Legkedveltebb hozzászólások

6 napja
Druid Tennessee Titans 573
Hali, "kis" kihagyás után visszatértem.

Elemezgessünk egy kicsit a Ravens meccset (by all22review of MCM).
A Titans 7 turnovert harcolt ki, ha beleszámítjuk a levédekezett 4. kísérleteket.
Ez volt a meccs kulcsa. 300 yardot szereztünk a Ravens 530-ával szemben. Ez a legnagyobb különbség egy nyertes csapattól a rájátszás történetében. A Ravens 92 támadó playt játszott, mi pont 53-at.
Mi a 10 támadó driveból 3-at (nem számítva a térdeléseket) a Baltimore térfelén kezdtük, nekik a LEGJOBB kezdő pozíció a saját 26 yardosuk volt.

Egyértelmű volt a gameplan: a Ravens O-t és LJ-t meg kellett akadályozni a nagy játékokban, amiben az alapszakaszban vezették a ligát. Ezért csak az 5-10 yard hosszú playeket engedni.
Akárcsak egész évben, ez a volt most is a lényege a Dean Pees féle "hajlik, de nem törik" védekezésnek.

ELSŐNEK LÁSSUK A TURNOVEREKET:
Első: Ez megadta az alaphangot a meccsnek, s ki mástól jöhetett volna, mint Byard-tól. Az ő 17 INT-je 2017 óta, messze a legtöbb a ligában (13 a második helyezett).
De meg kell említeni Jeffery Simmonst, aki lehetővé tette ezt a playt. Az első körösünk megverte a dupla blokkot, és eléggé megzavarta LJ-t, hogy a passza magas legyen. (utána még blokkolni is ment, nem is lassan 😀 )

Második:
Ez egy negyedik kísérletes megállítás. A Ravens 8ból8 negyedik és 1-et abszolvált az alapszakaszban. Itt ebből nem ettek. Jackson látja, hogy kívül nincs helye, ezért bevág középre. Daquan Jones jól tartja meg a dupla blokkot, aztán érkezik David Long, átrobban a lyukon, és átkarolja a QB lábát, hogy ne tudjon előreugrani...

Harmadik:
Újabb 4&1-. Itt a Ravens egy előrefelé QB sneak-et tervez, de nézzétek csak meg a védőfalunkat. MINDENKI visszanyomja az emberét! Jacksonnak ezáltal nincs helye előredőlni, ezért jobb oldalt próbálkozik. Woodyard ezt lezárja, LJ visszavált középre, ahol Landry érkezik. TÖKÉLETES csapatmunka !

Ezután újabb TD-t szerztünk, így itt már 21-6 lett.
Negyedik:
Bár casey elsőre elhibázza a szerelést, másodszorra már megvan strip-sack. Lett is belőle egy rövid pályás drive.
Bár Jurellt Mark Ingram után a Pro Bowler Ronnie Staley is blokkolni akarja, ő átküzdi magát, s befejezi a playt. Ehhez két másik játékosnak is köze van, hogy a QB-nél még ott van a labda:
Rashaan Evans: a középső LB először Blitz-et mutat, de aztán visszalépve olvassa Lamart, s lezárja a TE utvonalát.
Simmons: hatalmas "bruszt" volt a labdáért a kupacban, de Simmons szó szerint kicsavarta azt az ellenfél kezéből, így megszereztük. ( ha jól emlékszem Sounds of the Game videóban látszik legjobban). Ez 1&10 volt, szóval egy sack szép lett volna, de attól még 2&11-re jönnek, ha ezt Simmons nem teszi meg.

Öt:
A következő egy Vaccaro INT. Ezáltal a Ravens driveok így néztek ki:
1: Interception
2: Turnover on downs
3: Punt
4: Field goal
5: Field goal
6: Turnover on downs
7: Fumble
8:Interception
Kissé menő defense stat, nem ? 😀
Szóval Vaccaro nagyon jól megértette a felelősségeit ebben a playben. A Ravens "quad"-ban áll (4 WR egy oldalon) és nincs futó. Alapban Vaccaro a curl-flat útvonalat játssza, s mivel csak egy WR-van az oldalán , tudva, hogy van hátsó segítsége, agresszívan belép a passz vonalába. Tökéletes play olvasás, de még jobb elkapás. A kezeit teljesen kinyújtva megszerzi a labdát félúton a WR felé. Tetszik.

