NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Legkedveltebb hozzászólások

5 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 13 903 — Nem
Tudom, hogy már mondtam, azt is, hogy ezen sok mindent nem is lehet változtatni.
Mehetne az NFL csevegőbe is, de mindegy.

Nem biztos, hogy igazam van, de így látom. Kicsit hosszú lesz.

Minden csapatnak van kultúrája, amire hatással lehet a csapat történelme, a város helyzete, de szerintem elsősorban a tulajdonos maga. Nem véletlenül ő kapja meg a trófeát elsőként az SB után.
A csapatkultúra általában hosszabb idő alatt jön létre, de éles váltások esetén pár év alatt is változhatnak a dolgok.

A Patriots Kraft érkezése előtt az egyik leglúzerebb franchise volt, ami csak létezik. Egy tipikus felesleges csapat, az egyetlen SB-jüket úgy elbukták, ahogy csak keveseknek sikerült. A másik három bostoni csapathoz képest egyáltalán nem vette őket körül a történelmi sikerek aurája, a még a vesztes időkre is jellemző méltóság. A csapat tulajdonosai a futball iránt többé-kevésbé érdektelen, az egyéb vállalkozásaikkal küszködő üzletemberek voltak. Kraft volt az, aki tudatosan változtatott ezen, elhozta Parcellst, majd Belichicket, mert tudta, hogy olyan érzelemmentes, saját magukkal is kíméletlenül igényes szakemberek, ami egy győztes kultúrához kell. Itt egyértelműen egy tulajdonosi akarat tartja fenn a kultúrát, ami Brady előtt is megvolt, és utána is fennmarad. Lehet, hogy a következő 20 évben nem lesz 6 SB győzelem, sőt, nem lesz egy se, de amíg Krafték uralkodnak, nem jön vissza a piros mezes Patriots lúzerkedése.

A Bengals tulajdonosa Mike Brown, a liga hírhedt olcsójánosa, nem érdekli különösebben a futball, pusztán anyagi alapon van a ligában, addig, amíg a bevételei meghaladják a kiadásait. Számára a győzelem nem része a presztízsnek. Így maradhatott 15 éven keresztül HC Marwin Lewis, egyetlen playoff győzelem nélkül. Ki is alakult a "minden mindegy" kultúrája, ahol az edző is csak azért tartja meg az állását évről évre, mert hajlandó olcsóbban dolgozni, mint az átlag. Nem meglepő, hogy egy ilyen közegben nem csak sikerek, de tisztelet és fegyelem sincsen, a régebbi szurkolók emlékeznek, hogy a Lewis korszak első felében a Bengals volt a liga fegyenccsapata, állandó letartóztatásokkal és egyéb kihágásokkal. A játékosok sem voltak hülyék, látták, hogy a tulajnak (és az edzőnek) mire megy ki a játék, szartak hát bele ők is.

A Bears tulajdonosai fejben megragadtak a nyolcvanas években (ezt nem én írtam, hanem chicagoi újságok is), mert akkor volt utoljára a Bears huzamosabb ideig domináns csapat az NFL-ben. Miről szólt az a Bears? Ligaelit defense, nagyon jó futójáték, erős közepes passzjáték. Az NFL előtte évtizedekig erről szólt. De már a nyolcvanas (és kilencvenes) évek meghozták a QB-forradalmat, Marino, Elway, Montana, Young, jöttek a 4000 és 5000 yardos szezonokat hozó QB-k. De nem a Bearsnél, ahol ez ma sem prioritás. Nem véletlenül nincs évtizedek óta elit irányítójuk, még 1-2 évre se, mint amikor pl. a Cardinals kihasználta Warner hattyúdalát. Az öregedő tulajdonoson erőt vett a wishful thinking, a "jó volt ez így, ezután is jó lesz" mentalitás, így megteremtett egy olyan kultúrát, ahol olyan emberek kerülnek döntési pozícióba, akik adott esetben az újabb forradalmat képviselő Watson vagy Mahomes helyett a tradícionális Trubisky mellett teszik le a voksukat, ezzel újabb évekre leszakítva a csapatukat a liga fejlődésének fővonaláról. A múlt foglyai.

A Falcons sem véletlenül chokerkedi el folyamatosan úgy a meccseit, ahogy. Náluk szerintem ez inkább egy városi dolog, a Braves ugyanezt csinálta a fénykorában (utolsó/extra inningekben elvesztett sorsdöntő playoffmeccsek, 2-0-ról elbukott World Series). Még az egyetlen bajnoki címük is csonka szezonban volt. Aki már volt ott, mint idegen, mindenkitől azt hallom, hogy Atlantát áthatja a kultúranélküliség és az identitásnélküliség, az egész város borzalmasan semmilyen. Valami oka kell, hogy legyen, hogy a nehéz helyzetekből mindig szarul jönnek ki, és talán ez a lelkierő hiánya, ami a városból is árad kicsit.

Tudom, hogy hosszú és eddig semmi köze a Lionshoz, de akkor most jönnek ők.

A Lionst köztudottan megátkozta Bobby Layne. Vagy nem, de akkor is mindenki így tudja. Alapvetően ki nem szarja le, nem ő volt az első, és nem is az utolsó játékos, aki kígyót-békát kiabált az őt kiebrudaló csapatra, de ahogy eltelt 15-20-25 év, és a Lions TÉNYLEG nem nyert, kezdett az átok egy mémmé válni, ami beette magát a detroitiak fejébe is, és amolyan önbeteljesítő jóslatként létrehozta azt a kultúrát, ahol a szurkolók, a mindenkori játékosok és talán a vezetők is kezdték elhinni magukról, hogy ők alapvetően lúzerek, ezzel kapcsolatban pedig sok mindent nem is tehetnek. Matt Millen ámokfutásában az a szinte tanult tehetetlenség volt a legdöbbenetesebb, amivel ezt a felettesei végignézték. Ezzel párhuzamosan folyt Detroit gazdasági mélyrepülése, ami a franchise-on belüli hangulatot biztosan nem növelte, de ez persze önmagában még nem magyarázat, hiszen a 0-16-os szezonban a Red Wings bajnok lett, a Pistons még bajnokesélyes volt, és a Tigers-szel is számolni kellett. Még egy faktor, ami itt is borzasztóan erős, az az öreg és emiatt a radikális változtatásokra képtelen tulajdonos. Érzi persze, hogy baj van, azt is látja, hogy ki a közelmúlt bezzegfranchise-a, akiktől lehetne tanulni, de ez a tanulás is egyelőre a másolásban ölt testet (azaz hozzuk ide az edzőjüket meg a játékosaikat), nem a kultúra megváltoztatásában. Egy másolat viszont soha nem lesz olyan jó, mint a kreatív módon kitalált változat. Mivel a tulajdonosi kör (gyakorlatilag a Ford család) itt sem kifejezetten fiatalokból áll, ezért a remény a gyökeres változásra (ami messze túlmegy egy HC és egy GM leváltásán) elég csekély. És igen, az ilyen csapatot a bírók igazságtalansága is állandóan eléri, mert egy kétes szituációnál (megvolt az az elkapás? holding volt, vagy sem?) a zebrának akaratlanul is átmegy a fején, hogy ez a 60 éve átok alatt lévő csapat, egy idős tulajdonossal, egy rothadó városban.

De mindig van remény. Andy Reidet 54 évesen úgy rúgták ki az Eagles-től, mint egy megfáradt, kiégett egykori sikeredzőt, aki mellett elment a liga és már a Jeff Fisher-i úton halad. Aztán történt, amit történt.

Még egyszer bocs, hogy hosszú lett, de kikívánkozott. Szerintem a Packers topikba még sosem írtam ilyen sokat egyszerre 😀

Szerkesztette: Kampman
5 napja
Helmut Zimmer Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 210 — bohócok nélkül nincsen cirkusz
Brucenak (meg akit érdekel) :

Stratégiának stratégia a Freak, de csapatépítési stratégia, amiből levezethető játékhívási stratégia is - én azt gondolom, hogy KC/Seattle párosnál ez van. Azért tök jogos a felvetésed, mert a Seattle most lett Freak, a játék-hívás átalakításával. Nézd DK Metcalf nyilván nagyon sokat fejlődött, de ő tavaly is megfutotta a 32-33 yardos routet, csellel, elkapással (már amikor sikerült) ilyen 4,5 alatt, ami borzalmas fegyver. Lockett 3 éve tök jó..... ez nem új. Szerintem Carroll elvesztegette eddig ezt a lehetőséget, és ne mutogassunk Brian Schottenheimerre, mert nem rajta múlt.
Kansasnél ez no bariner ott AR ezt tök tudatosan építette az 1. perctől kezdve, és amikor látta, hogy működik a prototípus, akkor egészítette ki a képet azokkal az elemekkel, amelyek kellenek a bajnok csapathoz. (Én az öreggel nagyon szimpatizálok, köztudottan).
Namost azt látni kell, hogy a jelenlegi Seattle, még a Kansashez képest is ultra-agresszív, tehát a Seattle kísérleti stádiumban van, és ők a labda mindkét oldalán freakek. Ebből még lesznek zakók, pont balanced csapatok ellen, de, ha ez végigépül, akkor ez megint egy domináns henger lesz.

A fal építés mértéke, és milyensége
Valahol az a helyzet, hogy egy olyan csoportban, ahol Bosak (jobbulást Neki), és Donaldok rohangásznak, nem biztos hogy ezen a csatatéren kell megnyerni a háborút. Olyan D falak ellen, amilyenek nyugaton vannak szerintem megér egy kísérletet, hogy nem építesz feleslegesen drága O falat, hanem az 1-2 mississipivel szétszeded a védelmet. Az az érdekes, hogy az Arizona sem nagyon gondol mást a világról 😊 Az is egy csapásmérő fegyver.

A Raiderssel kapcsolatban tényleg azt nehezményezem, hogy középtempós zakatolásos pofozkodásra van felépítve egy olyan csoportban, ahol ott a Kansas a jelenleg talán legjobb DPS (DamagePer Second) build- 2 perc alatt megfordítanak egy meccset, elég ehgy eladott labda, és VÉGE! Itt a Chargers ami szerintem jelenlegi állapotában egy fájdalmas, verekedős Tank build, (a Herbert korszakot nem tudjuk).

Amit épít Gruden az akkor lenne Freak, ha Carr szintet tudna lépni, mert ennek vannak nagyon korszerű pontjai. Tehát a passzjátéknak is oda kellene érnie. Lehet, hogy azért ilyen a playhívás, mert ennyi most elég. Benne van a pakliban, és én nézem be. De ha megnézitek Carr zseb jelenlétét, az nekem nem tűnik magabiztosnak.

