Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
Mármint 17.jére ? 😀index.hu/belfold/2012/10/29/letoltendo_borton_a_metros_telefontolvajnak/ne aggódj, harmadjára is lebukik akkor életfogytiglan.brk
"...a férfi már 15 alkalommal volt büntetve..."
Na de most már így tizenhatodjára egészen biztosan meg fog változni, amikor megint kiengedik. A telefonomat tenném rá.kaszo
több mint 13 éve
Hülye vagyok jogból, ezért kérdem. Ez erőszakos bűncselekménynek számít?index.hu/belfold/2012/10/29/letoltendo_borton_a_metros_telefontolvajnak/ne aggódj, harmadjára is lebukik akkor életfogytiglan.brk
Na de most már így tizenhatodjára egészen biztosan meg fog változni, amikor megint kiengedik. A telefonomat tenném rá.kaszo
több mint 13 éve
index.hu/belfold/2012/10/29/letoltendo_borton_a_metros_telefontolvajnak/ne aggódj, harmadjára is lebukik akkor életfogytiglan
több mint 13 éve
index.hu/belfold/2012/10/29/letoltendo_borton_a_metros_telefontolvajnak/"...a férfi már 15 alkalommal volt büntetve..."
Na de most már így tizenhatodjára egészen biztosan meg fog változni, amikor megint kiengedik. A telefonomat tenném rá.
több mint 13 éve
tomi-tomi már leírta a lényeget szépen, szabatosan.Valamint ha van jogsid az első amit megtanulhattál egészségügyi segítségnyújtásból, hogy nem vagy orvos, ne piszkáld a sérültet, értesítsd a mentőket.Sobri JóskaAktuális szabályok szerint mindenki köteles a (szak)képzettségének megfelelő szintű segítségnyújtásra.
Ha van jogsid, akkor elvileg sikeresen elvégezted az elsősegély-tanfolyamot.
Az elsősegélynyújtás pedig nem merül ki abban, hogy állsz a sérült fölött és telefonálsz...
(Féloff: Ha nem vagy orvos, hanem mondjuk mentőtiszt, ápoló, vagy egyéb más eü. dolgozó, akkor annyi a dolgod, hogy "ne piszkáld" a sérültet?
Jogászokat kellene megkérdezni, milyen büntetést szabna ki a bíróság egy mentőtisztre, ha annak ellenére, hogy segíthetne, egy mozdulat nélkül végignézné, ahogy egy sérült elvérzik.)Gogo
Az én segítségnyújtásom a telefonálás. Kész.
Nem vagyok se mentőtiszt, se ápoló, vagy eü.dolgozó.
Aki szintén nem az, ne buzerálja a sérülteket, telefonáljon.
több mint 13 éve
Nah jó de azért abban megegyezhetünk, hogy bár nem ajánlják hogy hozzányúlj a sérülthöz. Ha mondjuk elsősegély vizsgád van akkor amit ott megtanultál kötelezően alkalmaznod kell. Lélgeztetés, elszorítás, esetleg stabil oldalfekvés ilyesmi, mert ha elmúlasztod akár perelhetnek is.TocaNeked segítségnyújtási kötelezettséged van. Megállsz, értesíted a hatóságot, mentőt, tűzoltót, ha nincs rá lehetőséged, megállítasz másokat. Nem tartozik bele semmiféle stabil oldalfekvés, elszorítás stb. Nem kell elsősegélyt nyújtanod. Amit Te vénás vérzésnek gondolsz, minden további nélkül lehet passzívan elszorított (például rajta van a fél műszerfal) artériás vérzés. Kibányászod, hogy jól hozzáférj a kötözéshez, s máris szemed-szád tele fél liter vérrel. Egy autóbalesetnél ha vért látsz, akkor vagy alapsérülés van - nincs semmi különös veszély, vagy sokkal nagyobb eséllyel multitraumás sérülés van, ahhoz meg az orvosok jó része sem nyúlkál. Btw az orvosnak van elsősegélynyújtási kötelezettsége, ami egy autóbalesetnél döntő részben az önjelölt életmentők távoltartásánál nem jelent többet. 😀
