Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 11 éve
Szóval aki egyèbkènt a fröcsögèsen kívül èrdeklődik a nem kiszofisztikàltrèszekrekatpol.blog.hu/2013/12/31/nakba_i

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Már múltkor is jeleztem, hogy ez a személyeskedés mintapéldája, amit mondjuk nyugodtan befejezhetnél végre. Meg fel kellene tudni ismerni a különbséget egy sportjátékkal kapcsolatos véleménynyilvánítás (ahol az "élmény" közvetlen), illetve egy távoli háborús helyzettel kapcsolatos győzködés között (ahol szerencsére maximum közvetett), de legalább jól szemléltetitek a gázai konfliktust, hiszen ha két magyar internetező nem tud zöld ágra vergődni a kérdés fölött, egészen meglepő lenne, ha az ott élő zsidók és palesztinok álláspontja akár valaha is közeledne egymáshoz.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Miért kellene nekem szemléltetnem bármit is? Se arabul, se héberül nem beszélek, sosem jártam a Gázai-övezetben, de még Izrael közelében sem. Nem tanultam arabisztikát vagy hebraisztikát, azonban még közeli ismerősöm sincs, aki az előbbiek közül bármelyiket elmondhatná magáról. Így csupán a világsajtó cenzúrája által közvetve juthatnak el hozzám a hírek bármelyik oldalról, ezt meg nem érzem annyira alapos tudásnak, hogy egy fórumon osszam az észt a témáról...baggioAz a baj, hogy mással kapcsolatban sincs alapos tudásod, mégis osztod az észt a fórumon.
Pl.: soccer topik.
De én kérek elnézést.
több mint 11 éve
Miért kellene nekem szemléltetnem bármit is? Se arabul, se héberül nem beszélek, sosem jártam a Gázai-övezetben, de még Izrael közelében sem. Nem tanultam arabisztikát vagy hebraisztikát, azonban még közeli ismerősöm sincs, aki az előbbiek közül bármelyiket elmondhatná magáról. Így csupán a világsajtó cenzúrája által közvetve juthatnak el hozzám a hírek bármelyik oldalról, ezt meg nem érzem annyira alapos tudásnak, hogy egy fórumon osszam az észt a témáról...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Milyen érdekes, mikor egy teljesen más kultúrában, a cselekményektől több ezer kilométerre élő, az adott népcsoportokkal sosem érintkező, a témáról maximum felszínes tudással bíró emberek csapnak fel szakértőnek, aztán győzködik magukat saját igazukról. Vagy annyira mégsem az.baggioMindezt egy amerikai focis fórumon 😊
Amúgy Dub véleményével maximálisan egyetértek!
több mint 11 éve
Irany a Make Love emberek! 😊
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Ezt írtam pár napjaEgyik sem ékes és jó példa, de mivel tudnál szemléltetni egy több, mint 3000 km-re lévő konfliktust? De te még arra sem vagy hajlandó, hogy szemléltess, csak pár nap után feltűnsz és beírod: én megmondtam!
Milyen érdekes, mikor egy teljesen más kultúrában, a cselekményektől több ezer kilométerre élő, az adott népcsoportokkal sosem érintkező, a témáról maximum felszínes tudással bíró emberek csapnak fel szakértőnek, aztán győzködik magukat saját igazukról. Vagy annyira mégsem az.baggioNa rájöttem, hogy ennél már csak egy dolog "érdekesebb": mikor a gázai konfliktust egyesek magyar analógiával próbálják megmagyarázni... Volt itt már Trianon, szlovák bombázás, egy megye kiválása, várom a további ötleteket, mert ezeknek azért sok köze nincs eddig a palesztin vs zsidó kérdéshez.baggio
több mint 11 éve
Milyen érdekes, mikor egy teljesen más kultúrában, a cselekményektől több ezer kilométerre élő, az adott népcsoportokkal sosem érintkező, a témáról maximum felszínes tudással bíró emberek csapnak fel szakértőnek, aztán győzködik magukat saját igazukról. Vagy annyira mégsem az.baggioEhhez még nyugodtan hozzátehetnéd azokat a hadtudományi és harcászati bölcsességeket, amik fél mondattal lerendezik, hogyan kellene végrehajtani gyakorlatilag nulla civil áldozattal nagy intenzitású műveleteket egy ilyen helyzetben. Sajnos ezekkel a hozzá nem értő, dilettáns, tapasztalatlan döntéshozók nincsenek tisztában.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Ezt írtam pár napjaMilyen érdekes, mikor egy teljesen más kultúrában, a cselekményektől több ezer kilométerre élő, az adott népcsoportokkal sosem érintkező, a témáról maximum felszínes tudással bíró emberek csapnak fel szakértőnek, aztán győzködik magukat saját igazukról. Vagy annyira mégsem az.baggioNa rájöttem, hogy ennél már csak egy dolog "érdekesebb": mikor a gázai konfliktust egyesek magyar analógiával próbálják megmagyarázni... Volt itt már Trianon, szlovák bombázás, egy megye kiválása, várom a további ötleteket, mert ezeknek azért sok köze nincs eddig a palesztin vs zsidó kérdéshez.

