Filmek
40 feliratkozó
több mint 11 éve
Csak én nem ismertem eddig ezt a csókát?Pedig elég ismert szerintem, még botrányai is voltak, le is szedett pár videót, mert a készítők sírtak.
Kimondottan jó meglátásai vannak a fosfilmek tekintetében:
www.youtube.com/user/VideomaniaFCS
Sobri Jóska
több mint 11 éve
Csak én nem ismertem eddig ezt a csókát?Kimondottan jó meglátásai vannak a fosfilmek tekintetében:
www.youtube.com/user/VideomaniaFCS
Az ötödik pecsét is némileg csalódás volt, az átkosban biztos nagyobbat ütöttjjncaaNem tudom olvastad e (Sánta Ferenc), de Latinovits kissé kilógó túljátszásától eltekintve (dehát ő Latinovits) tökéletes adaptáció.
Nem tudom hogy lehetne jobban filmre vinni, minden színész jól hozza a karakterét, Őze meg egyszerűen nekem a kedvenc magyar színészem, és ezúttal sem okoz csalódást.
Márkus, Horvát, Bencze, Dégi is mind tökéletesen hozzák a karaktert, szinte szöveghű feldolgozás.
Lehet nem fogékony pillanatban láttad a filmet. Nézd újra! 😊
több mint 11 éve
Egyetértek veled, na de az "alap filmdráma" nem Forrest Gumpoknál kezdődik azért (max akkor, ha általános iskolás gyerekeknek tartok filmelméleti kurzust és ajánlani akarok nekik pár kedves-szomorú alkotást...)Az ötödik pecsét is némileg csalódás volt, az átkosban biztos nagyobbat ütött
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Na most még a ZsilberKrépér kapsz még egy ötöst
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Így van!a felhőatlasznál művieskedőbb filmet keresve se nagyon talál az ember (na jó, a Tree of Life komoly versenyben van), Hollywood maradjon csak a kaptafánáljjncaaNem e? Akkor a nyáltenger és giccsparádé rém hangosan és írtó közel kimaradt.... 😊 komolyan rosszul voltam ahogy mindent megtett h a pofámba nyomja a nagy szeretetet....peach
Megdöbbentő, hogy ilyen filmre igény van. A művészi nem egyenlő a művi-vel. Nem a fényképezéstől, vagy a szomorú arcokból fakadó okos gondolatok árjától lesz jó dráma egy film.
Úgy értem, hogy mi értelme van pl. leforgatni egy olyan drámát, ami nem valós problémát elemez valós társadalmi környezetben? Onnantól, hogy a realitás megfeneklik, a néző kikerül a gondolkodó-elemző állapotból egy kritikus-hibakereső üzemmódba: ami a dráma halála. Pl. a giccs és a propaganda keresése tipikusan ilyen "kizökkenés".
De lehet rendezői hiba is... pl. a sárkánytetkós csajban a nemi erőszak és a nőket érő erőszak bemutatása. Előkészítetlen, agyonszajkózott és feloldatlan... súlykol, nem pedig körüljár (bemutat, ábrázol, aztán elemez). Így a végén pont az ellenkezőjét érte el annak, mint amire szánták. Unalmas és közöny-keltő. A drámát tudni kell megírni és azt meg is kell rendezni. Természetesen; csak szerintem... mármint; úgy gondolom, hogy egy drámának egyfajta útmutatót kellene adnia egy bizonyos szituációhoz. A dráma nem "szomorúfilm", hanem egy film, ami az életről szól. Rendezett ok-okozati viszonyokkal, motivációkkal, jellemfejlődésekkel és egy ezek mentén végig-vezethető "motiváció-tett" láncolattal. A kiváló dráma-rendező/író szerintem az, aki a véletlen elemet is hihetőként tudja tálalni (de ezt előbb "le kell készíteni" egy normális, értelmes és összefüggő cselekményszállal). Alap-drámákban (számomra) pl. a "Gilbert Grape" (DiCaprio, Depp), vagy a "Forrest Gump" ezek jól nyomon-követhetők. Manapság a rendezők túl sok mindent oldanak meg a véletlennel. Egy olyan műfajban, ahol a lényeg az "alkotó-elemek" változásának a miértjei (ok-okozat, motivációk...) nem pedig a változás ténye, ez necces. Egyszerűen... csak nem fér bele.
