, és ment is ennek megfelelően a játék, a képességeknek megfelelően.

De hogy máshonnan közelítsem : Jobb lett a D, szóval a tavalyi INT-ek még kisebb gondot jelentenének, kevesebb pontot kapnánk ezekből. Jobb lett a támadófal, szóval valószínűleg kevesebb INT lenne. Egy évet eltöltött Luck, Hilton, Brazill az NFL-ben, Wayne-nel is összeszoktak, megint csak nagyobb pontosság, több rutin, kevesebb hiba lenne. A tavalyi borzalom futójátékhoz képest sikerült jó futókat szereznünk, és tehermentesítenünk Ballardot, de még be is mákoljuk TR-t egy első körért, tehát az ellenfél védelme nem tud annyira a passzra visszaállni, mint tette azt tavaly. Megint csak vélhetően kevesebb eladott labda.

Szóval ragaszkodhat Hamilton a playbookhoz, meg a West coasthoz, vagy no coasthoz, vagy hívja felőlem, aminek csak akarja, de szerintem kevés Indy drukkert tudsz mondani, aki egy Vikings vagy egy Bills féle csapatot szeretne látni - én is Manningen szocializálódtam (és szerintem vagyunk ezzel még itt páran), és anno azért lettem Indy drukker, mert tetszett az a passzjáték. Nem hiszem, hogy nagyon fogják szeretni a drukkerek hosszútávon Hamiltont, ha ez így marad, mert nem ezért nézi szerintem egy Colts drukker a meccset, hanem azért, amiért ennek a csapatnak anno elkezdett drukkolni - a kibaszott nagy passzjáték, nem az izzadtságszagú fizikalitás. Legalábbis szerintem.
több mint 12 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 539
, kéne 1-2 szélső futáspeterk2005
na jó, hogy mondod. akartam is kérdezni, hogy Trentet miért csak a darálóba küldjük? ennyire nem vágja még a playbookot? nem értem. párat akkor is meg lehetne próbálni oldalra. szerencsétlen megkapja a labdát és durr bele a falba.

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az az igazság, hogy szarok voltunk tegnap, nem érdemeltünk győzelmet, na. A Chargers meg pont azt csinálta ellenünk, amit eddig mi csináltunk, azaz szép folyamatos, lassú, időgyilkos támadásokat vezetve komótosan rakogatta fel a pontokat. Mi meg utána 2 perc alatt eljutottunk amíg eljutottunk, majd többnyire punt, ha nem, akkor ugyanúgy FG.

Egyébként addig, amíg az execution ilyen rossz, addig nem is tudom, hogy van-e értelme belemenni abba, hogy vajon a konzervatív vagy a tavalyi Arians féle playhívás lenne ennek a csapatnak a jobb. Amondó vagyok, hogy nem ezen múlik. Az lehet, hogy akkor Lucknak lenne meccsenként 80 yarddal többje, Wayne-nek és Hiltonnak meg 40-40 yarddal több elkapása, de a focit nem erre játsszák. Hiába passzolna többet Luck, ha abból max. csak annyival lenne több pont, amennyivel a turnoverek száma is. Mert valljuk be, annak az lenne a vége. Arra nem lehet gameplan-t összerakni, amit Luck a meccsek végén, kiélezett szitukban tud. Az egy rendkívüli adottsága, emiatt sok meccset képesek voltunk és lehetunk is még nyerni. De 60 percig nem lehet 4 down üzemmódban focizni, arra blazírozva, hogy majd ő megcsinálja valahogy a playeket. Egyrészt csak összeveretnénk, másrészt rossz irányba is fejlődne. Harmadrészt a 3 down passz happyhez Luck még kevés is. Azért ő még nem Manning, jelenleg kb. úgy, vagy talán kicsit jobban tudna egy ilyent lehozni, mint tavaly. Az meg nem előrelépés a mostanihoz képest, csak egyszerűen más stílus. Persze jó lenne, ha Hiltonnak minden meccsen lenne 100 yardja, Wayne-nek meg 8 elkapása, de a vele járó két-három INT, és a rosszabb napokon benyalt 40-50 pontos vereség annyira nem hiányzik. 😊

