Autó- és motorsportok

20 feliratkozó

több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 724 — Jedi Master
Most Hamilton volt türelmetlen, csak éppenséggel nem magával baszott ki a türelmetlensége miatt, hanem a legfőbb riválisával.
eaglesmcnabb
És nem ez a sport célja?
Hogy győzz, az ellenfeled meg ne nyerjen?
Hogy magadat előnybe hozd, az ellenfelet meg hátrányba?
És tedd mindezt szabályosan.
Ha meg nem szabályosan teszed, akkor viseld a következményeket.
Nem szabályosan tette, viselte.
Mit csinált szerinted Hamilton rosszul Hamilton szempontjából?
Nem Max, Max rajongó vagy objektív nézők szempontjából, hanem a saját érdekeit figyelembe véve?
Sobri Jóska
Ezek alapján akkor a Sunsnak a következő Bucks elleni meccsen a kezdésnél fel kellene küldeni a 12. cserét, aki eddig egy percet nem kapott még a döntőben, hogy páros lábbal szemből törje már el Jannisz térdét. Nem szabályosan teszi, viseli a következményeket (kiállítják, eltiltják pár meccsre, kap pénzbüntetést, akármi). Akkor ez is teljesen rendben van a Suns szempontjából, a saját érdekeiket figyelembe véve? Vagy mondjuk kis team spirit az olimpián, a 2.számú magyar női kajakos a döntőben nagyon erősen kezd, aztán "véletlenül" bekanyarodik Carrington elé, Kozák meg simán nyer. 2.számú kajakost kizárják, de nyilván a döntőt nem evezik újra, a vétkes viseli tette következményeit, akkor minden OK? Mert szerintem nem erről szól a sport, hacsak ide is át nem akarod ültetni a maffiaállam mindennél hatékonyabb és ez milyen fasza mentalitást.
somoskovig
Mi a haszna a 2.számú magyar kajakosnak ebből?
Vagy a 12. Suns cserének?
Rámegy a pályafutásuk a semmiért, más sikeréért.
De alapvetően arról szól a sport, hogy a szabályok adta keretek között nyerj.
Ami jó példa, mondjuk gurulósban a vezető csapat szabálytalankodik az ellenfél térfelén, ha az kontrát indítana.
Megtörtenik, így szokás, így logikus, így hatékony.
Vagy a bokszoló kivezeti az ütést és odacsűr könyökkel.
Vagy Hamilton nem veszi el a gázt.
Stb.
Sobri Jóska
Te a saját fogalomzavarodban élsz 😀
A szabályok adta keretek közé a szabálytalanság pont nem tartozik bele 😀 Csak és kizárólag a szabályos dolgok. Az ellenfél felrúgása, kilökése a pályáról nem tartozik a szabályok adta keretek közé, mert szabálytalan.
Pont ezért ez a neve.
Az, hogy felrúgod, hogy ne rúgjon gólt, vagy fejbe lövöd egy pisztollyal, ugyanúgy nem tartozik a szabályok adta keretek közé, max a büntetés más a szabálytalanság mértéke miatt.
Ami ebben az életveszélyes ütközésben nem látszik mondjuk.

Jah, a suns kosarasa meg gyűrűt nyer, az a haszna 😉

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 230 — #NoStress
Most Hamilton volt türelmetlen, csak éppenséggel nem magával baszott ki a türelmetlensége miatt, hanem a legfőbb riválisával.
eaglesmcnabb
És nem ez a sport célja?
Nem Max, Max rajongó vagy objektív nézők szempontjából, hanem a saját érdekeit figyelembe véve?
Sobri Jóska
Ezek alapján akkor a Sunsnak a következő Bucks elleni meccsen a kezdésnél fel kellene küldeni a 12. cserét, aki eddig egy percet nem kapott még a döntőben, hogy páros lábbal szemből törje már el Jannisz térdét. Nem szabályosan teszi, viseli a következményeket (kiállítják, eltiltják pár meccsre, kap pénzbüntetést, akármi). Akkor ez is teljesen rendben van a Suns szempontjából, a saját érdekeiket figyelembe véve? Vagy mondjuk kis team spirit az olimpián, a 2.számú magyar női kajakos a döntőben nagyon erősen kezd, aztán "véletlenül" bekanyarodik Carrington elé, Kozák meg simán nyer. 2.számú kajakost kizárják, de nyilván a döntőt nem evezik újra, a vétkes viseli tette következményeit, akkor minden OK? Mert szerintem nem erről szól a sport, hacsak ide is át nem akarod ültetni a maffiaállam mindennél hatékonyabb és ez milyen fasza mentalitást.
somoskovig
Mi a haszna a 2.számú magyar kajakosnak ebből?
Vagy a 12. Suns cserének?
Rámegy a pályafutásuk a semmiért, más sikeréért.
De alapvetően arról szól a sport, hogy a szabályok adta keretek között nyerj.
Ami jó példa, mondjuk gurulósban a vezető csapat szabálytalankodik az ellenfél térfelén, ha az kontrát indítana.
Megtörtenik, így szokás, így logikus, így hatékony.
Vagy a bokszoló kivezeti az ütést és odacsűr könyökkel.
Vagy Hamilton nem veszi el a gázt.
Stb.

