Indianapolis Colts

52 feliratkozó

több mint 4 éve
deleted account 1 758
A Polian fénykor rosterében azért a Freeney, Mathis, Bob Sanders, stb. féle defense igencsak jó volt. 2005-ben azt hiszem #1 volt a defense, és #2 az offense. Abban az évben halt meg pár nappal a Steelers meccs előtt Dungy fia. 😕 Ha az a tragédia nincs, lehet, hogy lenne még egy szászló felhúzva a stadionban.
peterk2005
Akkori statok még nincsenek fejben, de nekem az mindig olyan, hogy Mathis/Freeney kettős egy szörnyeteg volt, de a többiekből max Bob Sanders vagy Gary Brackett aki még így emlékben megmaradt, a többi olyan szürke homályban elvész - vsz akkor ez volt Sanders azon kevés szezonjai közül az egyik, amikor egészséges tudott maradni.
több mint 4 éve
deleted account 1 758
Hát én ezen vagyok szocializálódva, nem kell valakinek zseninek lennie, de lássam, hogy megfeszül. Nekem pl Newton-tól ezért állt fel mindig a szőr a hátamon, mert ő egy showman, első pár évben megélt abból, amit hozott collegeról, utána meg úgy elment mellette az NFL, hogy a middle of the pack-ért is küzdeni kell. És lehet ez más franchisenál elfér, de szerintem a Colts pont azon kevés egyike, ahol az elődök miatt nem lehet más QB hosszú távon, mint aki workaholic.coltman
Tudom. 😊 Az a jó, ha nem valódi "lustaságról" vagy leadership hiányról van szó, hanem ízlésbeli, stílusbeli dologról. Őszintén szólva én se szerettem Rivers stílusát soha. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz valakiből 15+ évig franchise irányító és all time 5. vagy hányadik a passz ranglistán anélkül, hogy workaholic lenne. És a Colts stábból ez is jön vissza, Philip munkamorálját mindenki dícséri.

Én az offseasont kicker szinten konkrétan úgy ignoráltam, ahogy kell. Eyetest. 40+-ról amiket eddig rúgott azokból nem is egy úgy húzott a kapufák irányába, hogy némelyiknél már nem fért volna bele +2-3 yard, ami még mindig 50-en innen van és nem túl. Azt nem tudom, hogy ebben van-e, szoktak-e rúgók javulni lényegesen, de jól mutatta, hogy 4&4-nél is inkább nekimentünk, mint hogy Rodrigo pályára jöjjön, ami egy 52-3 yardos FG kísérlet lett volna, 31-28-as vezetésnél. Szóval tartom, hogy miért kéne hasra esnem valakitől, aki pont az ilyen esetekben nem tud odaállni?coltman
Azért, mert nem hiszem, hogy erről lenne szó. Reich nem ez a típus. Ő megbízik a játékosban akkor is, ha a játékos szenved. Ő még a nyilvánvalóan fejben és fizikailag is szétesett Vinát is beküldte 50+ yardost rúgni. Egyszerűen bízik a játékosaiban, meg se fordul a fejében, hogy ne tegye. Másrészt amikor nekimentünk 4.-nek, soha nem is éreztem úgy, hogy azért tennénk, mert Reich fél a FG-tól. Mindig azért mentünk neki, mert agresszív volt, több pontra mentünk.

Egyébként a többi rúgóval összevetve a rúgásokat, így is a második legtöbb FG-t rúgtuk eddig. Ha bújtatnánk a rúgót, nem lenne ennyi rúgása, az biztos. A rúgások megoszlása is inkább a támadó filozófiánkat és a problémáinkat tükrözi. 40-50 közöttről sokat rúgunk mi is, ez beleillik az NFL átlagosba. Ötven fölött van az átlaghoz képest 2-3 kísérlettel kevesebb, ami ugyanígy van a többi agresszív csapatnál is, ők sem rúgnak, hanem nekimennek 4.-re. Mi is. Ami kilóg a sorból - sajnos - az a sok 30 alatti rúgás. Túl sok támadásunk áll meg a red zone-ban idén. Ezen kell igazából javítani, a rúgónk rendben van. (Az ilyen kijelentéseimre szokott jönni a következő héten 3 kihagyott FG. 😀 Szóval inkább el se olvassátok.)
peterk2005
Az tény, hogy nem lehet valaki véletlen 5. all time. De akkor is érzésre ezt látom, de akkor elengedem 😉

A 4&4, 1:58-nál, amikor 3 a különbség azt kevéssé hiszem, hogy aggresszivitás miatt ment neki Reich. Sokkal több a veszteni való, azzal a stratégiával. Ugye ha berúgod, akkor közte 6, Rogersnek végig kell mennie a pályán az akkor már csúcs sebességen játszó védelmünk ellen - nem az első félidős botladozás. Ha nem sikerül, akkor marad a közte 3, és még jobb mezőny pozíció, mint a sikeres FG utáni KO-TB utáni 25 yard. És nem 1v2 yard volt, hanem 4, ami egy Jerome Bettis, vagy egy Derick Henry nélkül azért nem magától értetődő. Szóval itt továbbra is tartom, hogy nem merik rúgatni Rodrigót - már csak az általad említett dolog is erre utal - a szenvedő Vinat is odaállította 50+-os rúgásokra. Akkor idén miért nem rúgtunk még sikeres FG-t 44 yardon túlról? Vagy miért nem állította oda Rodrigot az 52-53 yardoshoz? Nem hiszem, hogy bármilyen next gen stat-ot nézve az tűnt jobb megoldásnak, hogy menjünk neki a 4&4-nek 😛