Szóval alapjában nekem az iránnyal nincs bajom. Egyszerűen először is jobban kell(ene) játszani, nem kéne annyit dropolni, kicsit pontosabban dobni, kicsit jobban futni. És persze jobban is kéne playt hívni. Pl. nincs elég rövid passz. Elsőre vagy futunk (azt is elég szűk playbook-al), vagy 10+ yardokat akarunk passzolni. Kellenének a checkdown passzok, kéne 1-2 gyors play action passz, kéne 1-2 szélső futás, stb. Ezekből nagyon keveset látok. Tegnap mondjuk azt a keveset is szinte mind droppoltuk, de ezzel együtt is. 😊

Baj nincsen, még ha a Denver meccs is elúszna, akkor sem. Menni kell előre, a csoport nyerhető, és közben meg lehet dolgozni a problémákon.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Stez SMU Mustangs 47 723 — Whoops, looks like something went wrong.
Teljesen mindegy, hogy DHB van-e a csapatnál, vagy Avery.
Az a lényeg, hogy milyen rendszerben vannak. Arians tudta, hogy használja ki a játékosai erősségét, így Averyét is. Annak ellenére, hogy sokat droppolt, azért voltak nagy elkapásai, voltak nagy DPI-k rajta, mentek felé a deep passzok is.
Pep viszont nem dobáltatja a deepeket sem DHB, sem Hilton felé. És igen, már megint baszta kihasználni Hiltont, amikor egy hete alázta a minőségi cornereket.
Pep szvsz nem ért ezekhez. Ő csak nyomatja a játékokat, teljesen mindegy, hogy milyen WR-jei vannak, nem tud külön rájuk szabni játékokat.
Oké, Arians kurva agresszív volt. És? Adott volt hozzá egy király QB, még egy fos fallal is nyertük a meccseket. Itt most jó a WR corp is, jó a fal is, a futójáték is mehet, tehát tényleg mindenre figyelnie kell az ellenfélnek, de mégsem tudjuk kihasználni a csapatrész erősségeit.
Oké, nyertünk a Raiders ellen. Köszönjük meg, mert megérdemeltük volna, hogy kikapjunk. Az O ott sem remekelt.
Kinyaltunk a Miami ellen meglepetésre, köszönjük meg az O-nak és azt aztán tényleg Pepnek. Nem foghatjuk a dropokra és egyéb hibákra a vereséget, ott is volt hibás döntése Paganonak is, Pep meg az amatőr playbookját rakta be a táskájába véletlenül.
Nyertünk SF-ben. Az O-nak volt 3-4 jó driveja, de 2 negyeden keresztül semmi egyébként. A védelem megnyerte nekünk a meccset. Ott sem volt jó összességében a playcall, de ott ezt a pár driveot nagyon elkapta Pep is, ráérzett!
Előző héten ugyanez, ráérzett, és most már végre huzamosabb időn át jó játékok mentek. De véletlen a hatékonyság, hogy Hiltont elkezdtük MEGFELELŐEN használni?
Szerintem nem.
Ma pedig... No comment... Hát megint mire használtuk Hiltont, alap, hogy rövid routeokra. Miért kellett első dirveban 3&4-re 25 yardos passzt erőltetni, miért nem lehetett a tuti 1st downra rámenni? Szerintem ez hiba volt. utána ismét a következő drive, 3&rövid, Trent sehol. SEHOL. Bazdmeg, hát hozunk első körért egy rohadt futót, majd tojunk használni akkor, amikor kell és arra, amit tud. Ezt a szerencsétlen niggert konkrétan egyetlen egy futásánál sem tudják levinni első, sőt második kontaktra sem, a -2 yardos futásból is hozott eddig állandóan 1-2 yardokat akár, de nem. Ne fussuk meg. Az luxus, nem poén. Ha már szar, akkor legyen büdös, nyilván.
Aztán pedig a fenébe, hát jönnek a jobb hívások, Pep megint elkezd ráérezni kicsit, hát nem ejti el az a gyökér Fleener a passzt? Azt a passzt, ahol aztán egy gyors spike után kb. lett volna 20-25 másodpercünk arra, hogy TD-t szerezzünk kb a Chargers 15-öséről. Oké, nagyot védekezett a védő Fleeneren, egyből ugrottak rá ketten. Ja, hogy nem, elvégre ember nem volt a közelében. MÁR MEGINT koncentrációs hiba. Sokadik, Fleener, sokadik. De túléljük, meccsben maradunk. Utána jön DHB dropja. Rá lehet fogni Luckra, hogy picit hosszú volt a labda, de egyáltalán nem volt hosszú. Ezt el kell kapni. Ez az a liga, ahol ezt el kell kapni. Nincs mentség, ott volt DHB kezében a laszti szinte. MÁR MEGINT koncentrációs hiba. Sokadik DHB, sokadik. Aztán pedig Wayne is droppolt egy nagyot, majd a végén a pick is az ő felütött lasztija után volt.
Ahogy ezekbe belegondolok, csak azt tudom mondani, hogy Luck most is jól játszott. Mert ő nyilván nem kaphatja el a sajéát passzait a WR-ek helyett. Márpedig ezek a droppok olyanok voltak, amik nagy valószínűséggel pontokat hoztak volna. Főleg Fleeneré, szerintem ott megcsináltuk volna a TD-t. Hilton dropjáról nem fogok beszélni, mert az olyan drop volt, hogy ha el is kapja a labdát, rögtön ott volt a két védő, esélye sem volt a 1st downra. Ott a hívás volt megint furcsa, egy 3&7-re kapott volna 3 yardos passzt TY. Furcsa. Nem tudom ezeket hova tenni. És az a baj, hogy ezt most nem csak egyedül Pep vesztette el ezt a meccset. A védelmen kívül minden csapatrész szar volt. Plusz a staff is szar volt. Mindenhol hibáztak és ez most simán a győzelembe került, mert ezt a meccset nekünk meg kellett volna nyernünk, simán. Sajnos...