---
több mint 11 éve
Undorító aljas sunyi patkány népségnek tartom mindkettőt (lehet, hogy nem is olyan véletlen, hogy tulajdonképpen távoli rokonok?). Ha az araboknak lenne meg a technikai fölényük, valószínűleg ők is ugyanígy járnának el, mint ahogy most teszi ezt a "világ legerkölcsösebb hadserege". Az egyik a vallását, meg az azzal járó primitív középkori szokásait akarja ráerőltetni boldog-boldogtalanra, a másik meg származási alapon gondolja magát mindenki másnál feljebb valónak, mindezt párosítva határtalan hatalomvággyal és gátlástalansággal. Sajnos mindkét népségből elég sok megtalálható jobb sorsa érdemes kontinensünkön, ha lehetne én csak annyit kérnék, hogy takarodjon mindegyik haza a közel-keletre a sivatagba, ahová való, aztán ott felőlem öldöshetik egymást kedvükre.
több mint 11 éve
Ebben az egeszben csak azt nem ertem,hogy ha azt az 1947.november 27-i ENSZ 181. szamu hatarozatat csak a zsidok fogadtak el,a palesztinok elleneztek,akkor ,hogy johetett letre?(mar itt jogtalan volt az egesz kesobbi,az ENSZ pofazott bele....)Korrekt,hogy ez utan csak ugy kikialtjak a fuggetlen Izraelt.
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Nem? Tényleg nem?Szeretsz olvasni?
Egy kis történelem.
A századforduló időszakától kezdődően (1882 –től, vagyis az első bevándorlási hullámtól) 1945 –ig, több mint fél millió zsidó települt vissza Izrael területére. Ekkor már Palesztina teljes lakosságának majd 25-30 százalékát alkották, és fokozatosan megszerezték a földek jelentős részét is. Egyes földeket a török vezetőktől kaparintottak meg, más telkeket az arab effendik adtak el nekik, és sok telket a földműves palesztin fellahoktól vásároltak fel. (A fellahok birtokai többnyire tönkrement gazdaságok voltak, így eleinte örömmel adták el azokat a tőkeerős zsidó bevándorlóknak.) Közben persze a két népesség közt évről évre lett egyre feszültebb a viszony. A palesztinok az 1930 –es évekre már ellenségként tekintettek a tömegesen érkező zsidókra. A feszültség fegyveres harccá változott és Palesztinában mindennaposak lettek a gyilkosságok, merényletek és zavargások. Az angolok nem vállalták a terület feletti igazgatással járó folyamatos problémákat, így a háború végén kivonultak Palesztinából, mely felett a továbbiakban az ENSZ vállalta a gyámkodást.
Az ENSZ védnöksége alatt az egész világ a zsidó-palesztin probléma megoldásán fáradozott. Végül a világszervezet 1947 november 27 -én egy sajátos rendezési tervet fogadott el. Az ENSZ 181. számú határozatában egy zsidó és egy palesztin állam megalakításáról döntöttek. A palesztinok azonban tiltakoztak a határozat ellen és kijelentették, hogy népük egész Palesztinára jogosult, nem csak annak egy részére. A zsidók viszont elfogadták az ENSZ döntését, és 1948 május 14 –én a számukra kijelölt területen kikiáltották a független Izrael államot. A környező arab országok (Libanon, Szíria, Jordánia, Egyiptom) azonnal tiltakoztak és háborút indítottak a frissen megalakult zsidó állam ellen.