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 192 — Chiefs GM
eaglesmcnabb
És nem ez a sport célja?
Sobri Jóska

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 256 — NFL bracket champion '26
Vhol egyébként azt hittem Hamilton kinőtte az ilyeneket, de úgy látszik h csak szoros VB kell hozzá.
Mondjuk ez még mindig kevésbé volt brainfart, mint mikor belerántotta a kocsit a boxutcában álló Kimi Ferrarijába...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 133 — je suis poloska
eaglesmcnabb
És nem ez a sport célja?
Sobri Jóska
Hamilton (mivel látszólag leszarja a fair playt, és nem célja hogy a szabályokat betartva nyerjen) a saját szempontjából nem csinált semmit szarul.
Nyilván ha szempont lenne nála a fair play is akkor hibázott volna azzal, hogy szabálytalanul előzött. Nyilván nem Hamilton hibája hogy nem arányos szankciókat kap ha kilöki az ellent, és majdnem elteszi láb alól, hanem annak aki engedi ezt neki ilyen lófasz 10 másodperces büntetésekkel.
Ha neadjisten meghalt volna Verstappen az 51G-től akkor is azt mondanánk hogy Hamilton a saját szempontjából mindent kurva jól csinált, hiszen csak a saját érdekeit kell figyelembe vennie? Szerintem kurvára nem, és örülhet hogy ennyivel megúszta a holland.

Nem vagyok Max rajongó egyébként, csak az igazságtalanság az mindig is bosszantott, most is.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 623 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!

Szerkesztette: steelwolf
több mint 4 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 623 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Én Leclerc miatt szoktam vissza a Forma-1.
Néha túl vakmerő, agresszív és ostoba is!
A pofám leszakadt volna ha így ünnepli magát a Tifosi előtt, miközben ellenfele a kórházban. Még ha nem is érezte magát hibásnak.
Hülye angolok, angolok hülyék!
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 230 — #NoStress
eaglesmcnabb
És nem ez a sport célja?

több mint 4 éve
 www.youtube.com/watch?v=rmOetJkT2g0
Baromi jó dolgokat mond amúgy... A focis hasonlat a sérülésnél pont aktuális a svéd-ukrán meccs után.
És a többi is...pont ezekről beszélek, hogy életveszélyes baromságot csinált ez a gyökér.
Chargers LT
mótvá, és különben is elfogult!!!!!
eaglesmcnabb
Elfogult, nem elfogult, a szitu szempontjából tökmindegy... mármint mindegy, hogy most valaki habzó szájjal anyázza Hamiltont, vagy csak azt mondja mint Dani, hogy ő volt a hibás és őrültséget csinált kb...a szitu szempontjából mindenkinek igaza van.

több mint 4 éve
Baromi jó dolgokat mond amúgy... A focis hasonlat a sérülésnél pont aktuális a svéd-ukrán meccs után.
És a többi is...pont ezekről beszélek, hogy életveszélyes baromságot csinált ez a gyökér.
Chargers LT
mótvá, és különben is elfogult!!!!!

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve

Jah, és mit mondott utána? 😀
Hamika - Sérült az autó.
Mérnök - Úgyis mindjárt piros zászló, átnézzük.
Az, hogy közben talán épp haldoklik a másik...nem lényeg 😀

Szerkesztette: Chargers LT

több mint 4 éve
1. Hogy mennyire nem egyértelmű a szitu, azt szerintem bizonyítja Leclerc és Palmer nyilatkozata, akik kerek-perec versenybalesetnek ítélték meg a helyzetet, míg Albon és Sainz nagyon diplomatikusan csak utaltak erre. Pedig ők versenyzők vagy mifene, nem fórumozók.

