Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Látom van kapacitás rendesen, ha nem akarom megérteni, akkor sem akarom megérteni, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.sutianap
Ez azért mindenkire igaz, ugye?
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 738 — capitaine du château de Vienne 1487
Látom van kapacitás rendesen, ha nem akarom megérteni, akkor sem akarom megérteni, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Kocsinak a garázsban a helye mert az utcán ,ellophatják. Mobilnak otthon a helye mert ellophatják. Okostelefon hülyeség hisz mobilon csak telefonálni szabad. Mondjuk a mobil is hülyeség hisz otthoni telefon olcsóbb.
A csajt akiről ugyanez a csávó lelopta a nyakláncot pofán verném mert mit kell cicomázni magát a világnak, hogy neki nyaklánca van .
Ez a velejéig romlott társadalom használni meri amiért fizet, ráadásul nyilvános helyen. Botrány lincseljük meg mindet.Toca
ha ennyit értettél meg a mondanivalómból, akkor a hülyék és az evolúció kapcsolatával kapcsolatos véleményemet ajánlanám még figyelembe. De inkább feltételezem, hogy te is a költői túlzás eszközével éltél, akárcsak én.

Mellesleg igen, ha megtehedet, vegyél garázst. Ha nincs rá szükség, ne vigyél magaddal túl sok értéket. Nagy újságot mondok ezek szerint sokaknak: az emberek lopnak. Bizony! Sok száz, meg ezer éve lopnak. Bumm, tudásbomba!

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 291 — Vikings fan
Kocsinak a garázsban a helye mert az utcán ,ellophatják. Mobilnak otthon a helye mert ellophatják. Okostelefon hülyeség hisz mobilon csak telefonálni szabad. Mondjuk a mobil is hülyeség hisz otthoni telefon olcsóbb.
A csajt akiről ugyanez a csávó lelopta a nyakláncot pofán verném mert mit kell cicomázni magát a világnak, hogy neki nyaklánca van .
Ez a velejéig romlott társadalom használni meri amiért fizet, ráadásul nyilvános helyen. Botrány lincseljük meg mindet.
több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
És ezzel a tolvaj felmentve?apeszos
Dehogy! Le kéne vágni a karját!
catattack
Én abban is benne vagyok, de akkor a lánynak is keverjenek le egy büdös nagy pofont! Vigyázz magadra, más nem fog! Sajna az evolúció már nem válogatja ki a hülyéket, ez az én nagy szívfájdalmam.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
catattack 3 520
Dehogy! Le kéne vágni a karját!
több mint 13 éve
Mondtam ilyet? De ha részegen kocsiba ülök, ne csodálkozzak, ha feltekeredek egy fára. És azért a kiscsajt nem erőszakolták meg, vagy ilyesmi. Kirántottak a kezéből egy telefont. Ha nem cigó lett volna, le se szarják. mikor nagyanyámat három nemcigó kirabolta a saját otthonában, mindenki lefosta, ezt tudom. Kicsalták tőle trükkösön, mondották. Jah, odaadta a lóvét, mielőtt agyonverték volna. De úgy tűnik, minden hülyét kötelező sajnálni manapság. Ez a sztori két napja bazmeg, ül a kislány, kezében egy telefon, jön egy tolvaj, oszt elszalad vele. Hűha! Mintha nem raboltak volna ki senkit kishazánkban száz éve.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 185 — Chiefs GM
Hát lassan már a nő lesz a hibás, hogy elő merte venni a saját telefonját nyilvános helyen. 😊kaszo
Hát lassan már a nő lesz a hibás, hogy elő merte venni a saját telefonját nyilvános helyen. 😊kaszo
Igazából felesleges a mobil, mert csak akkor van biztonságban, ha otthon használod, ott meg miért ne lenne jó a vezetékes telefon? 😀