Az első nagy, Izrael ellenes zsidó-arab háború 1949 –ig tartott és nagy meglepetésre Izrael győzelmével zárult. A palesztinoknak ítélt területeket Egyiptom és Jordánia szállta meg. (Gáza Egyiptomhoz, a Jordán folyó nyugati partja, azaz Ciszjordánia pedig Jordániához került.) Alig 18 évvel később 1967 –ben azonban újabb háború tört ki Izrael és a környező államok közt, melyben ismét Izrael győzött. Ezúttal azonban a zsidók „ütköző” övezetet kívántak kialakítani saját országuk és a támadó arab államok közt és megszállták a palesztin területeket. Az izraeli hadsereg ekkor vonult be Ciszjordániába és Gázába, melyeket azóta is megszállva tart. A palesztinok pedig elhatározták, hogy a továbbiakban nem a környező államoktól fogják várni felszabadításukat, hanem saját kezükbe veszik a zsidók elleni harcot. Éppen 50 évvel ezelőtt, 1964 –ben jött létre a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ), melynek élére 1969 –ben került az akkor épp 40 éves Kairóban született Jasszer Arafat. A növekvő befolyással bíró palesztin vezető 35 éven keresztül, 1969 -től egészen 2004-ig állt a PFSZ élén, melyet saját szervezete az 1959-ben megalakított Fatah segítségével irányított.
Arafat ellenzéke 1987 –ben jött létre, amikor kirobbant az első intifáda, vagyis az első Izrael elleni általános palesztin felkelés. A lázadás során alakították meg 1988 januárjában a radikális iszlamista Hamaszt (Iszlám Ellenállás Mozgalma), mely szinte megalakulása percétől vetélkedett a Fatahhal. A térség életében a máig legjelentősebb fordulópontot az oszlói békefolyamat eredményeként 1994 május 4 –én megszületett Gáza-Jerikó Autonómia Egyezmény aláírása hozta meg, mely a palesztinok számára az önállóság első lépcsőjét, Arafatnak pedig a béke Nobel-díj megítélését és a palesztin elnöki szék megszerzését jelentette. Az egyezmény értelmében létrejött a Palesztin Önkormányzat, vagyis egy palesztin parlament és kormány, mely egyaránt irányíthatta Ciszjordániát és a Gázai-övezetet. A palesztin kormányzat a hadügyeket és külügyeket kivéve az élet minden területén szabadon igazgathatta a két térséget, Izrael pedig ígéretet tett arra, hogy legkésőbb 2005 –ig kivonul Gázából (később ki is vonult). (Korábban, 1988 november 15 –én Palesztina egyoldalúan már egyszer kikiáltotta függetlenségét, de ezt a nemzetközi jog azóta sem ismerte el.) Az egyezmény legfőbb ellenzője a Hamasz volt, mely továbbra is azt hangoztatta, hogy az Izraellel történő egyezkedés helyett a zsidó államot meg kell semmisíteni és Palesztinát az egész térségre kiterjesztve kell kikiáltani. Céljai érdekében továbbra is folytatta a robbantásokat és merényleteket, így a nagy nemzetközi szervezetek többsége – például az EU, valamint az USA és Kanada – terrorszervezetnek nyilvánította.
A több szempontból is az 1867 –es osztrák-magyar kiegyezéshez hasonlító Gáza-Jerikó egyezmény Arafat vezetése alatt azonban rosszul működött, ugyanis virágzott a korrupció, és az Izraellel kezdetben rendeződni látszó kapcsolat is megromlott, amikor 2000 –ben kitört a második intifáda. Az intifáda miatt nagy mértékben megszaporodtak Izrael területén az öngyilkos merénylők terrorcselekményei, így a zsidó lakosság hatékony lépéseket várt az izraeli kormányzattól.
A válasz, az izraeli védelmi fal megépítése lett. Az izraeli kormány 2002 júniusában döntött arról, hogy védőfallal korlátozza a palesztinok átjárását Ciszjordániából Izraelbe, hogy így csökkentse az öngyilkos merényletek számát. A fal építése megkezdődött és a 2002 - 2009 közti statisztikák szerint a várakozásoknak megfelelően valóban jelentősen csökkent a merényletek száma, így az izraeli közvélemény többsége a mai nap is támogatja a fal megépítését és folytatását.