Willinek, és Brucenak (meg akit érdekel)
Viszont én most azzal vitatkozom, hogy áll e még az állítás, hogy a futójátékkal alapoznod kell, well e workhorse . Szerintem ez a alapszabály, napról napra kopik.
Diverzifikációs eszköz lett a futás, lehet vele időt ölni, haladni. Megváltoztak a secondaryk, alig van daylight. Az 1 ütemű passzjáték ha nem is vette át a helyét, de nagyon komolyan kiegészíti. A matek szerint gyorsabban lehet vele haladni főleg heavy D ellen. 1 ütemű passhoz light cavalry kell, mert nem állítod meg a DL-t, hanem átengeded posztokon és a támadási oldalon team uppal fogod meg, konkrétan kitolod a tengelyt, és el is forgatod és valójában kulcs poszton ami ugye a critical path a DB-LB sort blokkolod. Megint oda térünk vissza, hogy ez nem a klasszikus O fal a megoldás, hanem ez az egykori zb sémának egy kicsit újravarrt megoldása. Namost ebben szerintem a Raiders pl. nagyon jó irányban van.

Persze mindez azt jelenti, hogy villámgyorsan átalakulhatnak a D frontok is, és szerintem ez el is kezdődött. Ez lehet, hogy le fogja értékelni a DL helyiértékét, vagy ha nem is értékeli le, nem lesz szükség olyan DL-ekre, amelyekben van 2-3 1. körös esetleg pro bowler.
Persze ezek csak elképzelések elvi modellek, a valóságban nem tudsz nem divervifikálni, és amíg lesz 3. ütemű passz, és lesz futójáték, addig lesznek drága falemberek is.

Köszönöm szépen, így már világos a balanced build és a freak build közötti különbség.

Egyébként szerintem foglalkozz a Raiderssel, mert nem veszi senki bántásnak a hozzászólásaidat, csak max nem értem meg elsőre és ezért visszakérdezek. 😊

Az írásod alapján a freak build akkor igazából nem egy startégia, hanem ha valaki talál egy freak játékost (aki ha jól értem a jelenlegi csapatok esetén csak elkapó vagy QB lehet), akire lehet építeni, akkor azt tolják erősebben. Miközben azért továbbra is törekednek arra, hogy minden egyes párharcban ami a pályán létrejöhet abban ők jöjjenek ki nyerőként.
Mert hiába van jó elkapód és jó QB-d, ha nincs aki megvédje a jó irányítót (kivéve ha RW-ről van szó) és ha nem futsz megfelelő hatékonysággal (ehhez is kell fal), akkor hiába akarsz mindig passzolni, nem fog összejönni, tehát kell a fal. De egy elkapó nem elkapó, így kell egy másik is, akire kell hogy figyeljenek, aztán jó ha van egy TE is a csapatban, aki potenciális veszélyt jelent, így aztán elérkezünk megint a kiegyensúlyozott csapathoz, ahol mindenkinek jónak kell lennie.
Én írtam Amadeusnak is, hogy félve foglalkozom a Raiderssel, mert emberileg a legjobb topicok egyike, szóval senkit nem akarok bántani. DE én nem nagyon szeretem a buildet,
Látni kell azt is, hogy sok ok miatt nem lettem foci edző, de pl.mert egy megyei bajnokság (vesztes) döntőjénél nem tudok többet felmutatni koordinátorként, és nem vagyok annyira türelmes pedagógus. A Raiders egész filozófiája egy úgynevezett balanced build. Ez tök jó, és fog működni, de nem érdekes számomra, ahogy a bajnok Eagles sem.

Mielőtt rátérünk a Buildre beszélni kell valamiről. Mégpedig arról, hogy ennek a nyomorult előszezon nélküli idénynek az első meccseiből nem szabad komoly következtetéseket levonni, mert nagyon vegyes egyéni (fizikai, mentális), és csapatszintű állapotban érkeztek a játékosok, csapatok. Erről írtam a Hox topicban, nem fejtem ki újra.
Szerintem ha valaki vezéráldozat nélküli túléli az 1. 4 fordulót, akár 0/1 győzelemmel, de játéka összeáll, az többet érhet, mint egy 3-1 4-0-s kezdés, vezéráldozat árán.
Mindezt azért írom mert az 1. 4 fordulót ezzel a szemmel nézem, és túlzottan mély következtetést nem vonnék le szurkolói szemmel a meccsből, a QM-ek viszont biztos éjjel nappal dolgoznak a csapatoknál.

A build kérdés. A build lényege a koncepció, ami alapján felépíted a csapat játékát. Amit Ti csináltok, azt nagyon magas szinten megcsinálta a 49-ers, és amikor szembe jött a freak, akkor nem lettek bajnokok. A sor végtelen, lásd 2008-as Titans. Pl a jelenlegi Ravensről még ne tudom eldönteni, hogy hova tartozik. Baromi tehetséges, összeszedett csapat.

Mi a Freak build? A Freak build szarik a gyengeségekre,egy erősséget brutálisan túlépít, így a freak build egy nagyon durván túlépített kompetencia mentén felépített csapat, Freak a Kansas támadósora, freak a Seattle támadósora, 2006-Indianapolis Colts támadósor, 2000 Ravens védelem, 2013 Hox védelem, stb.
Freak csapatnak mindig van egy kompetenciája, amit üzemi körülmények közt, ha csak nem történik valamilyen gamebreaker esemény... nem tud az ellenfél konstans módon kontrollálni.

A freak buildbek van matematikája, mi két egymásnak látszólag ellenható tényezőből áll össze. egyéni kompetencia építése Weibull folyamatot követ, de egyszerűbben modellezhető logaritmikus megközelítéssel, tehát minden egyes erőforrás beparlása egy adott skill-csomagba egyre kisebb hatáhasznossággal jár. Ennek két oka van, nincs produktív különbség abban, hogy az 1-1 matchupban egyértelműen jobb vagy, vagy megalázóan jobb vagy/ Ahogy egyre magasabb értéket vesz fel a Skill érték a skálán egyre kevesebb legyőzhető ellenfél marad. A másik tényező , hogy a foci soros és párhuzamos rendszerek összessége, tehát a skillset túlépítés nem kell, hogy egy adott játékosra vonatkozzon, túl lehet építeni egy csapatrészen és a vele első rendű soros viszonyban lévő másik csapatrészen pl. QB-Elkapósor viszonylatában, pl úgy hogy nincs egy remek QB mellé top 3 elkapód, de van két top 10. Nem akarom nagyon mélyre taposni a beszélgetést, de így a rendszered összteljesítménye a szimulációk alapján a lehetséges ellenfeleket figyelembe véve potenciálisan magasabb, értsd a játékod kevésbé sérülékeny.

Amennyiben a Freak build működik komplett játék szegmenseket tud uralni, ezért fontos, hogy pl a futásokat le tudja a Raiders tolni az ellenfél torkán. Hozzáteszem ezek nagyon szépen felrajzolt sémák.

Freak builddel szemben a hagyományos, biztos alapok, kontrollált játék szemlélet, nem biztos, hogy tud úgy reagálni egy adott meccshelyzetre, mert nem tudja kirántani a nyuszit a kalapból.
Ott van egy tempó, egy groove (amit sokan helytelenül flownak hívnak), attól el lehet térni a rendszer teljesítőképessége határáig, de azon túl meglehetősen magas kockázattal. Ezzel szemben 1. hét RW-DKMt 4&5- TD. Ez annyira gusztustalan, hogy ilyen nincs. Kansastől ilyen momentumot tudok mondani tizet tavalyról.

Freak rendszerek nyilván addig működnek, amíg nem történik "valami", pl. egy sérülés, egy hiba, egy bármi. Kiesik Michael Thomas, és kiderül, hogy a rendszer törékeny. Kiesne Tyler Lockett lenne baj Seattleben.

Mégis azt gondolom, hogy a freak buildek korát éljük.
Helmut Zimmer
Bruce
A játékot - így a csapatépítést, a játék koreografálását és a sémák kiépítését is - sokkal könnyebb egy QB-nál indítani, főleg a mostani passzorientált ligában, mert a játék célja mégis csak a több pont szerzése.

Az elit irányító - nem mondok újat - önerőből sok mindent megold, sok mindent felülír, sok hiányosságot el tud rejteni. Amíg elérhető, azaz nem sérül meg v nem esik drasztikusan vissza.

Vannak viszont direkt ellentrendek a csapatépítésben, amik néha célzatosak, néha a QB állapotából/életkorából fakadnak: Belichick futásstratégiája az öregedő Brady mellett, a Ravens off súlypontjai Lamar Jackson segítésére (nézd meg, hogy mennyi blokkolási feladata van az elkapóknak, akik elkapásban alig/részfeladatokra használhatók), vagy - én most így látom - a Packers átállása Rodgers támogatására. (A Saintsnél tavaly ez megvolt, sztem egy Ingram/Murray típusú futó most onnan hiányzik, Kamara nem alkalmas workhorse-nak, így megborult Thomas kiesésével a strategy.)

Egy freak építkezés azonban nem feltétlenül jelenti az irányító-elkapó kombóktól kiinduló build-et.

A Seattle anno túltöltötte a secondary-t tehetséggel, a mostani Pats/Ravens az órakontrollra menő O mellett, a shutdown sec-re építkezik, mert a passrush-uk korlátolt emberanyaggal bír (nyilván anyagi okokból sem tudnak akkora erőforrást oda fordítani). A Steelers Def mindig is a fronttól próbál LOS-t kontrollálni, úgy, hogy megtörje az ellenfél ütemezését nem véletlen, hogy sorban draftoltunk OLB-ket. A Broncos def építése - nyilván nem függetlenül a drafton vagy FA-n beszerzett vagy talált tehetségektől - az elmúlt évtizedben bemutatta mindkettőt, szerencsés esetben - rövid ideig - a kettő még találkozott is.

A KC offense a sebesség és területuralásra játszik, Reid annyira széthúzza a pályát, annyira sok opciót ad Mahomes-nak, hogy nincs ember, aki levédekezze őket, de mindig ad neki egy könnyű menekülési utat is . Mahomes pedig azért zseni, mert képes agyilag feldolgozni történéseket. Most ezen is csavartak egyet, mert - én írtam a topikjukban - hogy egy teljes szezonon át ezt a tempót a saját védelmük nem fogja bírni. Pl. sokkal többet mozog ki lábon a QB.