Lehet oltani Tolert és a védőket, de én biztos nem tenném. A TD-t egyébként Davisről kaptuk, de Howell olyan amatőr szinten futott alá a passznak, hogy ez egy kicsit is jobb S-nél pass deflection. Toler beszopott pár passzt, na puff. Davist meg hülyére szopatta egy Brown, hát öregem... Amúgy Toler jól emberezik, minden egyes elkapásnál azt néztem, hogy baromira jól lekövette a WR-t, de az elkapásnál. Oda is csap amúgy, de most Allennek voltak nagy elkapásai róla, szóval nem fröcsögnék rögtön, hogy uhh Toler. Powershez képest nem kis upgrade, bárki bármit mond, engem nem tud meggyőzni az ellenkezőjéről.
Arról nem is beszélnék, hogy a 3&5-t, aminél rádobták a flaget, még viccnek is rossz volt, és azért halkan jegyezném meg, hogy utána kaptuk a TD-t is. Az meg tök alap, hogy Mathisen vagy 3-4 holdingot engedtek el a zebrák. Ez oké is lenne, de az, hogy a majomkodásukból kapunk TD-t, az már nem oké.
Második félidőben pedig a védelem már nem volt ugyanaz a védelem. Freeman kiesett, onnantól vicc volt az egész. Nem véletlen, hogy az ő kiesése után kezdtük el azonnal nyelni a futásonkénti 4-5-6 yardokat.
Az a baj, hogy Freeman alapból a legjobb futás elleni védőnk, viszont így, hogy Landry sem volt, így ez gáz volt. Howell mozgását figyeltem, minden futásnál késve indult meg, sokszor rosszul is olvasta a játékot, missed taclkeje is volt.
Most Harveyról nem beszélnék. Rossz vicc. Nála nagyobb vicc már csak Manusky, aki nem tudja lereagálni több driveon át sem, hogy esetleg nem őt kellene Gatesre rakni emberezni például. Az meg aztán már végképp a legalja, amikor Woodheadre odarakják, hogy emberezze le.
Ő ehhez lassú. Oké, szar az ember, de akkor is ezt a koordinátornak észre kell vennie, ezzel valamit kezdenie kell. Nem véletlen, hogy szinte folyamatosan szegény Mariora dobáltak, olyan matchup volt mindenki számára.

De összességében még mindig ez a defense tartott meccsben minket, ismét...

Nagyon nehéz mit mondani most, mert elképesztően ideges vagyok, két simán nyerhető meccset buktunk el buta hibák miatt. Hiába a Hawks és a 49ers elleni meglepetések, ha az ilyen meccseket meg el fogjuk bukni.