A térségben a feszültség a Hamasz 2006-os választási győzelme után folyamatosan növekedett. Gázában és Ciszjordániában egyaránt polgárháború tört ki a mérsékelt irányvonalú Fatah és a radikális Hamasz csoportok között. Végül a harcot Gázában 2007 júniusára a Hamasz nyerte meg, amikor a területről teljesen kiszorította a kisebbségben lévő Fatah fegyvereseket. Győzelme után megkezdte hatalma teljes kiépítését, vagyis a helyi maffiák és klánok visszaszorítását, majd az Egyiptom felé kiépített mintegy 60 csempészalagút irányítását. A Hamasz közismert Izrael ellenes programja – „nincs egyezkedés, csak háború” – szerint megkezdte csapatai kibővítését és felfegyverzését a csempész alagutakon keresztül behozott egyiptomi fegyverekkel, majd rakétatámadásokat kezdett izraeli városok ellen.
Izrael ugyancsak 2007 nyarán reagált a gázai eseményekre, és hadseregével hermetikusan lezárta a Hamasz uralta Gázai-övezet határait, az izraeli városok elleni rakétatámadásokra pedig az energia és segélyforrások elzárásával válaszolt. Tehát 2007 nyarán a parányi, ám túlzsúfolt Gázai-övezet teljes blokád alá került, ami azt is jelentette, hogy a nemzetközi segélyszállítmányok innentől kezdve már nem köthettek ki Gáza partjainál. Az izraeli hadsereg pedig alig egy évvel később 2008 novemberében behatolt az övezet déli részébe és a csempészalagutak zömét megsemmisítette. A területen élők katasztrófája akkor lett teljes, amikor 2008 decemberében és 2009 januárjában az izraeli hadsereg újra bevonult Gázába, és több mint ezer áldozatot hagyva maga mögött, lerombolta a Hamasz épületeit. Ezzel kapcsolatban később Izrael ugyan hangsúlyozta, hogy a polgári áldozatok magas száma annak volt köszönhető, hogy a Hamasz szándékosan iskolákba, kórházakba, illetve civilek lakóházaiba, rejtett el harcosait illetve fegyvereit, ám a nemzetközi közvélemény nyilatkozatait „magyarázkodásnak” tekintette. 2008 -ra a Gázai-övezetben élő palesztinok életkörülményeit a „nyomor” jellemezte leginkább, hatalmas lett a munkanélküliség, rossz lett az egészségügyi helyzet, és gyakori az éhezés.
A 2009-es izraeli támadás utáni években három hatás érvényesült Gázában: egyrészt felerősödött a megegyezés párti Fatah és a háború párti Hamasz közti rivalizálás, másodrészt folytatódott a 2007-ben megkezdett izraeli blokád Gáza ellen (és ezzel a nyomor, elmaradottság az övezetben), illetve harmadrészt magasabb szintre emelkedett Hamasz fegyverkezése, az iráni, illetve egyéb külső forrásokból történő rakétavásárlások intenzitása. A három jelenség 2012 novemberében jelentősen kicsúcsosodott, amikor a gázai Hamasz fegyveresek jelentős számú Fadzsr-5 tipusú iráni rakétához jutottak, melyekkel már képesek voltak akár 75 km távolságra is ellőni! 2012 novemberének közepén a gázai palesztinok nem haboztak ezeket a rakétákat ki is próbálni: alig nyolc nap alatt, majdnem ezer rakétát lőttek ki Izraelre.
Az Izraellel korábban sikeres tárgyalásokat folytató – 1994-es Gáza-Jerikó egyezményt is tető alá hozó - mérsékelt Fatah, - az utóbbi években végzetesen meggyengült saját népe körében. A radikális szervezet 2014 májusában egységkormányt teremtett a háború-párti, radikális Hamasszal. Ezzel 2014 -re gyakorlatilag minden hatalom Gázában a Hamasz kezébe vándorolt. (Az Izraellel történő béketárgyalások felújítása szinte reménytelenné vált.) A helyzet romlását mutatja, hogy 2014 július 8 -án a gázai övezet Hamasz-harcosai nagyarányú rakéta-támadásokat kezdtek Izrael ellen. Július 8 és 17 közt a palesztinok közel 1400 Kasszám-rakétát lőttek ki Tel-Aviv irányába.