Hat:
Az utolsó két turnover már 4. kísérletes produkció, mikor a Ravens már "all-in" módban van. Az első "szimplán" egy tökéletes helyezkedés a csere safety, Dane Cruikshank-től. A másodéves játékos 26 védő snapet volt pályán, ami a legtöbb eddig a karrierjében. Itt már 7 ! DB-vel védekezünk, teljes "prevent" védelem.
Cruikshank emberezik a TE Mark Andrews-on, méghozzá tankönyvbe illő módon.
A LOS-nál rárakja a kezét, az irányváltásnál sem távolodik el, és tökéletes techniokával üti le a belső kezével a labdát.

Hét:
A végén már 4@11-re Jacksont DaQuan Jones rohanja le, megverve a blokkot, s ezáltal kierőszakolva egy pontatlan passzt.


Számomra ez a hét play volt a meghatározó. Tökéletes csapatmunka, mindenki kivette a részét ebből a győzelemből.

Folyt. köv.

Szerkesztette: Druid
6 napja
Merlin85 Houston Texans 307

20 órája
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 19 310 — Ahogy én látom:
na takarodj

 twitter.com/ArashMarkazi/status/1219686221019959296
ZERO_L
Akit mi kiválasztunk az szerintem a vízbe veti magát.

1 napja
akdestroyer Seattle Seahawks 2 274 — Marquise Blair fan
Na sziasztok!

Az utóbbi hónapokban a Seahawks-topicban futott egy képregény sorozatom.
Most hogy vége, kiteszem ide kiteszem az egészet, biztos sokan lemaradtatok róla.

Ui: A sorozat digitálisan felújított részeket kapott 😀, valamint egy vadonatúj jelenettel is gazdagodott - amit az eredetiből kivágtam, de azóta megbántam. Szóval az old fanoknak is megéri még egyszer átolvasni.

Csöcsök száma: 0, majdnem csöcsök: 6, szóval aki csak ezért kattint, csalódni fog.
Mindenki másnak jó szórakozást hozzá!

3 napja
dankodavid San Francisco 49ers 1 122
Este főcsoport döntő, a margójára egy kis személyes.

Utálok esélyes csapatnak szurkolni. Taszít az érzés, ellentétes mindennel, ami valaha a csapatválasztási preferenciáim befolyásolta, egyszerűen nem tudok vele azonosulni. Sosem szurkoltam tradicionális nagy csapatnak semmilyen sportban, sosem azonosultam semmilyen szinten a teniszt uraló három fantasztikus játékossal, ellenben gond nélkül szurkolok Berrettininek, Gasquet-nek, Kyrgiosnak, és ha időm engedi, évente párszor megnézek egy Sampdoria meccset is, sőt, Olaszországban párom agyára mentem, hogy minden városban Samp-mezt vadásztam magamnak. Ennek biztosan megvan a pszichológiai háttere, meg lehetne magyarázni, de ez most annyira nem is fontos.

Ellenben az már igen, hogy a frisco nem csupán esélyes, és talán a legjobb védelemmel bíró, még talpon lévő csapat, de emellett korunk egyik legjobb támadóedzője a HC. Az az ember, aki tényleg képes arannyá változtatni bármit, ami a kezébe kerül. Kivéve Dante Pettist, vele valszeg a Jóisten se tudna mit kezdeni. Ahogyan a Vikings elleni meccs előtt, most is ugyanazt a félelmet érzem, ami abból fakad, hogy nem tudsz pozitívan csalódni, nincs mit nyerni, csak kétféle kimenetel lehetséges, mégpedig a bukás, vagy az, hogy ugyanott leszek, mint előtte. Nem egy szimplán esélyes csapat, hanem egy, a fogadóirodák által egy td-vel jobbnak tartott együttes, amely kiesése vagy szoros meccsen való továbbjutása is meglepetés lenne- nem lebecsülve persze a Packerst. Aki Aaron Rodgerst bármikor leírja, bármikor lebecsüli, mérhetetlen ostobaságról tesz tanúbizonyságot, és nem szeretnék ebbe a hibába esni. Jó csapat, de valószínűleg tízből nyolc alkalommal ki kell kapniuk, de ez érvényes volt a Titansre is.