A mostani Sea off-ről azt sem tudom mit játszik, bevallom, mert vannak benne impro és kigyakorolt elemek is, de Wilson elé azért összetákoltak egy egész korrekt teljesítményű falat. Szerintem ők nagyjából vmi matchup nightmare-t keresnek folyton az elkapókkal, viszont a TE/RB játékok meg nagyon megszerkesztettek. A védelmüket nem tudom hova tenni, ott megint egy új LOB szerkesztést vizionálok (Griffin, Quinn, Adams, Amadi, Dunbar mind fizikai freakek/SPARQ monsterek ha jól sejtem)

A Raidersnél én is balanszolt építkezést látok: a két faltól indultok ki, ahová tehetségeket gyűjtögettek. Az OL névben, pénzben jó emberekből is áll, egész pofásan működik mindkét protection, a teljesítmény megvan. A DL-be sok beruházás történt, de egyelőre nincs egy impact emberetek, inkább tele vagytok iparosokkal. Az elkapóknál sincs egy valódi go to guy, hanem több hasonló képességű emberke adott, és Carr osztogassa el a lasztikat.

Valójában a futójátékotok ami a Freak, csak nincs meg hozzá/mellé az a védelem, aki:
a) vagy nonstop hozza a stopokat
b) vagy nonstop labdákat szerez.

Még mindig korán van a megítéléséhez, de én PG-től nem sok innovációt látok.
Fast Willie

Let us build dystopia
5 napja
Helmut Zimmer Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 210 — bohócok nélkül nincsen cirkusz
Én írtam Amadeusnak is, hogy félve foglalkozom a Raiderssel, mert emberileg a legjobb topicok egyike, szóval senkit nem akarok bántani. DE én nem nagyon szeretem a buildet,
Látni kell azt is, hogy sok ok miatt nem lettem foci edző, de pl.mert egy megyei bajnokság (vesztes) döntőjénél nem tudok többet felmutatni koordinátorként, és nem vagyok annyira türelmes pedagógus. A Raiders egész filozófiája egy úgynevezett balanced build. Ez tök jó, és fog működni, de nem érdekes számomra, ahogy a bajnok Eagles sem.

Mielőtt rátérünk a Buildre beszélni kell valamiről. Mégpedig arról, hogy ennek a nyomorult előszezon nélküli idénynek az első meccseiből nem szabad komoly következtetéseket levonni, mert nagyon vegyes egyéni (fizikai, mentális), és csapatszintű állapotban érkeztek a játékosok, csapatok. Erről írtam a Hox topicban, nem fejtem ki újra.
Szerintem ha valaki vezéráldozat nélküli túléli az 1. 4 fordulót, akár 0/1 győzelemmel, de játéka összeáll, az többet érhet, mint egy 3-1 4-0-s kezdés, vezéráldozat árán.
Mindezt azért írom mert az 1. 4 fordulót ezzel a szemmel nézem, és túlzottan mély következtetést nem vonnék le szurkolói szemmel a meccsből, a QM-ek viszont biztos éjjel nappal dolgoznak a csapatoknál.

A build kérdés. A build lényege a koncepció, ami alapján felépíted a csapat játékát. Amit Ti csináltok, azt nagyon magas szinten megcsinálta a 49-ers, és amikor szembe jött a freak, akkor nem lettek bajnokok. A sor végtelen, lásd 2008-as Titans. Pl a jelenlegi Ravensről még ne tudom eldönteni, hogy hova tartozik. Baromi tehetséges, összeszedett csapat.

Mi a Freak build? A Freak build szarik a gyengeségekre,egy erősséget brutálisan túlépít, így a freak build egy nagyon durván túlépített kompetencia mentén felépített csapat, Freak a Kansas támadósora, freak a Seattle támadósora, 2006-Indianapolis Colts támadósor, 2000 Ravens védelem, 2013 Hox védelem, stb.
Freak csapatnak mindig van egy kompetenciája, amit üzemi körülmények közt, ha csak nem történik valamilyen gamebreaker esemény... nem tud az ellenfél konstans módon kontrollálni.

A freak buildbek van matematikája, mi két egymásnak látszólag ellenható tényezőből áll össze. egyéni kompetencia építése Weibull folyamatot követ, de egyszerűbben modellezhető logaritmikus megközelítéssel, tehát minden egyes erőforrás beparlása egy adott skill-csomagba egyre kisebb hatáhasznossággal jár. Ennek két oka van, nincs produktív különbség abban, hogy az 1-1 matchupban egyértelműen jobb vagy, vagy megalázóan jobb vagy/ Ahogy egyre magasabb értéket vesz fel a Skill érték a skálán egyre kevesebb legyőzhető ellenfél marad. A másik tényező , hogy a foci soros és párhuzamos rendszerek összessége, tehát a skillset túlépítés nem kell, hogy egy adott játékosra vonatkozzon, túl lehet építeni egy csapatrészen és a vele első rendű soros viszonyban lévő másik csapatrészen pl. QB-Elkapósor viszonylatában, pl úgy hogy nincs egy remek QB mellé top 3 elkapód, de van két top 10. Nem akarom nagyon mélyre taposni a beszélgetést, de így a rendszered összteljesítménye a szimulációk alapján a lehetséges ellenfeleket figyelembe véve potenciálisan magasabb, értsd a játékod kevésbé sérülékeny.

Amennyiben a Freak build működik komplett játék szegmenseket tud uralni, ezért fontos, hogy pl a futásokat le tudja a Raiders tolni az ellenfél torkán. Hozzáteszem ezek nagyon szépen felrajzolt sémák.

Freak builddel szemben a hagyományos, biztos alapok, kontrollált játék szemlélet, nem biztos, hogy tud úgy reagálni egy adott meccshelyzetre, mert nem tudja kirántani a nyuszit a kalapból.
Ott van egy tempó, egy groove (amit sokan helytelenül flownak hívnak), attól el lehet térni a rendszer teljesítőképessége határáig, de azon túl meglehetősen magas kockázattal. Ezzel szemben 1. hét RW-DKMt 4&5- TD. Ez annyira gusztustalan, hogy ilyen nincs. Kansastől ilyen momentumot tudok mondani tizet tavalyról.

Freak rendszerek nyilván addig működnek, amíg nem történik "valami", pl. egy sérülés, egy hiba, egy bármi. Kiesik Michael Thomas, és kiderül, hogy a rendszer törékeny. Kiesne Tyler Lockett lenne baj Seattleben.

Mégis azt gondolom, hogy a freak buildek korát éljük.


 www.youtube.com/watch?v=MRAYBxB5NC8
Amadeus
nagyon jó beszélgetés, nagyjából tökéletesen látják, ha úgy tekintjük, hogy a kontextus felértékelésre kerül a reláció pedig hát nem. (nem Puzsér találmánya, Hanem NoChompé)
szóval tökéletes, 2 fanasztikus szakember beszélgetése ... 2004-bôl. Ez az ô világuk, ez az amit szeretnek, stabil alapok, birtoklás, dominanciát sugalló mutatók.Meccsupok, minden magic buzzword a helyén.
Ès amikor szembejön egy, hiányos misfit build és úgy megveri a raiderst, mint szódás a lovát, azt nem fogják érteni, nem is szokták.
Teljesen tárgyilagosan nem ismerek Allennél rossxabb DCt, talán Ken Nortont. Tom Brady és Kam Newton tátott szájjsl mentek a faszerdôbe knuckle paszokkal ezek a 5-8-10 hook, roll, curl. Náluk Carr semmivel sem dobta jobban ezeket, sem window méretben, sem ütemben. Egzszerûen annyira felkészületlen, rozsdás és fizikailagnlegyôzött volt a Saints védelem, hogy reagálni nem tudott.

Ma nem ezt játszák már az elit tánadósorok. Nagyon nem. Én mégis nagyon jónak értékelem a Raiders offseasonját. Szerintem fantasztikus melót toltak bele, és az akapok klappolnak. Ki van gyakorolva össze van rakva, szóval teljesen egyet értek SS el. Engem is meglepett mind a Saints C staff inkompetenciájs, mind a Raiders dominanciája a fronton, hogy ledugják a futást az ellenfél torkán.

Brees külön téma, nagyon szeretem, és látszik, hogy már nem esik jól, lehet már az öltöző sem a régi. (szerintem tavaly sem esett már jól) Thomas hiánya megmutatta, hogy nincs egy platformon sokakkal, és ez sajnos nagyon olvashatóvá teszi a hívásokat. Mindegy Kisember nem volt jó.
A Raiders viszont klassz volt, de Carrt nem vettem meg,és bleed the Freak! 😊
üdv.
Helmut Zimmer
Az a bajom, hogy nem mindig értem mit akarsz leírni. Biztos az én készülékemben van a baj, de nem világos teljesen minden.

Amit kihámoztam, hogy a raiders offense egy 2004-ben ragadt egyáltalán nem modern támadósor. Viszont azok az alapok, amelyek már elavultnak számítanak azok jól össze vannak rakva és így ha olyan defense kerül szembe, ami ezeket az idejétmúlt dolgokat sem tudja levédekezni, akkor jól tud szerepelni a Raiders O.

A hiányos misfit build kifejezést nem értem, így arra tudok gondolni, hogy ez egy modern védelmi felfogás, ami ellen az elavult támadásaink nem fognak működni és akkor majd kikapunk. De lehet hogy mást jelent (én így értelmezném)

Amit még gondolok, hogy hasonlóan az offensünkhöz a defensünk is elavult, csak amellett hogy elavult, még az alapok sincsenek rendben. Így érthetően egy elit, modern támadósor ezt ízekre szaggatja (egyébként úgy gondolom, hogy a Saints offense is elit közeli, de most Brees nem volt jó és Thomas sem volt a pályán, így nem sikerült több pontot rakniuk a táblára, mint nekünk).

A korábbi írásaidból az van meg, hogy a jelenlegi modern felfogás az az, hogy az offense játékosokat kvázi programozzák mint a robotokat. Hatalmas mintákból vételezve adatokat. Minél több időt tölt el egy játékos egy adott rendszerben, annál több tudásanyagot tudnak ráprogramozni.

Szóval igazából nekem nem derült ki ebből az írásodból sok minden, csak annyi, hogy ha nyerünk, akkor az annak köszönhető, hogy az ellenfél védelme nem tud reagálni az antik támadóstratégiánkra és az ő offensük meg vagy alapvetően gyenge vagy a kulcsjátékosok rossz napot fognak ki és nem tudnak annyi pontot felrakni ami a győzelemhez kellene.