több mint 13 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
Hát lassan már a nő lesz a hibás, hogy elő merte venni a saját telefonját nyilvános helyen. 😊
több mint 13 éve
És ezzel a tolvaj felmentve?
több mint 13 éve
catattack 3 520
Nincs ezen mit vitázni! A mai világban ezzel már közprédává teszed az értékeidet, ha az ajtó mellett nyomkodod azt a szart.
több mint 13 éve
Értjük, szép telefonod van, és sürgősen fészbukoznod kell, hogy metrón ülsz! De bírd ki hazáig!füligjimmy
Baromi jó szemed van, ha ebből a videóból ki tudtad venni, hogy fészbúkozik a nő.kaszo
Akkor LindekIn. De lehet hogy sms-ben bonyolított le egy szívműtétet, ebben az esetben megkövetem magam. Mindenesetre ha nagyritkán tömegközlekedési eszközre szállok, vagy lényegesen gyakrabban az utcán battyogok, jön velem szembe vagy 200 ember, tíztől harminc éves korig, akinek valami kurva halaszthatalan dolga van, és ezt telefonon pötyögéssel kell elintézni.

Ne lóbáld az értékeid, mert nem biztonságos! Lengő teher alá ne állj! Ne dugd a pöcsödet konnektorba! Remélem érted, mire akarok célozni.

Hogy okosabbnak tűnjek.....
A viktimológia célkitűzése, hogy az áldozat szempontjából, annak hatékonyabb védelme érdekében elősegítse a bűnözés ellen folytatott hatásosabb küzdelmet.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
Értjük, szép telefonod van, és sürgősen fészbukoznod kell, hogy metrón ülsz! De bírd ki hazáig!füligjimmy
Baromi jó szemed van, ha ebből a videóból ki tudtad venni, hogy fészbúkozik a nő.
több mint 13 éve
Érdekes vita. Büntetőjog, meg szuperhősök. Én bazmeg zsebreteszem az értékeimet. Nem mintha onnan nem tudnák kivágni, vagy fényképeződépet letépni a nyakadról. Szóval nem újkeletű ez a jelenség. Személy szerint falra mászok azoktól, akik így lóbálják az értékeiket, aztán csodálkoznak, ha kirabolják őket. Ha százezer forintot szorongatott volna a kezében, oszt azt tépik ki a kezéből, mindenki azt mondaná, mekkora hülye a kislány. Nyilván egy tökéletes világban lerakom az utcára a vagyonomat, melléteszem az anyukám szüzességét, és semmit se vesznek el belőle. De mutass olyan országot, ahol nincsenek tolvajok az utcán kb 2000 éve? Rakd zsebre a kurva telefonod!! Értjük, szép telefonod van, és sürgősen fészbukoznod kell, hogy metrón ülsz! De bírd ki hazáig!

- Abe Simpson
több mint 13 éve
catattack 3 520
De hiányozna a sok szuperhős!
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 291 — Vikings fan
BTK

A jogos védelem

"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt."

tehát nem büntethető...csebi
Megelőzés rendben van, de ebben az esetben mit előz meg?
Má megtörtént a baj, így nem áll fenn a jogos védelem.

még találtam ilyet is, mert nem csak a sértett foghatja el...

„Helyesnek találta a Legfelsőbb Bíróság a megyei főügyészség felülvizsgálati indítványában foglalt azt a jogi álláspontot is, amely szerint a Be. 91. §-ának (5) bekezdésében foglalt arra a rendelkezésre figyelemmel, hogy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, ez a jogosultság magában foglalja, hogy - szükség esetén - az elkövető ellenállásának a megtöréséhez akár enyhébb testi sérüléssel párosuló fizikai erőszak alkalmazása is megengedett. /BH1996.70/”

Ezt máig használják, csak már más passzusra hivatkoznak, mert új Be. lett azóta... ez alapján nem csak, hogy szem. szab.sértést tehet, hanem könnyű testi sértés is belefér...

ja és amúgy Sobri nem tudom, honnan vetted ki azt a jogszabály hivatkozást, de én a complexből ezt másoltam ki

Be.

