Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 13 éve
BTKDe hát IRREÁLISAN viselkedett!!!!!!
A jogos védelem
"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt."
tehát nem büntethető...csebi
több mint 13 éve
Áldom az eszem, hogy mérnök lettem 😊Asbeeha már gyűlölködjünk topik, nem is tudtam, hogy már elvégezted 😀
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 13 éve
Áldom az eszem, hogy mérnök lettem 😊
több mint 13 éve
Na erre kíváncsi leszek.
több mint 13 éve
még találtam ilyet is, mert nem csak a sértett foghatja el...„Helyesnek találta a Legfelsőbb Bíróság a megyei főügyészség felülvizsgálati indítványában foglalt azt a jogi álláspontot is, amely szerint a Be. 91. §-ának (5) bekezdésében foglalt arra a rendelkezésre figyelemmel, hogy a bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, ez a jogosultság magában foglalja, hogy - szükség esetén - az elkövető ellenállásának a megtöréséhez akár enyhébb testi sérüléssel párosuló fizikai erőszak alkalmazása is megengedett. /BH1996.70/”
Ezt máig használják, csak már más passzusra hivatkoznak, mert új Be. lett azóta... ez alapján nem csak, hogy szem. szab.sértést tehet, hanem könnyű testi sértés is belefér...
ja és amúgy Sobri nem tudom, honnan vetted ki azt a jogszabály hivatkozást, de én a complexből ezt másoltam ki
Be.
127. § (1) Az őrizetbe vétel elrendeléséről és megszüntetéséről a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság határoz.
(2) Ha az őrizetbe vételt a nyomozó hatóság rendelte el, erről az ügyészt huszonnégy órán belül értesíti.
(3) A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, köteles azonban őt a nyomozó hatóságnak haladéktalanul átadni; ha erre nincs módja, a rendőrséget értesíteni.
Vmit te néztél el, nem pedig Gdavid...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 13 éve
BTKA jogos védelem
"29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt."
tehát nem büntethető...
több mint 13 éve
Irreális: a valóságban nem létező, alaptalan, valószerűtlen.Irreálisra gondoltam. Ezért írtam ezt. Attól, hogy megtörténik valami, még lehet irreális. De ha úgy érzed, hogy szavakat keresek, akkor küldj át PM-ben még egy csomót, hátha van köztük olyan, amit már évek óta nem lelek.Idegen szavak szótára, Magyar Értelmező Szótár. Ezeket ajánlom. Mert úgy érzem, hogy nem érted az irreális szó jelentését.
Egyébként megállíthatod az embert, csak nem érzem reálisnak, hogy szépen álldogál veled míg várjátok a rendőrséget.
Viszont mozgásában, szabadságában nem korlátozhatod.
Pl ha plázában kijövök egy boltból és elkezd a rendszerük csipogni, és jön utánam a biztonsági ember, és én nem állok meg, ő nem állíthat meg, max szépen jön mellettem és közben hív egy rendőrt, de az a csipogás se nem bizonyítóerejű, se nem jogosítja fel, hogy hozzámérjen. BKV ellenőr dettó nem érhet hozzám. Egy sima járókelő, még ha önjelölt szuperhős is pláne.
Egyébként ha ez szerinted trollkodás, akkor ezek szerint bárminek a kapcsán képes vagyok trollkodni.Sobri Jóska
BTK. 175. §. Utána nézd meg a Büntetőeljárásról szóló (1998. évi XIX.) tv. 127. § (3)-at, így talán rájössz, hogy nemcsak hozzá érhetek, hanem ott is tarthatom, amíg meg nem jön a rendőrség.
Még csak most esett le neked, hogy bármi kapcsán képes vagy trollkodni? Ugye ez is az volt?
gdavid
Pont erre gondoltam amikor a nő alaptalan és valószerűtlen viselkedésére alkalmaztam.
BTK 175§ - A személyi szabadság megsértése
Btk.175. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Vagyis ez is azt írja, hogy nem lehet mást korlátozni önkényesen.
Büntetőeljárásról szóló (1998. évi XIX.) tv. 127. § (3)
127. §
(3) Ha az (1) bekezdés a) pontja szerinti nyomozási cselekmény elvégzése után az ügyész vádat emel, ezt megelõzõen a nyomozási cselekményrõl készült iratok megismerésének lehetõségét a 193. § szerint biztosítja a gyanúsítottnak és a védõnek. Más esetben az iratok megismerésének lehetõségét a gyanúsított vagy a védõ indítványára kell biztosítani."
Ez meg teljesen nem passzol ide, valamit elírhattál/nézhettél.