több mint 11 éve
nemsokára a dunánDigitálisan felújítva, csodálatos 😊 (bár nekem meg a hetedik pecsét ugrott be először)
www.port.hu/az_otodik_pecset/pls/tv/films.film_page?i_perf_id=21448928&i_topic_id=1Janek
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
nemsokára a dunánElőször a folyóra (és nem a TV-csatornára) gondoltam, és ez a film ugrott be.. 😀 (aztán persze a linkből már rögtön láttam, melyikre gondoltál)
www.port.hu/az_otodik_pecset/pls/tv/films.film_page?i_perf_id=21448928&i_topic_id=1Janek
www.port.hu/arviz_flood/pls/w/films.film_page?i_film_id=93295
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 11 éve
nemsokára a dunánwww.port.hu/az_otodik_pecset/pls/tv/films.film_page?i_perf_id=21448928&i_topic_id=1
több mint 11 éve
a felhőatlasznál művieskedőbb filmet keresve se nagyon talál az ember (na jó, a Tree of Life komoly versenyben van), Hollywood maradjon csak a kaptafánáljjncaaNem e? Akkor a nyáltenger és giccsparádé rém hangosan és írtó közel kimaradt.... 😊 komolyan rosszul voltam ahogy mindent megtett h a pofámba nyomja a nagy szeretetet....
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Ha meg reinkarnációs sagát akarnak, akkor igen gyorsan álljanak neki a vörösoroszlánnak...
több mint 11 éve
a felhőatlasznál művieskedőbb filmet keresve se nagyon talál az ember (na jó, a Tree of Life komoly versenyben van), Hollywood maradjon csak a kaptafánál
---
több mint 11 éve
Remélem jobb...Ezzel viszont nagyon nem értek egyet.
Én a filmen nagyon felidegesítettem magam, egyszerűen nem haladt sehova, azon kívül hogy 1001szer ismételték el, hogy a múlt visszaköszön a jövőbe és blabla, ennek semmi látszata nem volt. A maszkok valami rémesek voltak. Maguk a sztorik hihetetlen gyöngék. Nekem ez az egész egy hatalmas blöff benyomását keltette. A divatos lélekvándorlásra rárepültek pár nagyobb névvel, kreáltak pár, magában c+/b- sztorit, lelocsolták még egy párszor a lélekvándorlással, aztán ugye a könyv is siker, szóval ki kell hangsúlyozni, és akkor még egy kis misztikum, meg a lélekvándorlást azt ugye már említettem, amiben ha nem hiszel akkor nem vagy trendi sőőőt, és végre valami fel meri vállalni a karmát, és a reinkarnációt, hát ezt mindenképpen látni kell, és persze szeretni is. Abból hogy mennyien megnézték el kell ismernem hogy jó blöff volt, de a nagy várakozás után egy olyan élményt toltak elém, amitől hazáig öklendeztem fel a 30km autóúton a kritikáimat, meg jöttem rá, hogy azt a mozijegyet bizony inkább meg kellett volna spórolni.Geeri
Bőven többről szól ez a film, minthogy a múlt kihat a jövőre (amit egyébként a tartalomjegyzék is elárul, tehát csak a jéghegy felszíne, és még csak nem is a csúcsa). Elismerem, hogy önmagában nem lehetne kiemelkedő sztori egyik sem, de mivel nem is önállóak erről nincs is értelme vitatkozni. Hat különböző sztori fonódik eggyé, mely kellemes összhangot alkot. Itt érkezünk el a film legkiemelkedőbb megnyilvánulására, mely a vágás. Egész egyszerűen ennyire jól még nem oldották meg, hogy 2 különböző érzelmet, ennyire összeillően kapcsoljanak össze. Emelem kalapom. A sminkesek munkájával egyetemben. Szerintem ezek után szerintem igencsak fel kell húzni majd azt a bizonyos nadrágszárat, aki hasonlót szeretne alkotni. Már csak hab a tortán, hogy a legmegfelelőbb színészeket választották. Hanks ezek után megérdemli a triplázást, Berry pedig végre ismét megmutatta, hogy bőven több van benne, mint az utóbbi filmjeiben hozott.