2. Azt hiszem ez ugyanaz a kanyar, 2018-ból és én nem látok lényeges különbséget a két ütközés kötött. Találjátok ki itt mi volt a büntetés:  www.youtube.com/watch?v=_HkmYvKVx58&t=290s (versenybaleset, nincs büntetés)

3. Továbbra is tartom, hogy Verstappen egész évben, rendszeresen lezárta az ablakokat teljesen szabályosan, de agresszívan Hamilton előtt, bízva abban, hogy majd Hamilton elhúzza. Hát most nem húzta el. Nem is értem ezt a hatalmas hisztit.
Szokol
1.. Szerintem a versenyzők feladata egyáltalán nem az ítélkezés, hanem a versenyzés vagy mifene.
A versenybírók feladata viszont tényleg az ítélkezés vagy mifene.Ők kihozták hogy hamilton a hibás. Te meg bizonygatod hogy versenybaleset. Ismétlem sokadszorra: versenybalesetben nem büntetik meg egyik felet sem, az hogy Hamilton kapott büntetést az már önmagában kizárja hogy ez egy versenybaleset volt. Minden további csak fingreszelés, illetve (ezen esetben szó szerint 😀) szerecsenmosdatás.

2.: a versenybírák szerint nagyon nem ugyanaz a szituáció, ha most hamiltont megbüntették, 2018-ban meg senkit sem.

3.: Ha ahogy mondod "lezárja az ablakokat agresszíven, de teljesen szabályosan" akkor csak a másik lehet hibás, hiszen ő teljesen szabályosan zárja le az ablakokat 😀. Mégis mit kellene csinálnia pozícióelőnyben, amikor teljesen szabályosan zárja le az ablakokat? Félrehúzódni és lefékezni, hadd menjen a másik?

Ha szerinted ez versenybaleset az áruld el mit csinált szabálytalanul Verstappen. Mert az előbb azt írtad hogy
"Verstappen egész évben, rendszeresen lezárta az ablakokat teljesen szabályosan". Ez alapján semmit sem csinált szabálytalanul, és a versenybírák szerint sem.
Hamilton hol volt szabálytalan? Ott hogy olyan helyen akart elmenni ahol nem volt hely, csak olyan áron hogy a másikat kilöki. Ilyenkor ha a szabályokat be akarná tartani, az előzni vágyónak le kellene fékezni, és egy olyan pillanatban kellene megpróbálnia, amikor képes a szabályoknak megfelelően előzni. Verstappen sokszor baszott így ki magával, hogy türelmetlen volt, pl. idén a pályaelhagyásos előzésénél. Meg is itta a levét. Most Hamilton volt türelmetlen, csak éppenséggel nem magával baszott ki a türelmetlensége miatt, hanem a legfőbb riválisával.

több mint 4 éve
esanders10 Denver Broncos 866
2. Azt hiszem ez ugyanaz a kanyar, 2018-ból és én nem látok lényeges különbséget a két ütközés kötött. Találjátok ki itt mi volt a büntetés:  www.youtube.com/watch?v=_HkmYvKVx58&t=290s (versenybaleset, nincs büntetés)

Szokol
Most is ő hibázott és mégis ő hozott 25 pontot a hollandon. A tegnap tanúsított viselkedéséréről inkább már ne is ejtsünk szót.
Mr.Breaker
Ennyi, köszönöm, ennyi a lényeg, ezt kell megérteni azoknak akik nagy szemmel kamilláznak a hiszti kapcsán.
több mint 4 éve
esanders10 Denver Broncos 866
Nem is értem ezt a hatalmas hisztit.
Szokol
Neked bevette a gyomrod ezt a tegnapit? Ha Kimi így nyert volna 1x valaha(minden körítésével ami aztán azt kísérte), elsüllyedtem volna szégyenemben, nem hogy még magyarázom a bizonyítványt, meg adom az értetlent mint sok Hamiltonos😀 Komolyan, csak örüljetek neki, és kész, de ne tegyétek már baszki a tudatlant 😀
több mint 4 éve
Mr.Breaker 1 934

Szokol
Hasonló a szitu valóban, de van egy nagyon nagy különbség a két eset között. Itt, ha Grosjean alatt nem bicsaklik meg az autó akkor ütközés nélkül kijöttek volna a kanyarból. Tegnap Hamilton manővere már a kanyar bejáraton halálra volt ítélve és esélye sem volt onnan elkerülni már a kontaktot. Ez pedig így egyértelművé teszi ki okolható az ütközésért, Verstappen kb 1.5 autónyi helyett hagyott Hamiltonnak, szó nem lehetett arról, hogy Lajos alól elfogyott a pálya azért ütötte ki Maxot.