több mint 12 éve
FearTomi Indianapolis Colts 3 817 — tomi.klein86@gmail.com
A nap egyetlen pozitívuma, hogy ez a kis drága érkezett meg
szampi#33
honnan rendelted?😊

több mint 12 éve
deleted account 1 758
Mondjuk én azt sem értettem, hogy miért nem tartottuk meg Averyt, mielőtt a Chiefs leigazolta az volt a mondás, hogy elvileg beszéltek vele Grigsonék, és mondták, hogy szeretnék, ha a csapatnál maradna, és úgy tudom, Avery sem akart elhúzni innen. Ráadásul szinte semmivel nem került volna többe, mint DHB éves szinten.coltman
tavaly megnyerte a dropversenyt az egész LIGÁBAN 😕Miska84
bocsánat, most megnéztem másra emlékeztem, de ez igaz:
a legalább 50 elkapást elérő játékosok közül csak denarius moorenak és larry fitzgerardnak (na jó de ő nem ér mert irányítója sem volt mert folyton triplázták) volt kisebb a felé dobott labdákból az elkapási arány, mint averynek (48%)Miska84
Statot nézve, Avery 125/7 - 5,6%, DHB 80/5 - 6,3%, szóval DHB előrébb volt a dropped passesban.

A completionben (amiről te beszélsz) rosszabb volt Avery (bár nem sokkal), de egy rookie QB-val folyamatosan mélyet passzoltattak egy kritikán aluli fal mögött - ott azért nem meglepő, hogy sok passz megy nem épp pontosan. Reggie is csak 54% volt, viszonyítva az utolsó Manninges év 63%-hoz képest.
több mint 12 éve
Miska84 Indianapolis Colts 1 454 — bandiszerencse
Mondjuk én azt sem értettem, hogy miért nem tartottuk meg Averyt, mielőtt a Chiefs leigazolta az volt a mondás, hogy elvileg beszéltek vele Grigsonék, és mondták, hogy szeretnék, ha a csapatnál maradna, és úgy tudom, Avery sem akart elhúzni innen. Ráadásul szinte semmivel nem került volna többe, mint DHB éves szinten.coltman
tavaly megnyerte a dropversenyt az egész LIGÁBAN 😕Miska84
bocsánat, most megnéztem másra emlékeztem, de ez igaz:
a legalább 50 elkapást elérő játékosok közül csak denarius moorenak és larry fitzgerardnak (na jó de ő nem ér mert irányítója sem volt mert folyton triplázták) volt kisebb a felé dobott labdákból az elkapási arány, mint averynek (48%)

I have two secret weapons -- my legs, my arms and my brain.-- Michael Vick
több mint 12 éve
tavaly megnyerte a dropversenyt az egész LIGÁBAN 😕

több mint 12 éve
deleted account 1 758
Amúgy valaki tudja, hogy LaVon Brazill mit csinált tegnap, mert elvileg szerepelt a meccsen, de rohadjak meg ha láttam őt akár csak a partvonalon. Ugye ez megint egy újabb kérdőjel, mert ha ott volt, akkor miért nem dobtunk legalább egy passzt felé, ha már a többiek úgyis kosárlabdát játszottak, és folyamatosan pattogtatták a labdát.coltman
na ebben meg én értek veled egyet 😀

lassan én is kezdem megunni DHB bénázásait, pedig én aztán türelmes szoktam lenni a játékosokkal. ha már Brazill visszatért kipróbálhatnánk mit fejlődött tavalyhoz képest. mondjuk neki is főleg a dropjaival voltak gondjaidugo1993
Avery, Brazill, mindkettőnek voltak dropjai, de mindkettőnek voltak oltárian nagy elkapásai - Avery Miami, Jacksonville ellen, Brazill Lions ellen - viszont DHB azon kívül, hogy a kötelezőt hol elkapja, hol nem, nagyot nem homorított, viszont kritikus helyzetben mindent elejt.

Mondjuk én azt sem értettem, hogy miért nem tartottuk meg Averyt, mielőtt a Chiefs leigazolta az volt a mondás, hogy elvileg beszéltek vele Grigsonék, és mondták, hogy szeretnék, ha a csapatnál maradna, és úgy tudom, Avery sem akart elhúzni innen. Ráadásul szinte semmivel nem került volna többe, mint DHB éves szinten.
több mint 12 éve
igen, most megint előhoztuk a hetek óta felkapott témát, hogy miért ide luck?
de most egyáltalán nem erről szólt, mert ha nem kapják el a labdáit, akkor egy idő után ő is elbizonytalanodik, lásd brady. szerintem jól volt elosztva a labda, DE HOGY NEGYEDIK ÉS 2-NÉL MIRE GONDOLTAK? EZ SZÓ SZERINT VICC. MINDEN FUTÁSUK 5+-OS VOLT, FŐLEG MIUTÁN KIDŐLT FREEMAN. LUCK EGY GWD-GYÁR, MIT AKARTUNK? KIVÉDEKEZNI, MAJD BEPUNTOLJÁK 15 YARDRA. ÉS AKKOR MARAD 1,5 PERC 85 YARD ÉS NYOMORULT CÉLPONTOK, AZ KÖNNYEBB MINT A 4&2? ??????????????????????