Szóval szerintem egy igazi műalkotás, aminek minden egyes képkockája érték. Remélem előbb-utóbb Hollywood is visszatér a minőségibb filmekhez, ahelyett, hogy a töménytelen reboot és adaptációkkal próbálná túlélni a bukását. (Bár tudom, hogy a pénz ebbe van, ez kell az embereknek.)
több mint 11 éve
olvasd el a könyvet, az tovább tart (és ugyanolyan jó, sőt 😊Dexxter TailorMár felvan véve a kívánságlistára, de előtte van még egy jó 3 hónapnyi könyvem az astalon... 😊
Bár most igen kíváncsi vagyok a regény, hogy oldotta meg a filmben elképesztő összhangban működő dolgokat, úgyhogy lehet hamarabb becsúszik.
Örülök, hogy másnak is hasonló élményeket szerzett. 😊The fountain.sütiegyik legjobb film a halálról.
+ látom a felhő atlaszt is most nézted meg, irigyellek, hogy 2 ilyen filmélmény jött egymás után.brk
Vrijbloed kolléga pedig még A tökéletes trükköt ajánlotta Jackmantől, úgyhogy szerintem még tudom majd tovább fokozni az élményt. 😊
több mint 11 éve
Remélem jobb...NEM ! NEM NEM ! NEEEEEEEEEEM !!!444négynégynéééégyolvasd el a könyvet, az tovább tart (és ugyanolyan jó, sőt 😊Dexxter Tailor
Miért van vége ? Miért ? Miért ? 😕
(Felhőatlasz)süti
Én a filmen nagyon felidegesítettem magam, egyszerűen nem haladt sehova, azon kívül hogy 1001szer ismételték el, hogy a múlt visszaköszön a jövőbe és blabla, ennek semmi látszata nem volt. A maszkok valami rémesek voltak. Maguk a sztorik hihetetlen gyöngék. Nekem ez az egész egy hatalmas blöff benyomását keltette. A divatos lélekvándorlásra rárepültek pár nagyobb névvel, kreáltak pár, magában c+/b- sztorit, lelocsolták még egy párszor a lélekvándorlással, aztán ugye a könyv is siker, szóval ki kell hangsúlyozni, és akkor még egy kis misztikum, meg a lélekvándorlást azt ugye már említettem, amiben ha nem hiszel akkor nem vagy trendi sőőőt, és végre valami fel meri vállalni a karmát, és a reinkarnációt, hát ezt mindenképpen látni kell, és persze szeretni is. Abból hogy mennyien megnézték el kell ismernem hogy jó blöff volt, de a nagy várakozás után egy olyan élményt toltak elém, amitől hazáig öklendeztem fel a 30km autóúton a kritikáimat, meg jöttem rá, hogy azt a mozijegyet bizony inkább meg kellett volna spórolni.
Mindig jövőre!
több mint 11 éve
.brk
1 890
The fountain.sütiegyik legjobb film a halálról.