Ezek alapján úgy tűnik, mintha te trollkodnál, csak az a különbség, hogy ez engem nem zavar.
több mint 13 éve
Egyébként ha ez szerinted trollkodás, akkor ezek szerint bárminek a kapcsán képes vagyok trollkodni.Sobri JóskaEz mennyire igaz 😛
több mint 13 éve
Irreálisra gondoltam. Ezért írtam ezt. Attól, hogy megtörténik valami, még lehet irreális. De ha úgy érzed, hogy szavakat keresek, akkor küldj át PM-ben még egy csomót, hátha van köztük olyan, amit már évek óta nem lelek.Idegen szavak szótára, Magyar Értelmező Szótár. Ezeket ajánlom. Mert úgy érzem, hogy nem érted az irreális szó jelentését.
Egyébként megállíthatod az embert, csak nem érzem reálisnak, hogy szépen álldogál veled míg várjátok a rendőrséget.
Pl ha plázában kijövök egy boltból és elkezd a rendszerük csipogni, és jön utánam a biztonsági ember, és én nem állok meg, ő nem állíthat meg, max szépen jön mellettem és közben hív egy rendőrt, de az a csipogás se nem bizonyítóerejű, se nem jogosítja fel, hogy hozzámérjen. BKV ellenőr dettó nem érhet hozzám. Egy sima járókelő, még ha önjelölt szuperhős is pláne.
Egyébként ha ez szerinted trollkodás, akkor ezek szerint bárminek a kapcsán képes vagyok trollkodni.Sobri Jóska
BTK. 175. §. Utána nézd meg a Büntetőeljárásról szóló (1998. évi XIX.) tv. 127. § (3)-at, így talán rájössz, hogy nemcsak hozzáérhetek, hanem ott is tarthatom, amíg meg nem jön a rendőrség.
Még csak most esett le neked, hogy bármi kapcsán képes vagy trollkodni? Ugye ez is az volt?
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
Viszont mozgásában, szabadságában nem korlátozhatod.Sobri JóskaÉrdekes, ő sem lophat, mégis megtette.
ha plázában kijövök egy boltból és elkezd a rendszerük csipogni, és jön utánam a biztonsági ember, és én nem állok meg, ő nem állíthat meg, max szépen jön mellettem és közben hív egy rendőrtSobri JóskaSzóval a nő viselkedése irreális, de ez a helyzet, amit leírtál, tökéletesen valóságszerű, ahogy sétál melletted a biztonsági ember? 😀
több mint 13 éve
Elképzelem Sobrit ehhez hasonló helyzetben, hogy amikor előveszi a mobilt, egy szemfüles "tolvaj" lenyúlja, majd az ajtók záródnak.Szerintem meg megjegyezne a szembelevo videosnak ,hogy legyszi ne sertsd meg a tolvaj személyességi jogait es töröld a videot .
Sobri summa summarum konstatálja az eseményt, tök nyugodtan ül tovább a helyén, majd hangosan felkiált: igen, ez reális! JC6
több mint 13 éve
Zseniális sportörömeim vannak mostanában...Pedrosa három győzelem után eldobja a vb címet a 2. körben...
Fettelke megint nyert...Alo valséggel bukja a címet szintén.
Eagles egy nagy rakás gőzölgő fos.
Fantasyban megint kikapok...
Minek nézek én sportokat egyáltalán?
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 13 éve
😀 :S Jing-Jang. Azóta kábé visszaállt a szar kedv... 😀Ha szar kedvem van (meg amúgy is), lemegyek az uszodába úszni egy órát, és mindig jobb kedvem van utána. Most is. 😀Vrijbloedha jó kedvem van elég megnézni egy eagles meccset és egyből szar lesz (most is)eaglesmcnabb
több mint 13 éve
Ha szar kedvem van (meg amúgy is), lemegyek az uszodába úszni egy órát, és mindig jobb kedvem van utána. Most is. 😀Vrijbloedha jó kedvem van elég megnézni egy eagles meccset és egyből szar lesz (most is)
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Seattle gyenge, Chelsea bíró allergia, Gyöngyös bunda. Sikeres sporthétvége again 😒
több mint 13 éve
catattack
3 520
Itt divat lett Sobrit b.szogatni? 😊Gáz dolog, hogy embereket ily módon lopnak meg, de ebben az esetben lényegtelen, hogy a nő az egész nyarat végigmelózta, vagy 1 nap alatt megkeresi a telefon árát.
