NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons
9
7
2:15, ARENA4
Filmek
40 feliratkozó
több mint 14 éve
A héten adta valamelyik kereskedelmi az Orvlövész (Shooter) c. filmet. Megvan pár éve DVD-n és fura volt így megnézni... elég rendesen megvágva adták le, viszont a fordítás sokkal jobb volt. Néhány párbeszéd egész más értelmet nyert.Eleinte bírtam ezt a filmet, de minél többször néztem, annál több hibát találtam benne. Most már inkább középszerűnek gondolom, de ezzel együtt fegyverbuziknak kötelező.
több mint 14 éve
Húú, most épp belenéztem, miközben kapcsolgattam.. Berman szinkronja viszont borzalmas 😀
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 14 éve
számtalan ilyen van, ahol egy jól ismert filmcímet tekernek még tovább, egy teljesen más filmre/címre.gabtsierre jó példa egyik kedvencem, a Cool hand luke (Bilincs és mosoly), de itt nem erről van szó, hanem olyan mintha a Christian Bale filmeket ezentúl simán Batmanként [The Fighter = A boxoló és a denevérember] forgalmaznák

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
számtalan ilyen van, ahol egy jól ismert filmcímet tekernek még tovább, egy teljesen más filmre/címre.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
pl az In Bruges film címet nem vagyok hajlandó magyarul leírni, a gyökér fordítók majdnem megfosztottak így egy igen fasza filmtől.gabtsia legdurvábbat a vasárnapi hét mesterlövészében hozták fel Puzsérék:
Pierre Richard két leghíresebb filmje közé tartozik a Magas szőke férfi felemás cipőben, és annak folytatása, A magas szőke férfi visszatér. 1988-ban, 14 évvel később jött ki a Door on the Left as You Leave the Elevator, azaz tükörfordításban a "Ajtó a lift után balra", ahol egy teljesen más figurát alakít, a magyar mozikba mégis a A magas szőke + két szőke címmel került...
na ez az, ami felülmúlhatatlan

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
pl az In Bruges film címet nem vagyok hajlandó magyarul leírni, a gyökér fordítók majdnem megfosztottak így egy igen fasza filmtől.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Kedvenc film, kedvenc jelenet 😀Píítii Dzsónsz, hátrafutó. A HÁTRAFUTÓ!!! 😀 😀
Nem filmcím, de hatalmas.. 😀
több mint 14 éve
Speciel ez szerintem találó cím. 😛Vannak iszonyat ergya magyarított filmcímek, de vannak nagyon jók is azért.
Na ez a kettő között leledzik, és találóbbnak érzem, mint egy tükörfordítást.
több mint 14 éve
Ma este a TV2 21:25 Csontdaráló.vadibandiThe Longest Yard, a magyar filmcím-adási szakma újabb dicsőségére.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 14 éve
na a Restrepo-t már tényleg illene bepótolni, sajnos tragikus apropóból is: a film társrendezője, az ismert háborús fényképész Tim Hetherington ma életét vesztette Líbiában...

---
több mint 14 éve
Ízlések és pofonok.Szerintem nagyon nyomasztó volt, és visszaadta a könyv hangulatát.
Egyébként fent van az egész film neten, bárki megnézheti:
http://tvtenor.blog.hu/2008/02/22/1984_teljesfilm_neten
Bár két film is készült belőle én erre gondolok, hogy jó.
Rendező: Michael Radford, Szereplők: John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton.
több mint 14 éve
Én imádom az 1984-et, de a film szerintem nagyon gyenge volt. Próbáltak minden fontos dialógust szó szerint visszaadni, csak éppen az egész lényegét vesztette el a történet. Nagyvonalú, zavaros és összecsapott munka. Nálam max 3 pont.SebiiHasonlóan gondolom. Nagyon nem tetszett.
több mint 14 éve
tévedsz JJ így kell kinéznie.a regény minden idők legjobb háborús/háború ellenes könyve, kár h eddig csak egyszer olvastam, de megveszem biz isten
http://www.youtube.com/watch?v=F7ZN9nFBvIY
több mint 14 éve
na így kell kinéznie egy háborús filmnekhttp://www.youtube.com/watch?v=2zw8SmsovJc
az már más kérdés, hogy ez egy számítógépes/konzolos játék...