+ látom a felhő atlaszt is most nézted meg, irigyellek, hogy 2 ilyen filmélmény jött egymás után
több mint 11 éve
NEM ! NEM NEM ! NEEEEEEEEEEM !!!444négynégynéééégyolvasd el a könyvet, az tovább tart (és ugyanolyan jó, sőt 😊
Miért van vége ? Miért ? Miért ? 😕
(Felhőatlasz)süti
több mint 11 éve
íme a következő beteg dolog maestéreAki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
NEM ! NEM NEM ! NEEEEEEEEEEM !!!444négynégynéééégyMiért van vége ? Miért ? Miért ? 😕
(Felhőatlasz)
több mint 11 éve
dehogynem a legbetegebb az áruházas 😀 😀 meg az úgysemkaptok el a gödörben 😀 😀na találtam egy igenveszélyeset, berakom a kötelezőek közé:Beteg film. Nagyon beteg film. 😀
persze a teljes filmet, palikáim 😀sutianap
Sajnos túl sokáig tart. 50-60. percig élvezetes (még fogod az ilyen szar poénokat), de az utsó fél óra az nem kellett volna oda sztem.Bébé
több mint 11 éve
na találtam egy igenveszélyeset, berakom a kötelezőek közé:Beteg film. Nagyon beteg film. 😀
persze a teljes filmet, palikáim 😀sutianap
Sajnos túl sokáig tart. 50-60. percig élvezetes (még fogod az ilyen szar poénokat), de az utsó fél óra az nem kellett volna oda sztem.
több mint 11 éve
na találtam egy igenveszélyeset, berakom a kötelezőek közé:persze a teljes filmet, palikáim 😀
több mint 11 éve
The fountain:Igaz 2006-os film, de csak most futottam belé, viszont igen nagy élményt nyújtott.
Én csak Jackman miatt kezdtem bele, és az első fél óra még talán kicsit álmosító is volt, de aztán a végiéig odaszegezett a történetben felmerülő kérdésekkel. Aztán a végén csettintettem is, hogy na igen, ezt várom el egy filmtől. Traileren kívül nem igazán szeretnék többet lespoilerezni, de aki szereti az ilyen sci-fi románc drámákat (Ház a tónál stb), az szerintem nem fog csalódni benne.
több mint 11 éve
Nálam sokszor megnézős(20feletti szám) a Matrix és a Birodalom visszavág valamint még a Keresztapa,Ronin,Requiem for a Dream,Kutyaszorítóban,Korcs szerelmek.😀 😀 Nyuszi! Gojóóóó!sutianapNálam meg mindegyikkel.😊(a másik, hogy évente megnézem az Utolsó cserkészt, az eredeti nem a kiherélt RTL klubos szinkronnal 😀). Gyurma Pappaaz én hasonló guilty pleasure-öm (bár az inkább már silly pleasure) ugyanez, csak Nincs kettő négy nélküllel, vagy Kincs, ami ninccsel a BS-TH Channelen (aka Film+)slowmotion
BS-TH filmek alap.
Utolsó cserkész alap-
...a Hudson Hawk is majdnem beállhat ebbe a sorba, de csak majdnem😀
48 óra, MEgint 48 óra szintén, valamint a Beverly Hills-i zsaru 1-2 is csak eredeti szinkronnal nézhetőek.kishaszi
több mint 11 éve
Ma sikerült megnézni a Gatsbyt. Szerintem mindent elmondtatok róla már. Úgy a 3. percben szippantott be a film, amikor Peter Parker házát először látjuk és onnantól a végéig nem is pislogtam. Még a végefőcímet is úgy néztük, mint pár napja a Game of Thrones 3x09 creditsét. Ezt nagyvásznon kellett látni, és kéne látnia mindenkinek. Eddig 2013 blockbustere nálam. Mondjuk a Vasember kivételével nem is olyan erős a mezőny.
több mint 11 éve
Stez : minimális utalások vannak csak az első részre, simán élvezhető annak megtekintése nélkül is...peachNagyon vártam, de nekem azért az első rész jobban tetszett. Valahogy komplettebb volt az a történet....itt kicsit csaponganak és a fő gonosz motiváltsága sem annyira érthető.
A filmben viszont érezni 1-2 helyen ilyen remake hatást az eredeti kettesből. 3D elég gagyi...engem már rendesen zavart az, hogy sok helyen 1 pontra fókuszálva 3D , de a körülötte lévő dolgok viszont egy homályos pacára emlékeztetnek. Szval ha tehetitek hanyagoljátok a 3D-t . Lehet nálam ez rontott az élményen.
E-A-G-L-E-S EAGLES !