Az meg a másik a brit média élükön a Sky-jal bármikor is hibásnak hozta ki Hamilton-t az ilyen eseteknél? Most ezerrel nyomatják a versenybaleset narratívát, meg hogy igazából Verstappennek kellett volna elvenni...sőt ha már lúd legyen kövér Verstappen egyáltalán minek is állt rajthoz.

Nyilván a legtöbb embert nem ez az egy eset háborítja fel, hanem az egész szezon menete. Verstappen idén szinte tökéletes szezont fut, alsó hangon 50+ ponttal kéne vezetnie a vb-t, addig Hamilton csetlik-botlik ebben a szezonban, hibázik versenyhétvégékre tűnik el a tempója, aztán a versenybírák és a fortuna miatt mégis ott van 8 pontra Maxtól. Most is ő hibázott és mégis ő hozott 25 pontot a hollandon. A tegnap tanúsított viselkedéséréről inkább már ne is ejtsünk szót.
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 198
Almirola -> Playoff
Heisman
Aztán ezt így hogy.

Chastain újabb Top10, remélem ezzel újabb lépést tett a második Trackhouse Chevy felé.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 007
Berger miatt drukkolni abból a korszakból valakinek is csak egy Chargers fan szájából értelmezhető.
😊
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 385 — Steelers fan
1. Hogy mennyire nem egyértelmű a szitu, azt szerintem bizonyítja Leclerc és Palmer nyilatkozata, akik kerek-perec versenybalesetnek ítélték meg a helyzetet, míg Albon és Sainz nagyon diplomatikusan csak utaltak erre. Pedig ők versenyzők vagy mifene, nem fórumozók.

3. Továbbra is tartom, hogy Verstappen egész évben, rendszeresen lezárta az ablakokat teljesen szabályosan, de agresszívan Hamilton előtt, bízva abban, hogy majd Hamilton elhúzza. Hát most nem húzta el. Nem is értem ezt a hatalmas hisztit.
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 389 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Szerencsére nem lett baja, de ha lett volna se gondolom, hogy elvakultság nélkül lehet azt mondani, hogy hamilton direkt, szándékosan lökte ki. Szerintem ez egy tipik versenybaleset volt ahol az előzmények miatt mindkettő kirakta a brét, hogy márpedig nincs az az úristen, hogy ő elvegye. Ha bármelyikük engedett volna elkerülhető lett volna az ütközés, de egyik sem tette és a redbull jött most ki szarabbul a dologból. Biztos vagyok benne, hogy hamilton is lesz még a fasz rosszabbik végén idén...
peach
Az lehet, de ha Verstappen lesz a másik fél, nem hiszem hogy megússza majd 10 mp-el.

több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 802 — a new hope (again)
Szerencsére nem lett baja, de ha lett volna se gondolom, hogy elvakultság nélkül lehet azt mondani, hogy hamilton direkt, szándékosan lökte ki. Szerintem ez egy tipik versenybaleset volt ahol az előzmények miatt mindkettő kirakta a brét, hogy márpedig nincs az az úristen, hogy ő elvegye. Ha bármelyikük engedett volna elkerülhető lett volna az ütközés, de egyik sem tette és a redbull jött most ki szarabbul a dologból. Biztos vagyok benne, hogy hamilton is lesz még a fasz rosszabbik végén idén...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Gondolom amikor max oldalba baszta tavaly leclercet a kettes kanyarban a redbull ringen az uccsó körben az nem váltott ki ilyen józan megnyílvánulást belőled. Vagy amikor egy futammal később leszorította a pályáról. És még büntetést se kapott egyikért se 😊 az fia már akkor is hamiltonnak dolgozott...
peach
Ha nekem szólt...dehogynem 😀 Ráadásul Ferrari drukker vagyok Berger óta, az meg majd 30 év. Bár ez nem is lényeg, mert jah, reálisan kell nézni a dolgokat és lehetne itt minden évből hozni szituációkat Takuma Satotól Coulthardig, csak felesleges. Pláne, hogy Hamikának lenne a legtöbb ilyen szituja 😀
Ebben az esetben meg nem érdemes homokba dugni a fejünket... Csak a technikai fejlődés miatt nem halt meg tegnap Verstappen, vagy lehetett volna akárki...De ez nem változtat a szituáción.
Ha meghalt volna, vagy kómában lenne az 51G miatt, vagy belső sérülés, akkor most mi menne?
Pedig a szituáció akkor is ugyanaz az ütközésnél...
De így, hogy már kutya baja se lehet az embernek, lehet úgy menni az FIA szerint, hogy "semmi nem áll az utamba", mint igazi sportolói hozzáállás 😊