Jó látni a csapatot a rájátszásban, tényleg élvezet nézni minden héten ezeket a játékosokat, főleg az elmúlt hat év és Blaine Gabbert után, de jobban örülnék, ha még mindig le lenne becsülve a 49ers. Ez pedig már nincs így, mert bizonyítottak minden héten, a legjobb ellenfelek ellen. Ezek után elbukni borzasztó lenne, és ami a legrosszabb ebben, a tudat, hogy az idei évnél jobb esélyük az évtizedben egyáltalán nem biztos, hogy lesz arra, hogy meglegyen a hatodik. És ha nem jön össze az sb, lehet eljátszani a sportszerűt, hogy már az is hatalmas eredmény, hogy főcsoport döntőt játszottak, lehet eljátszani az elégedettet is, mondván, nem jöhet minden össze, de ha őszintén magamba nézek, tudom, hogy ha februárban semleges nézőként ülök le a TV elé, az egész szezonra árnyék vetül. Kár lenne érte, kiváló szezon volt.

"Never be cruel, and never be cowardly, and if you are, always make amends."
1 napja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 14 976 — The only discipline that lasts, is self discipline
Amúgy az nekem kicsit fura, hogy kb ez az egyetlen sport, ahol "ki lehet mondani" vagy legalábbis kimondják a kommentátorok, hogy ki-kinek szurkol. Más sportágakban nem igazán hallani ilyet. Mondjuk engem ez nem zavar.
dugo93
Dehogy az egyetlen. Sőt, tulajdonképpen sport közvetítésekben sokkal gyakoribb, hogy a kommentátor elkötelezett, mint az, hogy nem. Kezdve onnan, hogy minden nemzetközi sport eseménynél tök természetes, hogy a magyar kommentátor a magyaroknak szurkol, a horvát meg a horvátoknak. És nem csak nemzetközi színtéren, hiszen pl. Nyilasi Tibor akárhol szólal meg nyilván ismert, hogy ferencvárosi kötődésű.

Az NFL se más, odakint sem. Pl. a nem primetime meccseket regionálisan közvetítik, szinte kivétel nélkül "hazai" kommentátorral. Még időnként az NFL network előfizetők is ezt a kommentátort kapják, bár azért szokott lenni sáv választási lehetőség. De nem mindig. Sok Colts meccset néztem már network előfizetéssel úgy, hogy az ellenfél "saját" kommentátora közvetített.

A primetime meccseket közvetítő ESPN / NBC kommentátorairól is ismert hogy kinek szurkolnak. Vagy pl. az NFL gameday teljes stábjából egyedül Rich Eisen-ről nem tudom, hogy melyik a csapata. Sőt, az egész NFL.com ismertebb arcainak döntő többsége is kimondva szurkol valamelyik csapatnak. Demeshek pl. Steelers fan. Vagy az Around the NFL stábjából Rosenthal Patriots, Sessler Browns fan, stb. És persze az összes megszólaló szakértő is. Legyen az kevésbé komoly (Skip Bayless, Cowboys) vagy elismertebb, szinte mindről ismert kihez húz a szíve.

Engem egyébként ez abszolút nem zavar. Egy fikarcnyit se. Tőlem Ricsi akár térdét csapkodva is szurkolhatna a Chiefs-nek, akár a Colts ellen is. A sportban tök természetes a szurkolás, ezért vagyunk mi is, ezért vannak az ilyen fórumok is. Minek játssza meg magát, hogy semleges, ha egyszer nem az? Amí számít, az a stílus, szórakoztató faktor, színes karakter, beszélőke, felkészültség, stb. Ezeknek - egyiknek, másiknak - a hiánya időnként picit zavar, de őszintén szólva sokkal kevésbé, mint mondjuk az itteni eredménykövető. 😊 Utóbbit nehezebben viselem, általában kerülöm is. Vannak üdítő kivételek, nagyon jól sikerült eredménykövetőzések, de sokkal gyakrabban hagyom ott az eredménykövetőt, mint a magyar nyelvű közvetítést.

Szerkesztette: peterk2005


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 napja
Matthew99 New Orleans Saints 5 880 — Invisible man
Ha valaki elfelejtené mi lesz február 2-án, időnként majd képbe hozom:A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. !!!ÚJ HELYEN AZ ALÁÍRÁSOK!!! A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 napja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 8 747 — Haeana Aarai-tia
Haver, frankon ingyenlajkot gyujtesz? Nem igy kellene... 😕
Stez
Ha ingyenlájkot akarok linkelek valami ázsiai ribit indokolatlanul nagy csöcsökkel.
6x annyi lájk jönne rá, mint bármi másra.

Ebben viszont munka van.

Szerintem a fórum harmada nem látogatja a Hawks topicot, nekik posztoltam ide, ha egy-két poén betalál már megérte dolgozni vele.