A nő reakcióját én is túlzottnak érzem, de csak azért, mert amint az ajtó bezárult abban a pillanatban minden lehetőség megszűnt arra, hogy a telefonját visszaszerezze. Feje tetejére is állhatott volna, az ajtó zárva marad, az elkövető pedig ugyanúgy rohan tovább!
Nyilván egy férfi nem kezd el segítségért kiabálni egy ilyen veszett helyzetben, de egy nőtől még megbocsátható!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Elképzelem Sobrit ehhez hasonló helyzetben, hogy amikor előveszi a mobilt, egy szemfüles "tolvaj" lenyúlja, majd az ajtók záródnak. Sobri summa summarum konstatálja az eseményt, tök nyugodtan ül tovább a helyén, majd hangosan felkiált: igen, ez reális!
több mint 13 éve
Ezzel annyi a baj hogy nálad ez soha. Vagyis pontosabban én még soha nem láttam ilyet. Attól hogy 20x leírod a saját véleményed és trollkodsz nem lesz igazad ,se nem lesz erősebb a véleményed csak az emberek agyára mész. Mondjuk a legtöbben már leszarják és ez látható...Nem szemét.Nevetséges.apeszosSzemét ez a csaj, hogy segítségért kiabált mi?
Inkább visszaült volna a helyére.Bazzani
Csak szerencsétlen.
És irreálisan túlreagálta a dolgot.
Gondolom eddig nem fogalmaztam világosan, mert azt nem hiszem, hogy direkt ne értenéd meg amit írok, vagy csak flamelni akarnál a végtelenbe.
Nem lehet irreális, hisz láttad, hogy megtörtént => reális. Irracionális lesz az a szó, amit keresel. De ilyen helyzetben racionális viselkedést produkálni maximum egy gép képes. Nem is igazán értem, hogy egy érzelmi reakció láttán hogyan vagy képes trollkodni.Irreálisra gondoltam. Ezért írtam ezt. Attól, hogy megtörténik valami, még lehet irreális. De ha úgy érzed, hogy szavakat keresek, akkor küldj át PM-ben még egy csomót, hátha van köztük olyan, amit már évek óta nem lelek.
Egyébként pedig megállíthatom az embert és hívhatom a rendőrséget.gdavid
Egyébként ha ez szerinted trollkodás, akkor ezek szerint bárminek a kapcsán képes vagyok trollkodni.
Sobri szerintem élj tovább a kisvalóságodban ahol szerinted minden úgy van ahogy te mondod, ha más megpróbálja máshonnan megközelíteni azt szard le és hajtogasd tovább a magadét. Én tényleg megpróbáltam értelmesen, normálisan érvekkel válaszolni az okokra de te annyit tudsz mondani, hogy "DE EZ IRREÁLIS" ráadásul max Iracionális lehet ahogy a kedves kolléga leírta de ez már részlet kérdés. Ha nem bírsz emberi érzéseket felfogni megérteni nem baj,csak akkor írd le hogy nem érted és nem azt hogy mit képzel ez a nő hogy így reagál mintha a veséjét lopták volna ...Nem írtam, hogy mit képzel ez a nő, csak annyit, hogy szerintem irreális ahogy "segtséééég........ájjonmeeeeeg" nyíg.
Abban meg egyet értünk, hogy vigyázhatott volna talán jobban ,szerintem ő is egyetért de 1.nem gondolt bele hogy ilyenek lehetnek (Tuti nem Borsodi volt akkor már minden cigányt felmérne 100m körzetben 😀) 2. Úgy megilyedt/meglepődött hogy emberi reakciót produkált ami nagyjából feltétlen reflex szinten jön kb az emberből (Segítség) és próbálta megoldani a feladatot(Állítsák meg).
Nem azt mondom hogy ezzel hipp-hopp megoldja a helyzetett ,de ezt hívják stesszhelyzetnek amikor az ösztönök gyorsan megoldást keresnek aztán vagy összejön vagy nem. De ezt kb 3x leírtam erre annyit tudsz mondani hogy "Nem tudod értelmezni a mondandómat nem az a baj hogy reagál hanem hogy irreálisan" innentől kezdve a holtpontot nehéz feloldani. Úgyhogy szerintem hagyjuk.
Ui.:2x írtam le ugyanazt de minek 😀Toca
És nem kell meggyőzni se érvekkel, se sehogy hogy tök normális.
Nem minden eszmecserének, beszélgetésnek kell konklúzióba, közös álláspontba torkollania. Sokszor a lényeg megismerni mások szempontjait, nézőpontjait, véleményét, vagyis a beszélgetés maga.
Ebből a szempontból még direkt jó is, hogy neked ilyen markánsan más a véleményed, és próbálod megvilágítani a számomra.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Nem szemét.Nevetséges.apeszosSzemét ez a csaj, hogy segítségért kiabált mi?