....ennek hatására Izrael bevonult.
S itt vagyunk most. Egymást marjuk azóta is a fórumon.
Ja igen, és tényleg nem úgy kezdődött, kedves NB2.
több mint 11 éve
JC6!Értsd már meg, hogy nem úgy kezdődött, hogy a Hamasz lőtt először!!!
több mint 11 éve
Ki antiszemitázott le?Ok, rendben, akkor ez nagyjából tisztázva 😊
Félreértettem, amit írtál, ezért válaszoltam azt, amit. Ezért utaltam Freud-ra is, ami nyilvánvalóan értelmetlen utalás lett volna, ha nem feltételeztem volna, hogy másképp értelmezed az ominózus mondatot.
Annál is inkább gondoltam így, mert nekem még mindig nincs benne ellentmondás.
Ha valaki úgy gondolja (jogosan vagy sem, ez lehet vita tárgya), hogy Izraelnek minden eszközzel jogában áll megvédeni magát, akkor abból egyenesen következik, hogy az ellenségeinek azon gyakorlata, miszerint a civilek közé rejtőzik, nyilván aggályos, mert így a civil áldozat bizonyos eszközök alkalmazása esetén elkerülhetetlenné válik. De ezzel nem menti fel Izraelt a felelősség alól, amennyiben civilek is áldozatul esnek, csak kimondja, hogy az is felelős érte, aki oda bújt el. Az, hogy jogod van használni egy eszközt, nem jelenti azt, hogy nem felelsz az abból eredő következményekért.
Mellesleg sokszor én sem értek egyet az alkalmazott eszközökkel.Lecsó
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
Arra nem adtál még magyarázatot, hogy mi szükség van kazettás és fehér-foszforos bombák bevetésére (nem most, de most is nagy pusztításra képes bombákat dobnak le, precíziós, kisebb rombolási potenciállal rendelkező bombák helyett)?Nem tudok ilyen bombákról.
Miért kell Izraelnek ilyen mértékű válaszcsapást adnia?
Miért nem a halálpontos drónokkal szedik ki a rakétázókat? A drón kamerájával nagyon szépen lehet látni a kis sufnirakétásokat, és ki is lehet őket szedni anélkül, hogy a környező lakóépületeket a lakóikkal együtt a halálba küldenék.
Miért kórházakat bombáznak szarrá?
Egyszerű kérdések, de senki nem magyarázza meg őket.cartman023
Szerintem nincs helyes mértékű válaszcsapás.
Nem tudom miért nem drónoznak, talán nem bíznak bennük, talán kevés van, talán nem tartják célszerűnek, talán, talán, talán...
Kérhetek forrást? Mondjuk a szarrá bombázott kórházakkal kapcsolatban?
Olyan könnyű neked a billentyűzetet püfölni s csak egyoldalú hírforrásokból tájékozódni, de komolyan...Nem tudom, hogy te mit csinálnál akkor, ha mondjuk egy megye válna ki Magyarországból, tele terroristával és a városod lőné, mert gyűlöl. Szerinted nem lenne épkézláb megoldás egy fal? Szankciók? Blokád?
Közben meg Izrael mindent megtesz az ott élőkért, biztosítja a vizet, villanyt, orvosi ellátást. Arról nem tehet, hogy a Hamasz mindent elvesz...
Amúgy Izrael déli részén fél perce van az embernek, hogy elérjen az óvóhelyre. Az év első hat hónapjában 200 rakétát lőttek ki Izraelre, a válaszok egyáltalán nem voltak aránytalanok. Amikor már naponta esett le ennyi, 10 napig nem vonultak be Gázába, ennyi ideje lett volna a Hamásznak abbahagyni Izrael folyamatos támadását. Mégis mit kellene még eltűrniük?