több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 695 — "Montoya por favor!"
Aki meg nem akarja ne nézze az F1-et 😉

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 802 — a new hope (again)
Gondolom amikor max oldalba baszta tavaly leclercet a kettes kanyarban a redbull ringen az uccsó körben az nem váltott ki ilyen józan megnyílvánulást belőled. Vagy amikor egy futammal később leszorította a pályáról. És még büntetést se kapott egyikért se 😊 az fia már akkor is hamiltonnak dolgozott...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Mr.Breaker 1 934
Hamiltonnak se kellett sok idő, hogy felvegye a már jól megszokott áldozati bárány szerepét... Ő megintcsak nem csinált semmi rosszat, csak már megint azok a fránya elnyomó fehér emberek nem bírnak magukkal.
És még ezek után képes olyanokat nyilatkozni, hogy igen az F1 az egy veszélyes sport és hősiesen elfogadja a büntetést, meg nyitott arra, hogy Verstappennel leüljenek megbeszélni az esetet...

Ott azon az íven és sebességgel még ha Verstappen nem is lett volna előtte se tudta volna bevenni a kanyart a pályán annyira elmérte, lehet látni hova kisodródott az ütközés után. De ez már a rajt utáni első egyenesben látszódott, hogy Hamiltonnál teljesen lecsukták a redőnyt tegnap. Ahogy fékezés közben folyamatosan terelte le Verstappen-t, már az sem rajta múlt, hogy nem ott szálltak el és leginkább ezt a hozzáállást kellett volna a stewardoknak büntetni, mert Hamilton viselkedéséből nekem ez jött le, minden mindegy alapon versenyzett, egy célja volt csak ne Verstappen nyerje a versenyt...
több mint 4 éve
Ez is lassan olyan mint egy politikai kérdés lassan, aki fideszes az ezt mondja a másik meg azt mondja, lassan már senkit nem érdekel mi történt valójában.
ozibozi
Pont ezért kell a realitások talaján maradni és több oldalról vizsgálni a dolgot minden esetben. Csak ez intelligencia kérdése is sajnos és a politikában általában nem mindig az intelligensek írnak pl facebookra 😀 Na mindegy...

De azért ez Hamiltontól:
„Igyekszem mindig kimérten megközelíteni a dolgokat, különösképpen a Verstappennel vívott csatámat, hiszen ő nagyon agresszív. Ma is ott voltam mellette, és egyáltalán nem hagyott nekem helyet. Attól eltekintve, hogy egyetértek-e a büntetéssel, vagy sem, tudomásul veszem, és továbbra is keményen dolgozom. Olyan mentalitással mentem, hogy ma semmi sem állhat az utamba."

Az első 3 nettó hazugság ugye, mögötte volt, és konkrétan 2 autó helye volt, a 4. kiemelt meg el is árulja milyen ő, mint ember, aki ezt mondja, míg a másik kórházban van. És pont ebből is csak az jön le, hogy kamuzik, magát védi, nagyon jól tudja, hogy nem volt mellette, sőt, és volt helye bőven balról, hogy abszolút tudta mit csinál... különben azt mondta volna verseny után, hogy basszus, elnéztem, túl gyorsan mentem mögötte, vagy ilyesmiket...de ehhez sincs agya, inkább hazudik.
Ritkán hord a föld a hátán egy ekkora féreg "sportolót", mert a sport 99%-ban remek dolgokra tanítja az embert...őt nem.