Ugye ellenpélda, amit én mai napig védek, amiért BB népszerű Indianapolisban, a 4&2 hívása : ott teljesen indokolt nekifutás volt az, mivel akkor már kétszer mentünk végig a pályán kevesebb mint két perc alatt, mint kés a vajon, ergo ha átrúgták volna, marad 2 perc, és nagy eséllyel harmadszor is keresztül mentünk volna a pályán komolyabb probléma nélkül. Ha bejön a hívás, akkor óra leteker, mi meg csomagolunk. Ott sokkal nagyobb esély volt a hívásnál a nyerésre, mint arra, hogy szarul sül el. Ezért gondolom továbbra is, hogy 4&4-nek nem az agresszívitás miatt mentünk neki, hanem más az ok.

Szerkesztette: deleted account
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Csoportgyőztesek leszünk és fogadjuk az 5.kiemelt Raiderst egy visszavágóra.
Borbinho
Remélem bejön a jóslatod. Szerintem idén vagy nyerjük a csoportot, vagy nem jutunk playoffba, mert a wild card nem alakul jól. Kikaptunk a Brownstól és a Ravenstől is, plusz a Raiders is jó formában van. Nem érzem úgy, hogy nyerni tudunk idegenben. Valamelyiket meg kéne előzni győzelem számban is, ami 10 győzelemmel nem fog menni, mert a Raiders hátralevő menetrendje rajtunk kívül sétagalopp, kényelmesen eljutnak minimum 10-ig. És a Ravensnek is már csak a Steelers lesz kemény, a többit valószínűleg nyerik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát én ezen vagyok szocializálódva, nem kell valakinek zseninek lennie, de lássam, hogy megfeszül. Nekem pl Newton-tól ezért állt fel mindig a szőr a hátamon, mert ő egy showman, első pár évben megélt abból, amit hozott collegeról, utána meg úgy elment mellette az NFL, hogy a middle of the pack-ért is küzdeni kell. És lehet ez más franchisenál elfér, de szerintem a Colts pont azon kevés egyike, ahol az elődök miatt nem lehet más QB hosszú távon, mint aki workaholic.coltman
Tudom. 😊 Az a jó, ha nem valódi "lustaságról" vagy leadership hiányról van szó, hanem ízlésbeli, stílusbeli dologról. Őszintén szólva én se szerettem Rivers stílusát soha. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz valakiből 15+ évig franchise irányító és all time 5. vagy hányadik a passz ranglistán anélkül, hogy workaholic lenne. És a Colts stábból ez is jön vissza, Philip munkamorálját mindenki dícséri.

Én az offseasont kicker szinten konkrétan úgy ignoráltam, ahogy kell. Eyetest. 40+-ról amiket eddig rúgott azokból nem is egy úgy húzott a kapufák irányába, hogy némelyiknél már nem fért volna bele +2-3 yard, ami még mindig 50-en innen van és nem túl. Azt nem tudom, hogy ebben van-e, szoktak-e rúgók javulni lényegesen, de jól mutatta, hogy 4&4-nél is inkább nekimentünk, mint hogy Rodrigo pályára jöjjön, ami egy 52-3 yardos FG kísérlet lett volna, 31-28-as vezetésnél. Szóval tartom, hogy miért kéne hasra esnem valakitől, aki pont az ilyen esetekben nem tud odaállni?coltman
Azért, mert nem hiszem, hogy erről lenne szó. Reich nem ez a típus. Ő megbízik a játékosban akkor is, ha a játékos szenved. Ő még a nyilvánvalóan fejben és fizikailag is szétesett Vinát is beküldte 50+ yardost rúgni. Egyszerűen bízik a játékosaiban, meg se fordul a fejében, hogy ne tegye. Másrészt amikor nekimentünk 4.-nek, soha nem is éreztem úgy, hogy azért tennénk, mert Reich fél a FG-tól. Mindig azért mentünk neki, mert agresszív volt, több pontra mentünk.

Egyébként a többi rúgóval összevetve a rúgásokat, így is a második legtöbb FG-t rúgtuk eddig. Ha bújtatnánk a rúgót, nem lenne ennyi rúgása, az biztos. A rúgások megoszlása is inkább a támadó filozófiánkat és a problémáinkat tükrözi. 40-50 közöttről sokat rúgunk mi is, ez beleillik az NFL átlagosba. Ötven fölött van az átlaghoz képest 2-3 kísérlettel kevesebb, ami ugyanígy van a többi agresszív csapatnál is, ők sem rúgnak, hanem nekimennek 4.-re. Mi is. Ami kilóg a sorból - sajnos - az a sok 30 alatti rúgás. Túl sok támadásunk áll meg a red zone-ban idén. Ezen kell igazából javítani, a rúgónk rendben van. (Az ilyen kijelentéseimre szokott jönni a következő héten 3 kihagyott FG. 😀 Szóval inkább el se olvassátok.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
deleted account 1 758
Szerintem túl sokat látsz bele. Egyrészt Manning (vagy Brady) nem teremnek minden fán, nem véletlenül azok, akik. Simán el tudom képzelni, hogy ha egy átlag irányító csinálná azt amit ők csináltak/csinálnak, akkor a harmadik negyedre mentálisan kipukkanna. Ahhoz is kivételes képességek kellenek, hogy valaki 3-4 órán keresztül konstansan koncentráljon és elemezzen. Nagyon kevesek képesek rá anélkül, hogy közben "ki ne kapcsoljanak" percekre, amíg az ellenfél támad.