---
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Az utóbbi napokban volt szerencsém megtekinteni pár filmet.Kellékfeleség: nem értem Sandlert. Évek óta - szerintem - nincs értékelhető vígjátéka. Az 50 első randi nagyon tetszett, könnyeztem rajta, úgy nevettem, de ez a Standupos film, meg a vízbehugyozós faterok, stb, stb, stb, egyáltalán nem jön be.
Most is *spoiler: csajokat húzogat, jön a nagy ő, mégsem ő az, balblabla, majd heppiend. A mellékszereplő DOLF nagyon nagy volt, főleg a szinrkon, na meg a két csaj teste. Főleg bikiniben 😀 *spoiler off. 3/10.
London Boulevard: Colin, mi van veled? Sajnálom, lehet, hogy csak nekem nem jött át a film "üzenete"... Nagyon gyenge. 2/10.
Charlie ST. Cloud halála és élete: jáj, tömör gyönyör. kajak a végén esett le, hogy ki halt meg meg ki nem halt meg, meg mi volt itt. össze - visszaságok tömkelege, sablon szövegek, túlcsorduló szerelem, szirupos öntettel. 2/10.
The Eagle: egynek elment. tetszett a magyar környezet 😊 extrát nem adott, 5/10.
Flipped: az utóbbi idők legjobb filmje, amit láttam. nagyon tetszett, laza volt, könnyed, minden tekintetben tetszetős. 8/10.
több mint 14 éve
Én imádom az 1984-et, de a film szerintem nagyon gyenge volt. Próbáltak minden fontos dialógust szó szerint visszaadni, csak éppen az egész lényegét vesztette el a történet. Nagyvonalú, zavaros és összecsapott munka. Nálam max 3 pont.
több mint 14 éve
Az 1984 film helyett mindenkinek ajánlom inkább a könyvet. Nagyságrendekkel jobb.SancoMellett. 😊
Kevés film van, ami egy jó könyv sztoriját, feelingjét, hangulatát vissza tudja adni, az 1984 ilyen.
Alapból mindig a könyv a jobb, ugye a képzelet, mint producer mindig nagyobb költségvetéssel dolgozik, és személyspecifikusan neked (nekem) készíti a műsort az agyban, de vannak filmek, amelyeknek jó a filmes adaptációjuk (pl a Keresztapa, A per, 2001:Ürodüsszeia, Száll a kakukk... és az 1984 is, sőt még az Állatfarm is, ha már Orwell), és vannak botrányosan szar megfilmesítések (mint a Bajnokok reggelije, 22-es csapdája, stb), de még közepesek is akadnak (Oroszlánkölykök, Híd a Kwai folyón, Galaxis utikalauz, stb), viszont arra elenyésző példa van, hogy ne a könyv lenne jobb. Talán ott, ahol a könyv (esetleg novella) csak kiindulópontul szolgál, és a film alapvetően más (mint pl. a Remény rabjai, Különvélemény).
Szóval az 1984 igencsak jó film, bár a könyv ugye mégiscsak könyv.
több mint 14 éve
Az 1984 film helyett mindenkinek ajánlom inkább a könyvet. Nagyságrendekkel jobb.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Nekem a 11:14 nem tetszett.A 6:3 klasszikus, ahogy a 12 majom is 😊
több mint 14 éve
az évszám: szöveg című filmek közül inkább a 2001: Űrodüsszeia-t ajánlanám 😊JJAmiket még jó szívvel lehet ajánlani szám (bár nem évszám) - szöveg kategóriában: 6:3, avagy játszd újra Tutti, 12 majom, 12 dühös ember, 21 - Las Vegas ostroma valamint a klasszikus 1984 és a 11:14, bár itt sincs betű, a film egy igazán frappáns kis alkotás.
több mint 14 éve
Érdekes (dokumentum) filmet láttam, Bébés a címe, 4 kisgyerek, egy amerikai, egy japán, egy mongol és egy namíbiai első hónapjait mutatja meg, jó sok munka lehet benne: http://www.imdb.com/title/tt1020938/Itt meg a trailere: http://www.youtube.com/watch?v=5IkoPUAijXs&feature=related
Nekem a mongol jön be a legjobban.
több mint 14 éve
catattack
3 520
ha már vígjáték: http://twitter.com/#!/jjncaa/status/59543229045014528Kurva beteg az edző! 😂
ez esküszöm jó lesz 😊JJ
több mint 14 éve
ha már vígjáték: http://twitter.com/#!/jjncaa/status/59543229045014528ez esküszöm jó lesz 😊

---
több mint 14 éve
catattack
3 520
kétségkívül ez az, amit a régebbi filmek nem tudnak nyújtani, szóval az ilyenek megtekintését legalább el tudom fogadni a nyolcvanadik C-kategóriás romantikus vígjáték helyett 😊JJAz a halálom, amikor rom-vígjátékot néz valaki a moziban. Sose tettem. Egyszerűen véteknek érzem minden percét. Azt az élményt amit pl. a Bridget Jones nyújt, az tv-n is ugyanakkora "élményt" nyújt.