Nem nyúlkálunk sérülthöz. Amin én megtanultam: lóról leesett (férfi) nem kapott levegőt, mázsás ember térddel betámaszt, "kihúz" -> hat-nyolc hét gipszágy apróra morzsolt csigolyanyúlványokkal.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Nah jó de azért abban megegyezhetünk, hogy bár nem ajánlják hogy hozzányúlj a sérülthöz. Ha mondjuk elsősegély vizsgád van akkor amit ott megtanultál kötelezően alkalmaznod kell. Lélgeztetés, elszorítás, esetleg stabil oldalfekvés ilyesmi, mert ha elmúlasztod akár perelhetnek is.Igen, de az elszorításhoz nem kell igazából vizsga, elég egy kendő és tudni, hogy a baj felett kell😊 Ok, a mesterséges lélegeztetést is - na az az, ami az összes filmben szarul van ugye😛 lájk béjvaccsNa most az orvosok levágják az ember répáját, ha valamit eltol az ember segítségnyújtás közben és nekik úgy kell a kórházba vinni, mert onnantól jogilag semmilyen későbbi szövődményért nem fognak felelősséget vállalni!Én már elég régen csináltam a jogosítványos eü tanfolyamot, de ha jól emlékszem, még CPR is volt az anyagban.
Nyilván ha valami egyszerűbb baj van, mondjuk kisebb sebek, akkor segíthetsz, de ha ránézésre komoly, akkor kiteheted az ablak az eü tanfolyamot. Főleg ha pl. gerincsérülés veszélye áll fent! Úgy mit tanítanak kb?
- stabil oldalfekvés
- nyomókötés
- kötés
kb.
kishaszi
Artériás vérzésnél egy elszorítás is életet menthet.
Veszélyhelyzet elhárítása kötelező, az hogy most műtsd meg az út szélén nyilván nem , de azért a nem piszkálás és eközött van néhány állapot 😊TocaItt a lényeg szerintem.
Példa: autóbaleset, gerinctörött sérült, ajtó felőli lábon erős vénás vérzéssel.
Nyilván eszem ágában sem lenne megmozdítani, de azért egy kötéssel megpróbálkoznék, talán sikerül elállítani (ki tudja mennyi idő, míg kiér a mentő)...
Gogo
kishaszi
több mint 13 éve
Igen, de az elszorításhoz nem kell igazából vizsga, elég egy kendő és tudni, hogy a baj felett kell😊 Ok, a mesterséges lélegeztetést is - na az az, ami az összes filmben szarul van ugye😛 lájk béjvaccsNa most az orvosok levágják az ember répáját, ha valamit eltol az ember segítségnyújtás közben és nekik úgy kell a kórházba vinni, mert onnantól jogilag semmilyen későbbi szövődményért nem fognak felelősséget vállalni!Én már elég régen csináltam a jogosítványos eü tanfolyamot, de ha jól emlékszem, még CPR is volt az anyagban.
Nyilván ha valami egyszerűbb baj van, mondjuk kisebb sebek, akkor segíthetsz, de ha ránézésre komoly, akkor kiteheted az ablak az eü tanfolyamot. Főleg ha pl. gerincsérülés veszélye áll fent! Úgy mit tanítanak kb?
- stabil oldalfekvés
- nyomókötés
- kötés
kb.
kishaszi
Veszélyhelyzet elhárítása kötelező, az hogy most műtsd meg az út szélén nyilván nem , de azért a nem piszkálás és eközött van néhány állapot 😊TocaItt a lényeg szerintem.
Példa: autóbaleset, gerinctörött sérült, ajtó felőli lábon erős vénás vérzéssel.
Nyilván eszem ágában sem lenne megmozdítani, de azért egy kötéssel megpróbálkoznék, talán sikerül elállítani (ki tudja mennyi idő, míg kiér a mentő)...