A Vaskupola sem 100%-os, és nincs ingyen. Egy kilőtt rakéta Iron Dome általi megsemmisítése 60000$-ba kerül. A mostani konfliktus alatt átlag napi 150 rakétát lőttek ki Izraelre, ahol nagyjából kétmillió ember él a Hamasz rakétáinak sugarában. Ezeknek az embereknek kb. 20-30 másodpercük van arra, hogyha a sziréna megszólal, elérjék az óvóhelyet. Ez normális élet? Ez ellen tenni kell. Elég furcsa, hogy Izraelt azért hibáztatják, mert mindent megtesz a polgárai védelmében, szemben a Hamásszal. Igenis, meg kell védeni a polgáraid.
Ha Szlovákiából rakétáznának, igenis elvárnám a magyar kormánytól, hogy válaszoljon a rakétákra, ha kell, vonuljon be és pusztítsa el a támadókat.
Viszont úgy látszik, hogy Izraelnek túlságosan is elege van mind a Hamászból, mind a nemzetközi közvéleményből ahhoz, hogy hallgasson a józan eszére. Többször megtapasztalhatta, hogy milyen indulatokat váltanak ki az ő tettei, miközben a térségben folyó más konfliktusokat messze alulbecsülik; minden egyes gázai támadás miatt hatalmas tüntetésekkel állnak ki Izrael ellen és mellett, ezzel szemben például a szír Aszad-rezsim többszörös háborús bűnei sokkal-sokkal kevesebb embert tudott megmozgatni.
Miért nem lehet békében élni?
Szerintem a zsidók igenis tudnának és akarnának békében élni, ahogy a gázai lakosok nagyrésze is. De mivel ott a Hamasz az úr, elkerülhetetlen a vérontás. Sajnos.
De azt leszögethetjük, hogy ez a háború nagyon nagy médiagyőzelem a Hamasznak.
több mint 11 éve
Ki antiszemitázott le?Félreértettem, amit írtál, ezért válaszoltam azt, amit. Ezért utaltam Freud-ra is, ami nyilvánvalóan értelmetlen utalás lett volna, ha nem feltételeztem volna, hogy másképp értelmezed az ominózus mondatot.
Annál is inkább gondoltam így, mert nekem még mindig nincs benne ellentmondás.
Ha valaki úgy gondolja (jogosan vagy sem, ez lehet vita tárgya), hogy Izraelnek minden eszközzel jogában áll megvédeni magát, akkor abból egyenesen következik, hogy az ellenségeinek azon gyakorlata, miszerint a civilek közé rejtőzik, nyilván aggályos, mert így a civil áldozat bizonyos eszközök alkalmazása esetén elkerülhetetlenné válik. De ezzel nem menti fel Izraelt a felelősség alól, amennyiben civilek is áldozatul esnek, csak kimondja, hogy az is felelős érte, aki oda bújt el. Az, hogy jogod van használni egy eszközt, nem jelenti azt, hogy nem felelsz az abból eredő következményekért.
Mellesleg sokszor én sem értek egyet az alkalmazott eszközökkel.
több mint 11 éve
Nem, barátom, nem értelmeztem máshogy, pont úgy értelmeztem, ahogy az le van írva, és ahogy te is értelmezted...Bocsesz, de forrást is plíz! Csak mert az alábbi két mondat ugyanabban a cikkben pont egymással ellentétes értelmű és nem hinném, hogy az EU ez tényleg így ebben a formában kiadta volna. Vagy valaki nagyot kamuzik, vagy félrefordítás volt, vagy az EU tényleg dilettánsok gyülekezete (nem a politikai nyilatkozat tartalma miatt - azt nem minősítem, hanem annak értelmezhetetlensége miatt)A két aláhúzott rész nincs ellentmondásban, mivel az első is a Hammas-ra vonatkozik, nem Izraelre.
A dokumentum kitér arra is, hogy nemzetközi jog szerint több mint aggályos az a tény, hogy civil létesítményeket tesznek katonai célponttá, s szándékosan veszélyeztetik ezzel az ott lévő ártatlan gyermekek, asszonyok és minden békés gázai polgár életét.James007
Az uniós dokumentum szerint a jelenlegi helyzetben Izraelnek minden eszközzel jogában áll megakadályozni az államát és civil lakosságát, értékeit, létesítményeit veszélyeztető orvtámadásokat, amelyeket a Hamasz terroristáinak rakétatámadásai okoznak. JC6
Csak te máshogy értelmezted, mert mást szerettél volna belehallani.