több mint 12 éve
Amúgy valaki tudja, hogy LaVon Brazill mit csinált tegnap, mert elvileg szerepelt a meccsen, de rohadjak meg ha láttam őt akár csak a partvonalon. Ugye ez megint egy újabb kérdőjel, mert ha ott volt, akkor miért nem dobtunk legalább egy passzt felé, ha már a többiek úgyis kosárlabdát játszottak, és folyamatosan pattogtatták a labdát.coltman
na ebben meg én értek veled egyet 😀

lassan én is kezdem megunni DHB bénázásait, pedig én aztán türelmes szoktam lenni a játékosokkal. ha már Brazill visszatért kipróbálhatnánk mit fejlődött tavalyhoz képest. mondjuk neki is főleg a dropjaival voltak gondjai

több mint 12 éve
deleted account 1 758
szvsz a legnagyobb gond az edzőkkel itt az, hogy nem veszik észre, hogy nekünk nem egy közepes/jó irányítónk van, hanem olyan akire építeni kell, mert megtudja nyerni a meccseket.

nézzünk meg más csapatokat.
NO: ott van Brees, és a futójáték náluk abszolút másodlagos, még akkor is az volt amikor volt pl egy Reggie Bush-uk. és működik? igen működik, mert ő képes lehozni a meccseket a csapatnak. jöhet a kérdés, hogy mi lenne ha hasonló módon elosztanák a snappeket, mint nálunk? eredményesebbek lennének? szinte kizárt! ők nem is erőltetik a futást, amikor van egy ilyen QB-juk. egyébként nem kell messzire menni hasonló példáért, elég ha visszatekintünk a Manning korszakra. ahol általában gyengébb védelem volt, mint a mostani.
de hasonlóakat lehet még mondani, ahol ez működik pl: Green Bay, New England. jó, nincs túl rossz futójátékuk, de annyira nem is erőltetik, mert tudják, hogy van ennél egy jobb opció.

arra is van példa, hogy hol van erre szükség. pl.: Baltimore. ott van Flacco, de attól, hogy tavaly jól dobált a PO-ban nekem senki ne mondja, hogy elit irányító. jó irányító, de nem egy elit kaliber. nekik kell egy jó futójáték, neki kell hogy elosszák a labdákat Rice-szal. vannak még csapatok akikre ez igaz: Hou, SF, Kansas.

összefoglalva, jó ha egy csapatnak jó a futójátéka, és viszonylag megy is, de szerintem nem minden esetben. amikor van egy ilyen szintű irányítód semmiképpen nem. az rendben van, hogy megy a futás, de elég lenne a snappek 30%ban futni, mert azt lehet tudni, hogy passzokkal több kihozható az O#-ból. és szerintem ez ránk is igazdugo1993
Igen, teljes mértékben egyetértek, bár annyival még kiegészíteném, hogy ugye az első két futónk egész szezonra kidőlt, erre erőltetjük azt a futójátékot, aminek azért nagy esélye nincs, lévén, hogy 3 hét alatt aligha tudta még a playbookot megtanulni Trent bátyó, minusz training cap, OTA, ami azért nem keveset számít.

Amúgy valaki tudja, hogy LaVon Brazill mit csinált tegnap, mert elvileg szerepelt a meccsen, de rohadjak meg ha láttam őt akár csak a partvonalon. Ugye ez megint egy újabb kérdőjel, mert ha ott volt, akkor miért nem dobtunk legalább egy passzt felé, ha már a többiek úgyis kosárlabdát játszottak, és folyamatosan pattogtatták a labdát.
több mint 12 éve
Egyébkánt pont jókor mondod, amikor a Saintnél és a Packers-nél is a tavalyihoz képest éledezik a futójáték... 😛uatu
tudtam, hogy ezt valaki megjegyzi 😀

de attól náluk nem ezen van a hangsúly

több mint 12 éve
szampi#33 Indianapolis Colts Oregon Ducks 1 358
A nap egyetlen pozitívuma, hogy ez a kis drága érkezett meg

több mint 12 éve
uatu Indianapolis Colts 1 066 — uatu@freemail.hu
szvsz a legnagyobb gond az edzőkkel itt az, hogy nem veszik észre, hogy nekünk nem egy közepes/jó irányítónk van, hanem olyan akire építeni kell, mert megtudja nyerni a meccseket.