Gogo
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
catattack
3 520
Mentős kollégám mondta, hogy ha lehet, akkor inkább semmit ne csináljunk a sérülttel...Ez a legjobb nekik és a beteg számára is! Nyilván vannak életmentő műveletek (pl.: kihúzod a karját a lángokból vagy kiemeled a fejét a vízből) !
Na jó, ha a karja leég, még élhet... 😀
több mint 13 éve
Na most az orvosok levágják az ember répáját, ha valamit eltol az ember segítségnyújtás közben és nekik úgy kell a kórházba vinni, mert onnantól jogilag semmilyen későbbi szövődményért nem fognak felelősséget vállalni!Én már elég régen csináltam a jogosítványos eü tanfolyamot, de ha jól emlékszem, még CPR is volt az anyagban.
- stabil oldalfekvés
- nyomókötés
- kötés
kb.
kishaszi
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Egyetértek! Ettől még a kurva anyját az ilyen tetű tolvajnak....Akkor LindekIn. De lehet hogy sms-ben bonyolított le egy szívműtétet, ebben az esetben megkövetem magam. Mindenesetre ha nagyritkán tömegközlekedési eszközre szállok, vagy lényegesen gyakrabban az utcán battyogok, jön velem szembe vagy 200 ember, tíztől harminc éves korig, akinek valami kurva halaszthatalan dolga van, és ezt telefonon pötyögéssel kell elintézni.Értjük, szép telefonod van, és sürgősen fészbukoznod kell, hogy metrón ülsz! De bírd ki hazáig!füligjimmyBaromi jó szemed van, ha ebből a videóból ki tudtad venni, hogy fészbúkozik a nő.kaszo
Ne lóbáld az értékeid, mert nem biztonságos! Lengő teher alá ne állj! Ne dugd a pöcsödet konnektorba! Remélem érted, mire akarok célozni.
Hogy okosabbnak tűnjek.....
A viktimológia célkitűzése, hogy az áldozat szempontjából, annak hatékonyabb védelme érdekében elősegítse a bűnözés ellen folytatott hatásosabb küzdelmet. füligjimmy
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
Na most az orvosok levágják az ember répáját, ha valamit eltol az ember segítségnyújtás közben és nekik úgy kell a kórházba vinni, mert onnantól jogilag semmilyen későbbi szövődményért nem fognak felelősséget vállalni!Nah jó de ha jól tudom életmentés pl kötelező. Tehát nem fütyörészhetsz hogy jön majd a mentő ha éppenséggel mindjárt rárobban a kocsi vagy belefullad a hányásába.
- stabil oldalfekvés
- nyomókötés
- kötés
kb.
kishaszi
Veszélyhelyzet elhárítása kötelező, az hogy most műtsd meg az út szélén nyilván nem , de azért a nem piszkálás és eközött van néhány állapot 😊
több mint 13 éve
Na most az orvosok levágják az ember répáját, ha valamit eltol az ember segítségnyújtás közben és nekik úgy kell a kórházba vinni, mert onnantól jogilag semmilyen későbbi szövődményért nem fognak felelősséget vállalni! Nyilván ha valami egyszerűbb baj van, mondjuk kisebb sebek, akkor segíthetsz, de ha ránézésre komoly, akkor kiteheted az ablak az eü tanfolyamot. Főleg ha pl. gerincsérülés veszélye áll fent! Úgy mit tanítanak kb?
- stabil oldalfekvés
- nyomókötés
- kötés
kb.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 13 éve
Valamint ha van jogsid az első amit megtanulhattál egészségügyi segítségnyújtásból, hogy nem vagy orvos, ne piszkáld a sérültet, értesítsd a mentőket.Sobri JóskaAktuális szabályok szerint mindenki köteles a (szak)képzettségének megfelelő szintű segítségnyújtásra.
Ha van jogsid, akkor elvileg sikeresen elvégezted az elsősegély-tanfolyamot.
Az elsősegélynyújtás pedig nem merül ki abban, hogy állsz a sérült fölött és telefonálsz...