Az a rohadt Freud tehet róla... de hát ő is csak egy zsidó volt.Lecsó
A kettőn között a különbség viszont csak az, hogy engem azért zavarna egy picit az EU azon hozzáállása, amelyben elítéli a civil lakosok elleni támadást, viszont üdvözli azt, hogy ezen lakosok megvédése érdekében a másik oldal ellen minden eszközt, vö.: akár a civil lakosság elleni eszközöket is be lehet vetni.
Ennyi volt a problémám csupán. Ennyi, hogy nem hiszem el azt, hogy az Unió ennyire dilettáns politikai nyilatkozatot adna ki. Ennyi és nem több - ezért kértem a forrást.
Az meg, hogy a hozzászólásom téged arra vezérelt, hogy - magadat ezzel is egy kicsit az intelligencia magasabb szintjeire pozicionálni szándékozván - burkoltan, vagy nem is annyira burkoltan leantiszemitázol, az téged minősít.
több mint 11 éve
Na leírom akkor kedves jogász elvtársam :lófaszt alma és körte. Ugyanúgy egy visszacsinálhatatlan, igazságtalan múltbéli dolgon siránkozol.Amadeus91Pedig reméltem, hogy rájössz, a példád értelmetlenségére. Tudod, alma és körte.cartman023arra válaszolj, amit kérdeztem.Amadeus91Öm, mivan veled?cartman023Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.Amadeus91
De hát nekik úgy látszik szabad...cartman023
Én:
"Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat."
Ez azt jelenti : A zsidók elszenvedték a népirtást, és most ők is hasonlót cselekednek a palesztinokkal.
Erre te ezt írtad :
"mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt."
Ami a fentiek szerinti logikát követve azt jelenti, hogy a mi elszenvedtük trianont, és most mi is csinálunk valahol valakinek trianont (?????).
több mint 11 éve
lófaszt alma és körte. Ugyanúgy egy visszacsinálhatatlan, igazságtalan múltbéli dolgon siránkozol.Pedig reméltem, hogy rájössz, a példád értelmetlenségére. Tudod, alma és körte.cartman023arra válaszolj, amit kérdeztem.Amadeus91Öm, mivan veled?cartman023Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.Amadeus91
több mint 11 éve
Pedig reméltem, hogy rájössz, a példád értelmetlenségére. Tudod, alma és körte.arra válaszolj, amit kérdeztem.Amadeus91Öm, mivan veled?cartman023Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.Amadeus91
több mint 11 éve
arra válaszolj, amit kérdeztem.Öm, mivan veled?cartman023mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.Amadeus91mi a faszért van ennyire ráfeszülve mindenki Gázára? Komolyan. Szélsőjobbon becsípődés a zsidózás, a másik oldalon meg mindenképpen vissza kell ütni? Ennyire nagy szám, hogy a zsidók ölik az arabokat és viszont? Nem egy nagy újdonság pedig.Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.
| amúgy, ha már választani kell, akkor a zsidók, azok alapján, hogy mind a két fél fél részéről volt már lakótársam- releváns érv, mi?! | Amadeus91
több mint 11 éve
Öm, mivan veled?mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.Amadeus91mi a faszért van ennyire ráfeszülve mindenki Gázára? Komolyan. Szélsőjobbon becsípődés a zsidózás, a másik oldalon meg mindenképpen vissza kell ütni? Ennyire nagy szám, hogy a zsidók ölik az arabokat és viszont? Nem egy nagy újdonság pedig.Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.
| amúgy, ha már választani kell, akkor a zsidók, azok alapján, hogy mind a két fél fél részéről volt már lakótársam- releváns érv, mi?! | Amadeus91
több mint 11 éve
mert te nem nyávogsz folyamatosan trianon miatt? Képzeld el Jean meg Anette Párizsban habzó szájjal magyarozik, mert ezek a kurvamagyarok megint nyávognak trianon miatt.mi a faszért van ennyire ráfeszülve mindenki Gázára? Komolyan. Szélsőjobbon becsípődés a zsidózás, a másik oldalon meg mindenképpen vissza kell ütni? Ennyire nagy szám, hogy a zsidók ölik az arabokat és viszont? Nem egy nagy újdonság pedig.Talán azért, mert a zsidók folyamatosan nyávognak a bizonyos II. VH-s népirtás miatt, most meg ők követnek el hasonló dolgokat.