Másrészt én biztos vagyok benne, hogy Ballardnak nincs miért rájuk pirítani, mert edzőstül, játékosostul amit tud, mindenki megtesz. Felkészülésben is. Reich nem is fogadna el mást. Rivers is melózik keményen. Az edzők is elmondták, hogy 38 éves korára is minden áldott nap az első aki beér az edzőközpontba és az utolsó aki elmegy. Melózik ő becsülettel, csak a stílusa "különös". Nem mondom, hogy nekem bejön, mert igazából sose jött be, de ez van, ő ilyen. Mint Eli Manning. Ő meg egész karrierjében egy tejfelesszájú lődörgő kamasznak nézett ki a pályán, aki éppen arra tévedve beáll pár percre, de nem is nagyon érdekli az egész. Pedig egész biztos, hogy egy workahokolic volt ő is.
peterk2005
Hát én ezen vagyok szocializálódva, nem kell valakinek zseninek lennie, de lássam, hogy megfeszül. Nekem pl Newton-tól ezért állt fel mindig a szőr a hátamon, mert ő egy showman, első pár évben megélt abból, amit hozott collegeról, utána meg úgy elment mellette az NFL, hogy a middle of the pack-ért is küzdeni kell. És lehet ez más franchisenál elfér, de szerintem a Colts pont azon kevés egyike, ahol az elődök miatt nem lehet más QB hosszú távon, mint aki workaholic.

Úgy beszélsz, az a szurker aki nem követi az offseasont, aztán a nyitó meccs egy hibája alapján mond véleményt. 😊 Rodrigo-t éppen azért választotta Ballard McLaughin helyett, mert bőven 55 yard fölötti a lába. Sőt, van az 60-as is. Azt az 50 yardost egyszerűen nem jól találta el, nézd vissza, hogy hogyan repül a levegőben a labda. Szinte vízszintesen pörög. Rodrigo eddig 2 XP-t rontott, és 26-ból 3 rúgást, ha jól emlékszem abból 2-t is kapufával. Az XP százaléka (93%) is jó, és a FG százaléka (89%) is kifejezetten jó. Főleg, hogy azzal a 26 kísérlettel a második legtöbb FG kísérlet az övé a ligában, az átlagos szám 20 körül van (kevesebb rúgásból kevesebb a hiba is).

Egyébként valami lehetett a levegőben, mert én is pont tegnap meccs előtt gondoltam a srácra, de éppen abból a szempontból, hogy "na, eddig jól dolgozik a srác, lassan jönnie kell egy meccsnek ami rajta megy el", és nagyon reméltem, hogy nem ez lesz az. Háát nem ez lett, de sok nem kellett hozzá. 😊 Ha berúgja azt az 50 yardos, akkor 6 ponttal mentünk volna a végén, és elég lett volna a FG is, elkerülhettük volna az egész holding cirkuszt. (Persze ez csak alaptalan milettvolnaha játék. Ha berúgja, akkor 17 pontunk van, a Packers nem rövid pályáról támad vissza, valószínűleg nem lettünk volna 14 pontos hátrányban félidőben sem, lényegében az egész meccs máshogy alakult volna. Hogy hogyan, azt nem tudjuk, de máshogy.)
peterk2005
Én az offseasont kicker szinten konkrétan úgy ignoráltam, ahogy kell. Eyetest. 40+-ról amiket eddig rúgott azokból nem is egy úgy húzott a kapufák irányába, hogy némelyiknél már nem fért volna bele +2-3 yard, ami még mindig 50-en innen van és nem túl. Azt nem tudom, hogy ebben van-e, szoktak-e rúgók javulni lényegesen, de jól mutatta, hogy 4&4-nél is inkább nekimentünk, mint hogy Rodrigo pályára jöjjön, ami egy 52-3 yardos FG kísérlet lett volna, 31-28-as vezetésnél. Szóval tartom, hogy miért kéne hasra esnem valakitől, aki pont az ilyen esetekben nem tud odaállni?
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 497 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Nagyon kellett a tegnapi győzelem, de a bírókon túl magunknak is nehézzé tettük 1-2 buta szabálytalansággal + a rendes játékidő végén a playhívás se tetszett.
A Titans elleni hétvégi rangadón rengeteg dolog múlik, simán rámehet a PO-nk, ha kikapunk.
Jelenleg így áll az AFC:
1. Steelers (10-0)
2. Chiefs (9-1)
3. Bills (7-3)
4. Colts (7-3,
3-3as conf mérleg, de egymás elleni miatt vezetünk jelenleg)
5. Titans (7-3, 5-3as conf mérleg)
6. Browns (7-3, 4-3as conf mérleg)
7. Raiders (6-4, 4-3as conf mérleg)
8. Ravens (6-4, 4-4es conf mérleg)
9. Dolphins (6-4, 3-3as conf mérleg)

Kiemeléshez, csoportgyőzelemhez:
Az első két kiemelés kb betonbiztos, a 3.helyhez a csoportgyőzelmen túl jobb conf mérleg kellene mint a Bills/Dolphins duó bármelyikénél, mivel nem játszottunk egyikükkel sem.

Ha megverjük a Titanst akkor a csoportgyőzelem megvan kb, mert hiába állnánk csak egyel jobban, az egymás elleni miatt nekik több győzelemmel kellene zárniuk hogy előttünk zárjanak.