(Féloff: Ha nem vagy orvos, hanem mondjuk mentőtiszt, ápoló, vagy egyéb más eü. dolgozó, akkor annyi a dolgod, hogy "ne piszkáld" a sérültet?
Jogászokat kellene megkérdezni, milyen büntetést szabna ki a bíróság egy mentőtisztre, ha annak ellenére, hogy segíthetne, egy mozdulat nélkül végignézné, ahogy egy sérült elvérzik.)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Ne bántsátok már Sobrit na!JC6Nem bántottam én csak nagyon távol áll a habitusunk, viszot én annak ellenére hogy néha kit tud akasztani azzal hogy nem hajlandó soha annyit leírni hogy bocs tévedtem, ezenfelül bizonyos dolgokba lehet vele értelmesen vitázni 😀
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ne bántsátok már Sobrit na!
több mint 13 éve
Te egy ilyen ember vagy ezt megértem elfogadom, viszont remélem Magyarországon soha nem kerülnek az ilyen emberek többsége mert akkor lesznek itt problémák. (Semmi személyeskedés csak ez a mindentől távoltartom magam és nem érdekel a környezetem amíg én jól megvagyok stílus miatt tart ez az ország ott ahol. ) Nekem ez túl liberális, bár lehet nem ez a legmegfelelőbb szó rá 😊És még engem kritizáltál, hogy makacsul ragaszkodom a véleményemhez...És lenne két észrevételem azokhoz, akik szerint trollkodás az, ahogy a fórumot használom:Nem minden bejegyzésedre hiszem azt hogy trollkodsz. Csak amikor reflektál neked valaki és rájösz hogy nem úgy van akkor nézőpontot váltasz.
1, Aki trollkodásnak tartja a beírásaimat, az minek magyaráz, érvel, foglalkozik vele, veszi komolyan, minősíti, gúnyolja, hisz szerinte úgyis csak trollkodás?
A troll-t pedig nem szerencsés etetni, tudja mindenki.
2, Véleménynyílvánítást a vita/beszélgetés közben trollkodásnak, vagy bármi más, sértő dolognak minősíteni erősen személyeskedés.
(Ha tényleg trollkodás akkor értelmetlen, ha nem trollkodás akkor bántó.)
Én beszélgetés közben igyekszem a vitapartnert (nem az érveit, hanem magát az embert, szándékait, részvételét a beszélgetésben) nem minősíteni, csak a leírtakra fókuszálok. Persze nem kell mindenkinek így fórumoznia, csak olybá tűnik, hogy ha az érvek vagy a vitakedv fogyóban, akkor jön a sértés, személyeskedés, minősítgetés.
Sobri Jóska
Pl.: Leírták hogy a trövény szerint akár erőszakkal is ott tarthatod, erre jösz az ilyennel hogy mégis hogy képzelem.
Ne haragudj de nem szoktam terveket készíteni lopás ellen. Most ha éppen ott van és eltudom érni akkor lesz ami lesz azt kész. De vicces amikor elvi szinten próbálsz valamit megmagyarázni abba belebuksz akkor áttérsz gyakorlati szintre ami elég fiktív hiszen nincs egzakt megoldás rá...Toca
Pedig látod, igyekszem az új tényeket szintetizálni.
De ezt a két észrevételt alapvetően nem neked címeztem, hanem a trollkodást kiáltóknak.
Veled korrektül elbeszélgetünk már egy ideje.
És most jöttem rá, hogy félreértettél az elejétől kezdve.
Az rendben van, ha te vagy az áldozat, és megállítod az elkövetőt, hisz biztos lehetsz benne, hogy mi történt.
Én arra hoztam példákat, hogy nem te vagy a sértett, csak hallod, hogy valaki segítségért kiált, és így kellene információhiányosan intézkedned.
Ezt nem érzem életszerűnek, és jól írtad, én biztos nem is tenném.