Szóval nekem továbbra is az alapjaimmal van baj, azért nem értem amit írsz, korábban is ez volt a kérdésem hozzád, hogy szeretném egy kicsit jobban megismerni a modern offense rendszerek működését, felépítését illetve ezzel kapcsolatosan a védelmek válaszát (gondolom a védelmek is modernizálódnak az offense fejlődésével).
Egyelőre sötétben tapogatózok, szóval ha lesz egy kis időd, akkor erről írhatnál (biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem van az értelmezéssel gondom).
Bruce

Let us build dystopia
5 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 5 135
Köszönöm szépen, így már világos a balanced build és a freak build közötti különbség.

Egyébként szerintem foglalkozz a Raiderssel, mert nem veszi senki bántásnak a hozzászólásaidat, csak max nem értem meg elsőre és ezért visszakérdezek. 😊

Az írásod alapján a freak build akkor igazából nem egy startégia, hanem ha valaki talál egy freak játékost (aki ha jól értem a jelenlegi csapatok esetén csak elkapó vagy QB lehet), akire lehet építeni, akkor azt tolják erősebben. Miközben azért továbbra is törekednek arra, hogy minden egyes párharcban ami a pályán létrejöhet abban ők jöjjenek ki nyerőként.
Mert hiába van jó elkapód és jó QB-d, ha nincs aki megvédje a jó irányítót (kivéve ha RW-ről van szó) és ha nem futsz megfelelő hatékonysággal (ehhez is kell fal), akkor hiába akarsz mindig passzolni, nem fog összejönni, tehát kell a fal. De egy elkapó nem elkapó, így kell egy másik is, akire kell hogy figyeljenek, aztán jó ha van egy TE is a csapatban, aki potenciális veszélyt jelent, így aztán elérkezünk megint a kiegyensúlyozott csapathoz, ahol mindenkinek jónak kell lennie.
Én írtam Amadeusnak is, hogy félve foglalkozom a Raiderssel, mert emberileg a legjobb topicok egyike, szóval senkit nem akarok bántani. DE én nem nagyon szeretem a buildet,
Látni kell azt is, hogy sok ok miatt nem lettem foci edző, de pl.mert egy megyei bajnokság (vesztes) döntőjénél nem tudok többet felmutatni koordinátorként, és nem vagyok annyira türelmes pedagógus. A Raiders egész filozófiája egy úgynevezett balanced build. Ez tök jó, és fog működni, de nem érdekes számomra, ahogy a bajnok Eagles sem.

Mielőtt rátérünk a Buildre beszélni kell valamiről. Mégpedig arról, hogy ennek a nyomorult előszezon nélküli idénynek az első meccseiből nem szabad komoly következtetéseket levonni, mert nagyon vegyes egyéni (fizikai, mentális), és csapatszintű állapotban érkeztek a játékosok, csapatok. Erről írtam a Hox topicban, nem fejtem ki újra.
Szerintem ha valaki vezéráldozat nélküli túléli az 1. 4 fordulót, akár 0/1 győzelemmel, de játéka összeáll, az többet érhet, mint egy 3-1 4-0-s kezdés, vezéráldozat árán.
Mindezt azért írom mert az 1. 4 fordulót ezzel a szemmel nézem, és túlzottan mély következtetést nem vonnék le szurkolói szemmel a meccsből, a QM-ek viszont biztos éjjel nappal dolgoznak a csapatoknál.

A build kérdés. A build lényege a koncepció, ami alapján felépíted a csapat játékát. Amit Ti csináltok, azt nagyon magas szinten megcsinálta a 49-ers, és amikor szembe jött a freak, akkor nem lettek bajnokok. A sor végtelen, lásd 2008-as Titans. Pl a jelenlegi Ravensről még ne tudom eldönteni, hogy hova tartozik. Baromi tehetséges, összeszedett csapat.

Mi a Freak build? A Freak build szarik a gyengeségekre,egy erősséget brutálisan túlépít, így a freak build egy nagyon durván túlépített kompetencia mentén felépített csapat, Freak a Kansas támadósora, freak a Seattle támadósora, 2006-Indianapolis Colts támadósor, 2000 Ravens védelem, 2013 Hox védelem, stb.
Freak csapatnak mindig van egy kompetenciája, amit üzemi körülmények közt, ha csak nem történik valamilyen gamebreaker esemény... nem tud az ellenfél konstans módon kontrollálni.

A freak buildbek van matematikája, mi két egymásnak látszólag ellenható tényezőből áll össze. egyéni kompetencia építése Weibull folyamatot követ, de egyszerűbben modellezhető logaritmikus megközelítéssel, tehát minden egyes erőforrás beparlása egy adott skill-csomagba egyre kisebb hatáhasznossággal jár. Ennek két oka van, nincs produktív különbség abban, hogy az 1-1 matchupban egyértelműen jobb vagy, vagy megalázóan jobb vagy/ Ahogy egyre magasabb értéket vesz fel a Skill érték a skálán egyre kevesebb legyőzhető ellenfél marad. A másik tényező , hogy a foci soros és párhuzamos rendszerek összessége, tehát a skillset túlépítés nem kell, hogy egy adott játékosra vonatkozzon, túl lehet építeni egy csapatrészen és a vele első rendű soros viszonyban lévő másik csapatrészen pl. QB-Elkapósor viszonylatában, pl úgy hogy nincs egy remek QB mellé top 3 elkapód, de van két top 10. Nem akarom nagyon mélyre taposni a beszélgetést, de így a rendszered összteljesítménye a szimulációk alapján a lehetséges ellenfeleket figyelembe véve potenciálisan magasabb, értsd a játékod kevésbé sérülékeny.

Amennyiben a Freak build működik komplett játék szegmenseket tud uralni, ezért fontos, hogy pl a futásokat le tudja a Raiders tolni az ellenfél torkán. Hozzáteszem ezek nagyon szépen felrajzolt sémák.

Freak builddel szemben a hagyományos, biztos alapok, kontrollált játék szemlélet, nem biztos, hogy tud úgy reagálni egy adott meccshelyzetre, mert nem tudja kirántani a nyuszit a kalapból.
Ott van egy tempó, egy groove (amit sokan helytelenül flownak hívnak), attól el lehet térni a rendszer teljesítőképessége határáig, de azon túl meglehetősen magas kockázattal. Ezzel szemben 1. hét RW-DKMt 4&5- TD. Ez annyira gusztustalan, hogy ilyen nincs. Kansastől ilyen momentumot tudok mondani tizet tavalyról.

Freak rendszerek nyilván addig működnek, amíg nem történik "valami", pl. egy sérülés, egy hiba, egy bármi. Kiesik Michael Thomas, és kiderül, hogy a rendszer törékeny. Kiesne Tyler Lockett lenne baj Seattleben.

Mégis azt gondolom, hogy a freak buildek korát éljük.
Helmut Zimmer
Bruce
A játékot - így a csapatépítést, a játék koreografálását és a sémák kiépítését is - sokkal könnyebb egy QB-nál indítani, főleg a mostani passzorientált ligában, mert a játék célja mégis csak a több pont szerzése.

Az elit irányító - nem mondok újat - önerőből sok mindent megold, sok mindent felülír, sok hiányosságot el tud rejteni. Amíg elérhető, azaz nem sérül meg v nem esik drasztikusan vissza.

Vannak viszont direkt ellentrendek a csapatépítésben, amik néha célzatosak, néha a QB állapotából/életkorából fakadnak: Belichick futásstratégiája az öregedő Brady mellett, a Ravens off súlypontjai Lamar Jackson segítésére (nézd meg, hogy mennyi blokkolási feladata van az elkapóknak, akik elkapásban alig/részfeladatokra használhatók), vagy - én most így látom - a Packers átállása Rodgers támogatására. (A Saintsnél tavaly ez megvolt, sztem egy Ingram/Murray típusú futó most onnan hiányzik, Kamara nem alkalmas workhorse-nak, így megborult Thomas kiesésével a strategy.)

Egy freak építkezés azonban nem feltétlenül jelenti az irányító-elkapó kombóktól kiinduló build-et.

A Seattle anno túltöltötte a secondary-t tehetséggel, a mostani Pats/Ravens az órakontrollra menő O mellett, a shutdown sec-re építkezik, mert a passrush-uk korlátolt emberanyaggal bír (nyilván anyagi okokból sem tudnak akkora erőforrást oda fordítani). A Steelers Def mindig is a fronttól próbál LOS-t kontrollálni, úgy, hogy megtörje az ellenfél ütemezését nem véletlen, hogy sorban draftoltunk OLB-ket. A Broncos def építése - nyilván nem függetlenül a drafton vagy FA-n beszerzett vagy talált tehetségektől - az elmúlt évtizedben bemutatta mindkettőt, szerencsés esetben - rövid ideig - a kettő még találkozott is.

A KC offense a sebesség és területuralásra játszik, Reid annyira széthúzza a pályát, annyira sok opciót ad Mahomes-nak, hogy nincs ember, aki levédekezze őket, de mindig ad neki egy könnyű menekülési utat is . Mahomes pedig azért zseni, mert képes agyilag feldolgozni történéseket. Most ezen is csavartak egyet, mert - én írtam a topikjukban - hogy egy teljes szezonon át ezt a tempót a saját védelmük nem fogja bírni. Pl. sokkal többet mozog ki lábon a QB.

A mostani Sea off-ről azt sem tudom mit játszik, bevallom, mert vannak benne impro és kigyakorolt elemek is, de Wilson elé azért összetákoltak egy egész korrekt teljesítményű falat. Szerintem ők nagyjából vmi matchup nightmare-t keresnek folyton az elkapókkal, viszont a TE/RB játékok meg nagyon megszerkesztettek. A védelmüket nem tudom hova tenni, ott megint egy új LOB szerkesztést vizionálok (Griffin, Quinn, Adams, Amadi, Dunbar mind fizikai freakek/SPARQ monsterek ha jól sejtem)

A Raidersnél én is balanszolt építkezést látok: a két faltól indultok ki, ahová tehetségeket gyűjtögettek. Az OL névben, pénzben jó emberekből is áll, egész pofásan működik mindkét protection, a teljesítmény megvan. A DL-be sok beruházás történt, de egyelőre nincs egy impact emberetek, inkább tele vagytok iparosokkal. Az elkapóknál sincs egy valódi go to guy, hanem több hasonló képességű emberke adott, és Carr osztogassa el a lasztikat.