127. § (1) Az őrizetbe vétel elrendeléséről és megszüntetéséről a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság határoz.
(2) Ha az őrizetbe vételt a nyomozó hatóság rendelte el, erről az ügyészt huszonnégy órán belül értesíti.
(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni.

Vmit te néztél el, nem pedig Gdavid...csebi
Lehet én néztem el, én se tudom fejből a törvényeket, nekem ezt adta ki, de akkor legyen ez a 127-es amit te kopiztál be, gondolom gdavid erre gondolt és erre reflektálok.
Vagyis amit kiemeltem.
Mint írtam, számunkra egyértelmű a tényállás, hogy mi történt.
Az érdekel, hogyha állok az utcán vagy a metróban vagy bárhol, és "A" személy azt mondja, hogy "segítség, fogják meg tolvaj", "B" személy meg rohan elfele, akkor én ott és akkor honnan tudom, hogy "B" személy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy?
Ha látom mi történik könnyebb a dolog (bár nem 100%-os, de ezt hívják tettenérésnek), de a felvázolt helyzetben mi ad bizonyosságot, hogy az a valóság, amit a szituáció alapján vélek?
Mert megeshet, hogy állok az utcán, odajön egy feldúlt ember, rámutat valakire, és azt mondja, hogy most tépte ki a kezéből a mobilt, láthatom, most is ott a kezében egy mobil, legyek kedves, és vegyem vissza, vagy tartóztassam fel azt, akire rámutat.
Te nekiállnál önkéntesrendőrködni?
És ha így akarnak téged felhasználni egy rabláshoz?
Persze ez nem életszerű - még.
De ki tudja mikor jut eszébe valami rafkós párnak egy ilyen "trükkös rablás"?
Hogy eljátsza a nő, hogy ő az áldozat, egy ember odajön, hogy ő látta, te meg kiveszed a kijelölt ember kezéből a telót, odaadod a nőnek, akik elszaladnak, és a végén te vagy az elkövető.Sobri Jóska
Komolyan te elolvasod amit írnak neked és értelmezed vagy trollkodsz ? Ne inkább ne válaszolj.
Elfogod az embert ,hívsz egy rendőrt az meg eldönti mivolt szemtanúk alapján. Nem kell agyonverni,nem kell tőle semmit elvenni csak megállítani ennyi. Ha kiderül, hogy nem ő tette vagy nincs semmi akkro nem fog a rendőr azért bevinni mert próbáltál segíteni max kicsit szóba megdorgál.
De felőled látom atombombát is robbanthatnak melletted mert mivan ha nem igazi ezért inkább végig nézed hogy beüzemeli nehogy tévesen megakadályozd...
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 179 — #NoStress
Jól sejtettem. Ez is milyen buzi egy autópálya. Mind hülye aki szembejön...apeszos
Én így szeretek autózni, nem tűnt még föl?
És még csak buzizni se szokásom...

több mint 13 éve
Jól sejtettem. Ez is milyen buzi egy autópálya. Mind hülye aki szembejön...
több mint 13 éve
Az érdekel, hogyha állok az utcán vagy a metróban vagy bárhol, és "A" személy azt mondja, hogy "segítség, fogják meg tolvaj", "B" személy meg rohan elfele, akkor én ott és akkor honnan tudom, hogy "B" személy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy?
Ha látom mi történik könnyebb a dolog (bár nem 100%-os, de ezt hívják tettenérésnek), de a felvázolt helyzetben mi ad bizonyosságot, hogy az a valóság, amit a szituáció alapján vélek?
Mert megeshet, hogy állok az utcán, odajön egy feldúlt ember, rámutat valakire, és azt mondja, hogy most tépte ki a kezéből a mobilt, láthatom, most is ott a kezében egy mobil, legyek kedves, és vegyem vissza, vagy tartóztassam fel azt, akire rámutat.
Hogy eljátsza a nő, hogy ő az áldozat, egy ember odajön, hogy ő látta, te meg kiveszed a kijelölt ember kezéből a telót, odaadod a nőnek, akik elszaladnak, és a végén te vagy az elkövető.Sobri Jóska
Ezek és az előző hsz-eid alapján ha valakit elütnek autóval, akkor sem segítenél, mert hátha csak amatőr filmforgatás?kaszo
Teljesen más segíteni valakin, és állást foglalni és intézkedni egy (feltételezett) bűncselekmény helyszínén.
Egy bűncselekmény elkövetőjét sokkal nehezebb beazonosítani, mint egy baleset sérültjét.
Valamint ha van jogsid az első amit megtanulhattál egészségügyi segítségnyújtásból, hogy nem vagy orvos, ne piszkáld a sérültet, értesítsd a mentőket.