Ha kikapunk a Titanstől, akkor 1-1 lenne az egymás elleni, de nekünk 1-2 nekik 3-1 lenne a csoportmérlegük, az kellene, hogy mi verjük oda-vissza a Texanst + otthon a Jagset, ők meg vagy Jacksonvilleben vagy Houstonban kikapnak. Akkor mindkét csapat 4-2vel állna a csoporton belül, és a közös ellenfelek ellen lejátszott meccsek számítanának, ami jelenleg:
Colts: 6-3 (JAX L, MIN W, CHI W, CLE L, CIN W, DET W, BAL L, TEN W, GB W)
Titans: 5-3 (JAX W, MIN W, HOU W, PIT L, BEN L, CHI W, IND L, BAL W)

Ha kikapunk, ez alakulna 6-4 vs 6-3ra, de végül megint csak egálra állna, ha a Titans kikapna a Jags/Texans duó valamelyikétől a maradék meccseken meg azonos mérleget hozna mint mi.

Ha a fentiek fentállnak és eddig egál minden, akkor a konferencián belüli mérleg számítana a csoportgyőzelmhez, ami a fentieket figyelembe véve szintén döntetlen lenne 😀

Ez után már a győzelmek erőssége számítana (a legyőzött ellenfelek össz mérlege).

A Wild cardhoz:
Ha kikapunk a Titanstől, a Dolphins veri a Jetset, a Raiders a Falconst, akkor egyből 8.helyig esünk vissza (számolva azzal, hogy a Ravens kikap Pittsburghben).

Hátralévő sorsolás:
Colts: vs TEN, @HOU, @LV, vs HOU, @PIT, vs JAX
Titans: @IND, vs CLE, @JAX, vs DET, @GB, @HOU
Browns: @JAX, @TEN, vs BAL, @NYG, @NYJ, vs PIT
Raiders: @ATL, @NYJ, vs IND, vs LAC, vs MIA, @DEN
Dolphins: @NYJ, vs CIN, vs KC, vs NE, @LV, @BUF
Ravens: @PIT, vs DAL, @CLE, vs JAX, vs NYG, @CIN
Bills*: vs LAC, @SF, vs PIT, @DEN, @NE, vs MIA

A Billsnek ki kéne kapnia a Patstől + a Dolphinstól is, hogy a Dolphins nyerje a csoportot (4-0 vs 1-2 a csoportmérlegük, több győzelem kell a Dolphinsnak).

Mi játsszunk a Titans mellett a Raiderssel még, bár idegenben, de akkor is a saját kezünkben a sorsunk még egy Titans elleni zakó esetén is.

A Titans játsszik rajtunk kívül a Brownssal, de azt leszámítva a Packers elleni idegenbeni meccs lesz nekik egyedül húzós. Az viszont nagyon, december végén a Lambeau-n, úgy h a Packers valszeg menni fog a kiemelésért.

A Browns játsszik a Titansen kívül a Ravenssel is, ahol egymás elől vehetnek el egy győzelmet, plusz utolsó fordulóban fogadják a Steelerst, az se lesz egyszerű, de benne van h a Steelersnél pihentetni fognak akkor kezdőket (ha meglenne nekik v épp a Chiefsnek addigra a fix 1.hely).

A Raidersnek jön két papír meccse idegenben, utána jön a hajrá. Játszanak velünk + a Dolphinssal, így nekik is a saját kezükben van a sorsuk.

A Dolphinsnak van papíron 3 sima meccse (Jets, Bengals, Pats), és három elég húzós (Chiefs, Raiders, Bills), amelyek közül a Raiders elleni meccs igen pikáns, a 16.fordulóban egymás elől vehetnek el egy győzelmet a WC helyért folyó harcban.

A Ravens is aktívan tehet a sorsáért, de a Steelerst és a Brownst is le kéne győzniük idegenben. Utána viszont három elég könnyű meccsel fejezik be, ahol akár formába is lendülhetnek a PO-ra.

Bold prediction:
Colts: vs TEN,@HOU,@LV,vs HOU,@PIT,vs Jax, 11-5
Titans: @IND,vs CLE,@JAX,vs DET,@GB@HOU, 11-5
Browns: @JAX,@TEN,vs BAL,@NYG,@NYJ,vs PIT, 11-5
Raiders: @ATL,@NYJ,vs IND,vs LAC,vs MIA,@DEN, 12-4
Dolphins: @NYJ,vs CIN,vs KC,vs NE,@LV,vs BUF, 9-7
Ravens: @PIT,vs DAL,@CLE,vs JAX,vs NYG, @CIN, 10-6

Csoportgyőztesek leszünk és fogadjuk az 5.kiemelt Raiderst egy visszavágóra.

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
A másik meg a felkészületlenség. Tudom, Manning, Luck, de náluk bármikor volt TO, 5mp-en belül ott voltak huddle-ben, és mentek, tolták. Több meccse figyelem, amikor a D TO-t csinál, mintha azt se tudnánk merre vagyunk, olyan lassan és összevissza történnek a dolgok. OK, Rivers lába tegnap pont kivétel volt, az egy nem várt esemény, de nem érzem azt, hogy itt bárki vezér lenne, inkább egy ilyen demokratikus O föderáció van nálunk.
....
Ezért sem azt mondtam tegnap hogy rúgjuk ki az edzői stábot (bár OL edző lehet idény végén mehetne levesbe), de hogy Ballard üvöltsön egy kurva nagyot velük, mert ami melót bele lehet rakni, azt rakják már bele, és dolgozzák le a veséjüket. Manning meg Luck se csak attól volt nagy, mert született zsenik, hanem mert a veséjüket ledolgozták. Ezt nem érzem most az O-ban, és valakinek izmosan seggbe kell rúgnia most őket, hogy egy kicsit mindenki elkezdjen többet melózni.coltman
Szerintem túl sokat látsz bele. Egyrészt Manning (vagy Brady) nem teremnek minden fán, nem véletlenül azok, akik. Simán el tudom képzelni, hogy ha egy átlag irányító csinálná azt amit ők csináltak/csinálnak, akkor a harmadik negyedre mentálisan kipukkanna. Ahhoz is kivételes képességek kellenek, hogy valaki 3-4 órán keresztül konstansan koncentráljon és elemezzen. Nagyon kevesek képesek rá anélkül, hogy közben "ki ne kapcsoljanak" percekre, amíg az ellenfél támad.