Valójában a futójátékotok ami a Freak, csak nincs meg hozzá/mellé az a védelem, aki:
a) vagy nonstop hozza a stopokat
b) vagy nonstop labdákat szerez.

Még mindig korán van a megítéléséhez, de én PG-től nem sok innovációt látok.
6 napja
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 15 068 — Astartes
Érdekes, én ezt a carolinai utolsó évében véltem felfedezni, miközben itt (még?) nem nagyon láttam. (Igaz, csak fél szemmel néztem a meccseket.)
peterk2005
A ketto sztem mas eset. Ott serules miatt kertek a dokik (mar az megelozo evben is), hogy ne dobjon eroset egy ideig.
Itt dob, lahogy en meg tudom itelni, a valla rendben van. Csak idozitett passzokat is dob. Meghozza jol. Nem ugy mint Brady, de nekem tetszik, hogy BB tudja mit varjon tole. Raszabdta a konyvet, de azert amig lehet eltoljak ot is adott iranyba. Mikozben a folyamat zajlik, megis vallalhato jatekot latunk. Ezt hivom ugy, hogy szakember.


Rover, wanderer, nomad, vagabond. Call me what you will
6 napja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 16 326 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mindössze meglep az az értetlenkedő, negatív, tudatlan hozzáállás, ami sértett nyígások formájában realizálódik 10! vagy kevesebb nappal az első közvetítésük után, és amik mögött személyes komfortvesztésen kívül semmi más, semminemű valós számonkérhetőség nem húzódik meg. Egy fillért nem fizetünk, amiért cserébe elvárásunk lehetne.Sobri Jóska
Mi ebben a meglepő? Egy 15 éve bevezetett sportág elköltözik egy másik csatornára, ami a (volt) nézők jelentős része számára nem is elérhető, a másik részük számára pedig, akiknek igen, adás kimaradás és hasonló első élményeik vannak. Szerinted milyen reakció lenne a nem meglepő ilyen helyzetben? A Te "tudom, hogy az emberek hülyék" nézőpontodból főleg mi ebben a meglepő számodra? 😊

Szóval en azon a véleményen vagyok hogy ekkora invesztíciót igenis be kellett volna kalkulálni,
davemayer
Szerinted forintban mekkora összegről beszélünk? Mondjuk egy Trash Talk szerű háttérműsor és az egyéb elvárt innovációk terén?
Sobri Jóska
engem amúgy nem érdekel a stúdió, de a jogért kifizetett összeg és egy valami stúdió összetákolása között szerintem hatalmas különbség van
NB2
megint úgy megy a találgatás, hogy nincs fogalmatok a részletekről, plusz ugye van egy covid-járvány is, ami talán némileg bonyolítja a helyzetet
újfent szólok, kérlek ne tegyétek, legalábbis ne itt
r.baggio
A pályán történteket lehet majd még véleményezni a fórumban? Mert legtöbbünknek arról sincs fogalma...

Tény: az Arena4-nek is hasznosabb lenne, ha egyből a SportTv szintjén folytathatnák. De nem ez történik. Én csupán erre igyekszem magyarázatot adni, hogy szerintem miért nem, de nyilván pont ugyanannyi a konkrét infóm, mint neked. Igyekszem a logikámra és az iparági ismereteimre hagyatkozni, elvonatkoztatva az emócióimtól. Ezért nem azt gondolom, hogy balfaszok vagy gecik, ami persze lehet, csak még egyelőre valószínűbbnek tartom, hogy a türelemmel többre jutok. Majd kiderül. Én nem sietek sehova.Sobri Jóska
MIért erre a következtetésre jutottál? Húzzuk ki a **ci és balf*sz jelzőket, ne szidalmazásról szóljon a dolog. Én sem tudok semmit a networkről, mindent itt olvasok, azt is ami igaz, meg azt is ami nem. Egyszerűen csak furcsa a sztori. Egy már létező network nekifog egy átalakulásnak plusz portfólió bővítésnek, aztán az első számú sport attrakciót - aminek a jogaiért (itt olvastam) nem keveset fizettek/fizetnek - úgy indítják, hogy alig fogható valahol, és a műsor is akadozgat. Az én szolgáltatóm pl. "független", nincs digisportja vagy egyéb rivális csatornája ami miatt húzódozna. Nekem általában az új csatornák első menetben szoktak jönni. Ráadásul van is már fogható "4"-es csatorna a kínálatban, szóval nem új szereplőként kell(ett volna) megállapodni. Mégsincs. Nekem ez új, ilyent még nem tapasztaltam.

Mindegy, annyira nem is hiányzik. Egyszerűen csak azt az érvet nem fogadom el, hogy egy már évek óta működő networknek egy új tematikus csatorna bevezetése 2020-ban óhatatlanul ilyen "zökkenőket" kell, hogy jelentsen. Remélem nem lesz ebből is az, ami annak idején a motogp-ből lett, hogy eltűnt valami tudomisénmármilyen csatorna bugyraiban, aztán nagyjából el is tűnt a sportág a képernyőről.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
6 napja
FLZOLI Denver Broncos 6 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Most láttam az Atlanta elleni hétvegi onside kicket, ahogy vánszorgott a földön a labda, a Falcons játékosai miért nem vették fel, vagy feküdtek rá? A fogadó csapatnak is meg kell várnia, hogy 10 yardot haladjon? Én úgy emlékeztem, hogy rájuk ez nem vonatkozik. Mi a bünti ha előbb beleérnek, megfogják?
Sobri Jóska
A 10 yard csak a rúgó csapatra vonatkozik, bármelyik idióta falcon rávetődhetett volna.
peach
Akkor jól emlékeztem.
De akkor fennáll a kérdés, hogy miért nem vették fel vagy feküdtek rá?
Erre nem válasz, hogy nem tudták jól mi a szabály, hiszen ha azt gondolom, hogy nem érhetek hozzá 10 yard előtt, akkor azt is kell gondolnom, hogy ezt azért nem tehetem, mert ez valami szankcióval jár. Tehát ebben az esetben a "nem felvevés" a proaktivitás, és a ráfekvés az ösztönös. De miért gondolták mindannyian azt, hogy nem vehetik fel?
Sobri Jóska
sobri nem tudom milyen választ vársz tőlünk itt.
Elbaszták, besültek, lehet az 5 játékos körül 1 benyögte h hagyd a többi tapasztalatlan fáradt a feszültséget nem kezelni tudó player ráhagyta a cowboys meg köszönte szépen.

Nincs logikus magyarázat, csak a group brain freeze
briareos
Jóvanna. Nem láttam a meccset, csak a jelenetet youtube-on.
Mit tudom én, mit mondtak a meccsközvetítésben, vagy utána interjúban, stb.
Sobri Jóska
érdemes visszanézni amúgy tipikusan olyan meccs amit mutogatnék új nézőnek h rákapjon, de veteránoknak is élvezetes
briareos
Lehet, hogy rossz szokás, de sose nézek olyan meccset, semmilyen sportban, aminek tudom a végeredményét.
Sobri Jóska
Akkor hogy lettél pont Jags szurkoló? 😮

5 napja
picksix Philadelphia Eagles 764
Igazából közben meg az van bennem:
Le is szarom az egészet. 2004 óta nézem ezt a sportot és minden évben reménykedtem, hogy révbe ér a csapat. Csodák csodájára megtörtént és én 100%-ig átéltem annak a szezonnak minden egyes rezdülését. Ha józanul gondolkodom életemben ezt még 2-nél többször valószínűleg nem, de az is lehet, hogy egyszer sem élem át (jó 50 évet adok még magamnak 😀), szóval én elégedett NFL szurkoló vagyok. Ezt egy Real Madrid New England fan sosem fogja átérezni 😀 😀

easy easy
kill kill
Lane Lane
3 napja
zavi27 Seattle Seahawks Clemson Tigers 3 441 — Amerikai sportok rajongója
Valaki nem tudja elküldeni az FK-s Deion Sanders portrésorozatot?
steelwolf
Fizessé 😊
Matthew99
Vagy meg lehet keresni a kulfoldi oldalakon ingyen is, ugye mindent onnan masolnak csak mindig...
4 napja
tenorx Pittsburgh Steelers 10 246 — A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene
Valaki nem tudja elküldeni az FK-s Deion Sanders portrésorozatot?
steelwolf
Azért ugyanannak az oldalnak a fórumján ez kemény 😀
3 napja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 20 419 — Axel Foley
Bazzaniról mostanában ez jut az eszembe:

Az agresszív kismalac beleesik a gödörbe. Arra jár a jótündér:
- Várj, kismalac, hozok létrát!
- NEM VÁROK!
Sobri Jóska
(Most ha túllépek a személyeskedésen akkor)
Miért kellene itt bárkit megmenteni?
Volt egy TV csatorna ahol HD minőségben tudtál meccseket nézni. A közvetítés nem igazán nekünk szólt, de aki mondjuk napi szinten követi az NFL híreit annak azért kevés újat tudnak mondani, max playelemzés szinten. Az meg sok nézőnek már néha sok. Volt ismétlés, HD volt, visszanézhető is volt.
Helyettük jöttek pénzeszsákék akiket őrületes szerencse folytán vagy neten tudod nézni. Tele volt a padlás ígéretekkel, de ebből kb semmi nem valósult meg.
Még van pár elkeseredett harcos aki próbálja mindenáron védeni őket de kb egyre feleslegesebb.

Amúgy ha engem türelmetlennek gondolsz akkor inkább ne olvass Arena4 FB kommenteket.

4 napja
dande Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 23 970 — Így remélem megfelelek nektek.....
Valaki nem tudja elküldeni az FK-s Deion Sanders portrésorozatot?
steelwolf
Azért ugyanannak az oldalnak a fórumján ez kemény 😀
tenorx
Bocs, de ez nem annak a oldalnak a fóruma, maximum amaz, ennek a fórummak az egyik (sötét) oldala 😉 😛 😀 kéretik öntudatosan magunkat jobban tiszteltetni 😊

6 napja
Amadeus Las Vegas Raiders Nevada Wolf Pack 22 943

Gruden Grinder
1 napja
briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 8 807 — StuG Life
ez kb a legpatkányabb madden offense. nem vártam többet.
Amadeus
Sztem keress egy p*ncit és azon töltsd ki a mérged 😉
Hidd el, mindkettőtöknek jobb lesz 😊
Solymi
ez a meccs skullfuckot követel
briareos
A gameplan már az ő dolguk...
Solymi
"Ezaz te ribanc mondd h amadeus a legjobb"
"Ok bébi de nem rakod be?"
"BENNT VOLT A CSALÓ KURVAANYÁDAT"

zokogva összeesik.