Inkább visszaült volna a helyére.Bazzani
Csak szerencsétlen.
És irreálisan túlreagálta a dolgot.
Gondolom eddig nem fogalmaztam világosan, mert azt nem hiszem, hogy direkt ne értenéd meg amit írok, vagy csak flamelni akarnál a végtelenbe.
Nem lehet irreális, hisz láttad, hogy megtörtént => reális. Irracionális lesz az a szó, amit keresel. De ilyen helyzetben racionális viselkedést produkálni maximum egy gép képes. Nem is igazán értem, hogy egy érzelmi reakció láttán hogyan vagy képes trollkodni.Irreálisra gondoltam. Ezért írtam ezt. Attól, hogy megtörténik valami, még lehet irreális. De ha úgy érzed, hogy szavakat keresek, akkor küldj át PM-ben még egy csomót, hátha van köztük olyan, amit már évek óta nem lelek.
Egyébként pedig megállíthatom az embert és hívhatom a rendőrséget.gdavid
Egyébként ha ez szerinted trollkodás, akkor ezek szerint bárminek a kapcsán képes vagyok trollkodni.
Sobri szerintem élj tovább a kisvalóságodban ahol szerinted minden úgy van ahogy te mondod, ha más megpróbálja máshonnan megközelíteni azt szard le és hajtogasd tovább a magadét. Én tényleg megpróbáltam értelmesen, normálisan érvekkel válaszolni az okokra de te annyit tudsz mondani, hogy "DE EZ IRREÁLIS" ráadásul max Iracionális lehet ahogy a kedves kolléga leírta de ez már részlet kérdés. Ha nem bírsz emberi érzéseket felfogni megérteni nem baj,csak akkor írd le hogy nem érted és nem azt hogy mit képzel ez a nő hogy így reagál mintha a veséjét lopták volna ...Nem írtam, hogy mit képzel ez a nő, csak annyit, hogy szerintem irreális ahogy "segtséééég........ájjonmeeeeeg" nyíg.
Abban meg egyet értünk, hogy vigyázhatott volna talán jobban ,szerintem ő is egyetért de 1.nem gondolt bele hogy ilyenek lehetnek (Tuti nem Borsodi volt akkor már minden cigányt felmérne 100m körzetben 😀) 2. Úgy megilyedt/meglepődött hogy emberi reakciót produkált ami nagyjából feltétlen reflex szinten jön kb az emberből (Segítség) és próbálta megoldani a feladatot(Állítsák meg).
Nem azt mondom hogy ezzel hipp-hopp megoldja a helyzetett ,de ezt hívják stesszhelyzetnek amikor az ösztönök gyorsan megoldást keresnek aztán vagy összejön vagy nem. De ezt kb 3x leírtam erre annyit tudsz mondani hogy "Nem tudod értelmezni a mondandómat nem az a baj hogy reagál hanem hogy irreálisan" innentől kezdve a holtpontot nehéz feloldani. Úgyhogy szerintem hagyjuk.
Ui.:2x írtam le ugyanazt de minek 😀Toca
És nem kell meggyőzni se érvekkel, se sehogy hogy tök normális.
Nem minden eszmecserének, beszélgetésnek kell konklúzióba, közös álláspontba torkollania. Sokszor a lényeg megismerni mások szempontjait, nézőpontjait, véleményét, vagyis a beszélgetés maga.
Ebből a szempontból még direkt jó is, hogy neked ilyen markánsan más a véleményed, és próbálod megvilágítani a számomra.
több mint 13 éve
Sobri szerintem élj tovább a kisvalóságodban ahol szerinted minden úgy van ahogy te mondod, ha más megpróbálja máshonnan megközelíteni azt szard le és hajtogasd tovább a magadét. Én tényleg megpróbáltam értelmesen, normálisan érvekkel válaszolni az okokra de te annyit tudsz mondani, hogy "DE EZ IRREÁLIS" ráadásul max Iracionális lehet ahogy a kedves kolléga leírta de ez már részlet kérdés. Ha nem bírsz emberi érzéseket felfogni megérteni nem baj,csak akkor írd le hogy nem érted és nem azt hogy mit képzel ez a nő hogy így reagál mintha a veséjét lopták volna ...Akkor ne az legyen már a reakció hogy, mit sipákol ez csak egy telefon, vagy mért vett ilyen drága telefont ha ilyen sokat ér neki, vagy miért mobiltelefonált a metrőn(WTF), hanem hogy pusztuljon el az összes tolvaj 😊TocaTényleg egyszerűbb nem odafigyelni mit írok.