NO: ott van Brees, és a futójáték náluk abszolút másodlagos, még akkor is az volt amikor volt pl egy Reggie Bush-uk. és működik? igen működik, mert ő képes lehozni a meccseket a csapatnak. jöhet a kérdés, hogy mi lenne ha hasonló módon elosztanák a snappeket, mint nálunk? eredményesebbek lennének? szinte kizárt! ők nem is erőltetik a futást, amikor van egy ilyen QB-juk. egyébként nem kell messzire menni hasonló példáért, elég ha visszatekintünk a Manning korszakra. ahol általában gyengébb védelem volt, mint a mostani.
de hasonlóakat lehet még mondani, ahol ez működik pl: Green Bay, New England. jó, nincs túl rossz futójátékuk, de annyira nem is erőltetik, mert tudják, hogy van ennél egy jobb opció.

arra is van példa, hogy hol van erre szükség. pl.: Baltimore. ott van Flacco, de attól, hogy tavaly jól dobált a PO-ban nekem senki ne mondja, hogy elit irányító. jó irányító, de nem egy elit kaliber. nekik kell egy jó futójáték, neki kell hogy elosszák a labdákat Rice-szal. vannak még csapatok akikre ez igaz: Hou, SF, Kansas.

összefoglalva, jó ha egy csapatnak jó a futójátéka, és viszonylag megy is, de szerintem nem minden esetben. amikor van egy ilyen szintű irányítód semmiképpen nem. az rendben van, hogy megy a futás, de elég lenne a snappek 30%ban futni, mert azt lehet tudni, hogy passzokkal több kihozható az O#-ból. és szerintem ez ránk is igazdugo1993
Szerintem emögött az van, hogy próbálnak tanulni a tavalyi évből, és a labdabiztonságra próbálják fektetni a hangsúlyt. Csak már átestek a ló túloldalára, amikor a labdabiztonság az eredményesség rovására megy.

Egyébkánt pont jókor mondod, amikor a Saintnél és a Packers-nél is a tavalyihoz képest éledezik a futójáték... 😛
több mint 12 éve
uatu Indianapolis Colts 1 066 — uatu@freemail.hu
Átérzem a felháborodásotokat a 4th&2-vel kapcsolatban, de nem nagyon volt miért nekimenni ezen a meccsen ebben a helyzetben.
Alacsony hatékonysággal tudta az Off. addig megoldani a rövid yard-os szituációkat; viszonylag nagy esélye volt, hogy nem sikerül.
Ha ott megkapja a Chargers a labdát, akkor a legjobb esetben (3rd&out, három időkérést felhasználva) lesz tíz pont hátrány. A meccs addigi alakulásából joggal várható egy jó RZ védekezés és a sikeres FG. Szűk négy perc alatt kéne két labdabirtoklás egy TD-vel és egy FG-lal.
Egy jó punt-tal, három időkéréssel lehetett volna úgy menedzselni a játékot, hogy Luck-éknak nagyjából két perc alatt kelljen egy kb. 80 yard-os TD drive-ot összehozni. Szerintem ez jobb esély Luck-nak, mint ami a turnover on 4th down esetén előállt volna.
Csak az egész alapját döntötte romba a gyenge punt. Egy dolog a jó döntés, és másik a jó végrehajtás. De ez utóbbi az egész meccsen túl sokszor hiányzott, főleg a támadó oldalon.tomi-tomi
A jó védekezés, főleg hogy egyfolytában futott a Chargers, és a futás védelmünk ótvar szar, kb semmi eséllyel nem bírt, szerintem a puntolás maga a halálos ítélet volt. És a Coltsra nem volt jellemző ez a szintű konzervativizmus, így nem is értettem ezt a hozzáállást. Anno Belichick még ennél forróbb helyzetben is ugye meg merte húzni a 4&2-re rámenést, akkor szerintem nekünk egy ilyen helyzetben gondolkodni sem kéne, hogy nekimegyünk-e.coltman
Az a 4th&2 egy teljesen más szituáció volt.
Az eddigi Colts-ra lehet, hogy nem volt jellemző ez a szintű konzervativizmus, de ha a HC folyamatosan ilyen irányú lépéseket tesz, akkor lehet megbarátkozni ezzel a szinttel.😊
OK, adsz kb. három lehetőséget az addig futás ellen gyengé(bbe)n védekező Def-nek, vagy egy lövést az addig rövid yard-os szituációkat szintén gyengén megoldó támadóknak?tomi-tomi
A rontott 3rd downok, többnyire a 3. és hosszú esetekben a droppok miatt mentek el. Amikor 3. és rövid szituáció volt azt Richardson és Brown többnyire sikeresen megfutotta most is. Jobban kellett volna bennük bízni. Szerintem is ott lett vége a meccsnek...