Másrészt én biztos vagyok benne, hogy Ballardnak nincs miért rájuk pirítani, mert edzőstül, játékosostul amit tud, mindenki megtesz. Felkészülésben is. Reich nem is fogadna el mást. Rivers is melózik keményen. Az edzők is elmondták, hogy 38 éves korára is minden áldott nap az első aki beér az edzőközpontba és az utolsó aki elmegy. Melózik ő becsülettel, csak a stílusa "különös". Nem mondom, hogy nekem bejön, mert igazából sose jött be, de ez van, ő ilyen. Mint Eli Manning. Ő meg egész karrierjében egy tejfelesszájú lődörgő kamasznak nézett ki a pályán, aki éppen arra tévedve beáll pár percre, de nem is nagyon érdekli az egész. Pedig egész biztos, hogy egy workahokolic volt ő is.

De még visszaeséssel is bőven max középmezőny leszünk, nem ligaalja, amire bevallom nem is emlékszem így az elmúlt 20 évünkből, hogy valaha lett volna ennyire jó D - de majd peterk megcáfol 😛 ami hátra van, az a QB, és ahogy eddig néztem Ballard szisztematikusságát, az idei offseasonben ez lesz a fő menü, és szokásomtól eltérően már most olvasgatom a jövő évi QB prospecteket.coltman
A Polian fénykor rosterében azért a Freeney, Mathis, Bob Sanders, stb. féle defense igencsak jó volt. 2005-ben azt hiszem #1 volt a defense, és #2 az offense. Abban az évben halt meg pár nappal a Steelers meccs előtt Dungy fia. 😕 Ha az a tragédia nincs, lehet, hogy lenne még egy szászló felhúzva a stadionban.

Rodrigo - hát az hogy 39-ről bever 1 FG-t, ettől had ne élvezzek már a gatyámba. Gyakorlatilag 45+-ról már inkább 50-50, hogy berúgjuk-e, amit az NFL-ben szimplán a "mediocre" jelzővel szoktunk illetni. Nagyon unikum, hogy szemüveg, meg style, stb, de őszintén leszarom, ha közben mint kicker nem megbízható.coltman
Úgy beszélsz, az a szurker aki nem követi az offseasont, aztán a nyitó meccs egy hibája alapján mond véleményt. 😊 Rodrigo-t éppen azért választotta Ballard McLaughin helyett, mert bőven 55 yard fölötti a lába. Sőt, van az 60-as is. Azt az 50 yardost egyszerűen nem jól találta el, nézd vissza, hogy hogyan repül a levegőben a labda. Szinte vízszintesen pörög. Rodrigo eddig 2 XP-t rontott, és 26-ból 3 rúgást, ha jól emlékszem abból 2-t is kapufával. Az XP százaléka (93%) is jó, és a FG százaléka (89%) is kifejezetten jó. Főleg, hogy azzal a 26 kísérlettel a második legtöbb FG kísérlet az övé a ligában, az átlagos szám 20 körül van (kevesebb rúgásból kevesebb a hiba is).

Egyébként valami lehetett a levegőben, mert én is pont tegnap meccs előtt gondoltam a srácra, de éppen abból a szempontból, hogy "na, eddig jól dolgozik a srác, lassan jönnie kell egy meccsnek ami rajta megy el", és nagyon reméltem, hogy nem ez lesz az. Háát nem ez lett, de sok nem kellett hozzá. 😊 Ha berúgja azt az 50 yardos, akkor 6 ponttal mentünk volna a végén, és elég lett volna a FG is, elkerülhettük volna az egész holding cirkuszt. (Persze ez csak alaptalan milettvolnaha játék. Ha berúgja, akkor 17 pontunk van, a Packers nem rövid pályáról támad vissza, valószínűleg nem lettünk volna 14 pontos hátrányban félidőben sem, lényegében az egész meccs máshogy alakult volna. Hogy hogyan, azt nem tudjuk, de máshogy.)

több mint 4 éve
Aki nálam nyugodtabban tudta nézni a meccset (tehát nem a TV-vel veszekedett 4-ből 3 órát), mit látott Chez Greenből? Mekkora a visszaesés Braden Smithhez képest?
Baba Yaga
Én egy ideig észre se vettem, hogy Smith nincs a pályán. Aztán igen. 😊 Igaz nem Green, hanem Clark miatt. Remélem azért Smith tud majd játszani vasárnap.

több mint 4 éve
deleted account 1 758
Ami még tetszett tegnap, hogy Pittman egyre jobb, Taylor végre elkapta a ritmust a második félidőben, Blackmon jól játszott és a meccsdöntő playt csinálta, és a végén Rodrigo is clutch volt. Négy rookie akik meghatározóak voltak egy jó csapat ellen.