Ui: Az idézésedből kiszednéd a képeket, hogy ne kelljen egy kilométert görgetni? Köszönöm. 😊
akdestroyer
nem fogja, ő tényleg ingyenlájkot gyűjt
... ahogy én is....
nyomj egy hüvelyket, ha te is izé

6 napja
Ppistike Jacksonville Jaguars 248 — ppistike@gmail.com

No akkor most várom a hivatalos közleményt a 2020-as kezdő irányítót illetően. Holnapra vagy ASAP...
😊
2 napja
Hanni Seattle Seahawks Army West Point Black Knights 5 040 — RIP us.
Pedig szorítottunk a Titansnek.
Sosem felejtjük el nekik, hogy kiejtették a Patset. Thanks boiz
2 napja
nagylaza Green Bay Packers 30 — beers & Packers
Go Pack Go!
Úgy érzem, első hsz-ra ez jól sikerült😀
(Gondoltam, ha már mindenki temeti a GB-t az NFC-döntő előtt, legalább ide bejelentkezem...)
4 napja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 16 855 — Aki NER az nyer!
Ne mondd nekem, hogy ha te egy cég vezetője lennél, és lenne egy jelölted, aki ugyan tehetséges, de tudod róla, hogy 8-9 éve szétdúlt már egy céget vezetőként, majd 2 éve elígérkezett valakinek, hogy egy olyan pillanatban táncoljon vissza, amikor az már az új foglalkoztatót is vérciki, kínos helyzetbe hozza, akkor ne vennéd ezt komolyan figyelembe. Dehogynem.
peterk2005
Ez a hasonlat ott sántít, hogy cégvezetőként nem lenne olyan jelöltem, aki 8-9 éve már szétdúlt egy céget vezetőként.
Egy ilyen szituban az a folyamatábra, hogy:
1. lépés, Eldönteni, hogy akarom e XY-t jelöltnek, ismerve az előéletét. Ha nem, akkor nincs is több lépés. Ha igen, akkor
2. lépés, Akarom XY-t jelöltnek, és leszarom, hogy mit tett 8-9 éve vagy 2 éve, tehát
3. lépés, interjú. Aztán majd az alapján eldöntöm. De akkor már nem számít mi volt korábban.
Te az első lépésre adott "nem" válasz után kérdezel rá a 2., 3. lépés problémáira, illetve az első lépésben hozott "igen" döntésnél hozol elő addigra már átgondolt, megvitatott, kielemzett infókat, amik a döntést követően már irrelevánsak.
Ezért rossz ezt így megközelíteni.

Mindenki ismeri JMD múltját.
Akinek így nem kell, az eleve nem hívja interjúra, akit a múltja nem zavar, az meg igen.
Ilyen egyszerű ez.

2 napja
briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 7 202 — StuG Life
Na akkor Halftime-time!

Telefonokat eldugni az asszony elől!

akdestroyer
azt a kibaszott kelet europai panel szappantartót

2 napja
tenorx Pittsburgh Steelers 9 505 — A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene
Hozok controversial topicot ide is, bár már az eredménykövetőbe beírtam két csöcsös gif közé.
Magyarul néztem most mind a kettő főcsoport döntőt, és semmi bajom nem volt a kommentárral.
Mit gondoltok?
2 napja
r.baggio Kansas City Chiefs LSU Tigers 48 566 — No es importante
A tippjátékban 55 user választotta a szezon előtt végső győztesnek a KC-t, 6 a GB-t, 2 az SF-t és senki a Titans-t


"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
2 napja
briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 7 202 — StuG Life
Rég volt már melles kép:

Cypress
a két szerelmem együtt mopsz és mell.