19 órája
Kájzerszóze New Orleans Saints 2 685 — playoffs???
Grat a gyozelemhez!6 napja
Helmut Zimmer Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 210 — bohócok nélkül nincsen cirkusz
Irvin és Blair, season out, remek.. :/
Oszi
Amúgy Hugó nem volt rettenetes. 33-as számú zuppámén sokkal borzasztóbban emberezett....
Kibaszottul hozzuk vissza Earl Thomast... kell ide mint egy falat kenyér.
Helmut Zimmer
Vele szerinted lehetnek vérmesebb álmaink?
Plusz szerinted ligan belül benne vagyunk a top 5 csapatban?
Rózsa Sándor (betyár)
Nehezet kérdezel, de van időm, mert zárthelyit iratok.
Szerintem ennek az idénynek az az egyik kulcs momentuma, hogy nagyon sok csapat jött az idénykezdetre a szokottnál is rozsdásabban. Értem egyénileg fejben, fizikailag (rengeteg a sérülés), és mint csapategység, nagyon sok a hiba. Ezt a helyzetet tovább rontják a sérülések. A Pats, Hox (elemeiben viszonylag) össze vannak rakva, hiába van a Patsnél új irányító, az új irányító is veterán, ráadásul biztos tudja helye, és ennek megfelelő alázattal játszik. Wilsonnak pedig egészen speciális a kapcsolata az elkapóival, szerintem a brooklyni panorámateraszról is tudna td-t dobni, miközben Jay-Zvel boroznak.
Összerakott csapatok színvonalas meccseket játszanak. A Seattle repülőrajtja mögött ott van a magabiztos O teljesítmény-és itt azért emlékezzünk meg Brownról, Carsonról, Hyderól is mert nagyon sokat tesznek hozzá. Össze van rakva a Steelers, a Cards, a Bills, furán hangzik de a Dolphins is, csak ott vannak egyéni képességbeli problémák. Átgondoltnak, és viszonylag felkészültnek tűnik a Raiders.
Ellenpélda a Tampa és a Saints, vagy a Kansas!!! (hellohelllohello), Jets (mondjuk ott van más baj is), Vikings, Falcons (ők fejben, de már 3 éve nincsenek ott). Itt az a kérdés, hogy el tudnak e jutni oda, hogy egyenesbe tegyék a játékot, vagy megeszi az idényt a sérüléshullám.

Vannak a "smooth operatorok", akiknek van kitalált, karakteres játékuk (értsd van egy jó groove, ami szerint szervezik a játékot), ami működik, de kérdés, hogy ha kikerülnek a komfort zónából, akkor tudnak-e váltani.

A Seattle játékának problémáit most az idény eleji rozsdatemetőben elrejtik a dübörgő csapatrészek, de a D az nem jó... Nem tudom, hogy ez az anomália, vagy a 13-16 közötti időszak volt e az anomália.

A Seahox tragédiája, és nagy tanulság, hogy ha egyszerre kerül a csapatba a tehetséges FR QB, és a nagyszerű védők, akkor ők nem lesznek együtt a topon. Wilson 2-3 éve kúrva jó. Előtte is jó volt, csak nem ennyire. LOB 13-16 közt volt a csúcson, 17-ben már IRen volt a védelem.

Én azt gondolom, hogy alapvetően mindegyik legendás védőnknek igaza volt, amikor szakmai kritikát fogalmazott meg. (nem a Wilson nem elég néger, és a nem tisztelnek eléggé típusú felhorgadásokra gondolok).

Shermannek is igaza volt, az O-val kapcsolatban, ET-nek is igaza volt, és ET-vel geci is volt Carroll. Ezek az emberek szó szerint az egészségüket adták a csapatért a pályán.
Nem gondolom ördögtől valónak, hogy hozzuk vissza ET-t, ha még maradt a tankban. Nagy szükség lenne az eszére, meg a szemére. Én tavaly láttam játszani, és voltak szar meccsei a Ravensben, de nem volt ő kitaposott csuka. Nincs bajom Diggsel, mert ha éppen nem idióta, akkor ő egy jó kezdő játékos, de vele Adamset nem fogjuk tudni kihasználni. ET-nek ha valami maradt a sebességéből, akkor ez egy nagyon más történet.

Mindegy nem fogjuk visszahozni. Valszeg Pete Carrollal nem jó a viszonyuk.

Let us build dystopia
6 napja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 20 390 — #NoStress
Most láttam az Atlanta elleni hétvegi onside kicket, ahogy vánszorgott a földön a labda, a Falcons játékosai miért nem vették fel, vagy feküdtek rá? A fogadó csapatnak is meg kell várnia, hogy 10 yardot haladjon? Én úgy emlékeztem, hogy rájuk ez nem vonatkozik. Mi a bünti ha előbb beleérnek, megfogják?
Sobri Jóska
A 10 yard csak a rúgó csapatra vonatkozik, bármelyik idióta falcon rávetődhetett volna.
peach
Akkor jól emlékeztem.
De akkor fennáll a kérdés, hogy miért nem vették fel vagy feküdtek rá?
Erre nem válasz, hogy nem tudták jól mi a szabály, hiszen ha azt gondolom, hogy nem érhetek hozzá 10 yard előtt, akkor azt is kell gondolnom, hogy ezt azért nem tehetem, mert ez valami szankcióval jár. Tehát ebben az esetben a "nem felvevés" a proaktivitás, és a ráfekvés az ösztönös. De miért gondolták mindannyian azt, hogy nem vehetik fel?
Sobri Jóska
sobri nem tudom milyen választ vársz tőlünk itt.
Elbaszták, besültek, lehet az 5 játékos körül 1 benyögte h hagyd a többi tapasztalatlan fáradt a feszültséget nem kezelni tudó player ráhagyta a cowboys meg köszönte szépen.

Nincs logikus magyarázat, csak a group brain freeze
briareos
Jóvanna. Nem láttam a meccset, csak a jelenetet youtube-on.
Mit tudom én, mit mondtak a meccsközvetítésben, vagy utána interjúban, stb.
Sobri Jóska
érdemes visszanézni amúgy tipikusan olyan meccs amit mutogatnék új nézőnek h rákapjon, de veteránoknak is élvezetes
briareos
Lehet, hogy rossz szokás, de sose nézek olyan meccset, semmilyen sportban, aminek tudom a végeredményét.
Sobri Jóska
Akkor pornót sem? Ott azért elég jól megjósolható, mi lesz a végén......
csi77
Az meccs lenne?
Attól, hogy te azt válaszolod az asszonynak, amikor szöszmötölsz a laptop előtt, hogy "meccset nézek", a pornó még nem meccs.
Most láttam az Atlanta elleni hétvegi onside kicket, ahogy vánszorgott a földön a labda, a Falcons játékosai miért nem vették fel, vagy feküdtek rá? A fogadó csapatnak is meg kell várnia, hogy 10 yardot haladjon? Én úgy emlékeztem, hogy rájuk ez nem vonatkozik. Mi a bünti ha előbb beleérnek, megfogják?
Sobri Jóska
A 10 yard csak a rúgó csapatra vonatkozik, bármelyik idióta falcon rávetődhetett volna.
peach
Akkor jól emlékeztem.
De akkor fennáll a kérdés, hogy miért nem vették fel vagy feküdtek rá?
Erre nem válasz, hogy nem tudták jól mi a szabály, hiszen ha azt gondolom, hogy nem érhetek hozzá 10 yard előtt, akkor azt is kell gondolnom, hogy ezt azért nem tehetem, mert ez valami szankcióval jár. Tehát ebben az esetben a "nem felvevés" a proaktivitás, és a ráfekvés az ösztönös. De miért gondolták mindannyian azt, hogy nem vehetik fel?
Sobri Jóska
sobri nem tudom milyen választ vársz tőlünk itt.
Elbaszták, besültek, lehet az 5 játékos körül 1 benyögte h hagyd a többi tapasztalatlan fáradt a feszültséget nem kezelni tudó player ráhagyta a cowboys meg köszönte szépen.

Nincs logikus magyarázat, csak a group brain freeze
briareos
Jóvanna. Nem láttam a meccset, csak a jelenetet youtube-on.
Mit tudom én, mit mondtak a meccsközvetítésben, vagy utána interjúban, stb.
Sobri Jóska
érdemes visszanézni amúgy tipikusan olyan meccs amit mutogatnék új nézőnek h rákapjon, de veteránoknak is élvezetes
briareos
Lehet, hogy rossz szokás, de sose nézek olyan meccset, semmilyen sportban, aminek tudom a végeredményét.
Sobri Jóska
Akkor hogy lettél pont Jags szurkoló? 😮
FLZOLI
Hogy előtte Pats voltam. A Pats alapszakaszmeccsekhez képest egy Jax meccsnek bármi lehet a kimenetele.

6 napja
Shawn84 Philadelphia Eagles Baylor Bears 8 252 — HOWIE ROSEMAN FAN
The 10 highest-paid players are:
Shawn84
Már írtátok korábban, és én is úgy gondolom, hogy ideje becsukni a könyvet a Super Bowl győztes csapat maradványa után. Érthető módon megpróbálták összetartani a gerincet, hátha összejön még egy menetelés. A folyamatos sérüléshullámnak is nagy szerepe volt abban, hogy ez nem sikerül(t), bár 2018-ban New Orleansban nem álltunk tőle messze.
...
BleedingGreen
Amúgy ti hogyan rangsorolnátok a 3 főembert abból a szempontból, hogy mennyire hibásak?

Az elemzéseket és a cikkeket olvasva, nálam egyre inkább a következő a sorrend:

1. Wentz
(itt egy óriási lyuk)
2. Pederson
3. Roseman

Hulkeinstein
1: Pederson - hihetetlenül rossz edzői munka látszik jelenleg, a motivációtól az ötlettelenségen át a game managementig. Nálam egyértelműen a stáb a leginkább hibáztatható, a jelenlegi helyzet kialakulásáért. Nálam Prove IT az idei szezonjuk. ha nem tudnak ebből 10 győzelmet kihozni ezek után, akkor zavarnám el őket a fenébe. SB győzelem ide vagy oda. Nem ez az első szezon amikor velük van a probléma. Lassan 100%-ig biztos leszek benne, hogy Reichen múlott a SB szezonban a siker.

2: Roseman - Két dolog miatt.