Sobri Jóska
több mint 13 éve
És még engem kritizáltál, hogy makacsul ragaszkodom a véleményemhez...És lenne két észrevételem azokhoz, akik szerint trollkodás az, ahogy a fórumot használom:Nem minden bejegyzésedre hiszem azt hogy trollkodsz. Csak amikor reflektál neked valaki és rájösz hogy nem úgy van akkor nézőpontot váltasz.
1, Aki trollkodásnak tartja a beírásaimat, az minek magyaráz, érvel, foglalkozik vele, veszi komolyan, minősíti, gúnyolja, hisz szerinte úgyis csak trollkodás?
2, Véleménynyílvánítást a vita/beszélgetés közben trollkodásnak, vagy bármi más, sértő dolognak minősíteni erősen személyeskedés.
Én beszélgetés közben igyekszem a vitapartnert (nem az érveit, hanem magát az embert, szándékait, részvételét a beszélgetésben) nem minősíteni, csak a leírtakra fókuszálok. Persze nem kell mindenkinek így fórumoznia, csak olybá tűnik, hogy ha az érvek vagy a vitakedv fogyóban, akkor jön a sértés, személyeskedés, minősítgetés.
Sobri Jóska
Pl.: Leírták hogy a trövény szerint akár erőszakkal is ott tarthatod, erre jösz az ilyennel hogy mégis hogy képzelem.
Ne haragudj de nem szoktam terveket készíteni lopás ellen. Most ha éppen ott van és eltudom érni akkor lesz ami lesz azt kész. De vicces amikor elvi szinten próbálsz valamit megmagyarázni abba belebuksz akkor áttérsz gyakorlati szintre ami elég fiktív hiszen nincs egzakt megoldás rá...Toca
Pedig látod, igyekszem az új tényeket szintetizálni.
De ezt a két észrevételt alapvetően nem neked címeztem, hanem a trollkodást kiáltóknak.
Veled korrektül elbeszélgetünk már egy ideje.
És most jöttem rá, hogy félreértettél az elejétől kezdve.
Az rendben van, ha te vagy az áldozat, és megállítod az elkövetőt, hisz biztos lehetsz benne, hogy mi történt.
Én arra hoztam példákat, hogy nem te vagy a sértett, csak hallod, hogy valaki segítségért kiált, és így kellene információhiányosan intézkedned.
Ezt nem érzem életszerűnek, és jól írtad, én biztos nem is tenném.
több mint 13 éve
És lenne két észrevételem azokhoz, akik szerint trollkodás az, ahogy a fórumot használom:Nem minden bejegyzésedre hiszem azt hogy trollkodsz. Csak amikor reflektál neked valaki és rájösz hogy nem úgy van akkor nézőpontot váltasz.
Sobri Jóska
Ne haragudj de nem szoktam terveket készíteni lopás ellen. Most ha éppen ott van és eltudom érni akkor lesz ami lesz azt kész. De vicces amikor elvi szinten próbálsz valamit megmagyarázni abba belebuksz akkor áttérsz gyakorlati szintre ami elég fiktív hiszen nincs egzakt megoldás rá...
több mint 13 éve
És lenne két észrevételem azokhoz, akik szerint trollkodás az, ahogy a fórumot használom:1, Aki trollkodásnak tartja a beírásaimat, az minek magyaráz, érvel, foglalkozik vele, veszi komolyan, minősíti, gúnyolja, hisz szerinte úgyis csak trollkodás?
több mint 13 éve
Komolyan te elolvasod amit írnak neked és értelmezed vagy trollkodsz ? Ne inkább ne válaszolj.Mondjuk abban igazad van, hogy én évtizedek óta igyekszem a saját magam dolgával, bajával, szórakozásával törődni, és nem avatkozni a más dolgába - maximum verbálisan.
Elfogod az embert ,hívsz egy rendőrt az meg eldönti mivolt szemtanúk alapján. Nem kell agyonverni,nem kell tőle semmit elvenni csak megállítani ennyi. Ha kiderül, hogy nem ő tette vagy nincs semmi akkro nem fog a rendőr azért bevinni mert próbáltál segíteni max kicsit szóba megdorgál.