fun fact németül a möpse mindkettőt jelenti 😀

2 napja
Tactful Cactus Green Bay Packers 8 442
Go Pack Go!
Úgy érzem, első hsz-ra ez jól sikerült😀
(Gondoltam, ha már mindenki temeti a GB-t az NFC-döntő előtt, legalább ide bejelentkezem...)
nagylaza
aztán eredménykövetőzni is jönni, itt lehet majd eszmét cserélni
 bowl.hu/forum/nfl-eredmenykovetes/konferenciadontok
gamerkr
'eszmét' hehehe, így még senki sem nevezte a csöcsöket.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
2 napja
Gergőbácsi Green Bay Packers 5 894 — Packers Suicide Squad
Nagyon jól "összefoglaltátok" a tapasztalatokat és az érzéseket a vereséggel kapcsolatban. A baj az, hogy mindig jönnek ezek a megsemmisítő vereségek, és nem látom, hogy tudnánk tanulni belőlük. Mondjuk az mindenképpen pozitív, hogy a FA piacon is elkezdtünk agresszívabbak lenni (a semminél persze könnyebb volt). Sokszor elhangzik, hogy a labda egyik oldalán sem vagyunk igazán giorsak és kemények, amiben van igazság. Remélem, hogy - ésszel, a pénzügyi stabilitás keretek között - a free agencyben és drafton, a védelem közepén gyorsabb és erősebb emberek jönnek. A falakba is kell erősítés, illetve utánpótlás, egy minőségi WR2 és TE-ről nem is beszélve. Szóval jöjjön gyors, pusztító ember, ha lehet, minél több. Ami még aggasztó volt, hogy sok volt a missed tackle, még ha szezonszinten - ha jól olvastam - nem is voltunk annyira szarok, mármint számszakilag.

A Ninersnek meg nagy gratuláció jár, nagyon ledomináltak minket, olyanok voltunk mint aki a síneken akar menekülni a gyorsvonat elől. (Akik meg esetleg azon örömködnének, hogy milyen jól feltörölték velünk a padlót, örüljenek, de ez legyen a legnagyobb örömük). Ez egy jó szezon volt, nem vártam, hogy ilyen jó lesz az eredmény (még ha a játék, a teljesítmény nem is felelt meg ennek a legtöbbször).
Szerintem ezt nehéz lesz megismételni egy-két éven belül, de cáfoljanak rám nagyon hamar. És szerintem már lehet el kellene kezdeni feltérképezni AR utódját is, minden eshetőségre felkészülve.

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
2 napja
shagi0206 Arizona Cardinals LSU Tigers 3 830
Ha mar nemet vonal 😊

gamerkr
diane kruger 😀 Freddie lánya 😀
6 napja
Matthew99 New Orleans Saints 5 880 — Invisible manA baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. !!!ÚJ HELYEN AZ ALÁÍRÁSOK!!! A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
6 napja
Matthew99 New Orleans Saints 5 880 — Invisible man
Nem lehet nem szeretni az embert:A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. !!!ÚJ HELYEN AZ ALÁÍRÁSOK!!! A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2 napja
LN Green Bay Packers 3 108 — Packers fan
Első blikkre azt mondom, hogy hiába tolunk minden picket es fa-t a védelembe, az továbbra is életképtelen a legfontosabb meccsen. Azt csináltak, amit akartak, Martinez kevés, mellette Goodson rotációba maximum.
pecsi92
Az LB és a DL poszt továbbra is hiány. Clark egyedül kevés, Lowry, ha jó napja van jó, ha nem, csak átlagos, vagy gyengébb. Lancester UDFA és sajnos kevés. Mon. Adamsról ne is beszéljünk, Keke hozta azt kb. amit egy újonc 5. körös hozhat. Ennyi a keret...
Egy ilyen DL fal mögött 1 szem LB futás ellen, mint migrénre a vizes borogatás..

WR poszton egy 2. számú kell, a többit megoldja a keret. TE kérdés, mert ha Graham cut, Lewis meg visszavonul (szerintem esélyes sajnos), akkor marad Sternberger és Tonyan. Az sem sok.

A-Rod meg.. lehet kritizálni, de szerintem nincs vele különösebb gond. Azért este a 31/39 nem olyan rossz, még ha az első INT az övé (rövid volt), a második már majdnem mindegy volt. A rendszer nem azt kéri tőle, mint eddig. MLF rendszerében nem voltak meg azok a mélyebb útvonalak, amiket megszoktunk MM-nél, igaz Lazard feltűnéséig nem is volt Adams-en kívül senki, aki egy rendes 10-15+ útvonalat megfusson. mert MVS szinte csak fly-ban jó. Nekem az TE játék alapból hiányzott egész évben, alig volt olyan play, amiben akár a 2.-3. opció TE lett volna.
4 napja
steelwolf Pittsburgh Steelers Oklahoma Sooners 3 124 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!Le'Veon Bell#26
9246 yard & 46 TD
2 napja
iktriad Jacksonville Jaguars 56 035 — Game of Thrones Survivor Fantasy + GM Game 2018 Winner
A Chiefsnek nagyon össze kell kapnia magát, mert a Houstonnal ellentétben a Titansnek van védeleme, és Vrabel nem gyökér.

Szerkesztette: iktriad
2 napja
akdestroyer Seattle Seahawks 2 274 — Marquise Blair fan