Amúgy néha nem tudom nem feltenni a "GM szemüveget" (talán azért is, mert játszom GM játékban és azóta ha akarom, ha nem figyelem a GM-eket), és ilyenkor akár nyerünk, akár nem, akármi is lesz a vége, megemelem a kalapom Ballard előtt. Lényegében 3 és fél draftból összerakta ezt a védelmet úgy, hogy "csak" egy Buckner és Rhodes igazolás kellett, mindenki más az elmúlt 3 évben, a draftról jött. A sztárok is, a kezdők is és a depth is. És ez a védelem ma már nem is csak egy elfogadható a sokból, hanem oda kell rá figyelni.

Plusz, ugye tulajdonképpen még az offense-t is lecserélte - OL, RB, WR, TE -, az irányítón, Hiltonon és Doyle-n kívül ott is mindenki az elmúlt pár év termése, szintén döntően draftról.

Tudom, hogy ezekkek a dolgokkal kitörölhetjük, ha nincs eredmény, de hosszú távon nézve ez fontos. A hosszabb távon kiegyensúlyozott, jól teljesítő csapatok azok, ahol folyamatos az építkezés, jó munkát végezve. Csak találjuk meg valahol majd azt a ***** irányítót is, mert anélkül ennél a playoff környékén szédelgésnél nem nagyon lesz feljebb.-
peterk2005
Alapvetően a fallal vannak bajaim, hogy ez honnan ered, azt nem tudom, de a tegnapi meccsen is legalább fél tucat alkalommal amikor Rivers odaadta/dobta a labdát a futónak 1-4 Packers játékos járt már a falon túl. Vagy 3-4 alkalommal láttam, hol Glowinskit, hol Kellyt kocogni tök üresen, míg ketten telibe verték Riverst. Ezen fejhangon kurva anyáztam. Az hogy megverik, ok, shit happens, de hogy ennyire elváltsa magát a fal rendszeresen az elfogadhatatlan, GM kalap ide, Hochuli oda. A meccs vége persze, vicc volt, bár a fele a sárgának azt mondom, hogy nem csak megadható, hanem az tényleg az volt - pl amikor asszem Pittman fél iponnal húzta le valamelyik DL-t.

De Taylornak is amúgy nem azért szar a futás átlaga, mert nem lát a pályán, vagy mert rookie, hanem pont az előbb említett dolgok miatt, vagy 3 alkalommal mire ráfogott a labdára már jött is a kontakt. Ez nem Taylor hibája, mint ahogy Hines is kapott 1-2 ilyet tegnap. Ez tényleg inkább csak random, hogy épp ki kap több értelmes esélyt futáskor.

A másik meg a felkészületlenség. Tudom, Manning, Luck, de náluk bármikor volt TO, 5mp-en belül ott voltak huddle-ben, és mentek, tolták. Több meccse figyelem, amikor a D TO-t csinál, mintha azt se tudnánk merre vagyunk, olyan lassan és összevissza történnek a dolgok. OK, Rivers lába tegnap pont kivétel volt, az egy nem várt esemény, de nem érzem azt, hogy itt bárki vezér lenne, inkább egy ilyen demokratikus O föderáció van nálunk. Nincs felkészülés, nincs folyamatos analysis - próbálok visszaemlékezni a mecsceken, hogy Rivers mikor állt Sirianival, vagy bárkivel és bámulta a Surface-t, de nem nagyon ugrik be ilyen kép. Manning, Luck - azért nem kevésszer lehetett őket látni vagy analízist bújva, vagy az O különböző embereivel dumálva. Ergo nem meccset néztek, hanem készültek a következő drive-ra. Ehhez tényleg kéne egy valódi vezér, mert ugyan unorthodox mód Rivers rögtön megkapta az arany C betűt, de kicsit sem érzem azt, hogy bármit is tenne azért, hogy ezt a kivételt megérdemelje. És az előbb elmondott dolog nem skillset, csak szimplán eldöntöd, és csinálod.

Ezért sem azt mondtam tegnap hogy rúgjuk ki az edzői stábot (bár OL edző lehet idény végén mehetne levesbe), de hogy Ballard üvöltsön egy kurva nagyot velük, mert ami melót bele lehet rakni, azt rakják már bele, és dolgozzák le a veséjüket. Manning meg Luck se csak attól volt nagy, mert született zsenik, hanem mert a veséjüket ledolgozták. Ezt nem érzem most az O-ban, és valakinek izmosan seggbe kell rúgnia most őket, hogy egy kicsit mindenki elkezdjen többet melózni.

Többivel egyetértek, Ballard tényleg hatalmas védelmet rakott össze, bár azért a nagy dolgok jövőre dőlnek el, amikor majd új DC lesz, hogy mennyi ebből az emberanyag, és mennyi Eberflus. De még visszaeséssel is bőven max középmezőny leszünk, nem ligaalja, amire bevallom nem is emlékszem így az elmúlt 20 évünkből, hogy valaha lett volna ennyire jó D - de majd peterk megcáfol 😛 ami hátra van, az a QB, és ahogy eddig néztem Ballard szisztematikusságát, az idei offseasonben ez lesz a fő menü, és szokásomtól eltérően már most olvasgatom a jövő évi QB prospecteket.