Másrészről az egész O indiszponált, szutyok játéka nem fér bele többször. Ez pedig edzői kérdés is.
Alapvetően ez és a hazai pálya lejtése pecsételte meg a sorsunkat. Márpedig, ha rájátszásbeli ambíciók vannak, arra fel kell készülni, hogy ellenszélben is tudni kell teljesíteni. Most nagyon nem ment.
több mint 12 éve

összefoglalva, jó ha egy csapatnak jó a futójátéka, és viszonylag megy is, de szerintem nem minden esetben. amikor van egy ilyen szintű irányítód semmiképpen nem. az rendben van, hogy megy a futás, de elég lenne a snappek 30%ban futni, mert azt lehet tudni, hogy passzokkal több kihozható az O#-ból. és szerintem ez ránk is igaz

több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Átérzem a felháborodásotokat a 4th&2-vel kapcsolatban, de nem nagyon volt miért nekimenni ezen a meccsen ebben a helyzetben.
Alacsony hatékonysággal tudta az Off. addig megoldani a rövid yard-os szituációkat; viszonylag nagy esélye volt, hogy nem sikerül.
Ha ott megkapja a Chargers a labdát, akkor a legjobb esetben (3rd&out, három időkérést felhasználva) lesz tíz pont hátrány. A meccs addigi alakulásából joggal várható egy jó RZ védekezés és a sikeres FG. Szűk négy perc alatt kéne két labdabirtoklás egy TD-vel és egy FG-lal.
Egy jó punt-tal, három időkéréssel lehetett volna úgy menedzselni a játékot, hogy Luck-éknak nagyjából két perc alatt kelljen egy kb. 80 yard-os TD drive-ot összehozni. Szerintem ez jobb esély Luck-nak, mint ami a turnover on 4th down esetén előállt volna.
Csak az egész alapját döntötte romba a gyenge punt. Egy dolog a jó döntés, és másik a jó végrehajtás. De ez utóbbi az egész meccsen túl sokszor hiányzott, főleg a támadó oldalon.tomi-tomi
A jó védekezés, főleg hogy egyfolytában futott a Chargers, és a futás védelmünk ótvar szar, kb semmi eséllyel nem bírt, szerintem a puntolás maga a halálos ítélet volt. És a Coltsra nem volt jellemző ez a szintű konzervativizmus, így nem is értettem ezt a hozzáállást. Anno Belichick még ennél forróbb helyzetben is ugye meg merte húzni a 4&2-re rámenést, akkor szerintem nekünk egy ilyen helyzetben gondolkodni sem kéne, hogy nekimegyünk-e.coltman
Az a 4th&2 egy teljesen más szituáció volt.
Az eddigi Colts-ra lehet, hogy nem volt jellemző ez a szintű konzervativizmus, de ha a HC folyamatosan ilyen irányú lépéseket tesz, akkor lehet megbarátkozni ezzel a szinttel.😊
OK, adsz kb. három lehetőséget az addig futás ellen gyengé(bbe)n védekező Def-nek, vagy egy lövést az addig rövid yard-os szituációkat szintén gyengén megoldó támadóknak?

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
deleted account 1 758
A jó védekezés, főleg hogy egyfolytában futott a Chargers, és a futás védelmünk ótvar szar, kb semmi eséllyel nem bírt, szerintem a puntolás maga a halálos ítélet volt. És a Coltsra nem volt jellemző ez a szintű konzervativizmus, így nem is értettem ezt a hozzáállást. Anno Belichick még ennél forróbb helyzetben is ugye meg merte húzni a 4&2-re rámenést, akkor szerintem nekünk egy ilyen helyzetben gondolkodni sem kéne, hogy nekimegyünk-e.
több mint 12 éve
cartman023 Indianapolis Colts 995
a meccsel kapcsolatban, igazából a várakozásokkal körülbelül minden pont ellentétesen történt:
-nem nálunk, hanem náluk volt inkább pass rush.
-jobban működött náluk a futójáték.
-szinte az összes 3. kísérletüket megoldották, ellenben velünk (engem ez idegesített a legjobban)