De felőled látom atombombát is robbanthatnak melletted mert mivan ha nem igazi ezért inkább végig nézed hogy beüzemeli nehogy tévesen megakadályozd... Toca
Ezért se okoznak az agyhalottak annyi gondot, mint sokaknak.
(És egy mellettem atombombát beüzemelő embert tuti nem inzultálnék, hanem rákérdeznék, hogy ez most tényleg atombomba e, és tudok e bármit is segíteni abban, hogy ne robbantsa fel, vagy ha mégis, akkor nem várna e vele 1-2 napot.)
De őszintén szeretnélek megérteni, így kérlek írd le, miként gondolod az ember elfogását.
Szerinted együttműködik veled, csak mert utolérted?
Mondjuk ha én tolvaj lennék, nem hiszem, hogy partner lennék az elfogásomban.
Szaladnék, aztán lökdösődnék, köpködnék, harapnék, fellöknélek, aztán rángatnám magam, aztán elkúrnám a telefont a picsába, hogy mire ott a rendőr ne legyen nálam, vagy odaadnám neked, és kedvesen mosolyognék, hogy félreértés volt, vagy ha erősebb vagyok, és hívnád a rendőrséget, elvenném a te telódat is, és miután lecsavartalak azzal szaladnék el, ilyesmik.
Persze nem vagyok tolvaj, így biztos rengeteg lehetőséget kihagytam.
De várom az elfogási metódusod.
több mint 13 éve
Persze jól érted hogy én is túloztam. És abban egyet is értónk hogy legyen elővigyázatosabb az ember. De ezt a ne vigyél magaddal semmit mert kirivó , ellophatják dolog szerintem elég gáz.Kocsinak a garázsban a helye mert az utcán ,ellophatják. Mobilnak otthon a helye mert ellophatják. Okostelefon hülyeség hisz mobilon csak telefonálni szabad. Mondjuk a mobil is hülyeség hisz otthoni telefon olcsóbb.ha ennyit értettél meg a mondanivalómból, akkor a hülyék és az evolúció kapcsolatával kapcsolatos véleményemet ajánlanám még figyelembe. De inkább feltételezem, hogy te is a költői túlzás eszközével éltél, akárcsak én.
A csajt akiről ugyanez a csávó lelopta a nyakláncot pofán verném mert mit kell cicomázni magát a világnak, hogy neki nyaklánca van .
Ez a velejéig romlott társadalom használni meri amiért fizet, ráadásul nyilvános helyen. Botrány lincseljük meg mindet.Toca
Mellesleg igen, ha megtehedet, vegyél garázst. Ha nincs rá szükség, ne vigyél magaddal túl sok értéket. Nagy újságot mondok ezek szerint sokaknak: az emberek lopnak. Bizony! Sok száz, meg ezer éve lopnak. Bumm, tudásbomba!füligjimmy
több mint 13 éve
Rakd zsebre a telót.Meg is terítetted az asztalt a zsebtolvajnak. 😊
több mint 13 éve
hogyne, énis minta nyomtatóló körbekerülöm magam 😀Látom van kapacitás rendesen, ha nem akarom megérteni, akkor sem akarom megérteni, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.sutianapEz azért mindenkire igaz, ugye?apeszos

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Sobri a jogos védelemnél csak az első bekezdésre gondoltam, amit te kiemeltél, annak köze nincs az egészhez (troll who?)... "jogtalan támadás elhárításához szükséges" jogesetek alapján amíg nem téveszted szem elől, addig jogod van, hogy elhárítsd a jogtalan támadást (elfogd, lopásnál mondjuk könnyű testi sértés, de jelen példánál, mivel menthető felindulásról is beszélhetnénk, akár súlyosabb törvényi tényállás is belefér)a tettenéréses dolognál, igen visszatarthatod, amíg kijön a rendőr, ő majd intézkedik...ennyi, nem több... ha teljesen egyértelmű a szitu, akkor a jogos védelemhez visszakanyarodva, el is veheted a tolvajtól a lopott dolgot...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.