A: Mert nem volt elég határozott, és tökös, és nem szerződtetett egy rendes fiatal ötletekkel teli OC-t, hanem mindenféle koordinátori státuszt kapott a stáb 70%-a, és gyakorlatilag lett egy semmilyen támadójáték, ahol még a rossz játékért igazán felelősöket is nehéz kiszűrni. Kell egy jó OC!

B: Az LB sor teljes elhanyagolása. Oké, hogy Brown a szezon előtt visszavonult, nem volt benne a pakliban, de ő sem egy elit játékos volt. Jött Taylor a 3. körben, ami kissé reach, de hogy nem is nagyon kerül pályára. A Gerry + Edwards - Riley sor egy maximum backup szintet képvisel az NFL-ben. Véleményem szerint a 2. körben Hurts helyén LB posztra kellett volna húzni (én Malik Harrison érkezését vártam), és emellett még egy kezdő képességű szabad ügynököt is igazolni.
Mindkét esetben egyébként Roseman szerintem 60%-ben hibás, mert ugye az edzőkkel egyeztetve történtek ezek a dolgok, de mivel ő a főnök, övé itt a felelősség a keret és a stáb összeállításában.

3: Wentz / OL sérülések - Wentz egyértelműen szarul játszott az első két meccsen, nincs vita ebbe na kérdésben. Viszont egy megfelelő coachingal, és támadó fallal ő liga top 10 QB. Ezt be is bizonyította már az elmúlt években. nem felejtett el focizni. Én nem vagyok hajlandó szidni, vagy lemondani róla, egyszerűen csak csalódott vagyok a teljesítményét látva. De biztos vagyok benne, hogy fog javulni. Egy jó QB, akit szarul edzenek! Röviden így tudom megfogalmazni.

Szerkesztette: Shawn84
1 napja
Beki New York Jets 13 669
Szóval jövőre Trevor Lawrence karrierjét kurjuk el?
Wester
Meg a saját szabadidőnket is évek óta... 😀
6 napja
nagylaza Green Bay Packers 2 591 — beers & Packers
Nnna, jol felidegesitette a Raiders a NO-t, nem lennék a sajat helyunkben vasarnap...
jossbeaumont
Látom, mi lesz.
1. Nyerünk: áhhh, ez nem jelent semmit, a NO nem a régi, közelében sincs a TOP5-nek.
2. Veszítünk: na, ugye, hogy az elithez tartozó első komolyabb csapat már túl kemény diónak bizonyult.
5 napja
Helmut Zimmer Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 210 — bohócok nélkül nincsen cirkusz
Írhatnál többet hosszan. 😊

Mondjuk lényegtelen (és tényleg) ... de már névleg sem Martha Ford a tulaj, és egy ideje már nem is ő dönt, hanem Sheila lánya.
Valahogy én nem gondolom, hogy egy ann arbori tanítónéni elég corporate tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a megfelelő embereket válassza ki a feladatra, és új szervezeti kultúrát alakítson ki... Valahogy ezt nem érzem annyira hitelesnek....bármi legyen a kormányra írva.

De ez kb ugyanaz, mint Haslaméknál.
-Figyelj Jimmy, a bátyád szenátor lesz, Te meg hülyébb vagy a seggnél, úgyhogy kapsz egy amerikai foci csapatot.
-Apu a Steelerst szeretném.
-Ja persze...lófaszt, a Brownst, azt játszódjál kushadva.

És mondjuk ki, hogy a Jets is nagyon megszenvedi a tulaj hiányát, mióta Woody Londonban amerikai főkonzul, tehát azt csinálja, amit egész életében...semmit. És ez nem is volt akkora baj, mert mióta a nála szorgosabb öccse viszi a boltot, azóta van csak baj.

...és ha igaz a mondás a Billshez Smörét és Beanet is azért választotta Kim Pegula, mert Terry, aki azért látott már háborút közelről - ezt "tanácsolta".

Régóta mondom 7 egymást követő loosing season után el kell árverezni a csapatot, és csak selfmademanek indulhatnak az árverésen.

Tudom, hogy már mondtam, azt is, hogy ezen sok mindent nem is lehet változtatni.
Mehetne az NFL csevegőbe is, de mindegy.

Nem biztos, hogy igazam van, de így látom. Kicsit hosszú lesz.

Minden csapatnak van kultúrája, amire hatással lehet a csapat történelme, a város helyzete, de szerintem elsősorban a tulajdonos maga. Nem véletlenül ő kapja meg a trófeát elsőként az SB után.
A csapatkultúra általában hosszabb idő alatt jön létre, de éles váltások esetén pár év alatt is változhatnak a dolgok.

A Patriots Kraft érkezése előtt az egyik leglúzerebb franchise volt, ami csak létezik. Egy tipikus felesleges csapat, az egyetlen SB-jüket úgy elbukták, ahogy csak keveseknek sikerült. A másik három bostoni csapathoz képest egyáltalán nem vette őket körül a történelmi sikerek aurája, a még a vesztes időkre is jellemző méltóság. A csapat tulajdonosai a futball iránt többé-kevésbé érdektelen, az egyéb vállalkozásaikkal küszködő üzletemberek voltak. Kraft volt az, aki tudatosan változtatott ezen, elhozta Parcellst, majd Belichicket, mert tudta, hogy olyan érzelemmentes, saját magukkal is kíméletlenül igényes szakemberek, ami egy győztes kultúrához kell. Itt egyértelműen egy tulajdonosi akarat tartja fenn a kultúrát, ami Brady előtt is megvolt, és utána is fennmarad. Lehet, hogy a következő 20 évben nem lesz 6 SB győzelem, sőt, nem lesz egy se, de amíg Krafték uralkodnak, nem jön vissza a piros mezes Patriots lúzerkedése.

A Bengals tulajdonosa Mike Brown, a liga hírhedt olcsójánosa, nem érdekli különösebben a futball, pusztán anyagi alapon van a ligában, addig, amíg a bevételei meghaladják a kiadásait. Számára a győzelem nem része a presztízsnek. Így maradhatott 15 éven keresztül HC Marwin Lewis, egyetlen playoff győzelem nélkül. Ki is alakult a "minden mindegy" kultúrája, ahol az edző is csak azért tartja meg az állását évről évre, mert hajlandó olcsóbban dolgozni, mint az átlag. Nem meglepő, hogy egy ilyen közegben nem csak sikerek, de tisztelet és fegyelem sincsen, a régebbi szurkolók emlékeznek, hogy a Lewis korszak első felében a Bengals volt a liga fegyenccsapata, állandó letartóztatásokkal és egyéb kihágásokkal. A játékosok sem voltak hülyék, látták, hogy a tulajnak (és az edzőnek) mire megy ki a játék, szartak hát bele ők is.

A Bears tulajdonosai fejben megragadtak a nyolcvanas években (ezt nem én írtam, hanem chicagoi újságok is), mert akkor volt utoljára a Bears huzamosabb ideig domináns csapat az NFL-ben. Miről szólt az a Bears? Ligaelit defense, nagyon jó futójáték, erős közepes passzjáték. Az NFL előtte évtizedekig erről szólt. De már a nyolcvanas (és kilencvenes) évek meghozták a QB-forradalmat, Marino, Elway, Montana, Young, jöttek a 4000 és 5000 yardos szezonokat hozó QB-k. De nem a Bearsnél, ahol ez ma sem prioritás. Nem véletlenül nincs évtizedek óta elit irányítójuk, még 1-2 évre se, mint amikor pl. a Cardinals kihasználta Warner hattyúdalát. Az öregedő tulajdonoson erőt vett a wishful thinking, a "jó volt ez így, ezután is jó lesz" mentalitás, így megteremtett egy olyan kultúrát, ahol olyan emberek kerülnek döntési pozícióba, akik adott esetben az újabb forradalmat képviselő Watson vagy Mahomes helyett a tradícionális Trubisky mellett teszik le a voksukat, ezzel újabb évekre leszakítva a csapatukat a liga fejlődésének fővonaláról. A múlt foglyai.

A Falcons sem véletlenül chokerkedi el folyamatosan úgy a meccseit, ahogy. Náluk szerintem ez inkább egy városi dolog, a Braves ugyanezt csinálta a fénykorában (utolsó/extra inningekben elvesztett sorsdöntő playoffmeccsek, 2-0-ról elbukott World Series). Még az egyetlen bajnoki címük is csonka szezonban volt. Aki már volt ott, mint idegen, mindenkitől azt hallom, hogy Atlantát áthatja a kultúranélküliség és az identitásnélküliség, az egész város borzalmasan semmilyen. Valami oka kell, hogy legyen, hogy a nehéz helyzetekből mindig szarul jönnek ki, és talán ez a lelkierő hiánya, ami a városból is árad kicsit.

Tudom, hogy hosszú és eddig semmi köze a Lionshoz, de akkor most jönnek ők.

A Lionst köztudottan megátkozta Bobby Layne. Vagy nem, de akkor is mindenki így tudja. Alapvetően ki nem szarja le, nem ő volt az első, és nem is az utolsó játékos, aki kígyót-békát kiabált az őt kiebrudaló csapatra, de ahogy eltelt 15-20-25 év, és a Lions TÉNYLEG nem nyert, kezdett az átok egy mémmé válni, ami beette magát a detroitiak fejébe is, és amolyan önbeteljesítő jóslatként létrehozta azt a kultúrát, ahol a szurkolók, a mindenkori játékosok és talán a vezetők is kezdték elhinni magukról, hogy ők alapvetően lúzerek, ezzel kapcsolatban pedig sok mindent nem is tehetnek. Matt Millen ámokfutásában az a szinte tanult tehetetlenség volt a legdöbbenetesebb, amivel ezt a felettesei végignézték. Ezzel párhuzamosan folyt Detroit gazdasági mélyrepülése, ami a franchise-on belüli hangulatot biztosan nem növelte, de ez persze önmagában még nem magyarázat, hiszen a 0-16-os szezonban a Red Wings bajnok lett, a Pistons még bajnokesélyes volt, és a Tigers-szel is számolni kellett. Még egy faktor, ami itt is borzasztóan erős, az az öreg és emiatt a radikális változtatásokra képtelen tulajdonos. Érzi persze, hogy baj van, azt is látja, hogy ki a közelmúlt bezzegfranchise-a, akiktől lehetne tanulni, de ez a tanulás is egyelőre a másolásban ölt testet (azaz hozzuk ide az edzőjüket meg a játékosaikat), nem a kultúra megváltoztatásában. Egy másolat viszont soha nem lesz olyan jó, mint a kreatív módon kitalált változat. Mivel a tulajdonosi kör (gyakorlatilag a Ford család) itt sem kifejezetten fiatalokból áll, ezért a remény a gyökeres változásra (ami messze túlmegy egy HC és egy GM leváltásán) elég csekély. És igen, az ilyen csapatot a bírók igazságtalansága is állandóan eléri, mert egy kétes szituációnál (megvolt az az elkapás? holding volt, vagy sem?) a zebrának akaratlanul is átmegy a fején, hogy ez a 60 éve átok alatt lévő csapat, egy idős tulajdonossal, egy rothadó városban.