Rodrigo - hát az hogy 39-ről bever 1 FG-t, ettől had ne élvezzek már a gatyámba. Gyakorlatilag 45+-ról már inkább 50-50, hogy berúgjuk-e, amit az NFL-ben szimplán a "mediocre" jelzővel szoktunk illetni. Nagyon unikum, hogy szemüveg, meg style, stb, de őszintén leszarom, ha közben mint kicker nem megbízható. Lehet NCAA-ben 100% volt, az is szexi statisztika, csak ki lehet vele törölni. És a PO-ban ez hatványozottan probléma, ha mondjuk hóesésben 50+-ról kéne beverni, hogy megnyerjük, míg ő fedett pályán nem lát el 50 yardig.

Szerkesztette: deleted account
több mint 4 éve
Baba Yaga Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 832
Aki nálam nyugodtabban tudta nézni a meccset (tehát nem a TV-vel veszekedett 4-ből 3 órát), mit látott Chez Greenből? Mekkora a visszaesés Braden Smithhez képest?
több mint 4 éve
Ami még tetszett tegnap, hogy Pittman egyre jobb, Taylor végre elkapta a ritmust a második félidőben, Blackmon jól játszott és a meccsdöntő playt csinálta, és a végén Rodrigo is clutch volt. Négy rookie akik meghatározóak voltak egy jó csapat ellen.

Amúgy néha nem tudom nem feltenni a "GM szemüveget" (talán azért is, mert játszom GM játékban és azóta ha akarom, ha nem figyelem a GM-eket), és ilyenkor akár nyerünk, akár nem, akármi is lesz a vége, megemelem a kalapom Ballard előtt. Lényegében 3 és fél draftból összerakta ezt a védelmet úgy, hogy "csak" egy Buckner és Rhodes igazolás kellett, mindenki más az elmúlt 3 évben, a draftról jött. A sztárok is, a kezdők is és a depth is. És ez a védelem ma már nem is csak egy elfogadható a sokból, hanem oda kell rá figyelni.

Plusz, ugye tulajdonképpen még az offense-t is lecserélte - OL, RB, WR, TE -, az irányítón, Hiltonon és Doyle-n kívül ott is mindenki az elmúlt pár év termése, szintén döntően draftról.

Tudom, hogy ezekkek a dolgokkal kitörölhetjük, ha nincs eredmény, de hosszú távon nézve ez fontos. A hosszabb távon kiegyensúlyozott, jól teljesítő csapatok azok, ahol folyamatos az építkezés, jó munkát végezve. Csak találjuk meg valahol majd azt a ***** irányítót is, mert anélkül ennél a playoff környékén szédelgésnél nem nagyon lesz feljebb.

több mint 4 éve
deleted account 1 758
Már most tűkön ülve váriom Höri videóját az utolsó 3 percről 😅🤣
wide open
Majd linkeljétek be ide is, ha valaki ráakad, thx 😉
több mint 4 éve
Rangadót nyertünk! Igaz, nem volt a meccsnek különösebb jelentősége, a Titans ellen kell nyerni, de mégis valahol fontos volt. Nyertünk egy contender csapat ellen egy meccset, jól játszva egy jó meccsen, hibázva is, a hibákat kijavítva is. És végre nyertünk egy szoros meccset is. Az idegeim ugyan nem kívánják ezeket, de idényenként kell 1-2 ilyen, hogy megtanuljuk, hogy így hogyan kell nyerni.

A meccs végén levő holding esővel nem érdemes foglalkozni. Idény elején direkt hangsúlyozta a liga, hogy idén a holdingot szigorúbban fújják, eddig jó, ha harmadannyit fújtak be, erre Hochuliék ma úgy döntöttek, hogy visszamennek tavalyba. Az egész meccsen egyébként, a végén meg viccparádét rendeztek, nincs rá jobb jelző. Persze, hogy mindegyik megadható volt. A holding ilyen, valakire szinte mindig lehetne dobni. De ha egyszer az a policy, hogy csak az egyértelműre dobnak, akkor arra kell készülni. Úgyhogy én a falat ezért nem is hibáztatnám, mert jövő héten valószínűleg nem így fognak fújni, akkor meg kellenek azok a kis plusz félholdos blokkok is, mert más is csinálja. Az a lényeg, hogy a mai fújást megúsztuk, a többi nem számít, mert megérdemelten nyertünk, a 2. félidő a miénk volt.

A két mély labdáért kár a védelemtől. Az első - Ya-Sin-é - nem volt _akkora_ nagy hiba, de hiba volt. Meg kell tanulnia ennél tisztábban védekezni, mert a DPI-ket viszont fújják, mint a kisangyal. Főleg a Rodgers féle irányítóknak. A második mély a meccs végén ordas nagy hiba volt. Hiába kevés irányító van aki ilyen pontosan az ölébe rakja az elkapónak, ezt akkor is tessék szételemezni, és javítani, ezeket nem engedheti meg magának egy magát jónak tartó védelem. A két mély passzon kívül elégedett vagyok a defense-el. Igaz, nyaltunk 4TD-t, de a jó védelem éppen arról ismerszik meg, hogy ha így nem megy, akkor megy úgy. Fogtak egy INT-et, és kulcs pillanatban csináltak egy fumble-t, eldöntve a meccset.