Nem az a gond, hogy sipákol, hanem hogy irreálisan túlreagálva, mintha a veséjét vitték volna el.
Nem az a gond, hogy netezik a metrón, hanem ha egy tárgy olyan fontos számára, ahogy leírod, akkor lehetne kevésbbé felelőtlen.
Valamint nem kell elpusztulnia az összes tolvajnak, hiszen nem ez a törvényes retorzió.
Valamint még mindig nem mondtad se te, se más, hogy ki segíthetett volna neki? Miben? Miként? Elszaladt egy tolvaj a telójával. Ha pl. te ott vagy, és látod ezt, és a tolvaj után sprintelsz, és utoléred, hozzá se érhetsz. Nem inzultálhatod, hiszen honnan tudnád biztosan, hogy tolvaj? És ha az, te nem vagy hatóság. És ha túlreagálod, és még a végén önbíráskodásba keveredsz? És ha az egész egy megrendezett jelenet valami amatőrfilmhez, amit telóval vesznek fel? És ha a csaj tartozott a srácnak 200ezer forinttal, és a srác így próbált egalizálni? És ha a teló a pasié, és a csaj tegnap elvette tőle, az meg most vissza? stb stb.
Az, hogy mi most tudjuk, hogy mi történt az egy dolog.
Ott a helyszínen még egy szemtanú se tudhatja bizonyosan, hogy valójában ki kivel van, mi történt, amit látott az mit is jelent, mit kell neked tenned.
Sobri Jóska
Ui.:2x írtam le ugyanazt de minek 😀
több mint 13 éve
Tényleg egyszerűbb nem odafigyelni mit írok.Nem lehet irreális, hisz láttad, hogy megtörtént => reális. Irracionális lesz az a szó, amit keresel. De ilyen helyzetben racionális viselkedést produkálni maximum egy gép képes. Nem is igazán értem, hogy egy érzelmi reakció láttán hogyan vagy képes trollkodni.
Nem az a gond, hogy sipákol, hanem hogy irreálisan túlreagálva, mintha a veséjét vitték volna el.
Nem az a gond, hogy netezik a metrón, hanem ha egy tárgy olyan fontos számára, ahogy leírod, akkor lehetne kevésbbé felelőtlen.
Valamint nem kell elpusztulnia az összes tolvajnak, hiszen nem ez a törvényes retorzió.
Valamint még mindig nem mondtad se te, se más, hogy ki segíthetett volna neki? Miben? Miként? Elszaladt egy tolvaj a telójával. Ha pl. te ott vagy, és látod ezt, és a tolvaj után sprintelsz, és utoléred, hozzá se érhetsz. Nem inzultálhatod, hiszen honnan tudnád biztosan, hogy tolvaj? És ha az, te nem vagy hatóság. És ha túlreagálod, és még a végén önbíráskodásba keveredsz? És ha az egész egy megrendezett jelenet valami amatőrfilmhez, amit telóval vesznek fel? És ha a csaj tartozott a srácnak 200ezer forinttal, és a srác így próbált egalizálni? És ha a teló a pasié, és a csaj tegnap elvette tőle, az meg most vissza? stb stb.
Ott a helyszínen még egy szemtanú se tudhatja bizonyosan, hogy valójában ki kivel van, mi történt, amit látott az mit is jelent, mit kell neked tenned.
Sobri Jóska
Egyébként pedig megállíthatom az embert és hívhatom a rendőrséget.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
A feleségem délelőttös volt, elméletileg délig lett volna.A főnöke (főnökünk) kitalálta, hogy mégis ugyan maradjanak már benn.
Nem szólt előre, a nejem reggel óta egy szendvicset evett összesen. Nem mondanak semmit, hogy meddig kell maradni. De legalább nem fizetik ki és le sem csúsztathatja.
Ha meg szólni mersz, akkor jön a mehetsz máshová meg a százan állnak sorba. szép világ, azt csinál a munkáltató amit akar...
több mint 13 éve
Nevetséges.apeszosSzemét ez a csaj, hogy segítségért kiabált mi?
Inkább visszaült volna a helyére.
több mint 13 éve
Nevetséges.
több mint 13 éve
Akkor ne az legyen már a reakció hogy, mit sipákol ez csak egy telefon, vagy mért vett ilyen drága telefont ha ilyen sokat ér neki, vagy miért mobiltelefonált a metrőn(WTF), hanem hogy pusztuljon el az összes tolvaj 😊TocaTényleg egyszerűbb nem odafigyelni mit írok.