De mindig van remény. Andy Reidet 54 évesen úgy rúgták ki az Eagles-től, mint egy megfáradt, kiégett egykori sikeredzőt, aki mellett elment a liga és már a Jeff Fisher-i úton halad. Aztán történt, amit történt.

Még egyszer bocs, hogy hosszú lett, de kikívánkozott. Szerintem a Packers topikba még sosem írtam ilyen sokat egyszerre 😀
Kampman

Let us build dystopia
3 napja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 11 857
Most QB Pressures This Season
Joey Bosa 17
Bud Dupree 14
Myles Garrett 14
Aaron Donald 13
T.J. Watt 13
Cam Heyward 12
Khalil Mack 12
Stephon Tuitt 12
1 napja
r.baggio Tampa Bay Buccaneers Mississippi State Bulldogs 50 085 — yo tengo la sartén por el mango
Nagyszerű college szombaton vagyunk túl, bár négy konferenciára még várunk, ez a játéknap már a legjobb fordulókat idézte, nagy meglepetésekkel, kiélezett és végletekig izgalmas mérkőzésekkel, sőt helyenként a szurkolásra sem lehetett panasz. A hét meccsének összefoglalója (eredményt direkt nem írok sehol):Két tavalyi elődöntős hazai találkozói:

25 percben a teljes Florida State @ Miami:Videók további érdekes párosításokról (szubjektív sorrendben a színvonal/izgalmi faktor alapján):
1., South Carolina vs Tennessee
2., TCU vs Iowa State
3., Auburn vs Kentucky
4., Pittsburgh vs Louisville
5., Ole Miss vs Florida
6., Texas A&M vs Vanderbilt
7., Cincinnati vs Army

Végezetül pedig összefoglaló szövegesen is:

https://a3.espncdn.com/combiner/i?img=%2Fphoto%2F2020%2F0927%2Fr751849_2_1296x729_16-9.jpg
Mike Leach takes on the SEC, the Big 12 gets chaotic and more on a glorious day of college football
The schedule says the 2020 college football season officially kicked off three weeks ago, but Saturday felt like the real start to the year.


Szerkesztette: r.baggio


"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 napja
Black_Adder Denver Broncos 7 956 — Holding, number 72
.........
Manning pályafutásának érdemi része a Coltsban volt. Lehet Denverben is nyert egy gyűrűt, de ha én azt hallom Peyton Manning mindig a Coltscal kötöm össze.
samu09
Manning pályafutásának az igazi jutalomjátéka, kvintesszenciája lehetett volna az a 4 év, amit Denverben töltött, ha nem az az ember a HC-ja akit Róka Jánosnak hívnak.

Így, hogy egy gyűrű azért összejött, a megelőző három évért megérdmelte, de nem hozták ki a maximumot, az biztos....
csi77
ez nehéz kérdés, mikor az all time great offense összeomlik kapásból az első playben az SBben
Negritis
2012-ben még erősebb volt a Denver.
csi77
A 12-es Broncos volt a legerősebb, amit láttam, megkockáztatom, hogy mind3 SB győztes Broncosnál erősebb. és Fox volt a legnagyobb oka annak kibaszott Rahim Moore mellett, hogy kikaptunk. Aki Peyton Manninggel fél perc alatt 3 időkéréssel meg se próbálja, nem való nfl HC-nak. Ami még rosszabb, hogy Flacco ezért nem kopott ki rögtön a ligából és tavaly visszatért kísérteni Denverbe, mintha nem tett volna elég rosszat velünk. Igazán utálhat minket.
13 összetettebb kérdés, de én azt is a róka nyakába varrom elsősorban. Meg kell nézni melyik csapat mennyire felkészülten ment ki a pályára. Hogy pont a Hox meg a rágós ellen kellett így megalázódni extra só a sebben. Viszont nem könnyítette meg a dolgát, hogy 2 All Decade játékos (Von Miller, Chris Harris) hiányzott, meg olyan kulcs kezdők mint Wolfe vagy az All Pro Clady. PFM MVP formája kellett hogy ezeken a sérülléseken felülemelkedjünk, de amikor neki nem ment, egyszerűen nem maradt más a csapatban, aki húzta volna előre a csapato. Megnézném azt a meccset Millerrel, Harrisszel, Wolfefal, Cladyvel, Vickesonnal és a többiekkel, nem biztos hogy ők elegek lettek volna a győzelemhez, de biztos jobb meccs lett volna.
14 az mondjuk JDRé. Az interjú jobban érdekelte mint a PO, aztán miután az jól sikerült kb azon volt, minél hamarabb szabaduljon, a D# gameplan alapján egyértelműen. Vagy csak nála volt fantasyban TY Hilton.

Ennek ellenére a mostani stábot bármikor habozás és kérdés nélkül lecserélném arra, és az első amit meglépnék az a choker - fox csere lenne. De ezt az impotens védelmi sémát is becserélném del Rioéra.


szerk.: sry, téma alapján azt hittem Broncos topicban vagyok, nem akartam csapatspecifikus témával megszállni a csevegőt

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
1 napja
Shawn84 Philadelphia Eagles Baylor Bears 8 252 — HOWIE ROSEMAN FAN
Csak hogy most sem maradjon el a rövid beharangozó (bár a mostani helyzetben kevesebb kedvem van hozzá), jöjjön hát pár mondat.

A második játékhét nagyon komolyan megrostálta a mezőnyt a sérüléseket tekintve. lehet vitatkozni, hogy mi ennek az oka, én az elmaradó előszezont jelölöm meg egyik fő problémaként a témában.
Szóval a mezőny megritkult, sok nagy név dőlt ki hetekre/hónapokra, és hát sajnos mi sem maradhattunk ki ebből. Seumalo ugye a teljes szezont ki kell hagyja, míg az újonc elkapók között is az egyik legjobb Reagor is kb. 6 hetet kell kihagyjon. Mellettük a Speciális egység egyik legjobbja, Rudy Ford is csak az oldalvonal mellett lehet ott este.
Cox hagyott ki a héten edzéseket, ő kérdőjeles, de szerintem vállalja a játékot, míg a többiek úgy tűnik rendelkezésre állnak.

Az ellenfél az újjáalakuló Bengals, az 1/1 Joe Burrowal, aki az első két meccsen magabiztosan játszott. Teljesen megbízható, jó teljesítményt mutat. Az előtte lévő támadó fal, viszont gyenge. Itt van az a pont, ahol végre meg kéne villannia a védősorunknak, és 2-3 sacket bemutatni. Elsősorban a jobb oldaluk verhető, ahol Fred Johnson és Bobby Hart fog játszani, míg nálunk ez Cox és Graham oldala. Az első 2 meccsen eléggé ellentétes játékot mutatott a Bengals, az első héten gyenge támadó játékot nyújtottak, míg a múlt héten, a Brown ellen, már egészen jó dolgokat is tudtak mutatni. Burrownak 61! passzkísérlete volt, de ma ez nem fog megtörténni újra. Joe Mixon több szerepet kaphat majd, és itt kéne a DL-nek komolyan javulnia múlthéthez képest elsősorban. Ha ugyanis Mixont megfogjuk, úgy, ahogyan az elvárható ettől a védő faltól, akkor Burrow, már nem fog tudni akkora kárt okozni, hogy a secondary ne bírjon el velük.

Az LB sort kihagytam, itt nem is tudom mit mondhatnék. Gerry nem egy jó játékos, de a Rams ellen saját magát is melyen alul múlta, és Edwards meg Riley is egy szutyok volt. Szeretném, ha végre Taylor és Bradley is kapna játékidőt, mert előbbit nem azért hoztuk a 3. körben, hogy majd 2 év múlva pályára kerüljön, míg utóbbi már eddig is bizonyította szerintem, hogy érdemes komolyabban foglalkoztatni a pályán.

Támadó oldalon Seumalo helyén Pryor fog játszani, aki a Rams ellen jól szállt be, igaz voltak próbálkozások a héten, hogy Herbig lesz a bal oldali guard és Pryor a jobb, de szerintem nekünk ez teljesen mindegy. Ahogy jobban működik, úgy legyen. Max cserélgetnek menet közben.
Wentznek ma már komolyan oda kell tennie magát, mert a leggyengébb QB teljesítmény eddig az övé a ligában. Bőven többre képes ennél, nem tudom az okokat, de kicsit sok lesz már a nyugtatgatás nyilatkozat. Egy jó játékkal többet érne el, mindenkinél.

Reagor hiányában D-Jax kaphat majd még több szerepet (remélem bírja az egészsége), és hát jobb híjiján JJ Arcega kell előre lépjen. Róla nagyon szépeket mondtak az edzők a héten, de őszintén.. Amit eddig mutatott, az egy szép nagy lóf@sz!
Hightowerben többet látok mint benne, neki is javulnia kell, és hát Ward sem közelíti meg a tavalyi játékát eddig. A futóknál Sanders nagyon fog kelleni, 100 yard körül kéne futnia, amiben én bízom mindenképp mivel a Bengals védelme, és LB sora talán még a mienknél is gyengébb volt 1 hete. Corey Clement az akit nagyon hiányolok, őt azért tudta ez a stáb igencsak jól használni, de aztán meg itt a Huntley gyerek is, aki ugye úgy került hozzánk, hogy Sidney Jonest és a Carolinában kurvajó Rasul Douglast elküldte a csapat a keret szűkítésnél. Na ha már ekkora áldozatot "kellett", hozni, akkor igazán pályára is engedhetnék. Gyors a gyerek, jól kap el, és az irányváltásai is remekek. Sanders pihentetésekor használható abszolúte.

A következő 4 meccsből ez az egyedüli ahol azt mondom az Eagles az esélyesebb csapat, csak a keret erősségét tekintve, de az eddigi játékot elnézve ez max 60-40% esélyelőny. Pontokat nem tippelek, szeretnék előrelépést látni továbbra is. Persze nem úgy, ahogy a Rams ellen, hoyg más egységek meg sokkal szarabbak lesznek. Ha mindenki hozza a tudásának 70%-t akkor simán kéne nyernünk.