több mint 13 éve
Ezek és az előző hsz-eid alapján ha valakit elütnek autóval, akkor sem segítenél, mert hátha csak amatőr filmforgatás?
több mint 13 éve
BTK

A jogos védelem

"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt."

Megelőzés rendben van, de ebben az esetben mit előz meg?
Má megtörtént a baj, így nem áll fenn a jogos védelem.

még találtam ilyet is, mert nem csak a sértett foghatja el...

„Helyesnek találta a Legfelsőbb Bíróság a megyei főügyészség felülvizsgálati indítványában foglalt azt a jogi álláspontot is, amely szerint a Be. 91. §-ának (5) bekezdésében foglalt arra a rendelkezésre figyelemmel, hogy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, ez a jogosultság magában foglalja, hogy - szükség esetén - az elkövető ellenállásának a megtöréséhez akár enyhébb testi sérüléssel párosuló fizikai erőszak alkalmazása is megengedett. /BH1996.70/”

Ezt máig használják, csak már más passzusra hivatkoznak, mert új Be. lett azóta... ez alapján nem csak, hogy szem. szab.sértést tehet, hanem könnyű testi sértés is belefér...

ja és amúgy Sobri nem tudom, honnan vetted ki azt a jogszabály hivatkozást, de én a complexből ezt másoltam ki

Be.

127. § (1) Az őrizetbe vétel elrendeléséről és megszüntetéséről a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság határoz.
(2) Ha az őrizetbe vételt a nyomozó hatóság rendelte el, erről az ügyészt huszonnégy órán belül értesíti.
(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni.

Vmit te néztél el, nem pedig Gdavid...csebi
Lehet én néztem el, én se tudom fejből a törvényeket, nekem ezt adta ki, de akkor legyen ez a 127-es amit te kopiztál be, gondolom gdavid erre gondolt és erre reflektálok.
Vagyis amit kiemeltem.
Mint írtam, számunkra egyértelmű a tényállás, hogy mi történt.
Hogy eljátsza a nő, hogy ő az áldozat, egy ember odajön, hogy ő látta, te meg kiveszed a kijelölt ember kezéből a telót, odaadod a nőnek, akik elszaladnak, és a végén te vagy az elkövető.

több mint 13 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 708 — Lucas Scott
BTK

A jogos védelem

De hát IRREÁLISAN viselkedett!!!!!!Toca
És az bizony egzakt tényező...apeszos
jogilag ez a releváns és reális!

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 13 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 708 — Lucas Scott
Áldom az eszem, hogy mérnök lettem 😊Asbee
ha már gyűlölködjünk topik, nem is tudtam, hogy már elvégezted 😀csebi
off
Alapképzést már lassan 2 éve, mesterből ez az utolsó félév, szóval technikailag már annak nevezhetem magam 😀
onAsbee
akkor grat! ezt nem tudtam, azt hittem még Bachelor képzésben vagy, mint Noszály Sanyi... 😀

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 13 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Áldom az eszem, hogy mérnök lettem 😊Asbee
ha már gyűlölködjünk topik, nem is tudtam, hogy már elvégezted 😀csebi
off
Alapképzést már lassan 2 éve, mesterből ez az utolsó félév, szóval technikailag már annak nevezhetem magam 😀
on

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 13 éve
BTK

A jogos védelem

De hát IRREÁLISAN viselkedett!!!!!!Toca
És az bizony egzakt tényező...