Az offense is jó volt. Nem vagyunk a liga legjobb 5 támadósorában, Manningi aratás ettől a jelenlegi gárdától irreális elvárás. A képességükhöz mérten jól játszottak, hozták azt amit tudnak. Javítsuk a fumblit - nekünk is volt ugye az elején -, és ennél rosszabbul sose játsszunk, és elégedett leszek. 😊

Megvolt a felvezető meccs, jövő vasárnap jön a tétmeccs. Az lesz az igazán fontos. A mai teljesítmény alapján nem érzem úgy, hogy a Titans javult volna múlt héthez képest, inkább a Ravens gyengült le. De a múlt heti Packers is teljesen máshogy nézett ki a Jags ellen, mint a mai, úgyhogy a Titans-al is bármi megtörténhet, elkezdthetnek ismét nagyon jól jásztani ők is. Szóval ma ünneplés, de holnaptól úgy koncentrálni és készülni, mintha playoff meccs jönne. Mert nagyjából az is jön.

több mint 4 éve
wide open San Francisco 49ers Oklahoma Sooners 158
Már most tűkön ülve váriom Höri videóját az utolsó 3 percről 😅🤣
több mint 4 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 845 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
A mai jinxtriad díjat kapja: Coltman.

Jutalmad Top 3 hely 1 hétig a padawan watchlistemen.
iktriad
És ez milyen díjazással jár? 😀
coltman
Semmivel, de töltsön el a büszkeség, hogy a jinxerő veled van.
több mint 4 éve
deleted account 1 758
Nem akarom megvárni a meccs végét, de Reich és az OL edzőnknek már most a redvás kurva anyját!!! Kb CP érában tudtam ennyire felbaszódni egy meccsünkön, 7 play, 6 O holding, 3 percből 1:30-at visszaadunk?!?!? baszki ez ligaalja, égetnivaló, szánalom legalja teljesítmény!!! 3 TO-ból 3 kibaszott pontot tudunk csinálni?!?!?!

MIAFASZOM EZ!?!?!? Én nagyon remélem, hogy Ballard a meccs után bemegy, és leüvölti a gecibe a staff haját, mert ez semmilyen szinten nem fér el, még ha a fél csapat sérült, akkor sem!!!
coltman

iktriad
És ez milyen díjazással jár? 😀

btw, csak NBC-ből idézném Tony Dungyt : "...why don't you run the ball and make them use all the timeouts? You want to lose the game?..."

Én nem értem Reich-et, hogy sutyiban piált a partvonal mellett, és addigra ütött be a pálinka hatása, de...ha nem jönnek a rendőrök csendháborítás miatt, akkor kurva jó hangszigetelése van a lakásnak, mert az biztos, hogy volt itt minden részemről 😀

Többit inkább alvás után, ezt még emésztenem kell, hogy emberi formába tudjam foglalni 😛
több mint 4 éve
Baba Yaga Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 832
azert azt hozza kell tenni, hogy ha nem a packers az ellenfel, akkor ebbol a 9 holdingbol nem dobnak be legalabb 4et... de termeszetesen naluk minden playben teljesen szabalyos a blokkolas 😅 nevetseges kategoria volt amit a birok muveltek az utolso colts drivenal
mate93
Hát ja, de ha csak 4-et fújnak be, akkor is világi pancser az OL 😀 Remélem a győzelem ellenére ezekre az óraégető drive-okra rágyúrnak mert ez nagyon gáz volt. A védelem viszont szépen tartott a második félidőben.
Idén sokadjára játsszák el, hogy az első félidőben átmennek rajtuk mint kés a vajon, majd szinte nullázzák az ellenfelet ( a TItanst szó szerint nullázták).
Nyilván ez egy nagyon fontos győzelem, de messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, mert
a) a Green Bay még NEM NYERT Indianapolisban,
b) ennyi szerencsétlenkedés nem fog mindig beleférni. Remélhetőleg több ilyet már nem látunk idén.
több mint 4 éve
Bence94 Indianapolis Colts 1 949
 fb.watch/1WNbK8z0AA/
több mint 4 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 845 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Nem akarom megvárni a meccs végét, de Reich és az OL edzőnknek már most a redvás kurva anyját!!! Kb CP érában tudtam ennyire felbaszódni egy meccsünkön, 7 play, 6 O holding, 3 percből 1:30-at visszaadunk?!?!? baszki ez ligaalja, égetnivaló, szánalom legalja teljesítmény!!! 3 TO-ból 3 kibaszott pontot tudunk csinálni?!?!?!

MIAFASZOM EZ!?!?!? Én nagyon remélem, hogy Ballard a meccs után bemegy, és leüvölti a gecibe a staff haját, mert ez semmilyen szinten nem fér el, még ha a fél csapat sérült, akkor sem!!!
coltman

több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 497 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Hat ezt a meccset nem fogom visszanezni egy darabig... 😀 lenyeg a W

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Farky Indianapolis Colts 8 331 — ℧
Szokásos sima Colts W...

Hungarian Indianapolis Colts Fan Club I'll always be a Colt. Always! - Peyton Manning
több mint 4 éve
Bence94 Indianapolis Colts 1 949
Atyauristen...nyertunk, ez a lenyeg...😀
több mint 4 éve
wmitty Indianapolis Colts 717 — Colts fan
Atyavilág! 😊 Micsoda győzelem!

(Remélem, a franchise irányítói nem a magyar fórumot olvasva döntenek, és rúgják ki még ma éjszaka az egész edzöői gárdánkat...)

Otthonom MisColts
több mint 4 éve
mate93 New Orleans Saints 351
azert azt hozza kell tenni, hogy ha nem a packers az ellenfel, akkor ebbol a 9 holdingbol nem dobnak be legalabb 4et... de termeszetesen naluk minden playben teljesen szabalyos a blokkolas 😅 nevetseges kategoria volt amit a birok muveltek az utolso colts drivenal
több mint 4 éve
deleted account 1 758