így másnap már nem feltétlen dőlök a kardomba, mint tegnap este, mégpedig az MNF miatt. a csapat jó részének ez volt az első és ez azért mindig más mint a többi meccs. ráadásul itt mindig nagyon sok meglepetés van. emlékszek 1-2 éve szinte akármilyen meccs volt, mindig megraktam az underdogot és nagyon nagyon sokszor bejött. simán lehetett fogni ilyen 3-4es oddsokat is.

arról nem is beszélve, hogy ez az SD kegyetlen jól lett felkészítve a meccsredugo1993
Eddig azt hittem, hogy a SD Manning mumusa, de bebizonyosodott, hogy inkább a Coltsé.
Szerintem a Denver pedig még mindig nagyon erős, csak sztem már unják az ellenfelek földbe döngölését. A Jags elleni meccset nézve én azt éreztem, hogy csak szórakoznak velük, vagy inkább pihennek.
Miska84 : Igen a csoportmeccsek fognak dönteni, de egyre nehezebbnek igérkeznek a Texans és a Titans elleni meccsek, főleg a Titans kapta nagyon össze magát.
több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
annyira szarok voltunk ma, hogy ezek után tuti megverjük a Denvert.

több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Csak az egész alapját döntötte romba a gyenge punt. Egy dolog a jó döntés, és másik a jó végrehajtás. De ez utóbbi az egész meccsen túl sokszor hiányzott, főleg a támadó oldalon.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
deleted account 1 758
Amúgy azt tudja valaki, hogy amikor Freeman megsérült, akkor a helyére sokszor miért Mario Harvey állt be, akin tisztán látszott, hogy tempóból még lehet, hogy Vince Wilfork is megverné, és teljes homály számára, hogy mit kéne csinálni. 2 drive is volt, aminél a Chargers többször is eljátszotta, hogy harmadik és X-re vagy futott középre, vagy passz be a fal mögötti sávba, és már meg is volt a 1st down a lassúsága/rossz helyezkedése miatt.

Még az nfl.com-on is azzal foglalkoznak amúgy, hogy mi a faszért tartjuk Luckot messze a labdától, és miért akarnak mindenáron fizikális futó csapatot csinálni a Coltsból :

https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/p9zbos9ghpdebduraajs
Colts must place offense in Andrew Luck's hands
A series of mistakes taught the Indianapolis Colts an important lesson in Monday night's loss at San Diego. Does coordinator Pep Hamilton need to put the offense back in Andrew Luck's hands?

It's time for Hamilton to go back to the drawing board, devising a fresh plan to put the offense in Luck's capable hands.

Ami még feltűnt amúgy, hogy a playbook ugye úgy lett kialakítva, hogy van Allen, mehetnek a dupla TEs felállások, és lesz egy fizikális, jól blokkoló gyors TE. Na most ugye ő az első meccsen kiesett, de mintha ez még mindig nem jutott volna el Hamilton agyáig, és úgy teszünk, mintha ezt ugyanúgy tudjuk játszani a helyére beugróval. Elképesztő.

És ami a legjobban dühít az tényleg az, hogy tavaly Luck rookie passzrekordot döntött, idén meg még a 4 ezret se fogja elérni. Van egy olyan tehetségünk, akire minden csapat rájátszana, mi meg gondosan kerüljük azt, hogy kihasználjuk azt az adottságát, amivel szinte bármely védelmet szét tudna szedni. Remélem Pagano leül vele, és elbeszélgetnek, hogy akkor a tavalyi playbookot kezdjék el erősen beépíteni az ideibe, mert a tegnapi performansszal még a JAX elleni utolsó meccs se biztos, hogy meglehet.
több mint 12 éve
Gator66 363
meg most is szet...sz az ideg ha arra a 4&2 szituaciora gondolok...mit gondolt uszomester baratunk aki nem volt eppen a toppon a meccsen majd 70yardot fog puntolni?mit vart attol a defensetol aki ezen a meccsen a RZ defenseben kiemelkedo volt azonkivul semmi...istenem probaljuk meg ne legyunk mar ilyen beszariak ilyen tamadosorral...es HOL VOLT A TUZ a csapatbol??felidoben mutattak Richardson arcat hat inkabb tele volt a f..a a meccsel.Ajjj istenem nem utalok jobban csapatot mint a SD (nyilvan RIvers miatt) es pont toluk kapunk ki ugy h momentumunk se volt a meccsen.